مروری بر آخرین دستورالعمل تشخیص ، پیشگیری و مدیریت HPV

ویروس پاپیلومای انسانی (Human Papiloma Virus) و یا همان HPV جزو خانواده ویروس های DNA دار دو رشته ای است که فقط سلولهای اپی تلیوم پوست و مخاط را درگیر می کند.

این عفونت یکی از شایعترین بیماریهای منتقله از طریق تماس جنسی است.

تاکنون 150 نوع از آن تشخیص داده شده که فقط 40 ژنوتایپ آن مربوط به ناحیه تناسلی است و می تواند این ناحیه را آلوده کند.

اغلب این عفونت ها خود محدود شونده (self limited) و بدون علامت بوده و در بسیاری از موارد شناسایی نمی شود.

تایپ های ژنیتال HPV بر اساس ارتباط اپیدمیولوژیک آنها با کانسر سرویکس به دو دسته کم خطر (Low risk HPV) و پر خطر (High risk HPV) طبقه بندی شده اند.

تایپ های پر خطر یا انکوژن (oncogen) می تواند طیف وسیعی از تغییرات با درجه کم (low grade) تا درجه بالا (high grade) را در سلولهای دهانه رحم (سرویکس) ایجاد کنند و ضایعات پیش سرطانی ، کانسر ناحیه سرویکس ، پنیس ، آنال ، واژینال ، ولوال و اروفارنژیال ایجاد نمایند. 

عفونت پایدار (persistant) با تایپهای انکوژن ویروس بعنوان قوی ترین عامل خطر برای ایجاد ضایعات پره کانسر و کانسر مرتبط با HPV محسوب می شود.

بروز همه کانسرهای سرویکس به تایپ های پر خطر HPV نسبت داده می شود.

عامل 70 درصد کانسر سرویکس هم ژنوتایپ های 16 و 18 می باشد.

12 تایپ پر خطر دیگر عبارتند از : 31 ، 33 ، 35 ، 39 ، 45 ، 51 ، 52 ، 54 ، 56 ، 58 ، 59 و 68 می باشند.

تنها کانسر مرتبط با HPV که برای آن غربالگری توصیه شده است کانسر دهانه رحم است که این غربالگری بر مبنای انجام تست پاپ اسمیر (بررسی سیتولوژی دهانه رحم) به همراه آزمایش بررسی HPV استوار است که به انجام همزمان این دو تست اصطلاحاً Cotest گفته می شود.

انتقال HPV

از آنجائیکه شایعترین نوع عفونت ناشی از HPV عفونت آنوژنیتال است بنابراین انتقال ان هم از ناحیه آنوژنیتال صورت می گیرد ، اما می تواند از نقاط دیگری نظیر حلق و دهان هم منتقل شود. 

اساساً انتقال ژنیتال ، از طریق تماس جنسی (معمولاً همراه با مقاربت یا Coital) و یا تماس های نزدیک (intimate) مانند تماس دهانی - ژنیتال ، ژنیتال - ژنیتال غیر مقاربتی  (Non coital) صورت می گیرد. 

بنابراین مقاربت برای انتقال عفونت ضروری نیست.

در یک سری از مقالات گزارشاتی از وجود عفونت در دختران باکره گزارش شده است که به نظر می رسد اغلب آنها با رفتارهای غیر مقاربتی مرتبط باشد.

انتقال HPV بین شرکاء جنسی بسیار شایع است ، هرچند که در این نوع انتقال ، انتقال از زنان به مردان شایع تر از انتقال از مردان به زنان می باشد.

راههای غیر جنسی انتقال نظیر انتقال از مادر به جنین از طریق کانال زایمان و یا وسایل پزشکی (مثل پروب واژینال سونوگرافی) کمتر شایع است.

ثابت ترین عامل پیشگویی کننده عامل انتقال ، میزان فعالیت جنسی یک فرد ، بخصوص تعداد شرکاء جنسی یک فرد است و هرچه بیشتر امکان انتقال هم بیشتر می شود.

سیر طبیعی عفونت HPV

اغلب عفونت های HPV گذرا و بدون علامت هستند و مشکل بالینی ایجاد نمی کنند. 70% افراد مبتلا به عفونت جدید HPV در ناحیه سرویکس رحم می توانند در عرض یکسال و تقریباً 90% آنها در عرض دو سال از عفونت پاک شده و ویروس را از بین ببرند.

بنابراین اکثر افراد فعال از لحاظ جنسی ممکن است بدون آنکه هرگز خودشان متوجه شده باشند به عفونت ناشی از HPV مبتلا شده باشند و بهبود یافته باشند.

متوسط دوره یک عفونت جدید HPV (منظور یک ژنوتایپی که قبلاً به آن مبتلا نشده اند) ، در زنان و مردان تقریباً 8 ماه است.

خطر تداوم عفونت و پیشرفت آن به سمت ضایعات پیش کانسری بر اساس تایپ HPV و نیز فاکتورهای میزبان (افراد با کاهش سطح سیستم ایمنی مانند ابتلا به بیماری HIV ، افراد سیگاری ، افراد با تغذیه نادرست و رژیم های غذایی بشدت محدود شونده و یا درگیری واژن با عفونت هایی نظیر کلامیدیا ، HSV و غیره) متغیر است.

بطور مثال HPV 16  بیش از سایر تایپ های پر خطر تمایل به تداوم (persistance) و پیشرفت به سمت کانسر دارد.

معمولاً بین عفونت اولیه HPV و ایجاد کانسر سرویکس فاصله چند دهه ای دیده می شود که هرچند در مواردی از پیشرفت سریع بیماری در کمتر از 10 سال (بخصوص در زمانی که یک فرد بطور همزمان با چندین ژنوتایپ HPV عفونی شده است).

ویروس اثر پینگ پونگی (ping pong effect) ندارد یعنی یک زوج در یک رابطه یکدیگر را مکرر آلوده نمی کند.

بعد از تماس یک فرد با یک ژنوتایپ از HPV و پاکسازی آن ، فرد احتمالاً به آن ژنوتایپ خاص ایمنی پیدا می کند.

بنابراین عفونت مجدد می تواند با تایپ جدیدی از HPV و در یک رابطه جدید رخ دهد.

خطر عفونت مجدد (re-infection) با یک تایپ خاص HPV نادر است.

در پاکسازی ویروس هم ایمنی سلولار و هم هومورال (تولید آنتی بادی) بر علیه یک ژنوتایپ خاص ایجاد شده و منجر به پاکسازی ویروس می شود.

عوامل خطر کانسر سرویکس

عوامل خطر کانسر سرویکس عبارتند از:

- ابتلا به انواع پرخطر HPV

- شروع زودرس فعالیت جنسی (کمتر از 16 سالگی که هنوز ناحیه T Zone در دهانه رحم به بلوغ کامل نرسیده و آسیب پذیری بیشتری نسبت به عفونت HPV دارد)

- تعداد زیاد شرکای جنسی (بیشتر از 4 نفر)

- تست سرولوژیک بر علیه HIV

- دریافت درمانهای تضعیف کننده سیستم ایمنی (مثل انواع ترکیبات کورتونی)

- مصرف سیگار

- مصرف داروهای خوراکی ضد بارداری 

- تعداد بالای زایمان 

- التهاب مزمن واژن به سایر عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (کلامیدیا ، مایکوپلاسما ، HSV ، هموفیلیوس دوکره ای ، تریکوموناس واژینالیس و ...)

با این حال انجام ندادن روتین غربالگری برای کانسر سرویکس هنوز مهمترین فاکتور خطر برای ابتلا به این کانسر می باشد.

کانسر سرویکس و HPV

عامل 99% کانسر سرویکس ژنوتایپ های پر خطر HPV است.

عامل 70% کانسر سرویکس ژنوتایپ های 16 و 18 است.

مفید بودن تست های آزمایشگاهی که بطور همزمان ژنوتایپ های کم خطر را هم اندازه گیری می کنند هنوز مشخص نشده و توصیه نمی شود (چرا که منجر به سردرگمی پزشک و بیمار و همینطور بردن بیمار به مسیر درمان غیر ضروری و یا overtreatment کردن بیمار می شود).

غربالگری عفونت HPV

در غربالگری HPV باید به خاطر داشت که هیچ یک از تست های غربالگری دارای حساسیت (senditivity) صد در صد نبوده و بنابراین قادر به حذف کامل خطر ابتلا به کانسر سرویکس نمی باشد.

انجام یک تست HPV غیراستاندارد (فاقد تاییدیه FDA) می تواند منجر به اقدامات درمانی غیر ضروری ، همراه با درد و خونریزی شود.

بعلاوه نتیجه مثبت آن می تواند باعث اضطراب فرد و انگ (stigma) ابتلا به بیماری منتقل شونده از طریق جنسی شود.

بنابراین با توجه به نکات فوق بهتر است در غربالگری از روش هایی استفاده شود که مستندات کنترل کیفی آن (از جمله حساسیت ، ویژگی و غیره) مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) قرار گرفته باشد.

شیوع کانسر سرویکس در زنان 15 تا 19 سال بسیار نادر است (از هر یک میلیون خانم در این سنین یک یا دو مورد مبتلا به کانسر گزارش می شود) و فقط یک درصد موارد کانسر در دختران 21 ساله گزارش می شود.

هرچند شیوع HPV های پرخطر در دختران زیر 21 سال بیشتر است ولی میزان پاکسازی و بهبود عفونت در این گروه از زنان بیشتر از زنان مسن تر صورت می گیرد. 

بنابراین شروع زودرس غربالگری کانسر سرویکس منجر به افزایش موارد بیبشتر کانسر سرویکس نمی شود. بنابراین زنان زیر 21 سال صرف نظر از سن شروع فعالیت جنسی نیاز به غربالگری نداشته و باید از سنین 21 به بعد غربالگری شروع شود.

از آنجائیکه در بیش از 90% عفونت ناشی از HPV به خودی خود و در عرض دو سال از بین می رود و فرد پاک می شود، بنابراین در بازه سنی 21 تا 29 سال غربالگری با پاپ اسمیر هر سه سال یکبار (به شرط در دسترس بودن پاپ اسمیر استاندارد و درست) کافی است و نیازی به انجام همزمان آزمایش پاپ اسمیر و HPV که به آن co-testing می گویند نیست.

در گستره سنی بین 31 تا 65 سال توصیه می شود که هر پنج سال co-testing انجام شود. 

در بیماران با سابقه CIN2/3 در 20 سال گذشتته ، افراد مبتلا به HIV ، مبتلایان به نقص سیستم ایمنی (مثل گیرندگان عضو پیوندی) لازم است غربالگری برای HPV را سالیانه انجام دهند.

در سنین بالای 65 سال شیوع +CIN2  نادر بوده و موارد مثبت کاذب تست های غربالگری زیاد می باشد. خطر ابتلا به عفونت HPV هم در این افراد کم است (5 تا 10%) ، بیوپسی و کولپوسکوپی و درمان هم در این بیماران نسبتاً مشکل بوده و با عوارض همراه است.

همچنین احتمال ابتلا به عفونت HPV و کانسر ناشی از آن با توجه به طول عمر باقی مانده این بیماران بسیار اندک است.

بنابراین در زنان بالای 65 سال اگر:

- اگر سابقه قبلی کانسر سرویکس و یا CIN2/3 وجود نداشته باشد،

- وضعیت Adequate negative screening داشته باشند،

می توان غربالگری را در این زنان ادامه نداد.

نکته: وضعیت Adequate negative screening به مواردی گفته می شود که طی 10 سال گذشته:

- سه آزمایش متوالی پاپ اسمیر طبیعی داشته باشند 

- یا دو آزمایش پاپ اسمیرنرمال و همراه با یک آزمایش منفی همزمان برای HPV بصورت co-testing 

- و حداقل یکی از این آزمایشات در 5 سال گذشته انجام شده باشد. 

در صورتی که هر کدام موارد ذکر شده در بالا (سابقه کانسر سرویکس ، CIN2/3 و ...) وجود داشته باشد لازم است غربالگری تا 20 سال دیگر هم ادامه یابد.

اگر فردی تحت عمل هیستروکتومی (خارج کردن رحم از بدن) همراه با خارج کردن دهانه رحم قرار گرفته شده باشد و قاقد سابقه ابتلا به کانسر سرویکس و یا CIN2/3 باشد ، می توان غربالگری را مهار نمود.

اگر فرد سابقه ابتلا به CIN2/3  داشته باشد و حتی سرویکس خارج شده باشد و یا حتی بالای 65 سال باشد باید تا 20 سال غربالگری HPV از ناحیه کاف واژن ادامه یابد.

اگر هیستروکتومی بدون خارج کردن دهانه رحم صورت گرفته باشد باید غربالگری HPV ادامه یابد.

غربالگری بعد از واکسیناسیون HPV 

واکسن HPV ، برعلیه تعداد محدود و خاصی از ژنوتایپ های HPV ایمنی ایجاد می کند و شامل همه تایپ های انکوژن ویروس نمی شود.

بنابراین بعد از واکسیناسیون HPV ، برنامه غربالگری تغییری پیدا نمی کند و لازم است زنان بعد از 21 سالگی حتی در صورت دریافت واکسن ، بطور منظم معاینه سرویکس و تست های غربالگری را طبق برنامه روتین خود انجام دهند.

غربالگری بیماران مبتلا به HIV

چون در افراد مبتلا به عفونت HIV در هر سنی (حتی جوانی) سرعت پیشرفت سیتولوژی غیرطبیعی به ضایعات پیش کانسریک و کانسریک بسیار سریع و شدید است بنابراین در این بیماران غربالگری جهت HPV باید یکسال بعد از شروع فعالیت جنسی (صرف نظر از سن بیمار و یا مسیر انتقال ویروس HIV) ، آغاز شود.

این غربالگری در این بیماران باید تا آخر عمر ادامه یابد.

در زنان HIV  مثبت و سن کمتر از 30 سال غربالگری با پاپ اسمیر کافی است و از 30 سال به بالا یا بصورت co-testing و یا بصورت HPV alone  قابل انجام است.  در صورت منفی بودن هر دو تست بهتر است فواصل زمانی 3 سال برای غربالگری این افراد (به جای 5 سال در افراد نرمال) در نظر گرفته شود.

درمان 

تاکنون تمام اقدامات درمانی مربوط به رفع ظاهری زگیل های تناسلی و یا برداشتن ضایعات پیش سرطانی و یا سرطانی تایید شده با روش های پاتولوژیک می باشد و هیچ درمانی ثابت شده ای برای حذف و یا مقابله با ویروس HPV معرفی نشده است.

بنابراین مهمترین اقدام برای کاهش میزان بروز کانسر سرویکس ، افزایش میزان غربالگری و تجویز واکسن است.

برای این منظور زنانی که تا به حال از برنامه های غربالگری استفاده نکرده اند و یا بندرت تحت غربالگری قرار گرفته اند هدف اصلی و اول خواهند بود. 

پروتکل جدید غربالگری HPV (first line HPV testing) :

از 24 اپریل سال 2014 (FDA) Food and drug administration ) استفاده از تست HPV DNA (Cobas HPV test, Roche Molecular Systems ,Inc) به تنهایی را به عنوان یک تست اولیه غربالگری در زنان 25 سال و بیشتر تایید نمود.

این تست تایپ 16 و 18 ویروس را به طور جداگانه شناسایی می کند ولی برای 12 تایپ پرخطر اضافی دیگر نتایج را به صورت غیر تفکیکی و یکجا (Pooled) ارائه می نماید.

همچنین  BD Onclarity HPV Assay نیز از سوی FDA (که در ایران به روش Aptima معروف است) ، به عنوان تست اولیه غربالگری در زنان پذیرفته شده است که 14 تایپ پرخطر HPV را به صورت غیر تفکیکی و یکجا (Pooled) تعیین کرده و ژنوتایپ 16،18،45را نیز به طور جداگانه مشخص می کند.

غربالگری با روش First line HPV testing  یا High Risk HPV testing در سن 25 سالگی آغاز و در سن 74 سالگی متوقف می شود و فواصل غربالگری نیز به هر 5 سال یکبار تغییر می یابد.

مطالعات نشان می دهد این روش نسبت به سیتولوژی می تواند حفاظت بیشتری در برابر CIN3 و کانسر سرویکس ایجاد کند.

بهرحال هنوز First line HPV testing در دستورالعمل هاب غربالگری کانر سرویکس وارد نشده است ولی انجمن های مرتبط در حال جمع آوری اطلاعات و مدارک لازم جهت تعیین ضرورت انجام این تست هستند.

مدیریت شریک جنسی فرد مبتلا به عفونت با HPV

آگاه کردن شریک جنسی فعلی یا آینده فرد مبتلا به عفونت با HPV فایده مشخصی نداشته و این افراد نیاز به انجام آزمایش برای HPV ندارند.

در این مورد توجه دادن افراد به نکات زیر ممکن است مفید باشد:

اکثر افراد فعال از نظر جنسی ممکن است بدون اینکه خودشان متوجه شوند به عفونت با HPV مبتلا گردند.

یک یا هر دو شریک جنسی، حتی اگر فاقد پاپ اسمیر غیر طبیعی یا زگیل باشند، HPV را به راحتی به هم منتقل کرده و با همدیگه به اشتراک (share) می گذارند.

در این صورت فرد عامل انتقال مشخص نمی شود.

ابتلا به HPV به منزله ی داشتن تماس جنسی خارج از رابطه ی خانوادگی نیست.

استفاده مداوم و صحیح از کاندوم می تواند احتمال انتقال HPV را (تا 70%) کاهش دهد.

در مورد انجام آزمایش برای HPV نیز باید خاطر نشان که اولا این آزمایش در سایر ضایعات مرتبط با HPV مانند زگیل ارزش تشخیصی نداشته و ضرورتی ندارد،

ثانیا انجام آن در زنان کمتر از 25 سال فاقد اهمیت تشخیصی بوده و مفید نمی باشد و در نهایت انجام آزمایش برای HPV در مردان در هیچ سنی اهمیت تشخیصی ندارد.

پیشگیری از انتقال جنسی HPV

گرچه پرهیز از فعالیت جنسی، مطمئن ترین راه پیشگیری از ابتلا به عفونت با این ویروس است با این حال در شرایط دیگر از جمله:

- رابطه تک همسری (Monogamy)،

- محدود کردن تعداد شرکای جنسی ،

- یا انتخاب فردی که در گذشته شرکای جنسی محدودی داشته است،

- استفاده از کاندوم،

- حذف زگیل های ژنیتالی

- و واکسیناسیون بر علیه HPV شانس ابتلا به عفونت را کاهش داد.

با این حال باید به خاطر داشت که عفونت با HPV آنقدر شایع است که اغلب افراد آلوده قبل از مراجعه به پزشک شریک جنسی خود را آلوده می کنند.

بنابراین حتی در افراد دارای یک شریک جنسی مادام العمر هم امکان ابتلا به عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی وجود دارد.

HPV و زایمان

نحوه انتقال HPV از مادر حامله به ماحصل حاملگی در دوره بارداری (ترنس پلاسنتال، پری ناتال یا Post natal) مشخص نیست.

خطر انتقال HPV از مادر به کودک در حین زایمان بسیار اندک است و در این موارد حتی اگر نوزاد به ویروس آلوده شده باشد به راحتی می تواند آن را از بدن خود پاک کند.

نوزاد تولد یافته از مادر مبتلا به زگیل تناسلی معمولا دچار عوارض مرتبط با عفونت HPV نمی شود.

گاهی و در موارد بسیار نادر چنین نوزادی ممکن است به پاپیلوماتوز تنفسی عود کننده مبتلا گردد.

در این مورد اینکه سزارین بتواند از ابتلا نوزاد به پاپیلوماتوز تنفسی جلوگیری کند مشخص نیست.

بنابراین انجام سزارین تنها برای پیشگیری از انتقال عفونت HPV به نوزاد توجیه پذیر نبوده و نباید صورت گیرد.

تنها زمانی که زگیل ژنیتال منجر به مسدود شدن دهانه لگن شده باشد یا خطر خونریزی شدید از ضایعه در زمان زایمان طبیعی وجود داشته باشد اقدام به زایمان از طریق سزارین توصیه می شود.

واکسن HPV

برای ساخت واکسن بر علیه ویروس پاپیلومای انسانی با روش بیوتکنولوژی نوترکیب پوسته (Shell) خالی تشکیل می شود که شکل سه بعدی ویروس را شبیه سازی می کند.

واکسن حاوی DNA نبوده و ترکیبات جیوه نیز ندارد.

واکسن، پروتئین نوترکیب LI، پروتئین ماژور کپسید است که اختصاصی تایپ بوده و پارتیکل های مشابه ویروس (Virus like particles) را ایجاد می کند و می تواند سطوح بالاتر آنتی بادی های نوترولیزان نسبت به عفونت طبیعی HPV ایجاد کند.

در حال حاضر سه نوع واکسن، دو ، چهار و 9 ظرفیتی، بر علیه ویروس پاپیلومای انسانی در دسترس است و هر سه واکسن در برابر تایپ های 16 و 18 ویروس، که عامل 70% کانسرهای سرویکس هستند، فرد را محافظت می کنند.

واکسن چهار ظرفیتی همچنین در برابر تایپ 6 و 11 که عامل 90% زگیل های ژنیتال هستند نیز پوشش مناسب ایجاد می کند.

نسل دوم واکسن های بر علیه ویروس پاپیلومای انسانی (واکسن 9 ظرفیتی) نیز اخیرا به بازار آمده است.

اگر واکسن HPV قبل از تماس با ویروس (قبل از شروع فعالیت جنسی) تجویز گردد مفید تر خواهد بود.

به عبارت دیگر نوجوانان و بالغین جوانی که هنوز از نظر جنسی فعال نیستند از مزایای کامل واکسن سود می برند.

هرچند افراد فعال از نظر جنسی ممکن است با یک یا چند تایپ HPV آلوده شوند ولی چون درصد کمی از آن ها همزمان به دو تایپ 18 و 16 و یا تایپ های 6 و 11 مبتلا می گردند بنابراین چنین افرادی (افراد دارای سابقه تماس جنسی یا افراد در سنین بالاتر) نیز از مزایای نسبی واکسن نفع خواهند برد.

پروتکل واکسیناسیون بر علیه  HPV

واکسن HPV  دو ظرفیتی سرواریکس (Cervarix) و چهار ظرفیتی گارداسیل (Gardasil) برای استفاده در دختران/زنان از سن 12-11 تا 26 سال در نظر گرفته شده اند.

بر طبق توصیه ACIP (Advisory CDC Committee on Immunization Practices) واکسیناسیون HPV می تواند از 9 سالگی نیز آغاز گردد.

هرچند واکسیناسیون روتین در سن 12-11 سال توصیه می شود ولی نوجوانان بزرگتر و بالغین جوان نیز از دریافت واکسن می توانند سود ببرند.

واکسن گارداسیل برای استفاده در پسران/مردان از سن12-11 تا 21 سال در نظر گرفته شده است در حالیکه واکسن سرواریکس در مردان توصیه نمی گردد.

در اکتبر 2016، CDC  توصیه نمود در نوجوانان سالم که واکسیناسیون HPV را قبل از 15 سالگی آغاز کرده اند دریافت دو دوز واکسن ، که با فاصله 6 تا 12 ماه  تجویز می گردد کافی است (0 ، 6-12 ماه).

در مواردی که واکسیناسیون HPV در سنین 26-15 سال آغاز شود نیاز به دریافت 3 دوز واکسن به صورت 0، 2-1 و 6 ماه است.

چنین برنامه ای (پروتکل سه دوزی) در افراد مبتلا به نقض ایمنی نیز در سنین 26-9 سال توصیه می گردد.

در هیچ سنی قبل از تجویز واکسن انجام پاپ اسمیر، بررسی آنتی بادی HPV و یا بررسی تایپ های پرخطر HPV توصیه نمی شود.

برنامه واکسیناسیون بالغین

واکسن HPV در زنان جوان تا 26 سال و در مردان جوان تا 21سال توصیه می کردد ولی در مردان هموسکسوال و بایسکسوال (bisexual) تا 26 سال نیز توصیه به تجویز این واکسن می شود.

همچنین بالغین جوان ترنسجندر (transgender) ، افراد مبتلا به نقص ایمنی مانند بیماران HIV مثبت، بیماران پیوندی، مبتلایان به نئوپلاسم و ..... نیز تا 26 سال می توانند واکسن را دریافت نمایند.

از آنجا که واکسن HPV به صورت ساب یونیت می باشد می توان آن را به افراد ایمونو ساپرس نیز تجویز کرد هرچند پاسخ ایمنی و تاثیر واکسن در آنها ممکن است کمتر از افراد سالم باشد.

زنان بالغ کمتر از 26 سال سن و مردان تا 21 سالگی که واکسن HPV را قبل از 15 سالگی دریافت نموده اند و فاصله دریافت 2 دوز واکسن آن ها کمتر از 5 ماه بوده واکسینه محسوب نمی گردند و باید یک دوز اضافی واکسن را دریافت نمایند.

تجویز واکسن به زنان در زمان شیردهی بلامانع است.

لازم است زنان و مردان قربانی آزار جنسی ، در صورتی که قبلا واکسن را دریافت نکرده باشند، واکسن HPV را تا سنین توصیه شده دریافت نمایند.

واکسیناسیون HPV در زنان 45-27 سال

هنوز نتایج مطالعات در خصوص تاثیر واکسن در سنین 45-27 سال متناقض بوده و بررسی های بیشتری در این خصوص لازم است انجام گیرد.

در این خصوص توجه به دیدگاه افراد، قیمت واکسن، اطلاعات و یافته های موجود بر روی تاثیر واکسن در این گروه سنی خاص و خطر تماس آینده با HPV، همگی باید در نظر گرفته شده و ارزیابی شوند که منوط به زمان و مطالعات بیشتر در این خصوص می باشد.

مدت زمان حفاظت واکسن

بخش ایمونوژن واکسن HPV یک VLP (Virus Like Particle) فاقد DNA است.

LI  VLP بسیار ایمونوژن بوده و در بیش از 99% گیرندگان واکسن پاسخ آنتی بادی مناسب را یک ماه بعد از تکمیل دوره واکسیناسیون ایجاد می کند.

واکسن می تواند حفاظت کافی طولانی مدت ایجاد نماید بنابراین می تواند مقرون به صرفه نیز باشد.

در حال حاضر هیچ ارتباطی بین تیتر آنتی بادی و میزان حفاظت واکسن HPV مشاهده نشده است.

در افرادی که با تایپ 16 و 18 ویروس آلوده نشده اند واکسن HPV می تواند 100-96% از وقوع CINI تا CIN3 ناشی از این 2 تایپ جلوگیری نماید.

میزان تاثیر دو واکسن گارداسیل و سرواریکس بر روی آدنوکارسینوم سرویکال insitu مرتبط با تایپ 16و 18 ویروس به ترتیب 97%  و 93% است.

واکسن هیچ نوع تاثیری بر روی پیشرفت بیماری یا حذف عفونت قبلی HPV ندارد.

عفونت قبلی با یک تایپ HPV سبب کاهش تاثیر واکسن بر روی سایر تایپ های HPV نمی گردد.

این واکسن نیاز به دوز یادآوری (بوستر) ندارد.

نسل دوم واکسن های HPV

واکسن 9 ظرفیتی شامل پوشش برای تایپ های 16 و 18 و پنج تایپ پرخطر دیگر (31, 33 45, 52 و 58) همین طور تایپ های کم خطر 11 و 6 است.

این پوشش افزوده شده برای 5 تایپ پرخطر می تواند در برابر 15% دیگر از کانسرهای سرویکس حفاظت ایجاد کند به عبارت دیگر واکسن 9 ظرفیتی می تواند میزان پیشگیری از کانسر سرویکس را از تقریبا 70% با واکسن های قبلی به 90% برساند.

عوارض ناشی از واکسن

اغلب این عوارض، خفیف و موضعی هستند.

در مواردی که بیمار مبتلا به یک بیماری تب دار حاد با شدت متوسط یا شدید، بهتر است واکسیناسیون تا بهبود علایم به تعویق بیفتد.

در اشکال خفیف عفونت تنفسی یا گوارشی، ممنوعیتی برای واکسیناسیون HPV وجود ندارد.

واکنش شدید آلرژیک به اجزای واکسن یا دوز اول واکسن، ممنوعیت یا کنتراندیکاسیون دریافت دوز بعدی واکسن است.

چون سرنگ آماده تزریق (prefilled) سرواریکس حاوی لاتکس است بنابراین واکنش آنافیلاکتیک به لاتکس نیز ممنوعیت برای دریافت واکسن HPV دو ظرفیتی محسوب می شود.

اطلاعات در مورد واکسن HPV در دوره بارداری اندک است.

هر چند این واکسن با عوارض جانبی برای مادر یا جنین در طول بارداری همراه نیست اما بهتر است واکسن در این دوران استفاده نگردد.

تست بارداری قبل از انجام واکسیناسیون ضرورتی ندارد.

اگر خانمی بعد از شروع دوره واکسیناسیون پی به بارداری خود برد هیچ اقدامی نیاز نیست اما تجویز سایر دوزهای واکسن تا پایان دوره بارداری باید به تعویق افتد.

مقالات مرتبط با مروری بر آخرین دستورالعمل تشخیص ، پیشگیری و مدیریت HPV

پرسش و پاسخ

سوال 1403/04/24

سلام،اگر شخصی علائم ظاهریه زگیل رو روی پوستش نداشته باشه،با این حال از طریق پوست زگیل رو منتقل میکنه؟

پاسخ مدیر 1403/04/24

از طریق تماس مخاط منتقل می شود

سوال 1403/04/24

سلام من hpvمثبت شده باتیپ های16.18.45وباعث سرطان رحم شدکه رحمموخارج کردن ولی آزمایش شوهرم منفی شدمن الان نگران اینم که آیامن به زگیل دهانی مبتلا میشم یان چون سکس دهانی هم داشتم میشه لطفاً راهنمایی کنید که چیکاربایدانجام بدم ممنونم

پاسخ مدیر 1403/04/24

تست oral hpv بدهید.

سوال 1403/04/17

ببخشید ممکنه تایپ ۱۸ بعددوسال بخودی خودحدفرشود

پاسخ مدیر 1403/04/17

نداشتن زگیل به معنی پاک شدن بدن از ویروس نمی باشد و . و البته توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. بنابراین ممکن است سیستم ایمنی تان خوب باشد و و ویروس را دفع کند.

سوال 1403/04/17

سلام من اچ ِ پی وی مثبت از نوع 81کم خر شدم که با این حال فعلا پروسه نازایی با روش ای یو ای برای من فعلا کنسل شد تا انکولوژیست نظر بده میشه بگید چه خطری برای من داره

پاسخ مدیر 1403/04/17

نگران نباشید. به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.ولی در ارتباط با مسائل نازایی باید توسط متخصص بررسی شوید اگر نیاز باشد طبق نظر متخصص کولپوسکوپی انجام می شود و بر طبق جواب کولپوسکوپی می توان نظر قطعی داد

سوال 1403/04/16

سلام خسته نباشید من تست HPV نوع ۶۸ مثبت شده و دوماه با پارتنر جدیدم بودم میخواستم بدونم من اگر به ایشون ویروس داده باشم همون نوع ۶۸ و میدم یا امکان داره تو بدن ایشون تغییر کنه البته اینم بگم که رو دهانه رحم خودم تاثیر گذاشته و کولپوسکوپی انجام دادم

پاسخ مدیر 1403/04/16

همان ژنوتیپ منتقل می شود

سوال 1403/04/08

سلام. پاپ اسمیر نرمال و التهام mild بدون هیچ علامتی همینطوری گفتم اچ پی وی هم در کنارش بدم پنج نوع ۳۱ . ۳۳ .۶۶. ۹۱ . ۶ مثبت شد...بدون هیچ ضایعه ای و زمانی تست هم دادم که ۵ ماهی رابطه جنسی نداشتم و فقط هم با همسرم رابطه داشتم.روش ازمایش pcr بود...ایا ممکنه اشتباه شده باشه؟

پاسخ مدیر 1403/04/08

به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. به توصیه ذیل نیز دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1403/04/04

سلام من دختر هستم و ٢٥ سال دارم و تست hpv٦٦ مثبت دارم و همينطور dna methylation بالا در ازمايشم ذكر شده كه يعني ريسك زيادي براي cancer يا precancer در من وجود دارد و الان ميخواهم biopsy انجام دهم و واقعا ميترسمميشه بگيد اين بيماري تا چه اندازه در من پيشرفت كرده؟همچنين شوهر من هم به قطعا به اين بيماري مبتلاست ميشه راهنمايي كنيد كه هر كدام از ما چه كارهايى ميتوانيم جهت بهبود انجام دهيم؟

پاسخ مدیر 1403/04/04

نگران نباشین.توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1403/03/30

سلام توروخدا جواب بدین من تست اچ پی وی دادن نوع ۴۴ و ۷۴ زده توی آزمایشم و بقیه رو منفی زده پاپ اسمیرم هم تغییرات سلولی سنگفرشی آتیپیک زده و عفونت باکتریایی mild تیک زده آیا این خطرناکه من حالم خیلی بده و فقط ی بار موقع سکس خونریزی خیلی کمی داشتم

پاسخ مدیر 1403/03/30

نگران نباشید . جواب آزمایشتان را دقیق برایمان ارسال کنید یا عکس آزمایش را برای دایرکت اینستاگرام نیلو بفرستید تا با دقت بیشتری راهنماییتان کنیم

سوال 1403/03/29

یه سوال دیگه خانم دکتراچ پی وی ۱۶ داشتم منفی شد ..ولی هنوز سین ۱ هستم .... الان میتونم منتظر بمونم که سین ۱ هم خوب بشه؟ یا باید جراحی کنم؟

پاسخ مدیر 1403/03/29

نگران نباشید تمام تغییرات سلولی تا مرحله high grade قابل برداشت و قابل درمان است.تحت نظر متخصص باشید

سوال 1403/03/29

سلام خانم دکتر ببخشید اگر کسی اچ پی وی منفی شده باشه .آیا امکان داره با ضعف سیستم ایمنی ویروس دوباره جون بگیره و تکثیر بشه؟ چون یه دکتر زنان و زایمان این رو میگه ..و می‌گفت که ویروس اچ پی وی کامل پاکسازی نمیشه ودر گانگلیون ها میمونه و با ضعف سیستم ایمنی دوباره پدیدار میشه.....این حرف چقدر درسته؟ آیا مقاله علمی براش هست؟ و آیا اگه شما قبول ندارین که میگین ویروس پاک میشه کاملا شما هم طبق مقالات میگین؟

پاسخ مدیر 1403/03/29

خیر اگر تست منفی بشود یعنی اینکه توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده است. طبق مطالعات مورد تایید CDC این مطلب آورده می شود.

سوال 1403/03/28

سلام من تست دادم نتیجش تایپ 68 hpv شده خیلی استرس دارم؟ من دخترم تا حال رابطه جنسی نداشتم ولی از استخر و خوابگاه استفاده کردم. ایا خوب میشم؟ ایا میتونم ازدواج کنم و باردار بشم؟

پاسخ مدیر 1403/03/28

بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها مثل این ژنوتیپ ها که شما گفتین را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. به توصیه ذیل نیز دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1403/03/16

سلام وقت بخیر.از آخرین رابطه جنسی من ۶ ماه میگذره ولی الان حدود یکماه هست که مواردی رو روی آلتم میبینم.(وسواس شدید دارم)به اورولوژیست مراجعه کردم و گفتن که زگیل تناسلی نیست و خیالت راحت باشه و هیدرودرم sensitive تجویز کردن.با اصرار خودم آزمایش hpv و hsv برای من نوشتن.نتیجه این شد که آنتی بادی hsv در بدن من فعال هست ولی hpvمدل ۵۹ که high risk هست مثبت شده.دارم دیوونه میشم.چکار کنم

پاسخ مدیر 1403/03/16

نگران نباشید . به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود.. در ارتباط با HSV تبخال تناسلی علاج ندارد فقط با دارو باید کنترل شود.

سوال 1403/03/09

یکسال هست از لیزر زگیل های تناسلی رو الت گذشته و خانم مم هم تست پاپ اسمیر منفی داشت .احتمال پاکسازی چقدر است و اگر انتقال هم شده باشد و بعد از پاکسازی ایا ویروس دفع شده حساب میشود

پاسخ مدیر 1403/03/09

نداشتن زگیل به معنی پاک شدن بدن از ویروس نمی باشد و . و البته توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. بنابراین ممکن است سیستم ایمنی تان خوب بوده و ویروس را دفع کرده باشد. توصیه می کنم حتماً واکسن بزنید که جلوی زگیل های پوستی هم تا حدود زیادی گرفته می شود.

سوال 1403/03/09

سلام مدت زمان پاکسازی زگیل تناسلی ۶و۱۱ یا نوع کم خطر حدودا چند وقت اس

پاسخ مدیر 1403/03/09

توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد

سوال 1403/03/08

سلام من تست رو انجام دادم و متوجه شدم درگیر تایپ ۴۵ ویروس شدم این تایپ چقدر پر خطر هست و برای درمان چه کاری باید انجام بدم.... در ضمن شریک جنسی من ادعا میکنند تست دادن و تستشون منفی بوده آیا امکانش هست ؟

پاسخ مدیر 1403/03/08

به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد ,

سوال 1403/03/08

دکتر نمونه آزمایش پاپ اسمیر و اچ پی وی را در یک ظرف برای ارائه به آزمایشگاه به من دادن .سوال من اینه که مگر نباید در دو ظرف جدا باشد ؟

پاسخ مدیر 1403/03/08

وقتی تست HPV تان مثبت شده است باید تست پاپ اسمیر را روی همان نمونه HPV انجام دهید و اگر تغییرات پاتولوژیک از آسکوس و یا بالاتر باشد، نیاز به درمان دارید.

سوال 1403/02/27

سلام.من ازمایش دادم جواب مثبت ۱۶شد.ولب همسرم بااینکه روی بدنش زگیل داشت و داخل دهانش آزمایشش منفی شد چجوری امکان داره ؟

پاسخ مدیر 1403/02/27

توصیه می شود برای همسرتان مجدد توسط پزشک از بافت زگیل نمونه برداری شود و آزمایش تکرار شود

سوال 1403/02/26

من به شدت گيج شدم،يك هفتست ماوجه شدم ٥١هاي ريسك دارم،دكترها گفتن چكاپ الانه انجام بده و سيستم ايمنيو تقويت كنيدسوال من اين هست كه من و نامزدم زايده اي نداريم،الان چه كار بايد انجام بديم؟ايشون نيازي هست به اورولوژيست برن؟نيازي هست ازمايش بدن؟واكسن گارداسيل كه اين نوع رو پوشش نميداده يعني ما حتي اگر واكسن زده بوديم هم ميگرفتيم؟؟؟ما كه نميدونيم كي مبتلا شديم پس چجوري اميد داشته باشيم ٢سال ديگه ممكنه پاك بشه؟

پاسخ مدیر 1403/02/26

تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند

سوال 1403/02/23

سلام. همسرم تست اچ پی وی داده و ۱۶ و ۶۶ مثبت شده.غیر از واکسن و لیزر کار دیگه ای هست انجام بدیم؟درمان همیشگی و قطعی داره؟چقدر احتمال داره بدخیم بشه؟

پاسخ مدیر 1403/02/23

طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، توصیه می شود . برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد

سوال 1403/02/22

سلام خسته نباشید،من یه زائده گوشتی بعد از شیو کردن با ماشین موزر برام ب وجود اومد ازمایش hpv دادم منفی بود نوع ازمایشreal tim pcr بود،الان تکلیف چیه؟برام پاورلیفت تجویز کردن و یه پوماد لایه بردار؟نیاز ب ازمایشات دیگه هم هست؟!

پاسخ مدیر 1403/02/22

اگر تست FDA APPROVED داده اید نفی بوده قابل استناد است ..پاورفبت به طور کل برای تقویت سیستم ایمنی مناسب است.

سوال 1403/02/06

سلام اگر رحم در زنان مبتلا به hpv با جراحی برداشته شود و نتیجه نمونه برداری داخل رحم نسبت به hpv منفی باشد آیا بازهم فرد ناقل محسوب میشود

پاسخ مدیر 1403/02/06

اگر آزمایش HPV PCR منی باشد یعنی مبتلا به ویروس نمی باشید

سوال 1403/02/05

سلام من تایپ ۶م مثبت شده و دو دوز واکسن زدم و پاورفیت و ویتامین سی زینک مصرف میکنم و با ورزش و خوردن همون چیزایی که تو مقالتون گفتین و پیاده روی سعی میکنم به سیستم ایمنیم کمک کنم دکترم گفته بود ۶ماه بعد بیام برای تست دوباره؛احتمالش هست که تو ۶ماه از بین بره؟چون من بعضی جاها میبینم میگن یکسال دوسال طول میکشه

پاسخ مدیر 1403/02/05

البته توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. بنابراین ممکن است سیستم ایمنی تان خوب بوده و ویروس را دفع کند.

سوال 1403/02/05

سلام دکتر من حدود 12سال پیش رایطه داشتم و الان 10ساله ازدواج کردم که یک ماه پیش تست hpv دادم جواب تست خانومم منفی شد ولی جواب تست من زده hpv6 مثبت .ودر طی این 10سال رابطه من با خانومم بدون کاندوم بوده میخواستم بدونم چرا جواب تست خانومم چرا منفی هست و برای من مثبت؟؟و اینکه ممکنه که اشتباهی صورت گرفته باشه؟؟ و اینکه هر دوتامون بعد از تست واکسن ۴ ظرفیتی زدیم.

پاسخ مدیر 1403/02/05

احتمال زیاد سیستم ایمنی خانم شما قوی بوده وویروس را سریعا از بدن پاک نموده است

سوال 1403/01/27

سلام وقتتون بخیر. من ۵ ماه پیش یک رابطه ی محافظت نشده داشتم، از اون زمان هیچ علائمی نداشتم و اون فرد هم‌میگه همیشه خون اهدا میکنه، اما من باز اطمینان نداشتم و رفتم ازمایش دادم اما ده روز طول میکشه جواب بیاد. خیلی استرس این رو دارم که نکنه مثبت باشه، ممکنه بگید چند درصد احتمال داره ویروس بعد ۴ ماه همچنان خودش رو نشون نداده باشه؟

پاسخ مدیر 1403/01/27

HPV در صورت ابتلا جواب تست مثبت می شود .

سوال 1403/01/20

سلام وقت بخیر ، من خانم ۲۷ ساله مجرد هستم و از دوست پسرم مبتلا شدم به این ویروس در ناحیه مقعد ، نیاز هست که آزمایش hpv typing انجام بدم ؟ تحت درمان با کرایو هستم . یه سوال دیگه اینکه بعد از کامل شدن درمدن و رفع ضایعه ها من همچنان ناقل محسدب میشم ؟ یا اینکه محدودیتی برای رابطه نخواهم داشت ؟ ممنون 🙏

پاسخ مدیر 1403/01/20

عدم زگیل به معنای عدم ابتلا نمی باشد باید تست HPV انجام شود در صورتی که تست تان منفی شود دیگر مبتلا نخواهید بود

سوال 1403/01/15

درصد انتقال زیگیل تناسلی در یک بار رابطه جنسی با فرد آلوده چقدر است؟ و آیا واکسن برای مردان ۴۰ ساله تجویز می‌شود یا نه؟

پاسخ مدیر 1403/01/15

100 درصد. بله مگر در شرایط خاص که پزشک منع کنند

سوال 1402/12/21

سلام نوع ۱۶ و ۶۶ دارمم تبخال تناسلی زدم و دوماهه ک زگیل رویت شدورودی واژنم امکان ابتلا ب سرطان در این مدت ممکن است؟

پاسخ مدیر 1402/12/21

طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، توصیه می شود . برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است)

سوال 1402/12/01

سلام وقت بخیر من تست پاپ اسمیر انجام دادم مشکلی نداشتم ولی جواب ازمایشhpv نمونه 51 مثبت شده ولی ن من ن همسرم زگیل نداریم در ظاهر. الانم دارم قرص پاورفیت و زینک طبق دستور پرشک استفاده میکنم میخاستم ببینم ایا واکسن باید تزریق کنم یا ن؟ لطفا کمکم کنید

پاسخ مدیر 1402/12/01

به طور کل واکسن را به تمام افرادی که بیماری های خاصی ندارند توصیه می کنیم . بطور کلی زمانی این واکسن اثر بخشی آن بالاست که قبل از هرگونه سکسی تجویز شده باشد، در هنگامیکه بعد از تماس جنسی واکسن تجویز می شود ، اثربخشی آن کمی کمتر می شود ولی باز هم در حدی است که یک ایمنی قابل قبولی بدهد. تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند قرص پاور فیت هم طبق صلاحدید پزشک باید مصرف شود .

سوال 1402/11/23

سلام من نوع ۵۶ برام مثبت شده. پاپ اسمیرم نرماله. فعالیت جنسی هم نداشتم. خیلی استرس دارم. میشه بفرمایید چکار کنم؟ قرص پاورفیت و هگزایمم کرفتم. دکتر کفته روز درمیون مصرف کن ولی بروشور دارو نوشته دوبار در روز… تورو خدا بفرمایید چکارکنم.

پاسخ مدیر 1402/11/23

طبق دستور پزشک عمل کنید.

سوال 1402/11/22

سلام من تست hpv انجام دادم که نتیجه منفی بود اما انواع ۱۸ و ۱۶ و چند نوع دیگه رو برای من زده های ریسک یعنی چی؟

پاسخ مدیر 1402/11/22

جواب آزمایش را دقیق بنویسید یا برایمان ارسال کنید .

سوال 1402/11/20

سلام من ب تازگی تست پاپ اسمیر دادم مشکلی نبود ولی تست hpv دادم تایپ ۶ مثبت شد تاییدیه FDA هم نداره امکانش هست جوابش غلط باشه؟ بر پایه ی محلول بود تستم.و اینکه مردها چجوری باید ازمایش hpv بدن که جوابش دقیق تر باشه چون میگن ۵۰درصد ممکنه درست باشه جوابش

پاسخ مدیر 1402/11/20

بستگی دارد در صورت وجود زگیل و نمونه برداری از نمونه جواب تست دقیق تر است .بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1402/11/19

من تازه متوجه شدم اچ پی وی نوع ۳۹ با ۵۲گرفتم همسرم ک میگه از خودم مطمعنم غیر من رابطه جنسی نداشته منم نداشتم،میخوام بدونم چطوری من به این ویروس مبتلا شدم؟؟طوری ک همسرم بهم شک کرده

پاسخ مدیر 1402/11/19

اولأ امروزه بحث های زیادی در مورد انتقال این ویروس از طریق تماس غیرجنسی هم مطرح است که البته با توجه به اینکه درصد کمی را تشکیل می دهد ولی به هر حال وجود دارد، نظیر: این احتمال مطرح است که HPV از یک دوره نهفته غیرقابل تشخیص (Non-detectable dormant state) برخوردار بوده که می تواند سالیان بعد مجدداً فعال شود. latent infection (as infection dormant in the basal cells not readily detectable by diagnostic assays, but reversible) این مسئله می تواند توضیحی برای وجود HPV در زنانی باشد که سالیان طولانی فقط یک شریک جنسی داشته اند. در این دوره امکان انتقال HPV هم وجود دارد. روش انتقال HPV از پوست به پوست بوده و شایعترین راه انتقال آن، تماس جنسی است (شایعترین آلودگی منتقله از طریق تماس جنسی در آمریکا). استفاده از کاندوم ریسک انتقال HPV را (تا 70%) کاهش می دهد، ولی از آنجائیکه نمی تواند بطور کامل پوست یا مخاط منطقه آلوده را پوشش دهد امکان انتقال را به صفر نمی رساند. هرچه تعداد شرکای جنسی یک فرد بیشتر باشد، امکان آلوده شدن وی به HPV نیز بیشتر می شود. در موارد بسیار نادر امکان انتقال HPV از مادر به نوزاد (از طریق کانال زایمان) نیز وجود دارد و در صورت وجود زگیل تناسلی توصیه بر آنست که از روش سزارین استفاده شود. امروزه ثابت شده است که دخترانی که هیچگونه تماس جنسی نداشته اند هم در معرض خطر ابتلا به عفونت HPV هستند. در دسامبر 2015 اولین گزارش از جداسازی ویروس HPV از آب استخر در رم ایتالیا گزارش شد.

سوال 1402/11/17

سلام من ۶،۳۹ دارم پارتنرم ۶ داره ما الان ۱ ماه رابطه نداریم و ۱ دوز واکسن زدیم این ویروس تا اخر عمر تو بدن ما هست؟وقرص پاور فیت مصرف میکنیم

پاسخ مدیر 1402/11/17

البته توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکس را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/11/15

سلام، متاسفانه کارت ساعت شرکت ما با اثر انگشت است و تعداد دو هزار نفر با اثر انگشت ساعت ورود خود را ثبت میکنند. بنده یک بار با انگشتی که روی این دستگاه گذاشته بودم بعد از گذشت چند دقیقه در سرویس بهداشتی آلت تناسلی خود را لمس کرده و با همان دست خود را شستم. آیا امکان ابتلا به hpv وجود دارد؟

پاسخ مدیر 1402/11/15

خیر

سوال 1402/11/12

سلام وقت بخیر، من در اخرین ازمایشم ویروس غیر فعال اعلام شده، پارتنرم الان ثابت و سالمه، ایا میتونیم بدون کاندوم ارتباط برقرار کنیم یا ممکنه ویروس بدن من دوباره فعال شه و منتقل شه؟ ازمایش هنوز منفی کامل و دفع شده نیست، با کاندوم سکس منظم داریم

پاسخ مدیر 1402/11/12

چنانچه جواب HPV PCR شما منفی شده است و پارتنرتان نیز منفی می باشند روابط جنسی بدون پوشش مشکلی ندارد ولی قبل از هرچیز توصیه می شود حتما واکسن بزنید .بطور کلی زمانی این واکسن اثر بخشی آن بالاست که قبل از هرگونه سکسی تجویز شده باشد، در هنگامیکه بعد از تماس جنسی واکسن تجویز می شود ، اثربخشی آن کمی کمتر می شود ولی باز هم در حدی است که یک ایمنی قابل قبولی بدهد.- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند.

سوال 1402/10/19

سلام.خانم ۲۷ ساله هستم که امروز متوجه شدم hpv تیپ 26 دارم.هرجا سرچ میکنم چیزی در موردش نیست.داخل برگه ازمایشم زده پرخطر.واقعا پرخطره؟ دکترم گفت برو کلوپوسکوپی.واقعا نیازه برم؟ همسرم تیپ ۶ داره .آیا انجام رابطه جنسی باعث انتقال بین دوطرف میشه؟ نباید رابطه داشته باشیم؟ ایا ممکنه به سرطان دهانه رحم تبدیل شده باشه که میگن برو کلوپوسکوپی؟

پاسخ مدیر 1402/10/19

در رابطه جنسی امکان انتقال صد در صداست. HPV 26 ریسک پرخطر یا بینابینی دارد که هنوز نیاز به بررسی بیشتر دارد و خیلی نادر موجب پیشرف و سرطان شده است . نگران نباشید . کولپوسکوپی زمانی انجام می‌شود که تست پاپ اسمیر بیمار مثبت شده یا ابتلای او به HPV (ویروس پاپیلومای انسانی، شایع‌ترین عفونت دستگاه تناسلی) مورد تایید است. در این صورت برای تایید سرطان دهانه رحم، بررسی ضایعات ایجاد شده و تشخیص مراحل پیشرفت بیماری، کولپوسکوپی رحم انجام می‌شود. به زوجین نمی توان گفت رابطه نداشته بشند بهتر است با پوشش ارتباط داشته باشید ولی به هر حال امکان انتقال بین زوجین بالااست

سوال 1402/10/18

سلام.من ازمایش hpv مثبت و نوع ۵۳ گزارش شده.جواب تست پاپ اسمیرم منفی ولی با التهاب متوسط. دکتر به من گفت از نوع پرخطره و کولپوسکوپی انجام داد ولی گفتن که تغییر سلولی هست.الان نگران اینم چرا اینطوری شده😔 اینجا چیزی از نوع ۵۳ که بعنوان پرخطر محسوب میشه نگفتید؟بالاخره هست یا نیس؟ضمنا من واکسن گارداسیل ۴ ظرفیتی هم زدم و تو فواصلش که کامل نشده بود فهمیدم مبتلا شدم

پاسخ مدیر 1402/10/18

به طورکلی بعد از 3 دوز تزریق واکسن گارداسیل 90% افراد ایمنی پیدا می کنند. بنابراین با یک دوز مصرف گارداسیل احتمال اینکه ایمنی پیدا کنند حدود 60% است و 40% امکان انتقال وجود دارد.بطور کلی زمانی این واکسن اثر بخشی آن بالاست که قبل از هرگونه سکسی تجویز شده باشد، در هنگامیکه بعد از تماس جنسی واکسن تجویز می شود ، اثربخشی آن کمی کمتر می شود ولی باز هم در حدی است که یک ایمنی قابل قبولی بدهد. HPV 53 احتمالا پرخطر است و ریسک بالایی برای پیشروی دارد

سوال 1402/10/16

سلام. من hpvنوع ۱۸، ۳۱، ۵۲ رو دارم، تست پاپ اسمیر و کولپوسکوپی و نمونه برداری انجام دادم و همشون خوب بوده، آیا با قرص پاورفیت و هگزایم و ایمیونس برطرف میشه؟ چند ماه طول میکشه؟ و واکسن ۴ ظرفیتی کافیه بزنم؟ و با پارتنرم رابطه دهانی داشتم آیا ایشون هم مبتلا شدن؟ و چند مدت بعد رابطه باید آزمایش بدن که ببینن مبتلا شدن یا نه؟

پاسخ مدیر 1402/10/16

در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد می باشد . دازوها را مصرف کنید ولی برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1402/10/14

بنده دو سال پیش چندبار با خانومی رابطه داشتم و ایشون گفتن مبتلا به hpv ۵۸ هستن پس منم مبتلا شدم ولی اهمیت ندادم. در این مدت ازدواج کردم از اون زمان دو سال گذشته. ازمایشگاه نیلو ازمایش دادم و منفی شدم. خب الان یعنی همسرم هم منفیه؟ چون ما مدام باهم رابطه داریم. اگر من منفی شدم خانومم هم منفیه؟

پاسخ مدیر 1402/10/14

در روابط جنسی امکان انتقال ویروس صد در صد است . لذا چنانچه شما به تایپ ویروسی مبتلا نباشید همسرتان نیز مبتلا نمی باشند ولی این مساله هم محتمل است اینکه سیستم ایمنی در یک نفر قوی باشد و ویروس را از بدن حذف کرده باشد .

سوال 1402/09/22

سلام. من متاسفانه مبتلاهستم و تایپ های6.89.16و51 رو دارم... گارداسیل و زدم سه دوزولی مدام عفونت های قارچی و باکتریایی میگیرم.و هر6ماه پاپ میدم. الان یک سالو نیم هست. میخواستم بدونم نتیحه پاپ اسمیر اگر ی وقتی مثبت باشه چکاری میتونم انحام بدم.. و قابل درمان هست ک مبتلا ب کنسر نشم؟! من دارم دیوانه میشم بخاطر این اتفاق...

پاسخ مدیر 1402/09/22

تحت نظر پزشک باشید. توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/09/22

سلام من hpv66دارم راه درمانش چیه

پاسخ مدیر 1402/09/22

بله 66 از انواع پر خطر است . مجددا جواب آزمایشتان را بررسی کنید چراکه بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد) 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد است و توجه داشته باشید که تزریق واکسن به معنی معاف شدن فرد از غربالگری روتین کانسر نیست، زیرا امکان آلودگی با سایر ژنوتیپ های HPV همچنان وجود دارد و بعلاوه تاثیر واکسن در مواردیکه بصورت کامل تزریق نشده و یا بعد از آغاز تماس جنسی انجام شده است، کاهش می یابد. به طور کل توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است)

سوال 1402/09/16

با سلام بنده یک سال و نیم پیش رابطه حفاظت نشده داشتم و تا الان زگیلی نداشتم و پاورفیت هم همش میخوردم جدیدن گاردسیرم دو تا از سه تا دوزشو زدم و نمیدونم شریکم مبتلا بوده یا نه میخواستم بدونم احتمال انتقال در صورت بیمار بودن شخص چقدره و احتمالشم چقدره در صورتی که گرفته باشم خود بدن ویروسو دفع کرده باشه

پاسخ مدیر 1402/09/16

در خیلی از موارد سیستم ایمنی قوی ویروس از بدن حذف می کند ولی تا تست ندهید معلوم نیست که مبتلا هستید یا نه . ولی با تقویت سیستم ایمنی و تزریق واکسن تا حد بالایی بدن را در برابر ویروس مقاوک کردید.نداشتن زگیل به معنی پاک شدن بدن از ویروس نمی باشد و . و البته توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. بنابراین ممکن است سیستم ایمنی تان خوب بوده و ویروس را دفع کرده باشد. ما به طور کل توصیه می کنم حتماً واکسن بزنید که جلوی زگیل های پوستی هم تا حدود زیادی گرفته می شود.

سوال 1402/09/12

سلام. من پارسال به اچ پی وی ۵۸ مبتلا شدم. و بعد درمان شدم و در آزمایشگاه نیلو ازمایش دادم و منفی شدم. اگه دوباره با همون فردی که قبلا باهاش رابطه داشتم و اونم مبتلا شده الان دوباره رابطه داشته باشم بازم همین تایپ رو میگیرم؟

پاسخ مدیر 1402/09/12

امکان انتقال در روابط جنسی صد در صد است .ممکنه به تایپ های دیگری نیز مبتلا باشند و شما رو مبتلا کنند

سوال 1402/08/30

سلام دکتر خسته نباشید میخواستم بپرسم اگر دو سال بعد ویروس پاک نشه یعنی پایدار میمونه ثانیا در صورت پاک شدن ویروس بازهم احتمال بازگشت به بدن داره و در آخر آیا داروهای جدید در چند سال آینده برای مبارزه با ویروس hpv خواهد آمد و امیدوار باشیم

پاسخ مدیر 1402/08/30

برگشت تایپ های جدید محتمل می باشد . به طور کل توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/08/11

سلام درجایی خوندم که معمولا در حدود ۶۵درصدافرادی که با فرد مبتلابه زگیل تناسلی،ارتباط جنسی دارنددرمدت ۳ماه مبتلا خواهند شد منظورش چیه ؟فرد مبتلا زگیل داره یا اینکه ویروس اچ پی وی رو داره؟وآیا نمیشه جزو اون ۳۵درصد شد؟

پاسخ مدیر 1402/08/11

در ارتباط بدون پوشش بافرد مبتلا امکان انتقال صد در صد می باشد

سوال 1402/08/11

سلام خواهش می کنم این سوال منو جواب بدین شما تو توضیحاتتون نوشتین هیچ تستی حساسیت ۱۰۰درصد رو ندارن پس تست اچ پی وی زگیل تناسلی که حساسیت صددرصد نداره وقتی یه بار تستمون مثبت شد وبعد از مدتی منفی شد چه جوری بایستی به این تست منفی اعتماد کنیم شما که گفتین صد درصد نیست

پاسخ مدیر 1402/08/11

ممکن است سیستم ایمنی از بدن تان پاک کرده باشد . .

سوال 1402/08/11

سلام وقت شما بخیر اخیرا ازمایش hpv pcr دادم ک بعد از مطالعه مقالات شما و بررسی نتیجه دیدم از روش fda استفاده نشده جواب ازمایش هم اچ پی وی ۱۶ مشخص شد میخواستم بدونم کسی ک باکره هس و هیچگونه دخولی صورت نگرفته امکان الودگی رحم و سرویکس وجود داره؟و به علت باکرگی ازمایش و نمونه برداری از رحم امکان پذیر نیس ۲۷ سالمه و بینهایت نگرانم

پاسخ مدیر 1402/08/11

بله امکان انتقال می باشد . در افراد باکره از کاف واژن نمونه گرفته می شود

سوال 1402/08/04

سلام خسته نباشید من تایپ ۶۸ رو دارم و چون دختر هستم نمیتونم غربالگری انجام بدم الان خیلی میترسم سرطان باشه واکسن هم زدم باید چیکار کنم بنظر شما ممکنه سرطان بشه؟

پاسخ مدیر 1402/08/04

به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1402/07/27

سلام خسته نباشید اچ پی وی ۱۶ داشتم و سین ۱ بودم امسال خداروشکر تست اچ پی وی منفی شدم حالا به نظر پزشک شما سین ۱ هم برطرف شده؟ و نیازی به کلوپوسکوپی مجدد نیست؟

پاسخ مدیر 1402/07/27

توصیه من این است که بعد از یکسال از کولپوسکوپی تان مجدد تست کو تست انجام دهید و اگر هر دو نرمال بود جای نگرانی نیست البته باز هم وابسته به نظر متخصص تان می باشد

سوال 1402/07/13

سلام خوبین ببخشید من متوجه پاتنرم زگیل مقعدی داره بر اساس اون رفتم پاپ اسمیر واست اچ پی وی دادم 56و 66 اومد کولپو انجام دادم یه تغییراتی تو سلول ها داشتم .دکتر قرص پاورفیت به مدت ۶ ماه تجویز کرد و اولین واکسن گارداسیل ۴ظرفیتی رو زدم خیلی استرس دارم . ممکنه به خانواده سرایت کنه . اینکه قارچ واژن گرفتم باعث میشه ویروس اچ پی وی پرخطر تر بشه . الان من باید چیکار کنم واقعا حالم بده . از خانواده م خیلی میترسم .

پاسخ مدیر 1402/07/13

عفونت قارچی واژن همانطور که از نامش مشخص است به دلیل وجود یک قارچ رخ می‌دهد. بدن شما حاوی نوعی مخمر به نام کاندیداست که باعث عفونت قارچی واژن می‌شود. مخمر نوعی قارچ و کاندیدا نوع خاصی از مخمر است. وقتی این مخمر در بدن شما در تعادل باشد، هیچ مشکلی وجود ندارد، اما هنگامی که مخمر از تعادل خارج می‌شود، به سرعت رشد می‌کند و می‌تواند به عفونت قارچی تبدیل شود. این عفونت باعث سوزش، خارش، قرمزی در بخش‌های بیرونی واژن و تغییر در ترشحات واژن می‌شود. لازم به ذکر است که عفونت قارچ تناسلی یک عفونت مقاربتی (STI) نیست. نام‌های دیگر عفونت مخمری(۱) واژن عبارتند از کاندیدیاز ولوواژینال یا کاندیدیاز واژینال. این بیماری در زنان بین 20 تا 40 سال بیشتر دیده می‌شود. عفونت قارچی واژن نوعی واژینیت است، وضعیتی که در آن واژن متورم، دردناک و احتمالاً عفونی می‌شود. انواع مختلفی از واژینیت وجود دارد. اما عفونت‌های قارچی واژن یکی از شایع‌ترین آنهاست. مخمر، قارچی است که معمولاً روی پوست و دستگاه گوارش شما وجود دارد. زنان نیز در ناحیه واژن خود مخمر دارند. هنگامی که مخمر بیش از حد روی پوست یا سایر نواحی رشد می‌کند، می‌تواند باعث عفونت شود. این عفونت کاندیدیازیس نیز نامیده می‌شود. قارچ‌های ناحیه واژن در صورتی که به عدم تعادل برسند؛ باعث قارچ تناسلی می‌شوند. این بیماری واگیردار نیست و به راحتی درمان خواهد شد. اما زگیل تناسلی توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می‌شود. بیش از 120 گونه از (HPV) وجود دارد که باعث ایجاد زگیل تناسلی می‌شوند. زگیل تناسلی به دلیل وارد شدن یک ویروس به بدن ایجاد می‌شود. این بیماری قابل انتقال است و شایع‌ترین بیماری مقاربتی به حساب می‌آید. برای جلوگیری از زگیل تناسلی باید پیش از شروع فعالیت جنسی و یا پس از آن واکسن‌های آن را از جمله واکسن گارداسیل دریافت کنید. این واکسن در چند دوز تزریق شده و تأثیر آن در سنین پایین بیشتر است. به هرحال التهاب ناشی از هرکدام می تواند شرایط را وخیم تر کند . توصیه می شود طبق نظر متخصص زنان یا پوست عمل کنید و غربالگری های روتین و چکاپ های لازمه را انجام دهید ولی نگران نباشید چراکه استرس از جمله بدترین محرک ها می باشد

سوال 1402/07/03

ببخشید من پارتنرم آزمایش داده و تایپ ۶ و ۱۱ مبتلا هست، من هنوز آزمایش ندادم و جز یا هم رابطه ای نداشتیم، ممکنه من به تایپی ب جز ۶ و ۱۱ مبتلا باشم؟ و اینکه امکانش هست اگر این تایپ ها دیر درمان بشن تایپ دیگه ای هم بوجود بیاد؟ الان هم هیچ رابطه جنسی ای ندارم

پاسخ مدیر 1402/07/03

ممکن است و اگر تایپ دیگری هم داشتید به این معنی است که همسرتان به دلیل سیستم ایمنی قوی ویروس از بدن پاک شده است و یا خودتان نیز همچنین اگر مبتلا نبودید یعنی سیستم ایمنی قوی داشته اید. خیر امکان تغییر تایپ نیست . زوجین اگر هردو مبتلا هستند می توانند رابطه جنسی داشته باشند ولی بهتر است با پوشش باشد

سوال 1402/06/24

سلام وقتتون بخیر.من دوساله که فقط و فقط بانامزدم رابطه داشتم و احتمالا از ایشون گرفتم،تایپ۴۷و۱۱.این دوسال هر زمان بعد از رابطه من سری خودمو میشستم تااین سه ماه اخیر که ب دلیل ی سری شرایط دوسه ساعت طول میکشید من بتونم خودمو شستوشو بدم،الان مشکلم اینه من بیماری خود ایمنی دارم،خیلی هم شدیده .الان درگیر پلاژنوز هستم و دکتر زنان گفتند ک داروی بالابردن ایمنی بدن نمیتونن بدن.چیکارکنم؟؟

پاسخ مدیر 1402/06/24

طبق صلاحدید پزشک تان عمل کنید چون باید شرایط تان دقیق مورد برسی قرار بگیرد و توجه داشته باشیدکه سیستم ایمنی بدن خئدش ویروس ها را به مرور از بدن پاک می کند ولی بستگی به سیستم ایمنی دارد. به ظور کل ما مواردی را پیشنهاد می دهیم ولی درشرایط خاص باید کاملا طبق صاحدید پزشک عمل کرد .. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/06/05

ایا آقایان بعد از 55 سالگی می توانند واکسن پاپیلو گارد را تزریق کنند

پاسخ مدیر 1402/06/05

افراد 26 تا 45 سال و بالاتر که واکسینه نشده اند، با مشورت پزشک، دوره واکسیناسیون خود را آغاز کنند

سوال 1402/05/21

سلام من دوتا زگیل زیربغلم خیلی کوچیک ودوتا ک قابل دیدن نیست وخیلی کوچیکه روی گردنم زده خانومم هم یه دونه زیربغلش زده ولی هنوز تست ندادیم خیلی ترسیدم لطفا یکم راهنمایی کنید

پاسخ مدیر 1402/05/21

باید ویزیت متخصص پوست شوید تا تشخییص ظاهری صورت بگیرد و براساس نظر ایشان تست های مربوطه انجام شود

سوال 1402/05/21

سلام ، من به تجویز پزشک زنان، سونو گرافی واژینال داشتم. وقتی این سونو رو انجام میدادم دقتی نکردم که آیا چیز نایلونی روی اون دستگاه سونو واژینال قرار دادن یا نه؟! الان به شدت نگرانم که نکنه اون دستگاه ضدعفونی نشده باشه و ویروس یا بیماری به من از طریق اون دستگاه منتقل شده باشه.. این نگرانی من طبیعیه ؟ یا نه و مطمئن باشم پزشک سونو گرافی حتما ضد عفونی کرده بود؟!

پاسخ مدیر 1402/05/21

نگران نباشید . روکش پروب یک بار مصرف بوده و بعد از هر بار سونوگرافی تعویض می شود بنابراین امکان انتقال بیماری وجود ندارد

سوال 1402/05/16

سلام. من پارسال hpv۵۸ داشتم و با فردی رابطه داشتم و ایشون هم مبتلا شدند. من درمان کردم و امسال ازمایش دادم در آزمایشگاه نیلو و جواب تستم منفی بود. چندروز پیش با همون فرد مبتلا شده اورال سکس داشتم. میخوام بدونم الان دوباره مبتلا شدم به اچ پی وی؟ اون فرد هنوز ازمایش نداده ولی با توجه به رابطه هایی که داشتیم قطعا مبتلا شده.

پاسخ مدیر 1402/05/16

در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد است مگر اینکه سیستم ایمنی قوی باشد و ویروس را از بدن پاک کند.

سوال 1402/04/27

باسلام توروخدا جواب بدین دکترای فوق تخصص آمریکا میگن ویروس اچ پی ون تا آخر عمر توبدن می مونه وسرایت هم می کنه .آیا این صحت دارد؟

پاسخ مدیر 1402/04/27

. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکس را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/04/26

باسلام گفتین درغربالگری تستها هیچ کدوم حساسیت صددرصد رو نداره پس منفی شدن تست چه ارزشی داره ؟توروخدا جواب بدین

پاسخ مدیر 1402/04/26

به طور مثال غربالگری یک با دقت بالای 85 درصد انجام می شود که این خود به معنی این است که 85 درصد سلامت جنین تایید می شود و درصد بالایی است . اگر حساسیت نزدیک به صد در صد در ارتباط با برخی مشکلات زنتیکی شایع بخواهید باید تست ژنتیکی انجام دهید که طبق پروتکل ها برای فردی که غربالگری اول ریسک پایینی دارد توصیه نمی شود و فقط برای رد اختلالات طناب عصبی و شکمی در هفته 15 یک AFP با محاسبه MoM و یک آنومالی اسکن در هفته 18 تا 20 برای رد اختلالات ساختاری جنین انجام دهید. که این کارها خود درصد تایید سلامت جنین را افزایش می دهد و قابل قبول است

سوال 1402/04/17

سلام سوالم اینه اگر کسی قبلا به ویروس مبتلا شده باشه و طی ۲ سال درمان شده باشد و پاپ اسمیر و غیره منفی باشد واکسن هم زده باشد میتواند هم اکنون ناقل ویروس باشد؟

پاسخ مدیر 1402/04/17

باید تست بدهید تا مطمئن شوی .توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد

سوال 1402/04/15

سلام قت بخیر من 31 سالمه . قبل از تزریق دز اول قرص اموکسی 500 مصرف کرده بودم و فراموش کردم به پزشک اطلاع بدن ایا در تاثیر گذاری واکسن موثر است ؟

پاسخ مدیر 1402/04/15

موردی ندارد

سوال 1402/04/12

سلام وقتتون بخیر. من چند روز پیش واسه چکاب قبل از بارداری رفتم دکتر و دکتر گفتن ک رحمت زخم هست و مشکوک به hpvهستی و پاپ اسمیر انجام دادن الان جواب اومده و نوشته 52 پر خطر و 40کم خطر یافت شده.. منطی 3سالی ک ازدواج کردم 2بار پاپ اسمیر انجام دادم و. منفی بوده و هیچگونه اتفاق پر خطری نداشتیم الان سوال من اینه چطور ممکنه؟ واینکه 52 خیلی خطرناکه؟؟ درمان میشه؟ واسهبچه دار شدنمون مشکل ایجاد نمیکنه؟ خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید

پاسخ مدیر 1402/04/12

به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1402/04/12

سلام وقتتون بخیر. من چند روز پیش واسه چکاب قبل از بارداری رفتم دکتر و دکتر گفتن ک رحمت زخم هست و مشکوک به hpvهستی و پاپ اسمیر انجام دادن الان جواب اومده و نوشته 52 پر خطر و 40کم خطر یافت شده.. منطی 3سالی ک ازدواج کردم 2بار پاپ اسمیر انجام دادم و. منفی بوده و هیچگونه اتفاق پر خطری نداشتیم الان سوال من اینه چطور ممکنه؟ واینکه 52 خیلی خطرناکه؟؟ درمان میشه؟ واسهبچه دار شدنمون مشکل ایجاد نمیکنه؟ خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید

پاسخ مدیر 1402/04/12

به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1402/02/23

آقای دکتر من در اروپا زندگی می کنم و دو بار درعرض دو سال پاپ اسمیر و تست اچ پی وی دادم و هر دو نرمال و منفی بودند ولی هر دو سه سال بخاطر استرس (فکر میکنم) و پایین آمدن سیستم ایمنی پدیدار میشن. این یعنی چی؟ اگر از بین میرن چرا بعد از چند سال برمیگردن؟ نمی‌دونم باید واکسن بزنم یا نه؟ من ازدواج کردم و فقط با همسرم رابطه دارم.سی و پنج سالمه، واکسن بزنم؟!تست های پرخطر و کم خطر جداگانه بودند ولی هر دو ذکر شده بودند، نمی‌دونم اصلن صحیح هستن یا موردتایید FDA یا نه! برای تقویت سیستم ایمنی چه دارویی توصیه. میکنید؟

پاسخ مدیر 1402/02/23

در صورت عدم وجود یک ضایعه کلینیکی ، مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان انجام HPV DNA testing می باشد ) برای نمونه برداری, لزوما نیازی به نمونه گیری از زگیل نیست(. فقط دقت کنید ایا روش مورد استفاده FDA approved بوده یا خیر ، در غیر اینصورت امکان نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد.بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1402/02/19

باسلام . خانومم مبتلا به hpv 52 شده است. چند سوال دارم. امکان دارد از من منتقل شده باشد با اینکه من چندسال رابطه پرخطر نداشتم. سوال دوم حالا که متوجه شده ایم من باید چکار کنم ؟ آزمایشی هست ؟ هم خودم و هم برای خانومم اگه محبت کنید راهنمایی بفرمائید

پاسخ مدیر 1402/02/19

بله امکانش هست . تست HPV PCR داده شود تا به وجود ویروس در بدن پی برده شود.

سوال 1402/02/18

سلام من ۲۴ سالمه پارسال مبتلا شدم ۴ تا دونه زگیل داشتم که همون موقع سوزوندم تست دادم و تستم ۱۸ و ۱ نوع کم خطر در اومد ، همون موقع کلپوسکوپی هم دادم و جواب سین ۱ خیلی خفیف در اومد که وقتی دکتر دید گفت مشکلی نداره، مرتب تست پاپ اسمیر دادم هر ۳-۴ ماه و همه چی اوکی بود اما همچنان تایپ ۱۸ در بدنم پایدار بود تا اینکه مجدد بعد از عید که الان میشه یکسال تست پاپ و اچ پی وی دادم ، پاپ اوکیه همه چی اما تایپ اچ پی وی من از ۱۸ به ۱۶ تغییر شکل داده ، دلیلش چیه ؟ و اینکه یعنی داره بهتر میشه یا نه اصلا ؟ و اینکه در این مدت هیچ گونه زگیلی نزدم و مرتبا تحت درمان پزشک زنان بودم و هیچگونه عفونت واژینالی به هیچ‌وجه نداشتم علاوه بر این لیزر درمانی پلاسما تراپی هم انجام میدادم

پاسخ مدیر 1402/02/18

تغییر شکل که نمی دهد یا دقیق تر باید مورد بررسی قرار می گرفته یا هم اینکه به این تایپ نیز مبتلا شده اید که باید مورد بررسی قرار بگیرد نداشتن و یا سوزوندن زگیل هم به معنی پاک شدن بدن از ویروس نمی باشد .برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1402/02/18

سلام من ۲۴ سالمه پارسال مبتلا شدم ۴ تا دونه زگیل داشتم که همون موقع سوزوندم تست دادم و تستم ۱۸ و ۱ نوع کم خطر در اومد ، همون موقع کلپوسکوپی هم دادم و جواب سین ۱ خیلی خفیف در اومد که وقتی دکتر دید گفت مشکلی نداره، مرتب تست پاپ اسمیر دادم هر ۳-۴ ماه و همه چی اوکی بود اما همچنان تایپ ۱۸ در بدنم پایدار بود تا اینکه مجدد بعد از عید که الان میشه یکسال تست پاپ و اچ پی وی دادم ، پاپ اوکیه همه چی اما تایپ اچ پی وی من از ۱۸ به ۱۶ تغییر شکل داده ، دلیلش چیه ؟ و اینکه یعنی داره بهتر میشه یا نه اصلا ؟ و اینکه در این مدت هیچ گونه زگیلی نزدم و مرتبا تحت درمان پزشک زنان بودم و هیچگونه عفونت واژینالی به هیچ‌وجه نداشتم علاوه بر این لیزر درمانی پلاسما تراپی هم انجام میدادم

پاسخ مدیر 1402/02/18

تغییر شکل که نمی دهد یا دقیق تر باید مورد بررسی قرار می گرفته یا هم اینکه به این تایپ نیز مبتلا شده اید که باید مورد بررسی قرار بگیرد نداشتن و یا سوزوندن زگیل هم به معنی پاک شدن بدن از ویروس نمی باشد .برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1402/02/11

با سلام من چندین سال یه زیک رو بدنه آلتم داشم چند وقت پیش شیو کردم و این زیگیل تکثیر شد و الان حدود 4-5 تاس همسرم سال 1400 تست پاپ اسمیر داد و منفی بود الان من تست دادم درگیر تایپ 6-16 شدم خواستم بدونم آیا قابل درمانه؟آیا کلا درمان میشه،آیا برای همسرم خطرناکه؟

پاسخ مدیر 1402/02/11

نداشتن زگیل به معنی پاک شدن بدن از ویروس نمی باشد و . و البته توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد . امکان انتقال ویروس در روابط جنسی صد در صد می باشد و برای خانم ها غربالگری کنسر واجب است

سوال 1402/02/09

سلام وقتتون بخیر،بنده متوجه شدم نامزدم مبتلا به HPN 31 هستند ،و ما رابطه اورال و رابطه جنسی (البته نه به صورت کامل)داشتیم ،بنده باکره هستم و اکان تست پاپ اسمیر را ندارم،و تا الان که یک هفته از رابطمون گذشته و ایشون علامت داشتن بنده هنوز علامتی ندارم،میخواستم بدونم از چه طریقی میتونم مطمین بشم که بنده مبتلا هستم یا نه و اینکه پیشنهاد شما برای درمان چی هست؟

پاسخ مدیر 1402/02/09

به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. در تمام روابط جنسی بین طرفین امکان انتقال صد در صد است) . برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/02/05

سلام من جهت معاینه گلو پیش دکترگوش و حلق رفتم و ایشون با یک فلز روی شعله ای که شبیه فندک بود در حدود۲ثانیه اون فلز و چرخوندن و بعد روی زبان من گذاشتن طوریکه من اصلا گرمای اون فلز و حس نکردم آیا انتقال اچ پی وی به این شکل ضدعفونی وجود داره؟ چون خیلی ترسیدم

پاسخ مدیر 1402/02/05

را ه انتقال در بالای 90 درصد موار از طریق ارتباط جنسی است . نگران نباشید

سوال 1402/01/27

سلام جناب دکتر.جواب ازمایش من در انواع ۱۸،۳۵،۳۹،۵۱،۵۶،۵۹،۶۶،۶۸ همه یک جا مثبت شده.چطور امکان داره بدون هیچ گونه علائمی نه زگیل نه عفونت نه مشکل رحم همه گروه های پرخطر مثبت بشه در یک آزمایش؟من و شریک جنسیم هر دو سالها دور از رابطه جنسی بودیم و الان دو ساله که با هم آشنا شدیم و قبل از اون سالها هیچ کدوم رابطه نداشتیم .

پاسخ مدیر 1402/01/27

چنانچه هیچ رفتار پرخطری نداشتید توصیه می شود مجدد تست دهید.

سوال 1402/01/19

سلام وقت بخیر،ویروس hpv که از نوع کم خطر هستن حدودا چندوقت بعد از بدن پاک میشود؟

پاسخ مدیر 1402/01/19

البته توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد.

سوال 1401/10/20

سلام وقت بخیر چقدر بعد از رابطه جنسی مشکوک باید آزمایش داد؟مدت زمانی که جواب آزمایش صد درصد صحیح باشه رو ممنون میشم بگید

پاسخ مدیر 1401/10/20

توصیه می کنیم حداقل ۱۴ روز پس از داشتن رابطه جنسی محافظت نشده، صبر کنید تا دوره نهفتگی بیماری سپری شود و سپس آزمایش بدهید

سوال 1401/10/19

با سلام همسر من قبلا hpv ۱۱ و ۶ رو داشتن که بعد از ۱ سال جواب تستشون منفی شد الان بعد از ۳ سال دوباره تستشون با نوع ۶۶ های ریسک مثبت شده خواستم بدونم چقدر خطرناک هست و آیا درمان می شود؟

پاسخ مدیر 1401/10/19

به توصیه ذیل نیز دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است. توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. بنابراین ممکن است سیستم ایمنی تان خوب بوده و ویروس را دفع کرده باشد. توصیه می کنم حتماً واکسن بزنید که جلوی زگیل های پوستی هم تا حدود زیادی گرفته می شود.

سوال 1401/09/17

امکان تبدیل شدن ب ن‌ع پرخطرتر مثل ۱۶-۱۸ وجود داره؟

پاسخ مدیر 1401/09/17

تایپ های متفاوتی از ویروس وجود دارد . در معرض هرکدام باشید به همان مبتلا می شوید . تبدیل تایپ به تایپ دیگر وجود ندارد.

سوال 1401/09/17

سلام من با تست پاپ اسمیر و اچ پی وی متوجه شدم نوع ۱۸،۶۵،۶۶ رو مبتلا هستم چند درصد احتمال مبطلا به سرطان گلو و دهان و دهانه رحم هستم هستم؟

پاسخ مدیر 1401/09/17

بسته به سیستم ایمنی افراد توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. بنابراین ممکن است سیستم ایمنی تان خوب بوده و ویروس را دفع کرده باشد. توصیه می کنم حتماً واکسن بزنید که جلوی زگیل های پوستی هم تا حدود زیادی گرفته می شود. نگران نباشید و غربالگری و پیگیری لازمه ان را انجام دهید.

سوال 1401/09/14

و اينكه اگر بعد از درمان تست منفي شود امكان ابتلاي مجدد از همسر وجود داره؟

پاسخ مدیر 1401/09/14

اگر همسرتان به ژنوتیپ دیگه ای از ویروس مبتلا باشند بله امکان ابتلا مجدد وجود دارد.

سوال 1401/08/17

سلام دکتر وقت بخیر خانم من تست انجام داده و نوع 59 بوده خیلی نگرانه و از رحمش نمونه برداری شده آیا امکان این هست که مشکلش حاد باشه یا با دارو رفع میشه؟ ممنون میشم جواب بدید

پاسخ مدیر 1401/08/17

بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.ولی به هر حال وقتی تست HPV تان مثلا 59 مثبت شده است باید تست پاپ اسمیر را روی همان نمونه HPV انجام دهید و اگر تغییرات پاتولوژیک از آسکوس و یا بالاتر باشد، نیاز به درمان دارید.

سوال 1401/06/11

سلام وقت بخیر. دوتا سوال داشتم یک اینکه آیا امکان تغییر واریته ویروس بعد از انتقال هم هست؟ برای مثال من به واریته ۶ یا ۱۱ که عمدتا باعث زائده میشه مبتلا باشم و پارتنرم بعد از رابطه با من به نوع ۱۶ مبتلا بشه؟ و اینکه آیا توی سن ۲۷ سالگی و بعد از مبتلا هم واکسیناسیون تاثیری داره اصلا و اگر نه تنها راه درمانش همون تقویت سیستم ایمنی هستش؟

پاسخ مدیر 1401/06/11

توجه داشته باشید تبدیل تایپ های مختلف ویروس به هم اتفاق نمی افتد. و در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد می باشد .چنانچه تایپ های مختلف در زوجین وجود داشته باشید ممکن است بدن یک فرد سیستم ایمنی قوی داشته و اون تایپ را حذف کرده باشد . واکسن باید در در مورد Catch up (یا آخرین سنی که توصیه رسمی برای تجویز یک واکسن می شود) ، معمولاً در کشورهایی بحث می شود که واکسیناسیون ملی دارند و دختران و پسران از سن 9-11 سالگی واکسن را تجویز می کنند و برای کسانی که از این پروسه عقب مانده اند و یا به تازگی شهروند آن کشور شده اند عدد 21 سال برای پسران و عدد 26 سال برای دختران و یا پسران توصیه می شود. ولی ما توصیه میکنیم حتی اگر از این سنین گذشته واکسن تزریق شود . . برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1401/05/23

با سلام و عرض ادب احترام بخاطر حوصله پاسخگویی شما خانم بنده hpv 16 و پاپ اسمیری که نشانگر سلوهای پیش سرطانی شده هستند، پزشکشون گفتند با برداشتن رحم مشکل برای همیشه حل خواهد شد. خواستم بدونم همینطور هست و اینکه آزمایش خود من منفی شد . حال با فرض درست بودن آزمایش آیا امکان داره این ویروس با سیستم ایمنی قوی در بدن من تاثیر نذاشته باشهو از بین رفته باشه؟ و سوال دوم اینکه چه اقدامی با فرض مثبت بودن تایپ 16 برای آقایون هست اگر هیچ ضایعه و مشکلی فعلا نباشه؟و سوال آخر اینکه مطالب زیادی در خصوص قارچ شی تا که هست که داخل قرص پاورفیت وجود داره و بارها از شما سوال شده شما مستقیما به تاثیر این قرص پاسخ ندادید.

پاسخ مدیر 1401/05/23

لطفا عکس نتیجه آزمایشتان را به دایرکت پیج اینستاگرام ذیل ارسال شود تا دقیق جواب آزمایشتان را ببینیم. در موارد زیادی به علت داشتن سیستم ایمنی قوی ویروس از بدن پاک می شود. . به طور کل توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است. dr.sarang_younesi@

سوال 1401/05/23

سلام وقت خوش دو مرتبه با خانومي فاصله چند ساعت رابطه محافظت نشده داشتم كه هر.دوبار بلافاصله ظرف نيم ساعت شستشوي بدن و الت با اب و صابون انجام دادم،. ايشون يكسال پيش رابطه داشتن( فقط بسيار محدود) و سه روز بعد از رابطه با من پاپ اسمير دادن نرمال، ولي hpv31-52مثبتشدن!!! با توجه به دفعات كم و شستشوي الت بعد از رابطه و يكسال گذشت از رابطه ايشون و پاپ اسمير نرمال و نداشتن علامت و ضايه ايشون ١-شانس ابتلا و انتقال به من!؟ 2-زدن واكسن تو همين فاصله كم ممكنه اثري داشته باشه روي همين مورد( در مورد اينده كه اثر داره) 3-پاورفين بخورم يا بگذارم چندماه بگذره متوجه بشم درگيرم يا نه؟ شريك جنسي ايندم رو مطالع كنم اگر علامتي نداشتم و اصولا اگر بي علامت باشم كه ميتونم سكس داشته باشم با شريك جنسي ايندم!؟

پاسخ مدیر 1401/05/23

نداشتن زگیل یا علامت به معنی مبتلا نبودن شما نمی باشد . در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد می باشد ولی گاها به دلیل قوی بودن سیستم ایمنی از بدن پاک می شود . به طور کل توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1401/05/03

سلام یکی از دوستان من hpv پرخطر و بسیار شدیدی گرفته که حتی از گلوش هم زیگیل زده خوایتم بدونم امکانش هست از راه تنفی یا ظرف یا برخورد پوستش با ما باعق انتقال ویروس بشه؟

پاسخ مدیر 1401/05/03

چنانچه با مخاط در تماس باشید امکان انتقال وجود دارد.

سوال 1401/05/01

سلام ببخشید من بیمارستان مجیبیان یزد ازمایش اچ پی وی دادم از کجا باید بدونم مورد تایید fda هست ؟ دوم واکسن خارجی بزنیم بهتره ؟

پاسخ مدیر 1401/05/01

بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1401/05/01

سلام دکتر ممنون از پیج عالی تون. من تایپینگ ۱۸ هستم، هر چند وقت یکبار باید پیگیری کنم؟ اصن کلوپسکپی بهتره یا پاپ اسمیر کافیه؟

پاسخ مدیر 1401/05/01

شیوع کانسر سرویکس در زنان 15 تا 19 سال بسیار نادر است (از هر یک میلیون خانم در این سنین یک یا دو مورد مبتلا به کانسر گزارش می شود) و فقط یک درصد موارد کانسر در دختران 21 ساله گزارش می شود. هرچند شیوع HPV های پرخطر در دختران زیر 21 سال بیشتر است ولی میزان پاکسازی و بهبود عفونت در این گروه از زنان بیشتر از زنان مسن تر صورت می گیرد. بنابراین شروع زودرس غربالگری کانسر سرویکس منجر به افزایش موارد بیبشتر کانسر سرویکس نمی شود. بنابراین زنان زیر 21 سال صرف نظر از سن شروع فعالیت جنسی نیاز به غربالگری نداشته و باید از سنین 21 به بعد غربالگری شروع شود. از آنجائیکه در بیش از 90% عفونت ناشی از HPV به خودی خود و در عرض دو سال از بین می رود و فرد پاک می شود، بنابراین در بازه سنی 21 تا 29 سال غربالگری با پاپ اسمیر هر سه سال یکبار (به شرط در دسترس بودن پاپ اسمیر استاندارد و درست) کافی است و نیازی به انجام همزمان آزمایش پاپ اسمیر و HPV که به آن co-testing می گویند نیست. در گستره سنی بین 31 تا 65 سال توصیه می شود که هر پنج سال co-testing انجام شود. در بیماران با سابقه CIN2/3 در 20 سال گذشتته ، افراد مبتلا به HIV ، مبتلایان به نقص سیستم ایمنی (مثل گیرندگان عضو پیوندی) لازم است غربالگری برای HPV را سالیانه انجام دهند. در سنین بالای 65 سال شیوع +CIN2 نادر بوده و موارد مثبت کاذب تست های غربالگری زیاد می باشد. خطر ابتلا به عفونت HPV هم در این افراد کم است (5 تا 10%) ، بیوپسی و کولپوسکوپی و درمان هم در این بیماران نسبتاً مشکل بوده و با عوارض همراه است. همچنین احتمال ابتلا به عفونت HPV و کانسر ناشی از آن با توجه به طول عمر باقی مانده این بیماران بسیار اندک است. بنابراین در زنان بالای 65 سال اگر: - اگر سابقه قبلی کانسر سرویکس و یا CIN2/3 وجود نداشته باشد، - وضعیت Adequate negative screening داشته باشند، می توان غربالگری را در این زنان ادامه نداد. نکته: وضعیت Adequate negative screening به مواردی گفته می شود که طی 10 سال گذشته: - سه آزمایش متوالی پاپ اسمیر طبیعی داشته باشند - یا دو آزمایش پاپ اسمیرنرمال و همراه با یک آزمایش منفی همزمان برای HPV بصورت co-testing - و حداقل یکی از این آزمایشات در 5 سال گذشته انجام شده باشد. در صورتی که هر کدام موارد ذکر شده در بالا (سابقه کانسر سرویکس ، CIN2/3 و ...) وجود داشته باشد لازم است غربالگری تا 20 سال دیگر هم ادامه یابد.

سوال 1401/04/07

سلام وقت بخیر جواب Hpv با متد reverse Blot hybridization assayنوع ۴۲ قابل اعتماد هست جواب؟ ممنون از شما 🌸

پاسخ مدیر 1401/04/07

ابتدا دقت کنید ایا روش مورد استفاده FDA approved بوده یا خیر ، در غیر اینصورت امکان نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد. چراکه بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد) 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1401/03/20

سلام‌وقت بخیر میشه در مورد FDA توضیح بیشتری بدید

پاسخ مدیر 1401/03/20

ادارهٔ مواد غذایی و دارویی ایالات متحدهٔ آمریکا (به انگلیسی: Food and Drug Administration) مشهور به اف‌دی‌اِی (FDA) یکی از نهادهای وابسته به وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحدهٔ آمریکا می‌باشد. FDA مسئول حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تنظیم و نظارت بر ایمنی مواد غذایی، محصولات تنباکویی، مکمل‌های غذایی، واکسن، تزریق خون، دستگاه‌های پزشکی، دستگاه‌های ساطع اشعه الکترومغناطیس (ERED)، محصولات دامپزشکی و لوازم آرایشی و ... است. این مدرک به منزله به رسمیت شناختن شرکت تولیدکننده توسط FDA، در خصوص بهداشتی بودن و سلامت عمومی محصولات آن شرکت بوده و حکم مجوز ورود محصولات آن شرکت را به آمریکا دارا است. بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1401/03/14

یک سال پیش چند بار با پارتنرم با کاندوم رابطه داشتم ایشون مبتلا به hpv بود به قدری که حتی در ظاهر هم نمایان بود. ولی من بعد از گذشتِ یک سال هیچ علائم ظاهری ندارم . آزمایش هم ندادم. و از اینکه جواب آزمایش مثبت باشه در من میترسم اصلا آزمایش بدم . به نظرتون من آلودم؟؟؟

پاسخ مدیر 1401/03/14

کاندوم از انتقال بیماری های مقاربتی جلوگیری می کند، اما وضعیت در مورد ویروس hpv کمی متفاوت است؛ چراکه این ویروس ممکن است در اطراف آلت تناسلی و کشاله های ران نیز پخش شده باشد که امکان پوشاندن همه نواحی با استفاده از کاندوم وجود ندارد. بنابراین نمی توان گفت که کاندوم زگیل تناسلی ، راهکاری ایده آل و موثر برای جلوگیری از زگیل تناسلی یا بیماری hpv است..توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1400/11/30

سوال: سلام.خسته نباشید.من در آزمایشگاه شما آزمایشم انجام شده است و متدی که با آن انجام شده است را reverse dot blot نوشته است .در این آزمایش اچ پی وی مثبت ۳۱ گزارش شده .سوالم اینه آیا از لحاظ fda معتبر است؟توی کامنت ها خوندم که این روش fda نیست و معتبر نیست و سوالم اینه برای این معتبر نیست که تایپ های کم خطر هم بررسی میکنه؟

پاسخ مدیر 1400/11/30

جواب: در آزمایشگاه نیلو بررسی HPV با دستگاه فول اتومات کوباس انجام می شود و یک روش FDA Approved می باشد و در صورت درخواست پزشک اگر بخواهد موارد کم خطر هم چک شود تایپ های low risk با دستگاه دیگری به روش reverse dot blot صورت می گیرد.

سوال 1400/11/16

سوال: سلام چرا تایپ 54 ویروس رو اشتباها در دسته ی پرخطر قرار دادید؟؟!!!

پاسخ مدیر 1400/11/16

جواب: ژنوتیپ های 16، 18، 31، 33، 35، 39، 45، 51، 52، 56، 58، 59، 66 و 68 کارسینوژنیک بوده و بعنوان ژنوتیپ های پرخطر[1] معرفی می شوند.

سوال 1400/09/27

سوال: سلام خواهش میکنم جواب منو بدید 50سالمه وجواب پاتولوژی cin1 نوشته ودکترم گفت عفونت شدید هست ویه پماد وقرص داد ولی خوب نشده عفونت ودرد دارم بعد ازکولپسکوپی ومیترسم عفونت زیادبشه لطفاراهنمایی کنید چجوری باید درمان بشم واقعا بعضی دکترا واسشون مهم نیس واصلا پیگیری نمیکنن

پاسخ مدیر 1400/09/27

جواب: نگران نباشید بهتر است به همراه جواب پاپ اسمیرتان به یک متخصص گاینکوانکولوژیست (متخصص سرطان زنان) مراجعه کنید، نیاز دارد که یک معاینه دقیق دیگری شوید و در صورت لزوم منطقه آلوده لیزر شود.

سوال 1400/09/23

سوال: سلام چرا در مقاله نوشته شده : و در نهایت انجام آزمایش برای HPV در مردان در هیچ سنی اهمیت تشخیصی ندارد. یعنی آزمایش مردان ارزش نداره؟؟؟ من ازمایش دادم منفی شدم

پاسخ مدیر 1400/09/23

جواب: ارزش دارد و در صورت ابتلا عوارض شدیدی می تواند برای شریک جنسی تان داشته بشد .

سوال 1400/09/19

سلام وقتتون بخیر آیا تزریق واکسن در افراد بالای ۳۰ تاثیری داره؟ اگه جواب بله است کدوم نوع واکسن باید تزریق بشه؟ من ۳۰ و همسرم ۳۲ سالشونه. در نوع کم خطر که خود زگیل ناپدید شده نیازی یه درمان هست؟

پاسخ مدیر 1400/09/19

جواب: در هر شرایطی زدن واکسن از نزدن آن بهتر است بخصوص در ایران که اصلاً واکسیناسیون ملی نداریم و امکان سرایت اش در هر سنی وجود دارد. لو ریسک HPV خیلی حائز اهمیت نمی باشد.

سوال 1400/08/22

سوال: سلام وقتتون بخیر بنده برای چکاپ و انجام تست hpv به آزمایشگاه نیلو مراجعه کردم و الان کمی نگران شدم که امکان انتقال ویروس از روکش تخت هم هست؟چون اطلاعی ندارم قبل از من عوض شده باشه یا نه

پاسخ مدیر 1400/08/22

جواب: انتقال تا درصد بالایی از طریق مخاط می باشد . لذا نگران نباشید .

سوال 1400/08/03

سوال: سلام من امروز متوجه شدم hpv۱۸ هستم و‌ واقعا نگرانم میشه بگید این نوع hpv راه درمان داره یا نه؟ یعنی من الان سرطان دارم یا نه؟و باید چیکار کنم

پاسخ مدیر 1400/08/03

جواب: عامل 70% کانسر سرویکس ژنوتایپ های 16 و 18 هستند. اینطور نیست که هر کسی HPV 18 داشته باشد به سرطان مبتلا می شود . بلکه از بین افرادی که سرطان سرویکس داشتند علت 70% آن ابتلا به HPV 18 و 16 بوده است. توجه داشته باشید که مثبت شدن شما این آگاهی را به شما می دهد تا چک آپ های لازمه صورت بگیرد و برای درمانش نیز اقدام کنید. توجه داشته باشید که مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، به خصوص در بیماران مبتلا به HIV، زمان پاکسازی طولانی تر است که باعث پایداری بیشتر عفونت HPV شده و در نتیجه ریسک کانسر سرویکس مهاجم را افزایش می دهد.

سوال 1400/07/16

سوال: سلام وقت بخیر آیا امکان دارد بعد از زگیل کنار ناخن مبتلا به زگیل تناسلی شد .به هم ارتباط دارن !؟

پاسخ مدیر 1400/07/16

جواب: زگيل معمولي: اين نوع زگيل معمولاً اطراف ناخن، روي انگشتان و پشت دست بوجود مي آيد. اين نوع زگيل ها بيشتر در قسمت هايي كه در پوست دچار خراشيدگي شده است (مثلاً به دنبال جويدن ناخن ها يا كندن گوشه هاي ناخن) بوجود مي آيند. زگيل تناسلي: اين زگيل ها مشكل شايع و نگران كننده اي در بالغين به شمار مي روند و اكثراً كوچك و صاف هستند ولي مي توانند باريك و بلند هم باشند. سطح آن ها نرم بوده و برخلاف بقيه زگيل ها زبر و پوسته پوسته نيستند. زگيل‌هاي تناسلي ممكن است، داخل مهبل يا گردن رحم در خانم ها، اطراف مقعد و يا داخل راست روده را گرفتار كنند. ويروس هايي كه عامل زگيل هاي تناسلي هستند به ندرت باعث زگيل هاي دست يا پا مي شوند ولي مي توانند باعث پديد آمدن زگيل هايي در دهان گردند. زگيل هاي تناسلي با سرطان هاي ناحيه تناسلي به خصوص در خانمها مرتبط مي باشند. لذا ا

سوال 1400/07/09

سوال: سلام آقای دکتر دوست من سال قبل در آزمایشگاه پند(تهران پارس) آزمایش دادند و hpvتایپ ۱۶ بود و بعد از ۶ ماه آزمایشگاه دنا( خ ولیعصر) انجام دادند و جواب منفی حالا هر چقدر در آزمایشها نگاه میکنم نمیدونم بر اساس FDA انجام شده یا خیر چطور میشه فهمید؟؟

پاسخ مدیر 1400/07/09

جواب: به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1400/06/14

سوال: سلام چه مدت بعد از رابطه جنسی میشه ازمایش داد که نتایج قابل اعتمادی داشته باشه؟

پاسخ مدیر 1400/06/14

جواب : 8 تا 12 روز بعد زمان مناسبی است .

سوال 1400/03/28

سوال: سلام ببخشید من زگیل در اوردم از ناحیه خارجی مقعد ام رفتم دکتر گفت ویروسیه کرایو انجام دادم و بهم نگفت که خطری داره ازمایش ندادم و الان زایده های خیلی ریزی در اومده که باچشم دیده نمیشه ایا امکان بهبود دارم با استفاده از پاورفیت و ویتامین ها؟

پاسخ مدیر 1400/03/28

جواب: HPV حداقل در 72% مردانی که شریک جنسی شان HPV مثبت است، وجود دارد. اما فقط در 8.3% از این مردان زگیل تناسلی مشاهده می شود، به عبارتی اکثر آنها یک عفونت تحت بالینی (subclinical infection) دارند. مردان بعنوان مخزن (reservoirs) و یا حامل (vector) عفونت HPV نقش بازی می کنند، در صورت عدم وجود یک ضایعه کلینیکی ، مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان انجام HPV DNA testing می باشد. و اینکه احتمالش وجود دارد که به اورال HPV مبتلا شده باشد. برای اطمینان خاطر می توانید تست Oral HPV انجام دهید. ولی به طورکلبرای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1400/03/15

سوال: سلام من دوشیزه و57 ساله هستم به تازگی نامزدکردم .نامزدم زگیل تناسلی دارندوتحت درمان هستندپاورقیت هم مصرف می کنندبه تازگی تست hpvدرآزمایشگاه نیلوانجام ونوع6و45تشخص داده شدمافعلاهیچگونه تماسی باهم نداریم ونداشتیم ولی من خیلی نگرانم که ازدواج بکنم یانه لطفامراازنگرانی نجات دهید.منتظرجواب هستم وممنونم.

پاسخ مدیر 1400/03/15

جواب: نگران نباشید در صروت تقویت سیستم ایمنی امکان پاک شدن ویروس وجود دارد. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. بنابراین ممکن است سیستم ایمنی تان خوب بوده و ویروس را دفع کرده باشد. توصیه می کنم حتماً واکسن بزنید که جلوی زگیل های پوستی هم تا حدود زیادی گرفته می شود.

سوال 1400/03/04

سوال: سلام.خسته نباشید منو همسرم هردو اولین تجربه مون در رابطه جنسی همدیگه بودیم.شغل همسر من ماساژ هستش و مرکز ماساژ دارن و گاها برای یاد دادن ب شاگرداشون ماساژ میدن افراد رو.من خیلی نگران شدم و استرس گرفتم بعد خوندن اینا.ممکنه منو همسرم ب اچ پی وی مبتلا باشیم؟

پاسخ مدیر 1400/03/04

جواب: HPV در صورت تماس مخاط الوده امکان انتقال وجود دارد.

سوال 1400/02/17

سوال: با درود. مرد هستم تماس جنسی با شخصی نداشتم. در هنگام شیو متوجه دو تکه شبیه خال در انتهای الت شدم. تنها مورد مشکوک استفاده از شلوارهای وصله یا رفو شده در همین ناحیه توسط خیاط است که گاها پیش امده بدون لباس زیر از این شلوارها استفاده کنم. البته قبل از استفاده شلوارها رو در دمای ۳۰ درجه ماشین لباسشویی شسته بودم. آیا امکان دارد از این طریق مبتلا به زیگیل تناسلی شده باشم ؟ و اینکه باید به چه پزشکی برای معاینه و کجا مراجعه کنم. با تشکر از شما

پاسخ مدیر 1400/02/17

جواب: احتمال آن بسیا بسیار کم است و در صورت تماس با مخاط آلوده امکان انتقال وجود دارد. متخصص پوست مراجعه کنید.

سوال 1400/02/04

سوال: سلام سوالي كه داشتم اين هست كه ممكنه از طريق ماشين لباس شويي يا شلنگ دستشويي هم hpv منتقل بشه مثلاً وقتي مهمان از دسشويي استفاده ميكنه ممكنه بعد از اون از شلنگ دچار اين بيماري بشيم ممنون ميشم راهنمايي كنين

پاسخ مدیر 1400/02/04

جواب: احتمال آن بسیار کم است . چناچه با مخاط آلوده در تماس باشیدامکان آلودگی وجوددارد.

سوال 1400/02/04

سوال: سلام دکترجان امشب درکمال ناامیدی اتفاقی شماروپیداکردم خیلی مطالبتون عالین یک دنیا ممنونم..سوالم اینه من اچ پی وی نوع ۱۶دارم وجراحی شدم دوماهونیم پیش ایا میتونم جراحی بینی انجام بدم یاخیر؟ممنون میشم جوابموبدید

پاسخ مدیر 1400/02/04

جواب: مشکلی ندارد .

سوال 1400/01/23

سوال: سلام خسته نباشید . من سال پیج یکبار زگیل تناسلی کوچک داشتم که با روش سوزاندن برداشتن. دیگه نزدم و منم متاسفانه پیگیری جدی نکردم در ازمایسم نوع کم خطر بود . امسال دوباره ازمایش دادم و متاسفانه نوع مرخطر شماره ۱۸ رو داشتم . کولپوسکپی شدم و نمونه برداری شد و جواب پاتولوژی نشون داد که ویروس. سرویکس رو دچار کرده و دکتر گفت باید عمل کنم و اون قسمت اسیب دیده رو تراشیده بسه . سوالم ابنه اینکار لازمه یا با مراقبت و بالا بردن سیستم دفاعی بدنم این مشکل ممکنه در اینده حل بشه و از بین بره یا قسمت اسیب دیده حتما باید برداشته بشه?????

پاسخ مدیر 1400/01/23

جواب: حتماً باید منطقه آسیب دیده برداشته شود ، چرا که امکان رشد و سرایت به قسمت های دیگر وجود دارد. بهتر است که واکسن هم بزنید.

سوال 1400/01/21

سوال: سلام.ایا فردی که پرده بکارت دارد،با رابطه ای که دخولی نداشته،ممکنه به HIVمبتلا بشه؟

پاسخ مدیر 1400/01/21

جواب: بله احتمال آن وجود دارد. یکی دیگر از مایعات بدن که حاوی تعداد زیادی گلبول سفید است ترشحات جنسی است پس ترشحات جنسی در فردی که ویروس HIV وارد بدنش شده است آلوده به این ویروس هستند و در صورتی که این ترشحات وارد مخاط تناسلی فرد سالم گردد میتواند باعث انتقال ویروس شوند

سوال 1399/12/24

سوال: سلام خسته نباشید....من پارتنرم سابقم اخیرا زگیل تناسلی زدن که به گفته ی خودشون نوع پرخطر هست اما من بعد از ۸ماه که با ایشون رابطه ندارم هیچ گونه علامتی ندارم....ممکنه من هم مبتلا باشم به نوع پرخطر؟

پاسخ مدیر 1399/12/24

جواب: بله در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد است مگر اینکه سیستم ایمنی تان خیلی قوی بشد که خودش ویروس را پاک کرده باشد توجه داشته باشید نداشتن زگیل یا علامت نشان دهنده عدم وجود ویروس نمی باشد

سوال 1399/10/29

سوال: سلام خسته نباشید من در مرکز مام (MOM) آزمایش HPV انجام دادم نتیجه نوع ۱۶و ۱۱و ۴۲ هست در قسمت متد نوشته شده DNA extraction ایا این مرکز مورد تایید هست و جواب ازمایش خطا ندارد؟ من ۱۰ سال قبل با فردی که دارای زگیل تناسلی بود رابطه داشتم و بعد از آن جدا شدم و هرگز رابطه با کسی دیگر نداشتم چجوری میتوانم جواب آزمایش را ارسال کنم؟؟

پاسخ مدیر 1399/10/29

جواب: بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد) 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. جوابتان را به دایرکت اینستا گرام نیلو بفرستید.

سوال 1399/10/12

سوال: سلام آقای دکتر خسته نباشید من ۲۳ سالمه و نمیدونم کی و چجوریه دچار شدم، هیچ آزمایشی در این باره ندادم، ولی درقسمت دهانه واژن ضایعات دارم، قبلا خیلی خیلی کم بود اما الان توی این یک سال یک مقدار بیشتر شده، رابطه جنسی نداشتم و کلاهم مجرد هستم، من دوسال پیش یک عمل شکستگی داشتم و به من ۲واحد خون تزریق شده، میخوام بدونم احتمال اینکه از تزریق خون آلوده به hpv آلوده شده باشم هست و چقدره احتمالش؟؟ یا ممنکنه این ویروس رو از پدرومادرم گرفته باشم؟؟ من واااقعااا خیلی نگران این موضوعم درحدی که از ازدواج میترسم که باعث جدایی یا آلوده کردن همسرم بشم..

پاسخ مدیر 1399/10/12

جواب: باید تست HPV بدهید تا بتوان اظهار نظر کرد. 99% از طریق رابطه جنسی است ولی 1% امکان اینکه از طریق تماس غیر جنسی مثل پروب های واژینال سونوگرافی و یا معاینات آن و یا موارد دیگر مانند امکان انتقال از طریق لباس و یا سطوح آلوده هم گاها با احتمال بسیار بسیار کم جود دارد. بنابراین خیلی بعید است که مبتلا به زگیل تناسلی شده باشید و بهترین کار ممکن همان انجام تست است.

سوال 1399/08/27

سوال: سلام من تازه یه ماهه متوجه مبتلا شدنم شدم در مدت این یه ماه همسرم با یه بار فریز کلا زگیلا از بین رفت و مجدد زگیل نزدن خداروشکرولی من هر دوهفته مراجعه میکنم و زگیل جدید میزنم ..حتی انقد وسواس پیدا کردم که دونه های روی پوستمو زگیل میبینم..شب و روزم شده گریه...بدن نسبتن ضعیفی دارم برای همین روزی دوبار پاورفیت میخورم و ناشتا ژل رویال تا بدنمو قوی کنم... خیلی از نزدیکی میترسم سر همین موضوع با همسرم مدام دعوا داریم....ایا این ویروس به خودی خود از بین میرود؟؟؟ راستی من فقط پاپ اسمیر دادم و نرمال بود ازمایش دیگه ای لازمه؟؟؟ سنم ٢۶و همسرم ٣٠سالشونه...ممنون میشم راجب نزدیکی و مواردی که باید رعایت کنم راهنمایم کنید

پاسخ مدیر 1399/08/27

جواب: نداشتن زگیل به معنی مبتلا نبودن فرد و یا عدم ویروس نمی باشد . توصیه می شود تست FDA approved HPV بدهید تا معلوم شود به چه نوعی مبتلا هستید. . مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. بنابراین ممکن است سیستم ایمنی تان خوب بوده و ویروس را دفع کرده باشد. توصیه می کنم حتماً واکسن بزنید که جلوی زگیل های پوستی هم تا حدود زیادی گرفته می شود. توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/08/19

سوال: با سلام اقای دکتر سوال من اینه که چند وقت بعد از رابطه جنسی میشه تست اچ پی وی داد ؟

پاسخ مدیر 1399/08/19

جواب: بلافاصله بعد از سکس مشکوک چنانچه منقل شده باشد می توان HPV را بررسی کرد

سوال 1399/08/12

سوال: سلام اگر در مراکز لیزر موهای زائد از سری مخصوص و جداگانه برای هر فرد استفاده بشه و اپراتور برای هر فرد دستکشش رو تعویض کنه و روکش تخت هم هر بار عوض بشه اما دستگاه لیزر روکشی مثل ابزارهای دندانپزشکی نداشته باشه که قابل تعویض باشه، چه مقدار احتمال داره که باز هم ویروس به بدن فرد دیگه که لیزر بیکینی انجام میده منتقل بشه. به طور کلی آیا این ویروس می‌تونه با بیش از ۲ واسطه از طریق اشیاء انتقال پیدا کنه؟

پاسخ مدیر 1399/08/12

جواب: به هر حال درست است که 99% از طریق رابطه جنسی است ولی 1% امکان اینکه از طریق تماس غیر جنسی مثل پروب های واژینال سونوگرافی و یا معاینات آن و یا موارد دیگر امکان آلودگی برای افراد وجود دارد.و بازهم همانطور که گفته شد ایمنی زایی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و متناسب با شرایط سیستم ایمنی افراد می باشد .

سوال 1399/07/26

سوال: سلام وقت بخير خسته نباشيد خواستم بپرسم احتمال انتقال اچ پي وي از طريق وسيله اي مثل گوشي موبايل كه قبلا با دست آلوده به اچ پي وي لمس شده و سپس به اون وسيله دست بزنيم و بعد دست به دهان يا اندام تناسلي زده بشه چقدر هست؟آيا نياز به ضدعفوني دارد؟و كلا مدت زنده ماندن ويروس اچ پي وي روي وسائل چند روزه؟ممنون اگر پاسخ بديد

پاسخ مدیر 1399/07/26

جواب: راه انتقال ویروس HPV از طریق تماس با مخاط می باشد. احتمال انتقال در موارد غری از روابط جنس کم است احتمال آن کم است ولی لازم به ذکر است که ویروس گاها تا 3 روز بر روی اجسام تا 50% عفونت زایی دارد. این ویروس به دلیل اینکه پوشش پروتئینی دارد با مواد شوینده و یا الکل پاک نمی شود و سرکه رقیق شده 10% و یا وایتکس رقیق شده 10% پاک می شود.

سوال 1399/07/03

سوال: سلام ببخشید من و شریک جنسیم به اچ پی وی مبتلا شدیم باهم آزمایش دادیم ولی شماره و نوع ویروس هامون با هم متفاوته،مال خودم ۶ و ۳۹ و مال خانم ۶ و ۳۱,سوالم اینه که دو نفر که باهم رابطه جنسی داشتن مگه نباید یک نوع ویروس بگیرن و در هر دو نباید مشترک باشه،یا انتقال نوع ویروس ها وشمارشون متفاوت میشه؟

پاسخ مدیر 1399/07/03

جواب: اول اینکه روشی را که با آن تست HPV داده اید احتمال زیاد FDA approved نبوده است. بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. به هر حال درست است که 99% از طریق رابطه جنسی است ولی 1% امکان اینکه از طریق تماس غیر جنسی مثل پروب های واژینال سونوگرافی و یا معاینات آن و یا موارد دیگر امکان آلودگی برای افراد وجود دارد.و بازهم همانطور که گفته شد ایمنی زایی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و متناسب با شرایط سیستم ایمنی افراد می باشد .

سوال 1399/02/17

سئوال: سلام آیا در آقایان این ویروس ریشه کن میشه؟! سن 23 سالگی چقد طول میکشه که بدن پاک بشه واقعا شب و روز ندارم دیگه زندگی جهنم شده واسم تورو خدا کمک کنید.....

پاسخ مدیر 1399/02/17

جواب: اینقدر نگران نباشید ، 80% افراد جامعه توی طول عمرشان به این ویروس مبتلا می شوند. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/01/15

سئوال: سلام من 34 سال دارم من بعداز نزدیکی کمی خون میدیدم دکتر ازن تست hpv گرفت و همزمان کولوپوسکوپی انجام دادن ونمونه گرفتن جواب نمونه hpv من ازنوع 6 مثبت شد . الان دارم قرص پاورفیت مصرف میکنم آیا تاثیر دردرمان من داره این قرص؟ من تو زندگی باهمسرم به مشکل خوردم آیا ایشون غیراز من شریک جنسی دیگری داشته هرچند ایشون منکر میشه من باید چیکارکنم حرف همسرم رو باور کنم ؟

پاسخ مدیر 1399/01/15

جواب: اولاً راههای انتقال غیر جنسی این ویروس هم خیلی مطرح است ، بنابراین فقط به جنبه منفی انتقال ویروس فکر نکنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/01/13

سئوال: سلام تورو خدا بهم بگین اچ پی وی دهانی چطور و چقدر وقت بعد طهور میکنه من بعد ۴ ماه گلوم شبیه فارنزیت شده ولی من انقدر استرس دارم که فکر میکنم زگیل دهانیه ،تو قسمت حلق و پشت زبون کوچیکم دانه هایی از جنس خود حلقم زدا و التهاب داره عفونت زیادی نداره لوزه هام ولی حدود یک ماهو نیمه گلوم درد خفیف داره و اثار ابریزش و گرفتگی بینی ندارم اما رفتم دکتر گوش حلق بینی گفت به نظرم چیزی نیست و سیتریزین بهم داد گفت الرژی فصلیه،من دقیقا بعد ماه چهارم از اون رابطه که اصلا مطمئنم نیستم طرفم اچ پی وی داشت یا نه این اتفاقات که گلوم درد گرفت افتاد و پریودمم بعد از تمام شدن یک روز لکه بینی بعد پریود پیدا کردم نکنه اچ پی وی ۱۶ دارم،دخترم و در استانه ازدواج

پاسخ مدیر 1399/01/13

جواب: مقاله ای در همین زمینه در وب سایتمان است به نام: نکاتی در زمینه غربالگری HPV دهانی و یا Oral HPV در صورت لزوم برای رفع نگرانی تان تست فوق را انجام دهید.

سوال 1399/01/11

سئوال: سلام وقت بخیر من خانم ۲۸سال هستم سال ۹۷ آزمایش اچ پی وی دادم یه سری ضایعات داشتم روی قسمت واژینال که لیزر مخصوص انجام دادم دیگه ظاهر نشد بهمن ۹۸ مجدد آزمایش دادم اچ پی وی ۱۶ دراومد ولی علامتی ندارم ته گلوم ۲ سال بعضی وقت ها ملتهب میشه و چند نا دونه زده ممکنه ارتباط داشته باشه و یه دونه زگیل خیلی ریز روی گردنم زده پاپ اسمیرم هم جوابش خوب بوده نمی دونم برای از بین رفتن ویروس باید چی کار کرد ؟

پاسخ مدیر 1399/01/11

جواب: ابتدا باید کولپوسکوپی انجام دهید و بر مبنای کولپوسکوپی پروتکل پیگیری تان طراحی شود. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/01/04

سئوال: سلام من هفت ماه پيش پاپ اسميردادم مشكلى نداشتم فقط يه كم التهاب داشتم كه دكترم گفتن مشكلى نيست برو به سلامت دوسال ديگه بيا براى پاپ اسميرتا بيست و پنج روز پيش بدون دليل ازمايش hpv دادم وفقط به من گفتم مثبته البته نوعش ومشخص نكردن گفتن براى تعيين تيپ هزينه جدا بايد بدى من وهمسرم بيست ساله ازدواج كرديم ومن به همسرم مطمئنم وهيچ علايمى نداريم امكان داره كاذب مثبت باشه خيلى نگرانم

پاسخ مدیر 1399/01/04

جواب: به جواب آزمایش دقت کنید که به چه روشی انجام شده است ، آیا نوشته به یک روش FDA approved انجام شده است یا خیر؟

سوال 1398/12/25

سئوال: سلام و خسته نباشید‌ من خانمی۳۷ ساله هستم متاهل و دارای یک فرزند مرداد امسال برای اولین بار اچ پی وی تست دادم و نوع۳۱ رو داشتم ، کولوپوسکپی انجام دادم و cin3 بودم و عمل انجام دادم اسفند ماه(۵ ماه بعد از عمل) دوباره کولپوسکوپی انجام دادم که جوابش خوب بود و اچ پی وی هم دادم که خدارو شکر منفی بود ، حالا سوالم اینه ایا میتونم به جواب ازمایش اطمینان کنم ایا واقعا من دیگه اچ پی وی ندارم ؟ طریقه تست cobas بود و سوال دیگه اینکه وقتی این تستها منفی شده ایا ممکنه اچ پی وی دهان داشته باشم ممنونم

پاسخ مدیر 1398/12/25

جواب: بله نگران نباشید ولی می دانید که تا 2 سال هر 6 ماه باید تحت کنترل باشید. اگر خیلی نگران هستید می توانید تست Oral HPV برای رفع نگرانی انجام دهید.

سوال 1398/12/09

سئوال: سلام و وقت بخیر.من خانم هستم و سی ساله.آزمایش دادم صرفا برای بررسی و منفی بود.میخوام بدونم اگه واکسن بزنم برام فایده ای داره با توجه به اینکه تو مقاله زده بودین سن بیست و شش ب بعد تاثیری نداره.و اینکه ممکنه لوریسک اچ پی وی رو داشته باشی و تو ازمایش نشون نده؟ ممنون از پاسخگوییتون

پاسخ مدیر 1398/12/09

جواب: در هر شرایطی زدن واکسن از نزدن آن بهتر است بخصوص در ایران که اصلاً واکسیناسیون ملی نداریم و امکان سرایت اش در هر سنی وجود دارد. لو ریسک HPV اصلاً اهمیتی برای ما ندارد.

سوال 1398/12/04

سئوال: سلام اگر زگیل بعد از سه سال خوب نشود و یا عود کند باز هم احتمال دارد که با تقویت سیستم ایمنی ویروس پاک شود یا اگر تا ۲ سال پاک نشد ماندگار میشود؟ واکسن در این شرایط میتواند به حذف ویروس کمک کند؟

پاسخ مدیر 1398/12/04

جواب: برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1398/12/02

سئوال: سلام روز بخیر ممنون بابت اطلاعات خوبی که در این پیج میذارید من توسط دکتر معاینه شدم و هیچ علائم ظاهری از زیگیل تناسلی نداشتم تست پاپ اسمیر دادم و نرمال بوده و همینطور بنا به درخواست خودم ازمایش اچ پی وی دادم که وقتی جواب اومد فهمیدم که به نوع ۴۳ و ۵۵ خفیف دچار شدم دکتر گفت هیچ خطری برام نداره سیستم ایمنی بدنمو ببرم بالا و واکسن بزنم و البته گفت که این ویروس همیشه تو بدنم هست سوال من از شما اینه ۱:من تازه نامزد کردم و متاسفانه انقدر اعتماد داشتم باهم ۱ بار رابطه داشتین که میشد گفت تقریبا محافظت شده بود البته تقریبا یه جا خونده بودم که اگه زیگیلی روی بدن یا داخل نبوده باشه احتمال انتقال به مرد ۱۰ درصد ایا این موضوع درسته؟؟؟ ۲:من شربت ایمون اکتیو میخورم میخوام ببینم که سیستم ایمنی منو بابا میبره؟ ۳:با تقویت سیستم ایمنی احتمال حذف این ویروس از بدن من چقدره ایا از بین میره؟ ۴:این ویروس احتمالش هست که به نوع پرخطر تبدیل بشه با خیر همینجور کم خطر باقی میمونه؟

پاسخ مدیر 1398/12/02

جواب: بطور کلی بهتر است به نکات ذیل دقت کنید: برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1398/11/15

سئوال: سلام خسته نباشید آیا امکان انتقال به اعضا خانواده هم هست منظورم به غیر از شریک جنسی(همسر)؟

پاسخ مدیر 1398/11/15

جواب: خیلی ضعیف امکانش هست.

سوال 1398/10/29

سئوال: سلام من ٢٤ سالمه و ٣ سال پيش كه زگيل زدم متوجه شدم hpv گرفتم. بعد از اين كه زگيل ها رو سوزوندم تا الان كه ٣ سال ميگذره ديگه عود نكرده. ميخواستم بپرسم با توجه به اين كه ويرجين هستم امكان نمونه گيري وجود داره كه ببينم كدوم تايپ ها رو گرفتم ؟ و با توجه به اين كه دخولي صورت نگرفته اگر تايپ پر ريسك رو داشته باشم بازم باعث كنسر ميشه ؟ زدن واكسن الان تاثيري ميتونه تو بالارفتن سيستم ايمني و مقابله با ويروس داشته باشه؟ آخرين سوالمم من از چندتا دكتر سوال كردم گفتن اين ويروس تا آخر عمر ميمونه تو بدن و هيچ وقت از بين نميره اما تو سايت شما و همينطور سايت هاي خارجي نوشته اكثرا ظرف ٢ سال خارج ميشه.كدوم درسته ؟ يعني من تا آخر عمرم ناقل ميمونم؟ خيلي نگرانم ممنون ميشم راهنمايي كنين.

پاسخ مدیر 1398/10/29

ميخواستم بپرسم با توجه به اين كه ويرجين هستم امكان نمونه گيري وجود داره كه ببينم كدوم تايپ ها رو گرفتم ؟ می توان نمونه از روی ناحیه جلوی واژن برداشته شود تا جائیکه به پرده بکارت نخورد. و با توجه به اين كه دخولي صورت نگرفته اگر تايپ پر ريسك رو داشته باشم بازم باعث كنسر ميشه ؟ کانسر واژن می تواند ایجاد کند. زدن واكسن الان تاثيري ميتونه تو بالارفتن سيستم ايمني و مقابله با ويروس داشته باشه؟ نه به این صورت ولی حتماً واکسن بزنید. آخرين سوالمم من از چندتا دكتر سوال كردم گفتن اين ويروس تا آخر عمر ميمونه تو بدن و هيچ وقت از بين نميره اما تو سايت شما و همينطور سايت هاي خارجي نوشته اكثرا ظرف ٢ سال خارج ميشه.كدوم درسته ؟ يعني من تا آخر عمرم ناقل ميمونم؟ در 90 الی 95% افراد تا 2 سال پاک می شود.

سوال 1398/10/10

سئوال: سلام روزتون بخیر من 28 سالمه و 2 سال پیش متوجه 2 عدد زگیل تناسلی شدم .ازمایش hpv انجام دادم .فقط نوع 16 مشخص شد . پاپ اسمیر و کلوپوسکوپی انجام دادم .خدا ر؟و شکر هر دو نرمال و منفی بود .این ماه مجدد آزمایش دادم ولی نوع 18 و 54 رو مشخص کرد .پاپ اسمی نرمال بود و قرار کولپوسکوپی انجام بدم خیلی نگران هستم در حدی که هر شب کابوس میبینم.ممنون میشم جواب سوالاتم رو بدید و منو از نگرانی در بیارید . چندتا سوال داشتم ازتون . امکان تبدیل این تایپ ها به هم وجود داره؟ امکان پاک شدن ویروس هنوز هم هست؟

پاسخ مدیر 1398/10/10

جواب: به ریپورت آزمایش دقت کنید اگر روش انجام یک روش FDA approved نیست ، نگران نباشید در روش های غیر تایید شده توسط FDA امکان این جور اشتباهات وجود دارد. ببخشید که من با این صراحت این مسئله را مطرح می کنم، بدلیل آنکه روش های غیر تایید شده توسط FDA بسیار جوابهای کاذبی می دهد که باعث نگرانی زیاد بسیاری از بیماران می شود، بنابراین بطور کلی من چنین جوابهای را اصلاً بهش اهمیت نمی دهم.

سوال 1398/10/08

سئوال: سلام و وقت بخیر ممنون از اینکه وقت میزارین بنده سال گذشته بعد از سقط 20 هفته ای که داشتم (بخاطر مشکلات آنومالی در جنین) تست اچ پی وی در آزمایشگاه ... دادم که واسم کد 53 مثبت شد که تو ریپورت زده های ریسک بعد به انکولوژیست مراجعه کردم و جواب نمونه برداری cin 1 شد(با وجود اینکه جواب پاپ اسمیرم خوب بود و هیچ مشکلی نداشت) ، بعد از به مدت 6 ماه بعد مجدد تست اچ پی وی رو تکررار کردم تو آزمایشگاه شما که از اونجا که از نظر پروتکل شما کد 53 اصلا های ریسک در نظر گرفته نشده بود و شما تو ی جوب تستها فقط های ریسکهارو ریپورت میکنید کلا جوابِ تست من منفی شده حالا برای من چند تا سوال وجود داره اینکه آیا 53 بالاخره پرخطر هست یا نه و اگر از نظر شما نیست چرا ایجاد شرایط cin1 رو کرده بود و اینکه من و همسرم هردو سه مرحله ی واکسن رو زدیم و میخوایم که اقدام به بارداری داشته باشیم از اونجایی که سنمون هم یکم بالاست آیا الان با این شرایط اگه من اقدام به بارداری کنم احتمالش هست که مشکل دهانه ی رحم من حادتر هم بشه؟ و یه سوال دیگه هم اینکه آیا این نوع ویروس میتونه روی زمینه ی آنومالی بچه تاثیر گذار باشه؟! چون بچه ی اول ما مشکل داشت و بهمون یه دکتری گفت که امکانش هست که همین ویروس توی اسپرم پدر مشکل ساز شده باشه ممنونم که پاسخگو هستین

پاسخ مدیر 1398/10/08

جواب: توصیه من این است که بعد از یکسال از کولپوسکوپی تان مجدد تست کو تست انجام دهید و اگر هر دو نرمال بود آنوقت برای بارداری اقدام کنید. در صورت لزوم هم لام کولپوسکوپی تان برای مشاوره به یک آزمایشگاه دیگر هم داده شود.

سوال 1398/09/30

سئوال: روزتون بخیر .ن متخصص زنان هستم .خواستم بدونم پاپ اسمیر در نیلو انجام میشه؟؟؟دوستم رو میخوام بفرستم و به شما اطمینان دارم .خودم شهرستان کار میکنم وامکان ارسال نمونه ندارم .ایشون تهران هستن

پاسخ مدیر 1398/09/30

جواب: بله خانم دکتر ، اگر نسخه دارند که بروند پذیرش و اگر نسخه ندارند بروند پیش مدیر داخلی آزمایشگاه...

سوال 1398/09/25

سئوال: با توجه به اینکه بنده رابطه جنسی نداشتم ولی در کمال ناباوری آزمایشگاه بیمارستان مهراد ( خ بهشتی) نتیجه را pcr report با تیپ پرخطر ۱۸ و ۶ اعلام کرده بنظرتان چقدر قابل اعتماد است؟

پاسخ مدیر 1398/09/25

جواب: بهر روش آزمایش دقت کنید ببیند آیا به روش FDA approved انجام شده یا خیر اگر نشده احتمال موارد مثبت و منفی کاذب در روش های غیر FDA approved زیاد است.

سوال 1398/09/14

سئوال: سلام وقت بخير. ممنون از اينكه جواب داديد من چند روز قبل پرسيده بودم در مورد تست hpv كه خارج از كشور دو تا تست دادم اولي مثبت دومي منفي. ميخواستم بيام ازمايشگاه شما تست بدم ميخواستم بدونم كي بايد بيام براي تست و ايا بايد دكتر برام ازمايش رو بنويسه. دو هفته از ازمايشي كه گرفتم ميگزره. خيلي ممنون

پاسخ مدیر 1398/09/14

جواب: حداقل 8 هفته از نمونه گیری آخرتان باید بگذرد.

سوال 1398/09/13

سئوال: شما واکسن گارداسیل رو دارید یا جای مطمئنی رو میشناسید که معرفی کنید؟

پاسخ مدیر 1398/09/13

جواب: باید از شرکت وارد کننده اش پیگیری کنید. فکر می کنم شرکت مارستان باشد.

سوال 1398/09/13

سئوال: سلام و خسته نباشید خانمی 31 ساله هستم و یک ماه پیش به دلیل خارش و سوزش در ناحیه تناسلی به پزشک مراجعه کردم. پزشک یک پاپ اسمیر ساده انجام داد و برای HPV منو به آزمایشگاه نیلو فرستاد. جواب آزمایش بعد از ده روز آماده شد و خداروشکر از نظر تمامی HPV های پرخطر منفی بود و فقط التهاب خفیف گزارش شده بود. سوالم اینه که چرا فقط برای پرخطرها آزمایش انجام شده و من از کجا باید بدونم مبتلا به نوع کم خطر نیستم چون چیزی تو برگه آزمایش از نوع کم خطر ندیدم و متد هم بر اساس FDA بود. البته اطلاعاتی در خصوص کم خطرها هم ندارم (البته من از حدود 13 سالگی چهار تا پنج زگیل کوچک در ناحیه تناسلی داشتم که نه خارش داشت و نه تعدادشون تو این مدت تغییر کرده و قبلا هم به پزشک زنان مراجعه کردم منتهی چیز خاصی نگفتن ) با تشکر

پاسخ مدیر 1398/09/13

جواب: طبق گایدلاین ASCCP مجاز به گزارش low risk HPV نمی باشیم چرا که اصلاً ارزش بالینی در سرطانهای دهانه رحم ندارد و فقط عامل زگیل می باشند که در درمان زگیل هم نیاز به دانستن اینکه الان HPV مثبت است و یا خیر هم نداریم. این گایدلاین معتقد است که گزارش ژنوتایپ های کم خطر بیمار را به سمت نگرانی و انجام درمان های بی مورد و یا overtreatment می کشاند.

سوال 1398/09/11

سئوال: ازمايشگاه نيلو. اخه بعضي ادما چقدر ميتونن خوب باشن' شما بينظيريد خدا هميشه خوشحالتون كنه.من پسرم و مثل خيليا استرس hpv دارم دو هفته قبل ازمايش hpv دادم تيپ ١٦ مثبت شد سه روز بعدش رفتم ازمايشگاه ديگه ي تست دادم منفي شد كدوم تست قابل اعتماده. ايا نياز به تست ديگه ي هست و چه زماني بايد تست بدم. در ضمن هر دوتا ازمايش رو خارج از كشور انجام دادم بصورت fda approved نيست. با چيز شبيه گوش پاك كن از ترشحات مجرا نمونه گرفتن. خيلي سرچ كردم و پرسيدم نيلو تنها جاي كه مورد اعتماده و بهترين راهنماي رو ميده. بازم واقعن تشكر

پاسخ مدیر 1398/09/11

جواب: اینقدر نگران نباشید اگر با یک روش FDA approved تست انجام نشده امکان موارد مثبت کاذب اش زیاد است. یک مقاله ای در ارتباط با مروز نکات درمانی در HPV در همین وب سایت است که سعی کنید به نکات ذکر شده در آن عمل کنید، واکسن بزنید و سعی کنید سیستم ایمنی تان را تقویت کنید و سکس پروتکت شده داشته باشید. سه ماه بعد مجدد تست تکرار شود ولی حتماً با یک روش FDA approved و نمونه گیری حتماً از چهار ناحیه انجام شود: 1- ترشحات داخل مجرا 2- پوست نواحی نوک آلت تناسلی (بخصوص منطقه گلنس) ، شفت (بدنه آلت) و بیضه مجدد جواب این تست را برایم بفرستید.

سوال 1398/09/02

سئوال: یعنی من در آزمایشگاه شما میتونم بدون نسخه دکتر آزمایش اچ پی وی که مورد تاییده fda باشه انجام بدم؟ از چه روشی استفاده میشه؟

پاسخ مدیر 1398/09/02

جواب: باید با مدیر داخلی آزمایشگاه صحبت کنید و بگید از طرف دکتر یونسی راهنمایی شده اید.

سوال 1398/09/02

سئوال: سال و خسته نباشید،من با روش reverse dot blot آزمایش اچ پی وی انجام دادم و جوابش positive 6&42 بوده ایا با این روش (reverse dot blot) اعتباری به جواب هست یا با متد fda باید انجام بدم؟

پاسخ مدیر 1398/09/02

جواب: متاسفانه جزو روش های مورد تایید FDA نمی باشد.

سوال 1398/09/01

سئوال: سلام و عرض ادب جواب کولپوسکوپی را گرفتم: خداروشکر هر دو نمونه منفی از نظر دیسپلازی و .... منفی گزارش شده. نمونه۱: mild chronic cervicitis نمونه۲: Moderate erosive acute on chronic servicitis with regerenative changes میشه لطفا جواب را تفسیر بفرمائید. ممنون از لطفتون هستم

پاسخ مدیر 1398/09/01

جواب: فقط یک التهاب ناشی از یک عفونت قدیمی بوده که بهتر است تحت نظر پزشک زنانتان یک دوره آنتی بیوتیک هم بگیرید.

سوال 1398/08/28

سئوال: ممنون طبق فرمایش شما دیروز توسط پزشک آنکولوژیست کولپوسکوپی شدم. موقع کولپو دکتر گفتند نگران نباشم و چیزی نیست و التهاب داشتم. از ساعت ۱ و ۵ بیوپسی شدم. اما پارسال فقط از ساعت ۱۰ نمونه گرفتند آیا این التهاب خطرناکه و اینکه چرا از دو جا نمونه گرفتند؟؟؟؟ واقعا ذهنم درگیر شده. لطفا کمکم کنید. آیا با جواب پاپ منفی آزمایشگاه شما احتمال داره کولپو مثبت بشه. پاپ فقط التهاب mild نشون داده بود

پاسخ مدیر 1398/08/28

جواب: نگران نباشید ، در زمانی که ضایعه ای در نمای ماکروسکوپی کولپوسکوپی دیده نمی شود توصیه می شود بین 2 الی 6 نقطه از ساعت های مختلف نمای دهانه رحم نمونه برداری شود تا اگر ضایعاتی در حد نوک سوزن (pin spots) وجود داشته باشد را تشخیص بدهد.

سوال 1398/08/27

سئوال: باسلام و احترام. خانم ۳۸ ساله هستم . پارسال پاپ و کولپو منفی بود و اچ پی وی ۱۶ مثبت. امسال مجدد کوتست دادم. که خداروشکر پاپ منفی اما مجدد ۱۶ مثبت. توی این یکسال کلی قارچ و ایمیونیس و .... خوردم. اما خیلی ناراحت و ناامید هستم. لطفا راهنمایی بفرمائید

پاسخ مدیر 1398/08/27

جواب: نگران نباشید، ممکن است تا دو سال طول بکشد که ویروس پاک شود به نکات ذکر شده در این مقاله دقت کنید ولی طبق گایدلاین ASCCP کاندید انجام کولپوسکوپی مجدد هستید اگر باز هم نرمال باشد یکسال بعد مجدد کوتست می شوید.

سوال 1398/08/21

سئوال: سلام آقای دکتر.ممنون که وقت‌میزارین و جواب میدین.ولی من جواب سوالمو نگرفتم.وقتی من با داشتن زگیل تناسلی میدونم ویروس دارم چرا باید آزمایش بدم تا نوع ویروس مشخص بشه.زمانی نوع ویروس میتونه مهم باشه که برای هر نوع دارویی وجود داشته باشه ‌وقتی دارویی برای درمانش نیست فرق اینکه ویروس بدن من نو ۱۶ باشه یا نو ۵۵ چه فرقی میکنه؟

پاسخ مدیر 1398/08/21

جواب: پاسخ به این سئوال در آقایان با خانم ها فرق می کند. در یک خانم که مبتلا به HPV شده اگر نوع اش از نوع 16 و یا 18 باشد بدون آنکه ببینیم ضایعه ای دارد یا خیر باید برود برای کولپوسکوپی ولی اگر سایر پر خطرها مثبت باشد به جواب سیتولوژی اش نگاه می کنیم و بر مبنای جواب سیتولوژی (اگر ASC-US بود و یا بدتر) کاندید کولپوسکوپی می شود. اگر در کولپوسکوپی ضایعه ای CIN2,3 و یا بدتر ببینیم بیمار تحت درمان قرار می گیرد که درمان در اینجا جراحی به روش ablation و یا excision است و کل منطقه درگیر و حاشیه اش برداشته می شود. پس نوع ژنوتایپ مسیر پیگیری را مشخص می کند. ولی در یک آقا اگر این تست مثبت شود و از نوع 16 و یا 18 باشد که احتمال پیشرفت به سمت سرطان آلت تناسلی وجود داشته باشد نیاز داریم که مراقبت های بیشتری و در فواصل کوتاهتری (مثلاً هر یک سال و یا هر شش ماه) مورد پیگیری قرار گیرد. ولی سئوال اصلی شما مربوط به زگیل تناسلی است که برای دران هیچ نیازی به دانستن نوع ژنوتایپ درگیر شده نیستیم. پاسخ قبلی ام را به شما از اینجا دوباره بدقت مطالعه کنید.

سوال 1398/08/19

سئوال: سلام من ۳۳ ساله هستم،در آزمایشگاه شما تست hpv. انجام دادم و نوع ۶ و ۴۲ مثبت بوده است و حدود دو ماه هست که سرفه میکنم ایا ممکن است مشکل گلو از اچ پی وی باشه و ایا این نوع (۶،۴۲)کم خطر، ممکن هست پاکسازی بشود یا خیر؟

پاسخ مدیر 1398/08/19

جواب: بله امکان پاک شدن وجود دارد و توصیه می کنم واکسن بزنید و به یک مقاله در مورد مروری بر نکات درمانی HPV در همین وب سایت مراجعه کنید و سعی کنید توصیه هایش را انجام دهید.

سوال 1398/08/15

سئوال: سلام،آقاي دكتر شما توي اين مقاله فرموديد احتمال ٩٠ درصد اين ويروس كاملا از بدن پاكسازي ميشود من يك سوالي برام پيش اومده اونم اينكه آيا اي مطلب شامل كسي كه عفونت فعال دارد هم ميشود؟

پاسخ مدیر 1398/08/15

جواب: بله

سوال 1398/08/13

سئوال: سلام.من آقا هستم و حدود ۳۵ ساله .حدود ۵ سال پیش یه زیگیل پایین ناحیه الت تناسلی من زد که اصلا نمیدونستم این زیگیل هستش.اضافه نشد فقط کمی بزرگتر شد.تا اینکه امسال در ناحیه ختنه گاه چندتا زیگیل زد و تو چند ماه تعدادش به ۱۵ تا رسید و رفتم دکتر تازه فهمیدم اینا زگیل تناسلی هستش.دکتر به من گفت زگیل قدیمی که داشتی جنسش نگران کندده نیست ولی این ویروس این جدیدا فرق میکنه.با برق برام سوزوند و گفت نه آزمایشی داره نه چیزی و گفت اگه تا ۲ سال دیگه زگیل اضافه نشد خوب شدی.حالا سوال من از شما اینه که در حال حاضر با توجه به توضیحات شما در مورد نمونه گیری .فهمیدن نوع ویروس چه فرقی میکنه .وقتی من ویروس دارم و زگیل داشتم و سوزوندم حالا ۱۶ باشه یا ۵۲ وقتی دارویی نداره

پاسخ مدیر 1398/08/13

جواب: هدف از انجام آزمایش HPV در افرادیکه فقط زگیل دارند این است که کسی که زگیل تناسلی دارد و در بیشتر از 99% موارد ناشی از یک رفتار پرخطر جنسی می باشد ، بنابراین امکان همزمانی وجود یک HPV پر خطر هم زیاد است و در نتیجه فقط از این نظر که آیا این فرم از ویروس HPV را هم دارید و یا خیر مورد بررسی قرار می گیرید.

سوال 1398/08/12

سئوال: سلام با تشكر همسر من ديروز جواب اچ پي وي خودشو گرفت كه نوع ٥١و٤٤ می باشد میخواستم ببینم این نوع چه جوریه آیا درمان داره؟آیا خوب میشه؟ باید چیکار کنیم لطفا راهنمایی کنید با تشکر

پاسخ مدیر 1398/08/12

جواب: بله ولی دقت کنید در جواب آزمایش که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر

سوال 1398/08/10

سئوال: سلام من خانم ۳۶ ساله هستم من آزمایش HPV Typing دادم اما آزمایشگاه جواب رو بعد از ۱۴ روز و به گفته خودشون یک بار تکرار ازمایش به من داد و گفتن که ویروس نوع ۴۵ تشخیص داده شده. من دو سال پیشم هم آزمایش داده بودم اما جواب ازمایش ظرف دو سه روز آماده شد و اینجا هم که نگاه کردم ازمایشگاه شما هم همین بازه زمانی رو برای پاسخ تعیین کرده بود. میخواستم بپرسم دلیل اینهمه تاخیر چی میتدنه باشه و اینکه ممکنه آزمایشگاه از متد درستی استفاده نکرده باشه؟ ممنونم

پاسخ مدیر 1398/08/10

جواب: توی برگه آزمایش ببینید که نوشته شده است که به روش FDA approved انجام شده است یا خیر.

سوال 1398/08/09

سئوال: باسلام ، متاسفانه من به تیپ 31 و 56 مبتلا شدم ، کولپوسکوپی هم انجام دادم و فقط از یک ناحیه بایوپسی انجام شد و جواب کولپوسکوپی هنوز آماده نیست ، سوالم اینه 1- تست اچ پی وی در آزمایشگاه پند انجام دادک که نمیدونم از کیت FDA approved استفاده میکنند یا خیر ؟ 2- من اسفند 96 تست پاپ اسمیر دادم و نرمال بوده و طی 10 سال گذشته تقریبا هر دو سال تست پاپ اسمیر میدادم و نرمال بوده ، میخواستم بدونم ابتلا به ویروس HPV میتونه برای 1/5 سال اخیر باشه یا ممکنه مربوط به سالهای قبل باشه؟ خیلی سپاسگزارم

پاسخ مدیر 1398/08/09

جواب: نگران نباشید بهتر است چند ماه دیگه به یک روش FDA approved تست انجام شود، به احتمال زیاد یک مثبت کاذب روش می باشد.

سوال 1398/08/01

سئوال: سلام وسپاس.بنده طی آزمایشی که پارتنرم انجام داده متوجه شدم ایشون مبتلا به ویروس hpv نوع۱۸ و ۳۱ و۵۲ و۶۶ هست و بهشون گفته شده کاملا ابتلاشون جدید هست.طبیعتا منو مقصر میدونن.مراجعه بابت تشخیص کردم آزمایش ادرار تجویز شد.آیا جواب آن قابل وثوق هست؟

پاسخ مدیر 1398/08/01

جواب: خیر باید از قسمت های داخل مجرا و پوست ناحیه گلنس ، شفت و بیضه نمونه برداری شود.

سوال 1398/07/27

سئوال: لطفا مقاله مردان مخزن ویروس هستند رو ارسال بفرمایید

پاسخ مدیر 1398/07/27

جواب: براتون ایمیل کردم لطفاً در همان ایمیل تایید کنید که دریافت کرده اید.

سوال 1398/07/17

سئوال: سلام.دختر ۲۳ ساله هستم،که پیک سال و نیم پیش متوجه زگیل در ناحیه ران شدم و اقدام به از بین بردن آنها به وسیله لیزر کردم.بعد از آن ۲ تست پاپ اسمیر انجام دادم که جواب هر دو نرمال بود.بعد از گذشت ۶ماه بعد از رابطه به مقدار خیلی خیلی کم لکه بینی داشتم.مجدد پاپ اسمیر دادم همراه با اچ پی وی تایپینگ اما آزمایشگاهم رو عوض کردم این سری،پاپ اسمیر LS رو نشون داد و اچ پی وی تایپینگ تمام انواع در خطر ۵۱،۵۹،۳۱،۴۵!!! کولپوسکوپی همراه با بیوپسی انجام دادم جوابش نرمال بود.بعد از گذشت یک سال ،چند روز پیش برای چک آپ رفتم و دکتر گفت دهانه رحم یکم زخمه،دوباره پاپ اسمیر و اچ پی وی تایپینگ انجام دادم اما هنوز جوابش نیومده.از نگرانی هرروز گریه میکنم و کاملا فلج شدم از نظر روحی. سوال من این هست که آیا امکان داره به هر ۴ نوع این ویروسها مبتلا باشم؟آیا امکان داره بعد از انجام دو پاپ نرمال،به این سرعت پیشرفت کرده باشه و در معرض سرطان باشم؟تروخدا کمکم کنید

پاسخ مدیر 1398/07/17

جواب: اصلاً نگران نباشید روش انجام آزمایش به احتمال زیاد مورد تایید FDA نیست.

سوال 1398/07/16

سئوال: باسلام و احترام اینجانب 38 سال دارم. یک سال گذشته خداروشکر پاپ منفی بود. اچ پی وی 16 مثبت شد که کولپوسکوپی شدم خداروشکر جواب کولپو هم منفی بود. اما به دلیل زخم کوچک دهانه رحم سه ماه یکبار تسط پزشکم که آنکولوژیست بیماری های زنان هستند معاینه میشوم. از آنجاییکه هیچ علایمی از عفونت و باکتری واژینال ندارم آیا باید حتما مجددا تست را تکرار کنم؟ چون واقعا آزمایش دادن و جواب گرفتن خیلی پروسه پراسترسی هست برام. توی این یکسال به صورت دوره ای قرصهای ایمینویس. پاور فیت و ایمیو اکتیو همراه با قارچهای شیتاکه و گانودرما خورده ام. نظرتون چقدر امکان داره نتیجه تست تایپینگ امسالم منفی شده باشه. چون واقعا بعد از خوردن گانودرما همه ی ترشحات واژینالم از بین رفته. ممنون همدلی و همراهی که با ما دارید.

پاسخ مدیر 1398/07/16

جواب: به هر حال طبق پروتکل پیگیری درمان نیازمند تکرار هر دو تست در پایان سال اول هستید.

سوال 1398/07/14

سئوال: پاسخ مدیر1398/07/13 جواب: اصلاً نگران نباشید. به احتمال زیاد ناشی از مثبت کاذب این روش ها است. یک دنیاااااااااااا ممنونم. امیدوار هستم در چکاپ آینده نه اثری از التهاب باشه و نه این نتیجه.. جناب دکتر میفرمایید زگیل تناسلی بعد از چه مدتی از آلودگی به ویروس ظاهر میشه؟ همین انواع پر خطر ممنونم

پاسخ مدیر 1398/07/14

جواب: به یک مقاله ای در رابطه به زگیل تناسلی و یا وارت در همین وب سایت مراجعه کنید اطلاعات خوبی در اختیارتان می گذارد.

سوال 1398/07/13

سئوال: پاسخ مدیر1398/07/11 جواب: لطف می کنید بگید کجا انجام شده است که ببینم آیا به روش FDA approved بوده یا خیر? خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید. روی برگه جواب چیزی با این عنوان FDA paper نیست. و pcr نوشته شده. خواهش میکنم کمکم کنید، مستاصل و ناامید هستم و نمیدونم چه کنم...... لطفاً در مورد پاور فیت و ایمیونیس هم اگه باید استفاده کنم راهنمایی بفرمایید.. مدیون محبتتون هستم جناب دکتر

پاسخ مدیر 1398/07/13

جواب: اصلاً نگران نباشید. به احتمال زیاد ناشی از مثبت کاذب این روش ها است.

سوال 1398/07/13

سئوال: سلام. قرار بود برای بنده ایمیل بفرستید در مورد مخزن ویروس بودن مردان ولی هنوز دریافت نکردم. ممنون میشم بفرستید

پاسخ مدیر 1398/07/13

جواب: چند روز پیش به همین ادرس ایمیل فرستادم.

سوال 1398/07/12

سئوال: سلام جناب دکتر در چند مورد فرمایش کردید که امکان پاک شدن ویروس از بدن هست ولی بعد از ابتلا دیگه واکسن فایده نداره و روش های تغذیه ای توصیه کردید و داروی ضد ویروس .در مورد زگیل تناسلی مردان آیا پاک سازی بدن به صورت کامل در طول زمان وجود دارد .اگر راههای پاک سازی رو دقیقتر معرفی کنید بسیار ممنون میشم استرس سنگینی داره که شریک جنسی مبتلا نشه و خیلی چیزای دیگه که خودتون بیشتر در جریانید

پاسخ مدیر 1398/07/12

جواب: اینکه بگیم بعد از ابتلا واکسن دیگر فایده ندارد اصلاً درست نیست فقط اثر بخشی و یا efficacy آن کمتر از زمانی است که فرد هنوز وارد بدن نشود. در 90 تا 95 درصد موارد سیستم ایمنی بدن آنرا در مردان و زنان پاک می کند.

سوال 1398/07/11

سئوال: سلام. وقتتون بخیر. من چهل سالم هست و نه سال هست متاهلم. چهار سال پیش آزمایش پاپ اسمیرم منفی و فقط التهاب شدید نوشته شده بود و امسال دوباره دقیقا همون جواب. اما امسال همزمان DNA hpv هم گرفتن و 16شد...خیلی داغونم.. نمیتونم تحمل کنم. پنج سال پیش دخترم بدنیا اومده و همسرم بسیار متعهد ب خانواده است.. من هم همینطور.. نمیدونم چرا این ویروس رو دارم.. ممکنه بفرمایید آیا امکان خطا دارد؟ هیچ علایم هم جز ترشح نداشتم که با دارو رفع شد. و اینکه آیا با مصرف پاور فیت و ایمیونیس میتونم امیدوار باشم که تا شش ماه آینده که پزشکم چکاپ مجدد دادن، رفع بشه و تاثیر بدی نداشته باشه روی دهانه رحم؟ ممنون از وقتی که میگذارید

پاسخ مدیر 1398/07/11

جواب: لطف می کنید بگید کجا انجام شده است که ببینم آیا به روش FDA approved بوده یا خیر..

سوال 1398/07/07

سئوال: سلام ممنون از اطلاعات کاملتون.من ویروس نوع۱۱و۶۸رو دارم.یه دختر بچه۶ساله دارم خیلی میترسم با دست آلوده ام قبلا ها واژه دخترم و شسته باشم و بهش منتقل بشه.ویا اینکه از قاشق واحد استفاده کردیم بارهااا ...ممکنه به دهانش منتقل شده باشه؟

پاسخ مدیر 1398/07/07

جواب: احتمالش هست ولی خیلی ضعیف است ، سعی کنید خودتان واکسن بزنید و وقتی دخترتان 9 ساله شد واکسن بزند.

سوال 1398/07/05

سئوال: با سلام ايا فرد hpvمثبت كه علايم و زگيل ندارد با سكس و نيز بدون سكس(فقط با لمس بدن)ويروس رو بطرف مقابل انتقال ميدهد

پاسخ مدیر 1398/07/05

جواب: به متن مقاله فوق مراجعه کنید در انتقال ویروس مقاربت جنسی لازم نیست و هر گونه تماس جنسی بدون دخول هم باعث انتقال ویروس می شود.

سوال 1398/07/01

سئوال: با سلام و تشكر از پاسخ سوالات. قرار بود مقاله اي در مورد مخزن ويروس كه مردان هستند ارسال بفرماييد من چيزي دريافت نكرده ام . ممنون ميشم ارسال كنيد

پاسخ مدیر 1398/07/01

جواب: ببخشید فراموش کردم الان فرستادم. توی ایمیل رسیدش را تایید کنید.

سوال 1398/06/31

سئوال: سلام وقت بخیر ممنونم از پاسخگوییتون من متاهل هستم و ۳۳ ساله و دو هفته پیش تست پاپ اسمیر و اچ پی وی دادم.در کمال ناباوری در تایپ ۱۸ و ۱۶ مثبت بودم.و این در شرایطی است که من و همسرم رابطه ی خارج از خانواده نداشتیم.فقط من لیزر برای رفع موی زاید انجام میدادم.من تست پلوپسکوپی انجام دادم و همسرم هم آزمایش اچ پی وی دادن.که البته هنوز جواب هیچکدومشون نیومده.ولی ما واقعا حالمون بده شب و روزمون گریه است فقط.من واقعا میخوام بدونم ممکنه در جواب آزمایش ام اشتباهی رخ داده باشه.و اینکه از کجا باید تشخیص بدم که متد آزمایش ام مورد تایید FDA هست یا نه.و اینکه واقعا لایف استایل ما باید چطور باشه.ما چطور میتونیم از این به زندگی کنیم و بچه دار بشیم. خواهش میکنم جواب بدین من واقعا دارم دیونه میشم.ممنونم ازتون

پاسخ مدیر 1398/06/31

جواب: اینقدر نگران نباشید ، ابتدا به من بگید کجا تست انجام داده اید تا ببینم FDA approved است یا خیر. در مورد علایم کلینیکی هم برایم بنویسید که مشکل اصلی تان چیست؟

سوال 1398/06/30

سئوال: با سلام. با تشکر از پاسخ سوالات. ایا بعد از تزریق دوز اول واکسن چه زمانی ایمنی کافی ایجاد میشود 2/کسی که HPVمثبت است ایا تماس پوستی غیر از ناحیه تناسلی هم انتقال دهنده است.مثل دستها و بوسه

پاسخ مدیر 1398/06/30

جواب: در 90% افراد بعد از 2 الی 3 هفته بعد از تزریق دوز اول واکسن ایمنی ایجاد می شود.

سوال 1398/06/30

سئوال: در مقاله موجود در سايت شما گفته شده تست hpv در مردان كارايي ندارد .پس چرا در ازمايشگاه از مردان تست مستقيم HPV انجام ميشود؟

پاسخ مدیر 1398/06/30

جواب: این متن دستورالعمل نوشته شده توسط انجمن عفونی است که با نظریه انجمن متخصصین زنان و دیگر گایدلاین ها متفاوت می باشد. اگر ایمیل تان درست باشد یک گزارشی از مخزن این ویروس که همان مردان هستند گزارش می کنند.

سوال 1398/06/30

سئوال: سلام.واكسن بعد از 50 سالگي در مردان چرا توصيه نميشود . تاثير ندارد يا علت ديگري دارد؟ ايا بعد از دوز اول واكسن ايمني ايجاد ميشود؟ ممنون از پاسخگويي شما ترتيب واكسن در مردان نيز همان 0-6-12 ماه است؟

پاسخ مدیر 1398/06/30

جواب: عدم تجویز واکسن در بالای 26 سالگی در کشورهایی است که واکسیناسیون ملی دارند نه برای کشورهایی که واکسیناسیون ملی ندارند. بالای 50 سالگی هم می گویند احتمال انتقال ویروس کم می شود.

سوال 1398/06/24

سئوال: سلام و عرض ادب.من ۲ ماه پیش متوجه شدم که مبتلا به تایپ ۶ و ۱۱ و ۵۲ و ۵۳ هستم. خوشبختانه پاپ اسمیرم مشکلی نداشت.زگیل ها رو لیزر کردم.واکسن دوره اول رو زدم.قرص پاور فیت میخورم.بنطر شما از کی میتونم رابطه ی جنسی بدون استرس و نگرانی داشته باشه!؟ ایا مخاط من الوده به ویروس هستن؟ لطفا برای برقراری رابطه جنسی کمکم کنید.ممنون

پاسخ مدیر 1398/06/24

جواب: سعی کنید تا یک سال سکس کمتر و در صورت امکان با کاندوم داشته باشید تا جلوی انتقال بیشتر گرفته شود.

سوال 1398/06/18

سئوال: سلام من دختري ٢٤ ساله هستم كه سه سال پيش به hpv مبتلا شدم و بعد از سوزاندن زگيل ها تا الان كه دو سال ميگذره ديگه عود نكرده. ميخواستم بپرسم با ازمايش ميشه متوجه شد كه ايا ريشه كن شده يا خير ؟ دكتر دو سال پيش بهم گفت چون دختري نميتونم نمونه برداري كنم. اما من خيلي نگرانم كه هنوز از بدنم دفع نشده باشه و باعث سرطان بشه

پاسخ مدیر 1398/06/18

جواب: در دختران هم با نمونه گیری از ناحیه کاف واژن می توان پی برد که آیا HPV از نوع پرخطر در این ناحیه وجود دارد یا خیر. هرچند که لازم است بدانید که زگیل تناسلی فقط با HPV های کم خطر ارتباط دارد و جای نگرانی وجود ندارد. مقاله زگیل تناسلی در این وبسایت را بخوانید.

سوال 1398/06/18

سئوال: سلام و عرض ادب، دکتر عزیز،ممنون از مطالب عالی و امید بخشتون، من با خوندن مطلب شما کمی امیدوار شدم،مشکل من این هست که:من ب مدت ۱۱ سال هست ک به عفونت رحمی دچار شدم و تا بحال شاید ۳۰ تا دکتر متخصص زنان عوض کردم تست پاپ اسمیرم سال ۹۵ و ۹۶ منفی بود ولی سال ۹۶ متوجه شدم مبتلا به دونوع کم خطر اچ پی وی هستم بهمین منظور سال ۹۷ با درخواست خودم کولپوسکوپی کردم ولی گفتن هیچ مشکلی ندارم فقط ترشح دهانه ی رحم دارم اما نمونه برداری نکردن از ترشحم و من همچنااااان با عفونت دست و پنجه نرم میکنم، البته یکبار پارسال بازهم ب درخواست خودم کشت ترشح واژن دادم در آزمایشگاه ک گفتن هیچ عفونتی ندارم اما من مدام ترشحات زرد رنگ بدون سوزش و خارش و درد دارم و لک بینی قبل از قاعدگی و یکبارم بعد از رابطه جنسی،دیروز هم ک تست پاپ اسمیر ازم گرفتن در "حین" وارد کردن اسپاچولا من خونریزی کردم، دکترم گفتن دهانه ی رحمم سالمه و زخم نیست اما عفونت دارم باز هم دادن برای کشت، انقد استرس دارم و نگرانم ک شب و روز خواب ندارم به مرگم راضیم، میشه منو راهنمایی کنید چطور میتونم پی ببرم ریشه ی عفونتم از چیه و چطور باید بطور قطع ریشه کن بکنم؟ کدوم مرکز پزشکی برم ک تشخیصشون عالی باشه؟ کلی هزینه کردم و میکنم تابحال اما نتیجه ای نمیگیرم😭😭😭😭 کمکم کنید...

پاسخ مدیر 1398/06/18

جواب: لطف کنید بطور کامل جواب آخرین پاپ اسمیر و کشت ترشحات واژن ات را برایم بنویسید تا دقیق تر بتوانم به شما کمک کنم.

سوال 1398/06/18

سئوال: من 6 ماه پیش ازمایش hpv انجام دادم. و نوع 6 رو داشتم از خود زگیل نمونه گرفتن از 4 ماه پیش زگیل نزدم کی می تونم ازمایش بدم؟ و با توجه به اینکه زگیل ندارم و دختر هستم چه نوعی ازمایشی باید بدم؟

پاسخ مدیر 1398/06/18

جواب: حداقل یک سال بعد از آزمایش اول و نمونه گیری از کاف واژن انجام شود.

سوال 1398/06/17

سئوال: سلام من ۱۰ ماه هست که به hpv16 و 66 مبتلا شدم که یک ماه پیش متوجه شدم جواب پاپ اسمیرم نرمال نبود کولپوسکوپی انجام دادم گفتن هنوز به مرحله ی cin نرسیده، امکان بهبودی دارم؟ چون بالاخره تغییرات دهانه ی رحم شروع شده، و اگر بعد از ۲ سال بهبود پیدا نکردم احتمال دفع شدن بیماری دیگه نیست؟

پاسخ مدیر 1398/06/17

جواب: خیر اصلاً نگران نباشید تمام تغییرات سلولی تا مرحله high grade قابل برداشت و قابل درمان است.

سوال 1398/06/16

سئوال: سلام برای آقایون آزمایشی غیراز نمونه برداری ازخود زگیل وجودداره؟شنیدم ازمجرای ادرار یاخون هم میشه آزمایش بدن آقایون این درسته؟

پاسخ مدیر 1398/06/16

جواب: از چهار منطقه نمونه گیری انجام می شود ترشحات مجرا و پوست نواحی گلنس ، شفت و بیضه

سوال 1398/06/15

سئوال: سلام اين بهترين مقاله ايي بود كه راجع به اين بيماري خوندم حتي نسبت به مقاله هاي امريكايي كه گايد لاين هاي به روز رو دنبال مي كنند، من مي خوام داستان خودمُ بگم براتون جالبه! يكسال پيش به طور اتفاقي و بي ربط ،خودم تست دادم و در كمال ناباوري ٥ تايپ پُر خطر ١٦ ،٣٥،٥١،٥٩،٨١ رو مثبت شدم!!! روز مرگ من بود اون روز و از همه چي بدتر خانمم ٣ ماهه باردار بود و احتمال ابتلا اون و بچه ايي كه قرار بود بدنيا بياد هرروز مثل شكنجه واسم عذاب آور بود دقيقاً همين روزاي محرم بود خيلي تاخ و بد گذشت بهم ،از اين دكتر به اون دكتر و متاسفانه متخصصين هم سر در گُم از اين اپيدمي جديد! خلاصه كنم دوروز پيش تكرار كردم تستمو و در كمال ناباوري نگاتيو! 😔باورتون ميشه من پاك شدم! گول تبليغات قارچ گانودرما رو نخوريد اينا هنوز ثابت نشدن البته كه منم مصرف كردم و حتي قرص ahcc از امريكا خريدم اما اصل داستان ١- ورزش ٢-سكس نكردم ٣-چاي سبز اميدوارم حس خوب سلامتيو شما هم دوباره تجربه كنين اينم بگم جواب كامنتاي آزمايشگاه نيلو همدرد شبانه من بود❤️

پاسخ مدیر 1398/06/15

جواب: خدا رو شکر و ممنون از جمله انتهایی تان

سوال 1398/06/13

سئوال: سلام من و خانمم حدودا 9 ماه قبل متوجه وجود زگیل تناسلی شدیم با مراجعه و تشخیص صحت اون کرایو کردیم و علایم ظاهری از بین رفت در تست hpv typing از خانم نوع اون 26 تشخیص داده شد و پاپ اسمیر منفی بود واکسن گاردسیل هر سه نوبت برای خانم تزیق شد بعد از گزشت 9 ماه مراجعه کردیم و مجدد hpv typing انجام شد این دفعه نوع های 16 و 31 و 56 و 6 تشخیص داده شد با معاینه دکتر تغییر شکل مشکوک بوده و نمونه برداری و به آزمایشگاه ارسال شده است اگر نتیجه آزمایش مجدد منفی باشد امکان از بین رفتن ویرس وجود داره؟ روند درمانی صرفا انجام آزمایشات متعدد هست؟ و اینکه چون آزمایش برای اقایان در دسترس ما وجود نداره به فرض اینکه آقا هم به همین نوع ها آلوده باشه چه راه درمانی هست و چه کارهایی باید انجام بشه؟

پاسخ مدیر 1398/06/13

جواب: نگران نباشید از نوع ریپورت مشخص است که روش مورد استفاده FDA approved نبوده و طبق گایدلاین ASCCP فاقد ارزش تفسیری می باشد. اقداماتی که انجام داده اید تا مرحله آزمایش دوم اوکی است فقط در صورت امکان خودتان هم واکسن بزنید و تا تجویز آخرین دوز واکسن سکس محافظت شده داشته باشید.

سوال 1398/06/07

سئوال: سلام ، من اگر پیش دکتر خودم تست پاپ اسمیر انجام بدم و نمونه گرفته شده رو برای تست اچ پی وی بیارم آزمایشگاه؟ حداکثر زمان بین گرفتن نمونه و رسوندن به آزمایشگاه چقدره؟ میشه لطف کنین راهنمایی کنین؟ یا اینکه توی خود آزمایشگاه پاپ اسمیر انجام میدین؟

پاسخ مدیر 1398/06/07

جواب: اگر به روش تین پرپ انجام شده باشد تا 4 ماه و اگر به سایر روش های برپایه محلول (Liquid base) انجام شده باشد ماکزیمم تا 2 ماه وقت دارید که آزمایش روی نمونه انجام شود. تو خود آزمایشگاه طبق درخواست پزشک نمونه پاپ اسمیر گرفته می شود.

6LdfT2UfAAAAAAxZguzC6elM2sHztpu8uBz5oaJf