موارد کاربرد اکوکاردیوگرافی در جنین (بروز شده)

بروز شده در تاریخ: 1397/04/05

یکی از دلایل مرگ و میر نوزادان در هنگام تولد اختلالات مادرزادی قلب است که طبق آمارها شیوع آن ۶ مورد از هر ۱۰۰۰ نوزاد متولد شده گزارش شده است. بنابراین تشخیص قبل از تولد می تواند تاثیر بسزایی در کیفیت مراقبت های مورد نیاز نوزاد داشته باشد.

از آنجایی که قلب ارگان کاملا پیچیده‌ای است، در هفته‌های اولیه بارداری امکان بروز اشکالات زیادی در شکل‌گیری آن وجود دارد. این‌گونه مشکلات مادرزادی شامل ایجاد خطراتی در قلب و نیز ایجاد ارتباط غیرعادی بین قسمت‌های راست و چپ قلب و بالاخره تغییر شکل دریچه‌های قلب می‌شود.

این در حالی است که در صورت تشخیص بموقع این بیماری‌ها در دوران جنینی علاوه بر درمان سریع، در صورت پیچیده بودن عارضه با هماهنگی پزشکی قانونی و نظر خانواده اجازه ختم بارداری صادر می‌شود.

اکوکاردیوگرافی قلب جنین یکی از روش های تشخیص اختلالات مادرزادی قلب است که به کمک آن می توان ساختار قلب جنین را بررسی کرده و بسیاری از اختلالات عمده را قبل از تولد نوزاد تشخیص داد.

روش انجام اکوکاردیوگرافی قلب جنین همانند سونوگرافی است و توسط پزشک متخصص قلب اطفال انجام می شود. بهترین زمان برای انجام اکوکاردیوگرافی جنین هفته ۱۸ الی ۲۴ بارداری است . با توجه به محدودیت سقط قانونی در ایران توصیه می شود قبل از هفته ۱۹ انجام شود تا در صورت وجود نقایص عمده قلبی بتوان از سقط قانونی جنین استفاده کرد.

برخی از مشکلات و نارسایی های قلبی جنین را می توان با استفاده از روشهای موجود درمان کرد، اما در صورت تشخیص یک نارسایی پیچیده قلبی که غیر قابل درمان باشد از همان مراحل اولیه تشخیص داده می شود و با اجازه پزشک قانونی حاملگی ختم می یابد.
میزان شیوع نارسایی های قلبی بصورت هشت مورد در هر هزار تولد زنده است.
هم اکنون بسیاری از بیماری های مادرزادی قلب قابل درمان هستند، اما در عین حال بیماری های پیچیده قلبی نیز وجود دارند که غیر قابل درمان و مرگ و میر در آنها بالا است.از جمله این بیماری ها تکامل نیافتن سمت چپ قلب است و نوزادانی که با این مشکل متولد می شوند در همان ۲۴ ساعت اول احتمال مرگ آنها وجود دارد.
هر چند استفاده از این دستگاه هیچ گونه عارضه احتمالی برای مادر و جنین ندارد، اما استفاده عادی از آن برای همه مادران توصیه نمی شود.

گروه های پر خطر (که کاندید انجام اکوی جنین می باشند):

استفاده از این دستگاه برای گروه هایی

1-       سابقه فامیلی (در خانواده و یا فرزندان قبلی) ابتلا به نارسایی های مادرزادی قلبی دارند توصیه می شود.

2-      در خانواده هایی که مادر یا پدر و یا فرزندان سابقه ابتلا به نارسایی های مادرزادی غیر قلبی را داشته اند استفاده از اکوی جنینی توصیه می شود.

3-       همچنین مادرانی که مبتلا به یک سری بیماری های متابولیکی از جمله دیابت، فنیل کتونوری و یا لوپوس هستند احتمال ابتلای جنین آنها به نارسایی های قلبی در مقایسه با سایرین بیشتر است.

نکته: بیماری لوپوس یک اختلال خودایمنی است که در آن دو نوع آنتی بادی اتو ایمیون  با نام های anti-La(SSB) و anti-Ro (SSA) تولید شده که توانایی عبور از جفت را دارند. در صورتی که این آنتی بادی ها به جنین برسند می توانند روی ضربان قلب جنین اثر گذاشته و منجر به مرگ داخل رحمی جنین شوند.

در صورت تشخیص به موقع اثر آنتی بادی بر جنین می توان با دادن دارو بی نظمی قلبی را بر طرف نمود. احتمال انتقال آنتی بادی های لوپوس یه جنین در هفته های ۱۸ الی ۲۴ بارداری بیش از هر زمان دیگر است از این رو توصیه می شود در این بازه زمانی هر ۲ هفته یک بار اکوکاردیوگرافی قلب جنین انجام شود.

4-      علاوه بر این مادرانی که سقط های مکرر داشته اند

5-      سابقه نازایی و استفاده از روشهای کمک باروری (مثل IVFو یا ICSI) داشته اند.

6-      مادرانی که سابقه مصرف دارو بخصوص سابقه مصرف داروهای اعصاب (مثل لیتیوم) را دارند احتمال حاملگی های همراه با نارسایی های قلبی در آنها بیشتر است.

7-      وجود سابقه بیماری های عفونی دوران حاملگی مثل سرخجه، سیتومگالوویروس، آنتروویروس ها و پاروویروس ها.

8-       یکی از علل بروز هیدروپس در جنین مشکلات قلبی است. از این رو برای یافتن علت ایجاد کننده هیدروپس اکوی قلب می تواند کمک کننده باشد.

9-      مصرف داروهای تراتوژن در زمان حاملگی مثل الکل، آمفتامین، ضد تشنج ها، لیتیوم، ویتامینA  (رتینوئیک اسید) و وارفارین.

10-  وجود یک یافته غیر طبیعی در سونوگرافی معمولی مثل شک به بیماری های قلبی یا خارج قلبی، اختلالات ریتم قلب جنین (آریتمی)، هیدروپس فتالیس، افزایش یا کاهش ضربان قلب جنین که با اصطلاح تاکی کاردی و برادی کاردی شناخته می شود،ادم پشت گردن جنین (NT  بالا در ناهنجاری قلب و عروق، هم در جنین های نرمال و هم در جنین های غیر طبیعی از نظر کروموزوم،  دیده می شود، لذا نقایص قلبی یکی از علل شایع NT  بالای جنین است. بنابر این حتی در صورت طبیعی بودن نتیجه آمنیوسنتز و کاریوتیپ جنین، انجام اکوی قلب جنین ضروری است)، اختلالات مایع آمنیوتیک، کاهش رشد جنین.

11-     با توجه به احتمال وجود مشکلات قلبی در همراهی با  ناهنجاری های مادرزادی، در صورتی که  هر گونه یافته غیر طبیعی در سونوگرافی دیده شود جهت اطمینان از سلامت قلب جنین، اکوکاردیوگرافی توصیه می شود.

12-   تشخیص بیماری های کروموزومی در دوران جنینی.

  •  دوقلویی بخصوص دوقلوهای مونوکوریون که جنین ها از یک جفت تغذیه می کنند.

13-    وجود سطح غیر طبیعی از مارکرهای بیوشیمیایی در خون مادر مثل AFP و HCG

14-     در مواردی که احتمال وجود نقایص کروموزومی جنین طبق آزمایشات غربالگری در محدوده خطر متوسط یعنی ۱/۲۵۰ الی ۱/۱۰۰۰ قرار بگیرد پس انجام مشاوره ژنتیک، انجام اکوی قلب جنین به مادر پیشنهاد می شود.

 کاربرد اکوکاردیوگرافی در جنین:

با تشخیص اختلال در ضربان قلب جنین، می‌توان با تجویز دارو ضربان را به حالت طبیعی یا نزدیک به طبیعی رساند. همچنین با تشخیص بیماری‌های قلبی قبل از تولد زمینه برای درمان بیماران بعد از تولد فراهم می‌شود.
بیماری‌های قلبی مادرزادی تحت عوامل مولتی فاکتوریال از جمله ارث و عوامل محیطی بروز می‌کند و نمی‌توان از بروز آنها جلوگیری کرد. با اکوکاردیوگرافی قلب جنین می‌توان این بیماریها را تشخیص داد و نسبت به درمان به موقع اقدام کرد.

مقالات مرتبط با موارد کاربرد اکوکاردیوگرافی در جنین (بروز شده)

پرسش و پاسخ

سوال 1403/06/01

سلام

پاسخ مدیر 1403/06/01

سلام

سوال 1403/05/18

سلام خسته نباشید من رفتم سنودکتربهم گفت لک خون داخل قلب جنین است اما مشکلی نداره ی ماه دیگه دوباره بیا برای سنو آیا خطر دارد یا نه

پاسخ مدیر 1403/05/18

نگران نباشید و طبق صلاحدید متخصص عمل کنید

سوال 1403/04/23

سلام حدودا۱۸/۱۹تفتم‌رفتم‌اکوقلب جنین بهم گفتن یه وسوراخ بین دهلیز بطن هست که طبیعیه به مرور برطرف میشه ولی شما۲۷.۲۸هفته بی اکو من۲۵هفته ۶روز رفتم اکو گفتش برطرف نشده بذار بعد ب دنیااومدنش بیا مجدد اکو میخواستم بدونم چقد جای نگرانی داره گفت اگ برطرف نشه جراحی میکنیمش

پاسخ مدیر 1403/04/23

اگر تست های غربالگری تان نرمال است نگران اکوژن کاردیاک فوکوس نشوید.کانون اکوژن داخل قلبی برای خود قلب جنین هیچ مشکلی ایجاد نمی کندو اغلب در سه ماهه سوم یا بعد از تولد از بین می رود. هم چنین اگر سایر یافته های تست های غربالگری ،ازمایشات بیوشیمی ،سونوگرافی تخصصی ( انومالی اسکن برای بررسی soft markers ) از نظر اناپلوئیدی ( سندرم داون ) منفی باشد این کانون اکوژن خوش خیم بوده و مشکلی برای جنین ایجاد نخواهد کرد و نیاز به بررسی بیشتر ندارد٠همانطوریکه اشاره شد وجود اکوژنیک فوکوس یک بیماری قلبی نیست ویک نشانه ضعیف ( soft marker) سندرم داون هست .

سوال 1402/11/16

سلام خسته نباشید من دیابت نوع یک دارم و الان بارداری دومم هست و هفته ۲۷هستم هفته۱۸رفتم اکوی قلب جنین دکتر گفت همه چی خوبه و ضخامت دیواره قلب دوونیم میل هست هفته۲۵دوباره رفتم گفت ضخامت دیواره شده چهار و نیم میل که اگر بیشتر از این بشه خطرناکه و بچه باید بعد از دنیا اومدن بستری بشه.حالا سوالم اینه که چقدر خطرناکه این مشکل؟آیا درمان داره؟ و اینکه یکم در مورد این مورد توضیح بدید ممنون میشم

پاسخ مدیر 1402/11/16

جواب: لطف کنید سونوهایتان را بفرستید، اصطلاحی به نام ضخامت دیواره قلب خیلی معنی نمی دهد.

سوال 1402/05/13

با سلام،در هفته دوازده ان تی جنین من3/6گزارش شد،آمنیو سنتز نرمال بود،اکوی هجده هفته نرمال بود در سونوی غربالگریc.t ratio0/59گزارش شد،سه پزشک متخصص قلب گفتند مشکل خاصی نیست ولی در یک سونوی27هفتگی گفتند که قلب بزرگ است تمام حفره ها بزرگ است ورید های ژوگولار ساب کلاوین و نافی پرفشار هستند و پلی هیدرامینوس هست،این مسئله منو به شدت نگران کرده،یک سونوی دیگه انجام بدم یا اکوی مجدد یا برم پیش پریناتولوژیست؟مسئله چی میتونه باشه؟

پاسخ مدیر 1402/05/13

باید طبق نظر پریناتولوژیست و در کنار آن متخصص قلب عمل کنید

سوال 1402/02/19

با سلام خسته نباشید .۲۶هفته ۳روز رفتم اکو قلب جنین گفتن دریچه تریکوسپید ۱۱۶خطرناکه؟

پاسخ مدیر 1402/02/19

باید پزشک متخصص پریناتولوژی بررسی دقیق انجام دهند و اظهار نظر کنند .

سوال 1402/01/17

با سلام من داخل سنو آنومالی 20 هفتگی نوشته فوکوس اکوژنیک کوچک در حدود 2mm در داخل LV بطن چپ قلب بدون ناهنجاری های قلبی یا خارج قلبی دیده می‌شود آیا برای جنین مشکلی دارد و جای نگرانی هست یا نه و آیا نیاز هست اکو قلب برای جنین بدم

پاسخ مدیر 1402/01/17

اگر تست های غربالگری تان نرمال است نگران اکوژن کاردیاک فوکوس نشوید.کانون اکوژن داخل قلبی برای خود قلب جنین هیچ مشکلی ایجاد نمی کندو اغلب در سه ماهه سوم یا بعد از تولد از بین می رود. هم چنین اگر سایر یافته های تست های غربالگری ،ازمایشات بیوشیمی ،سونوگرافی تخصصی ( انومالی اسکن برای بررسی soft markers ) از نظر اناپلوئیدی ( سندرم داون ) منفی باشد این کانون اکوژن خوش خیم بوده و مشکلی برای جنین ایجاد نخواهد کرد و نیاز به بررسی بیشتر ندارد٠همانطوریکه اشاره شد وجود اکوژنیک فوکوس یک بیماری قلبی نیست ویک نشانه ضعیف ( soft marker) سندرم داون هست .

سوال 1401/09/20

سلام و خسته نباشید،من هفته ۲۶ بارداری هستم ،تمام آزمایشها و سونوهام تا الان سالم بوده دکتر منو فرستاد اکو قلب ،اونجا گفتن بطن چپ قلب جنین بزرگتره از بطن راستش هست و دوباره تو هفته ۳۲ بیا و اکو بده،حالا سوالم اینه که این مشکل چقدر جدیه؟آیا ممکن خودش خوب بشه یا اگر بچه با این نقص متولد بشه،چه مشکلاتی پیش روش هست آیا خطرناک یا کارش به عمل کشیده میشه،در ضمن ما هیچ مشکل قلبی تو خانواده و فامیل نداریم،تر وخدا راهنماییم کنین خیلی ناراحتم کارم همش گریست،در ضمن ممکن این مشکل قلبی ربطی به سندروم دان داشته باشه.ممنونم..

پاسخ مدیر 1401/09/20

چنانچه غربالگری هایتان نرمال بوده خیلی جای نگرانی نیست ودر صورت صلاحدید پزشکتان با یک متخصص پریناتولوژی مشورت کنید و توجه داشته باشید استرس و نگرانی اسیب بیشتری به جنین وارد می کند تا هفته 32 صبر نید . یک سری مسائل قلبی در هفته های بالاتر رفع می گردد .

سوال 1401/09/02

با عرض سلام. من در هفته ۱۸ اکوکاردیوگرافی قلب جنین رو انجام دادم و غیر از وجود یک سوراخ ریز مورد دیگری دیده نشد که پزشک گفت این سوراخ برطرف خواهد شد. آیا ممکنه بعد از این باز هم مشکلی برای قلب بچه پیدا بشه؟

پاسخ مدیر 1401/09/02

بله معمولا در این هفته های جنین وجود سوراخ طبیعی است و باید در هفته های بالاتر باید این سوراخ از بین برود لذا توصیه می کنیم در هفته های 32 تا 34 هم یک بار دیگر چک شود

سوال 1401/08/05

باسلام من در هفته 19هستم و جواب انومالی مشکل روده در جنین بود بردم متخصص گفتن روده جنین بالا قرار گرفته در معده و گفتن سقط بشه یا که بعد از تولد طی چند مرحله عمل میشه که موندن بچه 50/5۰هست میشه بگین چیکار کنم این مشکل جدی هست یا ن برطرف میشه

پاسخ مدیر 1401/08/05

من اینجور مواقع توصیه می کنم که حتماً با یک متخصص پریناتولوژی و یا متخصص ژنتیک مشورت کنید.

سوال 1401/07/19

سلام خسته نباشید. من هفته 19هستم رفتم سنو گرافی داخل سنو اینا اومده طول دهانه رحم در سن قبل از بارداری 42 میلی متر است. مغز (cisterno mugu 33mm، مخچه 19.3mm، NF 25mm بطن جانبی 7.3mm) میمون نزدیک با توجه به سن حاملگی پایین و موقعیت نامناسب جنین، صلوات بهینه قلب و عروق بزرگ امکان پذیر نیست و حذف بیشتر با اکوکاردیوگرافی یا پیگیری توصیه می شود. یونگ، دیسفرنیا)، معده، کبد، روده‌های اکوژنیک، کلیه‌ها و سایر اندام‌های شکم فتا و قسمت استخوانی قابل مشاهده کاملاً سالم هستند. سونوگرافی نمی تواند همه انواع ناهنجاری ها را تشخیص دهد و برخی از آنها پس از ارائه سونوگرافی ایجاد می شوند، در اواخر بارداری یا حتی پس از تولد تشخیص داده می شوند.ایا خطرناکه

پاسخ مدیر 1401/07/19

جواب: میزان NF را درست نوشته اید؟

سوال 1401/05/19

سلام خسته نباشيد من تو ٢٢هفته اكوگرافي قلب جنين رفتم بهم گفتن رو ديواره دهليزي قلب جنين سوراخ كوچكي است و همچنين يكي از شريان ها بازه از دكترم پرسيدم طبيعيه گفتن بله بايد اين سوراخ باشه تا قلب رشد كنه به نظرشماهم طبيعيه؟؟

پاسخ مدیر 1401/05/19

بله معمولا در این هفته های جنین وجود سوراخ طبیعی است و باید در هفته های بالاتر باید این سوراخ از بین برود لذا توصیه می کنیم در هفته های 32 تا 34 هم یک بار دیگر چک شود .

سوال 1401/01/30

سوال: سلام من در هفته ۲۰ سونو انومالی انجام دادم در بطن چپ قلب جنین کانون اکوژن به قطر ۲ میل دیده شده آزمایشات و سونو های قبلی و غربالگری قبلی همه چی نرمال و خوب بود دکترم گفتن برای این که خیال خودت راحت بشه یه اکو برو من نرفتم ولی الان که ۳۲ هفته ام استرس گرفتم میتونم الان اکو کنم؟ فایده ای داره ؟ یا دیگه اگه مشکلی هم باشه کار از کار گذشته،

پاسخ مدیر 1401/01/30

جواب: اگر تست های غربالگری تان نرمال است نگران اکوژن کاردیاک فوکوس نشوید.کانون اکوژن داخل قلبی برای خود قلب جنین هیچ مشکلی ایجاد نمی کندو اغلب در سه ماهه سوم یا بعد از تولد از بین می رود. هم چنین اگر سایر یافته های تست های غربالگری ،ازمایشات بیوشیمی ،سونوگرافی تخصصی ( انومالی اسکن برای بررسی soft markers ) از نظر اناپلوئیدی ( سندرم داون ) منفی باشد این کانون اکوژن خوش خیم بوده و مشکلی برای جنین ایجاد نخواهد کرد و نیاز به بررسی بیشتر ندارد٠همانطوریکه اشاره شد وجود اکوژنیک فوکوس یک بیماری قلبی نیست ویک نشانه ضعیف ( soft marker) سندرم داون هست . انجام اکوکاردیوگرافی جنین از این جهت می تواند کمک کننده باشد که ٥٠٪ بیماران مبتلا به سندرم داون بیماری مادرزادی قلبی همراه دارند لذا اگر در اکوی انجام شده بیماری مادرزادی شایع سندرم داون ( اندوکاردیال کوشینگ دیفکت ) دیده شود به احتمال خیلی بالا جنین مبتلا به سندرم داون می باشد ، به همین صورت اگر بیماری مادرزادی قلبی نداشته باشد کمک کننده خواهد بود.. توصیه می شود در صورت صلاحدید پزشک تان با متخصص پریناتولوژی مشورت کنید.

سوال 1401/01/28

سلام، خسته نباشید سونوی ۱۸ هفته رو انجام دادم خداروشکر همه موارد نرمال بود فقط دکتر گفتن دوتا لکه سفید داخل بطن چپ قلب دیده میشه که اکو قلب پیشنهاد دادن ولی دکتر خودم گفتن نیازی نیست خیلی استرس دارم آیا مشکلی وجود داره؟ عددnt تو غریالگری ۱۲ هفته ۱/۸ بود سوال دیگه ای که از خدمتتون دارم طول سرویس رحم ۳۵/۵ بود و دکتر گفتن رحمم قیفی شکل شده پروژسترون تجویز کردن تا ۲۰ شب تا مجدد برم سونو گفتن اگر بازهم کم باشه باید رحمم دوخته بشه خیلی اعصابم خورد شده همش استرس دارم و گریه میکنم ازتون راهنمایی میخوام. ممنون

پاسخ مدیر 1401/01/28

جواب: اگر غربالگری تون نرمال است اون لکه های سفید جای نگرانی ندارد. در دومی هم نگران نباشید، پروژسترون مصرف کنید و از بلند کردن چیزهای سنگین خودداری کنید تا سونوی مجدد انجام شود.

سوال 1400/12/03

سوال: سلام خانمی ۲۹ ساله هستم که دیابت نوع ۱ دارم، عربالگری اول انجام دادم مشکلی نبود برای غربالگری دوم دکتر فقط ازمایش برام نوشت و هفته ۱۸ انامالی، دکتر گفتن که دیابت دارم باید اکوی قلب جنین انجام بدم، خیلی نگران شدم که نکنه بچه مشکلی داشته باشه؟میشه راهنمایی کنید در این مورد که نگرانی من بجاست یا نه مسله ای نیست و رد میشه؟

پاسخ مدیر 1400/12/03

جواب: نگران نباشید برای بررسی بیشتر و به دلیل اطمینان خاطر از سلامت جنین صرت می گیرد .

سوال 1400/12/03

سوال: سلام خانمی ۲۹ ساله هستم که دیابت نوع ۱ دارم، عربالگری اول انجام دادم مشکلی نبود برای غربالگری دوم دکتر فقط ازمایش برام نوشت و هفته ۱۸ انامالی، دکتر گفتن که دیابت دارم باید اکوی قلب جنین انجام بدم، خیلی نگران شدم که نکنه بچه مشکلی داشته باشه؟میشه راهنمایی کنید در این مورد که نگرانی من بجاست یا نه مسله ای نیست و رد میشه؟

پاسخ مدیر 1400/12/03

جواب: نگران نباشيد نياز به بررسي بيشتر به جهت اطمينان خاطر از سلامت جنين مي باشد .

سوال 1400/09/02

سوال: سلام..۲۷هفته هستم اکوقلب انجام دادم دکتر گفت قلب بچه کامل سالمه ولی بعد تولد اکوی قلب بشه خیلی نگرانم..و اگه دیابت داشته باشم و کنترل بشه ممکنه تاثیری در بهبودی بطن راست داشته باشه

پاسخ مدیر 1400/09/02

جواب: لطفا جواب آزمایشاتتان را ارسال کنسد تا براساس ان ها را هنماییتان کنیم . ولی به طور کل نگران نباشید . دیابت بارداری هم باید حتما تحت نظر پزشک باشید و از خوردن غداهای قندی به خصوص در اخر شب جلوگیری کنید .

سوال 1400/01/23

سوال: سلام خسته نباشید سونو گرافی آنومالی برام اکوکاردیو نوشته دکترم فرستاد اکو حالا جواب اومده اکوژنیک فوکوس در حد سافت مارکت مشهود است ترو خدا جواب بدین خیلی نگرانم ممنون

پاسخ مدیر 1400/01/23

جواب: اگر تست های غربالگری تان نرمال است نگران اکوژن کاردیاک فوکوس نشوید.کانون اکوژن داخل قلبی برای خود قلب جنین هیچ مشکلی ایجاد نمی کندو اغلب در سه ماهه سوم یا بعد از تولد از بین می رود. هم چنین اگر سایر یافته های تست های غربالگری ،ازمایشات بیوشیمی ،سونوگرافی تخصصی ( انومالی اسکن برای بررسی soft markers ) از نظر اناپلوئیدی ( سندرم داون ) منفی باشد این کانون اکوژن خوش خیم بوده و مشکلی برای جنین ایجاد نخواهد کرد و نیاز به بررسی بیشتر ندارد٠همانطوریکه اشاره شد وجود اکوژنیک فوکوس یک بیماری قلبی نیست ویک نشانه ضعیف ( soft marker) سندرم داون هست . انجام اکوکاردیوگرافی جنین از این جهت می تواند کمک کننده باشد که ٥٠٪ بیماران مبتلا به سندرم داون بیماری مادرزادی قلبی همراه دارند لذا اگر در اکوی انجام شده بیماری مادرزادی شایع سندرم داون ( اندوکاردیال کوشینگ دیفکت ) دیده شود به احتمال خیلی بالا جنین مبتلا به سندرم داون می باشد ، به همین صورت اگر بیماری مادرزادی قلبی نداشته باشد کمک کننده خواهد بود.. توصیه می شود در صورت صلاحدید پزشک تان با متخصص پریناتولوژی مشورت کنید.

سوال 1399/11/21

سوال: سلام خسته‌نباشی من در هفته ۱۴ باردارس هستم غربالگری اول انجام دادم با ازمایشاتشو دکترم گقتن مشکلی نیست ولی برام اکو قلب جنین نوشتن ایا مشکلی هست که گفتن

پاسخ مدیر 1399/11/21

جواب : جواب آزمایشاتتون را برایم ارسال کنید یا بنویسید.تا دقیق راهنماییتان کنم.

سوال 1399/11/18

سوال: سلام من تو هفته 21 بارداری هستم تو سونو گرافی 18 هفته چیزی مشاهده نشد و همه چیز نرمال و جنین دختر است. دکترم با دستگاه خودشون صدای قلب جنین رو نشنیدن.و به من گفتن که اکو قلب انجام بدم حالا میخواستم ببینم لزومی دارد یا خیر.

پاسخ مدیر 1399/11/18

جواب: نتایج آزمایشاتتان را نداریم که اظهار نظر کنیم ولی به طور کل در موارد زیر اکو جنین توصیه می شود .استفاده از این دستگاه برای گروه هایی 1- سابقه فامیلی (در خانواده و یا فرزندان قبلی) ابتلا به نارسایی های مادرزادی قلبی دارند توصیه می شود. 2- در خانواده هایی که مادر یا پدر و یا فرزندان سابقه ابتلا به نارسایی های مادرزادی غیر قلبی را داشته اند استفاده از اکوی جنینی توصیه می شود. 3- همچنین مادرانی که مبتلا به یک سری بیماری های متابولیکی از جمله دیابت، فنیل کتونوری و یا لوپوس هستند احتمال ابتلای جنین آنها به نارسایی های قلبی در مقایسه با سایرین بیشتر است. نکته: بیماری لوپوس یک اختلال خودایمنی است که در آن دو نوع آنتی بادی اتو ایمیون با نام های anti-La(SSB) و anti-Ro (SSA) تولید شده که توانایی عبور از جفت را دارند. در صورتی که این آنتی بادی ها به جنین برسند می توانند روی ضربان قلب جنین اثر گذاشته و منجر به مرگ داخل رحمی جنین شوند. در صورت تشخیص به موقع اثر آنتی بادی بر جنین می توان با دادن دارو بی نظمی قلبی را بر طرف نمود. احتمال انتقال آنتی بادی های لوپوس یه جنین در هفته های ۱۸ الی ۲۴ بارداری بیش از هر زمان دیگر است از این رو توصیه می شود در این بازه زمانی هر ۲ هفته یک بار اکوکاردیوگرافی قلب جنین انجام شود. 4- علاوه بر این مادرانی که سقط های مکرر داشته اند 5- سابقه نازایی و استفاده از روشهای کمک باروری (مثل IVFو یا ICSI) داشته اند. 6- مادرانی که سابقه مصرف دارو بخصوص سابقه مصرف داروهای اعصاب (مثل لیتیوم) را دارند احتمال حاملگی های همراه با نارسایی های قلبی در آنها بیشتر است. 7- وجود سابقه بیماری های عفونی دوران حاملگی مثل سرخجه، سیتومگالوویروس، آنتروویروس ها و پاروویروس ها. 8- یکی از علل بروز هیدروپس در جنین مشکلات قلبی است. از این رو برای یافتن علت ایجاد کننده هیدروپس اکوی قلب می تواند کمک کننده باشد. 9- مصرف داروهای تراتوژن در زمان حاملگی مثل الکل، آمفتامین، ضد تشنج ها، لیتیوم، ویتامینA (رتینوئیک اسید) و وارفارین. 10- وجود یک یافته غیر طبیعی در سونوگرافی معمولی مثل شک به بیماری های قلبی یا خارج قلبی، اختلالات ریتم قلب جنین (آریتمی)، هیدروپس فتالیس، افزایش یا کاهش ضربان قلب جنین که با اصطلاح تاکی کاردی و برادی کاردی شناخته می شود،ادم پشت گردن جنین (NT بالا در ناهنجاری قلب و عروق، هم در جنین های نرمال و هم در جنین های غیر طبیعی از نظر کروموزوم، دیده می شود، لذا نقایص قلبی یکی از علل شایع NT بالای جنین است. بنابر این حتی در صورت طبیعی بودن نتیجه آمنیوسنتز و کاریوتیپ جنین، انجام اکوی قلب جنین ضروری است)، اختلالات مایع آمنیوتیک، کاهش رشد جنین. 11- با توجه به احتمال وجود مشکلات قلبی در همراهی با ناهنجاری های مادرزادی، در صورتی که هر گونه یافته غیر طبیعی در سونوگرافی دیده شود جهت اطمینان از سلامت قلب جنین، اکوکاردیوگرافی توصیه می شود. 12- تشخیص بیماری های کروموزومی در دوران جنینی. دوقلویی بخصوص دوقلوهای مونوکوریون که جنین ها از یک جفت تغذیه می کنند. 13- وجود سطح غیر طبیعی از مارکرهای بیوشیمیایی در خون مادر مثل AFP و HCG 14- در مواردی که احتمال وجود نقایص کروموزومی جنین طبق آزمایشات غربالگری در محدوده خطر متوسط یعنی ۱/۲۵۰ الی ۱/۱۰۰۰ قرار بگیرد پس انجام مشاوره ژنتیک، انجام اکوی قلب جنین به مادر پیشنهاد می شود.

سوال 1399/10/06

سلام ،خسته نباشید من دو روزه وارد هفته ۲۰ بارداری شدم،خواستم بپرسم ازتون الان میشه اکو جنین رو انجام بدم ،زود نیست؟

پاسخ مدیر 1399/10/06

سوال: بهترین زمان برای انجام اکوکاردیوگرافی جنین هفته ۱۸ الی ۲۴ بارداری است

سوال 1399/09/18

سوال: سلام خسته نباشید ۳۵ سالمه و در هفته ی ۱۹ بارداری هستم .اکوکاردیوگرافی انجام دادم دکتر بهم گفت بین دو بتن سوراخ کوچکی هست که به مرور زنان بسته میشه فقط بعد از زاینان نوزاد رو بیار ببینم خیلی نگرانم ایا احتمال نقص مادر زادی هست؟

پاسخ مدیر 1399/09/18

جواب: زمانی که جنین از بدو تولد با بیماری به دنیا می آید را می گویند نقص مادرزادی و این لزوما مشکل به خاطر ژنتیک مادر نیست. بله احتمالا این نقص را داشته باشند طبق نظر پزشکتان.لذا تحت نظر متخصص قلب باشید خیلی از این موارد برطرف می گردد.

سوال 1399/07/30

سوال: سلام من ۱8 هفته و5 روزسنوآنومالی دادم که گفتن ناحیه اکوژن به د یامتر 2mmدرون بطن مشهود است میخواستم بدونم خیلی مشکل داره

پاسخ مدیر 1399/07/30

جواب: نگران نباشید . تمام توصیه هایی که می شود جهت بررسی بیشتر و اطمینان از سلامت جنین است. لازم به ذکر است که اگر ریسک غربالگری نرمال باشد،با توجه به اینکه Echogenic CARDIAC focus از مارکرهای اختلالات کروموزومی نمی باشد ولی اگر این مارکر با مارکر دیگری مثبت شود جهت بررسی بیشتر و اطمینان از سلامت جنین کاندید انجام آمنیوسنتز می باشد که البته شما احتمالا مورد دیگه ای نبوده است. و در صورت نرمال بودن باید fetal echocardiography باشد.

سوال 1399/07/05

سوال: سلام با اکو جنین معلوم می شود پسر یانه.

پاسخ مدیر 1399/07/05

جواب: نه نمی شود.

سوال 1399/01/16

سئوال: با سلام هفته ی 12 و یک روز بارداری هستم nt:2.3هست و crl:57.3 ایاهای ریسک می باشم و یا مدیوم - اگر لازمه چه آزمایشی انجام بدم خواهش میکنم راهنمایی کنید خیلی استرس دارم

پاسخ مدیر 1399/01/16

جواب: نگران نباشید ، ولی آزمایش خون اش را انجام دهید و ریسک نهایی تریزومی ها را برایم بنویسید.

سوال 1398/09/23

سئوال: سلام،خانمی ۳۶ ساله هستم که در هفته ۱۸ سونی آنومالی انجام دادم ام،همه سونو نرمال بود،فقط در گزارش سونو نوشته:نمای مشکوک به trans position عروق بزرگ مشهود است.این سونو گرافی شامل اکوکاردیو گرافی نمی باشد. میشه راهنمایی بفرمائید،ممنونم

پاسخ مدیر 1398/09/23

جواب: در صورت صلاحدید پزشکتان با یک متخصص پریناتولوژی مشورت کنید.

سوال 1397/08/23

سئوال: سلام خسته نباشید من درهفته ۲۰بارداری ام ودکتراکو کاردیوکرافی نوشته درصورتی که ازمایش وسونوها رو گفته خوبه ولی پارسال درهفته ۵سقط داشتم ایاضروریه اکو قلب هزینشم زیاده خواهشاجواب بدین

پاسخ مدیر 1397/08/23

جواب: احتمالاً یک یافته به نفع اختلالات قلبی و عروقی دیده شده که این درخواست برای شما انجام شده است. به نظر من بهتر است که انجام دهید.

سوال 1397/03/12

حدیث

جمعه 16 تیر 1391 - 17:08

 

باسلام من قبل از بارداری ازفولیک اسیداستفاده نکردم والان در هفته 8 بارداری هستم ودکترم به من فولیک اسید نداد به جاش کپسول فیفول داد آیاجایگزین فولیک اسید میشود ومشکلی برایم ایجاد نمیشود و درمحل کارم دستگاه ایکس ری وجود دارد میخواستم بدانم اشعه اش برایم مضر نیست

پاسخ مدیر 1397/03/12

جواب: اگر غلظت اسید فولیک موجود در فیفول معادل 1 میلی گرم باشد اوکی است و همان را مصرف نماید. در مورد اشعه ایکس حتمأ با پزشکتان مشورت کنید. چون با استفاد ار بچ های مخصوص باید مشخص شود که دوز دریافتی شما طی روز چقدر است.

6LdfT2UfAAAAAAxZguzC6elM2sHztpu8uBz5oaJf