نکاتی در مورد زود انزالی و عدم نعوظ
زودانزالی چیست ؟
انـزال زودرس (زودانزالی) بـه انـزالی غیر قابل کنترل گفته می شود که قـبـل از نـزدیـکـی و انـجـام رابطه ی جنسی و یا مدت زمان بسـیـار کـمـی پـس از آن بـا میزان تحریک کم و خلاف میل فـرد انـجـام گیـرد.
بعبارتی زود انزالی به جالتی گفته میشه که مرد بعد از تحریک و نعوظ کامل بالافاصله بعد از شروع نزدیکی جنسی و دخول به ارگاسم و انزال می رسد و توانایی ارضای جنسی همسر خود را از دست می دهد .
معمولا انزال زود رس بین 30 ثانیه تا 2 دقیقه بعد از شروع دخول صورت می گیرد . به عبارتی مدت زمان انزال کمتر از 2 دقیقه (یا صحیح تر آن کمتر از 118 ثانیه) در مقوله زود انزالی قرار می گیرید.
معمولا در راه های درمان زود انزالی بصورت همزمان بر روی بدن و ذهن اقداماتی صورت میگیرد تا مرد به حالت روان تنی (سلامت جسمی و روحی) مناسب برای یک نزدیکی جنسی طولانی مدت دست پیدا کند .
نکاتی در مورد مکانیسم زود انزالی و عدم نعوظ
براي درک بهتر روند زود انزالی یا (Premature Ejaculation)، ابتدا مسير عصبی يک تحريک جنسی تا انزال را طي عمل نزديکی بطور ساده مرور می کنيم.
ابتدا نعوظ با تحريکات دو مسير :
1- مسير رفلکسی (reflexogenic) که ناشی از تحريک حس پنجگانه بخصوص لامسه و بينایی است.
2- مسير ذهنی (psychogenic) که ناشی از تحريکات ذهنی است.
از طريق اين دو مسير مراکز نخاعي و فوق نخاعي (supraspinal) و سيستم عصبی مرکزی و هيپوتالاموس، ابتدا منجر به بروز نعوظ و سپس ادامه و استمرار تحريکات مراکز جنسی مغز، شدت تحريکات به حدی بالا مي رود که به حد آستانه ارضای جنسی فرد برسد و عمل انزال صورت گيرد.
اين مسير طبيعی تا انزال، با عمل نزدیکی می تواند رخ دهد و يا طی مرحله REM خواب (rapid eye movement) انجام شود.
توجه: خواب شامل چندين مرحله سطحي تا عمقی می باشد. در يکي از اين مراحل حرکت سریع کره چشم وجود دارد که به اين مرحله REM گفته مي شود).
در اين مرحله در افراد سالم نعوظ آلت تناسلی ايجاد شده و خواب ديدن و رويا نيز رخ ميدهد.
طی نعوظ ممکن است همراه با تحريکات جنسی ناشی از رويای شبانه ميزان تحريکات به حد آستانه انزال رسيده و منجر به ارضای جنسي و انزال طبيعی گردد (محتلم شدن يا جنابت).
زود انزالی به این معنی است، که زمانی که فرد تحت تاثير تحريکات اندک جنسی قرار مي گيرد حتی زمانی که تصمیم به عمل نزدیکی می گيرد، مسيرهای عصبی مرکزی جنسی فعال شده و با سرعت بيشتر، مدت زمان کمتر و با تحريکات جنسی کمتر و با توجه به کاهش آستانه انزال، در مدت زمانی کمتری فرد را به مرحله انزال و ارضای جنسی می رساند.
گاهی حتی قبل از نعوظ کامل آلت تناسلی و اقدام به عمل نزديکی و دخول آلت تناسلی, فرد به مرحله ارضای جنسی می رسد. بدين معنی که قبل از انجام عمل دخول آلت تناسلی فرد به حالت ارضای جنسی و انزال ميرسد لذا مايع منی و اسپرم داخل مهبل زن وارد نمی گردد تا بتواند منجر به حاملگی گردد.
بیشتر مردها حداقل برای مدت کوتاهی زود انزالی رو در طول زندگیشون تجربه می کنند .
برای بیشتر مردان این مشکل بصورت دائم نیست و بعد از مدتی خود به خود درمان میشه .
زود انزالی یا انزال زود رس وقتی مشکل ساز می شود که از حالت موقت خارج شده و در هر بار آمیزش جنسی بیمار به آن دچار شود .
معمولا انزال زود رس بین 30 ثانیه تا 2 دقیقه بعد از شروع دخول صورت می گیرد .
معمولا در راه های درمان زود انزالی بصورت همزمان بر روی بدن و ذهن اقداماتی صورت میگیرد تا مرد به حالت روان تنی ( سلامت جسمی و روحی ) مناسب برای یک نزدیکی جنسی طولانی مدت دست پیدا کند .
در کشور آمریکا 25 تا 40 درصد مردان دچار زودانزالی هستند که بنا بر اظهارات متخصصین این درصد در کشور ما بسیار بیشتر از سایر کشورهاست .
از نظر فیزیکی دلیل زودانزالی بخاطر تحریک خیلی سریع اعصاب موجود در سر آلت مردان است که باعث انزال سریع و پیش از انتظار میشود .
تفاوت زود انزالی با عدم نعوظ در مردان
در مردانی که دچار بیماری عدم نعوظ آلت هستند، با وجود تحریک شدن، خون به مقدار مناسب به آلت نرسیده و باعث ایجاد اختلال در نعوظ میشود ولی در بیمارانی که از زود انزالی رنج می برند آلت به حالت نعوظ کامل می رسد ولی بلافاصله بعد شروع نزدیکی و دخول، فرد به انزال می رسد .
عوامل ایجاد کننده زود انزالی در مردان
درحالیکه علت عدم نعوظ در مردان مربوط به بیماری های قلبی و عروقی و یا بیماریهایی مثل دیابت می شود، دلیل زود انزالی بیشتر مربوط به مسائل روانی و آمادگی ذهنی و جسمی فرد است .
از علت های شایع انزال زود رس می تواند، عدم رسیدن به بلوغ جسمی و جنسی کامل، فشار عصبی بخاطر رابطه ی جنسی، استرس برقراری رابطه ی جنسی با همسر تازه ازدواج کرده و یا حتی افسردگی را نام برد .
تاثیر سیگار و قلیان در زود انزالی
تحقیقات علمی نشون داده که یکی از علت های اصلی اختلال عدم نعوظ آلت در مردان، تنفس دود سیگار و یا قلیون است .
تحقیقاتی که در کنفرانس بین المللی قلب و عروق در آمریکا منتشر شده ثابت کرده که سیگار کشیدن و یا استفاده از قلیان یکی عوامل اصلی عدم نعوظ و یا کاهش شدت نعوظ در مردان است که باعث می شود قدرت نعوظ به آرامی از دست برود .
این اولین تحقیقاتی نیست که ارتباط بیماری عدم نعوظ و دود سیگار رو مشخص می کند ولی از این نظر با سایر تحقیقات متمایز که نشان می دهد مردانی که دچار نعوظ ناقص آلت می شوند در بسیاری از موارد همچون افراد سیگاری از بیماری های مشترکی مثل تصلب شریان رنج می برند !!
در این بیماری پلاک هایی جلوی فشار خون رو در رگ های بیمار گرفته و باعث ایجاد مشکلات عدیده ی گردش خون (همچون عدم نعوظ کامل) در بدن فرد بیمار میشود .
در این تحقیقات پزشکان بر روی 4764 مرد چینی با متوسط سن 47 سال که از نظر سلامت عمومی بدن در وضعیت خوبی بسر می بردند آزمایشات مختلفی رو انجام دادند .
در پایان این آزمایشات به نتایج زیر دست یافتند :
- مردانی که در روز بیش از 20 نخ سیگار می کشند، 60 درصد بیشتر از مردان غیر سیگاری در خطر مشکل نعوظ ناقص آلت قرار دارند .
به عبارت بهتر ، هر چه تعداد سیگار و دودی که مردان در بصورت روزانه مصرف می کنند بیشتر باشد، اختلال در نعوظ مرد نیز بیشتر می شود .
- حدود 15 درصد تمام سیگاری ( یا قلیونی ) ها مشکل عدم نعوظ رو تجربه کرده اند .
- مردانی که الان یا قبلا سیگاری ( یا قلیونی ) بوده اند، 30 درصد بیشتر از افراد سالم دچار بیماری عدم نعوظ آلت شده اند .
- حدود 88درصد از افراد سالم هرگز تجربه ی عدم نعوظ را نداشته اند .
در پایان این تحقیقات نشان میدهد که افراد سیگاری و قلیانی دیر یا زود از انجام روابط زناشویی مناسب به علت نعوظ ناقص ناتوان میشوند و به نوعی نیاز به یک راه درمان برای ناتوانی های جنسی خود دارند !
ارتباط زود انزالی و بیماری دیابت
بیماری دیابت یکی از علت های شایع عدم نعوظ در مردان است .
همانطور که می دانید نعوظ آلت به واسطه ی تجمع مقدار مناسبی خون در آلت ایجاد می شود.
بیماری دیابت بر روی رگ های خونی تاثیر می گذارد و خون رسانی به قسمت های مختلف بدن از جمله قلب، مغز، کلیه و آلت تناسلی رو با مشکل مواجه می کند .
در واقع خطر بیماری های قلبی در بیمارانی که از اختلال نعوظ آلت رنج می برند بالاست .
تحقیقات نشان می دهد که بیش از نیمی از بیماران دیابتی با مشکل اختلال نعوظ آلت درگیر هستند .
مردانی که در سنین جوانی بیماری دیابت دارند 3 برابر بیشتر از مردان عادی در معرض مشکل عدم نعوظ قرار دارند .
متاسفانه با افزایش مدت و شدت بیماری دیابت و همچنین با افزایش سن، میزان عملکرد و نعوظ آلت کاهش پیدا میکند .
مطالعات نشون داده است که کنترل قند خون، کلسترول و شرکت کردن در تمرینات ورزشی مداوم در بیماران دیابتی جلوی پیشرفت اختلال در نعوظ را گرفته و حتی می تواند تا حدودی باعث بهبود نعوظ در آلت مردان گردد .
اگر شما دچار اختلال در نعوظ هستید می توانید از راه های درمان زیر برای افزایش و تقویت نعوظ آلت استفاده کنید .
تقویت و مراقبت از سلامت قلب و عروق برای افزایش و تقویت نعوظ
بطور کلی کارهایی که سلامت قلب و عروق را افزایش می دهند در تقویت نعوظ موثر هستند .
در ابتدا کارهای ساده ای برای انجام دادن وجود دارد که می تواند به شما کمک کند مثلا :
کنترل فشار خون ، سطح کلسترول و پرهیز از دود و دخانیات .
راههای درمان زود انزالی
قبل از مرور راههای درمان باید توجه کرد که:
1- هیچ دارویی انزال زودرس را صد درصد درمان نمیكند.
2- برای درمان انزال زودرس هیچ دستگاهی که مورد تایید مراجع معتبر علمی باشد، وجود ندارد.
3- هدف پزشک درمان است، نه تسکین موقت. این موضوع از این نظر ذکر میشود که در حال حاضر تبلیغات گستردهای در مورد بعضی کرمها و اسپریها میشود که ترکیب بیشتر آنها ماده بیحسکنندهای بنام «گزیلوکائین» یا «لیدوکائین» است.
این کرمها و اسپریها نه تنها اثر درمانی ندارند، بلکه 4 عارضه نیز دارند؛ اول اینکه رفتهرفته بیمار به مصرف آنها عادت میكند، دوم اینکه میزان رضایتمندی جنسی در فرد و همسر او کاهش مییابد، سوم اینکه بهتدریج آثار درمانی آنها کاهش مییابد و فرد باید مقادیر استفاده را افزایش دهد که این كار خطرناک است چون مواد بیحسکننده از راه پوست و مخاط به راحتی جذب خون میشوند و مصرف مقادیر بیش از حد آنها خطر مسمومیت دارویی دارد.
نکته آخر هم اینکه استفاده از کرمها و اسپریهایی که گاهی در مراکز غیرمجاز تولید میشوند، احتمال ابتلا به عفونتهای دستگاه تناسلی را بهویژه در خانمها، افزایش میدهد.
4- از نظر علمی 3 درمان شناختهشده برای انزال زودرس وجود دارد؛ رواندرمانی، رفتاردرمانی و دارودرمانی.
در حال حاضر در شروع، درمان استاندارد دارو درمانی است. دارودرمانی اگر صحیح انجام شود، در 80-70 درصد بیماران موثر است و برای همیشه درمان خواهند شد.
در مواردی که دارو درمانی موثر نباشد، بیمار باید بهوسیله متخصص مربوطه روان درمانی یا رفتار درمانی شود.
5- در علوم پزشکی، برای بسیاری از بیماریها که لازم است دارو درمانی انجام شود، یک یا چند داروی انتخابی وجود دارد، ولی این مساله در مورد انزال زودرس صدق نمیکند چون انزال زودرس درمان دارویی انتخابی ندارد و برای درمان آن داروهای مختلف از خانوادههای دارویی متفاوت وجود دارند.
ممكن است درمانی برای یك فرد موثر باشد اما بیمار دیگری از آن سود نبرد بنابراین پزشک باید پس از گرفتن شرح حال و بررسیهای لازم، تصمیم بگیرد بهترین دارو برای بیمار کدام است.
6- در حال حاضر بیشترین داروهایی که برای درمان دارویی انزال زودرس تجویز میشوند، داروهایی هستند که میزان سروتونین را در مغز بالا میبرند.
مورد استفاده اصلی این داروها در درمان افسردگی است ولی با مقادیر و رژیم درمانی متفاوت در بیماران مبتلا به انزال زودرس تجویز میشوند.
ضمن اینکه انواع مختلف از این داروها در بازار وجود دارند، هر بیماری با توجه به شرایط بالینی، از یک نوع به خصوص از آنها سود خواهد برد.
7- درمان دارویی انزال زودرس روزانه است، یعنی لازم است بیمار داروی تجویز شده را هر روز تا موقعی که پزشک معالج صلاح میداند، مصرف كند.
به عبارت دیگر، مصرف دارو چند ساعت قبل از برقراری رابطه زناشویی، جایگاهی در درمان انزال زودرس ندارد.
درمان این بیماری دراز مدت است و برای ظهور آثار درمانی داروی تجویز شده معمولا حداقل دو هفته باید منتظر شد. ضمنا داروی تجویز شده به هیچوجه نباید یکباره قطع شود و نحوه قطع دارو و زمان آن را پزشک معالج مشخص خواهد کرد.
درمانهای متداول زود انزالی و عدم نعوظ
1- پیشنوازی:
پیشنوازی یک تجربه جنسی شامل لمس کردن، ماساژ دادن و نوازش دادن بدن شریک جنسی بدون انجام دخول است که در صورتی که با نفس های عمیق و آرام همراه باشد می تواند به درمان زود انزالی کمک فراوانی بکند .
در هنگام پیشنوازی و ملاعبه فشار خون مرد و زن به آرامی بالا می رود و از ایجاد هیجان سریع و ناگهانی جلوگیری می شود .
حفظ این آرامش بسیار مهم است چرا که مردان بسرعت به نقطه اون تحریک جنسی می رسند ولی زن ها نیاز به زمان بیشتری برای تحریک شدن دارند .
در واقع زن ها به 20 تا 30 دقیقه زمان برای تحریک شدن از نظر جنسی نیاز دارند در حالیکی مردها به سرعت بسیار بیشتری تحریک می شوند .
با تمرین طولانی مدت پیشنوازی ، مردها یاد می گیرند که هیجان خود رو کنترل کنند و بدین ترتیب از نظر روانی تمرکز لازم برای جلوگیری از انزال خود را در دراز مدت پیدا می کنند .
2- تمرین ماهیچه های لگنی
برای اینکار کافیه که ماهیچه مثانه ی خود رو محکم فشار بدید، مثل حالتی که می خواهید جلوی ادرار خود رو بگیرید
با این کار شما ماهیچه های مرتبط با انزال خود را قوی می کنید و در هنگام انزال می تونید با نگه داشتن و کنترل این ماهیچه ها جلوی انزال زودرس خود را بگیرید .
لازم به ذکر است که قوی شدن این ماهیچه ها به درمان بیماری عدم نعوظ آلت نیز کمک می کنند . بدین صورت که با محکم نگه داشتن این ماهیچه ها خون در آلت نگه داشته می شود و نعوظ کامل حفظ می شود .
3- استفاده از کاندوم
استفاده از کاندوم در هنگام مقاربت جنسی باعث کاهش اصطکاک در سطح آلت می شود و بدین ترتیب از تحریک بیش از اندازه اعصاب آلت جلوگیری میشود و در نهایت مدت زمان بیشتری می توان به نزدیکی جنسی ادامه داد.
4- ژل و کرم های تاخیری بی حس کننده
درمانهای موضعی: یکی از روشهای درمان انزال زودرس استفاده از كرمهای بيحس كننده مانند ژل ليدوكائين ۲% و اسپري های بيحس كننده است.
ترکیب ژل ۲% ليدوكائين + كرم پريلو كائين ۲.۵% + كاندوم باعث افزايش زمان انزال ميشود ولی استفاده از اسپريهای بيحس كننده به دليل ايجاد عادت و کاهش اثرات درمانی آن و نیاز به مصرف دوز بیشتر، زياد توصيه نميشود.
با قرار دادن مقدار کمی از ژل های تاخیری بر روی سر آلت می توان از زود انزالی در آمیزش جنسی جلوگیری کرد.
این ژل ها در ناحیه ای که مورد استفاده قرار می گیرند تا حدودی بی حسی ایجاد می کنند و از تحریک بیش از اندازه در آن قسمت جلوگیری می کنند و در نهایت مدت زمان نزدیکی را افزایش می دهند .
5- مکمل های طبیعی
بعضی از مرد ها بر این باورند که داروهای طبیعی می تواند زود انزالی را درمان کند . واقعیت این است که هیچ داروی گیاهی خاصی برای درمان زودانزالی وجود ندارند و بیشتر داروها موجود در بازار بیشتر جنبه ی آرامش بخش دارند چراکه زودانزالی بیشتر مربوط به مسائل ذهنی است و با مصرف آرامش بخش، می توان بصورت کاذب ذهن را آرامش کرد و مدت بیشتر در رابطه ی جنسی باقی ماند .
بکلی روش های طبیعی دوران زود انزالی ، پیدا کردن راهی برای دوری از استرس و اضطراب است .
6- آرام شدن
درمانهای رفتاری: اين نوع درمان انزال زودرس از موثرترين و سالم و بدون عارضه ترين نوع درمانها ميباشند و بر طبق آنها فرد به جای استفاده از دارو يا مواد مصنوعی با استفاده از روشهای آموزشی رفتاری، سعی ميكند كه رفتار و احساسات خود را كنترل كند (در بیشتر مواقع اين روشها اولين پيشنهاد برای درمان می باشند)، اين روشهای درمان انزال زودرس به هفت بخش تقسيم ميشوند كه شامل:
- تكنيك ماستر و جانسون:
اين روش شامل يادگيری، تشخيص و كنترل احساسات و رفتارهايی است كه منجر ميشود فرد به اوج نقطه لذت برسد و انزال صورت گيرد، اين روش نياز به اراده و تمرين زياد دارد، اما از جمله موثرترين روشهای درمانی است كه تاكنون براي درمان انزال زودرس شناخته شده است، بر طبق آن فرد در ابتدا توسط خود يا شريكش، تحريك ميشود و هر بار كه به نزديكی نقطه اوج لذت ميرسند، عمل تحريك را متوقف و بعد از چند لحظه كه احساسات فروكش كرد، دوباره اقدام مينمايند، بعد از چند روز تمرين اوليه، عمل زناشویی به روشي كه مرد در زير و زن در بالا قرار ميگيرد عمل تكرار ميشود به اين صورت كه مرد در زمان نزديك شدن به اوج نقطه لذت با آگاه كردن زن كه در اينجا كنترل عمل زناشویی را در دست گرفته، او را باخبر می سازد تا رابطه را كنترل كند، بر طبق اين روش كه از جمله بهترين روشهای درماني است، فرد بعد از چندين هفته تمرين و ممارست، به مرحله ای می رسد كه كنترل رابطه جنسي برايش شرطي ميشود و ميتواند با كنترل احساسات خود، همزمان رابطه اش را زياد كند و هم شريكش را ارضاء كند. (كليه اصول اين روش بر پايه تحريك و توقف قبل از نقطه اوج لذت می باشد، لذا از جمله بهترين روشها براي افزايش مهارت جنسی محسوب ميشود). - تكنيك فشار: بر طبق اين روش درمان انزال زودرس با فشار دادن انتها يا سر آلت تناسلی قبل از انزال، از انزال جلوگيری ميشود كه دليل جلوگيری كردن آن اين است كه با فشار آوردن به اين نقاط فشار خون در اين نقاط كم ميشود و در نتيجه نعوظ يا اركيسون كم مي شود و انزال دير انجام ميپذيرد.
- خودارضایی قبل از انجام تماس جنسی (این روش به دلیل منحرف کردن تماس جنسی توسط استمناءهای غیرطبیعی خیلی توصیه نمی شود.)
- پوزیشن خوب هنگام مقاربت: روشهای معمول (مرد در بالا) كمك خيلي زيادي به درمان انزال زودرس نمی كند، برای درمان مي بايست از روش هایی كه در آن مرد به پشت خوابيده و زن در رو عملیات جنسی را با فعاليت زياد كنترل ميكند از جمله بهترين روشها برای درمان ميباشند.
- تعدد مقاربت: زياد كردن تعداد تماس جنسی در طول هفته و روز ميتواند به درمان انزال زودرس کمک كند به طوری كه اگر هفته ای دو بار تماس جنسی داريد و آن را تبديل به هفته اي ۴ الي ۶ بار برسانيد، بعد از چند هفته مشكل زود انزالی تان تا حدودي رفع ميشود.
- فعالیت جنسی دهانی: فعالیت زبانی یا به اصطلاح عامه ساک زدن قبل از مقاربت می تواند کمک زیادی به آرام شدن آلت مردانه در هنگام فعالیت شود و به درمان زودانزالی کمک کند.
- استفاده از كاندوم: استفاده از کاندوم و بخصوص از نوع بيحس كننده آن كه در بازار به فراوانی موجود است، ميتواند به دليل كمتر كردن ميزان تماس آلت جنسی مردانه، باعث رفع زود انزالي شود.
توجه شود که درصد بالایی از مشکلات زودانزالی مربوط به استرس و عدم وجود آرامش در فرد است .
تمرین های آرامش بخش مثل نفس های عمیق و تکنیک های دم و بازدم می تواند به کسب آرامش کمک بسزایی بکند.
کلاس های یوگا و مدیتیشن و کلا هر چیزی که ذهن شما رو آرام می کند در بهبود و درمان بیماری زود انزالی بسیار موثر است .
درمان های روانی – عاطفی:
يكي از بهترين ها و موثرترين روشها براي رفع انزال زودرس و افزايش لذت در روابط زناشويي، جايگزيني عشق بازي در رابطه جنسی است، بديهي است كه در زماني كه عشق بازي در رابطه جنسي برقرار باشد و دو طرف در حال عشق بازي با يكديگرند، ديگر زود انزالي معنی خود را از دست ميدهد! كارهایی مثل نوازش، تحريك كلامی و بدنی زن قبل از دخول و كارهایی مانند توجه و دادن احساس قدرت به مرد در رابطه، ميتوانند به اين مهم كمك كنند.
به طور خلاصه اگر زن و مرد در هنگام فعالیت جنسی مشغول عشق بازی باشند به دليل اينكه رضايت جنسی هر دو طرف ايجاد ميشود، زود انزالی به طور كلی برطرف ميشود.
۵– درمانهای سنتی و گياهی: دمكرده گل شقايق و دارچين و همچنين سياه دانه و بخته سنجد در روغن زيتون باعث ديرانزالي يا به اصطلاح سفتی كمر ميشود، همچنين ماليدن حنا هم در بعضي از متون قديمي آورده شده (صحت علمی روشهای فوق تاييد نشده و بيشتر تجربي اند! تا علمي !)
درمان های دارویی برای درمان عدم نعوظ
داروهای مهاركننده بازجذب سرتونين و ضد افسردگي در درمان انزال زودرس موثرند، بر فرض مثال می توان به داروهای خانواده اس اس آر آی، اشاره كرد كه شامل داپوكستين، فلوكستين، پاروكستين و سرتالين ميباشند و همچنين گهگاه داروی وياگرا را توصيه ميكنند.
درمانهای دارويی را در مراحل حاد بیماری كه بيماری از فاز پزشكی وارد فاز روانی شديد شده و موجبات مشكلات عديده در روابط فرد شده است، تجويز ميشوند و استفاده بدون نظر پزشك از اين داروها به دلايل ماهيتهای اعتيادآور و شرطی كننده و گهگاه تكرر جنسی و همچنين آمار بالای خودكشی در اثر استفاده از داروهای ضد افسردگی، توصيه نمی شود، لذا در صورت تمايل به استفاده از اين روش حتما قبلا با يك متخصص سايكوتراپ يا روانكاو مشورت كنيد.
5 نوع دارو برای درمان اختلال نعوظ در داروخانه ها وجود دارد که عبارتند از Cialis, Levitra, Staxyn, Stendra, و Viagra .
بیماران دیابتی با تجویز پزشک متخصص می توانند از هر کدام از این 5 دارو استفاده کنند ولی نکته که باید به اون توجه کرد اینه که میزان موفق این قرص ها برای بیماران دیابتی کمتر از مردان بدون بیماری دیابت است ودر واقع فقط 50 تا 60 درصد اختلال در نعوظ در بیماران دیابتی با مصرف این قرص ها درمان می شوند .
داروهای تزریق شدنی برای تقویت نعوظ در مردان
وقتی که پزشک به این نتیجه برسه که قرص های خوراکی مشکل نعوظ ناقص رو درمان نمی کنه ممکنه از روش تزریق مستقیم دارو برای درمان استفاده بکنه .
میزان موفقیت این روش در افزایش نعوظ بیماران دیابتی بین 60 تا 80 درصد است .
داروهایی که برای این درمان در نظر گرفته میشوند عبارتند از :
- Alprostadil (brand names Caverject Impulse, Edex, and Prostin VR)
- Papaverine hydrochloride
- Phentolamine mesylate
البته در بسیاری از موارد ممکنه از ترکیبی از سه روش درمان فوق برای تقویت نعوظ در بیماران دیابتی استفاده بشه .
همچنین با وجود بالا بودن میزان موفقیت روش تزریق مستقیم دارو، بسیاری از بیماران دیابتی بخاطر مشکلات و سختی استفاده از این روش، بعد از چند سال این راهکار رو کنار میذارند.
دستگاه وکیوم برای افزایش و تقویت نعوظ ( vcd )
دستگاه های وکیوم مدت زیادی است برای بهبود نعوظ آلت در بیماران دیابتی مورد استفاده قرار می گیرد .
دستگاه وکیوم در 80 درصد بیماران با موفقیت تست شده هرچند که مانند روش تزریقی بسیاری از بیماران بخاطر سختی استفاده از آن ، بعد از مدتی، استفاده از دستگاه وکیوم برای تقویت نعوظ رو کنار گذاشته اند .
دستگاه وکیوم آلت از یک پلاستیک استوانه ای درست شده که در سر آلت قرار گرفته و یک پمپ شروع به مکیدن هوای داخل استوانه می کند و بدین ترتیب خون به داخل آلت مرد جمع میشود و پس از رسیدن به نعوظ کامل، با کمک یک باند یا یک حلقه ، انتهای آلت را می بندند تا خون جمع شده در آلت باقی بماند و نعوظ مرد حفظ شود .
- استفاده از ایمپلنت برای درمان اختلال نعوظ
تحقیقات نشون میده که درصد بالایی از بیماران که از روش های گفته شده راضی نبوده اند با استفاده از این روش به نتیجه دلخواه خود رسیده و به نسبت از آن رضایت داشته اند.
برای استفاده از این روش بیماران باید از نظر بدنی شرایط انجام عمل جراحی را داشته باشند و بیماری دیابت و قند خون خودشون رو تا حدودی کنترل کرده باشند .
سوالات رایج در زمینه زود انزالی
1-نرمال رابطه جنسی چقدر است؟ چطور بفهمیم نرمال هستیم یا نه.
در هیچ جای رابطه زناشویی، هیچ عدد استانداردی وجود ندارد.
هیچ فرد یا زوجی نباید دنبال استاندارد و مقایسه باشد.
هر زوجی استاندارد خودشان را دارند.
در مورد تعریف زودانزالی هم بعضیها گفتهاند زیر یک دقیقه.
اما تعریف غالب این است و میبینید که هیچ عددی در آن وجود ندارد: زودانزالی یعنی اینکه فرد نتواند آنقدر که همسرش (یا حتی خودش) لازم دارد برای رسیدن به یک رضایت نسبی، انزال را به تاخیر بیندازد.
2-این تعریف زودانزالی که برای متاهلهاست. پس مجردها چه؟
واقعیت همین است.
زودانزالی برای یک رابطه زناشویی تعریف شده و نه برای مثلا خودارضایی.
پس قاعدتا فردی که هیچ رابطه ای با جنس مخالف نداشته نمی تواند بگوید من زودانزالم. ممکن است یک پسر جوان این طور باشد که با کمترین تحریک فیزیکی، حتی بدون دست زدن و فقط با دیدن یک صحنه انزال شود.
خب احتمال قریب به یقین، این فرد در اولین ارتباط زناشویی زودانزالی خواهد داشت.
اما آیا ما میتوانیم الان برای درمان اقدام کنیم؟
نظر من این است که درمان زودانزالی در فردی که امکان رابطه جنسی منظم ندارد، بیمعناست.
چون اولا ما برای مهارت آموزی در او باید برایش به طور مرتب (اقلا هفتهای دو بار) خودارضایی تجویز کنیم که عاقلانه نیست.
ثانیا حتی اگر این مهارت را در تمرین خودارضایی یاد بدهیم، شرایط رابطه زناشویی با شرایط دیگر فرق میکند و استرسهای رابطه با همسر یا پارتنر، همه چیز را ممکن است به نقطه صفر برگرداند.
برای همین، هیچ وقت درمان زودانزالی را در یک مرد مجرد شروع نمیکنیم.
3-از کجا بفهمیم برای زود انزالی و عدم نعوظ درمان لازم داریم یا نه؟
مدیریت زمان انزال، یک مهارت است که هر مرد، برای داشتن یک رابطه زناشویی رضایت بخش، باید آن را به دست بیاورد.
حالا بعضی به دلایل فیزیولوژیک، به طور طبیعی، در حدی هستند که برایشان دردسر درست نشود؛ این افراد در اولین رابطهها کارشان راه میافتد و ظاهرا نیازی به درمان ندارند؛ اما حتی آنها هم به مرور زمان و با تمرین (و اگر لازم باشد با مشاوره) بهتر است یاد بگیرند چطور میشود انزال را به تعویق انداخت.
بعضی مردها اما از همان ابتدا، به دلایل فیزیولوژیک یا روانی (که البته هنوز روشن نشده) نیاز به کمک دارند.
برای این دسته که ما میگوییم مبتلا هستند به «زودانزالی اولیه»، درمان، در قالب مشاوره و رفتاردرمانی (یعنی تمرینهایی که به فرد یاد میدهیم تا انجام دهد و جلسه بعد نتیجه را گزارش کند و تمرینهای جدید انجام دهد و به همین ترتیب...) باید شرع شود.
هدف این است که این افراد هم از بحران در بیایند. وگرنه بعد از اتمام جلسات مشاوره (حداکثر 3-4 جلسه اگر تمرینها با جدیت انجام شود) آنها هم خودشان تمرین را ادامه میدهند و بهتر میشوند. چیزی شبیه تعلیم رانندگی، که افراد بعد از چند جلسه، دیگر خودشان مهارتشان را بالا میبرند.
عدهای دیگر هم هستند که ممکن است به طور ثانویه ممکن است به زودانزالی مبتلا شوند.
یعنی در یک دوره مشکلی نداشتهاند و بعد گرفتار شدهاند. تقریبا همه این افراد، به دلیل اضطرابهای درونزاد یا برونزاد دچار مشکل میشوند چون استرس، همان طور که باعث میشود ما همه مهارتهایی که در آن خوبیم را نتوانیم خوب بروز دهیم، باعث عدم کنترل انزال هم میشود. پس «زودانزالی ثانویه» هم نیاز به مداخله درمانی دارد؛ به دو منظور: اول کمک برای کاهش استرسها، و دوم آموزش مهارت کنترل انزال. چون این افراد مبتلا به زودانزالی ثانویه، اغلب قبل از استرس هم لب مرز بودهاند و خیلی مهارتآموزی نداشتهاند و فقط بر اساس همان ویژگیهای ذاتی اولیه، توانستهاند در حد بخور و نمیری خودشان را کنترل کنند.
4-من خیلی مرد بدشانسی هستم که زودانزالم. درست است؟
مطالعات مختلف در جوامع مختلف آمارهای مختلفی ارائه کرده اند. از 5 درصد تا 65 درصد مردان در دورهای از زندگیشان زودانزالی را تجربه میکنند.
متوسطش را اگر بگیریم، یعنی حدود 30 درصد آقایان نیاز پیدا میکنند به مداخله برای یاد دادن مهارت کنترل انزال.
حالا شما خودتان تصمیم بگیرید که جزو این 30 درصد بودن را برای خودتان بدشانسی در نظر بگیرید یا نه.
5-چرا پیش هر دکتری که می روم برای زود انزالی من دارو می نویسد؟
ما در ایران هنوز رشته درمانگر فعالیت جنسی نداریم.
چند نفری در چند سال گذشته خودشان دست به کار شدهاند و با مطالعات و تجربههای شخصی و یا تحصیل در خارج از کشور، پیشاهنگ شدهاند.
آنها گاهی کارگاه آموزشی برای پزشکان، روانشناسان یا ماماها برگزار کردهاند و میکنند که البته فقط یک آشنایی است و تا درمانگر جنسی شدن، خیلی راه هست.
خلاصه که اوضاع آشفتهای است و فکر میکنم در کل ایران، شاید 100 نفر هم نباشند که در این حوزه بشود به کارشان اطمینان کرد.
پس طبیعی است اگر شما به چند پزشک یا مشاور مراجعه کنید و توصیههای غیرموثری دریافت کنید، یا با تجویز چند دارو، شما را از سر خودشان باز کنند. آنها نمیدانستهاند و شما هم چارهای نداشتهاید. هیچ کس مقصر نیست، جز نظام سلامت ما، که هنوز هم دلش نمیخواهد این حوزه را به رسمیت بشناسد.
5- یعنی ویاگرا و ویگرکس و متادون و ترامادول و فلوکستین و آسنترا و صدتا داروی دیگر که حتی مخصص ها برای زودانزالی تجویز می کنند اشتباه است؟
قطعا مصرف ترامادول یا تریاک و مشتقات آن برای درمان زودانزالی، بسیار اشتباه است.
سیلدنافیل (ویاگرا) و مشتقاتش هم که متاسفانه همکاران ارولوژیست گاهی برای زودانزالی تجویز می کنند، درمان درستی نیست.
تنها در موارد خاصی که زودانزالی همراه اختلال نعوظ باشد، ممکن است این داروها به کار بیایند.
تا امروز، تنها داروهای مورد قبول برای درمان موقتی زودانزالی، داروهای موسوم به SSRI هستند که معروف ترین شان فلوکستین است.
اینها البته کاربرد اصلی شان درمان اختلالات خلقی و افکار وسواسی است، اما یک عارضه جانبی هم دارند که آن تاخیر انزال است و ما را مفتخر کرده تا برای درمان موقتی زودانزالی از آنها استفاده کنیم.
باز هم تاکید می کنم این داروها، تا وقتی مصرف شوند موثرند (و گاهی هم نیستند). اصل، همان آموزش مهارت کنترل است.
6- مگر انزال، اصلا یک رفلکس عصبی-نخاعی نیست که در اختیار آدم نیست. پس شما چی یاد می دهید در رفتار درمانی؟
دقیقا همینطور است. خود انزال، تحت اراده ما نیست.
گر نعوظ تحت کنترل ما هست؟ نعوظ هم نیست.
الان چشمتان را ببندید و اراده کنید، همان طور که مثلا اراده می کنید دستتان را بالا می برید، نعوظ داشته باشید. (البته اگر آقا هستید. اگر خانم هستید همین اراده را می توانید برای ترشحات تناسلی تان به خرج بدهید. آیا می توانید اراده کنید و خیس شوید؟) می شود؟ نمی شود؛ مگر اینکه افکار خاصی در ذهن بیاورید یا خودتان را در معرض تحریکات خاصی قرار دهید. آن وقت می شود.
این یعنی درست که ما بعضی فرایندهای تحت کنترل سیستم عصبی خودکارمان دست خودمان نیست؛ اما می توانیم غیر مستقیم مدیریت کنیم.
مثال ساده اش دفع ادرار است.
مثانه ما کم کم پر می شود تا به جایی می رسد که ما احساس می کنیم باید دست شویی برویم.
این مکانیسم خودکار است و دست ما نیست. اما هم آب خوردن های قبلش که مثانه کی پر شود دست ماست؛، هم اینکه دقیقا کی برویم دستشویی و مثانه را خالی کنیم.
ما یک اسفنکتر داخلی پیشابراه در گردن مثانه داریم که تحت کنترل ما نیست و وقتی مثانه پر شود، باز می شود تا ما احساس دفع کنیم.
اما یک اسفنکتر خارجی پیشابراه هم داریم که کنترلش را در کودکی یاد گرفته ایم و هر وقت بخواهیم بازش می کنیم.
در انزال هم این اتفاق می افتد: پیام های حسی ناشی از تحریکات جنسی می رود به یک مرکز در نخاع و و وقتی به یک حد خاص رسید (آستانه انزال)، آن مرکز یک پیام حرکتی می فرستد به دستگاه تناسلی که باعث ترشح منی داخل مجاری می شود.
این مرحله را می گوییم مرحله emission یا صدور.
از اینجا به بعد دیگر دست ما نیست. یعنی از این نقطه، دیگر نمی شود جلوی انزال را گرفت.
بعد هم مرحله explusion یا انفجار اتفاق می افتد که انقباض های عضلانی ریتمیک است برای شوت کردن منی به بیرون.
هنر یک مرد این است که تحریکات را طوری کنترل کند و آن نقطه غیر قابل بازگشت را طوری بشناسد که تا قبل از رسیدن به آن، همه چیز تحت کنترل باشد. این مهارت، آموزش لازم دارد.
7-آیا زودانزالی را درمان نکنم برایم ضرری دارد؟
زودانزالی، کیفیت رابطه زناشویی را پایین می آورد.
کیفیت، هم برای زن مهم است هم برای مرد.
خیلی خانم ها اصلا با نزدیکی ارگاسم نمی شوند و آقای شوهر می تواند قبل از دخول همسر را به ارگاسم برساند.
بنابراین همیشه، قضیه ارگاسم نشدن زن به دلیل کوتاه بودن نزدیکی مطرح نیست.
قضیه این است که حتی بعد از ارگاسم، خانم همسر از اینکه می بیند شوهرش نمی تواند حتی چند دقیقه نزدیکی داشته باشد، حس بدی پیدا می کند.
وقتی احساس رضایت در اتاق خواب کم شود، وقتی اتاق خواب سرد شود، همه خانه سرد می شود؛ حتی آشپزخانه!
گذشته از این، هر مردی هم دلش میخواهد قضیه طولانی شود و لذت بیشتر؛ پس به دنبال انزال زودرس، یک جور احساس سرخوردگی و حتی بی کفایتی می کند.
این حس با او هست، تا رابطه بعدی. در رابطه بعدی هم استرس دارد؛ که باز هم دوباره آن اتفاق که نباید بیفتد می افتد. و باز حالمان گرفته می شود. و باز در دفعات بعد، تکرار و تکرار این احساسات منفی.
جمع شدن احساسات منفی، در فرایندی که باید لذت بخش باشد، اما نیست، نتیجه اش می شود تعطیل شدن میل و توانایی جنسی.
خیلی از مردان، مخصوصا آنها که به رضایت همسرشان در رابطه زناشویی بیشتر توجه دارند، به دنبال زودانزالی طول کشیده، ممکن است دچار اختلال نعوظ شوند، یا حتی کاهش میل جنسی. اینها عوارض درمان نکردن زودانزالی است. وگرنه تا امروز عارضه دیگری برای آن اثبات نشده.
8-برای درمان زودانزالی چه اقداماتی لازم است ؟
از یک رابطه زناشویی تراپیست وقت می گیرید.
این افراد در جلسه اول مشاوره می دهند و به شما می گویند که در یک ماه آینده باید در روابط زناشویی تان چه کار کنید.
بعد هم می گویند یک ماه دیگر بیائید ببینم چه کار کردی. شما ممکن است یک ماه بعد بیایید و بگویید: دکتر! من فقط 20 درصد بهتر شده ام! و من رابطه زناشویی تراپیست به شما می گویم اینکه عالی است! مگر قرار بود چه کنیم؟ کدام مهارت هست که یک شبه در آن به بالاترین مدارج برسید؟
درمان زودانزالی به همین راحتی است. البته حوصله می خواهد و پیگیری.
نتیجه
با وجود اینکه مشکل زود انزالی برای مرد و همسرش بسیار ناراحت کننده است ، ولی این یک بیماری مهلک نیست و با روشهای مختلفی قابل درمان است .
درمان های انزال زودرس معمولا شامل ریلکس شدن و دوری از استرس و تنش های فکری می باشد .
شما هم می توانید بعد از مدتی تمرین و با استفاده از روش های مختلفی که در این مقاله ذکر شد به مدت زمان دلخواهتون در رابطه جنسی برسید .
جریان خون سالم و قوی کلید داشتن یک نعوظ قوی است و هیچ چیز مانند ورزش هوازی ( کاردیو ) نمی تواند گردش خون را بهبود دهید.
ورزش هوازی نه تنها اندام شما را متناسب نگه می دارد بلکه اکسید نیتریک موجود در بدن را خارج کرده و به بهبود نعوظ کمک می کند.
با این که دویدن به نفع شما است ولی بهتر است از دوچرخه سواری دوری کنید. دوچرخه سواران استقامتی که مدت زمانی طولانی روی زین دوچرخه می نشینند به دلیل ضعیف شدن عضلات کف لگن مشکلات بیشتری با نعوظ دارند.
-
معرفی انواع بیماریهای خونی و ژنتیکی + نحوه تشخیص آنها
-
آزمایش سرطان خون چیست؟ انواع و تفسیر نتایج
-
آزمایشهای تشخیص سرطان سینه کدامند؟ + نحوه انجام
-
سونوگرافی واژینال | نحوه انجام، مزایا و عوارض
-
آزمایش سرطان: انواع و نحوه انجام تست سرطان
-
معرفی آزمایش MS: انواع، نحوه انجام و تشخیص
-
آزمایش HCV یا هپاتیت سی چیست؟ | نحوه انجام و تفسیر
-
بهترین سونوگرافی سلامت جنین در تهران
-
ناباروری و علل آن در زنان و مردان + نحوه تشخیص
-
پاپ اسمیر چیست؟ | نحوه انجام آزمایش Pap smear
درود، من چند ساله قبل از سكس ترامادول ميخورم، حداقل ٢٠ دقيقه زمان ميبره تا ارضا بشم، اما يكى دوبار اخير قرص خوردم هيچ اثرى نداشته، كمتر از ٢ دقيقه ارضا ميشم، چندين ساله ورزش ميكنم و كوهنوردى ام انجام ميدم،بنظرتون قرص تقلبيه يا بدن من در مقابلش مقاوم شده، ممنون ميشم راهنمايي كنيد