نمونه گیری ‏HPV‏ در مردان

مردان بعنوان مخزن (reservoirs) و یا حامل (vector) عفونت HPV نقش بازی می کنند، بنابراین غربالگری مردان می تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلای زنان به کانسر سرویکس داشته باشد.

در صورت عدم وجود یک ضایعه کلینیکی ، مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان انجام HPV DNA testing می باشد.

نرخ شیوع عفونت HPV در مردان از 1 تا 82.9% در جوامع مختلف گزارش شده است، که این تفاوت بستگی به متد آزمایش و منابع بالینی مورد استفاده برای انجام تست دارد (1).

شیوع عفونت HPV در مردان آمریکایی بین سالهای 2013 تا 2014 ، 45.3% گزارش شده است که از این میان 30.5% مربوط به گروه پر خطر (تقریباً یک سوم مردان آمریکایی مبتلا به عفونت با انواع پر خطر ویروس HPV هستند) و 14.8% مربوط به گروه کم خطر این ویروس بوده اند. بر خلاف زنان، با افزایش سن مردان شیوع HPV در آنها نیز افزایش می یابد (4). بطور کلی شیوع HPV در مردان بیشتر از زنان می باشد (7). آلودگی با چندین ژنوتایپ در 57.1% مردان دیده شده است (1).

هرچه تعداد شرکای جنسی یک مرد بیشتر باشد، تعداد کپی های ویروس در بدن آن فرد بیشتر بوده و در نتیجه زمان پاکسازی ویروس هم در این مردان طولانی تر خواهد بود (6).

HPV حداقل در 72% مردانی که شریک جنسی شان HPV مثبت است، وجود دارد. اما فقط در 8.3% از این مردان زگیل تناسلی مشاهده می شود، به عبارتی اکثر آنها یک عفونت تحت بالینی (subclinical infection) دارند (1).

مناطق نمونه برداری HPV در مردان

1-    سطح آلت تناسلی (penile surface)

2-    حفره حشفی یا حفره پوستی نزدیک به سر آلت  (the glans / coronal sulcus=Preputial cavity)

3-    ختنه گاه (Glans)  و یا همان پوست ختنه گاه (prepuce)

4-    کیسه بیضه (Scrotum)

5-    ترشحات مجرا (Urethra)

6-    مایع منی

7-    ادرار 

8-    پوست دور مقعد

9-    کانال مقعد (1و7).

مناطق حساس برای نمونه برداری HPV در مردان

- سطح آلت تناسلی،

- ترشحات مجرا،

- مایع منی.

بیمار در روز انجام آزمایش نباید آلت تناسلی خود را بشوید و تا دو روز قبل از انجام آزمایش نیز نباید تماس جنسی داشته باشد.

نمونه برداری از پوست آلت (Penile brushing) باید شامل جمع آوری سلولهای سطوح پشتی (dorsal) و شکمی (ventral) آلت تناسلی (penile shaft) به همراه نمونه برداری از شیار ختنه گاه و سر آلت باشد (یعنی مناطقی که در تماس مستقیم با دهانه سرویکس هستند). نمونه ها باید با استفاده از سوآب هایی با سایز استاندارد، مرطوب شده با نرمال سالین و از جنس پنبه (Cotton-tipped) برداشته شوند و سلولها از قسمت داخلی حشفه یا پره پوس (foreskin)، تاج قسمت سر آلت (coronal sulcus)، لگام آلت (frenulum) و سر آلت (glans) برداشته و به داخل لوله ای که حاوی 3 میلی لیتر بافر نمکی – فسفاته (phosphate-buffered Saline = PBS) است، منتقل شوند.

برای نمونه گیری از مجرا: سوآب های نازک (از جنس داکرون – Dacron – یک نوع الیاف مصنوعی مشتق از فرآورده های نفتی و یا آلژینات کلسیم) و مرطوب شده با نرمال سالین به اندازه 1.5 سانتی متر داخل مجرا برده و 360 درجه چرخانده می شود (قبل از نمونه گیری می توان از ژل 2% لیدوکائین هم استفاده نمود) و به داخل لوله ای که حاوی 3 میلی لیتر PBS است، منتقل می شود.

تهیه نمونه مایع منی هم شرایطی نظیر آزمایش کشت اسپرم را دارد (نمونه مایع منی باید در ظروف استریل به روش خودارضایی تهیه شود). مایع منی بعد از تکمیل مرحله سیالیت در دمای محیط، بدون آنکه سانتریفوژ شود برای استخراج DNA مورد استفاده قرار می گیرد (1و7).

در مطالعه ای از چند نوع سوآب مختلف برای نمونه برداری استفاده شد:

1- سوآب پلی استر خشک (dry polyester-tipped swab)

2- سوآب اسفنجی خشک (dry foam swab)

3- سوآب پلی استری مرطوب به همراه کاغذ سنباده ای (emery paper and wetted polyester-tipped swab)

و مشخص شد که هنگام استفاده از دو سوآب اول و در حالت خشک برای نمونه گیری از ترشحات مجرا و پوست آلت جواب بهتر (و معنی داری) نسبت به نوع سوم بدست می آید (3).

در این سه نمونه حاصل، درصد مثبت شدن بتاگلوبین (بعنوان معیاری از کافی بودن میزان سلول های موجود) در نمونه های مختلف به ترتیب زیر گزارش گردید:

- ترشحات مجرا 96%،

- پوست آلت تناسلی 94%،

- مایع منی 90% (هر چند از لحاظ آماری این اختلاف معنی دار نمی باشد).

عدد قابل قبول برای کافی بودن میزان سلولاریتی 90 درصد می باشد.

در مردان HPV مثبت، میزان جداسازی ویروس HPV در نمونه های مختلف بدین ترتیب گزارش شده است:

- پوست آلت تناسلی 88.9%

- ترشحات مجرا 50%،

- مایع منی 33.3%

نمونه گیری همزمان از ترشحات مجرا و پوست آلت تناسلی قادر به تشخیص 100% موارد HPV  در مردان HPV مثبت گردید.

نمونه گیری همزمان از پوست آلت تناسلی و مایع منی قادر به تشخیص 97.2% موارد HPV  در مردان HPV مثبت گردید (1(.

مطالعات دیگر هم تقریباً این داده ها را تائید کرده و نشان داده اند که نمونه برداری از بدنه آلت تناسلی، نوک آلت تناسلی، حفره حشفی بالاترین میزان جداسازی ویروس را به همراه دارند. البته در مردان هم جنس باز میزان جداسازی ویروس از نواحی دور مقعد و کانال مقعد، نسبت به مردان هتروسکسئوال دو برابر بیشتر است (7) .

بنابراین پیشنهاد می شود که نمونه گیری همزمان از ترشحات مجرا و پوست آلت تناسلی می تواند بعنوان استانداردی برای نمونه گیری HPV در مردان استفاده شود.

به  احتمال زیاد وجود مقادیر زیاد مهارکننده های PCR (the large quantity of PCR inhibitors) در نمونه مایع منی علت منفی شدن نتایج HPV در این نمونه می باشد (1).

جهت غربالگری کانسر دهانی – حلقی (Oropharyngeal cancer) بخصوص در کسانی که سکس دهانی دارند، شستشوی دهانی (oral rinse) (غرغره کردن به مدت 30 ثانیه با دهان شویه) ارزش بیشتری از نمونه برداری با سوآپ دارد. 96 هزار مورد کانسر اوروفارنکس در سال 2012 در آمریکا ثبت شده است (2). شیوع عفونت HPV دهانی در آمریکا حدود 6.9% و میزان شیوع آن در مردان بیشتر از زنان است (5).

References:

1-    Giovanenelli L, and et al. J. Clin. Microbiol., Jan 2007; 45: 248-51.

2-    Chikandiwa A, and et al. Int J STD AIDS. 2018 Jul;29(8):776-780. doi: 10.1177/0956462418755882. Epub 2018 Feb 22.

3-    Hernandez BY, and et al. J Clin Virol. 2013 Sep;58(1):168-75. doi: 10.1016/j.jcv.2013.06.032. Epub 2013 Jul 20.

4-    Deshmukh AA, and et al. Clin Infect Dis. 2017 May 15;64(10):1360-1366. doi: 10.1093/cid/cix159.

5-    Gillison ML, and et al. JAMA. 2012 Feb 15;307(7):693-703. doi: 10.1001/jama.2012.101. Epub 2012 Jan 26.

6-    Liu M, and et al. Clin Infect Dis. 2018 Jun 28. doi: 10.1093/cid/ciy376.

7-  Anna R. Giuliano, and et al. J Infect Dis. 2007 Oct 15; 196(8): 1146–1152.

مقالات مرتبط با نمونه گیری ‏HPV‏ در مردان

پرسش و پاسخ

سوال 1400/07/28

سوال: باسلام و احترام عذرمیخام در مورد واکسن گارداسیل آقایان تا چه سنی میتونن واکسن بزنن ؟

پاسخ مدیر 1400/07/28

جواب: تجویز این واکسن در هر حالتی صرف نظر از سن، جنس و وضعیت کلینیکی توصیه شده است. در مورد Catch up (یا آخرین سنی که توصیه رسمی برای تجویز یک واکسن می شود) ، معمولاً در کشورهایی بحث می شود که واکسیناسیون ملی دارند و دختران و پسران از سن 9-11 سالگی واکسن را تجویز می کنند و برای کسانی که از این پروسه عقب مانده اند و یا به تازگی شهروند آن کشور شده اند عدد 21 سال برای پسران و عدد 26 سال برای دختران و یا پسران همجنس باز توصیه می شود. یعنی در این کشورها در سنینی که شیوع بالای HPV مشاهده می شود با تجویز واکسن جلوی انتقال و ابتلا به این ویروس گرفته می شود و در نتیجه در سنین بالاتر نیاز به واکسن اندیکاسیون پیدا نمی کند. در حالیکه در کشورهایی که واکسیناسیون ملی نداریم و میزان coverage واکسن زیر 10% می باشد و در تمام سنین امکان انتقال ویروس وجود دارد، بنابراین توصیه می شود حتماً واکسن صرف نظر از سن بیمار تجویز شود. در ایران دو پیک سنی شیوع ویروس مشاهده شده است (یکی سنین پایین تر از 25 سال و یکی هم سنین بین 40 تا 49 سال) در مورد واکسن بهتر است بدانیم که از هر 10% که میزان Coverage واکسن در جامعه افزایش یابد میزان سودمندی جامعه ای که واکسن نزده است هم 5% افزایش می یابد (جامعه ای که با افراد واکسینه شده ارتباط جنسی دارند و در نتیجه امکان انتقال HPV در آنها کاهش می یابد).

سوال 1400/07/26

سوال: سلام وقت بخیر من آقای ۳۵ ساله هستم چند سالی هست که متوجه ضایعات بصورت دونه دونه ریز دور کلاهک آلتم شدم. ولی بنده تا آن موقع اصلا رابطه جنسی نداشتم. لطفا راهنماییم کنید که اولا به چه دکتری مراجعه کنم (چه تخصصی) دوما الان مدت کوتاهی هست که ازدواج کردم و با رابطه بدون کاندوم با همسرم داشتم آیا این امکان وجود داره که در صورت ابتلای من همسرم هم مبتلا شده باشه

پاسخ مدیر 1400/07/26

جواب: باید متخصص پوست تشریف ببرید و توجه داشته باشید چنانچه به ویروس HPV مبتلا شده باشید در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد می باشد

سوال 1400/07/16

سوال: سلام خسته نباشید ادرس ازمایشگاهو لطف میکنید بگید، باید برم برای انجام تست oral hpv

پاسخ مدیر 1400/07/16

جواب: خیابان ولیعصر بالاتر از پارک ســـاعی خیابان 32 شماره 4 طبقه 2

سوال 1400/07/11

سوال: سلام دکتر . من با یه خانوم رابطه داشتم از کاندوم استفاده نکردم . میخاستم بدونم چقد احتمال انتقال اچ ای وی از اون به من وجود داره ؟؟؟؟؟ میگن از مرد به زن کم تره از وازن .

پاسخ مدیر 1400/07/11

جواب: احتمال سرایت اچ آی وی در هر بار آمیزش واژنی بدون کاندوم از زن مبتلا به مرد 4 در ده هزار و از مرد مبتلا به زن 11 در ده هزار است که استفاده از کاندوم خطر را یک پنجم می کند. بدون انزال فقط خطر سرایت از مرد به زن کمتر می شود (8 در ده هزار)

سوال 1400/05/31

سوال: سلام من هجده سال دارم و چند ماهی ترشحات سفید و سبز میبینم و بعد از ادرار دل درد دارم و زود ب زود ادرار دارم من نمیتونم با کسی در میون بزارم و ب پزشک مراجعه کنم لطفا بگین چیکار کنم

پاسخ مدیر 1400/05/31

جواب: میزان ترشحات واژن و رنگ آن در طول سیکل ماهیانه متغیر است. ترشحات نرمال واژن اغلب بی رنگ و شفاف یا سفید رنگ هستند. ترشحات سبز رنگ طبیعی نیستند و غالبا ناشی از عفونت های واژن هستند. خوشبختانه عفونت های مرتبط با ترشحات سبز رنگ واژن اکثر اوقات خطرناک نیستند و به راحتی و با کمک آنتی بیوتیک بهبود می یابند. با این حال تشخیص و پیگیری به موقع ترشحات سبز رنگ واژن به منظور جلوگیری از پیشرفت عفونت مهم است.علائم ابتلا به عفونت مجاری ادرار علاوه بر احساس ادرار کاذب شامل احساس سوزش ادرار تغییر رنگ ادرار، تب، احساس فشار یا ناراحتی در ناحیه کمر یا اطراف لگن و احساس مداوم نیاز به دفع ادرار حتی بلافاصله پس از دفع می شوند. توصیه می شود حتما نزد اورولوژیست یا متخصص زنان ویزیت شوید .

سوال 1400/05/23

سوال: من ۷ ماه پیش رابطه ی جنسی داشتم و هر دو‌ هم اولین رابطمون بود و چند هفته پیش هم رابطه داشتیم و الان روی ساعد من حالت اگزما زده یه ناحیه کوچیکی قرمزه و دون‌دون کوچک هم روی آن است میخواستم ببینم ممکنه اچ پی وی باشه یا نه ( پسر هستم)

پاسخ مدیر 1400/05/23

جواب: بعید می دانم ولی باید متخصص پوست از روی ظاهر ان تشخیص دهند.

سوال 1400/05/12

سوال: درود من سه سال پیش دچار زگیل تناسلی شدم و با تشخیص پزشک و بدون انجام هر ازمایشی لیزر کردن و زگیلها برطرف شد ولی بعد این مدت مجدد زگیلها در چند جای الت تناسلی مجدد به وجود امده که من مجدد به دکتر دسگری مراجعه کردم و ایشان هم لیزر کردن و نمونه را برای پاتولوژی ارسال کردن ‌ و هنوز نمیدونم از کدام نوع میبشاد کم خطر یا پر خطر ؟ سوالم این است ایا الان میتونم برای زدن واکسن اقدام کنم ایا تاثیری دارد یا خیر و ایا میتوانم رابطه جنسی با شریکم داشته باشم و ایا نیاز هست قبل رابطه هر دو واکسن بزنیم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید سپاس

پاسخ مدیر 1400/05/12

جواب: بطور کلی زمانی این واکسن اثر بخشی آن بالاست که قبل از هرگونه سکسی تجویز شده باشد، در هنگامیکه بعد از تماس جنسی واکسن تجویز می شود ، اثربخشی آن کمی کمتر می شود ولی باز هم در حدی است که یک ایمنی قابل قبولی بدهد. توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1400/03/24

سوال: سلام و درود. من ۳ سال پیش به مدت یک با خانمی ارتباط مستمر داشتم،و بعد از قطع ارتباط،نه ماه پیش فقط یک بار رابطه داشتیم با هم دیگه.و الان بعد از اون مدت زگیل در اوردم.حالا سوالم اینه این دوره نهفتگی که من داشتم جزئی از بیماریم حساب میشه،یا اینکه از الان که زگیل در اوردم ،تازه بیماریم استارت خورده،اگه غیر از این باشه خب تو این مدت دو سال باید خوب میشدم،چرا الان زگیل در اوردم،سوال دیگه ام اینه که رابطه دهانی هم داشتم اما زگیلی نزده دهنم،از این موضوع وحشت دارم که در اینده دهانم هم زگیل بزنه

پاسخ مدیر 1400/03/24

جواب: توصیه می شود توسط متخصص پوست بررسی شود که حتما زگیل هست یا نه و اینکه باید تست HPV PCR داده شود تا به وجود ویروس در بدن پی برده شود و نداشتن زگیل نشان دهنده عدم وجود ویروس در بدن نمی باشد. احتمالا ویروس در فاز نهفتگی بوده و با یه عامل تحریکی یا شوک عصبی وارد فاز دیگر شده است و بروز پیدا کرده . جهت بررسی HPV در دهان می توانید تست ORAL HPV انجام شود و 70 درصد نسبت به عدم وجود آن اطمینان پیدا کنید.

سوال 1400/03/24

سلام و درود. من ۳ سال پیش به مدت یک با خانمی ارتباط مستمر داشتم،و بعد از قطع ارتباط،نه ماه پیش فقط یک بار رابطه داشتیم با هم دیگه.و الان بعد از اون مدت زگیل در اوردم.حالا سوالم اینه این دوره نهفتگی که من داشتم جزئی از بیماریم حساب میشه،یا اینکه از الان که زگیل در اوردم ،تازه بیماریم استارت خورده،اگه غیر از این باشه خب تو این مدت دو سال باید خوب میشدم،چرا الان زگیل در اوردم،سوال دیگه ام اینه که رابطه دهانی هم داشتم اما زگیلی نزده دهنم،از این موضوع وحشت دارم که در اینده دهانم هم زگیل بزنه

پاسخ مدیر 1400/03/24

جواب: توصیه می شود توسط متخصص پوست بررسی شود که حتما زگیل هست یا نه و اینکه باید تست HPV PCR داده شود تا به وجود ویروس در بدن پی برده شود و نداشتن زگیل نشان دهنده عدم وجود ویروس در بدن نمی باشد. احتمالا ویروس در فاز نهفتگی بوده و با یه عامل تحریکی یا شوک عصبی وارد فاز دیگر شده است و بروز پیدا کرده . جهت بررسی HPV در دهان می توانید تست ORAL HPV انجام شود و 70 درصد نسبت به عدم وجود آن اطمینان پیدا کنید.

سوال 1400/03/08

سوال: ایاممکنه علاجش پیدا بشه

پاسخ مدیر 1400/03/08

جواب: HPV انواع محتلف دارد و می توان تلاش هایی به جهت پیشگیری یا حتی درمان ان انجام داد. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1400/02/24

سوال: سلام آقای دکتر من مدتیه که مبتلا به اچ پی وی هستم چند ماه پیش حدودا ۸ ماه پیش تست اچ پی وی دادم ولی جوابش منفی بود ولی بعد این تست بلافاصله تعداد زیادی زیگیل تناسلی زدم که سوزوندم و دکترم گفت این تست اشتباهه به احتمال زیاد چون امکان نداره مبتلا نباشیو cin 1 و زگیل تناسلی داشته باشی الان تازگیا باز تست اچ پی وی دادم hpv 16 و hpv 18 منفی شده ولی other high risk hpv مثبت شده سوالم از شما اینه الان چجوری میشه اچ پی وی ۱۶ و ۱۸ منفی اعلام بشه ولی باقیه hpv مثبت بشه چون ۱۶ و ۱۸ خودشون پرخطرن و تو دسته همون پرخطرا محسوب میشن من الان گیج شدم که نوع اچ پی وی من چیه دکترمم گفته اوضاع خوبی ندارم

پاسخ مدیر 1400/02/24

جواب: جواب آزمایشتان کاملا درست است بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). HPV 16 شایعترین عامل (حدود 50%) کارسینوم سلولهای پوششی سرویکس[5] و HPV18 شایعترین عامل (حدود 55%) آدنوکارسینوم سرویکس[6] هستند. HPV 16 با شیوع 32% و HPV 45 با شیوع 10% در رتبه های بعدی عوامل ایجاد آدنوکارسینوم سرویکس هستند. در 30-5 % موارد عفونت با چندین ژنوتیپ HPV مشاهده می شود. کثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر سرویکس تبدیل نمی شوند. پروسه تبدیل سلولهای نرمال سرویکس به سلولهای سرطانی بسیار طولانی بوده و کانسر سرویکس معمولاً در عفونت های پایدار HPV[7] (که عموماً بیش از یک دهه و یا بیشتر طول کشیده) دیده می شود. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، به خصوص در بیماران مبتلا به HIV، زمان پاکسازی طولانی تر است که باعث پایداری بیشتر عفونت HPV شده و در نتیجه ریسک کانسر سرویکس مهاجم را افزایش می دهد.به توصیه ذیل نیز دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کل م و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1400/02/04

سوال: سلام رفقا میگم من نمیخوام این ماه پریود بشم فقد این ماه باید چیکار کنم؟؟؟

پاسخ مدیر 1400/02/04

جواب: با پزشک تان مشورت کنید . می توان قرص تهیه کنید ولی ما اصلا توصیه به مصرف قرص نمی کنیم چون با عوارض زیادی همراه است.

سوال 1400/01/27

سوال: سلام وقتتون بخیر من چندین ساله ( بیشتر از ١٠ سال) یک زگیل در کنار ناحیه تناسلی دارم، احتیاج به انجام آزمایش هست؟ چه توصیه ای میکنید و به کجا مراجعه کنم. ممنون

پاسخ مدیر 1400/01/27

جواب: به می توانید آزمایش HPV PCR تست بدهید .ابتدا دقت کنید ایا روش مورد استفاده FDA approved بوده یا خیر ، در غیر اینصورت امکان نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد. چراکه بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد) 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. می توانید به آزمایشگاه نیلو جهت انجام تست مرجعه کنید.

سوال 1400/01/13

سوال: سلام، ببخشین واکسن گارداسیل نوبت سوم رو اگه یه روز زودتر بزنیم مورد داره؟؟

پاسخ مدیر 1400/01/13

جواب: خیر مشکلی ندارد.

سوال 1399/12/15

سوال: سلام وقت بخیر،اگر همسر بنده نوع 16،17داشته باشند،و من هم گرفته باشم،رابطه با هم ایرادی نداره؟؟؟یا همچنان باید ممانعت کرد

پاسخ مدیر 1399/12/15

جواب: در روابط زناشویی امکان انتقال صد در صد است . بنابراین قبلاً از هم گرفتید و اگر با هیچکس دیگر رابطه ندارید ، ارتباط جنسی برایتان محدودیت نداشته ولی سعی کنید که کمتر باشد تا آسیب های وارده در سکس منجر به التهاب بیشتر اون منطقه نشود.

سوال 1399/11/11

سوال: سلام. دکتر روی صورت من تشخیص وارت پراکنده دادن که میخوام لیزر کنم؟ 1. من میتونم با کسی روبوسی کنم بعد برداشتن زگیل ها یا نه چون ممکنه بهشون بیماری رو انتقال بدم؟؟(چون گفتین با لیزر بافت زگیل از بین میره ولی خود ویروسش هست).2. برای لیزر شنیدم بخار الوده در فضا پراکنده میشه و وارد مجاری تنفسی میشه. دکتر و پرستار که کاملا پوشیده هستن. من که رو صورتم رو میخوان لیزر کنن و ماسک ندارم چجوری راه بینی و دهانم رو میتونم بپوشونم؟؟ ممنون

پاسخ مدیر 1399/11/11

جواب: انتقال HPV از طریق تماس مخاط می باشد . لذا در صورت تماس مخاط امکان ابتلا صد در صد می باش . برای اینکه بدونین مخاط دهانتان آلوده به ویروس هست یا نه توصیه می شود تست oral hpv بدهید و در صورت منفی بودن دیگر خیلی جای نگرانی جهت روبوسی نمی باشد.

سوال 1399/11/10

سوال: با سلام-دوست دختر قبلی من اچ پی وی نوع ۱۶ داشته الان ازش جدا شدم این ویروس تا کی توی بدن من میمونه؟

پاسخ مدیر 1399/11/10

جواب: بستگی به سیستم ایمنی تان دارد. توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/10/19

سوال: سلام ببخشید آیا قهوه های گانودرما دکتر بیز تاثیر میزان و ممکنه که ویروس از بدن پاک کنه ؟متخصصانش ک میگن ۱۰۰درصد اگه دوره رو تکمیل کنید پاک میشه ممنون میشم راهنمایی کنید.

پاسخ مدیر 1399/10/19

جواب: مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1399/10/07

سوال: سلام وقتتون بخیر همسر من ویروس نوع ۶ داشتن. من هم یک سری ضایعات دیدم. تو جواب آزمایششون فقط ویروس نوع ۶ دیده شده. میخاستم بپرسم آیا من هم اگر مبتلا شدم همون نوع ۶ رو گرفتم یا امکانش هست به نوع دیگش تبدیل بشه؟

پاسخ مدیر 1399/10/07

جواب: در ارتباط جنسی امکان انتقال صد در صد است. بله چنانچه تست FDA approved داده باشید و ژنوتیپی را مشخص کند حتما در پارتنر جنسی هم وجود دادر مگر اینکه سیستم ایمنی قوی باشد که ویروس را از بدن پاک کند.

سوال 1399/10/01

سوال: سلام وقتتون خوش ببخشید دیدم گفته بودید رژیم کم پروتین باید داشت.. من hpv دارم ولی ورزش حرفه ای انجام میدم و مجبورم مصرف پروتیین داشته باشم.. الان بعد 1سال کماکان این ویروس مونده به بدنم.. میترسم از مصرف پروتیینم باشه..میشه یهه راهنمایی کنید؟

پاسخ مدیر 1399/10/01

جواب: نگران نباشید، به نکات ذکر شده در مقاله فوق دقت کنید.

سوال 1399/09/23

سلام، شب بخیر، طاری هستم، سوالاتی دارم؛ نامزد من قبل آشنایی با من، رابطه جنسی با خانم دیگه ای داشتن، سیگار و قلیون هم زیاد استفاده میکردن، تغذیه اشون هم سالم نبوده. تو این سالها هم اضطراب زیادی داشتن؛ 3 ماهه متوجه شدن که نوع کم خطر 6 رو دارن و آزمایشگاه نیلو هم آزمایش دادن. یک ساله قلیون، سیگار رو کنار گذاشتن، تغذیه سالم رو 3 ماهه شروع کردن، کرایو برای زگیل ها میرن که هرازگاهی از یک جای جدید در میاد، واکسن دو دوز تا الان زدن، یکی دیگه مونده، منم دارم میزنم، دو ساله رابطه جنسی با هم نداشتیم و منم یک سال پیش دو سه روز تو ناحیه یکی از لب های واژنم یکم سوزش و خارش داشتم که 4 روزه برطرف شد و تا الان علائم نداشتم. میدونم گفتین ظرف 2 سال در 90 درصد موارد پاک میشود اما حالا میخوام بدونم امکان داره این ویروس هیچوقت از بدن نامزد من بیرون نره؟؟ اگر من این ویروس رو بدون علائم داشته باشم و باردار بشم، به فرزندم آسیب میرسه؟؟ اگر پدر ویروس را داشته باشد و مادر نداشته باشد، باز هم به فرزند منتقل میشود و آسیب میبیند؟؟ ممنون میشم که مستقیم به همین سوالات جواب بدهید. شب خوش و خسته نباشین

پاسخ مدیر 1399/09/23

جواب: بستگی به سیستم ایمنی شان دارد و چنانچه لود ویروس بالا باشد ممکن است ویروس در بدن پایدار شود . ولی مهم آن است که از نوع کم خطر بوده و خطری از نظر سرطان دهانه رحم و آلت تناسلی برای شوهرتان ایجاد نمی کند. امکان انتقال اش هم از طریق مادر به جنین (در صورت داشتن یک ضایعه تیپیک و زایمان بصورت طبیعی وجود دارد ولی در سزارین خیر)

سوال 1399/09/18

سوال: خسته نباشید اقای دکتر همسرم زگیل تناسلی داشتن قبل ازدواج اونارو لیزر کرد الان من متوجه دانه های ریزی در ناحیه تناسلی دهانه رحم از بیرون شدم ایا میتونه زگیل باشه دکتر زنان گفتن با توجه با تزریق واکسنی که داشتم احتمالا از نوع کم خطره من یکسال قبل ازدواج امپول گارداسیل در سه نوبت تزریق کردم یک ماه پیش ازمایش پاپ اسمیر دادم سالم بود الان میخواستم ازمایش hpv بدم الان بعد5ماه دوباره دوتا زگیل روی الت همسرم رشد کرده امروز اولین واکسن گارداسیلش تزریق کرده دو نوبت دیگه مونده ایا لازمه همسرم قبل از اینکه زگیل برداره ازش نمونه بفرستیم پاتولوژی ،راه درمان قطعی برای خودم وهمسرم چیه در ضمن ما رابطه بدون کاندوم داشتیم ایا کاندوم استفاده کنیم تاثیری داره یا نه چون من میخوام اقدام به بارداری کنم ایا بزارم زگیلها کلا از بدن همسرم پاک بشه بعد یا نه مشکلی بوجود نمیاد،،اگه ازمایش خاصی برای شوهرم هست لطفا بگید که چکار کنیم خواهشان آزمایشگاهی معرفی کنید که هزینه ش بصرفه باشه تو این اوضاع گرونی و بیکاری ،،چون هم من هم همسرم باید درمان بشیم ممنونم از اینکه وقت میزارید ما رابطه دهانی هم داشتیم از کجا بفهمم که داخل دهان ما چیزی سرایت نکرده.

پاسخ مدیر 1399/09/18

جواب: برای بررسی دانه ها باید نزد متخصص زنان و زایمان یا پوست بروید تا دقیق بررسی کنند و نوع آن را تشخیص دهند. انواع زگیل اصوا از نوع کم خطر می باشد. درمان HPV وابسته به تقویت سیستم ایمنی می باشد. توجه داشته باشید در رابطه جنسی امکان انتقال صد در صد است و اینکه وسایل محافظتی تنها مانع انتقال ویروس به شریک جنسی می شود و یا دریافت ویروس از شریک جنسی و گرنه درمان به حساب نمی آید. در مورد بارداری بهتره درمان شوید و بعد باردار شوید البته نظر پزشک متخصص تان را بعد از اطمینان از نوه ویروس جویا شوید. همسرتان باید HPV PCR TEST بدهند که با روش FDA approved نوه ویروس مشخصص شود. توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/09/11

سوال: درود، وقتی ویروس از بدن پاک میشه دیگه چرا این همه استرس و زدن واکسن؟ خب بیاد داخل بدن، بالاخره که پاک میشه

پاسخ مدیر 1399/09/11

جواب: به دلیل اینکه بعضی ژنوتیپ های ویروس از بدن پاک می شود و تمام آن اینگونه نیست و همچنین پاک شدن آن هم بستگی ب سیستم ایمنی فرد دارد . در بغضی موارد ویروس می تواند ماندگار و بیماری مزمن شود . از سوی دیگر شخصی که مبتلاست امکان انتقال بیماری به سایر افراد را دارد و توجه داشته باشید این بیمار برای خانم ها چنانچه مزمن شود اکا ابتلا به سرطان سرویکس و یا دهانه رحم و عوارضدیگر را دارد. لذا قبل از اینکه مبتلا شوند و باقی افراد را آلوده کنند توصیه به زدن واکسن می شود. البته توجه داشته باشید واکسن هم درمان به حساب نمی آید و پیشگیری می باشد و باید اقدامات لازم جهت پیشگیری و تقویت سیستم ایمنی صورت بگیرد.

سوال 1399/09/11

سوال: سلام خانمی هستم ۴۰ ساله زگیل تناسلی دارم نوع ۱۸ مثبت بود ۱۶ منفی تازگی ازمایش دادم ۱۸ منفی شده بود جاش ۱۶ مثبت شوهرمم هم زایده نداره میخواستم بدونم ازمایش اچ پی وی پی سی ار میتونه بده بفهمیم که بیماری داره نوعش مشخص کنه ومن خودم واکسن یکیش زوم دوتاش مونده اگه واکسن بزنم دوره اش کامل بشه من از شوهرم داشته باشه من منفی بشم باز از همسرم میگیرم چون این بیماری همسرم ازمن گرفته اگه داشته باشه . ممنون میشم جوابم بدید با تشکر

پاسخ مدیر 1399/09/11

جواب: در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد است . و توجه داشته باشید ناشتن زگیل به معنی عدم ویروس در بدن نمی باشد . مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان انجام HPV DNA testing می باشد (. فقط دقت کنید ایا روش مورد استفاده FDA approved بوده یا خیر ، در غیر اینصورت امکان نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد. چراکه بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد) در صورتی که هرکدام از طرفین داشته باشند امکان انتقال وجود دارد . مگر اینکه با واکسن و یا تغذیه مناسب و موارد دیگر سیستم ایمنی تقویت شده باشد تا سریعا از بدن پاک شود. توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/09/08

سوال: سلام هزبنه تست و ازمایش کامل و جامع hpv چقدر میباشد؟

پاسخ مدیر 1399/09/08

جواب: با شماره آزمایشگاه نیلو تماس بگیرید. 8208442-021

سوال 1399/08/17

سوال: سلام و خسته نباشید... من پسر هستم.. پزشک من برام تست HPV ab نوشته .. میخواستم بدونم نحوه ی نمونه گیری این تست برای مردان چگونه است..و آیا نوع ویروس ها مشخص میشود یا خیر ... و سوال آخر اینکه آزمایشگاه شما این تست رو دارن؟

پاسخ مدیر 1399/08/17

جواب: مناطق حساس برای نمونه برداری HPV در مردان عبارتند از : - سطح آلت تناسلی، - ترشحات مجرا، - مایع منی. نمونه برداری از پوست آلت (Penile brushing) باید شامل جمع آوری سلولهای سطوح پشتی (dorsal) و شکمی (ventral) آلت تناسلی (penile shaft) به همراه نمونه برداری از شیار ختنه گاه و سر آلت باشد (یعنی مناطقی که در تماس مستقیم با دهانه سرویکس هستند). نمونه ها باید با استفاده از سوآب هایی با سایز استاندارد، مرطوب شده با نرمال سالین و از جنس پنبه (Cotton-tipped) برداشته شوند و سلولها از قسمت داخلی حشفه یا پره پوس (foreskin)، تاج قسمت سر آلت (coronal sulcus)، لگام آلت (frenulum) و سر آلت (glans) برداشته و به داخل لوله ای که حاوی 3 میلی لیتر بافر نمکی – فسفاته (phosphate-buffered Saline = PBS) است، منتقل شوند. برای نمونه گیری از مجرا: سوآب های نازک (از جنس داکرون – Dacron – یک نوع الیاف مصنوعی مشتق از فرآورده های نفتی و یا آلژینات کلسیم) و مرطوب شده با نرمال سالین به اندازه 1.5 سانتی متر داخل مجرا برده و 360 درجه چرخانده می شود (قبل از نمونه گیری می توان از ژل 2% لیدوکائین هم استفاده نمود) و به داخل لوله ای که حاوی 3 میلی لیتر PBS است، منتقل می شود. تهیه نمونه مایع منی هم شرایطی نظیر آزمایش کشت اسپرم را دارد (نمونه مایع منی باید در ظروف استریل به روش خودارضایی تهیه شود). مایع منی بعد از تکمیل مرحله سیالیت در دمای محیط، بدون آنکه سانتریفوژ شود برای استخراج DNA مورد استفاده قرار می گیرد. بله نوع ویروس مشخص می شود بله در آزمایشگاه نیلو این تست به روش |FDA approved انجام می شود.

سوال 1399/07/29

سوال: سلام، خدا قوت. من همون آقا 34 ساله ام. من آزمایش ازمایشگاه شما دادم، آلت و مقعد مثبت تایپ 6 شد. 1. آلتم چند تا زگیل داره، مقعدم اصن زگیل نداره. واسه همین موندم که چطوریاست، آخه اون خانم به مقعدم کاری نداشت؟ 2. برای دهانی هم مگه میشه سیستم ایمنی ویروس دهان رو پاک کنه ولی ویروس آلت و مقعد رو پاک نکنه؟ 3. اینکه آلتم زگیل زده و مقعد و دهان نزده چیو نشون میده؟ ممکنه اونا دیرتر بزنن؟ همه یک مدل ویروس هست چرا یه جا خودشو به صورت زگیل نشون داده و جای دیگه زگیل نزده؟ شرمنده احساس کردم حق مطلب رو تو پرسشهام ادا نکردم که دوباره توضیح دادم.

پاسخ مدیر 1399/07/29

جواب: بستگی به تیتر ویروس در تماس با مخاط دارد و بله ممکن است و همانطور که گفتم نداشتن زگیل به معنای پاک شدن از ویروس نیست و امکان اینکه با پایین امدن سیستم ایمنی تحت استرس یا .... مجدد زگیل زده شود هم می باشد. توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/07/29

سوال: سلام من 27 ام سوال کردم که لطف کردید جواب دادین و منظورم رو خوب متوجه نشدین. میخواستم بگم پارتنر من مثبته هنوز، پاک نکرده بدنش. من منفی شدم با روش اف دی ای اپروو ... 1. چجوریه که باهاش هر هفته ارتباط دارم و اونم مثبته ولی سیستم ایمنی بدنم دفع کرده؟؟؟ 2. میشه یکی ویروس تو دهانش رو سیستم ایمنی دفع کنه و ویروس تو آلت و مقعد رو دفع نکنه؟؟؟

پاسخ مدیر 1399/07/29

جواب : بله احتمالش هست و وابسته به تیتر ویروس در برخورد با موضع نیز می باشد و اینکه دهان آنزیم هاییی دارد که خودش تا حد زیادی کشندگی برای عوامل عفونی دارد و از طرف دیگر صحت آزمایش اورال 70- 80 درصد است و 20- 30 درصد احتمال ممنفی کاذب وجود دارد. ثانیاً این را بدانید که در یک ارتباط وقتی ویروس برای بار اول وارد شود (دو طرف هم فقط همان نوع ویروس را مبتلا می شوند و فرآیند پاسخ ایمنی شروع شده و بسته به افراد در زمانهای مختلف ویروس پاک می شود)، بنابراین شما در رابطه بعدی ویروس هم باز منتقل شود سیستم ایمنی تان آنرا پاک می کند. مگر اینکه ژنوتایپ جدیدی وارد شود که شما بر علیه آن مصونیت ندارید و در نتیجه دوباره مبتلا می شوید.

سوال 1399/07/27

سوال: سلام. من نوع کم خطر دارم و میخوام کاری کنم که دفع بشه. امروز دکتر بهم گفتن اگه به فرض دفعم بشه چون این یک بیماری ویروسی بوده نمی توان 100 درصد گفت که ریشه کن شده است و ممکن است چند سال دیگر هم خود را به نحوی نشان دهد. درسته؟ فقط جواب صریح میخوام. توصیه هارو بلدم. ممنون

پاسخ مدیر 1399/07/27

جواب: چنانچه ویروس از بدن پاک شود و سیستم ایمنی قوی باشد و روابط یا تماس مشکوک نداشته باشید می توان اذعان داشت که ریشه کن شده است.

سوال 1399/07/27

سوال: با سلام. میخواستم بدونم وقتی از پارتنرمون اچ پی وی گرفتیم و نمیدونستیم چجوری میشه باهاش هر هفته ارتباط داشتیم ولی بدن بعد چند ماه پاک کرده؟ مگه با هر بار ارتباط ویروس وارد بدن نمیشه؟ و اگر نمیشه مکانیسمش چطوریه؟ یعنی وارد میشه و بدن پادتن داره یا کلاً وارد نمیشه از سری دوم به بعد؟ برا من سواله که وقتی هر هفته باهاش مستمر ارتباط داشتم چطور بدنم پاک کرده؟

پاسخ مدیر 1399/07/27

جواب: بله چنانچه طرف مقابلتان مبتلا باشند در رابطه جنسی امکان انتقال 100 درصد است ولی اگر رابطه داشتید و منتقل نشده به احتمال زیاد ویروس هم از بدن شما و هم پارتنرتون پاک شده و همچنین توجه داشته باشید نداشتن زگیل دلیلی بر پاک شدن ویروس نمی باشد و باید با تست مولکولی عدم وجود آن تایید شود. بطور کلی مکانیسم پاک شدن آن هم از طریق تولید آنتی بادی و هم از طریق ایمنی سلولی است.

سوال 1399/07/26

سوال: سلام دکتر، خوبین؟ من یک آقا 34 ساله هستم، 6 ساله با خانمی ارتباط جنسی داشتم، بغیر اونم با کسی نبودم. هم از جلو، هم عقب، هم دهانی رابطه بود. الان 4 ساله ازش جدا شدم و یک ساله سیگار و قلیون رو که هر روز میکشیدم ترک کردم. زگیل داشتم از همون زمان که نمیدونستم زگیله، امسال تازه فهمیدم. سوالاتی دارم که اگه جواب بدین ممنون میشم. راستی اینم بگم که تایپ 6 دارم. 1. برای چی مقعد من هم مثل آلت نوع 6 داره؟ من که مرد هستم، اون خانم که به مقعدم کاری نداشته. 2. آزمایش دهانیم منفی شده!! من رابطه فول دهانی داشتم، چطور دهانی من منفیه و آلت و مقعد نوع 6 شده؟ نمیشه که! 3. نوع 6 خوب میشه با تقویت سیستم ایمنی؟! همه مواردی که تو مقاله مروری بر روشهای درمانی گفتین رو رعایت میکنم. 4. اگه دهانی داشته باشم و آزمایش اشتباه گفته باشه نوع 6 تبدیل به سرطان دهان میشه؟ 5. دکترم گفت این ویروس هیچوقت از بدن خارج نمیشه و ممکنه حتی اگه آزمایش بعدی ات هم منفی بشه ولی بعدها مجدد عود کنه، حرفش درسته؟ چون شما گفتین پاک میشه. 6. خیلی سال تو بدنم مونده، دردسر نمیشه؟ خدا خیرت بده، دونه دونه با ذکر عدد جواب بدین که من متوجه بشم.

پاسخ مدیر 1399/07/26

جواب: 1. احتمالا مخاط آلوده با پوست مقعد در تماس بوده که زگیل زده شده است. 2. احتمالا مبتلا شده اید ولی سیستم ایمنی تان پاک کرده البته لازم به ذکر است که oral HPV حدود 70 تا 80% قابل تشخیص است که تشخیص را معنا دار می کند. , حدود 20 – 30% احتمال منفی کاذب وجود دارد. 3. نوع 6 یک نوع HPV کم خطر است. نوع 6 و 11 به حدود 90 درصد از زگیل های تناسلی مرتبط هستند و چنانچه سیستم ایمنی را تقویت کنید از بدن تان پاک می شد و خود زگیل را هم می توانید بردارید 4. ویروس ها پرخطر بیشتر احتمال رفتن به سمت سرطان را دارد و این ویروس احتمالا موجب زگیل در ناحیه ی دهان می شود و امکان تبدیل به کانسر دهان بعید است. 5. سیستم ایمنی تقویت شود ورابطه خطرناک نداشته باشید و واکسن هم حتماً بزنید احتمال پاک شدن آن زیاد است. 6. بستگی دارد باز هم به سیستم ایمنی تان

سوال 1399/07/26

سوال: با سلام و عرض ادب و احترام، طبق صحبتی که با خانم دکتر محرز در کنفرانسی داشتم ایشان گفتن که ویروس HPV به هیچ عنوان از بدن پاک نمیشود، ممکن است غیر فعال شده و مجدد عود کند اما پاک نمیشود. در پرسش و پاسخها دیدم که شما عنوان کردید با توجه به قدرت سیستم ایمنی پاک میشود و بعد از آن افراد میتوانند خیالشان راحت شود. سپاسگزار خواهم شد اگر این تناقض را به وضوح توضیح بفرمایید.

پاسخ مدیر 1399/07/26

جواب: درصد خیلی کمی از افراد ممکن است وارد فاز Undetectable dormant state شوند که در آن مقدار HPV به حدی کاهش یابد که از قدرت تشخیص تست های آزمایشگاهی کمتر شده و منفی گزارش می کنند ولی در بدن فرد این ویروس باقی می ماند. ولی همانطور که گفتم این حالت در درصد خیلی کمی از موارد دیده می شود و درصد زیادی از افراد بعد از منفی شدن تست ، هیچوقت همان ژنوتایپ از آن ویروس در آنها تشخیص داده نمی شود.

سوال 1399/07/22

سوال: سلام وخسته نباشید خدمت دکتر من بعد ازدواج متوجه شدم همسرم زگیل تناسلی دارن بعد با دکتر ولیزر اونا رو برداشتیم چندتا رو بیضه هاش ویکی داخل مقعدش بود که همگی لیزر شدن الان چند ماهی که گذشته دیگه در نیومده ولی همسرم همش رو بیضه هاش میخوارونه ایا ممکن زگیل جدیدی دوباره رشد کنه و اینکه ایا من بخوام باردار شم ممکن برای بچم خطرناک باشه یانه واز وقتی ما ازدواج کردیم پیشگیری طبیعی داشتیم یعنی اصلا مایع منی همسرم داخل رحم من نریخته شده چقدر امکان داره با ریختن مایع منی من زگیل بگیرم واینم بگم من حدود یکسال پیش برای محافظت از خودم سه دوز واکسن گارداسیل تزریق کردم قبل ازدواجم انجام دادم واکسن تا چند سال منو ایمن میکنه ومن چکار کنم که بتونم بارداری سالم داشته باشم همسرم ایا نیاز به ازمایش خاصی داره یا نه چون الان چند ماه دیگه زگیلی نداره مممنون میشم جواب بدین

پاسخ مدیر 1399/07/22

جواب: نداشتن و یا برداشتن زگیل دلیل بر نداشتن ویروس نمی باشد. ه طور کل امکان ابتلا به سایرژنوتیپ های HPV که در واکسن پوشش داده نمی شود، برایتان وجود دارد. زمانی که تماس با مخاط باشه امکان انتقال وجود دارد. در تمام روابط جنسی بین طرفین امکان انتقال صد در صد است . تست HPV DNA TESTING را بدهید. و البته توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. بنابراین ممکن است سیستم ایمنی تان خوب بوده و ویروس را دفع کرده باش

سوال 1399/07/15

سوال: سلام دست الوده که با موضع تماس داشته رو با چی باید بشویم که آلودگی رفع بشه؟ تو اینستاتون گفتید با هر چی هم تمیز نمیشه، درسته؟

پاسخ مدیر 1399/07/15

جواب: سرکه 10% و یا وایتکس 10% بهترین ماده از بین برنده برای ویروس HPV است. بله این ویروس برخلاف کوید به دلیل اینکه پوشش پروتئینی است با شوینده معمولی پاک نمی شود.

سوال 1399/07/15

سئوال: سوال قبلی : با عرض ادب ببخشید من میخوام بدونم که اگه موقع بارداری، من و شوهرم ازمایشمون منفی باشه بچه‌امون در خطر ابتلا نیست؟ ما هر دو مثبت هستیم و میخوایم با توصیه های شما با این ویروس مبارزه کنیم و بعد اقدام به بارداری کنم. در یکی از پاسخها گفتید ممکنه ویروس طی 8 الی 24 ماه از بین بره یا تعداد تکثیرش به حدی کم بشه که با تستهای آزمایشگاهی معلوم نشه. خب اگه از بین بره که رفته و خوبه، اگه باشه و مقدارش کم باشه به فرزند ما آسیبی میزنه؟ ما اگه یک درصد فکر کنیم ممکنه مبتلا بشه اقدام به بارداری نمیکنیم. هیچ پزشکی اطلاعات وسیع شما رو دکتر یونسی بزرگوار نداره و بعضا بدیهی ترین اطلاعات رو ندارن. پس حرف شما برای ما حجته. شما خودتون فرزند دارید و درک میکنید چی میگیم. متشکریم پاسخ مدیر 1399/06/30 جواب: کاشکی جواب هر دویتان را دقیق برایم می نوشتید که از چه نوع ژنوتایپی مثبت شده است. امروز انتقال ژنوتایپ های کم خطر که ایجاد وارت و یا زگیل تناسلی می کنند از طریق کانال زایمان اثبات شده است ولی در مورد موارد پرخطر هنوز حرف و حدیث وجود دارد بنابراین هر وقت از نظر آزمایشگاهی تست هر دویتان منفی شده خیالتان راحت. توصیه می کنم حتماً هر دویتان واکسن بزنید. من مدتی درگیری داشتم و سایت رو چک نکردم. بعد که خوندم پاسخ دادم که نیومد روی سایت. ما هر دو کم خطر داریم و ژنوتایپ 6 جوابش قطعیه. اورال همسرم منفی و آنال و آلتش مثبت شده. منم ازمایش ندادم چون هر چی اون باشه احتمالا منم هستم. البته از توضیحات اینجا متوجه شدم. حالا لطفا بر اساس توضیحم مجدد میپرسم؟ 1. چون ما رابطه اورالم داشتیم ممکنه اون اورال منفیه ولی من اورال مثبت باشم؟2. جریان این دوره نهفتگی چیه که میگن غیرقابل تشخیص میشه تو آزمایش؟ نکنه ما منفی بشیم و نهفته باشه و اقدام به بارداری کنیم و تو بارداری یه هو مثبت بشه و بچه درگیر بشه؟3.چقدر طول میکشه منفی بشیم؟ 4. چه موقع مطمئن باشیم که اوضاع سیف شده واسه بارداری؟ خودتون پدرید و پسر خوشگلت میتونه باعث بشه بدونی چی تو دل ماست.

پاسخ مدیر 1399/07/15

جواب: خیر، اولاً مواردی که فرد وارد فاز نهفته بدون تشخیص می رود اینقدر کم است که اصلاً در تفسیرها به آن فکر نمی کنیم. بنابراین زمانی که تست تان توسط یک روش FDA approved منفی شد، جای نگرانی برای انتقال وجود ندارد. 1. چون ما رابطه اورالم داشتیم ممکنه اون اورال منفیه ولی من اورال مثبت باشم؟ بله ممکن است سیستم ایمنی یک کدامتون قوی تر باشد و زودتر ویروس را پاک کند. 2. جریان این دوره نهفتگی چیه که میگن غیرقابل تشخیص میشه تو آزمایش؟ نکنه ما منفی بشیم و نهفته باشه و اقدام به بارداری کنیم و تو بارداری یه هو مثبت بشه و بچه درگیر بشه؟ جواب این سئوال را در بالا دادم 3.چقدر طول میکشه منفی بشیم؟ در صورت تقویت سیستم ایمنی تا 2 سال 4. چه موقع مطمئن باشیم که اوضاع سیف شده واسه بارداری؟ زمانی که تست منفی بشود. اینقدر نگران نباشید، حتماً هر دویتان واکسن بزنید و سعی کنید نکات ذکر شده در مقاله فوق را بدقت بخوانید.

سوال 1399/07/14

سوال: سلام شما یه بار میگید تماس پوست با پوست آلوده میکنه، یه جا میگید تماس پوست با مخاط، من گیج شدم 😩 کلا فوبی گرفتم که دست کسی رو بگیرم یا برم بغلش بشینم چون HPV دارم.

پاسخ مدیر 1399/07/14

جواب: دست آلوده که با موضع تماس داشته را عرض کردم. به طور مثال چنانچه دست بدهید و فرد مقابل دستش را به دهان بزند امکان انتقال ویروس را دارد.

سوال 1399/07/14

سوال: با سلام ۱. آیا امکان داره ویروس در بدن ضعیف و نهفته بشه و بعد از مدتی دوباره عود کنه؟ ۲. آیا واکسن برای روابط قبلی هم جواب میده؟ ۳. آزمایشگاه شما چند مدل تست hpv برای تشخیص ناقل بودن مردان داره؟ ۴. آمادگیهای قبل از تست مردان چیه؟ خواهشا جواب بدید ممنونم

پاسخ مدیر 1399/07/14

جواب: : در درصدی خیلی کمی از افراد ما یک مرحله نهفته غیرقابل تشخیص داریم. خیر، تزریق واکسن فرد را بالای 90 % از ابتلا بهHPV از انواع پر خطری که واکسن علیه آن ها عمل می کند مصون می نماید ولی صد در صد ایمنی نمی دهد و امکان آلودگی با سایر ژنوتیپ های HPV همچنان وجود دارد لذا از جمله دلایلی که می گوییم تزریق واکسن به معنی معاف شدن فرد از غربالگری روتین کانسر سرویکس نیست، همین موارد مذکور می باشد بعلاوه توجه داشته باشید تاثیر واکسن در مواردیکه بصورت کامل تزریق نشده و یا بعد از آغاز تماس جنسی انجام شده است، کاهش می یابد. : به هر دو روش FDA approved (فقط برای گروه های پر خطر) و Non FDA approved (برای هر دو گروه پر خطر و کم خطر) بیمار در روز انجام آزمایش نباید آلت تناسلی خود را بشوید و تا دو روز قبل از انجام آزمایش نیز نباید تماس جنسی داشته باشد.

سوال 1399/07/14

سوال: با سلام شوهرم اچ پی وی گرفته، میتونه کسی رو ببوسه بغل بگیره یا دستش رو بگیره؟ بالاخره با خانواده دو طرف اینگونه مراودات هست. اورالش منفیه ولی الت و مقعد مثبت کم خطر. زگیل هارو داره کرایو میکنه

پاسخ مدیر 1399/07/14

جواب: اورال منفی باشد مساله ای برای روبوسی نیست.

سوال 1399/07/13

سوال: با سلام ۱. آیا امکان داره ویروس در بدن ضعیف و نهفته بشه و بعد از مدتی دوباره عود کنه؟ ۲. آیا واکسن برای روابط قبلی هم جواب میده؟ ۳. آزمایشگاه شما چند مدل تست hpv برای تشخیص ناقل بودن مردان داره؟ ۴. آمادگیهای قبل از تست مردان چیه؟ ممنونم

پاسخ مدیر 1399/07/13

جواب: 1-در درصدی خیلی کمی از افراد ما یک مرحله نهفته غیرقابل تشخیص داریم. 2-خیر، تزریق واکسن فرد را بالای 90 % از ابتلا بهHPV از انواع پر خطری که واکسن علیه آن ها عمل می کند مصون می نماید ولی صد در صد ایمنی نمی دهد و امکان آلودگی با سایر ژنوتیپ های HPV همچنان وجود دارد لذا از جمله دلایلی که می گوییم تزریق واکسن به معنی معاف شدن فرد از غربالگری روتین کانسر سرویکس نیست، همین موارد مذکور می باشد بعلاوه توجه داشته باشید تاثیر واکسن در مواردیکه بصورت کامل تزریق نشده و یا بعد از آغاز تماس جنسی انجام شده است، کاهش می یابد. 3-به هر دو روش FDA approved (فقط برای گروه های پر خطر) و Non FDA approved (برای هر دو گروه پر خطر و کم خطر)

سوال 1399/07/12

سوال: با سلام آزمایشگاه شما چند مدل آزمایش hpv از مردان را انجام میده؟ از کدام مناطق از مردان نمونه میگیرین؟ آیا امکان داره ویروس تو بدن ضعیف باشه و آزمایش نشون نده ولی بعدا ویروس خودش تقویت بشه و ابتلای مجدد ایجاد کنه؟ آیا واکسن بعد از رابطه و در دوران نهفتگی ویروس، میتونه از ابتلا پیشگیری کنه؟ یا فقط جنبه‌ی پیشگیریش برای روابط بعدی هست؟ یا

پاسخ مدیر 1399/07/12

جواب: به هر دو روش FDA approved (فقط برای گروه های پر خطر) و Non FDA approved (برای هر دو گروه پر خطر و کم خطر)

سوال 1399/07/12

سوال: سلام اگه زگیل تناسلی به راحتی توسط بدن دفع میشه پس چجوری نتونستن تا حالا دارویی برا ریشه کن کردنش کشف کنن اونم با علم امروز؟ ممنون می شم پاسخ بدین

پاسخ مدیر 1399/07/12

جواب: به راحتی توسز بدن پاک نمی شود کاملا بسته به سیستم ایمنی و تیتر ویروس در بدن فرد دارد و به همین خاطر است که موجب سرطان سرویکس می شود چون در برخی موارد از بدن پاک نمی شود. به دلیل اینکه ویروس است و مقاوم است و انواع و ژنوتیپ های مختلفی دارد البته لازم به ذکر است که واکسن تا حد خیلی زیادی ایمنی می دهد و به نوعی فرایند درمانی و درواقع پیشگیری است.

سوال 1399/07/11

سوال: با عرض سلام. آقا هستم در طول یکسال گذشته با سه خانوم و هر کدام فقط یکبار رابطه داشتم که آخرینش مربوط به ۱۰ ماه قبل بوده. تا الآن نشانه‌ای از hpv نداشتم. آزمایش hiv و هپاتیت دادم که منفی بوده. - امکان مبتلا شدنم به hpv چقدره؟ - در آزمایشگاه شما چه نوع آزمایشی بدم که مطمئن بشم؟ - قصد ازدواج دارم و طرفم چیزی از گذشتم نمیدونه. امکان داره به ایشون منتقل کنم؟ با تشکر فراوان

پاسخ مدیر 1399/07/11

جواب: چنانچه طرفین رابطه HPV داشته باشند امکان ابتلا 100 % می باشد ولی همه این ها بستگی به سیستم ایمنی تان دارد اگر قوی باشد ممکن است اصلا بیمری را نشان ندهید. HPV DNA TESTING بله چنانچه HPV مبتلا باشید امکان انتقال 100 % می باشد.

سوال 1399/07/11

سوال: با عرض سلام. آقا هستم در طول یکسال گذشته با سه خانوم و هر کدام فقط یکبار رابطه داشتم که آخرینش مربوط به ۱۰ ماه قبل بوده. تا الآن نشانه‌ای از hpv نداشتم. آزمایش hiv و هپاتیت دادم که منفی بوده. - امکان مبتلا شدنم به hpv چقدره؟ - در آزمایشگاه شما چه نوع آزمایشی بدم که مطمئن بشم؟ - قصد ازدواج دارم و طرفم چیزی از گذشتم نمیدونه. امکان داره به ایشون منتقل کنم؟ با تشکر فراوان

پاسخ مدیر 1399/07/11

جواب: بله امکان دارد . چنانچه طرفین رابطه مبتلا باشند امکان انتقال ویروس در حین رابطه 100% می باشد . HPV DNA TESTING بله شما مبتلا باشید 100% به طرف مقابل منتقل می کنید و برای خانم اگر ویروس از نوع پرخطر باشد و سیستم ایمنی پاک نکند آن را امکان ابتلا به سرطان سرویکس یا دهانه رحم دارد.

سوال 1399/07/11

سوال: سلام. ببخشین شما به من گفتین فوری واکسن بزنم، میخواستم بپرسم تو دوران منس زدن واکسن مورد داره یا بعدش بزنم؟

پاسخ مدیر 1399/07/11

جواب: ربطی ندارد.

سوال 1399/07/09

سوال: سلام. شوهرم چند ساله زگیل داشته و ما نمیدونستیم چیه. روش تایید شده آمریکا رو داد منفی شد. بعد دیدیم زگیل داره باز رفت روش عادی شد که نوع 6 تایپش بود. سوالم اینه که چجوری نوع کم خطر این همه سال داشته و بدنش دفع نمیکرده؟ شوهرم خیلی قویه و سرما هم نمیخوره. چجوری دفع نکرده؟ ممکنه دفع نشه تا همیشه؟

پاسخ مدیر 1399/07/09

جواب: بستگی به سیستم ایمنی افراد دارد و البته تیتر ویروس هم مهم است ولی به طور کل hpv با ریسک کم خیلی ارزش پیگیری ندارد چرا که در غربالگری سندوروم سرویکس با اهمیت نمی باشد و اینکه توجه کنید در روش FDA Approve ; که صحت دارد اینقدر این مارد با ریسک پایین کم ارزش است که گزارش نمی شود و امکان خطارا باا می برد.

سوال 1399/07/09

سوال: سلام دکتر یونسی عزیز، شوهر من اومد نیلو و آزمایش هم اف دی ای اپروو داد و هم مدلی که لو ریسک رو اعلام میکنه. اف دی ای اپروو داد تا از نتیجه آزمایش مطمئن باشه، اون مدل ازمایش دیگه رو هم داد که نوع کم خطرش رو هم بدونیم، دقیقا قرار شد هر دو مدل باشه و دو نوبت هم نمونه برداری انجام شد. حالا بعد این همه مدت امشب بهش یک مدل جواب دادن ، با متدReverse Dot Blot ... آخه ایشون با روش اف دی اپروو هم داد، اون چی شد؟ خانم اونجا هم پاسخگو نیستن. چیکار کنیم؟ اون مدل اف دی ای اپروو برای من جوابش مهمتره

پاسخ مدیر 1399/07/09

جواب : با سوپروایزر آزمایشگاه صحبت کنید.

سوال 1399/07/08

سوال: با سلام آیا این درست است که دکترها میگن دختر خانم ها که بکارت دارن اگر به اچ پی وی مبتلا هم بشن، دهانه رحم رو درگیر نمیکنه چون پرده دارن؟

پاسخ مدیر 1399/07/08

جواب: منظورتان از نظر سرطان سرویکس ست نه اینطور نیست برای دختران دوشیزه هم خطرناک است و نمونه گیری از کاف واژن صورت می گیرد.

سوال 1399/07/07

سوال: سلام وقت بخیر من 33 ام هست . به تازگی آزمایش HPV به روش PCR دادم که جواب آزمایش برای نوع 45 مثبت اعلام شده. میخواستم بدونم چقدر جواب آزمایش معتبر هست و برای درمانش چه باید کرد؟ با تشکر

پاسخ مدیر 1399/07/07

جواب: ابتدا دقت کنید ایا روش مورد استفاده FDA approved بوده یا خیر ، در غیر اینصورت امکان نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد. چراکه بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد) 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1399/07/07

سوال: سلام وقت بخیر من 33 ام هست . به تازگی آزمایش HPV به روش PCR دادم که جواب آزمایش برای نوع 45 مثبت اعلام شده. میخواستم بدونم چقدر جواب آزمایش معتبر هست و برای درمانش چه باید کرد؟ با تشکر

پاسخ مدیر 1399/07/07

جواب: ابتدا دقت کنید ایا روش مورد استفاده FDA approved بوده یا خیر ، در غیر اینصورت امکان نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد. چراکه بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد) 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1399/07/06

سوال: سلام. پارتنر من زگیل تناسلی داشته و من نمیدونستم. حالا متوجه شدم. باکره ام. موقع تست علاوه بر آزمایش مقعد، دهان، ناحیه کاف واژن از کدام قسمت های دیگه لازمه نمونه برداری بشه؟من رابطه دهانی و برخورد آلت ایشان با واژن، مقعد و ریختن مایع منی بر روی تن خود را داشته ام ... مرسی

پاسخ مدیر 1399/07/06

جواب: نتایج این تست ها کفایت می کند تا براساس آن تصمیم گیری های بعدی صورت بگیرد.

سوال 1399/07/03

سوال: سلام. من اورالم منفیه میتونم با کسی رابطه دهان با دهان یا بوسه عمیق داشته باشم؟ فقط در همین حد

پاسخ مدیر 1399/07/03

جواب: این تست 70 الی 80% صحت دارد لذا در صورت منفی بودن اورال بوسیدن با احتمال خیلی زیاد مساله ای نخواهد داشت.

سوال 1399/07/02

سوال: سلام خسته نباشید من با کسی وارد رابژگطه شدم که مبتلا به اچ پی وی بوده و البته هنوزم داره واکسن میزنه و یه ماه دیگه باید ادامع بده خب میخاستم بدونم چه باید کرد الان فکر جدایی اذیتمون میکنه و خب اینطور ک فرمودید اگه وارد رابطه جنسی شم باهاش صد درصد مبتلا میشم ممنون میشم بگید بعد تموم شدن واکسن یعنی دیگه تمومه؟؟ و اینکه عواقب این بیماری در کل چیه فرقی در زن و مرد وجود داره؟

پاسخ مدیر 1399/07/02

جواب: بله در روابط جنسی امکان انتقال د در صد است .توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر سرویکس تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، به خصوص در بیماران مبتلا به HIV، زمان پاکسازی طولانی تر است که باعث پایداری بیشتر عفونت HPV شده و در نتیجه ریسک کانسر سرویکس مهاجم را افزایش می دهد. برای خانم ها به دلیل اینکه ریسک سرطان سرویکس دارد خطرناک است. مردان بعنوان مخزن (reservoirs) و یا حامل (vector) عفونت HPV نقش بازی می کنند، بنابراین غربالگری مردان می تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلای زنان به کانسر سرویکس داشته باشد. مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان انجام HPV DNA testing می باشد. بعد از دوره درمان طبق صلاحدید پزشک تست دهید چنانچه منفی شد جای نگرانی نیست.

سوال 1399/07/01

سوال: با سلام من سال 95 عقد کردم و تا الان تو عقدم و بخاطر بعد مسافت شاید کلا 6 نوبت و هر نوبت در حد 5 تا 6 روز با شوهرم با هم بودیم، بقیه اش یک روز بوده در حد صبح تا شب که میومد منو ببینه . من همون سال اول احساس سوزش و خارش تو یکی از لابیاهام داشتم که هر چه نگاه کردم ضایعه پوستی ندیدم و خودش 3 تا 4 روزه با زدن کرم ترمیم کننده خوب شد. بعد اون دیگه ضایعه نداشتم و فقط همون قسمت بعضی اوقات خارش داره. دکتر پوست و زنان چندین نوبت رفتم و گفتن مشکلی نیست. پرده هایمن دارم. امسال شوهرم فهمید زگیل داره که فریز درمانی کرد و آزمایش هم داده که جوابش رو هنوز نگرفته. حالا میخوام بدونم به نظر شما این خارش من دلیلش چیه؟ هیچ ضایعه بیرونی نداره آخه . ممکنه با این وجود که من پرده دارم زگیل از داخل باشه که روی پوست میخاره؟خیلی نگرانم.

پاسخ مدیر 1399/07/01

جواب: ممکن است شما ضایعه نداشته باشید ولی مبتلا به HPV باشید. در روابط زناشویی امکان انتقال صد در صد است . برای اطمینان خاطر توصیه می شود تست HPV DNA Testing را بدهید. در در دختران باکره از کاف واژن نمونه گرفته می شود.و به شرط اینکه پرده ی بکارت سالم باشد. بالای 90% می تواند حساسیت داشته .به توصیه های زیر نیز توجه داشته باشید.تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/06/31

سوال: با سلام اچ پی وی پر خطر زودتر پاک میشه یا کم خطرها؟ اچ پی دهانی داشته باشیم درمان میشه یا تهش سرطانه؟ با تشکر

پاسخ مدیر 1399/06/31

جواب: HPV کم خطر خیلی زودتر از بدن پاک می شود .. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. هنوز اثبات نشده است که ابتلا به Oral HPV ، آیا به تنهایی عامل ایجاد کانسر می باشد و یا به همراه ریسک فاکتورهای دیگری (نظیر کشیدن سیگار و یا جویدن تنباکو) می توانند به عنوان عامل کمک کننده به آن عمل کند. - مهمترین ژنوتایپ ایجاد کننده کانسر ارووفارنکس در هر دو جنس زن و مرد ، ژنوتایپ 16 می باشد. چنانچه oral HPV مثبت شئ علائم زیر را جدی بگیرید و بررسی های بیشتری را انجام دهید. علائم سرطان دهان متفاوت هستند، اما هر فردی که موارد زیر را برای بیش از دو هفته تجربه کند باید به منظور بررسی دقیق به پزشک مراجعه کند: - - دشواری در جویدن یا بلع - - یک توده یا زخم در دهان، گلو یا لب ها - - یک وصله سفید یا قرمز در دهان - - دشواری در حرکت دادن زبان یا آرواره - - کاهش وزن بی دلیل - - زخمی که بهبود نمی یابد یا خونریزی دارد - - تحریک پذیری، درد، یا توده هایی در هر قسمت دهان یا روی لب ها - - وجود یک توده قابل لمس و بدون درد در ناحیه گردن که بیشتر از دو هفته باقی بماند - - گلودرد و خشن شدن صدا (hoarse voice) برای بیش از دو هفته - - سرفه مداوم - - گوش درد طولانی مدت این علائم ممکن است به واسطه شرایط دیگری مانند آلرژی یا یک عفونت نیز شکل بگیرند و در صورت مواجهه با آنها نباید بلافاصله نگران ابتلا به سرطان شد.

سوال 1399/06/31

سوال: سلام من اخرین باری که با دوست پسرم سکس دهانی داشتم پارسال اردیبهشت بوده و تا الان هیچگونه رابطه ای بین ما نبوده.1/چقدر امکان داره اچ پی وی دهانی گرفته باشم؟ 2/ایشون التش رو روی واژن و مقعد من هم کشیده ولی دخول نداشتیم. چقدر ممکنه از ناحیه واژن و مقعد درگیر شده باشم؟ 3/ سوال اخرم هم اینه که ریختن مایع منی تو دهن و روی بدن چقدر ریسک ابتلا داره؟ ممنون میشم به تفکیک جواب بدید. هر دکتری یه چی بهم گفته

پاسخ مدیر 1399/06/31

جواب: در ارتباط با oral HPV باید تست ORAL دهید که مطمئن شوید مبتلا نیستید و یا اینکه از بدنتان پاک شده است. و این تست به طور کل دود 70 تا 80% قابل تشخیص است که تشخیص را معنا دار می کندو حدود 20 – 30% احتمال منفی کاذب وجود دارد. در دختران باکره از کاف واژن نمونه گرفته می شود.و به شرط اینکه پرده ی بکارت سالم باشد. بالای 90% می تواند حساسیت بدهد. و منفی کاذب می شود 10% لذا خیلی ارتباطی به باکره بودن یا نبودن ندارد, تنها نوع انتقال ممکنه تفاوت داشته باشد. ریسک ابتلا خیلی زیاده چراکه شرط انتقال زگیل تناسلی این است که پوست به مخاط برخورد بکند که ممکن است در سکس دهانی، مقعدی و واژینال اتفاق بیوفتد؛ چون در همه ی این شرایط پوست در تماس با مخاط قرار میگیرد این بیماری از فرد آلوده به فرد سالم منتقل میشود

سوال 1399/06/31

سوال: سلام/ گارداسیل 9 پیدا نمیشه تو ایران. کدوم کشور همسایه دارن؟ اگر خواستم تو ایران بزنم گارداسیل 4 مال کدوم کشور باشه خوبه؟

پاسخ مدیر 1399/06/31

جواب: در ایران بعید می دانم گارداسیل 9 پیدا کنید . واکسن گارداسیل هم فقط تولید کمپانی مرک می باشد.

سوال 1399/06/31

سوال: با احترام من میخواستم واکسن بزنم ولی از منابع معتبر اینایی که میزارم رو خوندم. لطفا نظرتون رو بفرمایید؟ در ایرلند والدین برخی از دختران نوجوانی که بر اثر تزریق واکسن گارداسیل دچار آسیب‌های جدی شده‌اند، گروهی به نام R.E.G.R.E.T (مخفف:Reaction and Effects of Gardasil Resulting in Extreme Trauma) را راه اندازی کرده‌اند. خانواده‌های آسیب دیدگان موفق شدند که در دوبلین تظاهراتی علیه این واکسن انجام دهند. در کلمبیا، در تاریخ ۶ آوریل ۲۰۱۵ خانواده‌هایی که دخترانشان پس از تزریق واکسن گارداسیل دچار آسیب دیدگی شده بودند، کارزاری علیه این واکسن به راه انداختند. دو روز بعد در تجمعات روز جهانی زن، عده ای دیگر از زنان کلمبیایی به آنان پیوستند. در حمایت از این حرکت‌ها، یهودا شوئنفلد پزشک و محقق بیماری‌های خود ایمنی اهل اسرائیل در سومین سمپوزیوم بیماری‌های خودایمنی کلمبیا گفت که هیچ‌گاه واکسن گارداسیل را به دخترش توصیه نمی‌کند. جسی ونتورا فرماندار سابق ایالت مینه سوتا آمریکا، فاش کرد که ۷۰٪ هزینه‌های تبلیغاتی واکسن گارداسیل از طریق شرکت‌های عظیم داروسازی تأمین می‌شود. مجله دیسکاور در سال ۲۰۱۱ بنیان علمی محکم تری برای تبلیغات شرکت مرک در جهت واکسیناسیون مردها با گارداسیل طلب می‌کند.

پاسخ مدیر 1399/06/31

جواب: طبق آخرین گایدلاین انجمن سرطان آمریکا در اگوست 2020 (یک ماه پیش)، بیش از 600 میلیون دوز از این واکسن مصرف شده است و تاکنون عوارضی شدیدی که مستقیم وابسته به تزریق این واکسن باشد، مشاهده نشده است. در مطالعات دو سور کور (که در واقع حاوی یک گروه است که واکسن تجویز کرده اند و گروه دیگری که واکسن تزریق نکردند، میزان بروز آسیب های جدی هیچ تفاوتی با هم ندارد) بنابراین با توجه به نقش گسترده این ویروس در ایجاد سرطان ها (فقط در بین سال 2012 تا سال 2016، مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها و یا CDC آمریکا گزارش نموده است که 34,800 سرطان وابسته به HPV گزارش شده است که 92% این موارد (یعنی 32,100 مورد) مربوط به سرطان دهانه رحم، اوروفارنکس، آنال، واژینال، وولوار و آلت تناسلی مردان است.، اون هم در کشوری مثل آمریکا که حداقل 57% کودکان 9 الی 12 سال واکسن تجویز می کنند) بنابراین منفعت تجویز آن به مراتب بسیار زیاد است.

سوال 1399/06/30

سوال: با عرض ادب ببخشید من میخوام بدونم که اگه موقع بارداری ، من و شوهرم ازمایشمون منفی باشه بچه امون در خطر ابتلا نیست؟ ما هر دو مثبت هستیم و میخوایم با توصیه های شما با این ویروس مبارزه کنیم و بعد اقدام به بارداری کنم. در یکی از پاسخها گفتید ممکنه ویروس طی 8 الی 24 ماه از بین بره یا تعداد تکثیرش به حدی کم بشه که با تستهای آزمایشگاهی معلوم نشه. خب اگه از بین بره که رفته و خوبه، اگه باشه و مقدارش کم باشه به فرزند ما آسیبی میزنه؟ ما اگه یک درصد فکر کنیم ممکنه مبتلا بشه اقدام به بارداری نمیکنیم. هیچ پزشکی اطلاعات وسیع شما رو دکتر یونسی بزرگوار نداره و بعضا بدیهی ترین اطلاعات رو ندارن. پس حرف شما برای ما حجته. شما خودتون فرزند دارید و درک میکنید چی میگیم. متشکریم

پاسخ مدیر 1399/06/30

جواب: کاشکی جواب هر دویتان را دقیق برایم می نوشتید که از چه نوع ژنوتایپی مثبت شده است. امروز انتقال ژنوتایپ های کم خطر که ایجاد وارت و یا زگیل تناسلی می کنند از طریق کانال زایمان اثبات شده است ولی در مورد موارد پرخطر هنوز حرف و حدیث وجود دارد بنابراین هر وقت از نظر آزمایشگاهی تست هر دویتان منفی شده خیالتان راحت. توصیه می کنم حتماً هر دویتان واکسن بزنید.

سوال 1399/06/30

باسلام من و نامزدم عید عروسیمونه، تازه این ماه متوجه شدیم HPV داره. شروع کرده به درمان و رعایت توصیه هایی که از شما تو همین صفحه پرسیده. شهریور هم آزمایشگاه نیلو ازمایش داد. ما نمیخوایم تا درمان انجام نشده عروسی کنیم. اسفند میتونه دوباره آزمایش بده که ببینیم منفی شده یا نه؟ اگه منفی شد عید مراسم بگیریم. اگه نشد هم که برنامه ها رو به هم بزنیم. سوالم اینه که شهریور آزمایش داده، باز کی آزمایش بده درسته؟(با توجه به شرایطی که بهتون گفتم ما داریم). خیلی ممنون از شما

پاسخ مدیر 1399/06/30

جواب: باید تست HPV DNA testing انجام شود . و البته توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. نگران نباشید در صورت صلاحدید پزشکتان 6 ماه تا یک سال دیگر بعد از درمان تست دهید.

سوال 1399/06/30

سوال: با سلام و پوزش به دلیل طرح مستقیم سوال، من بعد رابطه جنسی با شوهرم مایع منی رو به تنم زدم، ما هنوز تو عقدیم و من هایمن دارم. نمیدونستم اونا که رو آلت شوهرم هست زگیله، خودشم نمیدونست. بعد رفت دکتر گفتن زگیله و فریز کردن. سوال من اینه که من مایع منی رو به تنم زدم ممکنه تنم زگیل در بیاره؟ لطفا مشخص جواب این سوال من رو بدهید . ممنون

پاسخ مدیر 1399/06/30

جواب: شرط انتقال زگیل تناسلی این است که پوست به مخاط که کمی جراحت دارد برخورد بکند که ممکن است در سکس دهانی، مقعدی و واژینال اتفاق بیوفتد؛ چون در همه ی این شرایط پوست در تماس با مخاط قرار میگیرد این بیماری از فرد آلوده به فرد سالم منتقل میشود 99 % موارد ویروس از طریق تماس جنسی منتقل می شود و امکان انتقال از طریق لباس و یا سطوح آلوده بسیار بسیار کم است انتقال زگیل تناسلی به این طریق (تماس با پوست نه با مخاط) نادر است و همانطور که عرض کردم باید پوست به مخاط برخورد کند تا زگیل تناسلی منتقل شود.

سوال 1399/06/29

سوال: آقای دکتر سلام. یه مشورت مهم باهاتون دارم. لطفا جواب بدین بهم، خیلی ممنون. من با یک آقایی به جهت شناخت قبل ازدواج با اطلاع خانواده ها محرم کردم البته تو شناسنامه نرفته، رابطه داشتیم اما بکارت دارم، حالا ایشون HPV مثبت شدن و متاسفانه اونطور که دکتر پدرشون به من گفتن با احتمال زیاد ابتلا از سمت پدر که مبتلا بودن، بوده چون این آقا بخاطر بیماری قلبی پدرشون و اینکه افتاده شدن، ایشون رو حمام میکردن و تماس پوستی زیادی داشتن، حالا دارن کرایو میکنن، رژیم دارن، پاورفیت میخورن و ... احتمال زیاد منم مبتلا شدم ولی چون یک سال بخاطر مریضی پدرشون با هم نبودیم امید دارم که دفع کرده باشم. یه چندتا ذائده تو کف پا دارم که یک دکتر پوست گفت سوسو هست و ممکنه زگیل باشه، ممکنه میخچه باشه. کرایو کردم. بهرحال شرایط اینه. حالا این آقا که به عبارتی همسرم هستن بهم میگن به خانوادت نگو من زگیل دارم و مبتلا هستم، نمیزارن ما با هم باشیم. نمیخوام آبروم بره همون اول زندگی. من میخوام باهات زندگی کنم. عید مراسم داشتیم که این شد. بهم میگه اگه گرفته باشی که خب گرفتی و بدنت دفع کرده یا میکنه، اگه نگرفته باشی هم من باهات رابطه نمیگیرم تا آزمایش ام منفی بشه. در هر دو صورت هم میتونی واکسن گارداسیل 4 بزنی. من نمیدونم چیکار کنم؟ درسته من به کسی چیزی نگم؟ برام خطری نداره؟ تعریف شنا رو خیلی شنیدم. منو راهنمایی کنید. اصلا نمیدونم کارم درسته یا نه.

پاسخ مدیر 1399/06/29

جواب: درست بودن یا نبودنش که با شما و یا مشاورتان می باشد. نوع HPV همسرتان کدام است؟ چنانچه از نوع کم خطر باشد سیستم ایمنی آن را پاک می کند و مشکلی نمی باشد ولی اگر از نوع پرخطر باشد نیز توجه دشته باشید مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. لذا موارد مذکور و همچنین توصیه هایی که در ادامه می شود را انجام دهید در صورت منفی شدن HPV همسرتان خیلی جای نگرانی نمی باشد. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1399/06/28

سوال: سلام و عرض ادب.شما فرمودید که : واکسن بزنید بعد از دوز سوم واکسن خیلی جای نگرانی وجود ندارد که با فرد مبتلا رابطه داشته باشید و مبتلا بشید. خیلی جای نگرانی ندارد یعنی ممکنه مبتلا شد ولی احتمالش کمه یا منظورتون این بوده که قطعا جای نگرانی وجود نداره؟؟ سوال بعد: من میخوام گارداسیل 9 بزنم، چیکار باید بکنم؟ هیچ راهی نیست بشه تو ایران پیدا کرد؟ اگه نیست کدوم کشور همسایه باید برم؟ راهنمایی بفرمایید خرسند میکنید منو.

پاسخ مدیر 1399/06/28

جواب: تزریق واکسن فرد را بالای 90 % از ابتلا بهHPV از انواع پر خطری که واکسن علیه آن ها عمل می کند مصون می نماید ولی صد در صد ایمنی نمی دهد و امکان آلودگی با سایر ژنوتیپ های HPV همچنان وجود دارد لذا از جمله دلایلی که می گوییم تزریق واکسن به معنی معاف شدن فرد از غربالگری روتین کانسر سرویکس نیست، همین موارد مذکور می باشد بعلاوه توجه داشته باشید تاثیر واکسن در مواردیکه بصورت کامل تزریق نشده و یا بعد از آغاز تماس جنسی انجام شده است، کاهش می یابد. در ایران بعید می دانم گارداسیل 9 پیدا کنید . در ارتباط با واکسن ها بله درست است واکسن 9-valent ( نه گانه )آمریکایی بهتر است و توصیه می شود و در صورتیکه این واکسن پیدا نکردید واکسن چهارگانه توصیه می شود. ولی در گایدلاین توصیه می شود که چنانچه واکسن چهارگانه را زدید نیاز به تزریق مجدد واکسن نه گانه نیست.

سوال 1399/06/28

سوال: باسلام اگر تست hpvدر آقایون منفی بشه وباتوجه به اینکه برخی متخصصین اعتقاد دارن ویروس درآینده با ضعیف شدن سیستم ایمنی دوباره فعال شده ، آیا نیاز هست هرچندسال یکبار این آزمایش دوباره برای آقایان انجام شود ؟

پاسخ مدیر 1399/06/28

جواب: تست HPV در صورت داشتن رابطه پر خطر و یا تماس با فرد مبتلا باید تکرار شود چرا که منفی شدن تست یعنی شما تا آن روز مبتلا نشده اید ولی تضمینی برای سال های آینده نیست .ولی به طورکل برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1399/06/28

سوال: سلام ممنون که جواب میدین. رابطه داشتم. جنس: مونث . 1. من پارسال چند روز آلتم زگیل زد و خوب شد، دیگه از 7 ماه پیش زگیل نزدم. این یعنی بدنم دفع کرده؟ 2. کسانی که برای بار اول زگیل میزنن اگه دفع نشده باشه قاعدتا دیگه باید پشت سر هم زگیل بزنن، درسته؟ 3. میشه یکی 7 ماه قبل زگیل تو آلت تناسلی بزنه، خوب بشه، باز بعدش تو کف پاش بزنه؟ من الان تو پام یه چی دارم که یک دکتر میگه میخچه است، یکی میگه زگیله!!

پاسخ مدیر 1399/06/28

جواب: نداشتن زگیل به معنی پاک شدن بدن از ویروس نمی باشد و باید تست HPV DNA testing انجام شود . و البته توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. بنابراین ممکن است سیستم ایمنی تان خوب بوده و ویروس را دفع کرده باشد. توصیه می کنم حتماً واکسن بزنید که جلوی زگیل های پوستی هم تا حدود زیادی گرفته می شود. زگیل های پوستی هر جای دیگه در بدن بزند به جز ناحیه تناسلی ما به آن زگیل پوستی گوییم که معمولا همان 6 و 11 می باشد و درمان آن هم مانند زگیل های تناسلی حال با هر روشی که امکان است ولی خیلی اوقات زگیل های پوستی به ترکیبات اسید استیک خیلی خوب جواب می دهند یک سری چسب هایی هست داخل داروخانه ها که به نام چسب ضد زگل می فروشند که گازی هست که آغشته سرکه یا اسید استیک است که خیلی خوب جواب می دهند. مییچه هم فرق می کند در واقع ضخیم شدن لایه ی اپی درم در قسمت هایی از پوست است. و زمینه ویروسی هم اغلب ندارد بیشتر علت مکانیکی دارد مثلا تحت عنوان سایش زیاد در یک منطقه یا کقش تنگ و این ها می باشد بنابرای دو مقوله جد از هم می باد

سوال 1399/06/28

سوال: سلام. من و هنسرم اچ پی وی داریم. استرس رو نمیتونیم کامل از خودمون دور کنیم چون هم من و هم شوهرم قربانی همسر سابق ایشون شدیم. همسرم بیشتر مضطرب هست چون برای آلوده شدن من احساس گناهی وحشتناکی رو داره تجربه میکنه.در حال حاضر داریم کرایو میکنیم، پاورفیت روزی دو تا میخوریم. از کاهو، کلم بروکلی، عدس، موز، گلابی، اسفناج، آلو قرمز، انار، لوبیا قرمز استفاده میکنیم، چای سبز میخوریم، قند نمیخوریم، رابطه جنسی رو کنسل کردیم تا بعد .... تازه ازمایش دادیم ازمایشگاه شما. به نظر شما کی دوباره آزمایش بدیم؟ دوم اینکه قهوه گانودرما میتونه موثر باشه یا نه؟ اگه تاثیری نداره الکی نخوریم چون بعضی میگن واسه زگیل تبلیغ الکی هست. سپاسگزار خواهم شد به هر دو سوال من جواب بدید.

پاسخ مدیر 1399/06/28

جواب: . مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. نگران نباشید در صورت صلاحدید پزشکتان 6 ماه تا یک سال دیگر بعد از درمان تست دهید. توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/06/27

سوال: شب بخیر. من از شوهرم مبتلا به اچ پی وی شدم، بعد یک مدت من منفی شدم ولی همسرم هنوز مثبته، غیر منم با کسی ارتباط نداره. نادانسته هم از همسر سابقش مبتلا شده بوده. حالا که یکبار من گرفتم و خوب شدم یعنی اگه باهاش سکس داشته باشم دیگه ازش نمیگیرم؟ چون بدنم آنتی بادی ساخته

پاسخ مدیر 1399/06/27

جواب: در روابط زناشویی امکان انتقال صد در صد است . بنابراین قبلاً از هم گرفتید و اگر با هیچکس دیگر رابطه ندارید ، ارتباط جنسی برایتان محدودیت نداشته ولی سعی کنید که کمتر باشد تا آسیب های وارده در سکس منجر به التهاب بیشتر اون منطقه نشود.

سوال 1399/06/27

سوال: درود. خسته نباشید و متشکرم برای پاسخگویی. شما به همسر من گفته بودید که چون من قبل ایشان با کسی نبودم پس هر چه نتیجه آزمایش ایشان شد من هم همان را خواهم داشت و نیاز به آزمایش من نیست. حالا سوال بنده این است که اگر آزمایش اورال ایشان منفی شد یعنی اورال منم منفیه؟ چون من رابطه دهانی هم برای ایشان داشتم. خودش میگوید که اگه اورالش منفی بشه یعنی مال منم منفی است و استدلالش اینه که درسته من براش رابطه دهانی داشتم ولی بعد بوسه فرانسوی داشتیم و اگر من آلوده میشدم به اونم تو بوسه میدادم، پس آلوده نبودم که ندادم و ازمایشآزمایش ایشان منفی شده. درست میگه؟

پاسخ مدیر 1399/06/27

جواب: بله درست می فرمایند به احتمال خیلی زیاد شما هم منفی هستید چرا که در روابط زناشویی و روابطی که با مخاط در تماس باشید امکان انتقال صد در صد می باشد.

سوال 1399/06/27

سوال: سلام. وقتی کم خطر گزارش نمیشه خوب نیست که. الان واکسن 4 گانه فقط 4 ژنوتایپ رو پوشش میده، اگر همسر آینده دختر من کم خطر داشت چجوری ما بفهمیم؟ حالا باباش میگه گارداسیل 4 براش میزنیم، اما اگه زد و نوعی داشت که واکسن پوشش نمیده دختر ما آلوده میشه که .. چه راهی هست که بشه با قطعیت فهمید و کاذب نباشه . سپاس

پاسخ مدیر 1399/06/27

جواب: ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. نوع کم خطر را سیستم ایمنی بدن پاک می کند و جای نگرانی ندارد. بعد از تزریق واکسن و سپری کردن دوره درمان طبق صلاحدید پزشک چنانچه تست را در آزمایشگاهی بدهند که روش انجام آن تست FDA approved باشد نتیجه کاذب نمی باشد و قابل اطمینان است.

سوال 1399/06/27

سوال: سلام- گارداسیل 9 وارد ایران شده؟

پاسخ مدیر 1399/06/27

جواب: خیر و بعید می دانم پیدا شود . . توجه داشته باشیددر ارتباط با واکسن ها درست است واکسن 9-valent ( نه گانه )آمریکایی بهتر است و توصیه می شود ولی در صورتیکه این واکسن پیدا نکردید واکسن چهارگانه تزریق شود. همچنین در گایدلاین توصیه می شود که چنانچه واکسن چهارگانه را زدید نیاز به تزریق مجدد واکسن نه گانه نمی باشد.

سوال 1399/06/27

سوال: سلام. کسی که زگیل داره اگر با دست الوده به صورت و چشمش بزنه این مکانها الوده میشن و زگیل در میارن؟

پاسخ مدیر 1399/06/27

جواب: زمانی که تماس با مخاط باشه امکان انتقال وجود دارد.

سوال 1399/06/27

سوال: سلام. من تمامی سوال و جوابها رو خوندم. مقالاتم خوندم. سوالی که برام ایجاد شده اینه که شما گفتین اگر کسی آزمایش اچ پی وی دهانیش مثبت شد نمیتونه روبوسی کنه، حالا اگر کسی اچ پی وی دهانیش منفی شد و زگیل تناسلی داشت چی، اونم نمیتونه روبوسی کنه؟ سوال دومم هم اینه که زگیل کف پا هم کسی داشت باهاش روبوسی نکنیم؟ سپاس‌مند هستم اگر دو سوال را جدا پاسخ بدید.

پاسخ مدیر 1399/06/27

جواب: چنانچه Oral HPV منفی شد نگرانی جهت بوسیدن نداشته باشید. برای سوال دومتان هم همین طور اگر HPV دهانی منفی بود جای نگرانی نمی باشد.

سوال 1399/06/27

سوال: سلام. ببخشین در مشهد کدوم ازمایشگاه متد شمارو داره؟

پاسخ مدیر 1399/06/27

جواب: نمی دانیم . از آزمایشگاه بپرسید که روش شما FDA approved است یا نه ؟ و توجه داشته باشید که . بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. بنابراین اگر غیر از این ژنوتیپ های مذکور گزارش دیپری باشد یعنی روش مورد تایید FDA نمی باشد.

سوال 1399/06/27

سوال: سلام. ببخشید من الان واکسن زدم دوباره چند سال بعد باید بزنم؟ و باز باید 3 بار بزنم؟ برای دز یاداور میگم. ممنون

پاسخ مدیر 1399/06/27

جواب: مطالعاتی که تاکنون انجام شده ، (براساس اولین واکسنی که 10 سال پیش تجویز شده) بیانگر آن است که در طی این 10 سال فرد ایمنی را نشان داده لذا تا 10 سال به ایمنی واکسن مطمئن هستیم و نیاز به تزریق مجدد فعلا نمی باشد تا نتایج مکمل دیگر که طی سال های آینده اعلام شود.

سوال 1399/06/27

سوال: سلام من و همسرم آزمایش دادیم در ازمایشگاه شما. من منفی هستم و همسرم اورال منفی و الت مثبت. حالا که اورالش منفیه رابطه در حد بوس معمولی و بوس فرانسوی میتونیم داشته باشیم؟ البته بگم که منم داشتم ولی رابطه نگرفتیم و مال من دفع شد.

پاسخ مدیر 1399/06/27

جواب: بله اگر oral HPV منفی است مشکلی برای بوسیدن نمی باشد.

سوال 1399/06/27

سوال: سلام. خیلی ممنون میشم پاسخ سوالات من رو بدین همسرم ازمایشگاه شما ازمایش دادن چون زگیل تناسلی داشتن. ازمایششون مثبت شد و آزمایش اورالشون منفی/ مگه میشه؟ حالا که اورال ایشون منفی شده میتونیم همو ببوسیم و در آغوش بگیریم؟ در ضمن بگم که من آزمایشم منفی شده (در همین ازمایشگاه شما) چون یک سال و نیم از هم دور بودیم و فکر میکنم بدن من دفع کرده.

پاسخ مدیر 1399/06/27

جواب: بله احتمال آن زیاد است . بله مساله ای برای بوسیدن نیست.

سوال 1399/06/26

سوال: سلام. اگه کسی با فردی که زگیل داشته باشه تماس جنسی بگیره و مبتلا بشه؛ بعد سیستم ایمنی بدنش طی یک سال ویروس رو برطرف کنه ( آزامیش اف دی ای بگه ویروس نداری) و تو این مدت هم اصلا با پارتنرش ارتباط نگرفته باشه و بعد بهبودی واکسن بزنه ؛ حالا بازم تاثیر واکسن کم میشه یا با توجه به اینکه اون فرد خوب شده و واکسن زده تاثیرش کم نمیشه؟

پاسخ مدیر 1399/06/26

جواب: واکسن تاثیر خودش را به خوبی دارد و نگران نباشید.

سوال 1399/06/26

سوال: سلام مجدد. شما گفتین: توصیه می شود با روش FDA approved نوع hpv را مشخص کنید اگر از نوع کم خطر باشد با تقویت سیستم ایمنی خیلی جای نگرانی وجود ندارد ولی حتی اگر از نوع پر خطر هم باشد توجه داشته باشید که مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص ....... خب شما که میگید روش های FDA approved کم خطر رو نشون نمیده پس ما از کجا بفهمیم کم خطر داریم یا نه؟

پاسخ مدیر 1399/06/26

جواب: بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد) 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد) پس دلیلی ندارد نوع کم خطر گزارش شود و جای نگرانی ندارد. بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1399/06/25

سوال: سلام و زمان به نیکی. من مبتلا هستم. روبوسی عادی هم با افراد سالم نمیتونم داشته باشم؟

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: شرط انتقال زگیل تناسلی این است که پوست به مخاط برخورد بکند لذا تماس با مخاط باشه امکان انتقال وجود دارد.

سوال 1399/06/25

سوال: سلام، من سه سال قبل از شوهرم گرفتم چون اون موقع عقد کردیم و رابطه داشتیم و من قبل ایشون با کسی نبودم. پارسال در حد 6 روز تو یکی از لب های بیرونی واژن خارش و سوزش داشتم یعنی دقیقا دو سال بعد عقد و اولین رابطه. حالا سوالم اینه که بدن من بعد دو سال تازه زگیل زد در حد 6 روز و دفع نکرده بود، از اون موقع تا الان دیگه زگیل نداشتم. دفع کرده یا نه؟ اینم بگم که همون موقع که زگیل هارو دیدم ماه قبلش از هم جدا شده بودیم.

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: به احتمال زیاد مشکلی نمی باشد چرا که توجه داشته باشید که مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. توصیه می شود چنانکه نگران هستید برای اطمینان خاطر تست HPV DNA TESTING را بدهید و یا به موارد زیر حتما توجه داشته باشید: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/06/25

سوال: سلام. شوهرم اچ پی وی داره و من ندارم. تو ناحیه کشاله ران و رو الت زگیل داره. ازمایش زگیل تناسلی داد که داشت ولی زگیل دهانی نداره. تازه یک روز بود عروسی کردیم من تا دیدم رابطه نگرفتم. رفت دکتر و داره درمان میکنه. به من میگه من زگیل تناسلی دارم و دهانی ندارم. بوس میخوام بکنمت و بغلت کنم ولی من قبول نمیکنم چون میترسم مبتلا بشم. اگه بوس کردن ایرادی نداره بهم بگید. ممنون. در ضمن تو ازمایشگاه شما هم ازمایش داده.

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: واکسن بزنید بعد از دوز سوم واکسن خیلی جای نگرانی وجود ندارد. نداشتن زگیل دهانی ملاک برای عدم ویروس نیست . تست oral HPV بدهید اگر منفی بود جای نگرانی نداردو

سوال 1399/06/25

سوال: سلام. وقت بخیر. تبخال هم ممکنه از بدن دفع بشه بعد چند سال؟ تبخال خطرناک تره یا زگیل؟ ممنون میشم جواب هر دو رو بدین

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: بله امکانش هست. هر کدام به نحوی می توانند خطرناک باشند . ویروس HPV در صورتی که از نوع پر خطر باشد می تواند از ویروس HSV خطرناک تر باشد زیرا ریسک ابتلا به کنسردارد.

سوال 1399/06/25

سوال: سلام وقت بخیر من 30 سالمه. 13 14 ساله بودم نااگاه بودم با 3 4 تا از دوستام به الت هم دست میزدیم. ممکنه این ویروس رو تو بدنم داشته باشم؟؟ ما اون موقع نمیدونستیم و اگاه نبودیم. چرا واقعا مارو واکسینه نکردن!!

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. لذا حتی اگر ویروسی هم بوده به احتمال خیلی زیاد در این زمان ویروس از بدنتان پاک شده و اینکه الان هم می توانید واکسن بزنید.

سوال 1399/06/25

سوال: سلام. من میخوام با روشهای اف دی ای اپروو نوع کم خطر رو هم بهم گزارش بدید. برای کاری لازم دارم. گزارش میدید اونجا؟

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: به طور کل در روش های FDA approved ، هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. چرا که احتمال مثبت کاذب زیاد است و جواب های متفاوتی از آن می توانید دریافت کنید که خیلی قابل استناد نمی باشد.

سوال 1399/06/25

سوال: سلام شما مواردی داشتید که مثبت باشن و زگیل داشته باشن بعد فریز کنن و بعد چند ماه منفی بشه ازمایششون؟

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: بله . با فریز کردن تظاهر بالینی آن برطرف می شود و توجه داشته باشید حتی در مواقع پرخطر مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد.

سوال 1399/06/25

سوال: سلام. شوهر من اچ پی وی داره و من ندارم. بوسه معمولی از لپ هم داشته باشیم ایراد داره؟

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: شرط انتقال زگیل تناسلی این است که پوست به مخاط برخورد بکند.

سوال 1399/06/25

سوال: سلام و با احترام. من اچ پی ویم منفی شده تو ازمایشگاه شما و همسرم مثبته. حالا من باردارم. بچه به دنیا بیاد باباش نمیتونه ببوسه بچه رو اخه تو بعضی کامنت ها گفتین انتقال پیدا میکنه با بوسه

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: شرط انتقال زگیل تناسلی این است که پوست به مخاط برخورد بکند و زمانی که زمانی که تماس با مخاط باشه امکان انتقال وجود دارد. برای اینکه خالتان جمع شود تست oral HPV بدهید اگر منفی بود جای نگرانی ندارد.

سوال 1399/06/25

سوال: سلام- ببخشید یه سوال دارم. اینکه گفته شده بعد دو سال ویروس از بین میره و 90 درصد اینطوری میشه یعنی 90 درصد ویروس از بین میره و ده درصدش تو بدن میمونه یا 90 درصد احتمال داره که ویروس کلش از تو بدن بره؟سپاس

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: یعنی در 90 درصد موارد کل ویروس (بسته به نوع ویروس دارد)در این تایم توسط سیستم ایمنی قوی از بدن پاک می شود.

سوال 1399/06/25

سوال: سلام بر شما. دختر بنده در شرف ازدواج هستن. اقای داماد گویا متوجه زگیل در الت خود شدن و دکتر رفتن و فریز کردن. حالا من دودل شدم که ایا اجازه ازدواج دخترم را با این تفاسیر بدهم یا نه چون میترسم برای اینده اش بد باشد. متوجه شدم که اگر واکسن گارداسیل 9 بزند مصون میشود ولی شک دارم. شما که اگاه هستید لطفا بگویید که ایا اگر قبل ازدواج واکسن بزند با توجه به اینکه واکسن، نوع اچ پی وی که داماد دارد را پوشش میدهد آیا دخترم مشکلی پیدا نمیکند؟ من نمیخواهم به هیچ عنوان ویروس وارد بدن دخترم بشود. آیا با واکسن مصونیت پیدا میکند؟ برقرار باشید

پاسخ مدیر 1399/06/25

جواب: تاثیر واکسن در مواردیکه بصورت کامل تزریق نشده و یا بعد از آغاز تماس جنسی انجام شده است، کاهش می یابد و لی توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد لذا نمی توان اظهار نظر قطعی کرد چنانچه سیستم ایمنی قوی باشد و واکسن هم بزنند ممکنه کاملا از بدن پاک شود و تست مولکولی HPV DNA TESTING می تواند به طور قطعی بگوید که ویروس از بدن پاک شده است یا نه.. توجه داشته باشید واکسن نه گانه با نام تجاری گارداسیل 9 هم با تأئیدیه FDA وارد بازار شده است که علیه ژنوتیپ های 6، 11، 16، 18، 31، 33، 45، 52 و 58 عمل می کند.

سوال 1399/06/24

سوال: https://www.mashreghnews.ir/news/861860/%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%A2%D9%86-%DA%86%D9%87-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-HPV-%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF-%D9%88-%D9%85%D8%A7%D9%87-%D8%B9%D8%B3%D9%84-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%D9%85%D8%A7-%D9%86%DA%AF%D9%81%D8%AA-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85 سلام. اینجا گفته زدن واکسن گارداسیل عوارض بدی داره و اشتباه محضه. ما حرف کیو باور کنیم!! به خدا من کلافه شدم. لطفا کمک کنید

پاسخ مدیر 1399/06/24

جواب: توصیه بر مبنای تجویز واکسن براسا گایدلاین های اخیر ACIP در سپتامبر ۲۰۱۹ انجمنی در آمریکا هست می باشد . لذا گزارشات منابع معتبر را پیگیری کنید.و توصیه می شود مقاله "کاتی در ارتباط با واکسن HPV (بروز شده)" که در سایت نیلو بارگزاری شده مطالعه فرمایید.

سوال 1399/06/24

سوال: سلام و عرض ادب در پاسخ ها دیدم که نوشتید بوسیدن و عوض کردن پوشک بیماری را انتقال میدهد، مطمئنید؟ - یعنی من و همسرم که ویروس را داریم تا همیشه نمیتوانیم بچه دار بشیم؟ دکتر گفته ویروس داخل بدن شماست 😦 - ما قبل کرونا با خیلی ها روبوسی کردیم یعنی به همه منتقل کردیم؟😔

پاسخ مدیر 1399/06/24

جواب: شرط انتقال زگیل تناسلی این است که پوست به مخاط برخورد بکند که ممکن است در سکس دهانی، مقعدی و واژینال اتفاق بیوفتد؛ چون در همه ی این شرایط پوست در تماس با مخاط قرار میگیرد این بیماری از فرد آلوده به فرد سالم منتقل میشود.ویروس گاها تا 3 روز 50% عفونت زایی دارد ولی 99 % موارد ویروس از طریق تماس جنسی منتقل می شود و امکان انتقال از طریق لباس و یا سطوح آلوده بسیار بسیار کم است. در بوسیدن هم به دلیل تماس مخاط امکان انتقال هست. توصیه می شود با روش FDA approved نوع hpv را مشخص کنید اگر از نوع کم خطر باشد با تقویت سیستم ایمنی خیلی جای نگرانی وجود ندارد ولی حتی اگر از نوع پر خطر هم باشد توجه داشته باشید که مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، به طور کل به توصیه های زیر دقت کنید: برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/06/24

سوال: سلام.من شوهرم اچ پی وی داره و منم گرفتم اما بدنم مثل اینکه دفع کرده ویروس رو/ حالا که اون مثبته و من منفی بهم میگه من نمیتونم ببوسمت چون الوده ام/ از من فاصله گرفته / واقعا راست میگه که بوسیدن هم انتقال میده؟

پاسخ مدیر 1399/06/24

جواب: بله زمانی که تماس با مخاط باشه امکان انتقال وجود دارد. ، توصیه می شود . برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/06/24

سوال: با سلام،ایا از طریق بوسیدن فرزند میشود اچ پی وی را به او منتقل کرد؟ ایا از طریق عوض کردن پوشک و تمیز کردن الت تناسلی نوزاد میشود اچ پی وی را به او منتقل کرد؟

پاسخ مدیر 1399/06/24

جواب: شرط انتقال زگیل تناسلی این است که پوست به مخاط برخورد بکند . بوسیدن هم بله امکان انتقال دارد همانطور که گفته شد زمانی که تماس با مخاط باشه امکان انتقال وجود دارد.

سوال 1399/06/23

سوال: با سلام، روز خوش من خواستگاری دارم که از همه نظر خوبه اما بخاطر رابطه قبلیش متاسفانه مبتلا به زگیل شده. من اگه واکسن بزنم و با ایشون ازدواج کنم دیگه در خصوص این بیماری در امانم؟ میتونم بدون مشکل با ایشون رابطه داشته باشم و زندگی طبیعی و بدون استرس ابتلا داشته باشم؟ خیلی ممنون

پاسخ مدیر 1399/06/23

جواب: به طور کل توصیه می شود HPV DNA testing انجام شود چرا که مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان می باشد. فقط دقت کنید ایا روش مورد استفاده FDA approved بوده یا خیر ، در غیر اینصورت امکان نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد. و چنانچه از نوع کم خطر HPV باشد جای نگرانی نیست ولی حتما هم شما و هم خواستگارتان باید واکسن بزنید. و باید حتما توجه داشته باشید که تزریق واکسن به معنی معاف شدن فرد از غربالگری روتین کانسر سرویکس نیست، زیرا امکان آلودگی با سایر ژنوتیپ های HPV همچنان وجود دارد و بعلاوه تاثیر واکسن در مواردیکه بصورت کامل تزریق نشده و یا بعد از آغاز تماس جنسی انجام شده است، کاهش می یابد . همچنین توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر سرویکس تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، به خصوص در بیماران مبتلا به HIV، زمان پاکسازی طولانی تر است که باعث پایداری بیشتر عفونت HPV شده و در نتیجه ریسک کانسر سرویکس مهاجم را افزایش می دهد. بنابراین توصیه می شود نوع آن بررسی شود تا براساس آن اقدامات بعدی صورت بگیرد

سوال 1399/06/23

سوال: سلام . رابطه در حد بوسه و دهان با دهان و نوازش آلت فردی که اچ پی وی داره ما رو آلوده میکنه؟

پاسخ مدیر 1399/06/23

جواب: بله احتمال سرایت دارد.

سوال 1399/06/23

سوال: سلام. آزمایش ادرار در مشهد برای تشخیص HPV دختران باکره تجویز میشه، حساسیتش خوبه؟ آزمایشگاه دکتر منصف رو شما در مشهد میشناسین، میگن واسه ادرار برو اونجا؟ خوبه من برم اونجا؟ نمیتونم تو کرونا بیام نیلو. تو رو خدا ج بدین.

پاسخ مدیر 1399/06/23

جواب: آزمایش ادرار خیلی ارزشی ندارد . در دختران باکره از کاف واژن نمونه گرفته می شود.و به شرط اینکه پرده ی بکارت سالم باشد. بالای 90% می تواند حساسیت داشته باشد و بنابراین منفی کاذب می شود 10%. خیر نمی شناسم.

سوال 1399/06/23

سوال: با احترام سپاسگزارم از محبت پاسخ دهنده گرامی من سوالاتی دارم که ممنون میشم به مقاله ارجاع ندهید چون یکبار پاسخ خانمم رو دادید و ما مقاله را هم خواندیم اما افاقه نکرد. استدعا دارم با ذکر شماره مرحمت بفرمایید. 1. رابطه در حد بوسیدن و رابطه دهان با دهان با فرد مبتلا به زگیل تناسلی، فرد سالم را مبتلا میکند؟ 2. اگر خانمی مطمئن باشد که ویروس را از همسرش گرفته و نوع ویروس همسرش مشخص باشد، آیا نوع ویروس خانم نیز همان است؟ یا باید او جداگانه آزمایش دهد؟ 3. در پاسخ خانمم گفتید که احتمالش وجود دارد که به اورال HPV مبتلا شده باشد، برای اطمینان خاطر می توانید تست Oral HPV انجام دهید... دادن این تست چه فایده دارد؟ خب وقتی ایشان میداند که اچ پی وی دارد، حالا چه فرقی میکند که اورال هم باشد؟ دانستنش فایده دارد؟ 4. به همسرم گفتید که اگر از نوع پر خطر باشد زمان پاکسازی طولانی و نیاز به درمان دارد.. مگر درمان پر خطر با کم خطر چه فرقی میکند وقتی ایشان ضایعه ندارد؟ 5. همچنین به ایشان گفتید که تجویز واکسن را توصیه می کنم، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند .. وقتی ایشان از من متاسفانه گرفته و ما دو تا هم قراره با هم ارتباط جنسی داشته باشیم، خب نوع هر دو یکی هست، واکسن فایده دارد؟ چه فایده ای؟ 6. اگر روزی جواب آزمایش هر دو ما منفی شد دیگر میتوانیم ارتباط جنسی بدون محافظت داشته باشیم یا هنوز بیم وجود ویروس در بدن هر دو ما هست؟ 7. ما هر دو واکسن خواهیم زد، واکسن هم نوع ویروس ما را ساپورت میکند. حال سوال اینجاست که اگر بعد از دریافت 3 دز واکسن، آزمایش همسر من امید به خدا منفی شد و آزمایش من مثبت بود، با توجه به صحبت های شما یعنی بدن ایشان ویروس را دفع کرده و سالم شده اند، با این شرط که واکسن هم زده اند پس من میتوانم با ایشان به دور از بیم آلودگی ارتباط داشته باشم، درست است؟ سپاسگزارم از اینکه با ذکر شماره برای من پاسخ خواهید داد.

پاسخ مدیر 1399/06/23

جواب: 1.بله زمانی که تماس با مخاط باشه امکان انتقال وجود دارد. 2. در تمام روابط جنسی بین طرفین امکان انتقال صد در صد است و همان ویروس منتقل می شود . نیاز نیست همسرتان تست بدهد فقط توجه داشته باشید که با روش FDA approved تست داده باشید .چرا که چنانچه روش FDA approved باشد ژنوتیپ ویروس شما و همسرتان یکی است ولی اگر روش غیر باشد امکان اینکه ژنوتیپ های دیگر نیز نشان دهد وجود دارد. والبته این را هم در نظر داشته باشید که ممکن است به طور مثال سیستم ایمنی یکی از طرفین قوی تر باشد و نوعی از ویروس را پاک کند. 3. نیز به بررسی Oral HPV نیست . این تست را زمانی بررسی می کنند که ریسک بالایی برای ابتلا به سرطان دهانی بویژه در نواحی لوزه ، کریپتهای لوزه، قاعده زبان و حفره دهان باشد و در آ زمان باید بررسی های لازمه صورت بگیرد. 4. نداشتن ضایعه دلیلی برعدم ویروس نمی باشد و توجه داشته باشید که در خیلی از مواقع ضایعه حتی می تواند گاهی نشان دهنده نوع خفیف بیماری باشد. معمولا اگر از نوع پر خطر باشد و هیچ ضایعه ای دیده نشود ممکن است ضایعات در حد میکروسکوپی باشد و بنابراین بسته به نوع آن باید برای بیمار کولپوسوپی انجام شود. و سپس بر مبنای جواب کولپوسکوپی باید بررسی کرد که نیاز به درمان دارد یا نه . به طور کل درمان برای ویروس های کم خطر همان برداشتن زگیل و غیره می باشد ولی درمان برای انواع پرخطر برداشتن منطقه ای که ضایعات میکروسکوپی دارد و بافت اطراف آن می باشد که بسته به توسعه سلول های غیر طبیعی در آن منطقه دارد که جراح بداند چه عمقی را باید بردارد. بنابراین انواع پرخطر نیز نوع و عمق برداشت از بافت منطقه فرق دارد که باید تشخیص برای ان صورت بگیرد. 5. به هر حال درست است که 99% از طریق رابطه جنسی است ولی 1% امکان اینکه از طریق تماس غیر جنسی مثل پروب های واژینال سونوگرافی و یا معاینات آن و یا موارد دیگر امکان آلودگی برای افراد وجود دارد.و بازهم همانطور که گفته شد ایمنی زایی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و متناسب با شرایط سیستم ایمنی افراد می باشد . 6. الان هم می توانید رابطه جنسی داشته باشید چون هر دو مثبت هستید و فقط هم با هم ددر تماس می باشید مشکلی ندارد فقط توجه داشته باشید کمتر در تماس باشید. در صورت منفی شدن hpv تست مولکولی hpv دیگر جای نگرانی نیست. 7. بله تا حد زیادی ممانعت می کند و مشکلی نیست.روند درمان انجام دهید تا اطمینان خاطر حاصل شود.

سوال 1399/06/23

سوال: باسلام.پسر23ساله هستم که۵سال پیش رابطه جنسی محدود(دخول نبوده)التم به دستگاه تناسلی ایشون کشیده شده و رابطه دهانی داشتم و بعد ان اصلارابطه جنسی نداشتم و اون فرد بعدش گفتن که hpvدارن و اون موقع باتوجه به سن کمم و عدم اشنایی بااینجوربیماریهاونداشتن علام خاصی توجه نکردم الان که اگاه شدم ودقت بررسی کردم دونهای ریزوتعدادکم زیرالتم مشاهده میکنم که هیچ دردیااینک افزایش یابزرگ بشن هم ندارن و برروی الت و کیسه بیضهم دونقطه سیاه رنگ که قابل لمس نیست مشاهده کردم میخواستم بدونم باتوجه به اینک5سال گذشته ایامن هم مبتلاهستم؟ اگرهستم به چه دکتری مراجعه کنم؟ باتشکرازشما

پاسخ مدیر 1399/06/23

جواب: آیا همچنان تظاهر بالینی وجود دارد ؟ به احتمال خیلی زیاد مشکلی نیست . توجه داشته باشید که مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد. توصیه می شود برای اطمینان خاطر تست HPV DNA TESTING را بدهید. به متخصص اورولوژی می توانید مراجعه کنید.

سوال 1399/06/20

سوال: سلام، وقت بخیر.. من خانومی هستم که فروردین سال 96 نامزد کردم. همسرم قبلا ازدواج ناموفق داشتن و از همسرشون جدا شدن. ایشون 6 سال با همسر سابقشون بودن که در سال دوم رابطه با ایشان در نزدیکی کشاله ران چیزی زگیل مانند دیدن که هرازگاهی رشد میکرده و ایشان نخ دور آن میبستن و می افتاده .. بهرحال هر چه بوده جدی نگرفتند و بعد از جدایی با همسرشان و ازدواج با من، من نیز در جریان قرار نگرفتم چون ما در دو شهر متفاوت بودیم و ایشان زمان بودن با من زگیل را با نخ می انداختن. در تمام این مدت ما با هم رابطه داشتیم ولی به اینترکورس ختم نمیشد چون هنوز خونه خودمون نرفتیم اما رابطه محدود و همینطور اورال داشتیم. من از سال 96 نشانه ای نداشتم که شک کنم اما در سال 98 یک هو و زمانی که از ایشان چند ماهی دور بودم متوجه شدم که در قسمت لب بزرگ واژن دانه هایی بیرون زده که فرض را بر عدم رعایت نظافت، استفاده از لباس زیر آلوده و ... گذاشتم و چون خارش داشت مدام شستشو میدادم تا خوب شود و بعد از یک هفته برطرف شد. تا الان چیزی مشاهده نکردم اما دقیقا در شهریور 99 که آن برآمدگی را در همسرم دیدم ایشان را مجاب کردم که دکتر بروند و اورولوژیست برای ایشان فریز کردند. دکتر گفتن اچ پی وی هست و علاوه بر اون یک زگیل بزرگ، 8 مورد ریز هم بوده که شبیه جوش بوده که همسرم اصلا متوجه نشدن. الان من چند سوال مهم دارم چون دوتاییمون واقعا به هم ریختیم .. ممنون میشم به ترتیب جواب بدید: 1. با این تفاسیر و اینکه من هنوز باکره ام، امکان اینکه ویروس وارد بدن من تو این مدت شده باشه چقدره؟ 2. باید چجوری مطمئن بشم بدنم ویروس رو داره یا نه؟ 3. اگر وارد بدن من شده، تا همیشه هست یا ممکنه خود به خود از بین بره و بدن من عاری از ویروس بشه؟ 4. الان که همسر من فریز کردن یعنی دیگه عاری از ویروس میشن؟ 5. هر دو ما میتونیم واکسن بزنیم که دیگه ویروس تو بدنمون نباشه و زگیل در نیاد؟ 6. اگر بخوایم رابطه بگیریم به صورت کامل، حالا که کاندوم بی فایده است چیکار کنیم که دچار مشکل نشیم؟ متشکرم

پاسخ مدیر 1399/06/20

جواب: بله به احتمال زیاد شما هم مبتلا شده اید. باید تست HPV دهید. توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر سرویکس تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. . لازم به ذکر است در دخترانی که پرده ی بکارت مشکلی پیدا نکرده باشد نمونه از کاف واژن گرفته می شود و دیگر جای گرانی نیست و توصیه می شود حتما تست HPV دهید که نوع HPV مشخص شود. اگر از نوع پر خطر باشد زمان پاکسازی طولانی و نیاز به درمان دارد. فریز کردن یعنی فقط تظاهر بالینی ندارد و به معنی رفع و پاک سازی ویروس نمی باشد. HPV حداقل در 72% مردانی که شریک جنسی شان HPV مثبت است، وجود دارد. اما فقط در 8.3% از این مردان زگیل تناسلی مشاهده می شود، به عبارتی اکثر آنها یک عفونت تحت بالینی (subclinical infection) دارند. مردان بعنوان مخزن (reservoirs) و یا حامل (vector) عفونت HPV نقش بازی می کنند، در صورت عدم وجود یک ضایعه کلینیکی ، مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان انجام HPV DNA testing می باشد. و اینکه احتمالش وجود دارد که به اورال HPV مبتلا شده باشد. برای اطمینان خاطر می توانید تست Oral HPV انجام دهید. ولی به طورکلبرای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1399/06/04

سوال: سلام روزتون بخیر خواهش میکنم جواب سوال من رو بدین چهارسال پیش من و همسرم بدلیل داشتن دونه های سیاه شبیه خال به پزشک مراجعه کردیم از من تست پاپ اسمیر و اچ پی وی گرفته شد و تشخیصشون نوع ۳۲بد و گفتن اصلا خطرناک نیس و فرستادن پیش دکتر پوست برای فریز،همسرم رو تست نگرفتن و تنها دونه هارو فریز کردن،قبل از عید بدلیل اینکه قصد بچه دار شدن داشتیم برای اطمینان من تمامی چک آپ های لازمه مثل پاپ اسمیر و اچ پی وی و غیره رو انجام دادم و جواب منفی بود.درحال حاضر من باردار هستم ولی باز من و همسرم شک به دلمون هست که ایاایشون با این وجود که نشونه ای نداره و تست اج پیوی من منفی بوده ممکنه داشته باشه و رابطه تو این دوره به ضرر من و جنینم باشه یا نه لطفا بفرمایین برای اطمینان کامل چه ازمایش و تستی باید همسرم بده ؟ ممنون ازتون

پاسخ مدیر 1399/06/04

جواب: نگران نباشید. در تمام روابط جنسی بین طرفین امکان انتقال صد در صد است با توجه به اینکه شما منفی بودید جای نگرانی نیست . مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان انجام HPV DNA testing می باشد (. فقط دقت کنید ایا روش مورد استفاده FDA approved بوده یا خیر ، در غیر اینصورت امکان نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد. چراکه بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد)

سوال 1399/06/02

سوال: سلام. مردی هستم 41 ساله. حدودا چهار سال و نیم پیش، چند زگیل تناسلی مشاهده کردم، دکتر نمونه برداری کرد و برای یک آزمایشگاه معتبر ارسال شد که فقط انواع پر خطر را گزارش می کرد و جواب منفی بود، همان زمان، به اصرار خودم مجددا به یک آزمایشگاه که انواع کم خطر را نیز گزارش می کرد رفتم و نوع 11 تشخیص داده شد. همان زمان واکسن گارداسیل هم تزریق کردم (در 37 سالگی). در این مدت هر سه ماه توسط دکتر معاینه می شدم که بعضی وقتها زگیلهایی به تعداد کم و گاهی غیر قابل تشخیص با چشم غیر مسلح ظاهر می شد که کرایو انجام می شد. مدت حدود یک سال زگیلی ظاهر نشد، اما مجددا ظاهر شد، دکتر مجددا نمونه برداری کرد، این بار به یک آزمایشگاه رفتم که انواع کم خطر و پر خطر را گزارش می کرد (به نظرم چندان معتبر نبود) و نوع 18 تشخیص داد! با توجه به اینکه من گارداسیل تزریق کردم و قبلا نوع پر خطر تشخیص داده نشده بود و اینکه آزمایشگاهی که امسال رفتم متدش FDA-Approved نبوده (چون نوع کم خطر را هم گزارش می کرد)، ضمنا همسرم هم در این مدت جواب دو آزمایشش در آزمایشگاه نیلو منفی بوده، آیا ممکن است آزمایشگاه در تشخیص نوع ویروس من اشتباه کرده باشد؟ (به خصوص اینکه شنیده ام نوع 18 معمولا باعث ایجاد زگیل نمی شود) ضمنا با توجه به اینکه هنوز تا 3 ماه قبل یک زگیل ریز توسط دکتر مشاهده شده ولی کرایو شده اند و الان فعلا اثری از زگیل نیست، آیا الان برای تشخیص نوع ویروس می توانم به آزمایشگاه شما مراجعه کنم؟

پاسخ مدیر 1399/06/02

جواب: به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد , با توجه به اینکه واکسن گارداسیل علیه ژنوتیپ 18 عمل می کند لذا ابتلا شما به این ژنوتیپ خیلی بعید است. از طرفی همسر شما واکسن را نزده اند لذا در صورتیکه شما مبتلا باشید باید به احتمال خیلی زیادی ابتلا به ویروس را نشان دهند ولی فرمودین منفی هستند. با توجه به اینکه روش FDA approved نیست احتمال نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد. توصیه می شود در آزمایشگاه دیگر که روش FDA approved باشد تست را تکرار کنید . بله در آزمایشگاه نیلو روش FDA approved است.

سوال 1399/05/29

سلام عرض ادب و احترام مرد 42ساله هستم حدود 8سال پیش چند زگیل تناسلی روی پنیس زده شد که با کرایو به ظاهر از بین رفت.الان حدود 9ماه است که هر روز صبح کانودرما استفاده میکنم و هیچ زگیلی ندارم.چگونه میتونم بفهمم که HPV هنوز تو بدنم هست یا نه بی نهایت سپاسگزارم

پاسخ مدیر 1399/05/29

جواب: باید با یک روش FDA approved تست HPV دهید. تست HPV یک تست مولکولی می باشد و تشخیص آن براساس روش های مولکولی صورت می گیرد و وجود یا عدم وجود ژن ویروس مورد بررسی قرار می گیرد.

سوال 1399/05/28

سوال: سلام 30ساله اقا هستم اخیرا یک رابطه داشتم ک ایشون دوتا زگیل در دهانه رحم داشتن یماه میگزره اثاری ندارم اما استرس دارم ک گرفتم ایا الان واکسن زدن کمکم میکنه یا بذتر میشم راه حل فهمیدنش چطوره؟و اینکه اصلا درمانی داره من متاهل هستم ولی از روزیکه ارتباط داشتم رابططه ای با همسرم نداشتم

پاسخ مدیر 1399/05/28

جواب: HPV حداقل در 72% مردانی که شریک جنسی شان HPV مثبت است، وجود دارد. اما فقط در 8.3% از این مردان زگیل تناسلی مشاهده می شود، به عبارتی اکثر آنها یک عفونت تحت بالینی (subclinical infection) دارند. مردان بعنوان مخزن (reservoirs) و یا حامل (vector) عفونت HPV نقش بازی می کنند، در صورت عدم وجود یک ضایعه کلینیکی ، مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان انجام HPV DNA testing می باشد. توصیه می شود در آزمایشگاهی که روش آزمایش FDA approved می باشد این تست انجام شود. ولی به طورکل برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1399/05/27

سوال: باسلام ۴۶ ساله هستم در سی وسه سالگی به زگیل تناسلی مبتلا شدم و کرایو کردم. در چهل و چهار سالگی واکسن گارداسیل در سه نوبت زدم. پس از شش ماه از ازدواجم خانمم با آزمایش fda approved مشخص شد hpv 16 دارد. بنده دو هفته بعد از نتیجه نست ایشان در آزمایشگاه نیلو تست دادم و جواب تست منفی بود. آیا ممکن است آلوده باشم یا در آینده آلوده شوم

پاسخ مدیر 1399/05/27

جواب: به طور کل امکان ابتلا به سایرژنوتیپ های HPV که در واکسن پوشش داده نمی شود، برایتان وجود دارد ولی با توجه به تزریق واکسن و اینکه حتی HPV16 از طریق خانم تان به شما منتقل نشده و جواب آزمایشتان منفی است (در تمام روابط جنسی بین طرفین امکان انتقال صد در صد است) یعنی مصونیت دارید و امکان ابتلا شما به 16HPV خیلی بعید می باشد

سوال 1399/05/26

سوال: سلام و خسته نباشید. آیا تست سرولوژی برای تشخیص سابقه ابتلای قبلی به انواع پر خطر و یا کم خطر HPV و ایجاد ایمنی احتمالی بر اثر ابتلای قبلی و یا تزریق واکسن گارداسیل کاربرد دارد؟ اگر کاربرد دارد، آیا این تست در آزمایشگاه شما انجام می شود؟

پاسخ مدیر 1399/05/26

جواب: تا کنون درهیچ گایدلاینی توصیه به اندازه گیری آنتی بادی سرمی نشده است حتی برای تعیین اثر بخشی یا efficacy واکسیناسیون نیز کار علمی نمی باشد و هیچ جای دنیا نیز انجام نمی شود . این تست در ازمایشگاه نیلو و باقی آزمایشگاه ها انجام نمی شود.

سوال 1399/05/26

سوال: سلام و وقت بخیر، آیا تست سرولوژی برای تشخیص ابتلای قبلی به انواع پر و کم خطر HPV و احیانا ایجاد ایمنی در بدن بر اثر بهبود ابتلای پیشین و یا تزریق واکسن گارداسیل کاربرد دارد؟ اگر پاسخ مثبت است برای چه انواعی از ویروس این تست انجام می شود و آیا در آزمایشگاه شما این تست انجام می شود؟

پاسخ مدیر 1399/05/26

جواب: تا کنون درهیچ گایدلاینی توصیه به اندازه گیری آنتی بادی سرمی نشده است حتی برای اثر بخشی یا efficacy واکسیناسیون کار علمی نمی باشد و هیچ جای دنیا نیز انجام نمی شود.

سوال 1399/05/17

سوال: سلام خانم هستم ۳۵ ساله روی ناحیه تناسلی ضایعه ای نداشتم منتهی ی بار شیو با دستگاه موکن انجام دادم متوجه ی دونه زگیل شدم و رفتم تست پاپ اسمیر و اچ پی وی انجام دادم پاپ اسمیرم نرمال ولی اچ پی ویم, های ریسک با تایپ های ۳۹ ۶۸ ۵۶ و ۶۶ تشخیص دادن مِتود اچ پی ویم : FDA approved IVD بود. من حدود ۱ سال پارتنر دارم و نمی دونم ایشون ناقل بودن یا خودم ?ولی من چون متوجه شدم بلافاصله تست دادم .تا الان هیچ علائم یا مورد خاصی نداشتم الان سوال من اینه ایشون هم مبتلا هستن ویا باید تست بدن و تستی برای آقایون وجود داره که تشخیص دقیق داده بشه و اینکه من از زمان تشخیص ،رابطه جنسیم رو قطع کردم ولی به پارتنرم توضیح شفاف ندادم که چرا قطع کردم و الان ی مسئله ای که جدیدا برام پیش اومده اینه که پشت لب پایین با زبونم حس می کنم ی برآمدگی هایی شکل گرفته هنوز کاملابیرون نزده ولی نمی دونم زگیل یا حساسیت? آیا برای دهان هم باید تست جداگانه ای انجام بدم؟

پاسخ مدیر 1399/05/17

جواب: مجددا جواب آزمایشتان را بررسی کنید چراکه بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد) 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. HPV حداقل در 72% مردانی که شریک جنسی شان HPV مثبت است، وجود دارد. اما فقط در 8.3% از این مردان زگیل تناسلی مشاهده می شود، به عبارتی اکثر آنها یک عفونت تحت بالینی (subclinical infection) دارند. مردان بعنوان مخزن (reservoirs) و یا حامل (vector) عفونت HPV نقش بازی می کنند، در صورت عدم وجود یک ضایعه کلینیکی ، مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان انجام HPV DNA testing می باشد. و اینکه احتمالش وجود دارد که به اورال HPV مبتلا شده باشد. برای اطمینان خاطر می توانید تست Oral HPV انجام دهید. ولی به طورکلبرای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1399/05/15

سوال: سلام..بنده مرد هستم اخیرا دوتا زگیل روی الت تناسلی من زده که رفتم دکتر و گفتن انتقال پبدا نمیکنه..الان پارتنرم روی واژن خودش چنتا زده و ازمایش داد hpvنوع 66 تشخیص داده شده..چه راه حلی وجود داره؟

پاسخ مدیر 1399/05/15

جواب: توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1399/05/14

سوال: سلام آقای دکتر.اگه مردی ضایعه نداشته باشه روپوستش ولی سابقه ی زگیل رو داشته باشه چجوری میشه اثبات کرد که مبتلاست یانه

پاسخ مدیر 1399/05/14

جواب: در صورت عدم وجود یک ضایعه کلینیکی ، مهمترین استراتژی قابل اعتماد برای تشخیص ناقل بودن مردان انجام تست HPV DNA testing می باشد ) برای نمونه برداری, لزوما نیازی به نمونه گیری از زگیل نیست(. فقط دقت کنید ایا روش مورد استفاده FDA approved بوده یا خیر ، در غیر اینصورت امکان نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد.

سوال 1399/03/06

سئوال: سلام.من 29 سالمه.مرد هستم.قبلا با کسی ازتباط داشتم ولی نمیدونم مبتلا بوده یا نه...چند ماهه نامزد کردم و با نامزدم ارتباط دارم ولی بدون سکس (دخول).پنج ماه پیش یه ضایعه در کشاله ران داشتم که فوق تخصص مجاری مردان دیدن گفتن این وارت هست و کرایو کردن.پاور فیت هم مصرف کردم.سه ماه بعدش یه دونه هایی روی الت داشتم متخصص پوست فقط عکسشو دیدن گفتن احتمالا وارت هست ولی مراجعه کردم همون دکتر فوق تخصص مجاری اداری و دیدن گفتن از نظر من وارت نیست و اسکین تگ هست و با این وجود برات بخوای کرایو میکنم..منم رفتم ازمایشگاه فقط از مجرا نمونه گرفتن و جواب هم منفی بود.اولین دوز واکسن رو هم زدم.ایا این ازمایش قابل قبوله؟

پاسخ مدیر 1399/03/06

جواب: بهتر بود از پوست ناحیه گلنس ، شفت و بیضه هم نمونه برداری می شد.

سوال 1399/02/20

سئوال: سلام آیا ویروس در ترشحات واژن هم وجود داره یا فقط تماس با خود زگیل باعث ابتلای مرد میشه؟

پاسخ مدیر 1399/02/20

جواب: در ترشحات هم وجود دارد.

سوال 1399/02/18

سئوال: سلام برای قارچ باید آزمایش دهیم

پاسخ مدیر 1399/02/18

جواب: مفهوم نیست ، جنس تان ، علایم بالینی ، وجود التهاب در چه منطقه ای؟

سوال 1399/02/14

سئوال: سلام وقتتون بخیر من ۲۶ ساله و اقا هستم من حدود ۱ ساله با پارتنرم رابطه دارم و الان کنار مقعد پارتنرم زگیل مشاهده شده و ازشون نمونه برداری کردن . خواستم بدونم من چجور نمونه برداری باید کنم که کامل باشه و به دکترم بگم که برام بنویسه . و اینکه پارتنرم خبلی ترسیده واقعا hpv خطرناک هست یا خیر چون واقعا دو نفرمون استرس خیلی شدیدی رو داریم حس میکنیم . با تشکر از سایت خوبتون

پاسخ مدیر 1399/02/14

جواب: نگران نباشید همانطور که در متن مقاله فوق آمده است از چهار نقطه نمونه برداری انجام می شود. بطور کلی به توصیه ذیل عمل کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/02/13

سئوال: سلام اگر hpv 18 در تست hpv dna منفی شود امکان دارد این ویروس در دهان وجود داشته باشد؟

پاسخ مدیر 1399/02/13

جواب: ترشحات واژن و یا سرویکس با نمونه دهان فرق می کند.

سوال 1399/02/09

سئوال: حدود یکسال و نیم پیش با خانمی رابطه داشتم که مبتلا به hpv تایپ 16 بوده و اخیرا متوجه شدم که به HPV مبتلا شده ام. درمان کرایو کردم اما هنوز بصورت ریز زگیل ها رو می بینم. خوشبختانه همسرم مبتلا نشده و میخواستم در خصوص واکسن گارداسیل از شما سوال کنم، چون برخی جاها از بیفایده بودن یا حتی خطرناک بودن تزریق این واکسن صحبت کرده اند. ممنون میشم نظر شما رو بدونم https://www.google.com/amp/s/www.yjc.ir/fa/amp/news/6559139

پاسخ مدیر 1399/02/09

جواب: توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/02/08

سئوال: سلام، خسته نباشید. من مرد هستم و تقریبا دو سال پیش به HPV مبتلا شدم. تعداد زگیل‌ها کم و سایز اونها کوچک بودن اما نوع ویروس رو نمی‌دونم. بدون دخالت من بعد از حدود ۱۸ ماه از بین رفتن. الان دو هفته هست که احساس می‌کنم برگشتن. چون اندازه خیلی کوچک با تعداد کم تا هست. می‌خواستم ازتون بپرسم این دلیل بر خطرناک بودن نوع بیماری هست؟ امکان بدخیم شدن داره؟ این رو هم اضافه کنم که بیشتر از سه ماه هست که استرس و بی‌خوابی شدیدی برای مسائل دیگه دارم که البته نمی‌دونم ربطی به این موضوع داره یا نه.

پاسخ مدیر 1399/02/08

جواب: توی این فاصله سکس با پارتنر دیگری داشته اید. به توصیه های ذیل عمل کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/02/06

سئوال: سلام خسه نباشید دوتا سوال داشتم ... ۱. ایاممکن است فردی بدون هیچگونه رابطه جنسی‌ای به زگیل تناسلی مبتلا شود؟چگونه؟ ۲.ایا زگیل‌هایی که برروی دست در می‌آیند درصورت بخورد انها به ناحیه تناسلی به زگیل تناسلی تبدیل میشوند؟

پاسخ مدیر 1399/02/06

جواب: راههای انتقال جنسی برای این ویروس گزارش شده ولی بسیار نادر است. الان یادم نمی آید ولی در یکی از مقالاتی که در مورد HPV در همین وب سایت است تمام راههای غیر جنسی را نام برده ام. آنرا بخوانید. 2- خیر

سوال 1399/02/06

سئوال: سلام من ۳۲ سالمه و تقریبا 2.5 هست که میدانم زیگیل دارم دکتر هم تشخیص اچ پی وی داده ولی نوعش را نمیدانم آیا میتوانم الان آزمایش بدهم و آیا سخت هست ؟؟ یا بذارم هر موقع ( که معمولا ماهی یکبار است ) که این زیگیل بیرون زد بروم تا از روی خودش نمونه برداری کنند)

پاسخ مدیر 1399/02/06

جواب: شما برای درمان زگیل نیاز به آزمایش ندارید مگر اینکه بخواهید رفع نگرانی کند برای شما یک سری توصیه های عمومی است برای این مسئله که به آن عمل کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/02/06

سئوال: سلام اقای دکتر من بیست یک سالمه دقیقا ۵ماه پیشش اولین‌بار با یک دختری ک باکره بود سکس از معقد داشتم اونم هم بار اولش بود اخرین سکسم بیش تر از ۴ماه پیش و من از اون موقع با هیچ کس هیچ مدل رابطه ای نداشتم الان اون دختر میگه ک مبتلا ب hpvدهانی شده ک میگه من ناقل بودم اما من نه اصلا سکس داشتم ن هیچی و هیچ زگیل علائمی هم ندارم.باید آزمایش بدم؟ چه آزمایشی؟ من ورزشکار هستم فکر میکنم سیستم ایمنی قوی داشته‌باشم ممنون میشم راهنماییم کنید خیلی ذهنم مشغوله مرسی

پاسخ مدیر 1399/02/06

جواب: احتمالش خیلی ضعیف است ولی برای اطمینان خاطر می توانید از ترشحات مجرا و سه قسمت از پوست مناطق شفت ، گلنس و بیضه نمونه برداری انجام شده و نتیجه اش را برایم بنویسید.

سوال 1399/02/04

سئوال: سلام آقاي دكتر خانمى ٣٨ ساله ام من به جز همسرم شريك جنسي نداشتم بهمن ماه تست دادم تايپ٣١ مثبت شد آزمايشگاه پارس طب ونك و تا جايي كه برگه رو ديدم Fda درج نشده بعد هم بيوپسي دادم كه خوب بود نسبتا cin نداشتم و سرويست مزمن كه دكتر فريز انجام داد و گفت بعدش براي hpv درمان dbd برات انجام ميدم مشكل من اينجاست كه همسرم فروردين آزمايشگاه شما تست hpv داده و كلا تمامش منفي هست !!! آخه چطور ممكنه چون ما روابط جنسي بينمون برقرار بوده مگه ميشه يكي داشته باشه يكي نه؟ من ٤ بهمن تست دادم الان بايد چه كار كنم ؟ دوباره تست بدم؟ذهنم خيلي درگيره لطفا كمكم كنيد

پاسخ مدیر 1399/02/04

جواب: نگران نباشید روش های که FDA approved نیستند امکان اینکه نتایج کاذب داشته باشند زیاد است. ولی از طرفی هم این احتمال وجود دارد که سیستم ایمنی شوهرتان بهتر بوده و زودتر ویروس را پاک کرده ولی بطور کلی توصیه می کنم: برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/02/03

سئوال: سلام ببخشید آزمایشی که نشان میدهد میکروب hpvدر دهان وحلق هست چطورانجام میشه و منظورتون تست از ترشحات مجرا یعنی کدوم ترشحات همون مایع منی را میگید

پاسخ مدیر 1399/02/03

جواب: یک مقاله ای در همین وب سایت است به نام HPV دهانی ، مراحل گرفتن نمونه در آن ذکر شده است. نه یک سوآپ شبیه گوش پاک کن داخل مجرای ورودی ادرارتان می کنم و از سلولهای آنجا نمونه برداری می شود.

سوال 1399/01/31

سئوال: سلام مردم 28ساله خانمم زگیل داشت لیزرکردخوب شدواکسن هم 3نوبت زدن من هم چندتاریزداشتم که باسرکه سیب خوب شدن نیازی هست واکسن برنم چون دکترامیگن فایده نداره بعدواسه بچه دارشدن این ویروس درمنی هست یاخیرواگرپرخطرباشدیعنی کشنده هست

پاسخ مدیر 1399/01/31

جواب: بطور کلی توصیه من در ایران بدلیل آنکه واکسیناسیون ملی در سنین 11 تا 13 سالگی را نداریم ، توصیه می کنم در هر سنی که می شه واکسن تجویز بشود. هیج تاثیری هم در باروری ندارد.

سوال 1399/01/31

سئوال: با سلام بنده مدت یکساله که با فردی رابطه دارم و یک برامدگی روی پوست کیسه بیضه دیدم شبیه به حالت جمع شدن چربی زیر پوستی میخواستم ببینم ممکنه hpv باشه و برای اطمینان آزمایشی برای مردان هست و یا مشاهده چ متخصصی نیازه اورولوژ یا پوست؟در طی یکسال همین یدونه بوده و تغییری در سایز و شکل نداشته ممنون

پاسخ مدیر 1399/01/31

جواب: بهتر است ابتدا توسط یک متخصص پوست ویزیت شود و درصورت صلاحدید ایشان تست انجام شود.

سوال 1399/01/27

سئوال: دکتر سلام چند روزیه چندتا لکه یا خال سیاه رو شفت التم مشاهده کردم خیلی نگرانم بنظرتون این ها hpvاند یا خیر؟ البته بگم ک حالت کلمی ندارند خال ها مشکی و کوچک هستند

پاسخ مدیر 1399/01/27

جواب: خیر ، خیلی بعید است. خارش ، سوزش چیزی ندارید.؟

سوال 1399/01/25

سئوال: با عرض سلام من همسرم از زگیل روی آلت نمونه گیری کردند و جواب hpv نوع ۶ بود و روش مورد تایید fdaنبود آیا ممکن هست نوع های دیگه هم داشته باشه ؟ نمونه گیری از زگیل تا چند درصد درست هست؟

پاسخ مدیر 1399/01/25

جواب: ممکن است که انواع دیگری باشد ، نمونه زگیل فقط برای تشخیص low risk ها ارزش دارد.

سوال 1399/01/24

سئوال: سلام من بخاطر یه زگیل کوچیک ازمایش hpv با روش نمونه اسپرم دادم جوابم منفی بوده ولی 4 ماه بعد مراجعه کردم پزشک پوست گفتن 100 درصد شما زگیل الت تناسلی دارین میخواستم بدونم من باید به کدوم نطر اکتفا کنم لطفا جواب بدین که من چیکار باید بکنم

پاسخ مدیر 1399/01/24

جواب: آزمایش اسپرم خیلی برای تست HPV مناسب نیست و موارد منفی کاذب تست زیاد است.

سوال 1399/01/24

سئوال: سلام و خسته نباشید من دوتا سوال داشتم واقعا ممنون میشم جواب بدین ۱. من در کناره کاسه بیضه یکسری دانه‌هایی میبینم که مانند جوش های نوک سفید هستند که حدود دو سه هفته است درامده‌اند و تعداد انها درحال کم شدن است چون من در جایی خواندم که زگیل تناسلی با علائمی مانند جوش شروع میشود و نمیدانم که واقعیت دارد یا خیر ایا ممکن است که زکیل تناسلی بانشد؟ ۲. ایا متخصص پوست ، زگیل تناسلی را تشخیص میدهد؟

پاسخ مدیر 1399/01/24

جواب: بله اوایل اش می تواند اینطوری باشد. بله بهتر است به یک متخصص پوست نشان دهید.

سوال 1399/01/24

سئوال: پیرو سوال قبلیم: روشه آزمایش پارتنرم اینطوری بوده که از داخل واژن یا رحمش نمونه برداری کردن و توی آزمایش نوشته اچ پی وی پنجاهوشش مثبت... حالا میشه در باره نوعه پنجاهو شش توضیح بدید، و اینکه من الان گرفتم یا نه و باید چیکار کنم؟ اگه بخوام با یکی ازدواج کنم چی؟

پاسخ مدیر 1399/01/24

جواب: اصلاً خودتان را درگیر این جواب نکنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1399/01/23

سئوال: سلام، من 34سالمه مرد هستم و با پارتنرم یکساله که رابطه دارم، متوجه شدم که با چند نفر رابطه داشته و جدیدا تست داد و اچ پی وی 56 داره... هیچکدوممون هم زیگیل و آثاری نداریم، آیا من گرفتم ازش؟ ضمنا چرا هییییچ سایتی از نوع 56 چیزی نمیگن؟ برام عجیبه واقعا یکم در باره اچ پی وی 56 توضیح بدین خواهشا، اگه منم گرفته باشم باید چیکار کنم و درمان داره؟

پاسخ مدیر 1399/01/23

جواب: نگران نباشید ، اول به من بگید روش انجام آزمایش در ریپورت آزمایشگاه چیست؟

سوال 1399/01/22

سئوال: سلام ایا ازمایشی هست که بفهمم من زودتر این بیماریو گرفتم یا همسرم؟!

پاسخ مدیر 1399/01/22

جواب: خیر

سوال 1399/01/22

سئوال: سلام من همسرم hpv از نوع پر خطر داره من رویه التم دوتا نقطه سیاه رنگ هست ازمایش ندادم پیش چه دکتری باس برم ایا زیگیل این دو تا نقطه سیاه ؟؟؟؟

پاسخ مدیر 1399/01/22

جواب: متخصص پوست

سوال 1399/01/18

سئوال: سلام، خواستم بدونم من که به زگیل تناسلی مبتلی شدم چگونه میتوانم با همسرم رابطه داشتم باشم؟؟؟ آیا میشود همدیگر را با دست ارضا کنیم تا زمانی که درمان شوم یا اینکه از طریق دست زدن یا بوسیدن ممکنه ویروس منتقل بشه، ممنون میشم جواب بدید

پاسخ مدیر 1399/01/18

جواب: اگر قبل از مثبت شدن تست با هم ارتباط داشتید که پس تا حالا منتقل شده ، اگر خیر سعی کنید حتماً هر دویتان واکسن بزنید. خیلی بندرت راههای دیگر باعث انتقال می شوند.

سوال 1399/01/17

سئوال: سلام خانم هستم ١٤ بهمن ٩٨ تست hpv دادم و تايپ ٣١ مثبت شده آزمايشگاه پارس طب الان هر چى جواب آزمايش نگاه ميكنم ننوشته FDA approved بيوپسي رو هم فرستادن همين آزمايشگاه كه جوابش نيومده اگر من بخوام آزمايشگاه شما مجدد تست بدم ميتونم مستقيم به آزمايشگاه مراجعه كنم يا حتما دكتر زنان بايد انجام بده براي شما بفرسته؟

پاسخ مدیر 1399/01/17

جواب: نگران نباشید اول جواب کولپوسکوپی تان را برایم بفرستید، بر مبنای آن نظر درست تری بهتان می دهم. فاصله بین دو نمونه بهتر است بیشتر از 12 هفته باشد.

سوال 1399/01/14

سئوال: سلام من میخواستم شنبه برای آزمایش hpv بیام. میخواستم بدونم نسخه پزشک میخواد؟ چند وقت زمان میبره برای آزمایش و شرایط قبلش چیه؟

پاسخ مدیر 1399/01/14

جواب: برید پیش مدیر داخلی آزمایشگاه و بگید از طرف دکتر یونسی معرفی شده اید، نیم ساعتی طول می کشد و فقط از آخرین ادرارتان 2 ساعت گذشته باشد.

سوال 1399/01/11

سئوال: با سلام آقا هستم. چند دانه کوچک که شباهت زیادی به زگیل تناسلی هستش دیده میشه ولی بنده آزمایش hpv دادم و جوابش منفی شده . درضمن نسبت به روزای گذشته کوچیک تر هم میشوند. ممنون میشم نظرتون رو بگید

پاسخ مدیر 1399/01/11

جواب: نمونه از خود زگیل گرفته شده است؟ در ریپورت آزمایشگاه دقت کنید که چه نوع ژنوتایپ های کار شده است؟

سوال 1399/01/10

سئوال: سلام. من حدوداََ یک ساله پیش یه رابطه ای داشتم که به تازگی متوجه شدم که ایشون مبتلا به hpv هستن. خودم مشکلی ندارم و چیزی احساس نکردم. اما الان به تازگی ازدواج کردم و به شدت نگرانم که مبتلا نباشم. باید کجا مراجعه کنم و چه آزمایشی بدم؟

پاسخ مدیر 1399/01/10

جواب: نگران نباشید ، می توانید به آزمایشگاه مراجعه کرده و از ناحیه ترشحات مجرا و سه منطقه پوستی در ناحیه شفت ، گلنس و بیضه نمونه برداری انجام شود تا خیالتان راحت شود.

سوال 1399/01/05

سئوال: ممنونم دکتر. نظر پایین رو دادم گفتم که : "سالهاست که دقیقا نوک آلتم چیزی شبیه به زگیل کوچک دارم..." یعنی نیاز نیست آزمایش بدم؟ کلا خطر ناک نیست؟ مشکلی با این زگیل نداشتم و کوچک مانده و گاهی هم چروکیده. اما سالهاست که وجود داره. نباید آزمایش بدم قبل برداشتن احیانا زگیل یا خود متخصص میگه بهم؟ متخصص پوست بهترین جاست که برم؟

پاسخ مدیر 1399/01/05

جواب: بطور کلی درمان زگیل نیازی به دانستن ژنوتایپ ایجاد کننده آن ندارد مگر اینکه بخواهیم بررسی های اپیدمیولوژی انجام دهیم. چرا که تمام انواع ژنوتایپ های HPV که زگیل ایجاد می کنند نحوه درمانشان مشابه هم می باشد. در صورتی که وسواس دارید می توانید تست انجام دهید فقط باید بخواهید که هم از نظر ژنوتایپ های کم خطر و هم پر خطر تست برایتان انجام شود.

سوال 1399/01/05

سئوال: سلام و خسته نباشید. انشاا... سلامت باشید. 30 ساله ام و مرد. سالهاست که دقیقا نوک آلتم چیزی شبیه به زگیل کوچک دارم. در حد 2 میلی متر که بیشتر نشده اما هست. دقیقا در کنار چاک مجرای ادرار هست. داخل مجرا نیست و کناره هست. فقط با یک خانوم ارتباط داشتم که الان نامزدم هست و ایشون که ظاهری زگیل و برجستگی ای در ناحیه نتاسلی اصلا ندارند. آیا این زائده برام خیلی خطرناکه و باید نگران باشم؟ لطفا کمک کنید..

پاسخ مدیر 1399/01/05

جواب: خیلی مهم نیست ولی برای اطمینان خاطر پیش یک متخصص پوست رفته تا اون را بردارید و سعی کنید به نکات ذکر شده در مقاله مروری بر درمان های جدید HPV در همین وب سایت رجوع کرده و ترجیحاً هر دویتان واکسن بزنید.

سوال 1399/01/05

سئوال: سلام حدود دوسالی هست ازدواج کردم متوجه زگیلی شدم که روی برجستگی باسنم به وجود امده البته خیلی وقت بوده ولی قبلا ریزتر بوده و الان درشت تر شده و متاسفانه همسرم هم در دهانه رحم دچار همین زگیل شده میخواستم ببینم باید چکار کنم ممنونم میشم

پاسخ مدیر 1399/01/05

جواب: همسرتان به یک پزشک زنان مراجعه کرده و نمونه گیری جهت انجام تست Co-test انجام دهد. خود شما هم به یک متخصص پوست مراجعه نموده و با هر روش ممکن آنرا برداشته. ترجیحاً هر دویتان واکسن بزنید و به نکات ذکر شده در مقاله مروری بر نکات درمانی HPV در همین وب سایت عمل کنید.

سوال 1399/01/04

سئوال: سلام . من ۳ ماه پیش نتوجه وجود زگیل شدم و بعد از معاینه پزشک، گفتند زگیل آبکی است و در مطب تمام انها را با یک میله نازک برداشتند، کورتاژ کردند ؟ الان یک مورد مشکوک دیدم اما بسیار ریز بود و بعد از ۲ روز ناپدید شد. ۳ هفته قبل هم سر الت یک چیزی شبیه جوش و قرمز رنگ دیدم که بعد از چندین روز رفت اما نه کاملا محو شود . الان هم باز این دونه سر الت زده و البته با سایز کوچک تر . به نظر شما این چی میتونه باشه ؟؟ امکان بازگشت زگیل ابکی بعد از درمان ،دوباره ، چقدر است ؟ ازمایشی هست که کاملا مطمین شوم که این ویروس در بدنم نیست ؟

پاسخ مدیر 1399/01/04

جواب: بعید می دونم این موارد جدید زگیل باشند ولی برای اطمینان آزمایش HPV هم از نظر ژنوتایپ های پرخطر و کم خطر انجام دهید.

سوال 1398/12/29

سئوال: با سلام من خانمی هستم ۳۵ساله همسرم حدود ۸سال پیش ی ضایعاتی روی آلتش بوجود اومد ک رفت دکتر گفتن قارچه . امسال دوباره رفت دکتر گفتن زگیل تناسلیه ما ۱۳ساله ازدواج کردیم من از استرس تست اچ پی وی تایپینگ دادم ک پر خطر و کم خطر منفی بود ولی واسه همسرم مثبته من میخوام باردار شم باید چیکار کنم

پاسخ مدیر 1398/12/29

جواب: دقیقاً برای چه ژنوتایپی مثبت بود و آیا به روش FDA approved تست انجام شده است یا خیر؟

سوال 1398/12/24

سئوال: سلام. من واس از بین بردن زگیل تناسلی از گانودرما استفاده میکنم. نظرتون چیه؟

پاسخ مدیر 1398/12/24

جواب: نقطه نظرات ضد و نقیضی وجود دارد ولی برآیند مطالعات به نفع استفاده آن است (تاکنون)

سوال 1398/12/20

سئوال: سلام خسته نباشيد،من همسرم آزمايش داده و اچ پي وي ٦ داشته.يعني منم دارم؟

پاسخ مدیر 1398/12/20

جواب: به احتمال زیاد

سوال 1398/12/07

سئوال: سلام من مرد هست نتيجه آزمايش براي hpv مثبت شد امكانش هست بعد از چند سال اين سيستم دفاعي بدنم اين ويروس رو از بين ببره؟ و اينكه تو اين ٣٨ سال هرگز تبخال(تناسلي يا صورت نزده

پاسخ مدیر 1398/12/07

جواب: بله امکانش هست و بهتر است به مقاله ای در مورد "مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV (بروز شده)" در همین وب سایت مراجعه کنید و نکات ذکر شده در آن را بدقت بخوانید و در صورت لزوم رعایت کنید.

سوال 1398/11/26

سئوال: وقت به خیر من به تازگی تست hpv pcr دادم و متوجه شدم که نوع 31 و 45 مبتلا هستم، سوال اول اینکه امکان خطا وجود دارد که من دوباره آزمایش بدم؟ سوال دیگر اینکه با توجه به اینکه high risk هستن امکان پاک شدن از بدنم وجود داره ؟ البته پاپ اسمیرم نرمال بود ولی پلوپسکپی ندادم هنوز خیلی نگرانم و حالم بده

پاسخ مدیر 1398/11/26

جواب: به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1398/11/24

سئوال: ازمايش انجام دادم. كنار زگيل رو با سوزن سوراخ كردن و خونش رو به سواپ زدن از سه قسمت و جواب ازمايش منفي بود كه گفتن نداري اين ويروس رو ايا اين ازمايش درسته؟

پاسخ مدیر 1398/11/24

جواب: فقط ژنوتایپ های پرخطر گزارش شده و یا کم خطر هم گزارش کرده اند که منفی است؟

سوال 1398/10/14

سئوال: سلام دکتر من خانم ۳۰ ساله ام..اکروز در کمال ناباوری متوجه hpv تیپ ۱۶ شدم با همسرم هم هر هفته ۳-۴ بار رابطه بدون جلوگیری دارم... ولی نه من نه همسرم هیچ کدام ضایعه نداریم امکان ابتلای همسرم هست؟

پاسخ مدیر 1398/10/14

جواب: اگر تست تان بر مبنای یک جواب FDA approved انجام شده است ، احتمال درگیری همسرتان وجود دارد..

سوال 1398/10/05

سئوال: با سلام مجدد دکتر اینکه میگید آزمایش باید با روش FDA approved انجام شده باشه چطور باید بفهمیم؟ نمونه پاپ و hpv من در آزمایشگاه شما تست شده و منفیست شما در برگه جواب ذکر کردید با این روش انجام شده اما همسرم در آزمایشگاه دیگه ای انجام داده که در برگه نوشته شده protocol:HPV multiplex pcr assey این به روش تکنیک آزمایشگاهی شما نیست؟ متاسفانه بعد از اینکه این جواب رو از آزمایشگاه دیگه ای گرفتیم با تحقیق آزمایشگاه شمارو برای نمونه برداری خودم انتخاب کردیم‌ و چون شهرستان زندگی میکنیم امکان مراجعه مجدد به شما برامون سخت شده

پاسخ مدیر 1398/10/05

جواب: نگران نباشید. من سئوال قبلی تان را پیدا نکردم ، اگر جواب شما منفی است توی آزمایشگاه ما و سکس هم با خانمتان دارید ، پس به احتمال خیلی زیاد خانم شما هم منفی است. (البته در مواردی که مردان زودتر از زنان پاک می شوند ممکن است این حالت دیده شود که مرد منفی باشد و زن مثبت)

سوال 1398/10/04

سئوال: سلام‌و عرض ادب حدود دو سال هست ازدواج کردیم و همسرم‌جدیدا متوجه یه لکه قهوه ای صاف روی آلتش شد دکتر رفتیم نمونه برداری کردن و در جواب hpv16 مثبت اعلام شد اما جواب پاتولوژی wart نبود و melanoacanthoma اعلام شد من آزمایش دادم که در تمامی نمونه ها منفی و پاپ اسمیرهم مشکلی نداشت باتوجه به اینکه همسرم‌دیگه ضایعه ای نداشت ازش آزمایش ترشحات مجرا گرفتن که منفی شد حالا سوال من اینه آیا ممکن هست آزمایش مثبت اول اشتباه شده باشه ؟ چون میگن امکان نداره pcr اشتباه بشه

پاسخ مدیر 1398/10/04

جواب: به گزارش دقت کنید ایا روش مورد استفاده FDA approved بوده یا خیر ، در غیر اینصورت امکان نتایج مثبت و منفی کاذب وجود دارد.

سوال 1398/09/27

سئوال: سلام خسته نباشید من دو سال پیش با یه فردی بوسه دهانی داشتم و شک دارم ک اچ پی وی در دهانم باشه و دچار وسواس های شدید شدم و کلا امید به زندگیمو به کل از دست دادم چطوری میتونم 100 درصد مطمعن بشم یا نه ایا اگر من دست الوده به بزاق دهانم رو به چیزی بزنم و فردی اون رو در دهانش گذاشته باشه امکان انتقالش وجود داره لطفا جواب بدید دوتا سوالامو راهنماییم کنید خیلی حالم بده

پاسخ مدیر 1398/09/27

جواب: نگران نباشید یک مقاله ای در همین وب سایت است به نام : نکاتی در زمینه غربالگری HPV دهانی و یا Oral HPV آنرا بدقت مطالعه کنید، خیلی بعید این راه انتقال در سئوال دوم ولی برای آرامش خیالتان می تواند تست Oral HPV را انجام دهید.

سوال 1398/09/13

سئوال: سلام. منظور از FDA approved چیست؟؟ در بعضی آزمایشهای اچ.پی.وی در برگه ی جواب نوشته hpv dna pcr . ایا این همان روش fda هست؟؟

پاسخ مدیر 1398/09/13

جواب: متاسفانه خیر روش FDA approved یعنی اینکه تمام مستندات مربوط به کنترل کیفی تست و دوره آزمایش بالینی آن به تایید FDA آمریکا رسیده باشد.

سوال 1398/09/13

سئوال: سلام. من میخام بیام برای آزمایش hpv . هیچ زگیلی ندارم.آیا برای مردانی که هیج زگیلی ندارن نمونه برداری میکنید؟؟ قبل نمونه برداری آیا آمادگی و رعایت شرایط خاصی لازمه ؟؟؟

پاسخ مدیر 1398/09/13

جواب: برای نمونه برداری نیازی به نمونه گیری از زگیل نیست. فقط سعی کنید تا دو الی سه ساعت دستشویی نروید.

سوال 1398/08/15

سئوال: سلام، مردی هستم 36 ساله، آیا انجام آزمایش تشخیص HPV فقط با تجویز پزشک امکانپذیر می باشد؟ و یا با حضور در مرکز و درخواست امکانپذیر است؟

پاسخ مدیر 1398/08/15

جواب: بهتر است که درخواست پزشک داشته باشید در صورت داشتن یک سری معذورات اگر نخواهید پیش پزشک بروید به آزمایشگاه رفته و با مدیر داخلی آزمایشگاه صحبت کنید.

سوال 1398/08/01

سئوال: با سلام من یک سال هست مبتلا به HPV شدم امسال دوباره ازمایش دادم و هنوز در بدن من هست. سال قبل که دکتر رفتم فقط یه قرص پاورفیت دادن به من. ایا امکان این هست که ویروس از بدن من بیرون بره؟ من 42 سالمه و البته پاپ اسمیر مشکلی نداشته و فقط HPV 16 رو داشتم باقی منفی بوده

پاسخ مدیر 1398/08/01

جواب: مقاله ای در زمینه درمان HPV در همین وبسایت است و سعی کنید به نکات ذکر شده در آن توجه کنید و رعایت کنید تا زودتر پاک شود.

سوال 1398/07/23

سئوال: سلام،پسر٢٩ساله هستم ، از سال گذشته تا ٤ماه پيش روابط دهانى با افراد مشكوك داشتم و الان ٣ماه تقريبا مشكل گلو درد وچرك گلو هر ماه پيدا كردم و از اخرين بار رابطه دهاني مشكلم بيشتر شد ،نمي دونم كه من زياد ادم وسواسي شدم يا اينكه اين علايم hpv ميباشد مه وارد دهانم شده و اين مشكلات را به وجود اورده ، ايا از روي ازمايش مي توانم متوجه ان شوم ؟؟ابا ازمايش براي وجود اين ميكروب در دهانم وجود دارد يا خير

پاسخ مدیر 1398/07/23

جواب: امروز یا فردا یک مقاله در این مورد در وب سایت مان می گذارم.

سوال 1398/07/19

سئوال: سلام من ۱۰ روز بعد از رابطه جنسی آزمایش hpv dna genotyping را انجام دادم و همچنین آزمایش هپاتیت b و c خواستم بدونم الان که نتایج آزمایش منفی شده قابل اعتماد هست یا بعدا دوباره باید آزمایش بدم پسر هم هستم و نمونه گیری از ادرار و خون بود

پاسخ مدیر 1398/07/19

جواب: در مورد HPV بهترین نمونه ترشحات مجرا و پوست سه منطقه گلنس، شفت و بیضه می باشد، نمونه ادرار ارزش کمی دارد. در مورد هپاتیت B و C هم باید حداقل بین 3 الی 6 ماه دیگر مجدد تست بدهید تا خیالتان راحت شود.

سوال 1398/07/17

سئوال: با سلام. دختری ۲۹ ساله هستم که حدود دو سال و نیم پیش نزدیکی جنسی بسیار محدودی داشتم. بعد از مدت چیزی مثل جوش در اطراف ناحیه‌ی تناسلیم دیدم (که الان خود به خود رفع شده است.) اون موقع متاسفانه با ویروس اچی پی وی آشنایی نداشتم و فکر هم نمیکردم اینجوری با رابطه‌ی جنسی خیلی محدود هم بیماری‌های مقاربتی منتقل بشه. می‌خواستم بدونم احتمال اینکه هنوز به این ویروس مبتلا باشم وجود داره؟ با توجه به اینکه در آستانه‌ی ازدواجم امکانش هنوز هست شریک جنسیم رو آلوده کنم؟ باتوجه به اینکه در حال حاضر باکره هستم امکانش هست تستی واسه تشخیص اچ پی وی ازم گرفته شه و این تست با موقعیتی که تشریح کردم لازمه؟ آیا احتمال سرطان دهانه‌ی رحم برای من وجود داره؟

پاسخ مدیر 1398/07/17

جواب: احتمالش بعید است ولی توصیه می کنم واکسن بزنید.

سوال 1398/07/13

سئوال: سلام.در آزمایشhpv pcr که با یه چیزی شبیه گوش پاک کن روی پوست آلت تناسلی مرد مالیده میشه ، آیا در تشخیص نوع ویروس نتیجه معتبر و قابل اطمینان هست یا خیر؟؟ ضمنا هیچ زگیلی روی آلت وجود نداره فقط به چند قسمت از پوست آلت گوش پاک کن مالیده میشه و داخل یه محلول گذاشته میشه.

پاسخ مدیر 1398/07/13

جواب: مخزن ویروس روی پوست آلت تناسلی ، بیضه و ترشحات داخل مجرا است.

سوال 1398/07/11

سئوال: با سلام من ۸ ماه پیش با خانمی ارتباط داشتم کم من از کاندوم استفاده کردم ولی چوچوله ایشان را کمی با دهن خوردم ولی جای دیگه رو نه وحالا این خانم ۲ ماهه که به اچ پی وی ۱۶ مبتلاست که دهانه رحم را درگیر کرده ولی ظاهر بیرون چیزی نداره ومن ترسیدم وازمایش دادم من مدل ۵۸ را دارم ولی داخل دهانم را به ۲ دکتر گوش وحلق وبینی نشان دادم که چیزی ندیدن ایا احتمال اینکه دهانم ویروس داشته باشد هست یا خیر ؟ممنون

پاسخ مدیر 1398/07/11

جواب: امکان وجود آن در شما وجود دارد و بهتر است با یک روش FDA approved در سه ماه بعد مجدد چک کنید ببینید آیا مشکلی وجود داردد.

سوال 1398/07/11

سئوال: سلام من اقا هستم هفته گذشته در ازمایشگاه شما تست hpv دادم و پر خطر و کم خطر بررسی شد و نتیجه ازمایش منفی شد .من ۴ روز قبل از ازمایش با خانومی امیزش جنسی داشتم و بعد از ازمایش هم امیزش داشتم با ایشان که گفتند ۱.۵ سال پیش تست hpv 16 دادند و مثبت بوده هیچ اقدامی هم نکردند. الان دوباره باید ازمایش بدم یا وقتی دفعه قبل از ازمایش مبتلا نشدم بعدش هم خطری نداشته.رابطه هم بدون استفاده از کاندوم بوده.

پاسخ مدیر 1398/07/11

جواب: به احتمال زیاد توسط سیستم ایمنی شان پاک شده اند و به شما انتقال نیافته است. احتیاج به تکرار تست نمی باشد.

سوال 1398/07/04

سئوال: با سلام برای آقایون چه دکتری باید آزمایش hpv رو بنویسه و اینکه اسم این آزمایش برای آقایون دقیقا چی هست یعنی داخل دفترچه و روی برگه آزمایش با چه عنوانی این بیماری نوشته میشه چون همسر من از ترشحاتشون آزمایش گرفتن که چیزی از اینکه ایشون این ویروس رو دارن نشون نداده گرچه قبلا زگیل داشتن و فریز کردن.ممنون میشم یه دکتر خوب در این زمینه معرفی کنید

پاسخ مدیر 1398/07/04

جواب: متخصصین مجاری ادراری و تناسلی (ارولوژیست ها) برای این تست Order می دهند و به صورت HPV DNA testing درخواست می شود و تحت پوشش بیمه هم نمی باشد.

سوال 1398/07/03

سئوال: چه مراکز یا آزمایشگاه هایی برای آقایون هست برای آزمایش اچ پی وی؟

پاسخ مدیر 1398/07/03

جواب: مراکزی که به روش FDA approved تست انجام می دهند.

سوال 1398/06/22

سئوال: سلام وقتتون بخیر باشه میخواستم بدونم تست hpv برای مردان درد داره ( دردناک هستش) یا نه ؟؟

پاسخ مدیر 1398/06/22

جواب: خیر

سوال 1398/06/16

سئوال: سلام. چقدر طول می‌کشه تا جواب این آزمایشها بیاد؟ و اینکه من به نسخه‌ی پزشک احتیاج دارم برای اینکه آزمایش بدم یا کافیه به آزمایشگاه مراجعه کنم؟ من احتمال میدم اچ‌پی‌وی۱۶ داشته باشم.

پاسخ مدیر 1398/06/16

جواب: 2 الی 3 روز و ترجیحاً با نسخه پزشک

سوال 1398/06/14

سئوال: با سلام ازمایش hpv از طریق اسپرم قدرت تشخیص چند درصد میباشد

پاسخ مدیر 1398/06/14

جواب: مایع منی نمونه خوبی برای چک کردن HPV نبوده و تقریباً زیر 60 درصد در بسیاری از مطالعات می باشد. فعلاً بهترین نمونه نمونه ای است که از چهار منطقه ترشحات مجرا ، پوست ناحیه گلانس ، شفت و یا بدنه آلت تناسلی و بیضه گرفته شده باشد و در یک محلول واحد جمع آوری شده باشد.

سوال 1398/06/12

سئوال: سلام لطفا درمورد نمونه گیری جهت تست HPV در خانم های باردار بخصوص بیشتر از هفته 20 توضیح دهید. و آیا احتمال انتقال به نوزاد در اثر عبور از کانال زایمانی وجود دارد؟ ممنونم

پاسخ مدیر 1398/06/12

جواب: اگر زایده بزرگ در کانال زایمان وجود داشته باشد و امکان خونریزی در هنگام زایمان طبیعی از این زخم وجود داشته باشد امکانش است.

سوال 1398/06/11

سئوال: با تشکر از سایت خوبتون.پس من الان مطمئن باشم ک ازمایش dnaخطا نداره؟چون یه دکتر دیگ رفتم گفت شاید نمونه اشتباه باشه یا خطا کرده باشن توو ازمایش!

پاسخ مدیر 1398/06/11

جواب: اگر روش انجامی به روش FDA approved باشد که در ریپورت ذکر شده است جای نگرانی نداشته باشید.

سوال 1398/06/11

سئوال: 1- من 29ساله هستم و میخوام بدونم برای اطلاع از اینکه مبتلا به زگیل یا HPV هستم باید چه آزمایش هایی بدم؟ 2- و آیا استفاده از واکسن برای من فایده داره چون شنیدم قبل از 25سالگی باید تزریق بشه 3- و سوال دیگه اینکه اگر بخوام با آقایی در ارتباط باشم و اطلاعی از مبتلا بودن یا نبودنش نداشته باشم باید ازش بخوام چه تست هایی بده؟؟

پاسخ مدیر 1398/06/11

جواب: 1- آزمایش ترشحات دهانه رحم و اگر دختر هستید آزمایش از ناحیه کاف واژن 2- حتماً واکسن بزنید. این اعدادی که برای سن تجویز واکسن گفته می شود برای جوامعی است که واکسیناسیون ملی برای تمام افراد انجام می شود ، نه برای کشور ما که واکسیناسیون ملی نداشته و امکان انتقال ویروس در جامعه بیشتر است. بنابراین در هر سنی که احتمال رابطه جنسی در آینده وجود دارد باید زده شود. 3- تست HPV در ترشحات مجرا و پوست نواحی گلنس ، شفت و بیضه

سوال 1398/06/11

سئوال: سلام آقای دکتر خواهر من اسال پیش صیغه مردی شد که قبلا با چند نفری بوده حالا متوجه شده زگیل تناسلی داره از نوع 18 و 16 که دوباره ازمایش داد گفتند بد خیم نیست حالا خواهرم 3 ماه پبش زگیلها را لیزر کرد و تهت مداوا هست حالا اون اقا میگوید رفته دکتر گفته شما روی التت چیزی دیده نمشود شما این ویروس را ندارید وگفته حالا برای اطمینان ازمایش ادرار برام نوشته ایا امکان دارد اگر زگیل دیده نشود این ویروس وجود نداشته باشد وبا ازمایش ادرا نشان میدهد چو خواهر من رابطه ای با کسی دیگه نداشته واصلا نه استخر رفته نه اپلاسیون داشته ممنون میشم جوابم را بدهید

پاسخ مدیر 1398/06/11

جواب: مشاهده شدن و یا نشدن زگیل تناسلی ارتباطی با HPV16 , 18 ندارد چرا که عامل آنها low risk HPV می باشد.

سوال 1398/06/10

اینم جواب آزمایش دوم The appleid protocol can detect high risk and low risk HPV genotype in clinical samples High risk: types 16,18,31.33.3539, 45,51,52, 53,56, 58,59,66 and 68 Low risk: types 6,11.42,43,44and CP8304 (81) Antifungal ointment and pregnancy gel cause inhibition

سوال 1398/06/10

سئوال: در نمونه پاتولوژی فقط ضایعات پاتولوژی و سلولی بررسی شد یا اینکه نمونه از نظر HPV هم چک شد و مثبت گزارش شده است؟ در جواب آزمایش نوشته بود ضایعات بنظر hpv هست.ولی در جواب dnaنوشته بود هیچکدوم‌از گونه های hpv نیس.بعدن دکتر ب من گفت احتمالا فولکول مو بوده ک عفونت کرده.اینم جواب ازمایش اول Microscopic Examination :section show skin tissue with papillomatosis (acanthosis parakeratosis and mild hypergranulosis ) Diagnosis: Designated as right groin skin lesion, biopsy -compatible with genital wart Note: For defenit diagnosIs clinical correlation and HPV PCR are recommended

پاسخ مدیر 1398/06/10

جواب: نگران نباشید در پاتولوژی فقط مشکوک می شویم و جواب قطعی با HPV DNA test می باشد.

سوال 1398/06/09

سئوال: سلام.من ۳۰ سالمه و آقا هستم.بعد از یه رابطه پرخطر متوجه شدم یه سری زائده در کشاله ران بوجود اومدن.ک پزشک برای تشخیص یه نمونه از زائده برداشت و ب ازمایشگاه پاتولوژی داد ک جواب اون مثبت شد.ولی برای تشخیص مدل ویروس نمونه رو ب ازمایشگاه دیگری برای dna test فرستادن ک جواب منفی شد.من تمام زائده هارو کرایو کردم دیگه برنگشتن.الان بنظرتون من این بیماری رو دارم یا نه؟با تشکر

پاسخ مدیر 1398/06/09

جواب: در نمونه پاتولوژی فقط ضایعات پاتولوژی و سلولی بررسی شد یا اینکه نمونه از نظر HPV هم چک شد و مثبت گزارش شده است؟

سوال 1398/06/09

سئوال: سلام من 28 سالمه تازه یه ماهه فهمیدم زگیل تناسلی دارم پاپ اسمیر دادم چیزی معلوم نشد امایش اچ پی وی دادم هنوز جواب ندادن خیلی نگرانم زگیلها به صورت گل دسته ایند چکار کنم

پاسخ مدیر 1398/06/09

جواب: نگران نباشید زگیل تناسلی و یا وارت ناشی از low risk HPV ها می باشد و ارتباطی به کانسر دهانه رحم ندارد.

سوال 1398/06/07

سئوال: با سلام‌ من زگیل تناسلی داشتم و چهار ماه پیش درمان کردم و دیگه زگیل نزدم و واکسن هم زدم و از قرص های تقویت سیستم ایمنی بدن باتجویز پزشک استفاده کردم حالا خواستم ازمایش بدم.فقط خواستم بدونم ازمایشش دزد داره.اقا هستم سپاس

پاسخ مدیر 1398/06/07

جواب: الان دادن آزمایش فایده ای ندارد مرحله بعدی کنترل باید یکسال بعد از آزمایش اول تان باشد.

سوال 1398/06/07

سئوال: سلام من با خانومی رابطه جنسی پرخطر داشتم که الان متوجه شدن hpv پر خطر نوع ۵۳ و ۵۸ رو دارند. آیا ممکنه این ویروس برای من هم مشکلی ایجاد کنه؟

پاسخ مدیر 1398/06/07

جواب: در بررسی های اخیر مشخص شده امکان انتقال HPV از زنان به مردان بیشتر از امکان انتقال آن از مردان به زنان می باشد. بنابراین امکان انتقال به شما وجود دارد.

سوال 1398/06/06

سئوال: سلام. این بیماری برای مردان هم خطرناک هست؟ لطفا توضیح بدین چه خطراطی برای مردان داره. من حدود 16 ماه این زگیل رو در ناحیه ابتدای الت تناسلی دارم و جدیدا متوجه شدم که این هموم زگیل تناسلی هست چون درد نداشت فکر میکردم مثل زگیل های معمولی روی بدنه!

پاسخ مدیر 1398/06/06

جواب: عامل زگیل low risk HPV می باشد که خیلی جای نگرانی ندارد. ولی به هر حال امکان همزمانی وجود یک High risk HPV در افرادیکه زگیل دارند بیشتر از افرادی است که ندارند طبق صلاحدید پزشکتان یک تست HPV برروی نمونه ترشحات مجرا و پوست سه ناحیه مختلف از آلت تناسلی انجام داده ، تا خیالتان راحت شود.

سوال 1398/06/02

سئوال: با سلام،من مرد هستم ٢٦ ساله،حدود ٦ مله پيش احساس ميكنم رابطه مشكوكي داشتم، از كاندوم استفاده كردم ،اما بدليل اينكه متوجه شدم اچ پي وي از صريق پوست ممكن است انقال پيدا كند،دو بار ازمايش ادرار دادم واسه تشخيص hpv كه هر دو بار منفي بود جواب ازمايش، و اينكه خواستم بدونم اگر از كاندوم استفاده كنم و شريك جنسي من الوده به hpv باشد و بلعيدن الت تنالسي من همراه با كاندوم ميتواند به من منتقل شود؟ مثلا بزاق دهانش بر روي شكم يه مثانه من چكه كند يا بريزد، با تشكر و سپاس

پاسخ مدیر 1398/06/02

جواب: امکان انتقال وجود دارد ولی آزمایش HPV در ادرار هنوز نتایج قطعی اش بیرون نیامده و برای رفع نگرانی آزمایش با نمونه گیری از ترشحات مجرا ، پوست ناحیه گلنس ، بدنه آلت و بیضه تکرار شود.

سوال 1398/05/27

سئوال: سلام . من ۲۵ روز بعد از رابطه مشکوک در آزمایشگاه شمال ازمایش HPV high risk انجام دادم و منفی شد . چقدر میتونم به این نتیجه مطمئن باشم ؟ آیا امکان خطا در ازمایش شما وجود دارد ؟

پاسخ مدیر 1398/05/27

جواب: نگران نباشید چون به روش FDA approved انجام می شود موارد خطای آن خیلی کم است.

سوال 1398/05/26

سئوال: با سلام.شما تاکید دارید ویروس اچ پی وی قابل پاک شدن است ولی بسیاری از متخصصین اورولوژی در سایت های خود این ویروس را غیر قابل پاک شدن توصیف می کنند. این تناقض چگونه قابل جمع شدن است.آیا منظور شما از پاک شدن صرفا غیر فعال شدن ویروس است که ممکن است روزی فعال شود؟ خواهشمند است با پاسخگویی دقیق روشنگری بفرمایید.

پاسخ مدیر 1398/05/26

جواب: بحث در این مورد خیلی پیچیده است ولی بطور کلی دو نوع فرضیه وجود دارد: 1- بدن بطور کامل طی یک دوره 8 الی 24 ماهه ویروس را پاک کرده 2- بعد از یک دوره 8 الی 24 ماهه تعداد کپی های ویروس به حدی کاهش می یابد که از قدرت تشخیص تست های آزمایشگاهی خارج است و منفی گزارش می شود. ولی نتیجه هر دو از لحاظ کلینیکی به معنی فقدان پایداری ویروس در بدن می باشد که رل مهمی در عدم شروع پروسه تغییرات پیش سرطانی می باشد.

سوال 1398/05/18

سئوال: سلام. برای نمونه گیری از زگیل دهانی آقایان علاوه بر مواردی که گفتین نمونه دهانی هم گرفته میشه یا که از همون ترشحات و نمونه پوست آلت hpv دهانی هم مشخص میشه؟؟؟

پاسخ مدیر 1398/05/18

جواب: منظورتان از زگیل دهانی چیست؟ زایده شبیه به زگیل در ناحیه دهان و یا پوست اطراف آن دارید؟ یا سکس دهانی انجام داده اید؟

سوال 1398/05/16

سئوال: سلام و عرض ادب من در ناحیه دور مقعد یک زایده ای مثل جوش زیر پوستی دارم که الان نزدیک 2 ساله هست بعضی وقتا خارش و کاها چند ماه یکبار یکم خون میاد امکان داره اچ پی وی باشه؟ اصلا از وقتی با اچ پی وی آشنا شدم زندگیم مختل شده بسکه به این موضوع فکر میکنم. چطوری باید مطمین شم؟

پاسخ مدیر 1398/05/16

جواب: اینقدر نگران نباشید خیلی بعید است ولی برای اطمینان خاطر می توانید یک تست HPV برای ژنوتایپ های پر خطر بدهید و در صورت لزوم هم واکسن بزنید.

سوال 1398/05/15

سئوال: سلام. تمام موارد ذکر شده در بالا مثل گرفتن مایع منی و غرغره کردن دهان شویه رو برای آزمایش اچ پی وی انجام میدین؟؟

پاسخ مدیر 1398/05/15

جواب: برای مردان فقط از چهار محل نمونه برداری انجام می شود (ترشحات مجرا، پوست ناحیه گلنس، پوست بدنه آلت تناسلی و پوست ناحیه بیضه

سوال 1398/05/13

سئوال: با عرض سلام. من مرد و ۳۲ سال سن دارم. ۵ ماه پیش رابطه مشکوک داشتم و از اون روز هیچ علائمی ندارم. چطور میتوانم وجود و یا عدم وجود ویروس hpv مطلع شوم؟ این موضوع ب شدت از لحاظ روحی آزارم میده . آزمایش هپاتیت و Hiv بعد از ۴ ماه دادم ک منفی بود .

پاسخ مدیر 1398/05/13

جواب: اینقدر نگران نباشید امکان ابتلا خیلی کم است ولی برای اطمینان خاطرتان و در صورت صلاحدید پزشکتان یک تست HPV برای گروه پر خطر را انجام دهید. و بهتر است واکسن هم بزنید.

سوال 1398/05/06

سئوال: سلام .روزتون بخیر .طریقه گرفتن ازمایش اچ پی وی درد هم داره؟؟؟؟😞

پاسخ مدیر 1398/05/06

جواب: از قسمت مجرا خیلی کم بقیه موارد خیر

سوال 1398/05/04

سئوال: با سلام‌ ایا با ازمایش hpvبرای مردان با جواب منفی میتوان پی برد شخص قطعا سالم است

پاسخ مدیر 1398/05/04

جواب: اگر روش مورد اندازه گیری به روش FDA approved باشد بله به احتمال زیاد منفی است.

سوال 1398/05/02

سئوال: ازمایش hpv برای مردان در کدوم ارمایشگاه ها انجام میشه؟

پاسخ مدیر 1398/05/02

جواب: هر آزمایشگاهی که به روش FDA approved انجام بدهد.

سوال 1398/05/02

سئوال: با سلام.چگونه میشه متوجه شد که کی ویروس رو به شریک جنسیش منتقل کرده؟ ایا راهی برای فهمیدن هست؟

پاسخ مدیر 1398/05/02

جواب: خیر ، به هیچ وجه امکان تشخیص اینکه کی اول آلوده شده است وجود ندارد. البته راههای دیگر انتقال غیر جنسی را همیشه مدنظر قرار دهید.

سوال 1398/04/30

سئوال: سلام و عرض ادب.چه زمانی بعد از آخرین رابطه ی پرخطر برای انجام این تست در مورد مردان مناسبه؟

پاسخ مدیر 1398/04/30

جواب: در این تست خود ساختار ژنومی ویروس مورد بررسی قرار می گیرد و بنابراین از همان لحظه ورود ویروس به بدن این تست مثبت می شود.

سوال 1398/02/17

سئوال: سلام میخواستم ببینم ایا میشود سروتیپ 16و18 رادرمان کرد چون من تازه فھمیدم من مرد ھستم ممنونم

پاسخ مدیر 1398/02/17

جواب: بله به مقاله ای در مورد درمانهای HPV در همین سایت مراجعه کرده و با تقویت سیستم ایمنی تان سعی کنید آنرا بعد از مدتی پاک کنید.

سوال 1397/11/20

سئوال: با سلام و عرض ادب از دختران با کره میشه تستhpv گرفت یه دختر خوب هم برای درمان معرفی میکنید ایا تیپ 16 کامل درمان میشه یا نه

پاسخ مدیر 1397/11/20

جواب: بله یک سرچ برای متخصص گاینکوانکولوژی انجام دهید، همشان خوب هستند.

سوال 1397/10/28

سئوال: با سلام من در ازمایشگاه شما ازمایش اچ پی وی دادم و نوع ۱۶ و ۱۸ مثبت شد. قبل از اینکه ازمایش بدم با خانمی حداقل ۶ بار رابطه داشتم که بعد از دوماه از اولین ارتباط اونم ازمایش اچ پی وی داد در ازمایشگاه شما ولی جواب اون منفی شد. ازونجاییکه زگیل داشتم و قبل ازمایش شما کریو کردم ممکنه من از دستگاه کرایو که اونو پزشک به پوست من وبقیه زد الوده شده باشم یا اینکه جواب مثبت من کاذب بوده؟

پاسخ مدیر 1397/10/28

جواب: امکان آنکه اون خانم واکسن زده باشد و یا قبلاً عفونتی داشته و اکنون پاک شده باشد وجود دارد. امکان انتقال High risk HPV از دستگاه کرایو بعید است.

سوال 1397/10/21

سئوال: هزینه ی این تست چه قدر میشه!؟

پاسخ مدیر 1397/10/21

جواب: با آزمایشگاه تماس بگیرید.

سوال 1397/10/20

سئوال: سلام واسه مردان میشه ازمایش خون داد واسه تشخیص hpv

پاسخ مدیر 1397/10/20

جواب: به خاطر حساسیت پایین فاقد ارزش می باشد.

سوال 1397/10/10

سئوال: با سلام مجدد ایا فریز کردن عوارض هم دارد ؟ اگر من مورد نظرهارو فریز کنم و سیستم ایمنی بدن رو تقویت کنم ایا این ویروس برای همیشه از بدن من پاک میشه ؟ ایا ورزش کردن حتما واجب ؟ ایا میتونم دوباره به زندگی عادی برگردم ؟ میتونم زندگی معمولی و بدون ترس زناشویی داشته باشم واقعا ممنون میشم راهنماییم کنید بشدت استرس و ترس دارم.

پاسخ مدیر 1397/10/10

جواب: اینقدر استرس نداشته باشید فریز کردن عوارضی نداشته و با تقویت سیستم ایمنی و تجویز واکسن احتمال پاک شدن ویروس بالای 90% می باشد.

سوال 1397/08/28

سئوال: با سلام واحترام.من حدود 9ماه هست که درگیر ییماریhpv هستم خودم به متخصص پوست مراجعه کردم وخانمم به پزشک زنان که همسرم نمونه پاپاسمیر ان منفی بود دور کامل واکسن گاردیسال را هردو انجام دادیم در سه نوبت.هر سه ماه یک بار برای کرایو تراپی پیش متخصص پوست میرود ولی در کمتر از دو ماه دوبار زیگیلها البته با تعداد کمتری رشت میکنند .دو ماه قبل به علت مشکل در دفع ادرار به متخصص کلیه مراجه وپس از سنوگرافی متوجه شدم که پروستات بزرگ شده وکیست درداخل مثانه دارم باخوردن قرص ازیترومایسین مشکل دفع ادار حل شده اما مایع منی درموقع سکس بیشر مواقع بیشر از دو قطره دفع نمیکنم در صورتی که قبل ازان بصورت طبیعی بود ایاترکیبات واکسن ویا ویروس می تواند بروی عملکرد پروستات تاثیر منفی بگذار ایا من می توانم بچه دار شوم.ایا این ویروس درتمام طول عمر با من خواهدبود من همیشه عامل انتقال ویروس به دیگری خواهم بود.ایا سکس طبیعی با همسرم خواهم داشت .ایا نیازهست از واکسن دیگری استفاده کنم.خواهشمنم مرا راهنمایی کنید .

پاسخ مدیر 1397/08/28

جواب: استرس تاثیر زیادی در پایدار شدن عفونت HPV دارد و مهم است که تغذیه مناسب داشته باشید و با استفاده از نکاتی که در مقاله یافته های جدید در درمان HPV می توانید در کمتر از یکسال این ویروس را از بدنتان پاک کنید. در مورد کاهش حجم مایع منی هم توصیه می کنم توصیه یک متخصص ارولوژی معاینه شده و در صورت لزوم تست اسپرموگرام برایتان انجام شود و وضعیت تولید اسپرم در بیضه ها چک شود.

سوال 1397/08/01

سئوال: با سلام . ایا این ازمایش برای مردان در ازمایشگاه شما انجام می پذیرد؟

پاسخ مدیر 1397/08/01

جواب: بله

سوال 1397/05/20

سئوال: با سلام تعیین سروتایپ hpvو پاتولوژی ش هزینه چقدر هست

پاسخ مدیر 1397/05/20

جواب: لطفاً با آزمایشگاه تماس بگیرید.