الزامات نمونه گیری در غربالگری نوزادان
-
پروتکل کنترل زردی نوزادان متولد شده با سن داخل رحمی 35 هفته یا بیشتر
-
اورژانس متابولیک در نوزادان تازه متولد شده
-
آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت بیست و یکم – VLCADD)
-
آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت بیستم – تیروزینمیا)
-
آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت نوزدهم – متیل مالونیک اسیدمیا)
-
آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت هجدهم – سیترولینمیا تیپ I و II)
-
آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت هفدهم – مروری بر بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید) قسمت دوم
-
آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت شانزدهم – مروری بر بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید) قسمت اول
-
آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت پانزدهم – مروری بر بیماری فاویسم)
-
آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت چهاردهم - هایپرگلایسینمی غیرکتوتیک)
مقالات مرتبط با الزامات نمونه گیری در غربالگری نوزادان
پرسش و پاسخ
نرمال آزمایشگاه ر یادداشت کنید
با سلام و وقت به خیر. نوزاد من ۲۶ هفته و ۵ روز به دنیا اومد متاسفانه. در آزمایش ۴ روزگی فنیل ۲.۹ با نرمال زیر ۴ داشت. در ۱۰ روزگی فنیل ۷۰۷ با نرمال ۱۷۰ داشت و نسبت فنیل به تیروزین ۹. دیگه چون فرزندم اکسپایر شد نشد آزمایش HPLC بدیم. من و همسرم نسبت فامیلی نداریم. در این مدت بچه به خاطر پره مچوریتی هم TPN بود و هم در ۸ روزگی خون دریافت کرد. میخواستم ببینم احتمال این که PKU بوده باشه زیاد هست؟ یا میتونه به خاطر شرایط خاص فرزندم مثل پره مچوریتی و دریافت خون و ... باشه؟
: بله احتمال اش زیاد است و بهتر است قبل از بارداری بعدی حتماً یک مشاوره ژنتیک انجام دهید. و در هنگام مشاوره دو فرد دیگر از هر خانواده که اطلاعات کاملی در مورد اعضای خانواده دارند همراه تان باشد.
ببخشيد من پسرم ٣٨ هفته و ٤ روز به دنيا اومد با وزن ٣/٥٥٠، پنجمين روزش با عدد زردي ١٠، غربالگري رو انجام داديم و از بهداشت تماس گرفتن كه فاويسم نشون داده شده، و ٤ ماهه ديگه اين تست مجدد تكرار بشه، ميخواستم بدونم آيا احتمال داره كه علت مثبت شدن اين تست زردي پسرم بوده باشه و در ٤ ماهگي با تكرار تست نرمال شده باشه؟
بله احتمال نرمال شدنش هست . در فاصله بین یک تست غربالگری مثبت و انجام تست تائیدی در 120 روزگی باید به مادر آموزش داده شود که هم مادر شیرده و هم نوزاد باید از مصرف داروها و مواد اکسیدان اجتناب کنند. هشدار به مادران داده شود که در این فاصله زمانی، در صورت بروز هر گونه زردی سریعأ به مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کند. درخواست انجام تست تائیدی در 120 روزگی در زمان مشاهده جواب غیرطبیعی در دوران غربالگری باید انجام شود. در صورت نرمال بودن آنزیم در 120 روزگی نیاز به انجام کار خاص دیگری نمی باشد. در صورت تأئید کمبود آنزیم در 120 روزگی بیمار باید توسط هماتولوژیست و یا متخصص اطفال ویزیت و آموزش های لازم به ایشان داده شود. والدین باید کاملا نام داروهایی که ممکن است باعث همولیز خون شوند را بدانند. برای این کار توصیه میشود لیست داروها به طور کتبی به آنها داده شود و در صورت مراجعه به پزشکان دیگر حتماً یادآور شوند که فرزندشان فاویسم دارد. باقلا در هر نوع آن مصرف نشود و سعی شود کودک از ابتلا به بیماری عفونی حفظ شود (زیرا بیماری عفونی باعث تشدید لیز گلبولی میشود) .
آیا در این تست، حساسیت نوزاد به مواد غذایی هم مشخص می شود؟
خیر
سلام phe بچه من 1.1 چیار باید کنم
نرمال آزمایشگاه را نیز برایم بفرستید
سلام جواب ازمایشpkuنوزاد ما شده۵٫۸گفتن دوباره آزمایش بدین دارم میمیرم از نگرانی میشه راهنماییم کنید
باید در نظر داشت که مثبت بودن نتیجه آزمایش همیشه دلیل بر ابتلای نوزاد به بیماری نیست، زیرا ممکن است کبد بعضی از نوزادان به خصوص آن هایی که نارس به دنیا آمده اند، در روزهای اول تولد هنوز به طور کامل فعال نشده باشد، در نتیجه«فی» خون آن ها به طور طبیعی افزایش نشان می دهد.ولی چند روز بعد با رشد نوزاد، فعالیت کبد به وضع طبیعی بر می گردد و نتیجه آزمایش اصلاح می شود بنابراین در این شرایط تمام آزمایش ها بعد از ۷ تا ۸ روز باید دوباره تکرار شود تا نتیجه اول تایید شود.در این مدت و تا مشخص شدن نتیجه نهایی نباید نوزاد را از شیر مادر یا غذای متعارف محروم کرد. جواب طبیعی در مرحله اول و یا دوم نشانه سلامت نوزاد است. ولی نتیجه مثبت در هر ۲ نوبت دلیل بر این است که نوزاد باید تا مدتی تحت نظر متخصص کودکان و کارشناس تغذیه قرار گیرد و با رژیم غذایی مخصوص مداوا شود.
سلام کاش میشد با مادران و پدرانی فرزندانشون مشکوک به پی کی یو هست صحبت کرد و تجربه هاشون رو مورد استفاده قرار میدادن
مقاله تحت عنوان " مروری بر بیماری فنیل کتونوری (PKU)" در همین سایت بارگزاری شده پیشنهاد می شود که مطالعه کنید
سلام پسرم الان ۲هفته که به دنیا اومده واسه تست غربالگری به شبکه بهداشت مراجعه کردیم پس از انجام آزمایش گفتند که مشکوک به فاویسم باید پایان چهارماهگی مجدد انجام بدید.ممکنه که بعد چهار ماهگی نرمال بشه.درضمن جواب آزمایشش Deficient بود
بله محتمل است . نگران نباشید و توصیه می شود تست را انجام دهید . حتی در صورت تایید فاویسم هم یه سری محدودیت مصرف غذایی و دارویی دارد که باید رعایت شود .
سلام پسر من عدد فنیل الانین در شش ماهگی۳/۵هست،پاستور هم ازمایش دادیم دکتر گفت نرمال هست،و هرماه هم ازمایش فنیل میدیم ،آیا لازم هست هر ماه تکرار کنیم؟
طبق نظر پزشک شان عمل کنید
سلام عدد فنیل پسرم ۱۴۴ میکرومول بر لیتر هست ودکتر دستور تکرار ازمایش دادن به نظرتون پسرم مبتلا به pku هست؟ ۳۹ هفته به دنیا اومد با وزن ۳۵۰۰ و الان یک ماهه هست
در موارد زیادی گفته می شود مجدد آزمایش داده شود و براساس نتیجه آزمایش دوم اظهارنظر دقیق تری می توان داشت
سلام چه مدت زمان لازمه تا جواب آزمایش متابولیک حاضر بشه؟ ما یه ماه قبل نمونه دادیم هنوز میگن آماده نیس؟
چه آزمایشی دقیقا داده اید ؟برخی تست ها چون بررسی کامل انجام می گیرد بعضا ممکن است تا سه ماه طول بکشد
نتیجه تست g6pd پدر و مادر طبیعی ولی تست نوزاد غیر طبعیی علت چیست؟
فرزند پسر است ؟؟ ک بیماری وابسته به ایکس و مغلوب میباشد به همین دلیل: احتمال ابتلای پسرانی که مادر حامل نوعی جهش آنزیم گلوکز ۶- فسفات دهیدروژناز است ۵۰ درصد میباشد و 50 درصد دختران این مادران نیز حامل این ژن می باشند. تمامی دختران یک پدر مبتلا به فاویسم، حامل اما پسران این پدر مبتلا نخواهند بود. احتمال بروز علائم بالینی در دختران حامل این ژن خیلی کم میباشد، زیرا طبق قانون لیون (غیرفعال شدن کروموزوم X ) به میزان کافی، ناشایع میباشد. پسران از مادر و دختران از یک یا هر دو والد فاویسم را به ارث میبرند. هنگامی که این نقیصه در یک کروموزم X وجود داشته باشد، علائم در دختران ملایمتر خواهد بود. اما اگر هر دو کروموزم X حاوی ژن معیوب باشند، در دختران نیز علائمی مانند پسران بروز خواهد کرد.
سلام وقت بخیر من زایمان طبیعی داشتم بدون درد دکترم منو بستری کردن و غربالگری ۳ روزگی pku۱۰ بود و دوباره آزمایش گرفتن اینبار 914 شد و گفتن تقسیم بر۶۰ میشه ۱۵ شیر خشک مخصوص براش تهیه کردم و بعد یک هفته باز یه آزمایش دادم و عدد pkuشده بود 60 خیلی نگرانم میشه راهنمایی ام کنید
باید طیق صلاحدید متخصص بیماریهای متابولیک عمل کرده و تحت نظر قرار گرفته
سلام ، پسرم به علت زردی تا روز پنجم بیمارستان بستری بود .روز ترخیص ، روز جمعه بعدازظهر بود ، از طرفی دوسه روز بعد از ان هم به علت تعطیلات سردی هوا دولت تعطیلی اعلام کرد و هر جا ما به مرکز بهداشت سر زدیم تعطیل بودن.ایا روز ۹ که انجام دادیم مشکلی نداره ؟؟
عدد زردی مهم است که زودتر پایین بیاید
سلام پسر من ۳۸ هفته به دنیا اومده با وزن سه کیلو سیصد روزهای اول زردی خفیف داشت الان تو نه روزگی زردی نداره ، ولی از غربالگری زنگ زدند گفتند تیروئیدش بالاست باید مجدد تست بشه ، خطرناکه با این شرایط؟
نگران نباشید و آزمایش تکرار شود در خیلی از موارد بعد از تکرار آزماش این موارد نرمال می باشد
سوال: سلام.در پایان ۱۲۰روزگی برامون مجدد نوبت غربالگری زدن.اگه انجامش ندیم خطرناکه؟
جواب: به هر حال بررسی سلامت جنین بسیار ارزشمند است و توصیه می شود انجام شود
سوال: سلام ازمایش خون پسرم در 5روزگی انجام شده و فنیل 4بوده گفتن باید تکرار بشه ایا عددش بالاست؟
جواب: نگران نباشید تا آزمایشات تکمیلی آماده شود، صبر کنید و نگران نباشید ، در تست های تکمیلی اکثر این موارد نرمال می شود.
سوال: سلام و خسته نباشید پسر من روز پنجم غربالگری pku ۵.۷ بوده ادرار دادیم منفی بود دوباره روز ۱۲ تولد آزمایش خون مجدد بهداشت گرفتن برای اطمینان فرستادن مرکز طبی کودکان که اینبار پزشک تماس گرفتن بیارین بچه رو ما امروز بردیم و جواب درستی ندادن به ما گفتن خفیفه برین دوباره پاستور آزمایش خون و ادرار مجدد بدین ،خیلی پرسیدم عددش چنده ،گفتن ۲ و خورده ای ، فکر کنم ۲.۷ گفتن اما گفتن باید آزمایشات تکمیلی بدین باز ،منم شدیدا اضطراب دارم خواهش میکنم اگر چیزی میدونید کمکم کنید عاجزانه التماستون میکنم حالم بده .
جواب: تا آزمایشات تکمیلی آماده شود، صبر کنید و نگران نباشید ، در تست های تکمیلی اکثر این موارد نرمال می شود.
سوال: سلام خسته نباشیدپسرم درروز۵ام ازمایش داده جواب فینیلش ۴بوده درروز۱۱ام تکرارشده ۲.۹بوده ایاممکن حتمافینیل داشته باشه لطفاراهنمایی کنیدممنون
جواب: چه تستی داده اند ؟ کامل توضیح دهید .
سوال: سلام عذر میخوام من دخترم ۳۶ هفته و ۴ روز به دنیا اومد مشکلی نداشت و مرخص شد دو روز بعد به خاطر زردی دو روز تو دستگاه تو بیمارستان بستری شد. به خاطر همین گفتن باید ۴ بار تست غدبالگری بده به ترتیب در ۵ روزگی ۱۲ روزگی ۴۰ روزگی و ۷۰ روزگی تست داده میزان tsh به ترتیب ۱ ، ۱.۲ ، ۱ ، ۵ بوده و الان بعد از ۷ روز از اخرین تست زنگزدن گفتن مشکل داره برم پیش پزشک . میشه بگین چه مشکلی ممکنه وجود داشته باشه ؟ خیلی نگرانم و استرس دارم 😔
جواب: TSH 5 نشان دهنده کم کاری تیروئید می باشد لذا باید حتما توسط پزشک متخصص مورد درمان و بررسی قرار بگیرند.
سوال: سلام وقت بخیر نتیجه آزمایش پسرم در روز سوم تولد tsh 1.4 Free t4 1.1 که رنج نرمال ان ۱.۶_ ۳.۹ میباشد آیا فرزندم کم کاری تیروئید دارد؟ ممنونم
جواب: جواب: ملاک تصمیم گیری سطح TSH است ، مجدد یک هفته بعد تست را تکرار کنید و به احتمال زیاد free T4 هم نرمال می شود.
سوال: سلام آقای دکتر، وقت بخیر، فرزندم در روز 6 هفته 35 بدنیا آمد و غربالگری اول در بیمارستان بود، غربال روز 21 در خانه بهداشت داشت و گفتند چون زود بدنیا اومده 42 روزگی هم غربال داره که انجام دادیم و تماس گرفتند و گفتند فنیل 5 داره باید آزمایش بده، بردیم آزمایش hplc عدد فنیل شد 5.2 و تیروزین 0.95 دوباره آزمایش دادیم بعد از 13 روز ( 2 ماهگی) عدد فنیل شده 5.48 و تیروزین شده 1.18 خواستم بدونم چون فنیل صعودی هست قطعاً مشکل داره و کتونوری هست یا هنوز امکان داره گذرا باشه؟؟؟؟ شیر خشک آپتامیل پپتی جونیور میخوره ممکنه از شیر باشه؟؟؟؟؟ دکتر خواهش میکنم مساعدت فرمایید و پاسخ دهید، سپاسگزارم
جواب: بطور کلی در اختلال فنیل کتونوری سطح فنیل آلانین بشدت افزایش می یابد و بنابراین این تغییرات خیلی اندک ، به احتمال زیاد ناشی از مصرف شیر خشک می باشد، ولی بهتری است طبق صلاحدید پزشکتان با یک فوق تخصص بیماریهای متابولیک مشورت کنید. توصیه می شود مقاله مربوط به مروری بر بیماری فنیل کتونوری (PKU) که در وب سایت نیلو بارگزاری شده است را مطالعه کنید.
سوال: سلام من نوزاد م ۵۲روزس چرا دوباره ازش آزمایش تیروعید کف پا گرفتن
جواب: نتایج مربوط به آزمایش اولش را برایم ارسال کنید، شاید کمی بالا بوده باشد؟
سوال: سلام،خسته نباشید،نوزاد من غربالگری اولش ۱۴/۵pkuشده،گفتن باید مجدد تکرار شود ،تکرار کردیم جواش ۴۶بود باید چیکار کنم
جواب: نیازمند پیگیری توسط متخصص اطفال و یا فوق تخصص بیماریهای متابولیک می باشید. ابتدا باید تست های تشخیص برایش انجام شده و با قطعیت ببینیم که افزایش فنیل آلانین دیده می شود یا خیر ، سپس اگر قطعی تشخیص دادیم ، مراحل درمان شروع شود. متاسفانه باید بدانیم که درمان به طور کامل در PKU وجود ندارد. ولی می توان با محدود کردن مصرف پروتئین (فنیل آلانین) و استفاده از رژیم های غذایی خاص این بیماران (رژیم کم پروتئین همراه با مصرف ویتامین و مواد معدنی + استفاده از شیر خشک مخصوص) می توان از عقب ماندگی ذهنی این بیماران پیشگیری نمود. این رژیم غذایی باید تا آخر عمر رعایت گردد. بخصوص در در دو سال اول زندگی و در زنان بطور کل و بخصوص در سالهایی که احتمال بچه دار شدن آنها وجود دارد و نیز در دوران بارداری (زیرا حتی اگر جنین سالم باشد، در صورت افزایش میزان فنیل آلانین در خون مادر، می تواند آسیب هایی در جنین ایجاد نماید). غذاهایی که حاوی فنیل آلانین بالایی می باشد نظیر: سویا، سفیده تخم مرغ، گوشت فوک (seal meat)، میگو، سینه مرغ، ماهی، تنقلات، تن ماهی و بوقلمون در این افراد ممنوع است. برعکس غذاهای سرشار از نشاسته مثل سیب زمینی و ذرت و همینطور غذاهای نظیر نان و پاستا در این افراد مجاز است. توصیه می شود مقاله مربوط به مروری بر بیماری فنیل کتونوری (PKU) که در وب سایت نیلو بارگزاری شده است را مطالعه کنید.
سلام بچه من 12روزه س روز سوم ازش ازمایش گرفتن دیروز گفتن مشکوک به pkuهست خیلی خطرناکه ؟پایین میاد؟ دچار عقب ماندگی جسمی و ذهنی نشه؟
جواب: نیازمند پیگیری توسط متخصص اطفال و یا فوق تخصص بیماریهای متابولیک می باشید. درمان به طور کامل در PKU وجود ندارد. ولی می توان با محدود کردن مصرف پروتئین (فنیل آلانین) و استفاده از رژیم های غذایی خاص این بیماران (رژیم کم پروتئین همراه با مصرف ویتامین و مواد معدنی + استفاده از شیر خشک مخصوص) می توان از عقب ماندگی ذهنی این بیماران پیشگیری نمود. این رژیم غذایی باید تا آخر عمر رعایت گردد. بخصوص در زنان و در سالهایی که احتمال بچه دار شدن آنها وجود دارد و نیز در دوران بارداری (زیرا حتی اگر جنین سالم باشد، در صورت افزایش میزان فنیل آلانین در خون مادر، می تواند آسیب هایی در جنین ایجاد نماید). غذاهایی که حاوی فنیل آلانین بالایی می باشد نظیر: سویا، سفیده تخم مرغ، گوشت فوک (seal meat)، میگو، سینه مرغ، ماهی، تنقلات، تن ماهی و بوقلمون در این افراد ممنوع است. برعکس غذاهای سرشار از نشاسته مثل سیب زمینی و ذرت و همینطور غذاهای نظیر نان و پاستا در این افراد مجاز است. توصیه می شود مقاله مربوط به مروری بر بیماری فنیل کتونوری (PKU) که در وب سایت نیلو بارگزاری شده است را مطالعه کنید.
سوال: سلام ممنون از اطلاعات خوبتون و پاسخگویی تون. سوالی داشتم. پسرم تو تست سه روزه پاشنه پا pku=5 شد.تست دومش تو سیزده روزگی انجام شد وhplc=350 شد.. راهنماییم میکنید.. درضمن معادل تقریبی این مقدارhplc برابر به چه مقدار pku میباشد؟
جواب: محدوده نرمال فنیل آلانین را در خون چک کنید و برایم بنویسید که آیا عدد 350 ، طبق این نرمال بالاست یا خیر
سوال: سلام وقت بخیر از فرزندم در روز ۴م غربالگری گرفتن عدد فنیل ۵بود و روز ۱۳م مجدد انجام شد که اینبار ۶بود,ضمن اینکه ۳۸هفته بدنیا اومده و شیر مادر میخوره و تا الان که19روزه زردی هم داره بنظرتون pku داره؟سابقه خانوادگی هم نداریم فامیل هم نیستیم
جواب: سریع با یک متخصص بیماریهای متابولیک مشورت کنید. با توجه به زود بدنیا آمدن بچه ممکن است مشکلی نباشد ولی بد نیست با توجه به پایدار بودن زردی در نوزادتان ، دقیق تر چک شود.
سوال: سلام دخترم تست غربالگری رو انجام داده گفتن فاویسم داره در حالی که نه من ونه پدرش این بیماری رو داریم ۳۸هفته۴روزه سزارین شدم وزنشم ۳۲۶۰ بود در تهرانم ساکن هستیم من فقط یه هفته مونده به زایمانم کهیر بارداری زدم و دکترم بهم قرص هیدروکسی زین ۱۰ داد ممکنه از این قرص باشه و در آزمایش مجدد چند درصد احتمال هست که فاویسم نداشته باشه
جواب: در غربالگری فاویسم خیلی اوقات در غربالگری دوران نوزادی تست مثبت است ولی به مرور سطح آنزیم ها کامل می شود. لذا در 6 ماهگی و یک سالگی مجددا فاویسم چک شود. الان خیلی نگران نباشید و سعی کنید چنانچه خودتان به نوزاد شیر می دهید داروها و مواد غذایی ممنوعه برای فاویسم را مصرف نکنید تا 6 ماهگی تست دهید و خیالتان راحت شود. . یک سری پرهیزات غذایی و دارویی دارد که لیست آن را یا پزشکتان دریافت کنید و یا آن ها را در مقاله ای که با عنوان" آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت پانزدهم – مروری بر بیماری فاویسم)" در سایت نیلو بارگذاری شده مطالعه کنید. قرص هیدروکسی زین به خود تست ربطی ندارد ولی در افراد مبتل به فاویسم می تواند همولیز ایجاد کند.
سوال: سلام از نوزاد من در ۵ روزگی آزمایش کف پا رو گرفتن و بعد گفتن عددش ۵.۱ هس و آزمایش مجدد باید گرفته بشه،ایا نوزاد من ممکنه مشکلی داشته باشه؟ لطفا پاسخ بدید من خیلی توفکرم
جواب: آزمایش بررسی تیروئید بوده است؟ نگران نباشید به علت اینکه جواب لب مرز یا کات آف بوده جهت بررسی بیشتر تا هشت روزگی عدد مربوط به تیروئیدش باید زیر 5 باشد. از هشت روز به بعد باید زیر 4 باشد که حاصل نمونه گیری از خون مویرگی پاشنه ی پا می باشد. و وقتی به جواب مشکوک در نمونه مویرگی پاشنه پا بر می خوریم جهت تایید نتایج باید اندازه گیری پنل کامل تیروئید در نمونه خون وریدی صورت بگیرد. که البته نرمال رنج نمونه وریدی فرق می کند و حدود (0.3 تا 5.5) می باشد.
سوال: سلام نتیجه تست pku دخترم در روز ششم تولد 0.7 شده، آیا نرمال است یا خیر؟
جواب: طبق نرمال آزمایشگاهتون باید بررسی شود ولی به احتمال زیاد بله نرمال است. با این وجود چون روش ها فرق دارد و نرمال آزمایشگاهی حتما نرمال آزمایشگاه در نطر بگیرید.
سوال: سلام،دوقلوهای من در 33هفته با وزن 2 کیلو به دنیا اومدن بدو تولد آزمایش فنیل دادن که عددش 1.2بود بعد 16روزگی آزمایش رو به روش hplcتکرار کردیم که عددش نود و هشت صدم 0/98شده بود ودکتر گفت نرمال نیاز به تکرار نیست الان هفت ماهه هستن و مشکل خاصی ندارن به نظر شما باید تکرار میکردیم؟ در ضمن شوهر من پی کی یو خفیف داره و من هم ناقل هستم
جواب: با توجه به سابقه والدین نیاز است که تست به روش hplc تکرار شود.
سوال: سلام. کودک من طبق آزمایشات دچار بیماری فنیل کتونوریا شده و داره تحت درمان قرار میگیره. آیا این بیماری قابل درمان هست. یا تا پایان عمر باید با رژیم غذایی و کنترل میزان این آنزیم زندگی کنه
جواب: نیازمند پیگیری توسط متخصص اطفال و یا فوق تخصص بیماریهای متابولیک می باشید. درمان به طور کامل در PKU وجود ندارد. ولی می توان با محدود کردن مصرف پروتئین (فنیل آلانین) و استفاده از رژیم های غذایی خاص این بیماران (رژیم کم پروتئین همراه با مصرف ویتامین و مواد معدنی + استفاده از شیر خشک مخصوص) می توان از عقب ماندگی ذهنی این بیماران پیشگیری نمود. این رژیم غذایی باید تا آخر عمر رعایت گردد. بخصوص در زنان و در سالهایی که احتمال بچه دار شدن آنها وجود دارد و نیز در دوران بارداری (زیرا حتی اگر جنین سالم باشد، در صورت افزایش میزان فنیل آلانین در خون مادر، می تواند آسیب هایی در جنین ایجاد نماید). غذاهایی که حاوی فنیل آلانین بالایی می باشد نظیر: سویا، سفیده تخم مرغ، گوشت فوک (seal meat)، میگو، سینه مرغ، ماهی، تنقلات، تن ماهی و بوقلمون در این افراد ممنوع است. برعکس غذاهای سرشار از نشاسته مثل سیب زمینی و ذرت و همینطور غذاهای نظیر نان و پاستا در این افراد مجاز است. توصیه می شود مقاله مربوط به مروری بر بیماری فنیل کتونوری (PKU) که در وب سایت نیلو بارگزاری شده است را مطالعه کنید.
سوال: سلام؛ نوزاد IUGR، وزن تولد 2280 گرم، تولد 36 تا 37 هفتگی (طبق آخرین قاعدگی)؛ آیا نتایج زیر نرمال است یا نیاز به پیگیری دارد؟ PKU برابر 0.6 *** TSH روز پنجم تولد 1.4 *** TSH روز بیستم تولد 0.9 در برگه محدوده نرمال برای 3 تا 7 روز؛ زیر 5 و برای بالاتر از 8 روز؛ زیر 4 اعلام کرده است. با سپاس
جواب: طبق نرمال آزمایشگاهتون بله نرمال است.
سوال: سلام خسته نباشید آزمایش دختر من G6pd عددش ۵.۶ هست دکتر گفت فاویسم دارد نوزاد ۳۸.۵ هفته سزارین و با وزن ۲۹۵۰ دنیا اومده میخواستم ببینم فاویسم قطعیه؟ همچنین t4 22 هست Tsh 3.66 با توجه به اینکه در دوره بارداری قرص تیروئید استفاده میکردم ممکن است تحت تاثیر بوده باشه؟
جواب: به نرمال رنج آزمایشگاه دقت کنید ولی اصولا جواب بالای 5.7 نرمال است. با توجه به اینکه جواب آزمایشاتان در مجدوده مرزی قرار دارد، توصیه می شود یک بار یگر آزمایش را تکرار کنید. خیر ربطی به مصرف قرص های تیروئید در دوران بارداری ندارد. توصیه می شود مقاله ای که با عنوان" آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت پانزدهم – مروری بر بیماری فاویسم)" در سایت نیلو بارگذاری شده را مطالعه کنید.
سوال: سلام..پسر من سه ماهشه ...روز اول که ازش غربالگری گرفتن وقتی جواب اومد گفتن باید آزمایش تکمیلی بده چون تیروزینش بالاست داخل آزمایش تکمیلی همه چیزش خوب و نرمال بود بجز تیروزین الان حدود ۴ بار هست دارم آزمایش هاش رو تکرار میکنم بقیه ی چیز هاش خوبه فقط تیروزینش داره میره بالا ماه قبل رو ۶۰۰ بود الان رفته رو ۹۰۰ چه خطری واسه بچم داره چیکار کنم ؟؟؟؟دارم میمیرم از استرس....حتی سونو هم بردمش گفت کبدش سالمه ولی این تیروزینه نمیاد پایین
جواب: برخی از نوزادان به طور گذرا سطح بعضی از اسیدهای آمینه شان بالاست که با بالغ شدن و تکامل کبد این مشکل حل می شود. اولاً یک مقاله ای در همین زمینه در وب سایت ما هست به نام: آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت بیستم – تیروزینمیا) آنرا دقیق مطالعه کنید، از آنجائیکه نرمال رنج وابسته به آزمایشگاه هست لطف کنید نرمالهای اون آزمایشگاه را برایم بنویسید. بطور کلی تست های تشخیصی که باید برای تشخیص قطعی بیماری تیروزینمیا استفاده شود عبارتست از : تشخیص تیروزینمی تیپ I: - بررسی اسیدهای آلی ادرار: افزایش سوکسینیل استون بالا (که جنبه تشخیصی داشته و گاهی میتواند طبیعی باشد)، افزایش مشتقات ۴-هیدروکسی فنیل این ماده نظیر 4-Hydroxyphenylacetate، 4-Hydroxyphenyllactate، 4-Hydroxyphenylpyrovate، - اسیدهای آمینه پلاسما: افزایش یا طبیعی بودن تیروزین، افزایش متیونین، - پورفیرینهای ادرار: افزایش دلتا آمینو لوولینیک اسید (بدلیل مهار فعالیت آنزیم دلتا آمینو لوولینیک هیدراتاز توسط سوکسینیل استن)، - آلفا فتوپروتئین سرم: طبیعی یا بالا، - هیپرفسفاتوری و هیپوفسفاتمی، - آزمونهای کبدی: غیر طبیعی ولی سطح بیلی روبین معمولأ نرمال است و فقط در نارسایی کبد بالا می رود، - کاهش سطح فاکتورهای انعقادی تولید شده در کبد، - سایر آزمونها: کاهش گلوکز خون،افزایش زمان پروترومبین و زمان نسبی ترومبوپلاستین، آمینواسیدوری ژنرالیزه (=عمومی)، - تست های مولکولی: بررسی موتاسیون ژن FAH
سوال: جواب ازمایش فاویسم برادر من زدن no deficient یعنی هنوز فاویسم داره یا خوب شده؟؟
جواب : فاویسم بیماری ژنتیکی است که قابلیت درمان ندارد ولی قابلیت کنترل دارد. یک سری پرهیزات غذایی و دارویی دارد که لیست آن را یا از پزشکتان دریافت کنید و یا آن ها را در مقاله ای که با عنوان" آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت پانزدهم – مروری بر بیماری فاویسم)" در سایت نیلو بارگزاری شده مطالعه کنید.
سئوال: سلام پسر من یک ماه و ۱۵ روزشه آزمایش تروییدش آماده نشده مشکلی نداره ؟
جواب: سریع تست تیروئیدش را در خون محیطی (TSH و free T4) انجام دهید.
سئوال: سلام نوزاد اگه فنیل الانین 0.6 باشد در چهار روزگی مشکل داره؟.^
جواب: واحدش بر مبنای میکرومول بر لیتر است یا خیر؟
سئوال: ازمایش دختر بهداشت بازد تکرارکن خطر ناک
جواب: سئوالتان را واضح بپرسید.
سئوال: با سلام وخسته نباشید نیشه محبت بفرماید در خصوص ازمایش پسرم من رو راهنمایی کنید G6pd. Sufficient Phenylalanine 1.5 T4. 9.8 Tsh. 1.0 ممنون
جواب: همشون در محدوده نرمال هستند.
سئوال: با سلام من یه نوزاد ده روزه دارم جواب اول pku رو مرکز بهداشت گفت بالاست دوباره یه آزمایش دیگه دادیم نتیجه فنیل آلانین شده 30 میخواستم بدونم این عدد خیلی خطرناکه؟ یا از این عدد هم بیشتر ثبت شده؟ خواهشمندم راهنماییم کنید. با تشکر
جواب: به هر حال مثبت است و نیازمند انجام تست های تشخیصی ، بطوریکه اگر تایید شود تا قبل از 20 روزگی درمان شروع شود.
سئوال: سلام.نوزاد ۵ روزه تست غربالگری انجام شد که سطح تیروزن بالا بود .نوزاد هنگام تست بیلی روبین ۱۲ داشته و شیر خشک آپتامیل مصرف کرده بود.ایا بیلی روبین بالا اختلالی در سطح تیروزین ایجاد میکند ؟؟
جواب: بطور گذرا میتواند تیروزین را افزایش دهد. یک مقاله ای در همین وب سایت به نام "آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت بیستم – تیروزینمیا)" است توصیه می کنم آنرا مطالعه کنید.
سئوال: سلام دخترم با وزن ۲۷۰۰ در ۳۸ هفتگی بدنیا اومد آزمایش تیروزیمی تو ۵روز اول ۳۹۷ بود ۱هفته بعد تکرار شد که الان ۲۱۷ هست نرمالش ۳۳تا۱۶۰ هست آیا مشکلی
جواب: سابقه زردی ، مصرف شیر خشک خاصی را ندارد؟
سئوال: بله در آزمایش نوشته بود دوباره تکرار بشه ازمایش تیروزنش اما متاسفانه زردیش هنوز روی ۹ و نیمه و دوباره بالا رفته
جواب: زمانی تکرار کنید که زردی اش به زیر 3 برسد.
سئوال: سلام دخترم تو آزمایشگاه شما جواب تیروزین در غربالگریش ۲۵۵ بود که توی ازمایش نوشته ممکنه به دلیل بیلی روبین بالا باشه.و اینکه بچه قبل از ازمایش ۱.۵ ساعت ناشتا بود.چند درصد امکان داره این عدد درست نباشه؟
جواب: بسیاری از نوزادان به طور گذرا سطح بعضی از اسیدهای آمینه شان بالاست که با بالغ شدن و تکامل کبد این مشکل حل می شود. فکر کنم توصیه شده است که بعد از درمان افزایش بیلی روبین (که خودش معیاری از تکامل کبد است) مجدد تست انجام شود.
سئوال: سلام وقت بخیر با تشکر ویژه بابت پاسخگویی شما دخترم زودرس بوده و در هفته ۳۲ به دنیا آمده از شیر خشک پری نان استفاده میکنیم چون اصلا شیر مادر نمیخورد الان چند روز است که شیر را بالا میآورد و تعداد دفعات مدفوع کردنش زیاد شده ولی هر بار خیلی کم ممنون میشم راهنماییم کنید
جواب: سریع با متخصص اطفالش تماس بگیرید و از نظر رفلاکس مورد بررسی قرار گیرد.
سئوال: سلام دخترم در هفته ۳۲ به دنیا اومد اونجا در روز ۳ ازش آزمایش تیروئید گرفتن امروز جوابشو گرفتم phe1/1 Tsh0/7 میشه بگید وضعیتش چطوره
جواب: فعلاً خوب است ولی زمانی که وزن اش بالای 2.5 کیلو شد و یا یک ماهه شد و یا طی یک ماه از بیمارستان ترخیص شده (در همان زمان ترخیص) مجدد این تست های تکرار شود.
سئوال: سلام دختر من پنج روزشه ازمایشگاه برای انجام غربالگری بازه ؟
جواب: بله ، پنجشنبه تا ساعت 2 باز هستیم.
سئوال: سلام.نوزاد من 37 هفته با وزن 2700 بدنیا اومده و امروز عدد G6PD را دریافت کردم. 4.6 هست.این به معنی ابتلا به فاویسم هست؟ غربالگری رو در روز پنجم انجام دادیم و زردیش هم 0.9 بود.ممنون میشم راهنمایی کنید. چون شما در رنج نرمال دو تا رنج نقص اعلام فرمودید من تفاوتش رو متوجه نشدم.
جواب: رینج نرمال گزارش شده بصورت ذیل می باشد: Sufficient : 4.7-14.7 Partial Deficient : 2.4-4.6 Complete Deficient: <2.3 طبق این نرمال تا 4.6 بعنوان نقص جزئی آنزیم شناخته می شود که با توجه به ناقص بودن بچه طبیعی بوده و بهتر است یک ماه دیگر مجدد تست کنید. در اکثر اوقات در پایان ماه اول و رشد جنین آنزیم های فوق کامل می شود.
سئوال: سلام،پسرم در غربالگری اول عدد فنیل ۴ بود،گفتن باید تکرار بشه،وقتی تکرار شد عددش شد ۱.۶،دکتر صانعی بیمارستان مفید نشون دادم گفت مشکلی نیست،ولی من هنوز نگرانم
جواب: نگران نباشید معمولاً اگر مشکلی باشد با مصرف شیر بیشتر عدد دومی بشدت بالا می رفت. عدد فنیل آلانین در بچه های مشکل دار خیلی بیشتر از 4 می باشد (حتی در بار اول).
سئوال: سلام، فرزندمون ۲۸ اسفند به دنیا اومده آزمایشگاه شما ۶ فروردین باز میشه تا اون روز ۵ رو رد کرده چه کنیم؟
جواب: روز 5 فروردین باز هستیم. که تا اونروز می شود 7 روز که ایرادی ندارد ، به هرحال در تستهای غربالگری نوزادان مهم این است که زیر 20 روز اگر بچه مشکلی دارد به تشیخیص برسیم.
سئوال: سلام برای نوزادم با وزن2900 که در37 هفتگی بدنیا آمد عدد تیروزین در غربالگری540/3 بود برای بررسی دقیق تر دوباره آزمایش دادیم وعددش396/5بود.بعد از یه هفته ودر انتهای ماه دوم آزمایش دیگری دادیم با تیروزین3/5.نوزادم بیماری تیروزین دارد؟
جواب: اولاً یک مقاله ای در همین زمینه در وب سایت ما هست به نام: آغاز غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان در ایران (قسمت بیستم – تیروزینمیا) آنرا دقیق مطالعه کنید، از آنجائیکه نرمال رنج وابسته به آزمایشگاه هست لطف کنید نرمالهای اون آزمایشگاه را برایم بنویسید. بطور کلی تست های تشخیصی که باید برای تشخیص قطعی بیماری تیروزینمیا استفاده شود عبارتست از : تشخیص تیروزینمی تیپ I: - بررسی اسیدهای آلی ادرار: افزایش سوکسینیل استون بالا (که جنبه تشخیصی داشته و گاهی میتواند طبیعی باشد)، افزایش مشتقات ۴-هیدروکسی فنیل این ماده نظیر 4-Hydroxyphenylacetate، 4-Hydroxyphenyllactate، 4-Hydroxyphenylpyrovate، - اسیدهای آمینه پلاسما: افزایش یا طبیعی بودن تیروزین، افزایش متیونین، - پورفیرینهای ادرار: افزایش دلتا آمینو لوولینیک اسید (بدلیل مهار فعالیت آنزیم دلتا آمینو لوولینیک هیدراتاز توسط سوکسینیل استن)، - آلفا فتوپروتئین سرم: طبیعی یا بالا، - هیپرفسفاتوری و هیپوفسفاتمی، - آزمونهای کبدی: غیر طبیعی ولی سطح بیلی روبین معمولأ نرمال است و فقط در نارسایی کبد بالا می رود، - کاهش سطح فاکتورهای انعقادی تولید شده در کبد، - سایر آزمونها: کاهش گلوکز خون،افزایش زمان پروترومبین و زمان نسبی ترومبوپلاستین، آمینواسیدوری ژنرالیزه (=عمومی)، - تست های مولکولی: بررسی موتاسیون ژن FAH
سئوال: با سلام،نوزاد من در پنج روزگی آزمایش فنیل شده بود 5/9 بعد از چند روز آزمایشو تکرار کردند اینبار شده 4/6 ،اومده پایین ولی میگن باید زیر چهار باشه آیا بچه من بیماری فنیل داره؟در ضمن بچه من ۳۷ هفتگی به دنیا اومده،ممنون
جواب: فکر نمی کنم اولاً ما در بچه های نارس کمی افزایش فنیل آلانین داریم که بصورت گذرا است و به همین علت باید در پایان یک ماهگی و یا زمانی که وزن اش بالای 2.5 کیلوگرم شد (هر کدام که زودتر رسید) تست را تکرار کنیم. ثانیاً من به وضوح در بچه های فنیل کتونوریک می بینم که سطح فنیل آلانین دومی به مراتب بیشتر از اولی شده است (هر چه میزان شیر خوردن بیشتر شود ، بچه ایی که متابولیسم مشکل دار دارد سطح متابولیت ها با شدت بیشتری افزایش می یابد.
سئوال: فاویسم خطرناکه؟ میتونه باعث انزوای بچم بشه؟ تو سایتا خیلی دربارش بد نوشتن
جواب: در کدام سایت ها، سایت های علمی در مناطق شمال ایران درصد ابتلا به این بیماری بالاست آیا دچار انزوا شده اند. لطف کنید مطالب علمی را بخوانید و خودتان را بی خود آزار ندهید.
سئوال: سلام...جواب آزمایش مجدد فاویسم بچمو گرفتم بازم فاویسم داره...میخواستم بدونم درصدش چیه خیلی شدیده یا نه G6pd 3.1
جواب: خیلی به درصدش کاری نداریم و از آنجائیکه یک سری داروهای خاصی را نمی تواند مصرف کند به یک متخصص اطفال مراجعه نموده و لیست داروها را بگیرید و مراقبت کنید که این داروها را نخورد.
سئوال: سلام ازمایش غربالگری از فرزندم گرفتن باراول فنیل الانین ۷.۲ بوده هفته ی بعد گرفتن ۵.۵۷ بوده ایا براش خطر داره رژیم غذای داره سطح نرمالش چقدره
جواب: معمولاً اگر جنین مشکل دار باشد باید بشدت عددش طی دو مرحله افزایش یابد به احتمال زیاد ممکن است هنوز کبد جنین نارس باشد و نیاز به زمان دارد که سطح آن کاهش یابد.
سئوال: سلام...امروز جواب غربالگری نوزادم اومد. میگن فاویسم داره.میخواستم بدونم احتمال خطای این آزمایش چقدره...ممکنه اشتباه شده باشه چون هیچ کدوم از اعضای خانواده من چه مادری چه پدری این مشکلو نداشتن...و اینکه امکانش هست آزمایش بعدی که تو چهار ماهگی انجام میشه این بیماری رو نشون نده
جواب: بله امکان نرمال شدن وجود دارد ، آیا نوزادتان فول ترم بدنیا آمده و یا نارس است؟ در مناطق شمالی و یا جنوب ایران زندگی می کنید؟
سئوال: سلام مقدار فینال آلانین در آزمایش hplc 150 بوده و مقدار تیروزین 131 مشاوره خواستم
جواب: مشکوک به بیماری فنیل کتونوریا می باشد و نیازمند پیگیری توسط متخصص اطفال و یا فوق تخصص بیماریهای متابولیک
سئوال: سلام دختر من الان 13 روزشه نتیجه آزمایش روز سوم تولدش اینظور بوده : T4 13.3 / T3 1.45 / TSH 7.95 وزن زمان تولد 3.180 ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
جواب: مجدد یک ماهگی اندازه گیری شود.
سئوال: با سلام و خسته نباشید من پسرم 1ماه دیگه به دنیا میاد میخواستم بدون غربالگری 58 اختلال متابولیک نوزادان که مقاله های زیادی راجع به اون تو سایت بود در هون 5 روز اول انجام میشه؟آیا باید وقت گرفت و دکتر آزمایش را نوشته باشه یا هنگام مراجعه بدون نسخه انجام میشه؟تگر هزینش هم حدودا بفرمایی ممنون میشم
جواب: بدون وقت قابل انجام است. حدود 180 هزار تومان
سئوال: سلام ازمایش عربالگری روز اول دختر من phenylalanine 1.40mg بود و کنارش زده H.خطری بچمو تهدید میونه ایا؟خیلی نگرانم
جواب: ابتدا باید به روش HPLC این جواب تائید شود اگر در اون روش هم بالا بود نیاز به پیگیری دارد.
مامان دخملی
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 13:41
سوال:
با سلام
من آزمایش غربالگریمو در آزمایشگاه نیلو انجام دادم,به من گفته شد کودکم را بین 2 تا 5 روز برای تست غربالگری بیاورم,اما چون ساکن شهرستانم و شرایط آمدن در 1هفته ی اول بعد از زایمان به تهران را ندارم چه راهنمایی برای من دارید؟
جواب:
نگران نباشید در هنگام تولد نوزادتان از نظر تیروئید و بیماری PKU و در بعضی از شهرها فاویسم چک می شود و سپس شما تا 1 ماهگی وقت دارید که برای انجام سایر تست ها به آزمایشگاه مراجعه کنید.
نگین
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 09:43
سوال:
با سلام.لطفا در مورد جواب غربلگری راهنماییم کنید Gestationah age 13+1
age risk 1.981
biochemical T21 risk 1.7910
combined trisomy 21 risk <1.10000
trisomy 18+NT <1.10000
papp_a 16mlU/ml. 4.69
fb_hCG 52ng/ml. 1.55
جواب:
جواب شما با قدرت اطمینان 85% در محدوده کم خطر می باشد.
مامی
یکشنبه 5 شهریور 1391 - 13:11
سوال:
سلام تست غربالگری نوزادم رو روز پنجم انجام دادم بهم گفتن تیروییدش پر کار هست
tsh
t3
tu
میشه بگید چند درصد پرکار هست و خطرات و علایمش چی هست؟
جواب:
عددش را برایم بنویسید.
امىر رضا
سه شنبه 9 آبان 1391 - 20:16
سوال:
لطفا راهنماىى کنید
جواب سونوگرافى در هفته 12 و 2 روز
crl 56/3 mm
nuchal translucensy 1/4 mm
ارزش تشخىصى اندازه گیرنده nt در رابطه با سندرم داون و ترىزومى 18و13 حداکثر %80 بوده و %100 نمى باشد
آىا جنىن من مشکلى دارد اىا مقادیر بالا خوب هستند ىا بد
جواب:
با قدرت اطمینان 70% مشکلی ندارد.
پریسا
یکشنبه 9 فروردین 1394 - 20:52
سوال:
سلام ممنون از اطلاعاتی که در اختیارمون گذاشتین
پسر من 14 روزه که به دنیا اومده.
ازمایشی که ازش گرفتن(در 14 روزگی و وزن 4 کیلو)جوابش این بود...
Total bili. 13.2
Direct bili. 0.2
لطفا راهنماییمون کنید ایا درصد زردی بالایی داره یا نه.
البته رنگ زرد فقط روی صورتش کمی دیده میشه...
ممنون از شما.
جواب:
هنوز بالاست
مریم
جمعه 4 اردیبهشت 1394 - 10:24
سوال:
باسلام من در هفته یازدهم بارداری تست غربال گری انجام دادم لطفا با توجه به تست ها جواب ازمایش را بگی
Assay Results MoM
PAPP-A 883.00miu\L 0.55
free -hCG 97.0 iu\L 1.92
NT 1.4mm 1.27
NB: present
Risk Assessment (at term) m
DownSyndrome 1:857
Age alone 1:1470
Equivalent Age Risk 31.0
Trisomy18/13 1:99000
جواب:
1- با قدرت تشخیص 85% ریسک تان در محدوده خطر بینابین است و در هفته 15 تست کواد انجام داده و پروتکل سکوئنشال برایتان انجام شود و بر مبنای آن قضاوت کنیم که نیاز به تست تشخیصی هست یا خیر.
ساسان
شنبه 5 اردیبهشت 1394 - 18:43
سوال:
سلام!
بهداشت ازماىش کف پاى دلبندم رو گم کرد بعداز دوماه به من. خبر دادن!!!!
امروز در دوماهگیش ازمایش tsh داد ۶.۵۹بود!
عاجزانه کمکم کنید!زیاد هست!
جواب:
کمی بالاست و بهتر است سریعأ توسط یک متخصص اطفال ویزیت شوید.
ساسان
سه شنبه 8 اردیبهشت 1394 - 07:41
سوال:
سلام
امروز جواب ازمایش نوزاد دو ماهه رو گرفتم
tsh 3.04
t4 1.07
میخواستم بدونم چجوری؟
با تشكر فراوان
جواب:
مشکلی ندارد.
جمشید
یکشنبه 31 خرداد 1394 - 13:21
سوال:
سلام. عبادت شما در ماه مبارک رمضان مورد قبول خداوند متعال قرار گیرد. من در هفته ی هفدهم غربالگری سه ماهه دوم را انجام دادم. نتیجه به شرح ذیل است:
ms-afp:1/57
ue3 level: 1/02mom
total hcg level: 1/50 mom
inhibin-a level : 4/35 mom
interpretation:
screen positive
reason:.......increased risk of pre- eclampsia
risk of downs: 1 in 460(at term
risk of ntd: 1 in 3500
risk of pre-eclampsia: 1 in 5
سوأل من این است که آیا نگرانی من صرفا باید جهت پره آکلامپسیا یا فشار خون بارداری باشد یا ضریب سندرم داون نیز برای من در محدوده ی خطر قرار دارد؟ چرا برای من اسکرین مثبت ثبت شده است؟ از روزی که جواب آزمایش را گرفتم مدام استرس می کشم که نکند فرزند من دارای سندرم...
جواب:
نگران نباشید ولی توصیه می کنم با صلاحدید پزشکتان یک تست تشخیصی و آنومالی اسکن انجام دهید
مریم21
پنجشنبه 22 مرداد 1394 - 12:54
سوال:
سلام من ازمایش غربالگری دادم نوشتهfree.b.hcg79.45 ng
f.b.hcg.corrected mom2.66
Papp.a correected mom1.64
Trisomy21Down syndrome1:4230risk
Trisomu18; edward syndrome 1:30000risk
1:30000 Trisomy13; patau syndrome
بعدم در اخر نوشته NTDS-RISKبرای سه ماهه دوم هفته پانزدهم توصیه می شود.هفته دوازدهم و 5رور انجام دادم ازمایشا.
این تست قادر به تشحیص 100درصد موارد سندرم دان و سایر اختلالات کروموزومی نمی باشد ودر بعضی موارد نیز نتایج مثبت کاذب به همراه دارد.چیز بدی نیست؟
جواب:
با قدرت اطمینان 85% ریسک تان در محدوده کم خطر می باشد. یک AFP با محاسبه MoM برای رد اختلالات طناب عصبی در هفته 15 انجام دهید.
ترنج
دوشنبه 18 آبان 1394 - 21:58
سوال:
سلام فرزند من 50 روز است به دنیا آمده. و مبتلا به سندروم دان است میخوانم بدونم امکان داره به دلیل داروی بی حسی دندان پزشکی دچار جهش کروموزومی شده باشه چون ما هیچ کدوم از شرایط این بیماری رو نداشتیم حتی آزمایشات عبادی چیزی نشون نداد.
جواب:
در 70% موارد علت عدم جداشدن کرموزوم ها در اولین تقسیمات کروموزومی مشخص نیست. دقیقأ مشخصات خودتان از لحاظ سن در هنگام زایمان و ریسک پروتکل های غربالگری سه ماهه اول و تمام سونوهایش را برایم بنویسید.
حسین
چهارشنبه 19 مهر 1396 - 17:20
سوال:
سلام .نوزاد ۹روز دارم بعد از آزمایش غربالگری گفتن فنیل آلمانی بالاست.
phenylanine. 13.90mg/do. 2.00 to 6.00
Tyrosine. 1.90mg/do. 0.18. to. 2.600
لطفا من رو راهنمایی کنید این حالت خطرناک است یا نه
برای درمان .چقدر طول درمانش است این آزمایش به چه معناست چیکار باید کرد.با تشکر
جواب:
ابتدا باید افزایش فنیل آلانین با روش HPLC هم ثابت شود.
در همین تست باید کاهش تیروزین و افزایش نسبت فنیل آلانین به تیروزین مشاهده شود. به همین راحتی با یک افزایش فنیل آلانین در تست های غربالگری نمی توان تشخیص بیماری PKU را داد.
بطور کلی کارهای تشخیصی ذیل باید انجام شود:
نجام تست پروفایل اسیدهای آمینه ی پلاسما: کسب نتیجه به صورت افزایش فنیل آلانین و کاهش تیروزین.
انجام تست پروفایل اسیدهای آمینه ی ادرار: کسب نتیجه به صورت افزایش دفع ادراری فنیل آلانین.
انجام تست پروفایل اسیدهای ارگانیک در ادرار: کسب نتیجه به صورت افزایش آلفا کتو اسیدها و هیدروکسی اسیدها نظیر:
- phenyllactate،
- phenylpyrovate،
- 4- Hydroxy phenylacetate،
- 4- Hydroxy phenylpyrovate،
- 2- Hydroxy phenylacetate
- و mandelate.
اندازه گیری بیوپترین ادرار
استشمام بویی شبیه بوی موش یا کپک از ادرار، نفس، پوست و موم گوش
انجام تست های ژنتیکی
سریع با یک متخصص بیماریهای متابولیک مشورت کنید.
سلام tsh 6.98برلی نوزاد ۴۰روزه چه جوری هست خوبه یا نه؟؟؟