پرخوری در دوران بارداری، جنین را مستعد بیماری‌های‌ قلبی می‌کند

مادرانی که در دوران بارداری پرخور هستند، کودکانشان در آینده در معرض چاقی مفرط و بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند.
پرخوری در دوران بارداری، جنین را مستعد بیماری‌های‌ قلبی می‌کند
زنان باردار و شیرده باید روزانه از 4 گروه اصلی مواد غذایی استفاده کنند.

گروه نان و غلات منبع عمده تأمین انرژی مورد نیاز روزانه بوده و شامل انواع نان، برنج، گندم، جو و ذرت است که زنان باردار و شیرده روزانه 7 تا 11 سهم از نان و غلات باید استفاده کنند که هر سهم معادل یک برش نان سنگک، تافتون، بربری یا سه‌چهارم لیوان غلات پخته شده است.

گروه میوه‌ها و سبزی‌ها که منبع غنی از ویتامین‌های A , C املاح معدنی و فیبر است، شامل انواع میوه‌ها از قبیل سیب، انگور، گیلاس، گلابی، طالبی و هندوانه است؛ زنان باردار به طور متوسط 3 تا 4 سهم از این میوه‌ها را در روز مصرف کنند که هر سهم میوه معادل یک عدد سیب، پرتقال یا موز متوسط یا نصف لیوان کمپوت یا 3 عدد زردآلو یا نصف لیوان حبه انگور یا یک‌چهارم طالبی متوسط است.

زنان باردار از گروه سبزی‌ها نیز روزانه 4 تا 5 واحد مصرف کنند که هر سهم معادل یک لیوان سبزی خام برگ‌دار یا سالاد سبزی‌ها یا نصف لیوان سبزی‌ پخته است.

همچنین زنان باردار از گروه شیر و لبنیات حدود 3 تا 4 سهم در روز مصرف کنند که این گروه منبع غنی از کلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامین‌های A و B2 که برای رشد استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری بوده و هر سهم معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 60 گرم پنیر یا یک لیوان کشک است.

گروه گوشت، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزها غنی از پروتئین و املاحی مانند آهن و «روی» است و این گروه شامل انواع گوشت سفید، قرمز، ماهی، دل، جگر، تخم‌مرغ، عدس، حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس و مغزهایی مانند پسته، بادام و گردو است که زنان باردار و شیرده روزانه 3 سهم که هر سهم معادل 60 گرم گوشت قرمز، یا ماهی یا مرغ یا نصف لیوان حبوبات خام یا یک لیوان حبوبات پخته یا 2 عدد تخم‌مرغ یا نصف لیوان حبوبات پخته است را مصرف کنند.

سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت:‌ زنان باید قبل از باردار شدن، برنامه‌ریزی صحیحی غذایی داشته باشند و با برنامه‌ریزی صحیح باردار شوند.

وی گفت: نحوه تغذیه مادران باردار در سرنوشت کوتاه‌مدت و بلندمدت نوزادان تأثیرگذار است؛ زنانی که با چاقی و عدم رعایت تناسب اندام بچه‌دار می‌شوند، در طول بارداری ممکن است به دیابت بارداری و فشارخون بارداری مبتلا شوند همچنین چاقی زنان باردار موجب افزایش چربی خون آنها در این دوران می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی اضافه کرد: وزن زیاد مادر و عادت به پرخوری، موجب افزایش وزن کودک می‌شود همچنین مادرانی که در دوران بارداری پرخور هستند، کودکانشان در آینده در معرض چاقی مفرط و بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند.

مظهری افزود: زنانی که خیلی لاغر هستند و BMI آنها زیر 18 است، به دلیل اینکه ذخایر بدن آنها پایین است، 3 ماهه اول بارداری برایشان دوران بحرانی است و باید مواد غذایی کافی در اختیار جنین قرار دهند.

مقالات مرتبط با پرخوری در دوران بارداری، جنین را مستعد بیماری‌های‌ قلبی می‌کند

پرسش و پاسخ

6LdfT2UfAAAAAAxZguzC6elM2sHztpu8uBz5oaJf