بارداری هفته به هفته (هفته 16 تا 28)

هفته شانزدهم

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

با طولی به اندازه 11 سانتی متر و وزنی حدود 110 گرم کودک شما به اندازه یک گلابی بزرگ شده است! با این حال در سه هفته آینده او به سرعت رشد خواهد کرد؛ وزن او دو برابر شده و چند سانتی متر به طول او اضافه خواهد شد. اکنون اعضای قسمت پایینی بدن او بیشتر رشد کرده اند. سر او صافتر قرار گرفته است و چشمهای او در جلوی صورتش جای دارند. گوشهای او هم در نزدیکی محل نهایی شان قرار دارند. برخی از اندامهای بدن او که کامل تر هستند (از جمله سیستم گردش خون و مجاری ادراری) مشغول فعالیت می باشند. قلب او روزانه در حدود 25 لیتر خون را پمپ می کند و کل خون او چندین بار در تمام بدن او می چرخد و در اواخر دوران حاملگی این مقدار به حدود 190 لیتر افزایش می یابد. پوست سر او نیز در حال شکل گیری است، هر جند موهای او هنوز هم قابل تشخیص نیستند. چشمهای او با اینکه بسته هستند به آرامی حرکت می کنند و حتی رشد ناخنهای انگشتان پای او آغاز شده است. 

شما چگونه تغییر می کنید؟

آیا اطرافیانتان به شما گفته اند که چقدر جذاب به نظر می رسید؟ سرخی گونه ها (ناشی از حاملگی) یک واقعیت است که عامل آن افزایش جریان خون در سطح پوست بدن می باشد. با تثبیت مقادیر هورمونها و کم شدن حالتهای تهوع خود شما نیز لذت بیشتری از این دوران می برید. همچنین به علت کاهش شدید احتمال سقط جنین پس از هفته چهاردهم شما دلواپسی چندانی نسبت به سلامت کودک خود نخواهید داشت و این هم عامل دیگری برای خوب بودن حال شما است!
به زودی شما یکی از بهترین لحظات حاملگی را تجربه خواهید کرد: احساس کردن حرکت کودکی که در شکم دارید. برخی از خانمهای حامله این لحظه مهیج را در هفته شانزدهم تجربه می کنند در حالی که اکثر خانمها باید تا هفته هجدهم یا بیشتر منتظر بمانند. اگر این اولین حاملگی شماست چندان دلواپس نباشید. ممکن است این اتفاق تا هفته بیستم هم رخ ندهد. اولین حرکتهای کودک ممکن است مثل لرزش حرکت حبابهای هوا یا حتی شبیه به درست کردن ذرت بوداده به نظر بیایند. در هفته های بعد شما مطمئنا لگد زدن کودک را احساس خواهید کرد. 
فعالیت های این هفته

حتی اگر در خانه می مانید برای یک آخرهفته رمانتیک برنامه ریزی کنید؛ وقتی نوزاد شما به دنیا بیاید دیگر شما و همسرتان قادر نخواهید بود که یک آخر هفته را به تنهایی با هم بگذرانید. این موقعیت را از دست ندهید. بیشتر از این هم صبر نکنید زیرا با آغاز سه ماه سوم ممکن است مسافرت برای شما بسیار خسته کننده و زجرآور شود. اگر نمی توانید به مسافرت بروید در شهر خود بگردید و از مصاحبت با یکدیگر لذت ببرید. حتی یک شام دونفره و سینما هم می تواند گزینه خوبی باشد! 
هفته هفدهم 

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

وزن کودک شما حدود 155 گرم و اندازه او حدود 12.7 سانتی متر است؛ تقریبا به اندازه یک پیاز بزرگ. او می تواند مفصلهای خود را تکان دهد و اسکلت او که تاکنون به صورت غضروف نرم بود آرام آرام به استخوان تبدیل می شود. حس شنوایی او در حال رشد است. بند ناف او که شاهراه حیات وی برای اتصال به جفت است هر روز محکمتر و ضخیم تر می شود.
شما چگونه تغییر می کنید؟

با اضافه وزنی که در ناحیه بالا و جلوی بدن خود پیدا کرده اید ممکن است گاهی اوقات در هنگام راه رفتن تعادل خود را از دست بدهید. کفشهای پاشنه بلند خود را کنار بگذارید و از کفشهای پاشنه کوتاه استفاده کنید تا احتمال زمین خوردنتان کاهش یابد. شاید این احساس برای شما تازگی داشته باشد که باید از شکم خود محافظت کنید و این خیلی خوب است. ضربه و آسیب به شکم شما ممکن است برای خودتان و همچنین کودکتان خطرناک باشد پس حتما در هنگام رانندگی از کمربند ایمنی استفاده کنید. برای حفاظت بیشتر کمربند ایمنی را از کنار ران و کفل خود عبور داده و قفل آن را زیر شکم خود محکم کنید. کمربند ایمنی نباید از روی شکم شما بگذرد بلکه یک قسمت از بالا و قسمت دیگر از زیر شکم عبور کند. 

فعالیت های این هفته

فهرستی از نامهای انتخابی خود برای اسم کودکتان بسازید؛ در یک لیست ده نام را که می پسندید یادداشت کنید، از همسرتان نیز بخواهید که این کار را انجام دهد. لیستهایتان را به یکدیگر بدهید و هر کدامتان هر کدام از اسمها را که دوست ندارید خط بزنید. این کار را ادامه دهید تا به یک لیست برسید که هر دو همه اسامی موجود در آنرا می پسندید. در مورد دوست داشتن یا دوست نداشتن این اسامی با همدیگر حرف بزنید. برخی از زوجها قانونهایی را برای اسم کودکشان تعیین می کنند؛ می توانید در این موارد با هم صحبت کنید تا به اتفاق نظر برسید. 
هفته هجدهم

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

اندازه کودک شما تقریبا 14 سانتی متر (تقریبا به اندازه یک سیب زمینی بزرگ) و وزن او حدود 220 گرم است. او مشغول خم کردن دستها و پاهایش است و شما به تدریج این حرکات را بیشتر و بیشتر احساس خواهید کرد. رگهای خونی او را می توان از زیر پوست نازک و شفافش دید و گوشهای او اکنون در مکان نهایی خود قرار دارند و بخشهای بیرونی گوشهای او نیز پیدا هستند. دور اعصاب او با میلین (که یک پوشش محافظ از جنس چربی است) در حال پوشیده شدن است و این فرآیند تا یکسال پس از تولد او نیز ادامه خواهد یافت. اگر کودک شما دختر است رحم و لوله های فالوپ او شکل گرفته و در محل نهایی خود قرار دارند. اگر کودک شما پسر است اندامهای جنسی او قابل مشاهده هستند هر چند ممکن است در سونوگرافی دیده نشوند. 

شما چگونه تغییر می کنید؟

با افزایش اشتها و اندازه دور کمر، پوشیدن لباسهای گشادتر و راحت تر برای شما ضروری بنظر می رسد. به دنبال لباسهای حاملگی که مناسب شکم برآمده شما باشند بگردید. لازم نیست هزینه زیادی برای این کار بپردازید. گاهی می توانید از دوستان و اقوام به امانت بگیرید یا لباسی را انتخاب کنید که تا آخر بارداری و حتی مدتی بعد از آن قابل استفاده باشد. 
ممکن است شنیده باشید که در 6 ماه آخر حاملگی بهتر است به طرف چپ بخوابید. علت آن این است که اگر به پشت بخوابید رحم شما به استخوان لگنی فشار می آورد بویژه این فشار به سیاهرگ بزرگ تحتانی وارد می شود که مسوولیت بازگرداندن خون از اندامهای تحتانی شما به قلب را بر عهده دارد. اگر به طرف چپ بخوابید این فشار از بین می رود. یک بالش بین پاها یا زیر کفل یا پای خود قرار دهید تا راحت تر باشید.
تغییرات بسیاری زیادی در سیستم قلبی- عروقی شما در حال اتفاق افتادن است و در سه ماهه دوم احتمالا فشار خون شما کمتر از معمول خواهد بود. در صورتی که در حالت خوابیده یا نشسته قرار دارید به سرعت بلند نشوید زیرا ممکن است دچار سرگیجه شوید.
در صورتی که تا به حال آزمایش سونوگرافی انجام نداده اید احتمالا این آزمایش را در این سه ماهه (معمولا بین هفته های شانزدهم تا بیستم) انجام خواهید داد. این آزمایش بدون درد به پزشک شما کمک خواهد کرد تا ببیند که شما چند جنین در شکم خود دارید، وضعیت رشد کودک شما را ارزیابی کند، برخی عیوب مادرزادی احتمالی را چک کند، جفت و بند ناف را بررسی کند و اینکه آیا تاریخ تعیین شده برای تولد کودک شما دقیق است یا خیر؟ ممکن است شما کودک خود را در صفحه مخصوص سونوگرافی در حال حرکت یا مکیدن انگشت ببینید. هنگامی که برای آزمایش می روید همسر خود را هم ببرید و یک پرینت هم از عکس فرزند خود برای گذاشتن در اولین آلبوم عکس او بگیرید! می توانید قبلا بپرسید که آیا می توانید دوربین هم با خود ببرید یا خیر و شاید بتوانید با یک ضبط صوت مراحل سونوگرافی را ثبت کنید. 

فعالیت های این هفته

خیلی عالی خواهد بود اگر بتوانید در یکی از کلاسهای مربوط به آموزشهای دوران بارداری و تمرینات زایمان ثبت نام کنید؛ در ایران فعلا این کلاسها بصورت منسجم و همگانی ارائه نمی شود، پس جستجوی خود را از همین حالا آغاز کنید. ممکن است بیمارستان شما کلاسهایی را برگزار کند، یا می توانید به توصیه های پزشک یا مامای خود و یا دوستانتان توجه کنید. وقتی زمان زایمان فرا برسد خواهد دید که شرکت در این کلاسها ارزش صرف وقت و هزینه را داشته است. 

هفته نوزدهم

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

وزن کودک شما به 320 گرم رسیده است. طول بدن او نیز از فرق سر تا باسن برابر 16.5 سانتی متر و از فرق سر تا پاشنه پا به صورت کشیده و صاف حدود 25 سانتی متر است. (در بیست هفته اول طول بدن کودک را از سر تا باسن محاسبه می کنیم. بعد از آن طول بدن او را از سر تا نوک انگشتان پا محاسبه می کنیم. زیرا در بیست هفته اول پاهای کودک خمیده شده و در مقابل نیم تنه بالایی او قرار گرفته اند و به سختی می توان طول آنها را اندازه گرفت).
یک ماده چرب و سفید رنگ بنام ورنیکس تمام بدن کودک را می پوشاند تا از پوست او در مدت طولانی غوطه ور بودن در مایع آمنیوتیک محافظت کند. این پوشش نرم و لیز حرکت کودک در مجرای زایمان را نیز آسان تر می کند.
عمل بلعیدن توسط کودک بیشتر انجام می شود که یک تمرین خوب برای دستگاه گوارش او است. او مکونیوم نیز تولید می کند که یک ماده چسبنده و سیاهرنگ است و مخلوطی از سلولهای مرده ترشحات دستگاه هاضمه و همچنین مایع آمنیوتیک بلعیده شده می باشد. این ماده در روده های او جمع می شود و در اولین مدفوع او پس از تولد از بدنش خارج می شود (البته بندرت برخی از کودکان این ماده را در رحم یا در طول زایمان دفع می کنند). 

شما چگونه تغییر می کنید؟

نیمی از راه گذشته است؛ تبریک! اکنون قسمت بالایی رحم در کنار ناف شما قرار دارد و احتمالا وزن شما حدود 4.5 کیلوگرم اضافه شده است. از این به بعد ممکن است هر هفته حدود نیم کیلوگرم وزن اضافه کنید. (اگر حاملگی را با لاغری و کسر وزن آغاز کرده اید شاید لازم باشید که کمی بیشتر وزن اضافه کنید. اگر هم حاملگی را در حالتی که اضافه وزن داشته اید آغاز کرده اید شاید کمی کمتر وزن اضافه کنید). اطمینان حاصل کنید که آهن به میزان کافی مصرف می کنید، زیرا این ماده بطور عمده در تولید هموگلوبین نقش دارد (هموگلوبینها بخشی از گلبولهای قرمز خون هستند که اکسیژن را در بدن شما جابجا می کنند). در دوران حاملگی بدن شما به مقدار بیشتری آهن نیاز دارد تا بتواند کودک در حال رشد شما، جفت و افزایش حجم خون خود شما را تامین کند. غذاهای سرشار از آهن که می توانید مصرف کنید شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، گوشت ماهی، تخم مرغ، عدس و دیگر حبوبات، اسفناج و غلاتی که با آهن غنی شده اند، هستند.
اگر تاکنون در کلاسهای مربوط به زایمان و تولد نوزاد ثبت نام نکرده اید بهتر است پرس و جو را آغاز کنید. اگر دفعه اول حاملگی شما باشد و یا بار چندم، باز هم می توانید از کلاس منظمی که شما را برای سختیهای حاملگی و زایمان آماده می کند بهره ببرید. اینگونه کلاسها ممکن است جلسات هفتگی باشند یا بصورت یک کلاس فشرده یکروزه برگزار شوند و ممکن است شما بتوانید با همسر یا مادر خود در آن شرکت کنید. بهتر است بدانید که در هفته سی و هفتم رشد کودک شما تقریبا کامل شده و شما باید برای تولد فرزندتان آماده باشید؛ لذا به گونه ای برنامه ریزی کنید که قبل از آن زمان آمادگی های لازم را کسب کرده باشید. 

فعالیت های این هفته

یک کار بامزه انجام دهید: نصف دوران حاملگی شما گذشته است پس می توانید جشن بگیرید. ایده های زیر ممکن است کمک کننده باشند:
- برای اینکه بیشتر لذت ببرید صابونها و شمعهای معطر بخرید، لباس نو بپوشید، یا خود را به یک ماساژ مخصوص خانمهای حامله مهمان کنید (شاید بتوانید از همسرتان کمک بگیرید).
- برای یادگاری و تنظیم یک تقویم بارداری تاریخی، عکسهای حرفه ای از حاملگی خود بگیرید و یا یک تصویر سونوگرافی کودک خود را قاب کنید.
- یک کار مشترک با فرزندتان انجام دهید: یکی از کتابهای داستان محبوب دوران کودکی خود را بخوانید، با هم به یک موسیقی آرام گوش دهید، یا هدیه ای برای فرزندتان بخرید.

هفته بیستم

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

وزن کودک شما حدود 340 گرم و اندازه او تقریبا 26.6 سانتی متر است. ابروها و پلکهای او کامل شده اند. و مسلما شما حرکتهای او را احساس می کنید. کودک شما به برنامه روزانه و کارهایی که ممکن است داشته باشید توجه نمی کند؛ پس اگر هنگامی که در شب آماده خوابیدن می شوید او تکان خوردن را آغاز کرد، تعجب نکنید. اگر شما یک دختر در شکم خود داشته باشید واژن او کاملا شکل گرفته است هرچند رشد این اندام تا زمان تولد او ادامه خواهد یافت. 

شما چگونه تغییر می کنید؟

احتمالا شما این روزها کاملا احساس آرامش می کنید. شکم شما هنوز خیلی بزرگ نشده است و بخش عمده دردها و عوارض اولیه حاملگی از بین رفته اند. هر وقت که می توانید یکجا بنشینید، لم دهید و لذت ببرید. در سه ماهه سوم حاملگی به خاطر اینکه رشد کودک شما تقریبا کامل می شود دردهای خفیفی خواهید داشت. البته این بدان معنا نیست که شما در این دوران هیچگونه مشکل جزئی نخواهید داشت. مثلا به دلیل افزایش تولید چربی در بدن شما، ممکن است آکنه یا جوش بر روی پوست شما ظاهر شود. در این صورت روزی دو مرتبه پوست خود را با آب و صابون ملایم بشویید، اما دقت کنید که بدون تجویز پزشک از هیچگونه داروی خوراکی یا پمادهای موضعی استفاده نکنید.
اکنون شما مستعد ابتلا به واریس هستید؛ خصوصا اگر مادر شما هم به این عارضه مبتلا باشد. این عارضه به این علت ایجاد می شود که حاملگی فشار بیشتری بر سیاهرگهای پاهای شما وارد می کند؛ حجم خون در بدن شما افزایش یافته و رحم شما فشار بیشتری بر سیاهرگ بزرگ تحتانی (که خون را از اندامهای پائینی بدن شما به قلب باز می گرداند) وارد می کند. از سوی دیگر افزایش هورمون پروژسترون موجب می شود که دیواره سیاهرگهای شما شل شوند؛ لذا با رشد جنین و رحم، سیاهرگها بزرگ و بزرگتر می شوند. مشکل سیاهرگهای واریسی در هر حاملگی شدیدتر می شود و هرچند احتمال ایجاد این عارضه در سیاهرگهای پا بسیار بیشتر است اما ممکن است در قسمتهای دیگر مانند فرج نیز ظاهر شوند. در صورتی که پاهای شما درد می کنند هر روز صبح جورابهای مخصوص حاملگی را بپوشید. یک پیاده روی سریع در طول روز نیز می تواند با افزایش سرعت گردش خون به شما کمک کند. همچنین می توانید به پهلوی چپ دراز بکشید و یک بالش زیر پاهای خود قرار دهید تا پاها بالاتر از سطح زمین قرار گیرند.

فعالیت های این هفته

یک دفتر برای کودک خود تهیه کنید: حتی اگر شما دوست نداشته باشید که به دیگران بگویید چه هدیه ای بیاورند به زودی اقوام و دوستانتان از شما خواهند پرسید که چه چیزی می خواهید یا احتیاج دارید؛ خصوصا اگر کسی برای شما یک مهمانی بگیرد و آشنایان برای دیدن «مادر جدید» به این مهمانی بیایند. اگر شما آنچه را که لازم دارید یا دوست دارید بعنوان هدیه برایتان بیاورند، در یک دفتر بنویسید برای پاسخ دادن به سوال آنها به مشکل برنخواهید خورد. در ضمن از دو اشتباه که اغلب مرتکب می شوند اجتناب کنید:
- نوشتن لباس در لیست هدایا: وقت خود را تلف نکنید. مردم نمی توانند در برابر خرید لباس بچه مقاومت کنند و هرچه را فکر کنند قشنگ است خواهند خرید.
- ننوشتن وسایل گران قیمت در لیست هدایا: نگران نباشید! با نوشتن وسایل گران قیمت طماع به نظر نمی آیید. در واقع برخی از اقوام یا دوستان نزدیک دوست دارند هدیه با ارزشتری به شما و نورسیده تان بدهند یا ممکن است همکاران شما بخواهند با همدیگر یک هدیه گران قیمت تر بخرند. پس برای آنها هم گزینه هایی را در نظر بگیرید.

هفته بیست و یکم

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

وزن کودک شما حدود 400 گرم و اندازه او تقریبا 27.1 سانتی متر است. مسلما شما حرکتهای او را احساس می کنید. کودک شما به برنامه روزانه و کارهایی که ممکن است داشته باشید توجه نمی کند؛ پس اگر هنگامی که در شب آماده خوابیدن می شوید او تکان خوردن را آغاز کرد، تعجب نکنید. اگر شما یک دختر در شکم خود داشته باشید واژن او کاملا شکل گرفته است هرچند رشد این اندام تا زمان تولد او ادامه خواهد یافت. 

شما چگونه تغییر می کنید؟

احتمالا شما این روزها کاملا احساس آرامش می کنید. شکم شما هنوز خیلی بزرگ نشده است و بخش عمده دردها و عوارض اولیه حاملگی از بین رفته اند. هر وقت که می توانید یکجا بنشینید، لم دهید و لذت ببرید. در سه ماهه سوم حاملگی به خاطر اینکه رشد کودک شما تقریبا کامل می شود دردهای خفیفی خواهید داشت. البته این بدان معنا نیست که شما در این دوران هیچگونه مشکل جزئی نخواهید داشت. مثلا به دلیل افزایش تولید چربی در بدن شما، ممکن است آکنه یا جوش بر روی پوست شما ظاهر شود. در این صورت روزی دو مرتبه پوست خود را با آب و صابون ملایم بشویید، اما دقت کنید که بدون تجویز پزشک از هیچگونه داروی خوراکی یا پمادهای موضعی استفاده نکنید.
اکنون شما مستعد ابتلا به واریس هستید؛ خصوصا اگر مادر شما هم به این عارضه مبتلا باشد. این عارضه به این علت ایجاد می شود که حاملگی فشار بیشتری بر سیاهرگهای پاهای شما وارد می کند؛ حجم خون در بدن شما افزایش یافته و رحم شما فشار بیشتری بر سیاهرگ بزرگ تحتانی (که خون را از اندامهای پائینی بدن شما به قلب باز می گرداند) وارد می کند. از سوی دیگر افزایش هورمون پروژسترون موجب می شود که دیواره سیاهرگهای شما شل شوند؛ لذا با رشد جنین و رحم، سیاهرگها بزرگ و بزرگتر می شوند. مشکل سیاهرگهای واریسی در هر حاملگی شدیدتر می شود و هرچند احتمال ایجاد این عارضه در سیاهرگهای پا بسیار بیشتر است اما ممکن است در قسمتهای دیگر مانند فرج نیز ظاهر شوند. در صورتی که پاهای شما درد می کنند هر روز صبح جورابهای مخصوص حاملگی را بپوشید. یک پیاده روی سریع در طول روز نیز می تواند با افزایش سرعت گردش خون به شما کمک کند. همچنین می توانید به پهلوی چپ دراز بکشید و یک بالش زیر پاهای خود قرار دهید تا پاها بالاتر از سطح زمین قرار گیرند.

فعالیت های این هفته

یک دفتر برای کودک خود تهیه کنید: حتی اگر شما دوست نداشته باشید که به دیگران بگویید چه هدیه ای بیاورند به زودی اقوام و دوستانتان از شما خواهند پرسید که چه چیزی می خواهید یا احتیاج دارید؛ خصوصا اگر کسی برای شما یک مهمانی بگیرد و آشنایان برای دیدن «مادر جدید» به این مهمانی بیایند. اگر شما آنچه را که لازم دارید یا دوست دارید بعنوان هدیه برایتان بیاورند، در یک دفتر بنویسید برای پاسخ دادن به سوال آنها به مشکل برنخواهید خورد. در ضمن از دو اشتباه که اغلب مرتکب می شوند اجتناب کنید:
- نوشتن لباس در لیست هدایا: وقت خود را تلف نکنید. مردم نمی توانند در برابر خرید لباس بچه مقاومت کنند و هرچه را فکر کنند قشنگ است خواهند خرید.
- ننوشتن وسایل گران قیمت در لیست هدایا: نگران نباشید! با نوشتن وسایل گران قیمت طماع به نظر نمی آیید. در واقع برخی از اقوام یا دوستان نزدیک دوست دارند هدیه با ارزشتری به شما و نورسیده تان بدهند یا ممکن است همکاران شما بخواهند با همدیگر یک هدیه گران قیمت تر بخرند. پس برای آنها هم گزینه هایی را در نظر بگیرید

هفته بیست و دوم 

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

اکنون کودک درون رحم شما مثل یک نوزاد ولی کمی کوچکتر است. او 27.7 سانتی متر طول و حدود 450 گرم وزن دارد. پوست او تا زمانی که به اندازه کافی وزن اضافه کند چروکیده به نظر می آید؛ و موهای نرمی بنام لانوگو که سر و بدن او را پوشانده ، قابل دیدن است. لبهای او مشخص تر شده و دندانهای او به شکل ریشه هایی در درون لثه اش ظاهر شده اند. هرچند چشمهایش رشد کرده اند اما عنبیه (بخش رنگی چشم) هنوز رنگدانه ندارد و رنگی نشده است. ابروها و پلکهای چشمان او در محل خود قرار گرفته اند و لوزالمعده او (که برای تولید هورمونها بخصوص انسولین ضروری می باشد) به سرعت در حال رشد است. 

شما چگونه تغییر می کنید؟

با بزرگ شدن شکم شما برای فراهم کردن فضای لازم برای کودک در حال رشد ممکن است نشانه های کشیدگی را بر روی پوست خود مشاهده کنید. بعضی از خانمهای حامله دچار این عارضه نمی شوند، اما تقریبا بر روی پوست نیمی از آنها آثار این کشیدگی ظاهر می شود. این خطوط باریک که از بافتهای جدید از جنس پوست هستند، علاوه بر باز شدن پوست بعلت تغییرات هورمونی در دوران بارداری ایجاد می شوند و به رنگ صورتی تا قهوه ای پررنگ (بسته به رنگ پوست شما) هستند و ممکن است ضخامت آنها با افزایش سن حاملگی بیشتر شود. آنها نه تنها بر روی شکم بلکه احتمالا بر روی باسن، رانها و پستانها نیز ظاهر می شوند. اثرات ثابت شده ای از اینکه محلولهای طبی و لوسیونها از بروز این خطوط رنگی جلوگیری کنند یا آنها را از بین ببرند، وجود ندارد. اما می توانند خارش احتمالی ناشی از کشیدگی پوست را کاهش دهند. همچنین ممکن است ناف تورفته و زیبای شما تغییر شکل دهد، احتمالا سطح ناف شما ابتدا صاف شده و حتی به زودی بیرون می زند؛ اما نگران نباشید، به احتمال زیاد بعد از زایمان به حالت طبیعی خود باز می گردد.
یک تغییر دیگر که ممکن است در دوران حاملگی در سطح پوست شما رخ دهد ظاهر شدن خالهای نسبتا بزرگ است. در این حالت قسمت کوچکی از پوست برآمده و سرخ می شود و رگهای خونی و همین طور زائده های متعددی ایجاد می کند. این عارضه در صورت، گردن، قسمت بالایی سینه و سینه ها ظاهر می شود و علت آن نیز میزان بالای هورمون استروژن در دوران حاملگی است؛ معمولا پس از زایمان پوست به حالت طبیعی باز می گردد. 

فعالیت های این هفته

حلقه ازدواج تان را از دست خود درآورید: از آنجا که انگشتها در اطراف حلقه ورم می کند، بسیاری از خانمها از یک جواهرساز حرفه ای می خواهند که حلقه شان را بریده و درآورد. اگر انگشت شما باد نکرده و می توانید حلقه تان را به راحتی دربیاورید قبل از اینکه خیلی دیر بشود این کار را بکنید. اگر نمی توانید دوری حلقه عروسی یا یک حلقه مهم دیگر را تحمل کنید آن را به یک زنجیر انداخته و دور گردنتان بیندازید تا در نزدیکی قلبتان قرار گیرد.

هفته بیست و سوم

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

اکنون طول بدن کودک شما بیشتر از 29.2 سانتی متر و وزن او بیش از 450 گرم است. پوست او قرمز و چروک خورده است. رگهای خونی در ریه او در حال رشد هستند تا او را برای تنفس آماده کنند. او عمل بلعیدن را انجام می دهد اما در اغلب کودکان اولین خروج مدفوع پس از تولد صورت می گیرد. صداهای بلند (از قبیل صدای پارس سگ یا جاروبرقی) در داخل رحم شنیده می شوند اما کودک شما را آزرده نمی کنند و حتی موجب آشنایی او با این صداها نیز می شوند به نحوی که او پس از زایمان از این صداها نخواهد ترسید. در عین حال مراقب صداهای خیلی بلند که حتی گوش شما را آزار می دهد باشید. 

شما چگونه تغییر می کنید؟

اگر در سه ماهه اول دچار سردرد می شدید این سردردها احتمالا کمتر شده اند. در واقع برخی از خانمها در اوایل دوران حاملگی دچار سردرد می شوند که علت آن می تواند تغییر میزان هورمونها در بدن، تغییرات سیستم گردش خون و یا گرفتگی سینوسها باشد.
شما ممکن است در دوران حاملگی ورمهای کوچکی را خصوصا در قسمت قوزک پا و پاها مشاهده کنید. این تورم به علت تغییر در ترکیب شیمیایی خون (که موجب ورود خون به بافتها می شود) و همچنین بزرگ شدن رحم (که به سیاهرگهایی که خون را از اندامهای تحتانی شما به سمت قلب می برند فشار وارد می کند و در نتیجه سرعت جریان خون در پاهای شما کاهش می یابد) رخ می دهد. این ورمها در پایان روز و همچنین در فصل تابستان شدیدتر هستند. بدن شما پس از زایمان میزان مایع اضافی را دفع می کند و به همین دلیل در چند روز اول پس از زایمان ممکن است دفعات بیشتری به توالت نیاز داشته باشید یا بیشتر عرق کنید. در همین حال هرگاه می توانید دراز بکشید و پاهای خود را بالاتر از سطح بدن خود قرار دهید، هنگام نشستن پاهای خود را به حالت کشیده قرار دهید، از نشستن بدون حرکت به مدت طولانی خودداری کنید، یک تمرین ورزشی منظم داشته باشید تا سرعت جریان خون را در بدن خود افزایش دهید و جورابهای مخصوص حاملگی بپوشید. ممکن است وسوسه شوید که مایعات کافی مصرف نکنید! اما شما باید مقادیر زیادی آب بنوشید و شاید جالب باشد اگر بدانید این کار به جلوگیری از تورم اعضای بدن شما کمک می کند. دقت کنید که در صورت مشاهده ورمهای حاد یا ناگهانی در دستها یا صورت فورا با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید زیرا این حالتها ممکن است نشانه یک وضعیت حاد و وخیم دوران بارداری به نام پره‌اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی باشند. 

فعالیت های این هفته

یک نامه برای کودک خود بنویسید: شما و نوزادتان از این یادگاری برای سالهای سال نگهداری خواهید کرد. به ندای قلبتان گوش دهید و الهام بگیرید. اگر برای آغاز نامه تان به کمک احتیاج دارید می توانید از این ایده ها کمک بگیرید:
- احساسات خود را برای کودکتان شرح دهید و بگویید از اینکه می دانید او در درون بدن شما رشد می کند چه احساسی دارید.
- روزی را تصور کنید که وقت خود را با کودکتان سپری خواهید کرد. در آن روز چه می کنید؟
- امیدها، رویاها و آرزوهایتان را برای کودکتان بنویسید.
- مادر بودن برای شما چه معنایی دارد؟ تعریف شما از یک مادر خوب چیست؟
اگر با نوشتن راحت نیستید یا نامه نوشتن برایتان دلچسب نیست؛ صدایتان را ضبط کنید، نقاشی کنید یا از زمانهای مختلف حاملگی یادگاریهای جمع کرده و یک جا نگهداری کنید.

 
هفته بیست و چهارم 

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

کودک شما به سرعت در حال رشد است و وزن او حدود 110 گرم نسبت به هفته قبل (که تنها کمی بیشتر از 450 گرم وزن داشت) زیادتر شده است. از آنجا که طول بدن او به حدود 30 سانتی متر رسیده، در داخل رحم شما به صورت خمیده قرار گرفته است اما اندازه اندامهای بدن او تقریبا متناسب هستند. شاید به نظر کمی لاغر بیاید ولی به زودی بافت چربی در بدن او تجمع می یابد. پوست کودک شما نازک، نیمه شفاف و چروک خورده است؛ مغز او به سرعت بزرگ می شود و اندام چشایی او نیز در حال رشد است. دستگاه تنفسی تکامل خود را آغز کرده، درخت تنفسی شاخه شاخه می شود و سلولهایی در ریه سورفاکتانت تولید می کنند، ماده ای که موجب می شود کیسه های هوایی نوزاد بعد از تولد و هنگام تنفس به راحتی بزرگ و پر از هوا شوند.

شما چگونه تغییر می کنید؟

قسمت بالایی رحم شما اکنون چند سانتی متر بالاتر از ناف قرار گرفته است، یعنی اندازه آن در حدود یک توپ فوتبال است. شما ممکن است به دلیل کشیده شدن پوست شکم و پستانهایتان گاهی اوقات احساس خارش کنید. اگر پوست شما خشک است مرطوب نگه داشتن آن می تواند در رفع این عارضه به شما کمک کند. همچنین ممکن است حساسیت چشمان شما نسبت به نور افزایش یافته باشد یا احساس خشکی چشم و یا اینکه چیزی وارد چشم شده است داشته باشید. این عارضه در دوران حاملگی طبیعی است و به عنوان «چشمان خشک» شناخته می شود. برای بهبود وضعیت خود می توانید از قطره اشک مصنوعی استفاده کرده و چشمان خود را مرطوب کنید.
برای اکثر خانمهای حامله بین هفته های بیست و چهارم تا بیست و هشتم یک بار تست غربالگری گلوکز (GCT) انجام می شود. این آزمایش مشخص می کند که آیا دچار دیابت دوران حاملگی شده اید یا خیر. در دیابت بارداری میزان قند خون در دوران حاملگی افزایش می یابد. در صورتی که این عارضه درمان نشود احتمال سخت شدن زایمان طبیعی یا لزوم سزارین برای شما افزایش می یابد زیرا در این حالت کودک شما چاق می شود و این چاقی در اندامهای فوقانی بدن او نمایانتر خواهد بود. همچنین احتمال ابتلای کودک شما به مشکلاتی همچون سطح پایین قند خون در هنگام تولد افزایش می یابد. در صورتی که نتیجه آزمایش قند خون شما مثبت باشد بدان معنی نیست که شما به دیابت دوران حاملگی دچار شده اید، بلکه بایستی تست تحمل گلوکز (GTT) بدهید تا معلوم شود که آیا مشکلی دارید یا خیر.
همچنین آگاهی از نشانه های زایمان زودرس می تواند برای شما مفید باشد. در صورت مشاهده افزایش ترشحات واژن که آبکی، لزج، صورتی یا خونی باشند به سرعت با ماما یا پزشک خود تماس بگیرید. همچنین در صورت مشاهده خونریزی از واژن یا لکه بینی، درد شکم یا گرفتگی و انقباضات عضلانی مشابه با دوران قاعدگی که بیشتر از 4 بار انقباض عضلانی در ساعت باشد، افزایش فشار در ناحیه لگن یا کمردردی که قبلا نداشته اید، بلافاصله با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید. 

فعالیت های این هفته

خانه خود را برای ورود نوزاد آماده کنید: با همسر خود بنشینید و آنچه را که می خواهید قبل از آمدن نوزادتان در خانه تغییر وضعیت دهید یا جمع کنید، سر و سامان دهید. آنگاه لیست را به همسرتان بدهید خودتان یک گوشه بنشینید و بگذارید تا او وسایل را بچیند. شما با تحمل دوران حاملگی به اندازه کافی زحمت کشیده و می کشید! بهتر است برای ایمنی بیشتر به این نکات هم توجه کنید:
- یک کپسول اطفاء حریق فراهم کنید یا اگر سیستم هشدار دهنده دود و آتش سوزی دارید، آنرا آزمایش کنید. اگر مسیر خروج اضطراری دارید، مسیر آنرا باز و پاکسازی کنید.
- مبلها یا سایر لوزم و اشیاء خراب و شکسته را دور بیندازید یا تعمیر کنید.
- اطاق نوزادتان را رنگ کنید پرده های جدید آویزان کنید یا یک دست مبل نو جفت و جور کنید!

هفته بیست و پنجم 

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

اندازه کودک شما از سر تا پاشنه پا حدود 34.3 سانتی متر شده است. وزن او (که حدود 680 گرم است) خیلی زیاد به نظر نمی رسد اما او به زودی کمی بافت چربی می آورد و قیافه باریک و نحیف او تغییر خواهد کرد، پوست نسبتا چروکیده او صاف می شود و شباهت او به یک نوزاد کامل بیشتر و بیشتر خواهد شد. احتمالا اکنون می توان موهای او را دید که هم رنگ و هم حالت گرفته اند، هر چند که رنگ و حالت موهای او ممکن است بعد از تولد تغییر کنند.

شما چگونه تغییر می کنید؟

نه تنها کودک شما موهای بیشتری درآورده است که ممکن است موهای سر خود شما هم پرتر و درخشنده تر به نظر بیایند. در واقع موهای شما زیاد نشده اند بلکه همان موهای معمولی شما هستند که بیشتر از معمول بلند شده اند. همچنین ممکن است موهای بدن شما نیز تیره تر یا کلفت تر به نظر بیایند. این موها نیز ظرف چند هفته پس از تولد نوزادتان به حالت عادی بازخواهند گشت؛ گاهی هم برای از بین بردن آنها ممکن است دچار زحمت شوید. شما ممکن است دیگر قادر نباشید که به زیبایی و متانت گذشته راه بروید. ادامه دادن به ورزش برای شما خوب است اما هر وقت احساس کردید که خیلی خسته شده اید ورزش نکنید. همچنین اگر احساس درد، کوفتگی بدن، سرگیجه یا غش کردید، یا زمانی که نفس کم آوردید بلافاصله ورزش را متوقف کنید. برای مدت طولانی به پشت دراز نکشید و از انجام حرکتهای ورزشی که ممکن است تعادل شما را به هم بزند خودداری کنید. مقادیر زیادی آب بنوشید، قبل از ورزش گرم کردن و بعد از آن خنک کردن را فراموش نکنید.
با انجام آزمایش غربالگری گلوکز در فاصله هفته های بیست و چهارم تا بیست و هشتم، ممکن است بطور همزمان برای شما آزمایش کم خونی هم تجویز شود. هرچند حجم خون شما در طول حاملگی به شدت افزایش می یابد اما ممکن است تعداد گلبولهای قرمز خون شما به اندازه کافی افزایش نیافته باشد. گاهی اوقات این عارضه را «کم خونی فیزیولوژیک» می نامند که در سه ماهه دوم و سوم حاملگی معمول است. در صورتی که آزمایش خون شما حاکی از کم خونی واقعی باشد باید از آهن و مکملهای غذایی استفاده کنید.
اگر تا حالا به اسم نوزاد خود فکر نکرده اید باید در این کار جدی شوید. انتخاب یک نام مناسب وظیفه ای بسیار مهم است اما باید برای شما حالت تفریحی هم داشته باشد. به تاریخچه فامیل خود (مثلا اسم پدر پدربزرگتان) یا مکانهایی که برایتان جالب هستند یا شخصیتهای محبوب ادبی و داستانی تان و یا شخصیتهای فیلمهای مورد علاقه تان فکر کنید. حتی می توانید از کتابهایی که اسامی مختلف کودکان را جمع آوری کرده اند استفاده کنید. 

فعالیت های این هفته

در این هفته وقتتان را به همسرتان اختصاص دهید: می توانید همسرتان بطور رمانتیکی غافلگیر کنید. همه خصوصیاتی را که از او دوست دارید بنویسید به او بگویید که چرا فکر می کنید او یک پدر فوق العاده خواهد بود، یا حداقل دستهای همدیگر را بگیرید و به یک گردش کوتاه یا پیاده روی بروید. برای ارتباط جسمی و روحی با یکدیگر وقت بگذارید، آنچه را در یکدیگر دوست دارید و آنچه که شما را به هم پیوند می دهد جشن بگیرید، عشق بورزید و قدر یکدیگر را بدانید. هر هفته حداقل نیم ساعت وقت بگذارید و به همسرتان بفهمانید که چقدر برای شما و زندگی تان مهم است.

هفته بیست و ششم

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

اکنون وزن کودک شما کمی کمتر از 900 گرم و طول بدن او از سر تا پاشنه پا حدود 35.5 سانتی متر است. عصبهای گوش او در حال تکامل هستند که در نتیجه به صداهای مختلف بهتر پاسخ می دهد. ریه های او در حال رشد هستند و او با نفسهای کوچکش مقادیر کمی از مایع آمنیوتیک را تنفس می کند. این تمرین برای تولد او و هنگامی که می خواهد برای اولین بار با هوا تنفس کند بسیار مفید است. در صورتی که کودک شما یک پسر باشد بیضه های او در حال حرکت به سمت کیسه بیضه هستند که درچند روز آینده به مقصد نهایی خود می رسند.

شما چگونه تغییر می کنید؟

در این زمان ممکن است فشار خون شما که از هفته بیست و دوم تا بیست و چهارم افت کرده بود، در حال افزایش باشد تا به مقدار طبیعی خود نزدیک شود. از آنجا که عارضه پره‌اکلامپسی اغلب در سه ماهه آخر دوران حاملگی رخ می دهد، بهتر است در مورد نشانه های این بیماری خطرناک اطلاعات بیشتری داشته باشید. بهتر است بدانید که این بیماری در 3 تا 7 درصد خانمهای حامله بروز می کند. نشانه هایی که ممکن است بیانگر این عارضه باشند عبارتند از: ورم ناگهانی دستها و صورت، افزایش وزن ناگهانی (به دلیل عدم دفع آب)، تاری دید، مشاهده لکه ها یا نقاط نورانی در مقابل چشم، سردردهای ناگهانی شدید یا مقاوم به درمان و احساس درد در ناحیه بالای شکم. البته پزشک یا مامای شما با کنترل فشار خون و آزمایش میزان پروتئین ادرار، در هر یک از ویزیت های مراقبتهای دوران بارداری که لازم باشد شما را از نظر ابتلا به این عارضه مورد بررسی قرار می دهد؛ با این حال در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق بلافاصله با وی تماس بگیرید. تشخیص سریع این بیماری برای حفظ سلامت شما و کودکتان ضروری است.
اگر از این به بعد دچار کمر درد مختصری شوید، ممکن است بواسطه هورمونهای دوران حاملگی باشد که مفصلها و رباطهای شما را سست کرده اند؛ همچنین تغییر مرکز ثقل بدن شما نیز در این عارضه موثر است. راه رفتن، ایستادن یا نشستن به مدت طولانی، و همچنین خم شدن یا چیزی را بلند کردن، فشار زیادی به کمر و پشت شما وارد می کند. یک دوش آب گرم یا کمپرس سرد می تواند درد را مرتفع کند. ممکن است بخواهید برای ماساژ پیش از زایمان به یک متخصص مراجعه کنید؛ در صورتی که از صلاحیت و تبحر وی در این زمینه آگاه باشید، این هم می تواند یک گزینه مناسب باشد. در هنگام خواب از بالش کمکی دوران حاملگی استفاده کنید و آن را بین پاهای خود قرار دهید تا از شکم و پشت شما محافظت کند. سعی کنید بدن شما در حالت مناسب قرار داشته باشد تا فشار بر پشت شما کمتر شود و هنگام خم شدن یا بلند کردن اشیاء بسیار مراقب باشید. در صورتی که احساس درد شدید یا کرختی (بی حسی) در هر یک از اعضای بدن خود داشتید سریعا با پزشک خود تماس بگیرید. 

فعالیت های این هفته

با همسر خود در مورد برخی مسائل شخصی و خصوصی صحبت کنید. آیا می خواهید پسر خود را ختنه کنید؟ آیا می خواهید فرزندتان را با شیر خودتان تغذیه کنید؟ آیا مراسم مذهبی خاصی بعد از تولد کودکتان خواهید داشت؟ آیا می خواهید تمام وقت خود یا بخشی از وقت خود را با کودکتان و در خانه بگذرانید؟ این سوالات تنها بخشی از مسائل مهمی هستند که شما و همسرتان باید در مورد آنها بحث کنید و تصمیم بگیرید. حتی اگر فکر می کنید که در بعضی موارد هم عقیده هستید باز هم بهتر است درباره آنها صحبت کنید تا سوء تفاهم یا رنجش پیش نیاید.

هفته بیست و هفتم 

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

کودک شما دارد همه رحم شما را پر می کند! در این هفته او حدود 900 گرم وزن دارد و طول بدن او نیز 36.5 سانتی متر است. او اکنون می تواند چشمان خود را باز و بسته کند و در زمانهای مشخصی می خوابد و بیدار می شود. او می تواند انگشتهایش را نیز بمکد. هرچند ریه های او هنوز کاملا رشد نکرده است، اما در صورتی که در این زمان بطور اتفاقی نارس به دنیا بیاید، با کمک دستگاه ریه او قادر خواهد بود تنفس را انجام دهد. به حرکتهای ریتمیک و منظم کودک خود دقت کنید زیرا نشانه سکسکه هایی هستند که از این به بعد ممکن است به طور معمول رخ دهند. معمولا هر بار سکسکه کودک تنها چند لحظه طول خواهد کشید و در نتیجه برای او آزاردهنده نخواهد بود؛ پس از احساس این حرکات لذت ببرید! با رشد بیشتر بافت مغز اکنون مغز کودک شما بسیار فعال است. فکر می کنید او به چه چیز فکر می کند؟! 

شما چگونه تغییر می کنید؟

کودک شما در حال آماده شدن برای مرحله نهایی است، در نتیجه شما ممکن است عوارض جدیدی را مشاهده کنید. علاوه بر احساس درد در پشت و کمر، ممکن است گاهی اوقات دجار گرفتگی عضلات پا نیز بشوید. پاهای شما وزن زیادی را تحمل می کنند و رحم شما نیز به جریان خون بیشتری نیاز دارد. با رشد رحم فشار بیشتری بر رگهایی که خون را از اندامهای تحتانی شما به سمت قلب می برند و همچنین بر عصبی که از بالاتنه به سمت پاهای شما می رود وارد می شود. متاسفانه هر چه مدت بیشتری از حاملگی شما بگذرد این گرفتگیهای عضلانی شدیدتر و بیشتر خواهند شد. گرفتگی عضلات معمولا در شب رخ می دهد، اما ممکن است در طول روز هم بروز کند. با انجام این تمرین شاید از درد و گرفتگی رها شوید: پاهایتان را دراز کنید و انگشتهای پاهای خود را مستقیم به سمت جلو بکشید، سپس آنها را به سمت عقب (مثل اینکه بخواهید انگشت شست پا را به روی ساق برسانید) بکشید. این کار موجب کشیده شدن ماهیچه ساق پا می شود و ممکن است مشکل شما را بهبود ببخشد. همچنین چند دقیقه پیاده روی یا ماساژ دادن ماهیچه ساق پا ممکن است مفید باشد.
این مطلب ممکن است فعلا برای شما بسیار دور از ذهن باشد اما بهتر است به برنامه تنظیم خانواده و روش جلوگیری از بارداری نیز فکر کنید. شما باید قبل از تولد نوزادتان در برخی موارد تصمیم بگیرید. شاید این تعداد فرزند برایتان کافیست و بخواهید لوله هایتان را نیز در زمانی که در بیمارستان هستید ببندید. به هر حال از حالا وقت کافی دارید که با همسرتان و متخصص مشورت کنید.

فعالیت های این هفته

مقداری غذا آماده کنید که بعد از تولد نوزادتان گرسنه نمانید! اگر خودتان آشپزی می کنید از این به بعد دو برابر غذا بپزید و نصف آن را فریز کنید. در هفته های اول پس از تولد نوزادتان هر روز شما و همسرتان به قدری خسته خواهید بود که حوصله غذا پختن نخواهید داشت و از اینکه چیزی در یخچال داشته باشید که بتوانید آن را به سرعت گرم کرده و مصرف کنید بسیار خوشحال خواهید شد. اگر هم آشپزی نمی کنید در مجلات و پیک های محلی یا مغازه های نزدیک محل سکونت خود بگردید و لیست همه خوراکیهایی را که با سرویس به درب منزل شما آورده و تحویل می دهند، جمع آوری کنید. بعدا شما از انتخابهای متعددی که دارید بسیار خوشحال خواهید شد.

هفته بیست و هشتم 

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

در این هفته کودک شما 910 گرم وزن و 37.6 سانتی متر طول دارد. او می تواند چشمان خود را (که اکنون مژه دارند) باز کند و سر خود را به سمت هر نور ممتد و شدیدی که از بیرون رحم بتابد برگرداند. لایه های چربی بدن او در حال شکل گیری هستند و او برای زندگی در خارج از رحم آماده می شود.

شما چگونه تغییر می کنید؟

شما در خانه در حال استراحت هستید! سه ماهه سوم حاملگی از این هفته آغاز می شود و تا هفته چهلم ادامه می یابد. اگر وضعیت شما هم مشابه اکثر خانمهای حامله باشد در این دوره سه ماهه حدود 5 کیلوگرم وزن اضافه خواهید کرد.
آیا پاهای شما در طول شب مورمور می کند؟ خارش و سوزش در قسمت پایینی پاها و میل شدید به تکان دادن آنها تحت عنوان «سندرم پاهای ناآرام» (یا RLS) شناخته می شود. این عارضه ممکن است موجب شود که در حالت استراحت احساس آرامش نکنید. هرچند بروز این عارضه در خانمهای حامله بسیار معمول می باشد، اما هیچ کس علت بروز آن را نمی داند. از کافئین (چای یا قهوه) استفاده نکنید زیرا این عارضه را تشدید می کند؛ و هنگامی که احساس ناراحتی کردید ماهیچه های ساق پای خود را ماساژ دهید. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف مکملهای غذایی حاوی آهن می تواند این عارضه را تا حدودی بهبود بخشد.
از این به بعد شما هر دو هفته یکبار توسط ماما یا پزشک خود معاینه می شوید. از هفته سی و ششم این معاینات به صورت هفتگی درخواهند آمد. در صورتی که آزمایش خون در سه ماهه اول نشان داده باشد که ارهاش خون شما منفی است به شما ایمونوگلوبولین ارهاش تزریق خواهد شد تا از تولید پادتنهایی که ممکن است به خون کودک شما حمله کنند جلوگیری شود. اگر ارهاش خون پدر کودک شما هم منفی باشد احتیاجی به تزریق ایمونوگلوبولین نیست اما پزشکان معمولا بدون آزمایش خون پدر کودک ایمونوگلوبولین را به شما تزریق خواهند کرد

مقالات مرتبط با بارداری هفته به هفته (هفته 16 تا 28)

پرسش و پاسخ

سوال 1401/09/20

سلام وقتتون بخیر من در تاریخ ۱۹ اذر اولین سونومو انجام دادم که ۴ هفته رو نشان داد ولی دکترم گفت طبق محاسباتم باید جنین ۷ هفته باشه دو هفته بعد برام دوباره سونو نوشتن میخواستم بپرسم این خطر ناکه چون من خیلی استرس دارم هر چی میخورم حالت تهوع دارم

پاسخ مدیر 1401/09/20

خیر نگران نباشید .حالت تهوع نیز در ماه های اول طبیعی می باشد .

سوال 1401/06/11

باسلام مقدار tsh من در سه ماهگی 3.3 بود که دکتر دارویی تجویز نکردن اما الان در چهارماهگی 4.4 شده و روزی یک قرص برام تجویز کردند مخاستم دوزش مناسبه و اینکه تا الان مشکلی نداشته که نخوردم

پاسخ مدیر 1401/06/11

مصرف دارو باید طبق تجویز پزشک تان باشد

سوال 1400/03/16

سوال: سلام میخواستم بدونم طول سرویکس ۳۵ رابطه برقرار کنم چ خطری دارد

پاسخ مدیر 1400/03/16

جواب: طول سرویکس نرمال 40 میلی متر است و در طی بارداری کانالیزه باقی می‌ماند و در زمان زایمان شدید کوتاه شده و دهانه رحم باز می‌شود. در زمان بارداری طول دهانه رحم بالای 30 طبیعی به حساب می آید در زنان کم خطر یا حتی بی خطر طول سرویکس در دوران بارداری به طور متوسط بین هفته های چهاردهم تا سی ام 35 تا 40 میلی متر است.

سوال 1399/09/30

سوال: با سلام و خسته نباشید در غربال گری.دوم اندازه دیامتر تنیس ۳ میلیمتر اعلام شده و در هفته ۲۸ حاملگی که برای بررسی دقیق تر به سونو رفتم اندازه دیامتر پنیس حدوداً ۶ میلیمتر مطرح شده است آیا این اندازه مشکل ساز است یا خیر و اندازه اندازه نرمال آن چه مقدار باید باشد ضمن اینکه وزن جنین ۱۲۰۰ گرم می باشد با تشکر

پاسخ مدیر 1399/09/30

جواب: قبل از 34 هفتگی خیلی ارزش تشخیصی ندارد ولی از 34 هفتگی باید 1.8 سانتی متر به بالا باشد.

سوال 1399/08/06

سوال: با سلام ، من در هفته سی و پنجم بارداری هستم ، دکتر در مطب سونو انجام دادن و گفتن ، روده بچه پره (همچین اصطلاحی ) و برای هفته آینده سونو نوشتن که بیرون انجام بدم من الان دچار استرس شدید شدم ، این یعنی خطرناکه ؟

پاسخ مدیر 1399/08/06

جواب: نگران نباشید، سریعتر یک سونو انجام دهید و به سونولوژیست هم بگویید که دکتر چی گفته

سوال 1399/08/05

سوال: سلام من نوزده هفته باردارم، جواب سونو انومالي تيغه بيني كوچكتر از سن جنين و روده جنين شفاف ديده شده، اكوي قلب سالم و جواب امينيوسنتز سالم بوده. مكمل ها و قرص آهن ميخورم و روزي يك اسپرين و انوكساپارين ٦٠٠٠ مصرف ميكنم از وقتي فهميدم باردارم.شياف سيكلوژست هر ١٢ ساعت. يك هفته بود هر دو سه روز يك بار كمي ترشح قهوه اي ميديدم. از ديروز دوبار قهوه اي ديدم دوبار قرمز، امروز هم كمي بيشتر ترشح قرمز روشن ديدم. كلا هم استراحتم دكترم گفت قهوه اي باشه مشكلي نيس قرمز باشه خطرناكه چيكار كنم ب نظر شما؟ خيلي خطرناكه؟ دكترا هيچي نميگن😕 امپول پرولوتون نوشت دوتا هفته اي يه دونه بزنم خيلي نگرانم قبلا ٤ سقط شيميايي داشتم يعني بتا ميرفت بالا دو سه روزه ميفتادم ب خونريزي

پاسخ مدیر 1399/08/05

جواب: سعی کنید استرس نداشته باشید و به این مسئله خیلی فکر نکنید چرا که استرس می تواند بالانس هورمونی تان را به هم بریزد، همچنان استراحت داشته باشید بار سنگین بلند نکنید و سکس نداشته باشید و پزشکتان را حتما در جریان بگذارید و دستوراتشان را عملی کنید.

سوال 1399/07/28

سوال: با سلام. من روز 14مهر ماه برای اولین بار سونو انجام دادم و سن بارداری رو 7 هفته و پنج روز تعیین کردن.الان برای انجام سونو ان تی نوبت رو 17 آبان مشخص کردن...میخواستم بدونم آیا اون زمان دیر نیست؟فکر میکنم اون زمان من ابتدای هفته 13 باشم...اولین روز از آخرین پریودم 19 مرداد 99 بوده..ممنون میشم جواب بدین خیلی نگران از دست رفتن تایم هستم.

پاسخ مدیر 1399/07/28

جواب: در غربالگری سه‌ماهه اول خانم باردار از ابتدای هفته 11 (11W+0D) تا انتهای هفته 13 (13W+6D) برای انجام تست به آزمایشگاه ارجاع می‌شود (بهترین زمان انجام تست در فاصله 12W+0D تا 13W+3D است). بنابرای تا آن زمان شما هم 13 هفته تان می شود و زمان انجام سونوی NT است و درست می باشد.

سوال 1399/01/19

سئوال: باسلام خسته نباشین.من ۲۸هفته و۳روزبارداری هستم امروزسونوگرافی دادم دکترگفت که اندازه دورسرجنین کمی بیشترازسن NT.وزنشم 1272+_186گرمه گفت که بایددوهفته دیگه م بیای سونوبدی.ازتون خواهش میکنم جوابموبدین من خیلی نگرانم بنظرتون مشکل داره؟؟

پاسخ مدیر 1399/01/19

جواب: بهتر است سونوی فالوآپ را دو هفته دیگر انجام دهید تا ماکروسفالی رد شود. ماکروسفالی به خودی خود یک وضعیت خاص نیست. بلکه به نوعی علامتی از شرایط دیگر است. ماکروسفالی خوشخیم خانوادگی یک وضعیت ارثی است که در آن یک خانواده دارای سری با بزرگی بیش از استاندارد هستند. گاهی اوقات یک مشکل مغزی مانند هیدروسفالی یا مایع اضافی باعث بروز این شرایط می شود.

سوال 1397/03/13

لیلا

سه شنبه 10 مرداد 1391 - 18:51

 

سوال:

با سلام

میزان و رینج نرمال tsh در دوره بارداری چقدر میباشد ؟ در صورت كم كاری تیروئید صرفا استفاده از قرص لووتیروكسین كفایت میكند ؟

جواب:

Pregnant Women:

First Trimester : 0.03 - 2.3

Second Trimester: 0.03 - 3.7

Third Trimester : 0.13 - 3.4

درمان اش هم فقط لووتیروکسین می باشد.

 

الهام

شنبه 14 مرداد 1391 - 01:31

 

سوال:

با سلام من در هفته 25 به سر می برم جواب ازمایش غربالگری در سه ماهه دوم به شرح زیر می باشد

screening result: screen negative

risk of downs:1in860

risk of ntd 1in7000

risk ofpre-eclampsia1in14

comment: downs risk due to maternal age alone is 1in1300

comment:not in the high risk categoryfor trisomy18(risk<1in100

comment:not in the high riskcategoryfor slos(risk<1in100

لطفا بنده را راهنمایی کنید منظور از آزمایش چیست برای فرزندم مشکلی پیش نمی اید

با تشکر

جواب:

با قدرت اطمینان 80% تست شما در محدوده کم خطر است. ولی توصیه می کنم آنومالی اسکن در هفته 20-18 را انجام دهید.

 

لیلا

دوشنبه 16 مرداد 1391 - 20:37

 

سوال:

با سلام

برابر سونو مجدد در هفته 1+24 گزارش سونوگرافیست حاكی از جذب كامل كیست كوروئید پلوكسوس میباشد . خواهشمندم مرا راهنمایی كنید كه دیگر جای نگرانی نمیباشد ؟ و چه باید كرد ؟

جواب:

علامت خوبی است ولی توصیه می کنم 6-4 هفته بعد هم یک سونو دیگر انجام داده اید.

 

لیلا

سه شنبه 17 مرداد 1391 - 17:58

 

سوال:

با سلام

میزان tsh من در آزمایش تیروئید 2.45 اعلام گردیده است . وضعیت نرمال تیروئید در دوران بارداری چگونه میباشد . خواهشمندم مرا راهنمایی فرمایید

میزان d3 نیز 9 گزارش گردیده است

جواب:

طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

 

سوسی

پنجشنبه 19 مرداد 1391 - 10:49

 

سوال:

با سلام در آزمایشاتی که در روز سوم پریودی انجام دادم w.b.c من 2/74 بود آیا در صورتی که باردار شوم مشکلی برای جنین وجود دارد ؟

جواب:

عدد WBC را بطور دقیق برایم بنویسید، عدد فوق بی معنی است؟؟؟

فاطمه

سه شنبه 31 مرداد 1391 - 19:45

 

سوال:

با سلام و خسته نباشد، به دلیل اینکه یک بار سابقه سقط در سه ماهگی داشتم دکترم 3 بار برام سونو جهت طول سرویکس نوشت در هفته 13 ، 34mm ، در هفته 15 36mm و امروز(هفته 17.5) بازهم 36mm سوالم اینه که عدد 36 تغییر نکرده مشکل سازه یا نه ؟ باید بزرگتر می شد یا همین اندازه خوبه؟ نیازی به سرکلاژ هست؟ وسوال آخر: آیا طول سرویکس باید هفته به هفته بزرگ بشه یا به یک اندازه خاص رسید دیگه تغییر نمی کنه ؟؟بازهم از زحماتتون تشکر...

جواب:

طول سرویکس نرمال باید بیشتر از 40 میلی متر باشد وقتی بین 40-35 میلی متر باشد اجازه سکس و سفر به بیمار داده نمی شود و توصیه می شود استراحت بیشتری کنند.

وقتی جواب بین 35-30 باشد باید استراحت مطلق شوید.

و زیر 30 میلی متر سرکلاژ شوید

معمولأ با افزایش وزن جنین از طول سرویکس کاسته می شود ولی نباید طی بارداری طبیعی به کمتر از

40 میلی متر برسد.

 

هانی

سه شنبه 7 شهریور 1391 - 16:43

 

سوال:

سلام

سونوگرافی من در تاریخ 91.5.11 هفته بارداری را 14 تا 14.5 هفته مشخص کرده ، ان تی 2.5 و

ان بی نرمال بود می خواستم بدونم آیا عدد ان تی طبیعی است ؟

جواب:

اندازه NT تا 6+13 واجد ارزش است و بالای آن ارزش زیادی ندارد هر چند که مقدار آن در شما طبیعی است

 

جوجو

یکشنبه 12 شهریور 1391 - 14:39

 

سوال:

سلام-با سباس از زحماتتون-در سنوگرافی هفته 17 من نوشته شده {تجمع مایع در كانال سرویكال تا انتهای ان در محاذات قسمت فوقانی وازن به ضخامت 7-8 mm و int.ossهم به قطر تقریبی7-8 mmباز به نظر میرسد.در ضمن طول سرویكس از روی شكم و با مثانه بر 50mmمیباشد.دكترم گفت سركلازم نمیشه كرد-لطفا كمكم كنید

جواب:

باید استراحت کنید و به تمام توصیه های پزشک ات عمل کنید.

 

پری

سه شنبه 14 شهریور 1391 - 06:08

 

سوال:

سلام. با تشکر بابت سایت خوبتون.

سونوگرافی هفته 18 تا چه میزان در تشخیص جنسیت درست عمل می کند.

جواب:

در صورتی که دقیق باشد بالای 98% اطمینان بخش است.

 

مامان باران

پنجشنبه 16 شهریور 1391 - 08:34

 

سوال:

با سلام و خسته نباشید

جواب تست غربالگری من در مورد سندرم داون 1 به 344 اومد و آمینو سنتز شدم سندرم داون رو رد كردند ولی میزان الفا فتو پروتئین 6.6 kiu/ml در هفته 18 گزارش شده میخواستم ببینم چه خطری وجود داره. با تشكر

جواب:

جای نگرانی ندارید.

 

فائزه

جمعه 17 شهریور 1391 - 14:03

 

سوال:

سلام ممنون از سایت خوبتون

من در هفته 24 بارداری هستم و 2 روز خیلی کم لکه بینی پیدا کردم و تا الان سابقه نداشتم و wbc خونم 14700 ذکر شده خیلی نگرانم وچون ایران نیستم که بیشتر مشاوره بگیرم ازتون میخوام راهنماییم کنین

جواب:

استراحتتان را بیشتر کنید و توصیه می کنم یک سونو انجام داده و طول سرویکس و موقعیت جفت بررسی شود.

 

معصومه

شنبه 18 شهریور 1391 - 14:29

 

سوال:

سلام و خسته نیاشید.من در هفته 25 بارداری هستم. غربالگری 3ماهه اول من در نسل امید در 13هفتگی انجام شد نتایج به شرح زیر می باشد:

13932:t21

35565:t18

111131:t13

و همه سونوهایی که انجام دادم خوب بود.در هفته 20 غربالگری سه ماهه دوم را با نتایج زیر انجام دادم

down s:1:20000 negative

NTD:1:6100 negative

t18:1:9 positive

SLOS:1:30 positive

که این نتایج را با سه ماهه اول مقایسه کردن که نتیجه آخر به این شرح است

Down s:1:100000

T18: negative

T13: negative

SLOS:1:30 positive

بنا به دلایلی این آزمایش را نپذیرفتم و به نیلو برای تکرار آزمایش در هفته 22رفتم که نتایج به شرح زیر است:

T21: 1:1915

T18: 1:198

SLOS: 1:253

NTD: 1:8134...

جواب:

توصیه می کنم که یک آنومالی اسکن انجام داده تا اطمینان بیشتری برای سلامت جنین تان کسب کنید.

 

هیدی

یکشنبه 19 شهریور 1391 - 11:06

 

سوال:

با سلام من 34 سال سن دارم و در هفته 26 بارداری هستم از همان ابتدا مشخص شد که دیابت بارداری دارم تا هفته 21 فقط با پیاده روی و رژیم غذایی قندم براحتی کنترل میشد حالا 4 هفته هست که 6 واحد انسولین تزریق می کنم . در ضمن روزی دو بار قندم را کنترل میکنم گاه گاهی قند بعداز غذا(2 ساعت)160 دارم ایا این برای جنین خطر نداره.این را هم بگویم تا حالا دکترم برایم آزمایش غربالگری تجویز نکرده و در سونوگرافی ظاهرا مشکلی نداشتم. لطفا مرا راهنمایی کنید

جواب:

اگر وزنتان تا 12 کیلو بیشتر افزایش نیابد زیاد جای نگرانی ندارد.

 

نیلو.ث

یکشنبه 19 شهریور 1391 - 13:30

 

سوال:

سلام ,من الان 19 هفته است که باردارم بچه دوممه,بچه اولم 4سال ونیم سنشه.اوایل بارداریم تقریباازهفته هشتم توترشحاتم خون دیدم که تحت درمان قرارگرفتم که خداروشکرخوب شدم.دکترم گفت که خونریزی به خاطرلخته روی جفت بوده.13هفته یه سونو گرفتم که بچه وجفت سالم بودن.دیروزبازیه سونوداشتم که ازاین قراربود:

موقعیت جنین: breech

موقعیت جفت :posterior

میزان مایع امیونتیک:normal

تعدادضربان قلب: 130 bpm & regular

سن حاملگی:

Bpd=33mm=16w+3d

Fl=17mm=15w+1d

Ac=84mm=14w+5d

Hc=135mm=17w+0d

Hl=16mm=14w+5d

وزن تقریبی جنین : 122 grams

دربررسی تفضیلی رشدجنین درمقایسه باسونوگرافی قبلی حدودا دوهفته تاخیرداردکه البته این...

جواب:

ریسک تریزومی ها را در تست های غربالگری تان را برایم بنویسید.

 

مامان باران

دوشنبه 20 شهریور 1391 - 10:26

 

سوال:

با تشكر از سایت خوبتون و اینكه با تعهد جواب سوالارو میدین. واقعا ازتون ممنونم.

من امروز متوجه شدم زمان هفته بارداری من برای انجام تست غربالگری اشتباه نوشته شده. من هفته 16 بودم و در برگه معرفی به آزمایشگاه هفته 19 و و4 روز ثبت شده. به نظر شما جواب این تست قابل استناد است؟

جواب:

خیر و سریعتر به آزمایشگاه مراجعه کرده تا مجدد محاسبه ریسک برایتان انجام شود

 

نیلو.ث

سه شنبه 21 شهریور 1391 - 17:25

 

سوال:

سلام ,ممنون ازسایت خوبتون;

من هنوزتست غربالگری انجام ندادم یعنی دکترم درموردانجام این.تست چیزی نگفته.تاالان 2بارازمایش خون دادم یکی هفته هشتم یکی هفته سیزدهم.

جواب:

با پزشک تان مجددأ صحبت کنید

 

فرانک

چهارشنبه 22 شهریور 1391 - 11:59

 

سوال:

با سلام و خسته نباشید؛

من الان در هفته 24 بارداری هستم و دردهایی در ناحیه زیر شکمم احساس میکنم.به خاطر خوابیدن روی تختخواب پهلوهام خیلی اذیت میشد و الان مدتیه که روی زمین میخوابم و هنگام بلند شدن از رختخواب درد زیر شکمم بیشتر میشه و تا چند ثانیه ادامه داره.میخواستم دلیل این دردها رو برام تشریح کنید.با تشکر

جواب:

اندازه طول سرویکس و موقعیت جفت را از روی سونویتان برایم بنویسید.

 

فرانک

چهارشنبه 22 شهریور 1391 - 12:04

 

سوال:

با سلام،

قند ناشتای نرمال توی بارداری چه میزانه؟

تا 100

آیا قند ناشتای 95 نشانه دیابت بارداری؟

خیر

چطور باید مطمئن بشم که دیابت بارداری ندارم؟

انجام تست GCT with 100 gr Glucose را انجام دهید

چند درصد احتمال داره که خطری متوجه جنین بشه؟

بابت چی؟؟؟؟

چند درصد احتمال داره که دیابت برام بمونه؟

شما دیابت ندارید؟؟؟؟؟

از اول بارداری تا حالا(هفته24) 7کیلو اضافه وزن داشتم

 

معصومه

چهارشنبه 22 شهریور 1391 - 12:40

 

سوال:

با سلام و تشکر از توجه شما .من در همان روز غربالگری سونوی کامل در نسل امید انجام دادم که همه موارد رو چک کردن و همه چی اندازه گیری و بررسی شد.در جواب نوشته شده علائمی از آنومالی درقلب ،CNS،معده ،سیستم ادراری ،اندامهای فوقانی و تحتانی مشاهده نگردید .علائمی از وجود مارکرهای آنومالی های کروموزومی مشاهده نشد...و بقیه مواردی که نرمال بودند.آیا این سونو با آنومالی اسکن فرق می کنه .

با تشکر از زحمات شما

جواب:

بله

 

مصی

پنجشنبه 23 شهریور 1391 - 06:59

سوال:

سلام در 13هفته و 2روز بعد از سونوگرافی ژنتیك و نرمال بودن آن در هفته 14 آزمایش ژنتیك دادم كه به گفته پزشك تست سندروم داون با توجه به سن من(28سال) در قسمت متوسط و با كمی ریسك همراهه كه برای سن من زیاده برای همین توصیه به تكرار آزمایش كردند ولی جواب آزمایش دوم هنوز حاضر نشده و من بی نهایت نگرانم ، نمی دونستم كدوم قسمت از آزمایش رو باید براتون بنویسم اگر لازمه برام بنویسید و راهنماییم كنید.ضمنا ازدواج ما كاملاً غریبه است و در هیچ كدام از فامیل سابقه این بیماری وجود نداره حتی در نسل قبل .منتظر جوابتون هستم ، با تشكر .

جواب:

قسمتی که ریسک تریزومی ها را نوشته است را برایم بنویسید.

 

معصومه

شنبه 25 شهریور 1391 - 08:32

 

سوال:

سلام و خسته نباشید

می شه لطفا یه مرکز معتبر برای انحام آنومالی اسکن معرفی کنید.

باز هم از توجه شما نهایت سپاسگزاری را دارم.

جواب:

به سایت Fetalmedicine.com بخش سونوی سه ماهه دوم مراجعه کنید.

 

نیلو.ث

سه شنبه 28 شهریور 1391 - 04:40

 

سوال:

سلام.من 20 هفته و4 روزه که باردارم,هفته 19 یه سونوداشتم که معلوم شدبچه ام اختلال رشدداخل رحمی از نوع ناقرینه داره.دکترم بهم قرص تقویتی داده ولی هنوزهم تکون خوردن بچه اموحس نمیکنم ....نگرانم نمیدونم چکاربایدبکنم,لطفاراهنماییم کنیدهنوززوده یا نه خطرناکه?

جواب:

فعلآ جای نگرانی ندارد ولی تا دو هفته دیگر هم حس نکردید با پزشکتان تماس بگیرید.

 

سارا

سه شنبه 28 شهریور 1391 - 10:42

 

سوال:

سلام

من 29 هفته هست که باردارم .با توجه به اینکه پدرم کم کاری تیرویید دارند سه هفته قبل از اقدام به بارداری آزمایش مربوط را انجام دادم که مبتلا نبودم تا ماه 6 بارداری پزشک این آزمایش را برای من درخواست نداد در ماه ششم بارداری (1ماه پیش) نتایج آن بصورت زیر بود:

T4=13.1

TSH=3.6

T3=198.4

پزشک هیچ دارویی برای من تجویز نکرده بسیار نگرانم چون شنیدم که کم کاری تیرویید موجب پایین آمدن بهره هوشی نوزاد می شود . من خارج از کشور زندگی می کنم البته آزمایشاتم در تهران انجام شده.خواهش می کنم منو راهنمایی کنید.

جواب:

رنج نرمال TSH در سه ماهه سوم تا 3.4 و در سه ماهه دوم تا 3.7 می باشد. چون لب مرز است جای نگرانی ندارد ولی توصیه می کنم یک مشاوره غدد انجام دهید.

 

یونیکورن

سه شنبه 28 شهریور 1391 - 12:20

 

سوال:

با سلام

من هفته 16 بارداری هستم تست gct دادم قند ناشتام 80 بود و بعد از گلوکز 168!! خیلی خیلی نگرانم

وزنم بالا نیست 56 کیلو هستم که از ابتدای بارداری تا الان فقط 1 کیلو اضافه کردم.نسبت به قدم اصلا اضافه وزن ندارم و نرمالم.165 cm

اصلا فکر نمیکردم قندم بالا باشه. من باید چیکار کنم gtt رو به زودی باید بدم یا بمونه برای هفته 24 ممنونم

جواب:

با پزشکتان مشورت کنید تا در صورت صلاحدید ایشان تست مجدد در یک آزمایشگاه دیگر تکرار شود.

 

سارا

چهارشنبه 29 شهریور 1391 - 08:59

 

سوال:

سلام من هفته 29 بارداری هستم دوسه هفته قبل از اقدام به بارداری نتایج آزمایش تیروییدم بصورت زیر بود t4=8.78 ................(4.6-12.3) tsh=4.08.........................(.17-4) حدودآ1 ماه پیش درماه ششم بارداری آزمایش به درخواست خودم تکرار شد: t4=13.1...................(4.5-12) tsh=3.6.......................0.3-4 (pregnacy<2.5) پزشک برای من دارویی تجویز نکرده نگرانم که این کم کاری روی فرزندم درآینده تا÷یربدی بگذاره .مرسی

جواب:

احتیاج به درمان ندارید ولی توصیه می کنم یک ویزیت غدد هم شوید..

 

سیما خانومی

جمعه 31 شهریور 1391 - 09:10

 

سوال:

با سلام . 23 ساله هستم و آذر 89 در 9 هفتگی یک سقط داشتم .

اکنون باردار هستم . آخرین پزیودی 26 فروردین بود . سونوی بعد از سرکلاژم به شرح زیر بود :

تاریخ 91.5.15

ضربان قلب 155 با حرکات طبیعی

سن حاملگی برابر با 16 هفته

جفت قدامی . اکو و پارانشیم آن طبیعی

میزان مایع آمنیوتیک طبیعی

به توصیه پزشکم یک ماه بعد دوباره سونو دادم که نتایج این بود :

تاریخ 91.6.29

ضربان قلب 140 با حرکات طبیعی

سن حاملگی برابر با 21 هفته و 6 روز

جفت قدامی . اکو و پارانشیم آن طبیعی

میزان مایع آمنیوتیک طبیعی

نحوه قرار گرفتن جنین سفالیک

یک کیست به ابعاد 11*6 م م در کوروئید پلکسوس سمت راست دیده شد .

به...

جواب:

ریسک تریزومی 21 و 18 را در آزمایشات غربالگری برایم بنویسید.

 

سیما خانومی

یکشنبه 2 مهر 1391 - 21:17

 

سوال:

با تشکر از توجهتان دکترم هیچ آزمایشی برام ننوشته بود و من آز غربالگری رو نه در 3 ماهه اول و نه در سه ماهه دوم ندادم

جواب:

4 هفته بعد در سونو ا وجود کیست های فوق مجدد بررسی شود

 

الهه

دوشنبه 3 مهر 1391 - 17:52

 

سوال:

درهفته23 بعدازسونوگرافی میزانامنیوتیک درحدماکزیمم طبیعی است امنیوتیک ایندکس18است این موضوع فکرمرامشغول کرده دراینموردمراراهنمایی کنید متشکرم

جواب:

نیاز به بررسی مجدد طی دو الی 4 هفته بعد دارید.

 

فاطمه

چهارشنبه 5 مهر 1391 - 08:44

 

سوال:

با سلام من در هفته21بارداری هستم دو هفتهای هست که درد محدوده رحم دارم شبا موقعه خواب وقتی می خوام به طرف راست وچپ بخوابم با یه درد زیاد از خواب می پرم دکتر رفتم برام ازمایش وسونو نوشت همش خوب بود فقط یه شن ریز کلیه سمت راستم داشت معاینم شدم گفت دهانه رحمم سفه ومشکلی نیست شیاف وامپول تجویز کرد ولی من هنوز درد دارم وخیلی نگرانم راستی طول سرویکسم در هفته 17برابر36بود ممنون اگه می شه منو راهنمای کنید که چیکار کنم

جواب:

دردتان به احتمال زیاد مربوط به کلیه است و طول سرویکستان هم فعلأ جای نگرانی ندارد.

 

بهار

یکشنبه 9 مهر 1391 - 08:48

 

سوال:

باسلام و تشكر از سایت خوبتون اطلاعات بارداری بین هفته 28 تا 31 ناقص و ثبت نشده لطفا این 2 هفته را نیز اضافه كنید.

جواب:

با تشکر از کامنت شما، مطلب فوق اصلاح گردید.

 

فاطمه

دوشنبه 10 مهر 1391 - 09:31

 

سوال:

سلام من در هفته 22هستم بعضی مواقعه در طول روز یکی دو باری سردرد دارم که خودش خوب میشه بعد از تزریق امپولی که برای جلوگیری از سقط استفاده می کنم هم سردرد دارم که اونم خودش خوب می شه نگرانم که ایا این سردردها طبیعیه یا نه از مسمومیت بارداری که امروز در موردش خوندم نگرانم .اگه می شه راهنمایم کنید

جواب:

نگران نباشید ولی در صورت افزایش سردرد ها با پزشکتان مشورت کنید.

 

سیما

دوشنبه 10 مهر 1391 - 12:30

 

سوال:

سلام.من الان هفته 23 بارداریم تمام شده از ماه دوم بارداری لکه بینی داشتم که 3 بار آمپول پروژسترون زدم و حدود یک ماه هم شیاف مصرف کردم.لکه بینی ها تقریبا متوقف شده بودند تا هفته قبل که مقدار خیلی کمی لکه بینی داشتم و امروز که پس از مقداری پیاده روی دوباره دچار لکه بینی شدم.لطفا مرا راهنمایی کنید باید چیکار کنم علت لکه بینی توی این سن از بارداری چی میتونه باشه؟آیا احتمال سقط وجود داره؟آخرین بار سه هفته پیش سونو گرافی انجام دادم که همه چی ok بود.

جواب:

موقعیت جفت و طول سرویکس را در سونویتان، برایم بنویسید.

 

سحر

سه شنبه 11 مهر 1391 - 14:32

 

سوال:

سلام

من در هفته 19 بارداری هستم

آزمایش خونی در هفته ی 5+16 انجام دادم که نتیجش به این صورت بود:

screening result : screen negative

risk of down's: less than 1 in 20000 (at term(

risk of ntd : 1 in 7000

risk of pre-eclampsia: 1 in 25

comment: down's risk due to maternal age alone is 1 in 1400

comment : not in the high risk category of trisomy 18(risk<1in100)

comment : not in the high risk category for SLOS(risk<1in100)

لطفا منو راهنمایی کنید منظور از آزمایش چیست برای فرزندم مشکلی پیش نمی اید

با تشکر

جواب:

با قدرت اطمینان 85% ریسک تان در محدوده کم خطر می باشد.

 

باران

چهارشنبه 12 مهر 1391 - 13:29

 

سوال:

سلام 27 سالمه و در هفته 13 بارداری هستم از چند سال قبل کم کاری تیرویید داشتم و قرص لووتیروکسین را یک روز کامل و یک روز نصفه استفاده میکنم حدود 7ماه پیش tpo در ازمایشم 488 گزارش شد که متخصص غدد گفت با افزایش سن بارداری باید دوز قرص بیشتر بشه ولی پزشک زنان گفته فعلا لازم نیست دوز دارو رو بیشتر کنم !3هفته پیش آزمایش تیرویید دادم و tsh=2.4 وt4=1.3 بود این آزمایشو نشون دکترم دادم و گفت نیازی به بیشتر کردن دوز قرص نیست.. آیا همین دوز دارو برای من کافیست؟؟؟؟ خواهش میکنم منو از نگرانی در بیارید...میترسم بچم مشکلی پیدا کنه

جواب:

از هفته 14 به بعد ماهی یکبار TSH تان را تکرار کنید تا زمانیکه زیر 3.4 باشد نیازی به افزایش دوز دارو نمی باشد.

 

فرانک

چهارشنبه 12 مهر 1391 - 13:39

 

سوال:

با سلام و تشکر از زحماتتون

من در هفته بیست و هفتم هستم و بالاخره به صفحه سوم از بارداری هفته به هفته سری دوم رسیدم، ولی متاسفانه تا هفته 28بیشتر توش ندیدم،درحالی که طبق فرموده شما از هفته 16 تا 30 باید توی این بخش باشه؛

لطف زیادی به من و بقیه نومادران میکنین اگه این مشکلو رفع کنین.

بازهم ممنونم که با این کار زیبا و کمک به تخیل ما،همه ما رو خوشحال میکنین.

جواب:

با تشکر از کامنت شما ، مشکل فوق رفع شده است.

 

Shima

چهارشنبه 12 مهر 1391 - 13:55

 

سوال:

salam man dar avale hafte 21 nagahani bedune hich sabeghe dochare lake bini shodam ke ta rooze bad tabdil be khunrizi dar hade periyod) shod ke doktoram bad az sono goft poshte joft khoonrizi karde. va bad az 1 rooz dobare be lake bini tabdil shod va bad az8 rooz ghat shod.alan hodode 25rooze ke lake bini nadashtam doktoram be man javabe ghatee dar bareye elete in etefegh va inke aya alan moshkel hal shode nadad o vaghti darkhaste sono kardam ta motmaeen besham "hematom

bartaraf shode goftan "hala age nashode bashe mikhay che kar koni

?!!!!

man negaranam va dalile in amro nemidunam mishe rahnamayeem konin

dar zemn esterahat motlagham tamum shode va doc. ejaze raftan sare karo

behem dade

natijeye sono ke hine khoon rizi anjam shod:

zaraban o aminutic normal

joft dar vazeeyate ghodami GRADE=0

sakhtemane hipoaquic be abaade mm36*19

dar khalfe labeye tahtani joft be nefe hematom moshahede migardad.

bebekhshid fonte farsi nadashtam

جواب:

نگران نباشید. در بیشتر مواقع جفت دچار خونریزی بدون علت می شود ولی چون به پشت جفت راه پیدا کرده جای نگرانی ندارد. سعی کنید به خودتان زیاد فشار نیاورید.

 

گل مغربی

پنجشنبه 13 مهر 1391 - 18:26

 

سوال:

سلام من 30 سالمه و در هفته 11 باداری هستم دکتر سونوگرافی بهم گفته که nt من بالاست . میزانش 3.1 بوده من برای من خیلی نگران کننده است . خواهش می کنم کمکم کنید زوتر جواب بدید . دارم از استرس می میرم . چه مشکلی می تونه باشه ؟ علتش چی می تونه باشه؟

جواب:

ریسک تست های غربالگری تان برای سندرم داون چند بدست آمده؟

 

فاطمه

یکشنبه 16 مهر 1391 - 17:54

 

سوال:

سلام با تشکر از شما.من 23هفته باردارم یک هفته ای می شه که سر درد دارم درطول این یک هفته ازمایشای زیادی برای دلیل سر درد دادم ازجمله 24ساعته برای دفع پروتئین،قند،کشت وازمایش خون که جواب همش خوب ونرمال بود فشارمم دیروز12روی7وامروز 11روی7بود دکترم گفت فشارم خوبه واحتیاج به قرص فشار نیست برام استامینیفون نوشت خواستم بدونم دلیل این سر درد چیه؟ایا من باید نگران باشم که این سردررد خطرناکه؟

جواب:

فعلأ که همه چیز نرمال است علت آن را نامشخص کرده و بهتر است به درمان توصیه شده توسط پزشک ات عمل کنید.

 

زهره

سه شنبه 25 مهر 1391 - 13:43

 

سوال:

با سلام وخسته نباشید اندازه دو سوال مزاحم وقتتون میشم

1-من الان 17 هفته و دو روزمه تقریبأ از 5-4روز قبل قسمت پهلو هام و گاهی اوقات بالای شکمم درد خفیفی داشتم که بدلیل ادامه دار بودن نگرانم کرد خواستم ببینم مشکل از چیه ؟ در ضمن الان یه مقدار بهترم

بهتر است در صورت عدم بهبودی با پزشکتان مشورت کنید.

2-با توجه به سن حاملگیم( 17هفته و 2روز) سونوگرافی ، جنسیت بچه رو تشخیص میده ؟

پیشاپیش بخاطر پاسخ و وقتی که در اختیارم گذاشتید سپاسگذارم.

بله

 

سپهر

یکشنبه 30 مهر 1391 - 12:17

 

سوال:

باسلام وخسته نباشیدمن 34 ساله هستم والان18+4حامله هستم البته دوقلو وحاماگی دومم است یک پسر 7ساله دارمسوال من از شما این است این ازمایش خون که برای غربالگری میدهیم در دو قلویی درست جواب خواهد داد یا نه من بدون دارو حامله شدم

جواب:

بله

 

مریم

دوشنبه 1 آبان 1391 - 16:26

 

سوال:

سلام جواب از غربالگری هفته 19 بارداری Risc of pre_eclampsia:greater than 1 in 5 یعنی چی؟ایا باید دارو مصرف کنم ؟چه دارویی؟

جواب:

باید مواظب فشار خون ، مصرف نمک ، مصرف ترشی، دفع پروتئین از ادرار و ورم باشید.

 

مریم

چهارشنبه 3 آبان 1391 - 06:00

 

سوال:

سلام با توجه به جواب از غربالگری که براتون نوشتمRisc of pre_eclampsia:greater than 1 in 5 دکتر برام ویتامین ای و اسپرین بچه تجویز کرد. ایا حتما باید دارو ها رو مصرف کنم؟ یا میشه با رژیم کم نمک و ... پیشگیری کنم ؟در ضمن دفع پروتئین از ادرار چیه؟ و چه طور میتونم بفهمم و ایا خطرناکه؟ با تشکر

جواب:

بله ، رژیم هم رعایت کنید.

نگران آن نباشید در صورت لزوم پزشکتان آزمایش ادرار درخواست می کند.

 

نازی

چهارشنبه 3 آبان 1391 - 15:04

 

سوال:

سلام طول سرویکس من در هفته 13 بارداری نوشته بود طول سرویکس به روش ترانس ابدومینال 5cm است ایا این طول سرویکس طبیعی است؟

جواب:

بله

 

رزمینا

شنبه 6 آبان 1391 - 11:45

 

سوال:

با سلام من در هفته 17 بارداری هستم دکتر برایم سونو آنومالی نوشته میخواستم بدونم این سونو رو در هفته چند بارداری انجام بدم که دقیق باشه؟

جواب:

هفته 20-18

 

باران

یکشنبه 7 آبان 1391 - 07:45

 

سوال:

سلام برای تعیین جنسیت چه هفته ای مناسب هستش؟ من هفته 16 بارداریم ودکترم گفتن هفته 18 برم واسه سونو ولی خیلی نگران جنین هستم دایم فکر میکنم زنده نیست

جواب:

اینقدر نگران نباشید همان هفته 18 سونو انجام دهید.

 

زهراجون

دوشنبه 8 آبان 1391 - 11:31

 

سوال:

سلام

ممنون بابته پاسخ گوییتون

میخواستم درباره گرید بدونم

تو 18هفته و4روز گرید 1 بوده

آیا طبیعی هست؟

خیر

رنج نرمال گرید چنده؟

زیر 25 هفته باید صفر باشد. ولی بهتر است مجددأ یک ماه بعد سونو شوید.

 

نازی

دوشنبه 8 آبان 1391 - 19:21

 

سوال:

سلام قرص کلسیم فورت جوشان در بارداری مشکلی ندارد؟ دکتر برای من روزی 1 عدد نوشته اما شنیدم بعضی دکترها گفتند برای جنین خطر دارد ایا خطر دارد یا نه؟ممنون

جواب:

خیر

 

ملودی

چهارشنبه 10 آبان 1391 - 15:13

 

سوال:

با سلام

من در سونوی ماه19 متوجه 2 کیست 10mm در شبکه کرویید جنین شده اند.همچنین nt=2.5mm و NBL=5.4

تست غربالگری پایان 3ماهه بصورت زیر بوده

trisomy 21: 1:6739

trisomy 18: <1 :30000

SLOS <1:30000

NTDS 1:8134

جواب غربالگری را چطور ارزیابی میکنید؟

با قدرت اطیمنان 80% در محدوده کم خطر است.

با توجه به اینها کیستها چند درصد خطرناک است؟ آمنیوسنتز انجام دادم ولی جوابش هنوز نیامده.جوابش چند درصد قابل اطمینانه؟

اگر جواب آمنیوسنتز نرمال باشد با اطمینان 99.8% جنین از نظر اختلال کروموزومی مشکلی ندارد.

باتشکر زیاد

 

ملودی

پنجشنبه 11 آبان 1391 - 12:31

 

سوال:

ممنون از پاسخ دهی سریعتون.شما با توجه به نتیجه غربالگری چند درصد احتمال میدید جواب آمینو خطرناک باشه؟

جواب:

بهتر است سوال قبلی تان را هم به سوال جدید اضافه کنید.

 

مامان جون

شنبه 13 آبان 1391 - 07:08

 

سوال:

با سلام و خسته نباشید به خاطر مطالب مفیدتون. من در هفته 21 هستم و گاهی اوقات مخصوصا وقت بلند شدن از تختخواب احساس درد نسبتا شدیدی در ناحیه تناسلی میکنم میخواستم بدونم طبیعیی یا مشکلی دارم

جواب:

بهتر است با پزشکتان مشورت کنید.

 

ملود

یکشنبه 14 آبان 1391 - 11:33

سوال:

چرا سوال منو ج ندادید؟

تا آماده شدن جواب آمینو شما با توجه به غربالگری چقدر احتمال میدید مشکلی نباشه؟

2-اگه برم سونو و کیست ها کوچکتر شده باشند یعنی مشکلی نیست؟

جواب:

سوال اولتان را کامل برایم بنویسید.

 

سیروس

یکشنبه 14 آبان 1391 - 12:05

 

سوال:

با سلام من الان در هفته 23هستم.میشه جواب آزمایش غربالکری در هفته 16+5رو تحلیل کنیدبرام؟

screening result=screen negative

risk of downs=1 in99000

risk of ntd=1 in 3700

risk of pre_eclampsia=1 in 55

comment=downs risk due to maternal age alone is 1 in 1400

comment=not in the high risk category for trosomy 18(risk<1 in 100)

comment=not in the high risk category forS SLOS(risk<1 in 100)

comment=since a BPD was recorded,anencephaly has been excluded and the risk of NTD given is for spina bifida alone

جواب:

با قدرت اطمینان 80% ریسک شما در محدوده کم خطر می باشد.

 

شهرزاد

یکشنبه 14 آبان 1391 - 12:43

 

سوال:

با سلام

من در هفته26 بارداریم در هفته 19 ،تست سلامت جنین( آنومالی ) انجام دادم که همه چیز خوب بود در این سایت متوجه شدم که طول سرویکس باید 40 باشد اگر بین 35-40 باشد اجازه سکس و مسافرت نباید داشت . این درحالی است که خود رعایت همه چیز را دارم و این طول در سونو من 37 اعلام شده است .

آیا جای نگرانی است ؟ چه باید کرد؟

متشکر از شما

جواب:

همان توصیه ها را رعایت کنید.

 

ملودی

سه شنبه 16 آبان 1391 - 06:40

 

سوال:

با سلام

من در سونوی ماه19 متوجه 2 کیست 10mm در شبکه کرویید جنین شده اند.همچنین nt=2.5mm و NBL=5.4

تست غربالگری 16 بصورت زیر بوده

trisomy 21: 1:6739

trisomy 18: <1 :30000

SLOS <1:30000

NTDS 1:8134

شما با توجه به نتیجه غربالگری چند درصد احتمال میدید جواب آمینو خطرناک باشه؟

1 درصد

ممکنه جواب آمینو بد باشه ولی در سونوهای بعدی کیست ها از بین بره؟

جواب امنیو قطعی بودن و اگر مثبت باشد باید جنین سقط شود.

با تشکر

بهناز

سه شنبه 16 آبان 1391 - 08:01

 

سوال:

این نتیجه سونوگرافی 3/8/91 هستش :

یک جنین زنده دارای حرکت و ضربان قلب در حفره اندومتریال دیده شد.(female)

سن آن بر حسب bpd=36mm و fl=23mm معادل 17 هفته و 1 روز می باشد.

میزان مایع آمنیوتیک نرمال است.

پرزانتاسیون جنین Variable می باشد.

جفت در وضعیت Anterior است.

تاریخ تقریبی زایمان 92/1/10 می باشد.

ناهنجاری عمده جنینی دیده نشد.

وزن تقریبی جنین 175gr است.

از کل این سونو من فقط سن بارداری ، جنسیت جنین ، تاریخ زایمان و وزن جنین رو متوجه شدم. اگر درباره مابقی توضیح بدید یعنی چی ممنون میشم.

ضمناً من برای آزمایشات غربالگری سه ماهه اول دیر اقدام کردم و جنین بزرگتر از حد مجاز برای این...

جواب:

سونویتان خوب است.

 

بهناز

پنجشنبه 18 آبان 1391 - 05:27

 

سوال :

جنین بزرگتر از حد مجاز برای آزمایشات مربوط به سندروم داون ... بود ... آیا باز هم میتوانم آزمایشی برای تشخیص سلامت نوزاد داشته باشم؟ چه زمانی؟

ممنون از پاسختان

جواب:

هفته 15 و آنومالی اسکن در هفته 20-18

 

مامان 92

سه شنبه 16 آبان 1391 - 16:27

سوال:

با سلام

1-الان تو هفته ی 22 هستم و وزن پیش از بارداریم 52 کیلو (قد:157سانتی متر)بود. الان تقریبا 57 کیلو هستم و تفاوتم با قبل از بارداری شکم بزرگ شدمه!احساس می کنم بیش از حد بزرگ شده و همین طور داره جلو میره! به نظرتون خیلی وزنم زیاد نشده؟!(در حالی که تغذیه ام بیشتر از قبل نیست)

خیر

2- یه مرکز سونوگرافی خوب برای تعیین جنسیت لطفا معرفی کنید(تو چه هفته ای نظر قطعی میشه داد؟)هفته 14 و هفته18 (برای بررسی هماتوم رفته بودم!) دو تا نظر مختلف دادن اول گفتن پسر بعد دختر

به سایت Fetalmedicine.com مراجعه کنید.

 

ملودی

چهارشنبه 17 آبان 1391 - 06:12

 

سوال:

من در سونوی ماه19 متوجه 2 کیست 10mm در شبکه کرویید جنین شده اند. و دکتر برایم آمینو نوشته که هنوز جوابش نیامده.همچنین nt=2.5mm و NBL=5.4

تست غربالگری 16 هفتگی ام بصورت زیر بوده

trisomy 21: 1:6739

trisomy 18: <1 :30000

SLOS <1:30000

NTDS 1:8134

تا آماده شدن جواب آمینو شما با توجه به غربالگری چقدر احتمال میدید مشکلی نباشه؟

99%

2-اگه برم سونو و کیست ها کوچکتر شده باشند یعنی مشکلی نیست(حتی اگر جواب آمینو بد باشه)؟

به احتمال زیاد

 

Somi

پنجشنبه 18 آبان 1391 - 03:30

 

سوال:

slam man 20 hafte bardaram javabe azmayesham ntds;1;107 moshkeli nadaram

جواب:

1- یک هفته بعد از آزمایش اول تست AFP را تکرار کرده و ریسک جدید را برایم بنویسید.

2- یک انومالی اسکن با فوکوس بیشتر بر روی Distal Sacrum انجام دهید.

 

Hana

جمعه 19 آبان 1391 - 04:06

 

سوال:

سلام سوال من درمورد سن حاملگیمه .من روز دقیقه لقاح هم رو میدونم .الان در هفته ۱۰ هستم ولی اگر بخوام از روز اول آخرین پریودم حساب کنم میشه ۱۲ هفته . لطفآ منو راهنمایی کنید که من الان باید ازما یشهایی که مربوط به هر ماه است را طبق زمان واقعی که سن جنینم (۱۰ هفته ) انجام بدم یا باید روز اول آخری پریودام رو مبنای آزمایش هایم قرار دهم (۱۲هفته ؟

روز اول آخرین پریودتان

برای مثال من آزمایش سونوگرافی در هفته ۱۲ داشتم که این هفته نرفتم انجام بدم چون طبق حساب خودم ۱۰ هفته م بود .

باتشکر من از استرالیا مزاحمتون میشم .

حتمآ تست را زودتر انجام دهید.

 

رزمینا

شنبه 20 آبان 1391 - 13:42

 

سوال:

با سلام و تشکر من در هفته 19 بارداری هستم و در خواب خیلی کش و قوس میکنم اصلا هم دست خودم نیست آیا ممکنه این حرکات باعث بشن بند ناف دور گردن جنین بیافته؟ خیلی نگرانم مرسی از پاسخگویی

جواب:

خیر

 

نازی

شنبه 20 آبان 1391 - 18:56

 

سوال:

سلام من هفته 21 بارداری هستم به خاطر عفونت ادراری دکتر سیفکسیم 400 داد ایا برای جنین ضرر دارد؟

خیر

در ضمن تری گلسرید من بالا رفته 246 در صورتی که قبله بارداری همه چیز نرمال بود ایا افزایش تری گلیسرید مربوط به بارداری میتواند باشد؟

بله

ایا این افزایشTG برای جنین ضرر دارد؟

خیر

ممنون

 

مانا56

یکشنبه 21 آبان 1391 - 05:50

 

سوال:

باسلام.من خانمی 35 ساله هسته که فرزند دومم را ازطریق میکروباردارشدم والان هفته 21هستم.غربالگری من دسه ماهه اول ازنظر تریزومی 21 مثبت شدوغربالگری دوم راچون زودتر از 15 هفتکی دادم مثبت شدولی باریسک کمتر.بدلیل ترس سقط حاضرنشدم امینوسنتز بدم.درهفته 20یک سونو چهاربعدی سلامت جنین دادم که دکتر گفت مشکلی ازنظر داون ندارم.آیا میتوانم به همان اکتفا کنم یا من جنین داون دارم؟توروخداکمکم کنید.

جواب:

ریسک تریزومی 21 را در هر دو مرحله بنویسید و در کدام مرکز انجام شده است.

 

مهسا

یکشنبه 21 آبان 1391 - 10:19

 

سوال:

با سلام

من در هفته 27 بارداری هستم3 روز پیش آزمایش دادم که جواب به صورت زیر است:

FBS: 85

BS 1 hpp: 140

TSH: 0.802

Free T4: 0.80

آیا جواب نرمال است؟

جواب:

فقط قند یک ساعته تان کمی بالاست و کمی مراعات رژیم غذایی را بکنید.

 

Fateme

سه شنبه 23 آبان 1391 - 14:04

 

سوال:

با سلام.با توجه به اینکه قدم160 و وزنم در هفته 19بارداری70کیلوگرم شده آیا اضافه وزنم برای جنین خطرناک نیست؟لطفا در مورد مسمومیت های حاملگی توضیح دهید.با تشکر

جواب:

بله به مقاله مسمومیت باردرای در قسمت برای بارداران مراجعه کرده و آنرا بدقت بخوانید.

 

مامان 92

سه شنبه 23 آبان 1391 - 14:16

 

سوال:

با سلام واحترام

در روزهای قبل ازتون خواستم یک مرکز سونوگرافی دقیق بهم معرفی کنید و شما آدرس سایتFetalmedicine.com

را در جواب نوشتید. البته این سایت حاوی اطلاعات بسیار خوبی بود و من تونستم با مقایسه نتیجه غربالگری کودکم با اطلاعات مندرج در سایت جواب بسیاری از سوالام بگیرم. ولی این مرکز توی لندنه!!!

لطفا یه مرکز سونوگرافی بسیار دقیق در تهران بهم معرفی کنید.

با تشکر

جواب:

به قسمت Scan 11-13 و ایران در همان سایت بروید

یا این آدرس

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web در قسمت کشور ایران را وارد کنید.

انشاءاله در ایران هم در این سایت سونولوژیست پیدا کنید؟؟؟؟؟؟؟؟

 

سارا

چهارشنبه 24 آبان 1391 - 09:10

 

سوال:

سلام ایا ممکن است طول سرویکس که در هفته 13 5سانتی متر بوده در هفته 22 بارداری کاهش زیاد پیدا کند من ماهیچه های اطراف وازن درد میکند دکتر گفته ممکن است طول سرویکی کم شده باشد

جواب:

بله سریعأ چک اش کنید.

 

سارا

پنجشنبه 25 آبان 1391 - 18:44

 

سوال:

من سه روز دیگر نوبت سونوگرافی دارم تا ان موقع چه کار میتوانم بکنم؟خیلی نگرانم

جواب:

بابت چی نگرانید؟ سوال قبلی تان؟؟؟؟؟

 

مهسا

چهارشنبه 24 آبان 1391 - 14:56

 

سوال:

سلام آیا مصرف قرص کلسیم جوشان در بارداری ضرر دارد؟ چون من نمیتوانم هر روز لبنیات مصرف کنم و میترسیم با کمبود کلسیم مواجه شوم.

خیر مشکلی ندارد.

برای پیشگیری از پره اکلامبسی چه باید کرد؟

به مقاله مسمومیت بارداری در بخش برای بارداران مراجعه کنید.

 

باران

پنجشنبه 25 آبان 1391 - 06:50

 

سوال:

ایا سرفه های شدید در ماه 5 بارداری میتونه به جنین اسیب بزنه؟ از قبل بارداری تنگی نفس داشتم الان سرفه هام خیلی شدید شدن

جواب:

خیر ولی باز هم با پزشکتان مشورت کنید.

 

باران

جمعه 26 آبان 1391 - 08:49

 

سوال:

ایا با انومالی اسکن در هفته 19 میتوان به ناهنجاریهای جنین پی برد؟

با ترکیب تست های غربالگری تا حدود 95% اختلالات قابل تشخیص است.

کلا انومالی اسکن برای چه کسانی باید انجام شود؟

تقریبأ برای همه

 

ملودی

جمعه 26 آبان 1391 - 14:51

 

سوال:

با سلام

جواب آمنیو سنتز نهایتا چند روزه آماده میشه؟دارم از نگرانی میمیرم.الان 18 روزه هنوز نیومده

جواب:

بین 2 الی 3 هفته

 

رزمینا

جمعه 26 آبان 1391 - 18:27

 

سوال:

با سلام من در هفته 20 بارداری هستم بعضی مواقع ناف و اطراف آن خیلی درد میگیرد آیا این درد طبیعیست یا نشانه مشکلی میباشد؟

جواب:

ناشی از کشیدگی پوست است و جای نگرانی ندارد.

 

مهسا

جمعه 26 آبان 1391 - 19:23

 

سوال:

سلام

حد نرمال قند ا ساعت بعد از 75 گرم گلوکز جقدر است؟

جواب:

تا 135

 

مانا56

شنبه 27 آبان 1391 - 04:42

 

سوال:

باسلام.ازنظر تریزومی21

اولی در آز.الزهرا خزانه بخاریی 1:140 وسقفش 310 بود ودومی درنیلو که1:221 وسقفش250 بود.البته دومی رودراول هفته 14 دادم.درضمن من اونموقع ازآمپول و شیاف پروژسترون استفاده میکردم.

جواب:

به هر حال باید آمنیوسنتز شوید تا خیالتان راحت شود.

احتمال اینکه ترکیبات پروژسترون منجر به اختلالال در هورمونها شده باشد زیاد است و به احتمال 99.5% جواب آمنیوسنتز شما نرمال خواهد بود.

 

آدریان

شنبه 27 آبان 1391 - 06:29

 

سوال:

سلام

من در هفته ۲۲ بارداری هستم از malaysia

و چند هفته ای است که دچار عفونت شدم که تکه ای و سفید رنگ است

و همراه با خارش زیاد.

با مراجعه به دکتر ۲ بسته قرص به من دادند که گفتند در واژینال استفاده شود 1-( Fluomizin 1omg)

2-(Gynoflor ) بعد از گذشت ۱۲ روز که قرصها تمام شد

من هنوز مشکل ترشح را دارم اما خیلی کم و زرد رنگ اما موقع پاک کردن با دستمال متوجه میشم و خارش هم بعضی مواقع و خیلی کم است

و بعضی مواقع یه مایع ابکی از من خارج میشه و یکم بوی سیر میده و کاملا شبیه آب است.

من خیلی نگرانم برای جنین مشکلی پیش بیاد

اولین فرزند من است و پسر.

لطفا من را راهنمایی کنید!

جواب:

در صورت صلاحدید پزشکتان یک سونو و یک کشت واژن انجام داده تا در صورت وجود عفونت مجدد درمان را ادامه دهید.

 

یاسیت

شنبه 27 آبان 1391 - 16:48

 

سوال:

سلام من یه سوال پرسیدم خواهش می کنم جواب بدید

جواب:

اگر جوابتان را نگرفته اید مجدد سوالتان را تکرار کنید.

 

کیانم

شنبه 27 آبان 1391 - 16:59

 

سوال:

با سلام

الان اول هفته 25 هستم و بارداری اولم هست و در سونو هفته 18ام پرزانتاسیون بریج اعلام شد و تا حالا همه سونوها و نتایج خوب بودند.از اول بارداری تا اول ماه شش 8 کیلو اضافه کردم.تحرک جنینم خیلی کمه در حد زدن نبض و یا ترکیدن حباب خیلی نگرانم ایا مشکل جدی وجود دارد؟

جواب:

اگر سونوهایتان تاکنون نرمال بوده است نگران نباشید.

 

ماجده

یکشنبه 28 آبان 1391 - 09:00

 

سوال:

سلام .من هفته 11 بارداری هستم.هفته 8 طول سرویکس 33 بود.دکترم تاکید کرد که هفته 12 سرویکس باید چک شه که ببینیم نیاز به سرکلاژ داره یا نه! میخواستم بدونم چه کارهایی باید انجام بدم تانیاز به سرکلاژ نباشه؟

سکس نداشته باشید و استراحتتان را بیشتر کنید.

و اینکه ایا انجام سرکلاژ برای جنین خطرنداره؟

خیر

لطفا مثل همیشه زود جوابمو بدین..ممنون

 

مری

یکشنبه 28 آبان 1391 - 13:36

 

سوال:

سلام من در هفته 19 بارداری هستم طول سرویکس 28MMبود و 3روز قبل سرکلاژ شدم

الان میترسم سرفه کنم بخیه ها باز بشه

تا آخر بارداری باید راه نرم؟

خیر بعد از مدتی با اجازه پزشک اجازه حرکت دارید.

آیا امکان سقط وجود داره؟

با انجام سرکلاژ امکان سقط کم می شود

چا اقداماتی باید انجام بدم؟توروخدا کامل راهنمایی کنید 23سال دارم اولین بارداریه سابقه سقط هم نداشتم

سکس نداشته باشید و استراحتتان را بیشتر کنید.

 

الهام

یکشنبه 28 آبان 1391 - 17:56

 

سوال:

Salam ba trisomy 21;1.34 cheghadr Javabe amino khob hast

 

جواب:

با احتمال 97% جواب آمنیوسنتزتان نرمال است.

 

سارا

یکشنبه 28 آبان 1391 - 19:40

 

سوال:

سلام طول سرویکس من ذر هفته13 5cmوالان در هفته23 3/6cmشده ایا این طول سرویکس در هفته 23 طبیعی است یا کم است؟

با افزایش وزن جنین طول سرویکس کاهش می یابد. کمی زیادی کاهش یافته

چرا این قدر نسبت به قبل کم شده؟اگر کم است چه کار باید بکنم؟خیلی نگرانم ممکن است زایمان زود رس داشته باشم؟

استراحت بیشتری داشته باشید ، سکس نداشته باشید و چیز سنگین بلند نکنید و طولانی مدت در ماشین ننشینید.

 

سارا

یکشنبه 28 آبان 1391 - 19:57

 

سوال:

ببخشید جفت فوندال انتریور یعنی چه؟ایا طبیعی است؟

جواب:

یکی از محل های قرار گیری طبیعی جفت می باشد.

 

یاسیت

دوشنبه 29 آبان 1391 - 10:15

 

سوال:

با سلام

الان در هفته 23 بارداریم تست غربالگری در هفته هجدهم انجام دادم می خواستم نظر شما را هم بپرسم ممنون می شم اوایل بارداریم خیلی آب هویج خوردم و بعد متوجه شدم خوب نبوده خواهش می کنم جواب بدید.

screening result : screen negative

risk of down:less than 1 in 20000

risk of ntd:1 in 4800

risk of pre-eclampsia :1 in 70

comment:downs risk due to maternal age alone is 1 in 1000

comment:since a BPD was recorded,anencephaly has been excluded and the risk of NTD given is for spina bifida alone.

جواب:

با قدرت اطمینان 80% ریسک تان در محدوده خطر کم بوده

 

سارا

دوشنبه 29 آبان 1391 - 13:10

 

سوال:

ببخشید طول سرویکس من که هفته 23 3/6cmشده با استراحت بیشتر میشود؟

بیشتر که نمی شود بلکه کمتر دیگر نمی شود.

باید استراحت مطلق شوم؟

فعلأ خیر

لطفا بیشتر راهنمایی کنید خیلی نگرانم ممنون

 

سارا

دوشنبه 29 آبان 1391 - 15:51

 

سوال:

ببخشید طول سرویکس من هفته23 3/6cm شده گفتم با استراحت بیشتر میشود شما گفتید بیشتر که نمیشودبلکه کمتر دیگر نمیشود این یعنی چه؟ یعنی دیگر تا اخر بارداری کمتر نمیشوددیگر طول سرویکس؟

جواب:

می تواند در همین حد ثابت بماند در صورت رعایت تمام نکات

 

مری

سه شنبه 30 آبان 1391 - 13:50

 

سوال:

با گذشت 10 روز از سرکلاژ می تونم کارهای روز مره رو انجام بدم مثل دستشویی رفتن،نشستن روی صندلی،غذا درست کردن؟

ممنون

جواب:

با صلاحدید پزشکتان بله می توانید از استراحت مطلق خارج شوید.

 

مری

سه شنبه 30 آبان 1391 - 13:55

 

سوال:

بیهوشی هنگام سر کلاژ روی زایمان زودرس تاثیر داره؟

خیر

باید هنگام زایمان سزارین کنم چون سرکلاژ شدم؟

با پزشکتان مشورت کنید.

 

افسانه

چهارشنبه 1 آذر 1391 - 06:09

 

سوال:

با سلام من در هفته 17 بارداری هستم. ولی فقط یک کیلو اضافه وزن داشتم (زیر حد نرمال در دفترچه بهداشت). در سونویی که یک هفته پیش انجام دادم جنین سالم بود ومشکلی نداشت. آیا باید نگران باشم؟

جواب:

به هر حال سعی کنید با رژیم غذایی درست وزنتان را افزایش دهید.

 

Fateme

شنبه 4 آذر 1391 - 18:26

 

سوال:

با سلام.من در هفته22حاملگی هستم.اطلاعات سونوی آنومالی ام بدین شرح است.

پرزانتاسیون سفالیک رویت میگردد.

LMP= 21-22

ضربان قلب جنین144

میزان مایع آمنیوتیک طبیعی

جفت در موقعیت خلفی و گرید صفر می باشد

جنسیت مذکر

وزن456گرم

طول سرویکس29میلیمتر

آنومالی قابل DETECTسونوگرافیک در کرانیوم،توراکس،جدارشکم،اندامها و دستگاه ادراری مشاهده نشد.

نتیجه حاملگی تریمستر دوم به شرح فوق

حالا نگرانی زیاد من برای طول سرویکسه که البته دکترم 15آمپول PROLUTONبرام تجویز کرده ولی بازم نگرانم.تو رو خدا منو راهنمائی کنید که چیکار کنم.

جواب:

استراحت بیشتری کنید و به هیچ وجه سکس نداشته باشید و از بلند کردن چیزهای حتی یک کیلویی خودداری کنید. حتمأ آمپولها را سروقت تزریق کنید.

 

سپیده

دوشنبه 6 آذر 1391 - 20:11

سوال:

سلام من یک بار هفته 13 سونوی ntدادم همه چیز خوب بود یکبار هم هفته 23 سونوگرافی معمولی که در هر 2 سونو نوشته بود صورت جمجمه اندام های فئقانی وتحتانی شکم ستون فقرات و 4 حفره قلب نرمال است اما در هیچ کدام از سونوگرافی ها از معده کلیه وکبدوبقیه اندام ها حرفی نزده چرا؟ایا باید برای اطمینان از سلامت جنین سونو 3 بعدی بروم یا با همین 2 سونو میتوانم از سلامت جنین مطمین باشم؟

جواب:

بستگی به نظر پزشکتان و ریسک تست های غربالگری تان دارد.

 

زهرا

سه شنبه 7 آذر 1391 - 16:48

 

سوال:

با سلام

من در هفته 19 بارداری هستم.می خواستم بپرسم احساس پر بودن مثانه نشانه ی عفونت مثانه است یا خیر؟

خیر

آیا مصرف کپسول آموکسی سیلین می تواند مفید باشد؟

بدون مشورت پزشکتان دارویی مصرف نکنید.

 

مهاجری

سه شنبه 7 آذر 1391 - 17:15

 

سوال:

اوریون در سه ما هگی خطرناک است؟

جواب:

تاکنون ثابت نشده که اوریون دوران بارداری شدید تر و با مشکلات بیشتری برای جنین همراه باشد.

 

افسانه

پنجشنبه 9 آذر 1391 - 05:05

 

سوال:

با سلام. چطور میشود قرص آهن را ناشتا خورد ولی تهوع نداشت؟ من الان یک هفته است قرص آهن را شروع کردم ولی صبح ها تهوع دارم. درمانش چیست؟ درضمن هفته 18 بارداری می باشم

جواب:

بهتر است همراه با غذا در موقع ناهار یا شام بخورید و بعدش هم یک میوه از گروه مرکبات بخورید.

 

رزینا

پنجشنبه 9 آذر 1391 - 08:30

 

سوال:

سلام. خسته نباشید. هفته 20 هستم و دیروز سونو انجام دادم. یک جمله انتهای گزارش سونو نوشته شده که نگرانم کرده. ممکنه بفرمایید معنی این جمله چی هست؟

the mean uterine artery PI is high wich increase the risk of IUGR and preeclampsia

متوجه معنی PIنمیشم.

ضمنا من در بارداری قبلیم مسمومیت حاملگی داشتم و آسپیرین مصرف میکنم.

ممنون میشم جواب بدید.

جواب:

احتمال مسمومیت بارداری در این حاملگی هم زیاد است. سریعتر به پزشکتان مراجعه کنید.

 

باران

شنبه 11 آذر 1391 - 11:22

 

سوال:

سلام ایا با انومالی اسکن میشه به نقص عضو یا نا هنجاری جنینی پی برد؟

بله

در چه هفته ای بهتره انجام بشه؟

19

 

سیروس

شنبه 11 آذر 1391 - 14:15

 

سوال:

با سلام و خیلی تشکر از شما.

1)من هفته 27 هستم و تا کنون لک بینی و مشکل خاصی نداشتم آیا رابطه جنسی ممنوع است؟

با پزشکتان مشورت کنید با توجه به طول سرویکس و موقعیت جفت در این مورد تصمیم گرفته می شود.

2)من قدم 155 و قبل از بارداری 60 کیلو بودم و الان 75 کیلو هستم خیلی اضافه وزن کردم آیا واسه نی نی خطرناکه؟چیکار کنم رزیم بگیرم؟

بهتر است مواظب رژیم غذایی تان باشید.

 

ملودی

شنبه 11 آذر 1391 - 17:24

سوال:

باسلام

قبلا گفته بودم کیست 10mکرویید داشتم که آمینو سنتز شدم و خدارو شکر جواب نرمال بود.جدیدا تحت نظر دکتر دیگری رفتم.سونوی قبلیم که دید گفت باید سونوی 3 بعدی بدم تا مشخص بشه نوع کیستا خوبه یا بد و اینکه از بین میره یا نه.به نظر شما با توجه به جواب آمنیو لزومی به این کار هست و ممکنه کیست ها هنوز خطر ناک باشن؟

جواب:

به هر حال در حالت نرمال اگر مشکلی وجود نداشته باشد این کیست ها باید تحلیل روند. بنابراین بهتر است مجدد آنرا چک کنید.

 

Romin

یکشنبه 12 آذر 1391 - 15:18

 

سوال:

سلام.

خیلی ممنون از سایت بسیار مفیدتون.

من تو هفته ی 16 بارداری هستم.هنوز جنین تکان نمیخوره منم همش نگرانم بعضی وقتا شک میکنم که نکنه اتفاقی برای بچه افتاده می دونم که تا چند هفته ی دیگه هم شاید تکان ها شو حس نکنم ولی میخواستم یه روشی به من بگین که از زنده و سالم بودنش مطمئن شم.

پیشاپیش ممنون از پاسختون.

جواب:

نگران نباشید هنوز زود است ولی بهترین روش اطمینان از سلامت جنین در این مرحله سونو می باشد.

 

الهام

چهارشنبه 22 آذر 1391 - 08:28

 

سوال:

با سلام من ازمایش غربالگریم به شرح زیر است.

Trisomy21- 1:34

Trisomy18_ <1:30000

Slos- <1:30000

Ntds- 1:691

Afp_51.3 -1.74

Hcg- 142.06 -4.85

Ue3-4.7 -1.60

Inhibina -900-4.64

با این جواب دکترم گفت نمی خواد امینو بشی من خیلی نگرانم که گفت برو سونو سه بعدی که جوابش

Ac 189.7mm

Ga 23w5d

Edd 02/04/2013

Fl 36.9mm

Ga 21w5d

Edd 16/04/2013

Efw2 574g

Sd 84g

Ga 23w0d

Edd 07/04/2013

Efw1 551g

Sd 85g

Ga 22w6d

Edd 08/04/2013

Bpd 62.1

Ga 25w1d

Edd 23/03/2013

Fhr normal

Placenta .anti

Af.normal

طبق نظر سونو گراف هیچ علایمی از سندم دان مشاهده نشده بازم نگرانم نظر شما چیست با این جواب ها و چند درصد احتمال سندم دان هست تو رو خدا جواب دهید خیلی نگرانم

جواب:

به هر حال تصمیم پزشکتان مهم است ولی من طبق توصیه آزمایشاتتان که اگر در مرکز معتبری انجام شده باشد توصیه به انجام آمنیوسنتز و یا حداقل یک مشاوره ژنتیک می کنم.

 

رکسانا

شنبه 25 آذر 1391 - 12:14

سوال:

سلام . ممنون از سایت عالیتون .خواهش می کنم پاسخ بدید واقعا نیاز به انتخاب درست با مشورت شما دارم نمی دونم کدوم راه رو انتخاب کنم لطفا کمکم کنید در هفته 20 بارداری کیسه آبم سوراخ شد و دکترم نظر به ختم بارداری داد زیرا از عفونت احتمالی می ترسید ولی دکتر دیگری نظر به استراحت مطلق داد همراه بامصرف بالای مایعات و مصرف آنتی بیوتیک.التماس می کنم کمکم کنید تا انتخاب درستی داشته باشم. هفته 20 : جفت خلفی تحتانی با گرید 1 تا مجاورت Int/Os کشیده شده است.

BPD=44mm

HC=171mm

AC=153mm

FL=31mm

FHR منظم و '158

منطبق بر Int/Os کانون هایپواکو کوچکی(کمتر از 10mm) مشهود است(هماتوم کوچک)

کانون‌های...

جواب:

به نظر توصیه پزشک دومتان صحیح تر است و اگر نشت مایع آمنیون قطع شود جای امیدواری است ولی در طول بارداری به شدت مواظب عفونت واژینال و ادراری و حجم مایع آمنیون باشید و دائمأ آنرا کنترل کنید.

 

طلا

یکشنبه 26 آذر 1391 - 12:17

 

سوال:

سلام با تشکر از سایت خوبتون

من الان تو هفته 27 بارداری هستم و هفته قبل ازمایش گلوکز دادم که نتیجه بصورت زیر بود

ناشتا: 83

1ساعت بعد گلوکز: 183

2ساعت بعد گلوکز: 155

3ساعت بعد گلوکز: 85

میشه بگید قند خون من نرمال هست یا نه؟با تشکر

جواب:

کمی بالاست تحت صلاحدید پزشکتان تحت رژیم قرار بگیرید.

6LdfT2UfAAAAAAxZguzC6elM2sHztpu8uBz5oaJf