بارداری هفته به هفته (هفته 29 تا 40)

هفته بیست و نهم
  
کودک شما چگونه تغییر می کند؟ 
اکنون وزن کودک شما حدود 1100 گرم و اندازه او کمی بیشتر از 38 سانتی متر است. ماهیچه ها و ریه او به رشد خود ادامه می دهند و سر او بزرگتر می شود تا با مغز در حال رشد او (که در حال ساختن میلیاردها سلول عصبی است) هماهنگ شود. با این سرعت بالای رشد نباید تعجب کرد که نیازهای غذایی کودک شما در این سه ماهه به حداکثر مقدار خود می رسند. برای اینکه نیازهای غذایی خود و کودکتان را به خوبی تامین کنید، به مقادیر زیادی پروتئین، ویتامین C، اسید فولیک، آهن و کلسیم نیاز دارید. اسکلت کودک شما در حال محکم شدن است و به همین دلیل بدن او هر روز حدود به 200 میلی گرم کلسیم نیاز دارد.
شما چگونه تغییر می کنید؟ 
اکنون شما باید بتوانید حرکات کودک خود را به خوبی حس کنید. به ضرباتی که کودکتان با آرنج یا پایش می زند توجه کنید و اگر احساس کردید که فعالیت کودکتان کم شده است به پزشک خود خبر دهید. او ممکن است از شما بخواهد تا تعداد حرکات جنین یا ضرباتی را که به بدن شما وارد می کند بشمارید، تا مطمئن شود که مشکلی وجود ندارد.
ممکن است به برخی از عارضه های قدیمی، مثل سوزش معده و یبوست دوباره دچار شوید. هورمون پروژسترون که در دوران حاملگی ترشح می شود عضلات بدن شما را سست و آزاد می کند که شامل عضلات معده و روده نیز می شود. شل شدن عضلات به اضافه ازدحامی که در شکم شماست سرعت هضم غذا را کاهش می دهد، بخصوص بعد از صرف یک وعده غذای سنگین ممکن است در معده و روده شما گاز یا نفخ تولید کند. بواسیر نیز مشکل دیگری است که می توانید آن را ناشی از رشد رحم (و همچنین یبوست) بدانید. بواسیر که به رگهای خونی متورم در ناحیه مقعدی گفته می شود در دوران حاملگی بسیار شایع است و معمولا پس از زایمان به سرعت از بین می رود. اگر این عارضه همراه با خارش یا درد باشد، می توانید در یک لگن یا وان کوچک از آب گرم (که کفلها و مقعد را بپوشاند) بنشینید و یا از کیسه آب گرم یا کمپرس سرد در محل عارضه استفاده کنید. همچنین از نشستن یا ایستادن به مدت طولانی اجتناب کنید. از مصرف هرگونه مواد دارویی بدون تجویز پزشک خودداری کنید و هرگونه خونریزی مقعدی را سریعا به او اطلاع دهید. برای جلوگیری از بروز یبوست از غذاهای فیبردار استفاده کنید، مقادیر زیاد آب بنوشید و یک تمرین ورزشی منظم داشته باشید.
تعداد کمی از خانمهای حامله ممکن است به عارضه "افت فشار خون خوابیده" مبتلا شوند. این حالت ناشی ازکاهش فشارخون است وهنگامی که این خانمها به پشت دراز می کشند ضربان قلب و فشار خون آنها تغییر می کند؛ ممکن است به سرگیجه دچار شوند و با تغییر وضعیت سرگیجه آنها از بین می رود. همچنین ممکن است هنگامی که به سرعت تغییر وضعیت می دهید دچار سرگیجه شوید. برای اجتناب از این عارضه هنگامی که می خواهید از حالت درازکش به حالت نشسته و سپس به حالت ایستاده تغییر وضعیت دهید این کار را به آرامی انجام دهید.
 
فعالیت های این هفته
 
چند کار بسیار مهم را انجام دهید: در هفته های اول پس از زایمان خرید کردن برای شما غیر ممکن خواهد بود. موارد زیر از جمله چیزهایی هستند که در آن زمان به شدت به آنها نیاز خواهید داشت. پس همین حالا آنها را تهیه کنید:
- پوشک بچه: یک نوزاد به طور متوسط به 12 پوشک در روز نیاز دارد.
- لوازم بهداشتی بچه از قبیل ناخنگیر بچه، تبگیر (ترجیحا از نوعی که هم استفاده از آن راحت باشد و هم قابل اعتماد) سرنگ حبابی و یک پستانک.
- شوینده های لباس مخصوص کودکان
- نوار بهداشتی برای خودتان (شما تا چند هفته پس از تولد خونریزی خواهید داشت.)
- دستمال کاغذی، دستمال حوله ای و ظرف یکبار مصرف برای اینکه بتوانید بعد از صرف غذا به سرعت همه جا را تمیز کنید. 
 
هفته سی ام  
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
 
اندازه کودک شما کمی بیشتر از 39.3 سانتی متر شده است و وزن او حدود 1350 گرم می باشد. مایع آمنیوتیک اطراف او اکنون حدود 700 گرم است اما با گذشت زمان کودک شما رشد کرده و حجم بیشتری از رحم را به خود اختصاص خواهد داد و در نتیجه حجم مایع آمنیوتیک اطراف او کاهش خواهد یافت. چشمان او باز و بسته می شوند، او قادر است بین تاریکی و روشنایی تمایز قائل شود و حتی می تواند حرکت یک منبع نور را به سمت عقب و جلو دنبال کند. هنگامی که کودک شما متولد شود چشمانش را در بیشتر طول روز بسته نگه می دارد. هنگامی که چشمانش را باز می کند می تواند به تغییرات نور واکنش نشان دهد. اما میزان دقت بینایی او تنها 20/1 (یک بیستم) است، یعنی فقط اشیائی را دقیقا تشخیص می دهد که تنها چند سانتی متر با صورت او فاصله داشته باشند. بینایی طبیعی در بزرگسالان (برای افراد سالم) برابر با 20/20 (بیست بیستم) است.
  
شما چگونه تغییر می کنید؟
 
شما ممکن است این روزها کمی خسته باشید، خصوصا اگر به مشکلات خواب یا بدخوابی هم دچار شوید. همچنین ممکن است نتوانید درست راه بروید یا اشیاء را درست حمل کنید. این حالت هم کاملا قابل درک است. شما بواسطه هورمونهای دوران حاملگی هم سنگین تر شده اید هم تعادل خود را از دست داده اید و هم مفاصل شما سست و شل شده اند. این امر می تواند موجب این شود که شماره کفش شما نیز افزایش یابد؛ و البته ممکن است که این تغییر دائمی باشد.
تغییرات سریع خلق و خوی خود را در اوائل حاملگی به یاد می آورید؟ عارضه هایی که هم اکنون برای شما رخ می دهند باضافه تغییرات هورمونی ممکن است موجب شود که حالتهای ماههای اول دوباره به سراغ شما بیایند. ممکن است شما نگران این مطلب باشید که آیا کودک شما چه شکلی خواهد بود یا اینکه آیا شما والدین خوبی خواهید بود یا خیر. این نگرانیها طبیعی هستند. اما اگر نمی توانید بر این حالتها غلبه کنید و از نگرانی دربیایید، یا بیش از حد مضطرب و زودرنج شده اید، با پزشک یا مامای خود صحبت کنید. شما ممکن است از جمله 10% خانمهای حامله ای باشید که افسردگی را از افسردگی خفیف تا متوسط در دوران حاملگی شان تجربه می کنند.
  
فعالیت های این هفته
 
اسباب و وسایل کودک خود را آماده کنید: این کار می تواند یک گزینه مناسب برای همسر شما یا یکی از دوستانتان که می خواهد به شما کمک کند باشد. آماده کردن تخت گهواره دستی و کالسکه دستی می تواند برای شروع خوب باشد، زیرا سرهم کردن قسمتهای مختلف آنها کار نسبتا دشواری است. وسایلی از قبیل تاب نوزاد یا نی نی لای لای، آویز بالای تخت کودک، بی سیم مخصوص و نمایشگر کودک (که بوسیله آن می توانید محل قرار گرفتن کودک خود را مشاهده کنید یا با شنیدن صدای او از وضعیت او اطمینان حاصل کنید) ممکن است به باطری نیاز داشته باشند پس اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی باطری تهیه کرده اید. استفاده از باطری قابل شارژ و شارژر می تواند گزینه مناسبی باشد. اگر به دلیل بیماری یا شرایط خاصی نباید به کودک شیر دهید، اکنون زمان مناسبی است تا سرویس شیردهی نوزاد (شیردوش، شیشه شیر و پستانکها) را استریل و ضدعفونی کنید.
 
هفته سی و یکم
 
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
در این هفته اندازه کودک شما به حدود 40 سانتی متر رسیده است. وزن او کمی بیشتر از 1360 گرم است و به زودی شاهد یک افزایش وزن ناگهانی در کودکتان خواهید بود. او همچنین می تواند سرش را از یک طرف به طرف دیگر بچرخاند. یک لایه چربی هم در زیر پوست او در حال جمع شدن است تا او برای زندگی در خارج رحم آماده شود، در نتیجه بازوها سرها و بدن او
در حال بزرگتر شدن هستند.
 
شما چگونه تغییر می کنید؟
شما ممکن است در این دوران شاهد ترشح آغوز یا پیش شیر از پستانهایتان باشید. برخی از خانمهای حامله چنین مسئله ای را مشاهده می کنند و برخی هم آن را پیش از تولد نوزادشان تجربه نخواهند کرد. در هر حال این مسئله طبیعی است و نشانه آن است که بدن شما وظیفه خود را به درستی انجام می دهد. اگر میزان این ترشحات زیاد است می توانید یک دستمال مخصوص دوران شیردهی در سوتین خود بگذارید تا از کثیف شدن لباسهایتان جلوگیری کنید. همچنین اگر تصمیم دارید کودکتان را با شیر خود تغذیه کنید ممکن است بخواهید از سوتین شیردهی استفاده کنید. اگر سوتین فعلی شما دیگر برایتان راحت نیست می توانید از همین الان از سینه بند شیردهی استفاده کنید. 
آیا گاهی اوقات ماهیچه های رحم شما منقبض می شوند؟ بعضی از خانمهای حامله این انقباضات ناگهانی را (که انقباض براکستون- هیکس نامیده می شوند) در نیمه دوم حاملگی و ماههای آخر بارداری خود تجربه می کنند. این انقباضات که بین 30 تا 60 ثانیه طول می کشند و نامنظم و بی قاعده هستند فعلا نباید مرتب بروز کنند و همچنین نباید دردناک باشند. هنگامی که چند هفته به زایمان شما باقی مانده باشد ممکن است این انقباضات بیشتر بروز کنند و شاید کمی دردناک شوند. به این انباضها اغلب "درد زایمان کاذب" می گویند، زیرا گاهی اوقات ممکن است تشخیص درد زایمان اصلی از این انقباضات ناگهانی بسیار سخت باشد. با این حال تا پیش از هفته سی و هفتم هنوز کودک شما نارس است. پس اگر این انقباضات به طور مرتب رخ می دهند حتی اگر درد ندارند ممکن است نشانه ای از زایمان زودرس باشند. در صورت مشاهده تغییر یا افزایش ترشحات واژن که آبکی، لزج، صورتی یا خونی باشند، همچنین در صورت مشاهده درد در ناحیه شکم، گرفتگی عضلانی مشابه با دوران قاعدگی، بیشتر از 4 بار انقباض عضلانی در ساعت، افزایش فشار در ناحیه لگن یا کمردرد (خصوصا اگر قبلا چنین دردی نداشته اید) بلافاصله با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید.
اگر شما فرزند پسری بدنیا خواهید آورد، بهتر است در مورد ختنه کردن یا نکردن او با یکدیگر صحبت کنید، در مورد زمان و روش انجام ختنه نظرات مختلفی مطرح می شود، بهتر است کمی تحقیق کنید یا از متخصص زنان و اطفال خود بپرسید.
 
فعالیت های این هفته
ساک بیمارستان خود را آماده کنید: می توانید از بیمارستان بپرسید که چه لوازمی در اختیار شما قرار خواهند داد و چه چیزهایی را باید از داروخانه بیمارستان تهیه کنید. با این حال پیشنهاد می کنیم علاوه بر لباس و مسواک برخی موارد دیگر که بهتر است آماده کنید عبارتند از:
- یک عکس، تصویر یا چیز دیگری که در هنگام زایمان به آن نگاه کنید؛
- تعدادی بیسکویت برای اینکه انرژی خود را به دست آورید و آدامس یا شیرینی نعنایی برای زمانی که دهانتان بوی نامناسبی دارد؛
- بالش، جوراب و دمپایی راحتی تان؛
- کتاب یا مجله؛ البته مجلات یا کتابهای سنگین و پرمحتوا به درد نمی خورند، زیرا شما نمی توانید بر روی آنها تمرکز کنید؛
- لباس خواب و سوتین شیردهی؛
- یک لباس کودک مناسب برای هنگامی که می خواهید نوزادتان را به خانه ببرید؛
- یک دوربین عکسبرداری یا فیلمبرداری، باطریهای نو و فیلم.
 
هفته سی و دوم
 
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
احتمالا اکنون وزن کودک شما حدود 1800 گرم و طول او هم حدود 43.2 سانتی متر است و بیشتر فضای رحم شما را به خودش اختصاص داده است. ناخنهای انگشتان پاهای او درآمده اند و ناخنهای انگشتان دستهای او هم رشد کرده اند. برخی از کودکان در این مرحله موی واقعی هم درآورده اند در حالی که برخی دیگر تنها موهای نرمی شبیه به کرک هلو دارند.
 
شما چگونه تغییر می کنید؟
در حال حاضر حجم خون شما (پلاسمای خون و گلبولهای قرمز آن) حدود 40 تا 50 درصد بیشتر از زمانی شده است که حامله نبودید. این تغییر برای آن است که نیازهای شما و کودکتان تامین شود. همچنین این خون اضافی خونریزی هنگام زایمان را هم جبران خواهد کرد. وزن شما به میزان نیم کیلوگرم در هفته در حال افزایش است که نیمی از این افزایش وزن متعلق به کودک شما می باشد. با نزدیک شدن رحم به دیافراگم و فشار آوردن به آن و افزایش فشار بر روی شکم ممکن است بیشتر از قبل دچار سوزش معده شوید یا گاهی اوقات احساس تنگی نفس کنید. برای رفع مشکل تنگی نفس غذای خود را در حجم کمتر و دفعات بیشتر (به جای سه بار در روز) میل کنید و هنگام خوابیدن پای خود را بالاتر از بدن قرار دهید. خوردن حجم کمتری از غذا به رفع سوزش معده نیز کمک می کند.
با رشد کودک شما بواسطه افزایش وزن در ناحیه شکم ، وضعیت ظاهری بدن و همچنین مرکز ثقل شما تغییر می کند. بعلاوه ماهیچه های شکمی شما کشیده تر شده، هورمونها موجب سست تر شدن رباطهای ماهیچه ها می شوند و حتی ممکن است رحم در حال رشد، بر تعدادی از عصبهای شما نیز فشار وارد کند. این موارد ممکن است باعث بروز کمردرد و یا احساس درد در کفل و یا کشاله ران شما شوند. در صورتی که در پاهای خود احساس کرختی (بی حسی) و یا خارش می کنید به پزشک یا مامای خود اطلاع دهید.
 
فعالیت های این هفته
لیست اسامی کسانی را که می خواهند پس از زایمان به شما کمک کنند آماده کنید: ممکن است دوستان و اقوام شما بخواهند پس از تولد نوزاد در امور مختلف از جمله کارهای خانه به شما کمک کنند. اما سر بعضی از خانمها آنقدر پس از زایمان شلوغ می شود که حتی نمی توانند برای انجام کارهای خانه به دیگران امر و نهی کنند! این نکته مهمی است که باید به آن توجه کنید؛ روزها و هفته های آول پس از ورود نوزاد واقعا غافلگیر خواهید شد و افرادی هستند که واقعا دوست دارند به شما کمک کنند مشروط بر اینکه بدانند چه کاری را و در چه زمانی باید چگونه انجام دهند. پس از هم اکنون آماده شوید؛ فهرست زیر می تواند به شما کمک کند تا بتوانید کارهای مختلف را افراد مناسب واگذار کنید:
- اگر کسی به شما گفت که مایل است در هفته های اول پس از زایمان به شما کمک کند نام و شماره تماس او را یادداشت کنید.
- اطمینان حاصل کنید که امکانات و مواد شوینده به اندازه کافی در دسترس است.
- یک برنامه مراقبت یا یک گردش برای بقیه فرزندان خود تدارک ببینید.
- از یکی از همسایگان یا دوستان خود بخواهید که برای آب دادن به گلدانها یا مراقبت از حیوان خانگی به شما کمک کند.
- یک لیست کامل از خواروبارهای مورد نیاز روزانه یا چند روزه را تهیه کنید که بتوانید آن را برای خرید به یکی از دوستانتان بدهید.
- نحوه استفاده از دستگاههای مختلف (مثلا ماشین لباسشویی یا ظرفشویی) را بنویسید.
- از یکی از همسایگان بخواهید که زباله های شما را در وقت مقرر بیرون ببرد.
 
هفته سی و سوم
 
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
در این هفته وزن کودک شما کمی بیشتر از 1810 گرم و طول بدن او (از سر تا پاشنه پا) حدود 43.7 سانتی متر می شود. چروکها و همچنین رنگ سرخ پوست او کمتر شده و در حالی که اکثر استخوانهای او در حال سخت شدن هستند جمجمه او هنوز نرم بوده و استخوانهای جمجمه کاملا به یکدیگر نچسبیده اند. این امر به او کمک می کند تا راحت تر از مجرای زایمان عبور کرده و به دنیا بیاید. 
شما چگونه تغییر می کنید؟
شما ممکن است درد و یا حتی کرختی در انگشتها، مچ و دستهای خود حس کنید. بافتهای مچ دست شما همانند بقیه بافتهای بدنتان ممکن است متورم شوند. در این صورت فشار در کانال مچ (که یک مجرای استخوانی در مچ دست شماست) افزایش می یابد. عصبهایی که از این مجرا عبور می کنند تحت فشار قرار می گیرند که در نتیجه عوارضی همچون بی حسی، خارش، تیر کشیدن، احساس سوزش، تیر کشیدن و یا درد مبهم بروز می کنند. استفاده از مچ ‌بند را امتحان کنید یا در هنگام خواب یک بالش زیر دستهای خود قرار داده و آنها را بالاتر از سطح بدن نگاه دارید. اگر باید در محل کار به طور دائم از دستهای خود استفاده کنید، مثلا تایپیست هستید یا در خط مونتاژ یک کارخانه کار می کنید، هنگام استراحت دستهای خود را در حالت کشیده قرار دهید.
اگر به هنگام خواب در شب مشکل دارید یک بالش بین پاها و زیر پشت خود قرار دهید. اگر این کار به شما کمک نکرد چند بالش زیر سر خود قرار داده و سعی کنید در حالت نیمه نشسته بخوابید و حتی می توانید در حالتی که کاملا روی تخت نشسته و به بالشها تکیه داده اید بخوابید. اگر دفعات رفتن به توالت خواب شما را به هم ریخته است، از عصر به بعد مایعات کمتری مصرف کنید.
برای اکثر خانمها روابط جنسی در دوران حاملگی تا قبل از پاره شدن کیسه آب و فرا رسیدن زمان زایمان مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال توصیه می شود که در هفته های آخر آمیزش با استفاده از کاندوم باشد یا اصلا انجام نشود.
 
فعالیت های این هفته
لباسها و وسایل خواب کودک خود را بشویید: لباسهای خوشگلی را که برای کودک خود خریده اید یا در مهمانی هدیه گرفته اید به یاد می آورید؟ شما باید هرچیزی را که با پوست لطیف کودکتان تماس خواهد داشت بشویید تا هرگونه ماده محرک که ممکن است در تار و پود آن موجود باشد از بین برود. ملایم ترین شوینده ها که برای این کار مناسب هستند عبارتند از پودر های صابون و شوینده های مخصوص کودکان، شوینده هایی که غیر حساسیت زا هستند و شوینده هایی که روی آنها نوشته شده است: مخصوص پوستهای حساس.
 
هفته سی و چهارم

کودک شما چگونه تغییر می کند؟
وزن کودک شما به 2155 گرم رسیده است و اندازه بدن او هم حدود 45.5 سانتی متر شده است. لایه های چربی که برای تنظیم دمای بدن او بعد از تولد مورد نیاز است در حال کامل شدن هستند که در نتیجه بدن کودک شما حالت گردتری به خود گرفته است. سیستم عصبی مرکزی او در حال تکمیل شدن است و اکنون ریه های او کاملا رشد کرده اند. اگر از احتمال بروز زایمان زودرس نگران هستید باید بدانید که تقریبا 99% از کودکانی که به این مرحله از رشد می رسند در خارج از رحم نیز قادر به ادامه حیات خواهند بود و بسیاری از آنها به عوارض درازمدت ناشی از زایمان زودرس مبتلا نخواهند شد
 
شما چگونه تغییر می کنید؟
شما ممکن است اخیرا کمی احساس خستگی کنید که کاملا قابل درک است. از فعالیت خود بکاهید و برای روز زایمان انرژی ذخیره کنید. اگر باید مدت زمان زیادی را روی پاهای خود بایستید از کمربند حاملگی استفاده کنید زیرا از شکم شما محافظت کرده و بخشی از وزن شما را در بقیه بدن پخش می کند. اگر هم به مدت طولانی نشسته یا خوابیده اید، به سرعت از جای خود بلند نشوید زیرا ممکن است خون در پاهای شما جمع شده باشد که در نتیجه فشار خون شما (برای چند لحظه) افت می کند که در نتیجه ممکن است در هنگام بلند شدن احساس سرگیجه داشته باشید.
اکثر ماماها به خانمهای حامله پیشنهاد می کنند که از ماساژ پرینه (ماساژ ناحیه بین واژن و مقعد) استفاده کنند تا از پارگی آن در هنگام زایمان پیشگیری شود. اکنون زمان مناسبی برای انجام این کار است هرچند ممکن است این ماساژ برای برخی خانمها چندان راحت نباشد و همچنین انجام این ماساژ لزوما مانع پاره شدن پرینه نمی شود. به هر حال در این مورد از پزشک خود بپرسید و روش انجام آنرا فرا بگیرید.
شما ممکن است برآمدگی ها یا تاولهایی را بر روی شکم خود مشاهده کنید که همراه با احساس خارش باشد. بروز این تاولها ممکن است تا کفل یا کشاله ران هم امتداد پیدا کند. این عارضه معمولا بی خطر بوده و بثورات و کهیرهای خارش دار دوران بارداری نامیده می شود. اما به هر حال در صورت مشاهده این موارد از پزشک خود بخواهید شما را معاینه کند تا از سلامت شما مطمئن شود. در ضمن اگر در تمام بدن خود احساس خارش دارید حتی اگر این خارش شدید نیست به پزشکتان اطلاع دهید.
 
فعالیت های این هفته
زایمان ممکن است زودتر از وقت مقرر رخ دهد پس برای آن برنامه ریزی کنید: شما ممکن است به زودی زایمان را تجربه کنید یا مدت زمان بستری بودن شما در بیمارستان بیشتر از آن چیزی باشد که اکنون پیش بینی می کنید. کلید خانه خود را به حداقل یکی از بستگان یا دوستان خود بدهید تا در صورتی که چیزی از منزل نیاز داشتید و خودتان قادر نبودید به خانه بیایید آن را برای شما بیاورند. دوستان یا بستگان شما باید در موقع ضرورت کارهای زیر را انجام دهند؛ پس کارها را تقسیم کرده و به آنها اطلاع بدهید:
- نگهداری از بقیه فرزندان شما در دوران زایمان و بستری بودن در بیمارستان؛
- بردن کودکان به مدرسه و فعالیتهای فوق برنامه و برگرداندن آنها؛
- آب دادن به گلها و گیاهان، مراقبت از حیوان خانگی و گرفتن پیامها و نامه ها؛
- تعیین کسی که کارهای شما را در محل کار انجام دهد یا هر وظیفه دیگری را که بر عهده دارید متقبل شود؛
نام و شماره تماس این افراد را در کیف دستی خود قرار داده یا وارد گوشی تلفن همراه خود کنید تا بتوانید در هنگام نزدیک شدن زایمان به سرعت به آنها خبر بدهید.
 
هفته سی و پنچم
 
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
کودک شما در حال بزرگ شدن است! وزنش بیشتر از 2250 گرم شده و طول بدن او هم کمی بیشتر از 45.7 سانتی متر است. هرچند رحم شما جای گرم و نرمی است، اما چون فضای داخل رحم کمی کوچک است کودکتان نمی تواند در آن شیرجه بزند یا غلت بخورد! البته او همچنان به لگد زدن ادامه خواهد داد. اکنون کلیه های او کاملا رشد کرده اند و کبد او نیز می تواند مقداری از ضایعات بدن را فرآوری و دفع کند. رشد فیزیکی کودک شما تقریبا به پایان رسیده است و او در چند هفته آینده فقط وزن اضافه خواهد کرد.
 
شما چگونه تغییر می کنید؟
رحم شما تا 15 برابر حالت عادی بزرگ شده بطوریکه بالای رحم شما تقریبا زیر دنده های سینه قرار گرفته است و شاید احساس کنید که دیگر جایی برای رشد آن باقی نمانده است. اگر می توانستید به درون رحم خود نگاهی بیندازید متوجه می شدید که حجم مایع آمنیوتیک درون رحم خیلی کم شده و جای آن را یک کودک کوچولو گرفته است. رحم شما جای بقیه اندامهای داخلی تان را هم تنگ کرده و شما ممکن است به همین خاطر بیشتر به دستشویی بروید و یا دچار برخی عوارض ناشی از سوء هاضمه (مثل سوزش معده) شوید. اگر این مشکلات را ندارید از معدود خانمهای خوش شانس هستید!
ممکن است پزشک یا ماما از شما بخواهد که از این به بعد تا زمان زایمان هر هفته شما را معاینه کند. همچنین ممکن است از شما بخواهد که حرکات جنین داخل رحم را به دقت تحت نظر قرار دهید تا از میزان فعالیت کودک در درون رحم مطمئن شود. 
الآن زمان مناسبی است تا برای زایمان و تولد کودک خود برنامه ریزی کنید. همه موارد مهم را در یک لیست وارد کنید: چه کسی در زمان زایمان در کنار شما خواهد بود؟ از چه روشی برای کاهش درد استفاده خواهید کرد؟ و می خواهید چه مدت در بیمارستان بمانید؟ این کار می تواند یک نقطه شروع مناسب باشد تا با تیم پزشکی خود در این موارد صحبت کنید. زمان دقیق زایمان را نمی توان پیش بینی کرد و شما هم احتمالا نمی توانید برنامه مورد نظرتان را جزء به جزء اجرا کنید، اما پیش بینی های زودهنگام و جمع آوری تمام گزینه های ممکن برای اتفاقات احتمالی می تواند از نگرانیهای این مرحله از حاملگی بکاهد.
 
فعالیت های این هفته
به آرایشگاه بروید: از آرایشگر خود بخواهید که موهای شما را به یک شکل ساده و مرتب کوتاه کند به نحوی که لازم نباشد وقت زیادی برای نظافت و آراستن آنها صرف کنید. از این به بعد ممکن است شما وقت کافی برای سشوار کشیدن و حالت دادن به موهایتان نداشته باشید. همچنین بهتر است موها را به گونه ای کوتاه کنید که تا چند وقت دیگر به اصلاح مجدد احتیاج نداشته باشد. اگر موهایتان را رنگ هم می کنید باز هم به همین نکات توجه کنید. ممکن است تا مدتی نتوانید برای تجدید رنگ موهایتان به آرایشگاه بروید.
 
هفته سی و ششم
 
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
وزن کودک شما هر روز زیاد می شود، تقریبا روزی 30 گرم. وزن او حدود 2700 گرم است و حدود 48.2 سانتی متر طول دارد. موهای کرک مانند او و همین طور ورنیکس (ماده نسبتا چربی که بدن او را پوشانده بود و از پوست او در برابر مایع آمنیوتیک محافظت می کرد) در حال ناپدید شدن هستند. کودک شما همه این مواد را به همراه دیگر ترشحاتی که به درون مایع آمنیوتیک می ریزند، می بلعد و این مواد تا زمان تولد در شکم او باقی خواهند ماند. این مخلوط سیاهرنگ که مکونیوم نامیده می شود، اولین مدفوع کودک شما را تشکیل خواهد داد.
در انتهای این هفته کودک شما کامل شده است. به کودکانی که در بین هفته های سی و هفتم و چهل و دوم به دنیا بیایند کامل می گویند، به آنها که قبل از 37 هفته بدنیا می آیند نارس و بعد از 42 هفته دیررس می گویند. سر اکثر کودکان در این مرحله به طرف پایین قرار گرفته است که برای یک زایمان راحت مناسبتر است. در صورتی که وضعیت کودک شما به این شکل نباشد پزشک یا ماما از شما خواهد خواست که در هفته آینده برای تغییر وضعیت قرار گرفتن کودک در رحم برنامه ریزی کنید، برخی تمرینات ورزشی به این چرخش کمک خواهند کرد. بندرت پیش می آید که پزشک یا ماما سعی کنند که با انجام حرکات آرام و نرم از روی شکم وضعیت قرار گرفتن کودک در رحم را تغییر داده و سر او را به طرف پایین برگردانند.
 
شما چگونه تغییر می کنید؟
با رشد کودک شما و تنگ شدن فضای اندامهای داخلی ممکن است کمتر از چند هفته پیش احساس گرسنگی کنید. در این مرحله استفاده از غذاهای سبکتر در دفعات بیشتر مناسب خواهد بود. با پایین تر رفتن کودک شما و نزدیک شدن او به لگن ممکن است سوزش معده از بین رفته و تنفس هم برایتان راحت تر شود. در صورتی که این اولین حاملگی شما باشد احتمال پایین تر رفتن کودک و نزدیک شدن او به لگن پیش از زمان زایمان بیشتر است. با این حال در صورتی که این اتفاق بیفتد شما فشار بیشتری بر قسمت پایینی شکم خود احساس خواهید کرد که در نتیجه راه رفتن و پیاده روی برایتان سخت و آزاردهنده خواهد شد. برخی خانمها می گویند که در این حالت احساس می کنند یک توپ بولینگ را بین پاهای خود حمل می کنند و نزدیک است این توپ بیرون بیفتد. البته نگران نباشید او بیرون نمی افتد!
همچنین ممکن است انقباضهای عضلانی براکستون- هیکس در این دوران بیشتر رخ دهند. مجددا با پزشک خود تماس بگیرید و در مورد نحوه تماس با او در زمانی که فکر می کنید درد زایمان شروع شده است هماهنگی مجددی به عمل آورید. قاعده کلی اینگونه است که شما باید هنگامی با وی تماس بگیرید که انقباضات متناوب عضلات شکم هر 5 دقیقه یکبار و به مدت حدود یک ساعت رخ بدهند. البته در صورتی که هنوز هفته سی و هفتم را نگذرانده اید و نشانه های زایمان زودرس را مشاهده می کنید باید فورا به او خبر بدهید. همچنین در صورت پاره شدن کیسه آب (یا حتی اگر گمان کردید که ترشحاتی از جنس مایع آمنیوتیک را مشاهده می کنید)، کاهش فعالیت کودک، خونریزی واژن، تب، سردردهای شدید، درد در ناحیه شکم و یا تغییر وضعیت بینایی به سرعت با پزشک خود تماس بگیرید.
حتی اگر حاملگی شما بدون عوارض و مشکل جدی طی می شود، بهتر است در ماه آخر از پرواز با هواپیما خودداری کنید؛ زیرا در هنگام پرواز احتمال بروز درد زایمان بیشتر است. البته بسیاری از خطوط هوایی به خانمهایی که کمتر از 7 روز (و در بعضی موارد کمتر از یک ماه) به زایمانشان باقی مانده است اجازه سوار شدن به هواپیما را نمی دهند.
 
فعالیت های این هفته
یک شبکه خبری کوچولو درست کنید: ممکن است بخواهید تولد نوزادتان را به افراد زیادی اطلاع دهید. نام آنها را به همراه شماره تماس یا آدرس ایمیل در یک لیست بنویسید و آن لیست را به یکی از دوستانتان بدهید. او می تواند این خبر را در همان لحظات اولیه تولد نوزادتان پخش کند. در این صورت شما کافی است تنها یک تماس بگیرید. یک نفر از همکارانتان را هم در آن لیست قرار دهید تا خبر در محل کار شما هم پخش شود. از همسر یا کسی که در زمان زایمان شما را همراهی می کند بخواهید تا مسوولیت بخش اطلاع رسانی تلفنی را بر عهده بگیرد! او می تواند کارها را راه بیندازد و مشکلات احتمالی را حل و فصل کند.
 
هفته سی و هفتم
 
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
تبریک! کودک شما کامل شده است و از این به بعد قادر خواهد بود که به زندگی در خارج رحم ادامه دهد. کودکانی که قبل از 37 هفتگی به دنیا بیایند نارس و به آنهایی که بعد از 42 هفته به دنیا بیایند دیرشده می گویند. وزن کودک شما کمی بیشتر از 2720 گرم است و از سر تا پاشنه پا حدود 48.2 تا 50.8 سانتی متر طول دارد.
موی سر بسیاری از کودکان در هنگام تولد کامل است و طول موهای آنها ممکن است بین 1.2 تا 3.8 سانتی متر باشد. اگر رنگ موی کودک شما با خود شما یکسان نیست تعجب نکنید. برخی نوزادان هم تنها کمی موی کرک مانند دارند.
 
شما چگونه تغییر می کنید؟
در هفته های آتی فقط باید منتظر باشید. از این موقعیت برای آماده کردن وسایل مربوط به نوزادتان استفاده کنید یا کارهایی را انجام دهید که ممکن است تا مدتی پس از تولد کودک نتوانید به آنها مشغول شوید. هر وقت می توانید یک چرت بزنید یا مطالعه کنید.
خوابها و رویاهای شما تغییر کرده اند؟ در هنگام خواب گمان می کنید رویاهایتان واقعی هستند؟ نگرانیهای ناشی از مادر شدن می تواند موجب اینگونه خواب دیدنها شود.
ممکن است تعداد انقباضهای عضلانی براکستون- هیکس بیشتر شده باشند. همچنین ممکن است زمان هرکدام از این انقباضها بیشتر طول بکشند و آزاردهنده تر شده باشند. هنگامی که بروز این انقباضات بیشتر شود ممکن است گمان کنید که زمان زایمان فرا رسیده است. همچنین ممکن است ترشحات لزج و مخاطی واژن نیز افزایش یافته باشد. در دوران بارداری مخاط متراکم و ضخیمی دهانه ورودی رحم را می بندند و نقش حفاظتی دارد، هنگام شروع زایمان این مخاط که "پلاگ موکوسی" نام دارد ممکن است کمی خونی شود و با شروع باز شدن دهانه رحم، خارج شود. به این وضعیت "نمایش خونی" می گویند و اگر در این دوره "نمایش خونی" را مشاهده کردید ممکن است زمان زایمان فرا رسیده باشد. در این زمان هم مانند سایر مواقع در طول بارداری در صورت مشاهده لکه یا خونریزی فورا به پزشک خود اطلاع دهید.
 
فعالیت های این هفته
مسیر بیمارستان یا زایشگاه را یک بار در زمان بدون ترافیک مرور کنید. شاید بهتر باشد برای رسیدن به آنجا در زمانهای مختلف شبانه روز برنامه ریزی کنید. حتی می توانید به آنجا بروید و از محل ورود، سیستم پذیرش و کارهای مربوط به آن و نیز مدارکی که باید به همراه داشته باشید اطلاع کسب کنید.
 
هفته سی و هشتم
 
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
کودک شما حسابی چاق شده است! او بین 2720 تا 3400 گرم وزن دارد (پسرها معمولا کمی سنگین تر از دخترها هستند) و طول بدن او نیز بین 48.2 تا 50.8 سانتی متر است. او می تواند خیلی محکم چنگ بیندازد که این را هم به زودی می توانید با انگشت خود امتحان کنید! اندامهای او کاملا رشد کرده و در مکان نهایی خود قرار دارند. ولی ریه ها و مغز او هرچند به اندازه ای رشد کرده اند که بتوانند فعالیت کنند اما تا زمان تولد و مدتی پس از آن نیز به رشد خود ادامه می دهند.
فکر می کنید چشمهای کودک شما چه رنگی هستند؟ ممکن است نتوانید به درستی پاسخ دهید. اگر چشمان او قهوه ای باشند احتمالا به همین رنگ باقی خواهند ماند. اگر رنگ چشمانش خاکستری تیره یا آبی پررنگ باشد ممکن است به همین رنگ باقی بمانند و ممکن است تا 9 ماهه شدن نوزاد سبز فندقی یا قهوه ای شوند. این امر بدان خاطر است که امکان دارد عنبیه کودک (بخش رنگی چشم او) در ماههای اول پس از تولد رنگدانه بیشتری ذخیره کند. به همین دلیل امکان ندارد که رنگ چشمهای او روشن تر یا آبی تر شوند. عنبیه های سبز فندقی و قهوه ای بیشتر از عنبیه های آبی یا خاکستری رنگدانه دارند.
 
شما چگونه تغییر می کنید؟
ممکن است خواب در طول شب برای شما خیلی سخت تر شده باشد و یک خواب راحت نداشته باشید. سعی کنید در طول روز بخوابید زیرا این کار ممکن است تنها چاره شما برای مدت باقی مانده باشد. به حرکات کودک خود نیز دقیقا توجه کنید. با اینکه فضای اطراف او خیلی تنگ شده است اما باید هنوز هم فعال باشد.
تورم پاها در این هفته های نهایی طبیعی است؛ اما در صورت مشاهده تورم در دستها یا صورت، افزایش وزن ناگهانی، سردردهای مداوم یا شدید، تاری دید، دیدن لکه ها یا جرقه های نورانی و یا درد در ناحیه بالای شکم فورا با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید؛ زیرا این حالتها ممکن است نشانه یک وضعیت حاد به نام پره اکلامپسی باشند.
همسر خود را تشویق کنید تا آرامش داشته باشد و کارهایی را که دوست دارد، انجام دهد؛ زیرا بعد از تولد نوزاد وقتی برای تفریح نخواهد داشت.
 
فعالیت های این هفته
مطالب مربوط به نحوه مراقبت از نوزاد را بخوانید: اکنون زمان مناسبی است که کم کم خواندن مطالب مربوط به حاملگی را تمام کنید و مطالب مربوط به مراقبت از نوزاد را مرور کنید. بعد از تولد نوزادتان فرصت زیادی برای مطالعه نخواهید داشت، پس حداقل در مورد هفته های اول تولد نوزاد مطالب لازم را فرا بگیرید.
 
هفته سی و نهم
 
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
کودک شما آماده است تا به دنیا قدم بگذارد! او به ساختن یک لایه چربی جهت کنترل دمای بدن پس از تولد ادامه خواهد داد؛ اما اکنون حدود 60 سانتی متر طول و 3150 گرم وزن دارد (پسرها معمولا کمی سنگین تر از دخترها هستند). اندامهای بدن کودک شما کاملا رشد کرده و در محل نهایی خود قرار گرفته اند و با شکل گرفتن یک لایه جدید از پوست زیر لایه خارجی فعلی به تدریج پوست جدید جایگزین پوست قدیمی می شود.
 
شما چگونه تغییر می کنید؟
پزشک یا ماما در هر نوبت مراقبت های بارداری، با معاینه دقیق شکم شما وضعیت رشد و حالت قرار گرفتن جنین را بررسی می کند. وی ممکن است معاینه داخلی هم انجام دهد تا مشخص شود که آیا افاسمان (نازک شدن بافت دهانه رحم) یا دیلاتاسیون (باز شدن دهانه رحم) رخ داده است یا خیر. اگر با گذشت هفته های متوالی کودک شما سرسختانه در جای خودش نشسته است وحشت زده نشوید! تنها 5% کودکان در سر موعد مقرر به دنیا می آیند. مطمئن باشید که نوزادتان نمی تواند شما را تا ابد منتظر بگذارد! اگر کودک شما تا زمان مقرر متولد نشود پزشک یا ماما از شما خواهد خواست تا پس از پایان هفته چهلم یک سونوگرافی انجام دهید تا از بی خطر بودن ادامه حاملگی اطمینان حاصل کند. اگر یک یا دوهفته از زمان مقرر (پایان چهل هفته) بگذرد و درد زایمان به طور طبیعی رخ ندهد اکثر پزشکان از اینداکشن (القای درد زایمان به بدن با استفاده از سرم ) استفاده می کنند.
ممکن است شنیده باشید که کیسه آب خانم حامله بدون بروز درد زایمان در یک محل شلوغ پاره می شود! اگر این اتفاق برای شما هم رخ بدهد نگران نشوید؛ پوسته کیسه آب در 15% موارد پیش از بروز درد زایمان پاره می شود. در چنین حالتی معمولا یک جریان تند آب دیده نمی شود بلکه یک ریزش آرام و یا مقداری ترشح آبکی مشاهده می شود. در هر حال اگر کیسه آب شما پاره شد (یا حتی شک کردید که ممکن است ترشحاتی دیده باشید) به سرعت به پزشک یا مامای خود اطلاع دهید اما خونسردی خود را حفظ کنید زیرا ممکن است تا بروز درد زایمان چند ساعت باقی مانده باشد. بهتر است در این مورد قبلا با ماما یا پزشک خود مشورت کنید، ممکن است به شما گفته شود تا منظم شدن انقباضات و کم شدن فواصل آنها در خانه صبر کنید یا به بیمارستان بروید تا آنتی بیوتیک به شما تزریق شود. در صورتی که بعد از پاره شدن کیسه آب انقباضات زایمانی شروع نشود ممکن است از القای زایمان استفاده شود. همچنین اگر مشاهده کردید که فعالیت جنین کند یا کم شده است حتی اگر ترشح مایع نداشتید به سرعت به پزشک خود اطلاع دهید.
نشانه های دیگری هم هستند که بیانگر نزدیک بودن حاملگی بوده و از پاره شدن کیسه آب معمول تر می باشند. شما ممکن است مقداری مخاط متراکم و ضخیم صورتی رنگ یا خونی را در لباس زیر خود یا هنگام رفتن به توالت مشاهده کنید، به این وضعیت "نمایش خونی" گفته می شود و علامت قریب الوقوع بودن شروع زایمان است و معمولا درد زایمان یک یا دو روز بعد از مشاهده نمایش خونی رخ می دهد (در صورت مشاهده لکه خونی واضح یا خونریزی از واژن در هر حالت به سرعت با پزشک خود تماس بگیرید). نشانه دیگر زایمان می تواند انقباضات متناوبی باشد که فاصله بروز آنها دائما کمتر می شود. در صورتی که قبلا انقباضهای براکستون- هیکس را تجربه کرده باشید اکنون خواهید فهمید که آن انقباضها تنها یک تمرین ساده بوده اند! پزشک یا ماما به شما خواهد گفت که چه زمانی با او تماس بگیرید اما هنگامی که انقباضاتی شروع شدند که هر کدام بیشتر از یک دقیقه طول بکشند، هر 5 دقیقه یکبار رخ بدهند و حداقل یک ساعت به طور مداوم بروز کنند، احتمالا وقت آن رسیده است که آماده رفتن به بیمارستان شوید. فاصله زمانی بین هر انقباض تا انقباض بعدی را اندازه بگیرید. اگر شک دارید که درد زایمان فرا رسیده است یا نه، با پزشک خود تماس بگیرید.
ممکن است پزشک از شما خواسته باشد تا حرکات کودک را بشمارید. حتی اگر او از شما نخواسته است که تعداد حرکات جنین را بشمارید، در صورت مشاهده افزایش شدید یا کاهش در فعالیت جنین به سرعت با پزشک خود تماس بگیرید. کودک شما باید تا زمان به دنیا آمدن فعال باشد و کاهش فعالیت او می تواند نشانه بروز یک مشکل باشد؛ شاید لازم باشد زایمان به سرعت انجام شود.
 
فعالیت های این هفته
یک سوتین شیردهی بخرید: یک سوتین شیردهی بخرید و با خود به بیمارستان ببرید. شما بلافاصله پس از زایمان به آن نیاز خواهید داشت و مسلما دوست ندارید که پدربزرگ را دنبال این کار بفرستید! پستانهای شما بزرگتر از قبل شده اند و احتمالا اندازه آنها در دوران شیردهی کمی بزرگتر خواهد شد. اگر دستمال یا پد مخصوص دوران شیردهی را درون سوتین خود قرار دهید به شما کمک خواهد کرد تا از ترشح شیر و کثیف شدن لباسهایتان جلوگیری کند.
 
هفته چهلم
 
کودک شما چگونه تغییر می کند؟
تخمین اندازه متوسط کودک شما خیلی سخت است اما یک نوزاد به طور متوسط حدود 3175 گرم وزن و حدود 60 سانتی متر طول دارد. هر روز که می گذرد کودک شما کمی بزرگتر می شود، ناخنها و موهای او هم به رشد خود ادامه می دهند. هنوز هم استخوانهای جمجمه او قدری از هم جدا هستند و این بدان خاطر است که جمجمه بتواند کمی فشرده تر شده و به راحتی از مجرای زایمان عبور کند. تا حدود یک سال پس از تولد هم برخی نقاط نرم که ملاج یا فونتانل نامیده می شوند در جمجمه او وجود خواهند داشت.
 
شما چگونه تغییر می کنید؟
علی رغم همه پیشرفتهای پزشکی هنوز هیچ راهی وجود ندارد که بتوان زمان دقیق زایمان را تخمین زد. زایمان ممکن است زودتر از زمان مقرر رخ بدهد، خصوصا اگر در تشخیص زمان بسته شدن نطفه اشتباه کرده باشید. این اتفاق بیشتر زمانی می افتد که تعیین زمان زایمان تنها بر اساس اولین روز از آخرین دوره قاعدگی صورت پذیرد و شما هم در نیمه اول دوره حاملگی خود سونوگرافی نداده باشید. با این حال حتی اگر زمان زایمان به دقت تعیین شده باشد دوران حاملگی برخی خانمها کمی طولانی تر می شود و متخصصین هم هیچ توضیحی برای این مطلب ندارند.
البته هنوز برای زایمان شما دیر نشده است و اگر یکی دو هفته دیگر بگذرد به زایمان شما دیرشده می گویند. اما برای اطمینان از وضعیت کودک پزشک از شما خواهد خواست که در این هفته یا حداکثر در ابتدای هفته چهل و یکم یک آزمایش برای مشاهده کودک خود بدهید. در صورتی که قبلا با برخی از عوارض حاملگی دست و پنجه نرم کرده باشید، انجام این آزمایش را از چند هفته زودتر آغاز کرده اید.
یک تست دقیق زیستی- فیزیکی که به اختصار BPP نامیده می شود شامل بررسی دقیق وضعیت کودک شما از طریق سونوگرافی و مشاهده حرکات کلی بدن تنفس تون عضلات (میزان کشیدگی طبیعی عضلات که با بررسی باز و بسته کردن دست یا کشیدن و رها کردن عضله ها تعیین می شود) و حجم مایع آمنیوتیک اطراف او (که نشان دهنده وضعیت جفت است) می باشد. این تست ممکن است شامل بیست دقیقه بررسی دقیق ضربان قلب نیز باشد. البته ممکن است از تست BPP جایگزین هم استفاده شود که شامل بررسی ضربان قلب کودک بوسیله دستگاه مخصوص و سپس بررسی حجم مایع آمنیوتیک بوسیله سونوگرافی می باشد. این تستها معمولا هر هفته دوبار انجام خواهند شد.
اگر آزمایشات جنین اطمینان بخش نباشند، مثلا حجم مایع آمنیوتیک خیلی کم باشد، به گونه ای برای شما برنامه ریزی خواهد شد که هرچه سریعتر اینداکشن زایمان انجام شود.
پزشک شما دهانه رحم را هم بررسی خواهد کرد تا از آماده شدن آن برای زایمان مطمئن شود. در معاینه داخلی افاسمان و دیلاتاسیون دهانه رحم سنجیده می شود، به این معنا که مقدار نرم و نازک شدن دهانه رحم و گشاد شدن آن تا حد زیادی می تواند زمان و نحوه شروع زایمان را نشان دهد. اگر درد زایمان به طور طبیعی رخ ندهد در بین هفته های 41 و 42 اینداکشن یا القای زایمان انجام خواهد شد.
 
فعالیت های این هفته
استراحت کنید: چند فیلم سینمایی نگاه کنید یک رمان بخوانید مجلات یا فیلم های محبوبتان را ببینید، بخوابید یا هر وقت که می توانید یک چرت بزنید. چای را هم فراموش نکنید. در صورتی که هنوز سر کار می روید بپرسید که آیا می توانید از الآن مرخصی بگیرید و یا کارهایتان را در خانه انجام دهید. شما در اواخر دوران حاملگی قرار دارید و مستحق مرخصی هستید. اگر از حالا تا زمان زایمان دائما در حال فعالیت باشید هنگامی که نوزادتان می خواهد به دنیا بیاید هیچ انرژی برای شما باقی نمانده است.

مقالات مرتبط با بارداری هفته به هفته (هفته 29 تا 40)

پرسش و پاسخ

سوال 1403/05/10

سلام خسته نباشین . من چهار هفته باردارم و امروز با مادرم رفتیم رادیولوژی وقت بگیریم برای مادرم. من در راهرو جلوی درب اتاق رادیولوژی و سی ای اسکن ایست کردم بیست ثانیه ایستادم اونجا بعد یادم افتاد و از اون اونجا دور شدم.. به نظرتون ضرر رسونده به جنین؟

پاسخ مدیر 1403/05/10

نگران نباشید. اشعه مستقیم خطرناک است البته بهتر است به طور کل در معرض اشعه نباشید ولی استرس بیشترین آسیب را به جنین می زند لذا نگران نباشید

سوال 1402/08/21

سلام وقت تون بخیر .من هفته ۳۰بارداری ام حجم مایع آمونیک ۲۳۰میلی متر است یا زیاده؟

پاسخ مدیر 1402/08/21

مقدار طبیعی این اندكس در سه ماهه سوم حاملگی 5 تا 25 سانتی متر است..نگران نباشید

سوال 1400/02/12

سوال: سلام حامله 8ماه بدنم دردمیکنه نمیدونم چرابچه خودش تونف جمع میکنه چراه

پاسخ مدیر 1400/02/12

جواب: اگر سفتی شکم مدت زمانی زیادی طول کشید حتما باید به پزشک مراجعه کنید. یعنی اگر بیشتر از یک ساعت سفتی شکم را حس کردید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. به این شرایط هم توجه کنید: - اگر با سفتی شکم درد شدید هم احساس کردید به پزشک مراجعه کنید. - اگر در یک ساعت بیشتر از چهار بار سفتی شکم داشتید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. - اگر سفتی شکم بعد از چند از بین نرفت و ادامه پیدا کرد به پزشک مراجعه کنید. - اگر به دلیل سفتی شکم تنگی نفس داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید

سوال 1399/08/02

سوال: .سلام خسته نباشین.من هفته ۳۰ بارداری هستم بچه(دختر)خیلی خودشو سفت میکنه قشنگ حس میکنم روشکمم هر بارم زیر یک دقیقه ب حالت قبل برمیگرده بیشترم سمت راست دکترم میگه مشکلی نداره نظر شما چیه انقباض رحمی نیست؟

پاسخ مدیر 1399/08/02

جواب: خیر مشکلی نیست.

سوال 1399/06/02

سوال: سلام خسته نباشید من در هفته ی ۳۱ بارداری هستم دوترم معاینه کرد گفت جنین تو پهلوهامه و امکان سزارین زیاده میخواستم بدونم امکان داره جنین ب صورت طبیعی ب دنیا بیاد یا ن

پاسخ مدیر 1399/06/02

جواب: جواب : در هفته های 32 تا 36 بارداری،امکان تغییر پوزیشن وجود دارد. با این وجود با توجه به نتایج سونوگرافی می توان اظهارنظر کرد.

سوال 1398/12/22

سئوال: سلام من ۱۹خرداد اخرین پریدیم بوده تو سنو گرافی سه ماه اولم که ۶/۲۴ دادم ۱۲ هفتم بوده طبق حساب سنوی اولم الان باید تو هفته ۳۹ باشم ولی ‌وقتی سنو میدم دو هفته کمتره وزن بچه هم ۲۵۰۰گرم بود سنو داپلر هم انجام دادم که باز هم دوهفته کمتر بود گفت جنین هیچ مشکلی نداره الان باید رو سنوی سه ماه اولم حساب کنم یا این ممنونم

پاسخ مدیر 1398/12/22

جواب: سه ماهه اول

سوال 1397/11/27

سئوال: چه چیزی باعث میشود ک جنین در 31هفتگی ب دنیا بیاد

پاسخ مدیر 1397/11/27

جواب: عوامل زیادی از جمله نشت کیسه آب، نارسایی دهانه رحم و ...

سوال 1397/03/13

سارا

دوشنبه 5 تیر 1391 - 12:08

 

سوال:

باسلام برای به دنیا اوردن فرزند پسر چه موقع باید اقدام کرد یعنی زمان تخمک گذاری کی باید باشد خیلی ساده حساب کردن روز تخمک گذاری که از چه موقع شروع میشود واقعا در این زمینه اطلاع ندارم و دیگر راهکارهای لازمه در زمینه پسر دار شدرا توضیح دهیدضمنا من رماتیسم مفصلی دارم ایا نوع جنسیت جنین دختر یا پسر بودن احتمال وراثت این بیماری را زیاد می کند یا نه .

جواب:

مقاله ای که در همین زمینه در سایت ما است را بدقت مطالعه کنید.

 

تمنا

سه شنبه 20 تیر 1391 - 14:45

 

سوال:

با سلام

من هفته 7 بارداری هستم از هفته 4 شیاف پروژسترون استفاده کردم خواستم بدونم واسه جنین ظرری هم دارد یا نه

جواب:

پروژسترون هورمون نگهدارنده جنین در رحم می باشد و در زنانی که تهدید به سقط می باشند و یا جفت پایین یا طول سرویکس کوتاه دارند تجویز می شود.

 

shokofe joooooon

پنجشنبه 12 مرداد 1391 - 08:23

 

vaghean mamnoon az matalebe khondani va por mohtavaton

 

ثمین

سه شنبه 24 مرداد 1391 - 19:45

 

سوال:

سلام من 30 ساله هستم بهمن ماه سال گذشته به علت مشکل نقص کروموزومی جنین حدود 2/5 ماهگی سقط خودبخود داشتم این ماه تصمیم به بارداری گرفتم آیا باید جهت بارداری به پزشک زنان مراجعه نمایم و برای اقدام به بارداری آیا می توان با توجه به دوره تقریبا"29 روزه پریود از روز 14 به بعد به مدت 7 روز هرروز نزدیکی نمود.

جواب:

بهتر است قبل از بارداری به یک متخصص زنان مراجعه کنید تا حداقل چک آپ های روتین قبل بارداری برایتان انجام شود.

 

مینا

جمعه 10 شهریور 1391 - 08:16

 

سوال:

سلام

من هفته 38 بارداری هستم و در تمام نقاط بدن ورم دارم حتی انگشتای دستم و مفصل انگشتام به خصوص دست راستم درد می کند آیا این خطرناک است؟

جواب:

سریعتر با پزشکتان تماس بگیرید و فشار خونتان را چک کنید.

 

shaghayegh66

شنبه 18 شهریور 1391 - 16:13

 

سوال:

با سلام خدمت شما بنده ناخواسته با وزن بالای 100 کیلو حامله شدم درسته که این مسءله خیلی براتون باورنکردنیه اما شده لطفا منو راهنمایی کنید که آیا خطری من و جنینم و تهدید میکنه?لطفا بگید چطور میتونم دوران بارداری بی خطری داشته باشم/و آیا میتونم همزمان رژیم بگیرم؟

جواب:

تحت نظر یک متخصص زنان به شدت مراقب افزایش وزن ، فشار خون و قند خونتان باشید.

 

باران

دوشنبه 20 شهریور 1391 - 19:38

 

سوال:

سلام.1 من اخرین دوره پریودیم 21 تیر بود دکترم میگه الان 7 هفته عمره جنینم اما ازمایش سونو میگه 9 هفته .الان دقیقا چند هفته عمر جنینم؟2.دکتر به من شیاف واژینال داد چون لکه بینی داشتم میخوام بدونم تجویز دکتر از شیاف واژیتال صرفا به خاطر لکه بینی یا اینکه ممکنه عفونت واژن داشته باشم؟ ممنونم

جواب:

آیا 6 سیکل قبل از بارداریتان کاملأ منظم بوده؟؟؟

به خاطر لکه بینی

 

باران

سه شنبه 21 شهریور 1391 - 20:24

 

سلام -نه کاملا منظم نبود .

 

باران

جمعه 24 شهریور 1391 - 10:25

 

سوال:

با سلام - سوال قبلی من بی جواب موند. من اخرین روز پریودیم 21 تیر بود الان چند هفته از عمره جنینم میگذره؟با تشکر

جواب:

اگر پریودتان در 6 سیکل قبل از بارداری منظم بوده باشد در تاریخ 91/6/25 ، نه هفته سه روز می باشد.

 

بهناز

یکشنبه 26 شهریور 1391 - 05:19

 

سوال:

درود

آیا رنگ کردن مو و ابرو برای کودکم ضرر داره؟

من 10 هفته باردار هستم و به خاطر ترس از اینکه آسیبی به بچه م نرسه موهامو رنگ نکردم ... راهنمایی کامل شما مزید امتنان است .

جواب:

باید گفت در این مورد اتفاق نظری وجود ندارد و نمی‌توان پاسخ روشنی به آن داد. پوست سر به آسانی مواد مختلف را جذب و از خود عبور می‌دهد.در موقع رنگ كردن مقدار كمی از مواد شیمیایی كه روی سر مالیده می شود، از این طریق جذب شده و وارد گردش خون می شود. آزمایشات انجام شده بر روی حیوانات نشان داده ، مواد شیمیایی موجود در رنگ مو باعث نقص جنینی می‌شود. البته این مسئله وقتی پیش می آید كه دفعات استفاده از رنگ زیاد باشد و پوست سر زیاد در معرض رنگ شیمیایی قرار بگیرد. از سوی دیگر مطالعاتی كه بر روی انسان ها انجام شده نشان داده، رنگ كردن مو هنگام بارداری مطمئن و بدون خطر است و هیچگونه آسیبی به جنین وارد نمی‌كند.

آنچه در محافل علمی دنیا مورد تایید است این‌است كه هنوز تحقیقات پایان نیافته و بنابراین جواب 001درصد روشنی برای این سوال وجود ندارد. توصیه اغلب پزشكان این‌است كه خانم‌های باردار در سه ماهه اول بارداری كه زمان شكل گیری جنین و پیشرفت سلول‌های اولیه جنین است و جنین بسیار حساس بوده و بیشترین خطر آسیب وجود دارد از رنگ كردن مو خودداری كنید و اینكار را به سه ماهه دوم یا سوم موكول كنید.

اگر اصرار بر تغییر رنگ موی خود دارید می توانید به جای رنگ كردن كل موها از <های لایت> كردن استفاده كنید، زیرا های لایت نیاز زیادی به رنگ و مواد شیمیایی ندارد و كمتر هم با پوست سر تماس دارد در نتیجه پوست كف سر رنگی نمی‌شود. این روش تا حدودی قابل اعتمادتر از رنگ كردن تمام موها باشد . البته توجه داشته باشید، از آنجا كه در دوران حاملگی مصرف دارو محدودیت دارد در صورتی‌كه دچار حساسیت ناشی از رنگ مو شوید، نمی‌توانید به آسانی بهبود یابید.پس بهتر است بیشتر ملاحظه كنید

 

یگانه

یکشنبه 2 مهر 1391 - 09:41

 

سوال:

با سلام من امروز سونو انجام دادم و هفته ی 1+31 هستم در جواب سونو میزان B.P.D =75میلی متر وF.L= 60 میلی متر بیان شده و وزن جنین 1700 گرم. ایا نسبت به سن بارداریم در شرایط طبیعی هستم؟ لطفا کمکم کنید خیلی نگرانم با تشکر.

جواب:

در گزارش سونویتان جلوی هر کدام از این اعداد سن جنین را به صورت هفته و روز هم زده است آنها را برایم بنویسید.

 

یگانه

یکشنبه 2 مهر 1391 - 14:47

 

سوال:

سلام

در سونو سن جنین 1+31 از L.m.p براورد می شود. که B.P.D=75mm و F.L=60mm

وزن تقریبی جنین در حال حاضر 1700گرم.

جواب:

نسبت به سن جنینی کم وزن است با پزشکتان مشورت کنید.

 

یگانه

دوشنبه 3 مهر 1391 - 15:44

 

سوال:

سلام ممنون که پاسخ می دید ولی من کمی گیج شدم چون در سایت خودتون در هفته ی 31 وزن جنین را کمی بیشتر از 1360 گرم مطرح شده که با توجه به سن جنین من که 1+31 هفته می باشد و در سونو وزنش 1700 گرم ذکر شده پس چرا شما جنین را جنینی کم وزن میدانید؟ به علت میزان F.L و B.P.D جنین است ؟

جواب:

بله

 

سارا

سه شنبه 4 مهر 1391 - 11:46

 

سوال:

با سلام و خسته نباشید ممکن است رنج نرمال tsh ,t4 را در سه ماهه دوم وسوم بارداری بگویید و اینکه آیا این رنج در کشورهای مختلف متفاوت است؟

جواب:

رنج نرمال فوق وابسته به متد آزمایش و واحد اندازه گیری دارد و برایم بنویسید بر مبنای چه واحد و متدی رنج نرمال را می خواهید.

بله

 

سارا

سه شنبه 4 مهر 1391 - 11:50

 

سوال:

ممکن است یک مشاور غدد آنلاین به من معرفی کنید . من در جایی که زندگی می کنم امکان ویزیت از متخصص غدد رو ندارم.خواهشا جواب بدین من در سه ماهه سوم بارداری هستم.

جواب:

چنین کسی را نمی شناسم.

 

ازیتا

چهارشنبه 12 مهر 1391 - 05:35

 

سوال:

با سلام من درهفته 5 یا6بارداری در اتاق سی تی اسكن برای انجام سی تی از سر مادرم بودم(كنار تخت)ایا مشكلی برای جنین پیش می اید لطفا مرا راهنمایی كنید

جواب:

امکانش هست ولی بهتر است تمام تست های سلامت جنین را در هفته های 12، 15 و آنومالی اسکن را در هفته 20-18 انجام دهید.

 

ازیتا

شنبه 15 مهر 1391 - 18:29

 

سوال:

با سلام من در هفته 5یا6 بارداری برای سی تی اسكن از سر مادربزگم همراه او در اتاق سی تی بودم (كنار دستگاه) ایا ممكن است مشكلی پیش اید من باید چه كار كنم ممنونم

جواب:

سیتی اسكن در دوران بارداری نباید انجام باشه اما اگر به هر ترتیبی انجام شده حتما به این مفهوم نیست که روی بچه اثر گذاشته.. بلکه اولا دوز اشعه ای که تابیده شده مهمه.. به این معنی که اگه از 250/0 cGY کمتر باشه مشکلی ایجاد نمیشه( دوز مجاز). دوما اگر هم مقدار اشعه بیشتر از حد مجاز تابیده شده به مفهوم 100% گرفتار شدن بچه نیست.. بلکه فقط احتمال بروز مشکل بیشتر میشه.. یعنی اگه احتمال بروز مشکل مادرزادی در همه بچه ها 7% باشه.. ممکنه در این بچه ها به 10% برسه( این آمار را فقط برای مثال گفتم).. و مسلما با 100% فاصله زیادی داره...

نگران نباشید و تمامی تست های سلامت جنین در هفته های 12، 15 و آنومالی اسکن در هفته 18 را انجام دهید.

 

نسرین

چهارشنبه 19 مهر 1391 - 10:05

 

سوال:

سلام با تشکر از سایت خوبتون

من 15 شهریور اولین روز پریودم بود تا پنج روز و بعد از ان یک روز در میان نزدیکی داشتم و در روز 15 مهر درد شکمی داشتم ولی پریود نشدم همان شب نزدیکی داشتم و بعد از ان کمی خون و لکه های قهوه ای داشتم که خیلی بود و صبح تمام شده بود صبح بی بی چک گذاشتم مثبت بود و دو روز بعد ازمایش خون دادم بتا 199/1بود

گهگاهی زیر دلم درد میگیرد ولی طولانی نیست

 

  1. به نظر شما من هفته چند بارداری هستم؟

به احتمال زیاد 5 هفته و 4 روز

  1. ان شبی که نزدیکی داشتم و لکه خون و لکه قهوه ای دیدم مشکلی برای جنین ایجاد نشده؟

توی سونوی هفته 6 مشخص می شود.

3.دردزیر شکمی طبیعی است البته زیاد نیست

بله

4.سونو برای سلامتی و شنیدن صدای قلب کی...

هفته 6 سونوی واژینال

 

نسیم

یکشنبه 23 مهر 1391 - 06:31

 

سوال:

سلام من در هفته 12 بارداری هستم در طول این سه ماه استرس و تنش های عصبی زیادی داشتم ایا ضرری برای جنینم هست؟

جواب:

به هر حال بی ضرر نیست.

 

معصومه

پنجشنبه 27 مهر 1391 - 06:05

 

سوال:

سلام و خسته نباشید. من در هفته 31 بارداری هستم ودر 22 هفتگی عمل شیرودکارانجام دادم در حال حاضر دهانه رحمم cm1 است .شیاف syclogest استفاده می کنم و هر 6ساعت ایزوپیروکسین می خورم.آیا ممکنه سرکلاژ با انقباظات رحمی باز بشه و منجر به زایمان بشه به جز کمر درد مشکل خاصی ندارم در استراحت هستم .آیا هنوز هم در خطر هستم و نباید حرکت کنم .روزها خیلی سخت و طولانی می گذره و احساس می کنم افسردگی دارم.

آیا می تونم گاهی برای خرید وسایل بچه و تغییر روحیه بیرون برم.

ممنون از توجهات شما.

جواب:

در این مورد فقط باید پزشکتان توصیه نهایی را برایتان انجام دهد. تحمل کنید.

 

یگانه

شنبه 29 مهر 1391 - 21:11

 

سوال:

با سلام و خسته نباشید ! و تشکر از راهنمایی های مداوم شما!

من در هفته ی 35 بارداری هستم ،دکترم با توجه به اندازه گیری شکمم با متر ،که هر بار در معاینات انجام میدهد گفت قد جنین به طور تغریبی در حال حاظر 35 cm می باشد و من خیلی نگران هستم چون فکر میکنم برای 35 هفتگی این قد خیلی کمه ! ایا جنین من تا موقع تولد به اندازه ی کافی می تواند رشد قدی کند؟ با این شرایط قد جنین به طور تقریبی در زمان تولد حدودا چقدر است؟ در ضمن در وابستگان همسرم کوتاهی قد زیاد است، ولی همسرم و خودم قد خوبی داریم ، این قد نشانه ی کوتولگی در جنین می باشد؟ لطفا به این 3 سوال من پاسخ دهید باز هم...

جواب:

اینقدر نگران نباشید روش فوق روش خیلی دقیقی نیست و اگر در سونوگرافی تمام یافته ها خوب باشد جای نگرانی ندارد.

 

بهناز

سه شنبه 2 آبان 1391 - 04:45

 

سوال:

درود دوباره

آیا در بارداری اپیلاسیون ممنوعه؟

اگه ضرر داره بگید کدوم روش ها مناسبه

من امروز شنیدم کلی نگران شدم

جواب:

بله ، تیغ

 

بهناز

سه شنبه 2 آبان 1391 - 04:59

 

سوال:

یک سوال دیگه : دقیقاً از چه زمانی در سونو جنسیت جنین مشخص میشه؟

مرسی

 

جواب:

از هفته 16 به بعد

 

فریبا

شنبه 6 آبان 1391 - 12:17

 

سوال:

با سلام من سوال پرسیدم ولی نمیدونم کدوم قسمت جواب میدید من قسمت مشاوره سوال پرسیدم

باتشکر

جواب:

اگر جوابی نگرفته اید دوباره سوالتان را مطرح کنید.

 

لیلا

شنبه 6 آبان 1391 - 18:58

 

سوال:

با عرض سلام و خسته نباشید

خواهش میکنم در خصوص سونو با داده های زیر توضیحات لازم داده شود و در خصوص رفع مشکل کم بودن مایع آمنوتیک چکار باید کرد؟

AFI=5-6CMکمتر از حد نرمال

FL=34WK4D

BPD=35WK6D

AC=36WK

EFW=2760GR

جفت: قدامی متمایل به راست گرید 2

جواب:

استراحت بیشتری کنید و جواب را زودتر به پزشکتان نشان دهید.

 

نیلوفر

شنبه 6 آبان 1391 - 21:21

 

سوال:

سلام

می خواستم بدونم رفتن تو استخر برا زن حامله مشكلی داره یا نه ممنون از سایت خوبتون

جواب:

پزشکتان با توجه به موقعیت جفت و طول سرویکس در این مورد تصمیم می گیرد.

 

گیتا

دوشنبه 8 آبان 1391 - 15:35

 

سوال:

با سلام .من 8 ماهه حامله ام در سونوی اخر سن تقریبی حامله گی بر اساس AC _ FL 33/5 هفته میباشد و بر اساس HC و BPD معادل 32 هفته است . وزن تقریبی جنین در حال حاظر 2100 گرم است . ایا جنین من دچار کمبود وزن یا مشکل جسمی است ؟ با تشکر .

جواب:

با پزشکتان مشورت کنید تا با توجه به سابقه سونوهای قبلی این سونو را بررسی کند.

 

آنیا

سه شنبه 9 آبان 1391 - 20:02

 

سوال:

باسلام . من با سونوی زیر 12هفته بر مبنای bpd,flدر هفته 32 بارداری هستم ولی دیروز که سونو دادم سن جنین را دو هفته کمتر یعنی 30 هفته گفتن وزن جنین 1450 گرم بود الان برای سن و وزنش نگرانم . در سونوی اول فقط 3 روز کمتر از تاریخ پریودی ام بود آیا جای نگرانی هست یا نه

جواب:

کمی پایین است ولی توصیه می کنم با پزشکتان مشورت کنید.

 

لیلا

چهارشنبه 10 آبان 1391 - 19:43

سوال:

با سلام و عرض خسته نباشید و تشکر فراوان از راهنمایی های شما

نتیجه سونو را به پزشکم نشان دادم گفت مشکل خاصی نیست . در اینخصوص در صورت امکان مرا راهنمایی فرمایید ؟

جواب:

سوال قبلی تان؟؟؟؟؟

 

ترنم

شنبه 13 آبان 1391 - 21:25

 

سوال:

سلام من ی سوال داشتم....

من هفته سی ویک بارداری ام الان یه هفتست اطراف ناحیه تناسلیم خارش گرفت ازمایش دادم سالم بودم.

خواستم دلیلشو بدونم.

جواب:

نتیجه آزمایش را برایم بنویسید.

مرسی

 

ملیکا

دوشنبه 15 آبان 1391 - 11:14

 

سوال:

سلام و خسته نباشید.

هفته 14 بارداری هستم .زیر آلت تناسلیم یک هفته هست که ورم کرده در طرف چپ.در حالت عادی بدون درد است ولی وقتی دست میزنم درد دارد. لطفا" راهنمایی کنید. ممنون

جواب:

بهتر است توسط پزشک زنانتان معاینه شوید.

 

وفا

سه شنبه 16 آبان 1391 - 09:00

سوال:

با سلام. نتایج تست کواد اسکرین من به این شرح بود. لطفا در تفسیر آن راهنمایی ام کنید.

Trisomy 18: none

previous Down'S: none

prev. pre-eclampsia: no

Insulin dependent diabetes:none

maternal age at EDD: 30 years

scan measurement(BPD:37mm on 12/10/22

gestation at date of sample: 16weeks 1day

17weeks (by BPD scan

gestation used: scan estimate(BPD

weight: 60

MS-AFP level: 41.3 iu/ml ; 1.20 MoM

uE3 level: 2.06 ng/ml ; 0.89 MoM

total hcg level: 22.247 iu/ml ; 0.84 MoM

inhibin-A level: 262 pg/ml ; 1.21 MoM

interpretation:

screening result: screen negative

risk of dDown's: 1 in 18,000 (at term

risk of NTD: 1 in 9,400

risk of Pre-eclampsia: 1 in 25

comment: Down's risk due to maternal age alone is 1 in 920

comment: since a BPD was recorded, anencephaly has been excluded & the risk of NTD given is for spina bifida alone

جواب:

با قدرت اطمینان 80% ریسک تان در محدوده کم خطر است.

 

سیما

جمعه 19 آبان 1391 - 17:50

سوال:

با سلام و خسته نباشید.

من در هفته 29 بارداری ام هستم و در آزمایش خونی که در هفته 28 انجام دادم میزان wbc 12/52 شده است که رنج آن 4 تا 11 قید شده است.آیا این میزان دلیل خاصی دارد؟

بدلیل بارداری می باشد و طبیعی است.

در ضمن من امروز دچار اسهال شدید شده ام بطوری که میزان زیادی آب از بدنم خارج شد.میخواستم بدانم برای کنترل اسهال باید چکار کنم؟

مصرف آب ، نمک و شکر فراوان و تماس با پزشکتان

 

ترنم

جمعه 19 آبان 1391 - 21:22

 

سوال:

کامل ادرار:نرمال

کشت ادرار:نرمال

هموگلوبین:11.2

هماتوکریت:31.7

گروه خونی و ارهاش:b+

gct:122

کراتینین:هفت دهم

کومبوس غیر مستقیم:نرمال

البته الان دکترم بهم ژل بهداشتی با یه پماد به اسم هیدرو کورتیزون داد.ولی کم نشد.

جواب:

چی کم نشد؟؟؟؟؟؟

 

ترنم

جمعه 19 آبان 1391 - 21:27

 

سوال:

سلام خانمی رو میشناسم 45 ساله و جدیدا که خیلی از درد در ناحیه رحم مینالید رفت سونو بهش گفتن رحمت یه فیبرم 180در90میلی داره و بایید عمل شه خواستم بدونم امکان داره با قرص برطرف شه؟

جواب:

درمان دارویی هم دارد ولی باید یک متخصص زنان نظر دهد که بهترین روش درمان برای این بیمار کدام است.

 

سحر

شنبه 20 آبان 1391 - 12:20

 

سوال:

با سلام من در هفته 30بارداریم هستم بعلت ناراحتی دستگاه گوارش <به متخصص گوارش مراجعه کردم اشان رانیتیدین روزی 2 بار و قطره دایمتین بعد از صرف غذا تجویز کردن می خواستم بدونم بذرای جنین ضرر نداره ؟ممنون

جواب:

منفعت اش بیشتر از ضررش می باشد

 

 سحر

دوشنبه 22 آبان 1391 - 07:08

 

سوال:

با سلام من در هفته 30 بارداریم هستم ولی حرکت زیاد نداره بعضی روزها اصلا حرکتشو متوجه نمیشم با اینکه تا حالا 6 بار سونو رفتم ( آنومالی - سه بعدی -و برای حرکت بچه )همشون نشون میده سالمه این بار که رفتم دکتر میگه من نمیدونم چرا حرکت بچه تو متوجه نمیشی 2باره برو سونو. دیگه خسته شدم ایقدر سونو رفتم > سوالم اینه حرکت نرمال بچه در شکم مادر طی روز چقدر باید باشه؟

حداقل 5 بار بعد از هر وعده غذایی باید حرکتش را حس کنید در غیر اینصورت باید سونو کنید.

یه سوال دیگه تاریخ اولین روز آخرین پریودیم 29 فروردین بود با حسابخودم در 30 هفته ام دکتر میگه 29 کدومش درسته ؟

طبق سونوی هفته 13-11 سن جنین را محاسبه کن

 

سحر

پنجشنبه 25 آبان 1391 - 08:37

 

سوال:

با سلام در هفته 30 بارداریم تست دیابیت حاملی دادم که fasting blood Glucose =102و GCT=152 که renge=<130آیا من دیابت حاملگی دارم ؟

بله

برای بچه اممشکلی پیش میاد ؟

اگر قندتان کنترل شود خیر

چه رژیمی را باید رعایت کنم ؟ چون پزشک چند روزی رفته مسافرت ومن نمی دونم چکار کنم خیلی نگرانم ؟

مصرف مواد قندی را کم کرده و فراوان سبزیجات استفاده کنید.

 

معصومه

یکشنبه 28 آبان 1391 - 12:48

 

سوال:

سلام و خسته نباشید.

من در هفته 36 بارداری هستم چند روزی هست ترشحاتم زیاد شده آزمایش دادم عفونت ندارم ولی ترشح دیده شده .اول ترسیدم کیسه آب سوراخ شده که سونو دادم همه چی خوب بود. البته گفتن سوراخی در سونو معلوم نمی شه .میخواستم دلیل این ترشح بدونم و اینکه اگه کیسه آب سوراخ بشه خیسی زیاد به دنبال داره و یا رنگ خاصی داره .اگر متوجه نشم و حجم مایع کم بشه برای بچه خطرناکه؟

تشکر از راهنماییاتون

جواب:

اگر اندیکس مایع آمنیوتیک در رنج نرمال و به سمت بالا باشد جای نگرانی وجود ندارد. در صورت پارگی کیسه آب که کلأ حجم زیادی از مایع از بدنتان خارج می شود. در صورت نشت کردن مایع کم و بی رنگ و بوی شبیه وایتکس دارد.

 

ندا

چهارشنبه 1 آذر 1391 - 20:50

 

سوال:

سلام

من هفته 31 بارداری هستم سونو انجام دادم با این مشخصات

BPD 87-5 35w 2d

FL 62-4 32w 2d

AC 289 33w

fetal weight#2155 + 315 g ( البته زیر + یک خط است )

می خواستم بدانم این مشخصات نرمال است؟

با سپاس بسیار

ندا سرابی

جواب:

خوب است ولی بازهم برای BPD از پزشکتان سوال کنید.

 

مسی

پنجشنبه 2 آذر 1391 - 13:39

 

سوال:

با سلام من 5 هفته از بارداری ام می گذرد و نتایج سونو گرافی من در این زمان (35 روز بعد از LMP) به شرح زیر است

یک ساک حاملگی بدون قطب جنینی

CRL:10.07

GA:5

البته تیتر بتا هم 5478 می باشد آیا نتایج نرمال است؟ دکتر به من گفته دو هفته دیگر برای اطمینان از تشکیل قلب جنین مراجعه کنم

جواب:

به توصیه پزشکتان عمل کنید.

فعلأ که همه چیز خوب است.

6LdfT2UfAAAAAAxZguzC6elM2sHztpu8uBz5oaJf