آخرین توصیه انجمن کولپوسکوپی و پاتولوژی دهانه رحم آمریکا جهت تست HPV (بروز شده)

بروز شده در تاریخ: 96/06/12

مقدمه

HPV یک ویروس از خانواده پاپیلوما ویروس هاست که مانند تمام اعضای این خانواده فقط می تواند سلولهای پوششی پوست و مخاط را درگیر کند. بیشتر عفونت های ناشی از این ویروس تحت بالینی بوده و بیمار هیچگونه علامتی ندارد، در حالیکه در بعضی از افراد ضایعاتی به صورت زگیل مشاهده می شود (در اثر عفونت با ژنوتیپ های کم خطر HPV و عمدتاً ژنوتیپ های 6 و 11). این ویروس عامل سرطان سرویکس (چهارمین کانسر شایع زنان در تمام سنین و دومین کانسر شایع زنان 44-15 ساله در دنیا) است.


روش انتقال

روش انتقال HPV از پوست به پوست بوده و شایعترین راه انتقال آن، تماس جنسی است (شایعترین آلودگی منتقله از طریق تماس جنسی در آمریکا). استفاده از کاندوم ریسک انتقال HPV را (تا 70%) کاهش می دهد ولی از آنجائیکه نمی تواند بطور کامل پوست یا مخاط منطقه آلوده را پوشش دهد امکان انتقال را به صفر نمی رساند. هرچه تعداد شرکا جنسی یک فرد بیشتر باشد، امکان آلوده شدن وی به HPV نیز بیشتر می شود. در موارد بسیار نادر امکان انتقال HPV از مادر به نوزاد (از طریق کانال زایمان) نیز وجود دارد و در صورت وجود زگیل تناسلی توصیه بر آنست که از روش سزارین استفاده شود.

 

سیر ایجاد سرطان سرویکس

سرویکس یا دهانه رحم عضو منحصر به فردی است که از زندگی جنینی دو نوع اپی تلیوم متفاوت که در آن بهم می رسند، تشکیل شده است. در محل تلاقی دو نوع اپی تلیوم اسکواموس و گلاندولار منطقه ای تشکیل می شود که به آن Squamo-Columnar Junction  و یا  S-C-J  می گویند. در هنگام بلوغ پوشش جدیدی از بافت متاپلازیک نابالغ بر روی مخاط استوانه ای ایجاد شده که به این ناحیه جدید ناحیه تغییر شکل و یا T Zone و یا همان Transformation Zone می گویند.

اغلب سرطانهای اسکواموس که جزو شایعترین های سرطان سرویکس می باشند از ناحیه T Zone منشاء می گیرند.

با ورود HPV به بافت نابالغ متاپلاستیک در ناحیه T Zone ، در این سلولها مستقر و شروع به تبدیل این بافت به بافت دیپلاستیک شده و بتدریج لایه های بیشتری از بازال ممبران درگیر توده نئوپلاستیک می شوند.

به نظر می رسد از زمان ورود عفونت HPV تا تغییرات مرحله سرطان درجا (Carcinoma in Situ = CIS) و سرطان مهاجم 15-10 سال طول خواهد کشید.

توجه شود که اکثریت قریب به اتفاق موارد CIN I و حدود دو سوم موارد CIN II و CIN III پسرفت کرده و بهبودی حاصل می شود. در حالیکه در CIS شانس بیشتری برای تبدیل به سرطان مهاجم (Invasive carcinoma) دارد.


از عوامل موثر در سیر ایجاد سرطان سرویکس عبارتند از:

- عفونت پایدار HPV به مدت بیش از دو سال 

- همراهی عفونت HPV با سایر عفونت ها که سبب پایداری عفونت HPV می شود

- بالا بودن تعداد شرکاء جنسی

- سیگار کشیدن

- ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن 

تشخیص

تست های سرولوژیک در تشخیص HPV ارزشی ندارند زیرا در عفونت ناشی از HPV فقط در 60-50% موارد آنتی بادی تولید می شود.

هیچ متد معمول و رایجی برای کشت HPV نیز وجود ندارد. روش های مولکولی زیادی برای تست HPV طراحی و ارائه شده است، ولی با توجه به آنکه تغییرات بین آزمایشگاهی این تست زیاد است و اکثر این روش ها مورد تائید FDA نیز نیستند، سبب سردرگمی پزشکان و بیماران می گردند.

به همین دلیل توصیه شده است کشورهایی که توانایی انجام یک تست HPV مورد تأئید FDA را ندارند، بهتر است پیگیری بیماران بر اساس همان نتیجه پاپ اسمیر انجام شود.

تست های دیگری که ژنوتیپ های کم خطر را تشخیص می دهند نیز تأئیدیه FDA را ندارند و اصولاً کاربرد بالینی هم ندارند (زیرا نحوه درمان زگیل ها هیچگونه ارتباطی با نوع ژنوتیپ HPV نداشته و این ژنوتایپینگ فقط در مطالعات اپیدمیولوژیک کاربرد دارد). بنابراین از سال 2014 سیستم های فول اتوماتیکی که دارای تأئیدیه FDA هستند به بازار معرفی گردید.

در بازه سنی 25 تا 35 سال تست پاپ اسمیر کمترین قدرت تشخیص را برای سرطان دهانه رحم و ضایعات پیش سرطانی دارد، که در این گروه از افراد تست HPV ارزش تشخیصی بیشتری دارد.

بطور کلی تست پاپ اسمیر برای تشخیص سرطان دهانه رحم، حساسیت (قدرت تشخیص بیماران) بین 30 تا 87% و اختصاصیت (قدرت تشخیص افراد سالم) بین 68 تا 100% می باشد.

علت متغیر بودن حساسیت و اختصاصیت روش سیتولوژی ، وجود ضایعات کوچک در سرویکس، نمونه نامناسب ، آلودگی نمونه به خون و ترشحات چرکی و در نتیجه پوشانده شدن سلولهای اپی تلیال توسط این مداخله کننده ها می باشد.

با ابداع روش های سیتولوژی غوطه ور در مایع (Liquid Base Cytology = LBC)، اثر مواد مداخله کننده (خون، سلولهای التهابی و ترشحات) حذف شده و میزان تشخیص ضایعات با درجه بالا افزایش می یابد ولی به صورت همزمان میزان اختصاصی بودن آن برای تشخیص این ضایعات کاهش می یابد، چرا که گزارشاتی از افزایش نمونه های ASC-US می شود.

 

واکسیناسیون

واکسن چهارگانهبا نام تجاری گارداسیل به بازار عرضه شده است که علیه ژنوتیپ های 6، 11، 16 و 18 عمل می کند. این واکسن قدرت پیشگیری 70% برای کانسر سرویکس در زنانی که قبلاً به این ویروس آلوده نشده اند و همچنین قدرت تشخیص 90% برای زگیل تناسلی را دارد.

بهتر است واکسیناسیون برای دختران و پسران در سن 12-11 سالگی انجام شود، در غیر اینصورت پسران تا 21 سالگی و دختران تا 26 سالگی باید واکسینه شوند.

در مورد پسران و یا مردان هم جنس باز واکسیناسیون باید تا 26 سالگی انجام گردد.

این واکسن به حجم 0.5 میلی لیتر و به روش داخل عضلانی تزریق می شود. فواصل تزریق ، صفر، دو و شش ماهگی می باشد.

این واکسن در دختران 26-9 ساله بخوبی تحمل شده ولی عوارض محل تزریق شامل درد، خونریزی محل تزریق و تب low grade مشاهده می شود. شایعترین عارضه سیستمیک آن ، سردرد می باشد.

 

درمان

اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر سرویکس تبدیل نمی شوند. پروسه تبدیل سلولهای نرمال سرویکس به سلولهای سرطانی بسیار طولانی بوده و کانسر سرویکس معمولاً در عفونت های پایدار HPV (که عموماً بیش از یک دهه و یا بیشتر طول کشیده) دیده می شود.

مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است:

- طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود.

- طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود.

- طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود.

طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است.

البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، به خصوص در بیماران مبتلا به HIV، زمان پاکسازی طولانی تر است که باعث پایداری بیشتر عفونت HPV شده و در نتیجه ریسک کانسر سرویکس مهاجم را افزایش می دهد. بین استعمال دخانیات و پایداری عفونت HPV نیز رابطه مستقیمی وجود دارد. سایر فاکتورهای اپیدمیولوژیک موثر در پایداری عفونت با HPV عبارتند از: استفاده طولانی مدت از OCPs، عفونت های همزمان با کلامیدیا، عفونت همزمان با HSV type II و یا HIV، فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و وجود عفونت در همسر.

 

این راهنما درپروتکل پیگیری بیمار انجام تست HPV با استفاده از یک روش معتبر نیز گنجانده شد. با این حال پیگیری مبتنی بر نتایج یک تست HPV نامعتبر، می تواند منجر به کسب نتیجه مورد نظر نشده و بیمار را با خطر مواجه سازد. این راهنما تاکید می کند که برای بدست آوردن نتیجه مناسب باید حتماً از روش هایی برای تست HPV استفاده شود که هم از لحاظ آنالیتیکال و هم از لحاظ کلینیکال معتبر بوده و تکرار پذیری، حساسیت کلینیکال، ویژگی و ارزش پیشگوئی کننده مثبت و منفی آنها برای اثبات وجود پره کانسر (CIN 2+)، توسط FDA اثبات و تأئید شده باشد.

همچنین آزمایش ها باید محدود به بررسی وجود انواع پرخطر HPV و یا همان تایپ های انکوژنیک باشد.

بنابراین منظور از تست HPV در این راهنما صرفأ بررسی وجود انواع پرخطر HPV است و گروههای کم خطر یا غیر سرطانزای ویروس HPV هیچگونه نقشی در ارزیابی نتایج غیرطبیعی سیتولوژیک سرویکس ندارند و گزارش آنها می تواند منجر به افزایش درمان بیش از حد نیاز یا Overtreatment بیماران شود.

برای پیگیری بعد از درمان، تست HPV در مقایسه با سیتولوژی از حساسیت بیشتر و ویژگی کمتری برخوردار است و می تواند عود مجدد بیماری را سریعتر تشخیص دهد.

 

American Society for Colposcopy and Cervical Pathology = ASCCP

Human Papilloma Virus = HPV

مقالات مرتبط با آخرین توصیه انجمن کولپوسکوپی و پاتولوژی دهانه رحم آمریکا جهت تست HPV (بروز شده)

پرسش و پاسخ

سوال 1403/04/23

سلام من تست دادم و HPV ۱۶ مثبته.ولی علائم زگیل ندارم.خیلی نگران خانوادمم ک از من نگیرن.راه های انتقالش چیجوریه چ کارای باید انجام بدم

پاسخ مدیر 1403/04/23

طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، توصیه می شود . برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1403/03/11

سلام من19سالمه و hpvمثبت شده.لیزر کردم و ی پزشکی بهم گفتن چون لیزر کردی دیگه امکان انتقالش وحود نداره ینی تجربه پزشکی من اینو میگه بنظرتون درست گفته؟و اینکه دهانه CIN1 سلول پیش سرطانی دارم بنظرتون رحممو در میارن یا بجای میکشه ک نیاز به شیمی درمانی داشته باشم؟

پاسخ مدیر 1403/03/11

لیزر کردن و از بین بردن ظاهر زگیل ارتباطی با حذف ویروس ندارد. توجه شود که اکثریت قریب به اتفاق موارد CIN I پسرفت کرده و بهبودی حاصل می شود لذا گر جواب CIN هم بدست آید تا مرحله کانسر سرویکس خیلی راه مانده است و جای نگرانی وجود ندارد چون در این مراحل کاملاً قابل کنترل و درمان می باشد. تحت نظر پزشک باشید درمان های لازمه و غربالگری را انجام دهید

سوال 1403/02/21

سلام جواب آزمایش رو کجا برای شما ارسال کنم

پاسخ مدیر 1403/02/21

دایرکت اینستاگرام نیلو

سوال 1403/02/05

سلام علیکم .من پارسال عمل هیسترکتومی انجام دادم .چند روز پیش متوجه شدم روی آلت همسرم یه زگیل هست یک بار نزدیکی داشتم امکان گرفتن hpv برای من که رحم و دهانه رحم ندارم هست؟

پاسخ مدیر 1403/02/05

در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد است . امکان ابتلا هست

سوال 1403/01/26

وقت بخیر من باکره هستم هیچ رابطه خارج از عرف هم نداشتم نامزد دارم که ۶ساله با هم هستیم از ایشون هم خیالم راحته که تو این مدت اصلا با کسی دیگه ای نبوده اما یه ضایعات مشکوکی در لابیا دیدم یه دکتر زنان گفتند که چیز خاصی نیست اما نظر یه پزشک دیگه این بود ک hpv هست،حالا با توجه به اینکه امکان پاپ اسمیر وجود نداره برای اطمینان امکان نمونه گیری از خود ضایعه وجود داره؟

پاسخ مدیر 1403/01/26

بله ممکن است

سوال 1403/01/20

پونزده ماه پیش پاپ اسمیر و اچ پی وی در آزمایشگاه شما انجام دادم و منفی بود. پزشک زنان گفتند هر سه سال تکرار بشه. اما نگرانم که منفی کاذب بوده باشه. لازمه سالانه تکرار بشه ؟

پاسخ مدیر 1403/01/20

نگران نباشید

سوال 1403/01/15

سلام وقت بخیر. از کجا میتونیم تست hpv که دادیم fda approved هست یا نه؟ به نظرتون ممکنه نتیجه آزمایش به اشتباه مثبت بشه؟

پاسخ مدیر 1403/01/15

بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد).

سوال 1402/12/22

سلام من دو سال پیش زگیل داشتم فریز کردن دوسال خوب بود تا اینکه دوباره در اومد مجدد فریز کردم این بار بعد از یک ماه دوباره در اومد رفتم تست پاپ اسمیر دادم که مشخص شده از چه نوعی من بعد از اینکه فریز کردم سه ساعت بعدش آزمایش پاپ اسمیر دادم بهم گفتن امکان داره جواب دهی دقیق نباشه الان خیلی نگرانم چیکار کنم

پاسخ مدیر 1402/12/22

نمونه برداری از خود زگیل جواب دقیق تری خواهد داشت.

سوال 1402/12/22

سلام میخواستم بدونم تست اچ پی وی که شما انجام میدین چقدر میشه بهش اطمینان کرد؟

پاسخ مدیر 1402/12/22

تست های ما کاملا قابل اعتماد و FDA APPROVED می باشد

سوال 1402/12/22

سلام وقت بخیر، آقای دکتر یه سوال درمورد کلپوسکوپی داشتم، اینکه من یک روز قبل از کلپو نوبت لیزر داشتم و از مواد روان کننده استفاده کردن، با توجه به اینکه نباید هیچ پماد و موادی وارد واژن میشد، آیا این ژل که اطراف لبه ها خورد،جواب بیوپسی رو اشتباه میکنه؟ یعنی با وجود لیزری که رفتم ممکنه جواب نمونه گیری کلپوسکوپی اشتباه در بیاد؟ ژل روان کننده تا بالا ها که نرفته!

پاسخ مدیر 1402/12/22

دو روز قبل از کولپوسکوپی نباید از پمادها و داروهای واژینال استفاده کرده باشید. لذا بعید می ئدانم پماد موضعی سطحی مشکلی داشته باشد ولی بهتر است به پزشکتان بگویید

سوال 1402/12/14

با سلام من ۲۴ سالمه دچار اچ پی وی ۱۶ و ۶۸ شدم میخواستم بدونم اینکه میگن اچ پی وی درمان قطعی نداره یعنی چی از طرفی هم میگن حذف میشه یه جا هم خوندم میگن خاموش میشه یعنی ممکنه تا یکسال مثلا جواب اچ پی وی و پاپ اسمیر منفی در بیاد ولی سیستم ایمنیم ضعیف‌شده باشه بیماری برگشته باشه انتقال بدم به فرد دیگه؟ و اینکه آیا تا آخر عمرم ناقل بیماری به شخص دیگه هستم؟ تفاوت اینکه میگن بیماری تو حالت خاموش رفته با حذف چیه؟

پاسخ مدیر 1402/12/14

اگر سیستم ایمنی تان قوی باشد ویروس را به مرور از بدن تان حذف می کند و در صورت حذف آن جواب hpv منفی می شود و دیگر به شخصی انتقال داده نمی شود.

سوال 1402/12/02

سلام وقت بخیر من مبتلا ب hpv16شدم و الان کولپوسکپی انجام دادم منتظر جوابشم سوالم اینه من با تزریق واکسن خوب میشم و اینک همسرم باید تست بده با فقط اونم واکسن بزنه و اینکه چجوری بدونم چقد وقته مبتلا شدم راهنمایی کنید لطفا

پاسخ مدیر 1402/12/02

راهی برا تعیین مدت ابتلا نیست . خیلی از موارد HPV به مرور زمان توسط سیستم ایمنی از بدن پاک می شود .در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد است لذا همسرتان هم مبتلا هستند مگر اینکه سیستم ایمنی شان قوی باشد و از بدن شان پاک شده باشد. لذا توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/11/22

سلام ایا حین پریود میشه انکولوژی رحم و واژن انجام داد؟ البته در حد لکه بینی کم و کمرنگه

پاسخ مدیر 1402/11/22

تست پاپ اسمیر یکی از مهم‌ترین آزمایشات غربالگری سرطان دهانه رحم است و توصیه می‌شود که خانم‌ها از سن ۲۱ سالگی به بعد، آن‌را به صورت روتین انجام دهند.ه گفته‌ی پزشکان انجام پاپ اسمیر در پریودی به میزان خونریزی بستگی دارد. تست پاپ اسمیر معمولا یک ارزیابی سیتولوژی مبتنی بر مایع است. به این معنی که سلول‌های دهانه رحم در محلول قرار می‌گیرند و سپس آزمایش می‌شوند. در آزمایشگاه می‌توان سلول‌های دهانه رحم را از خون جدا کرد تا امکان تجزیه و تحلیل مناسب فراهم شود. اما اگر خون بیش از حد در آن نمونه وجود داشته باشد، ممکن است نتایج را مبهم کند. خون زیاد ممکن است برخی از جزئیات سلول‌ها را مبهم کند و نتایج آزمایش را تحت تاثیر قرار دهد.

سوال 1402/10/30

سلام من امروز کولپوسکوپی شدم ولی تایم نشد نمونه رو برسونم ازمایشگاه. تا فردا مشکلی پیش میاد در نمونه یا نه؟

پاسخ مدیر 1402/10/30

بستگی به شرایط نمونه دارد

سوال 1402/10/30

سلام.وقتتون بخیر. میخواستم بپرسم که من دوبار هست که روز ۳یا۴پریودی دچار تورم لابیا ،سوزش و خارش واژن میشم و خونریزیم قطع میشه.دفعه ی اول با تورم لابیاهای خارجی همراه بود و یکسری دونه های ریز که شکل گل کلمی نبودن و شباهتی به زگیل نداشتن اما من احساس کردم که ممکنه تبخال باشن در صورتیکه حتی حالت آبکی یا زخم هم نداشتن، پیش ۴تا دکتر زنان رفتم که به جز یک نفر که گفت ویروس هست و لیزر میخواد ،بقیا گفتن که عفونته و داروهای موضعی و پماد واژینال و مترونیدارول نوشتن. الان دوباره بعد از دفعه ی اول که این اتفاق افتاد ،روز سوم پریودی هستم و دقیقا با همون علائم مواجه شدم اما سوزش و خارش خیلی کمتر و تورم زیاد لابیاها. میشه لطفا راهنماییم کنید که چه تستی باید انجام بدم در هر مرحله؟ در ضمن من فقط با همسرم رابطه داشتم و ایشون هم،و اینکه همیشه روابط با کاندوم بوده ولی قبل از دخول کامل رابطه اورال هم داشتیم.

پاسخ مدیر 1402/10/30

باید متخصص ویزیت کند و درصورت صلاحدید ایشان پنل تست های عفونی گذاشته شود تا دقیق تر بتوان اظهارنظر کرد.

سوال 1402/10/25

سلام خسته نباشید ببخشید من ماه پیش پاپ اسمیر و کولپوسکوپی انجام دادم ماه قبل پریودی سنگینی داشتم ولی الان هنوز پریود نشدم آیا مشکل خاصی هست واینکه در این مدت یکسری داروهای واژینال و خوراکی مصرف کردم ممکنه عقب افتادن پریود بخاطر دارو باشه ممنون از پاسخگویتون

پاسخ مدیر 1402/10/25

احتمال دارد ولی برای اطمینان تست BHCG در خون بدهید

سوال 1402/10/12

سلام خسته نباشید من چند سوال دارم .. من به hpv مبتلا شدم و از نوع ۵۵ در حالی ک شوهرم نوع ۱۶ داشت ... چطور تیپ های ما فرق داره؟ من باکره بودم ک مبتلا شدم .. بعد از ازدواج تست پاپ اسمیر دادم و دکترم گف همه چی نرماله و دیگه برای من کلوپوسکی ننوشتن . ممکنه ک ایشون کوتاهیی کرده باشن ک نگفتن کلپو بدم؟

پاسخ مدیر 1402/10/12

نه هر فردی کاندید کولپوسکوپی نمی شوند .طبق صلاحدید پزشک می باشد. ممکن است سیستم ایمنی قوی بوده و تایپ خاصی از بدن حذف شده در غیر ایصورت زوجین اصولا تایپ های مشترکی دارند چون در روابط جنسی امکان انتقال صد در صد است

سوال 1402/10/02

سلام وقتتون بخیر بنده دوسال پیش دچار زگیل شدم که دکتر زنان با فریز و کرایو برام برداشتن ازمایش پاپ اسمیر و hpv هم هردو منفی شد.من ۶ ماه تحت نظر دکتر بودم الان بعد دوسال ایا ممکنه بیماری برگشته باشه و مثبت شده باشه؟من چیکارباید بکنم؟جای نگرانی هست؟

پاسخ مدیر 1402/10/02

اگر رابطه مشکوک دیگری نداشته اید خیر جای نگرانی نیست

سوال 1402/09/29

سلام، ۳۲ سال سن دارم و ۱۰ ماه است که رابطه دارم، پاپ اسمیر من نرمال است اما hpv66 شناسایی شده است و پایین جواب نوشته نشده FDA-approved لازم است دوباره جای دیگه تکرار بشه؟ و اینکه ممکنه تست کولپوسکوپی مثبت بشه؟

پاسخ مدیر 1402/09/29

نگران نباشید . خیر نیاز نیست و تا جواب کولپوسکوپی صبر کنید .

سوال 1402/09/23

من اچ پي وي ١٦ دارم خيلي نگرانم . ايا درمان ميشم و اچ پي وي منفي

پاسخ مدیر 1402/09/23

طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، توصیه می شود . برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/09/22

سلام من hpv تایپ 67 دارم خطرناکه ؟ خیلی نگرانم.

پاسخ مدیر 1402/09/22

به روش آزمایش دقت کنید ببینید که نوشته شده است که FDA approved است یا خیر؟

سوال 1402/09/21

سلام وقت بخیر من حدود ۲ سال پیش در آزمایشگاه شما متوجه شدم به hpv از نوع other high risck مبتلا هستم و نتیجه پاپ اسمیر هم HSIL 2 بود که جراحی کونیزاسیون انجام دادم. و الان جواب hpv منفی شده و پاپ‌اسمیر نرماله‌. آیا ویروس به طور کامل از بین رفته یا اینکه فقط خاموش شده و اگر سیستم ایمنی ضعیف شه فعال میشه؟آیا هم در ناحیه دهان و هم واژن برای همیشه از بین رفته؟

پاسخ مدیر 1402/09/21

بله منفی شده اید و جای نگرانی نیست. غربالگری های روتین را انجام دهید

سوال 1402/09/16

سلام وقت بخیر. دلیل اینکه چندبار به سویه های مختلف اچ پی وی مبتلا میشیم به خاطر خیانت مکرر همسر هست یا ممکنه به درستی آزمایشگاه تشخیص نداده باشه؟؟ ممنون میشم جواب بدید.

پاسخ مدیر 1402/09/16

تقاضای تست FDA Approved داشته باشین.

سوال 1402/09/16

سلام من پارسال hpv مثبت شدم و تو کولپوسکوپی. تغییرات سلولی نشون داد گارداسیل ۴ زدم متاسفانه جدی نگرفتم و برای ادامه پروسه درمان نرفتم،الان ۳ ماهه بدون وقفه ترشحات پنیری و عفونت مداوم دارم و بوی خیلی بو و آزار دهنده ای میاد ازم،واقعا ترسیدم ناراحتم نمیدونم چیکار کنم،میترسم پیگیری کنم

پاسخ مدیر 1402/09/16

حتما ویزیت متخصص زنان و زایمان شوید نیاز به بررسی بیشتر دارد

سوال 1402/09/15

سلام وقت بخیر ۴۰ ساله هستم چند وقت پیش در ناحیه پرینه و مقعد متوجه چند تا زائده شدم فورا تست پاپ و اچ پی وی مورد تایید FDA رو انجام دادم و جواب منفی شد الان یعنی من زگیل تناسلی ندارم؟پس اون زائده ها چی هستن لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ مدیر 1402/09/15

باید توسط متخصص پوست بررسی شوند و در صورت نیاز از زگیل ها نمونه براداری شود

سوال 1402/09/11

سلام و وقت به خیر، من در سال 1400 اچ‌پی‌وی 31 و 42 داشتم و تست پاپ‌اسمیرم نرمال بود و کولپوسکوپی انجام دادم و نتیجه cin1 بود که مجدد شش ماه بعد کولپوسکوپی انجام دادم و بعد از آن دکترم گفتند که یک سال دیگه پاپ‌اسمیر و اچ‌پی‌وی بدهم، سال 1401 مجددا آزمایش اچ‌پی‌وی و پاپ‌اسمیر دادم و جواب هر دو منفی بود، لطفا میفرمایید تا چه زمانی باید مجدد هر دو آزمایش پاپ‌اسمیر و اچ‌پی‌وی را بدهم. سپاس از راهنمایی شما.

پاسخ مدیر 1402/09/11

تستی تحت عنوان تست غربالگری پاپ اسمیر داریم که طبق الگوریتم کشورها انجام می‌شود. گفته می‌شود در زنانی که فعالیت جنسی را آغاز کرده‌اند،دو سال بعد از آغاز فعالیت جنسی، انجام تست پاپ اسمیر باید آغاز بشود و مطابق با پروتکل‌های استاندارد ادامه پیدا بکند. اینکه شما بعد از آغاز به انجام تست پاپ اسمیر در چه فاصله‌هایی باید این تست را تکرار کنید به سن شما و پاسخ نمونه قبلی شما بستگی دارد. بهتر است که این توالی را از پزشک خود سوال کنید.

سوال 1402/09/08

سلام خانم ۵۶ساله یائسه هستم hpv67 وcin1هستم آیا ۶۷ نوع خطرناک هست و با توجه به سنم باید چه درمانی انجام دهم.ممنون

پاسخ مدیر 1402/09/08

جزو تایپ های پرخطر است . توجه شود که اکثریت قریب به اتفاق موارد CIN I پسرفت کرده و بهبودی حاصل می شود لذا گر جواب CIN هم بدست آید تا مرحله کانسر سرویکس خیلی راه مانده است و جای نگرانی وجود ندارد چون در این مراحل کاملاً قابل کنترل و درمان می باشد. تحت نظر پزشک باشید درمان های لازمه و غربالگری را انجام دهید

سوال 1402/09/08

سلام وقت به خیر من ۷ ماه پیش متوجه یکسری برآمدگی در ناحیه تناسلی شدم دکتر نمونه برداری کردن و جواب پاتولوژی درماتیت حاد بود بعد از دو هفته دوباره متوجه برآمدگی های بیشتری شدم و دوباره نمونه برداری کردن و جواب همون آزمایشگاه و همان دکتر شد زگیل تناسلی میخواستم بدونم ممکنه زگیل در نمونه ی اول تشخیص داده نشه؟

پاسخ مدیر 1402/09/08

گاه به دلیل نمونه گیری محتل است

سوال 1402/09/06

سلام وقت بخیر، پاپ اسمیر بدون مشکل ولی hpv از نوع LR42 نیاز به کولپوکسی دارد ؟

پاسخ مدیر 1402/09/06

جواب آزمایشتان را برای دایرکت اینستاگرام نیلو بفرستید تا دقیق تر پاسخگو باشم

سوال 1402/08/28

سلام میخواستم ببینم بعد از ۲ هفته که از عمل لیپ بگذرد امکان برقرار کردن رابطه هست؟

پاسخ مدیر 1402/08/28

بله ولی نظر پزشک تان براساس شرایط تان حائز اهمیت است

سوال 1402/08/23

سلام من ۳۹ سالمه چند وقت پیش طی دو روز با دوست پسرم سکس بدون کاندوم داشتم بعدش ایشون گفتن چند ماه پیش زگیل تناسلی داشتن ولی الان ندارن...من استرس گرفتم بعد از ده روز از رابطه جنسیمون رفتم تست پاپ اسمیر و تست hpv رو همزمان دادم هر دو منفی بود سوالم اینه بعد از ده روز رفتم زود نبوده سوال بعدیم اینه هر دو منفی بودن تستا من دیگه نباید نگران باشم لطفا جواب بدید

پاسخ مدیر 1402/08/23

بلافاصله بعد از سکس مشکوک چنانچه منقل شده باشد می توان HPV را بررسی کرد. لذامی توان به جواب اعتماد کرد

سوال 1402/08/23

سلام خسته نباشیدمن ۳۵ساله هستم به تازگی پاپ اسمیردادم ودرجواب سلول غیرطبیعی مشاهده شده والتهاب خفیف وعفونت زنان دارم متخصص برام کولپوسکوپی نوشته خیلی نگرانم وغصه میخورم،پاپ اسمیررادرروز۱۱قاعدگی دادم میشه راهنمایی بفرمایید.ممنون

پاسخ مدیر 1402/08/23

نگران نباشید برای بررسی بیشتر و پیشگیری لازم است .

سوال 1402/08/11

سلام .خانم ۲۷ساله هستم.من از دو سال پیش پارتنر جنسی نداشتم ولی مدام دچار عفونت زنان میشدم و انتی بیوتیک مصرف میکردم، خوب میشدم و دوباره عفونت میگرفتم.تست پاپ اسمیر دادم و زده بود مقداری inflammation :severeهمون دو سال پیش تست hpvمادرم مثبت در اومد به دو نوع low riskدچار بود کرایو کرد و قرص پاورفیت و اهن و امپول بیوتین امسال جوابش منفی شدو ضایعه ‌گوشتی هم داشت.امسال پدرم دچار ضایعه شد و زگیل های گل کلمی رفتن کرایو .قرص پاورفیت دکتر دادن و رو به بهبودن.چون با خانواده زندگی میکنیم خوب نشدن عفونتم و این مسئله که همه داریم دچارش میشیم باعث شد مجدد تست پاپ اسمیر و hpvبدم .پاپ اسمیر inflammation:severe و inflammation :includes typical repairبود تست hpv هم hpv by DNA Analysis.sample:liquid based cytology و posetive56,89هست.دو ماهه که متوجه شدم.خیلی استرس دارم ،چون امسال میخواستم مهاجرت کنم و نکردم .امکانش هست بگید زدن واکسن کمکی میکنه؟اینکه ۹گانه بزنم بهتره یا چهار گانه ؟؟؟چون یکی از type ها ۵۶بود که پر خطره .(البته من اصلا ضایعه گوشتی ندارم)

پاسخ مدیر 1402/08/11

زدن واکسن توصیه می شود .به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. به توصیه ذیل نیز دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کل م و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است. در ارتباط با واکسن ها نیز واکسن 9-valent ( نه گانه )آمریکایی بهتر است و در صورتیکه پیدا نکردید واکسن چهارگانه را بزنید.

سوال 1402/08/11

سلام، من یه ازمایشگاه دیگه تست دادم، زده hpv های ریسک نوع ۱۸ مثبت. ریسک پایین منفی،ولی توی ازمایش نزده بر اساس FDA .ممکنه جواب خطا داشته باشه و من نیاز باشه دوباره ازمایش بدم؟

پاسخ مدیر 1402/08/11

نیاز نیست . بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1402/08/05

در رابطه جنسی سطحی با تعداد کم و با فرد مبتلا به hpv بودم . من چه آزمایشی باید بدم ؟ مجرد و باکره هستم

پاسخ مدیر 1402/08/05

تست FDA APPROVED HPV باید بدهید و به علت باکره بودن از کاف واژن نمونه گرفته می شود

سوال 1402/08/05

سلام من خواستگارم رو بخاطر اینکه دوتا زگیل یکی پایین بیضه و دیگری ران داشت فرستادم دکتر و تشخیص دکتر hpv بود و الان تستی که با گوش پاک‌کن رو زگیل میزنن رو داده که نتیجه نیومده هنوز. چقدر احتنال میره که زگیل نباشه؟؟ و چون ما هنوز ازدواج نکردیم، اصلا ازدواج کار درستیه؟

پاسخ مدیر 1402/08/05

در ارتباط با درستی ازدواج مساله را مشاور باید بررسی ککند . در ارتباط با زگیل باید تست FDA APPROVED HPV بدهند

سوال 1402/08/04

سلام من ایران زندگی میکنم و دختر هم هستم فقط رابطه تماسی اونم با یک نفر داشتم یبار رفتم دکتر فقط روی سطح بالای تناسلیم دوماهه دوتا دونه گوشتی هست که دکتر اول گفت hpv نوع ۶ و ۱۱ هست اون فرد هم تست داد اما هیچ بیماری نوعی رو نداشت و دکتر دوم بهم گفت اون فقط یه نوع التهاب پوستیه و hpv تو سطح خارجیه ناحیه تناسلیت هست الان سوالم اینه درسته واقعا؟ و اینکه من الان با یه دستگاه اونارو حذف کردم میخواستم بدونم ممکنه ویریوس توی بدنم هنوز باشه؟

پاسخ مدیر 1402/08/04

تست FDA APPROVED برای HPV بدهید تا مطمئمن شوید مبتلا هستید یا نه

سوال 1402/07/15

سلام حدود دو هفته است مبتلا ب این مورد اچ پی وی شدم از تایپ 45و 54 پزشک زنان فقط ی سونو واژینال انجام داد و کولو رو گفت نیازی نیست و بهم زینک هگزایم و پاورفیت داد و گفت تا ظ6 ماه داروها رو‌تکرار کن و تست اچ پیوی بده من خیلی نگرانم و هزینه خرید ولکسن واقعا بالاست ایا برم پیشدکتر دیگری ؟ لطفا راهنماییم کنید ممنون از پاسختون

پاسخ مدیر 1402/07/15

به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد. به توصیه ذیل نیز دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کل م و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1402/06/08

سلام روزتون بخیر.من hpvنوع ۵۱ داشتم و دکتر ازم کلوپوسکوپی گرفتن.الان یک ماه و خورده ای میگذره من حس جنسیم خیلی کاهش پیدا کرده و هنگام رابطه خیلی اذیت میشم

پاسخ مدیر 1402/06/08

پس از کولپوسکوپی استراحت خاصی نیاز نیست مگر اینکه در حین کولپوسکوپی برای شما بیوپسی رحم (برداشتن تکه ای از بافت جهت انجام آزمایشات بیشتر) انجام شده باشد و اگر بیوپسی برای شما انجام نشده باشد، می توانید به فعالیت های روزانه خودتان ادامه دهید. ۱- اگر بیوپسی برای شما انجام شده باشد، نیاز است که فعالیت خود را محدود کنید تا دهانه رحم شما بهبود یابد. ۲- حداقل برای یک تا دو هفته چیزی را داخل واژن خودت نکنید. ۳- همچنین یک الی دو هفته (بسته به نوع بیوپسی) رابطه جنسی واژینال نداشته باشید. ۴- به مدت یک الی دو هفته از دوش واژن یا تامپون استفاده نکنید. معمولا یک تا دو هفته طول میکشد تا دهانه رحم شما بهبود یابد، برای کاهش ریسک ابتلا به عفونت، در طی این مدت از رابطه جنسی واژینال یا استفاده از تامپون خودداری کنید. بهتر است در طی این مدت از پدهای بهداشتی روزانه استفاده کنید و پس از خیس شدن آنها را حتما تعویض کنید. توجه داشته باشید که بعد از یک ماه شرایطتان باید نرمال شده باشد احتمال زیاد بیشتر مساله ترس یا روحی هست که باید بررسی شود

سوال 1402/06/08

سلام مجدد، من تمتم مقالات شما رو مطالعه کردم، و خیلی ممنونم بابت سایت خوبتون، در مقالاتتون گفتید که د ر90 درصدموارد 18 ماه طول میکشه ویروس از بدن پاک شود، ایا این زمان با احتمان سین شدن و عفونت گفته شده یا در صورت وجود عفونتو سین شدن زمان افزایش پیدا میکنه؟ متاسفانه اچ پی وی من از نوع 16 و سین 1 شده و نگرانم که خیلی طول بکشه تا پاک بشه؟

پاسخ مدیر 1402/06/08

به طور کل فرد به فرد با توجه به سیستم ایمنی ، شدت ویروس و ... شرایط متفاوت است. . برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کل م و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1402/06/06

سلام وقت بخیر من ۲۵ سالمه و دچار اچ پی وی تایپ ۵۳و ۴۲ هستم با عفونت شدید تو پاپ. من حدود سه ماه آینده میتونم واکسن ۹ ظرفیتی تهیه کنم بنظر شما آیا فاصله سه ماهه ممکنه باعث تغییر تایپ ویروس به نوع پرخطر تر بشه؟ یا جهش پیدا کنه؟ اگه رابطه ای نداشته باشم طی سه ماه میتونم این مدت رو صبر کنم تا واکسن تهیه کنم؟

پاسخ مدیر 1402/06/06

باید پزشکتان نظر دهند . این زمان تایپ ویروس را تغییر نمی دهد ولی به جهت عفونت توصیه می شود حتما طبق صلاحدید پزشک تان عمل کنید

سوال 1402/05/23

سلام وقتتون به‌خیر. آیا با معاینه داخل مطب می‌شه hpv رو تشخیص داد؟ من همسرم پیش دکتر رفته و دکتر بهش گفته واژنت پُر از ویروس hpv هستش و براش پاپ اسمیر نوشته. از اون روز واقعا زندگی نرمالی بخاطر استرس نداریم.

پاسخ مدیر 1402/05/23

ممکنه از روی ظاهر و زگیل تشخیص داده باشند.که محتمل است . ولی بهتر است تست HPV PCR بذهند. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است).

سوال 1402/05/21

سلام من تست اسمیر دادم نوشته التهاب شدید پارسال اردیبهشت فریز انجام دادم ولی هنگام نزدیکی لکه بینی دارم الانم تست hpv دادم هنوز جوابش نگرفتم خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید

پاسخ مدیر 1402/05/21

لکه بینی و درد خود می تواند نشان دهندهی وجود عفونت یا ویروس در بدن باشد . لطفا جواب آزمایشتان را دقیق برایم ارسال کنید تا با دقت پاسخگو باشیم و نظر دهیم

سوال 1402/05/17

سلام خسته نباشید . من مبتلا به hpv ژنوتایپ ۶ هستم . رابطه آنال و اورال داشتم . آیا در صورت وجود ضایعه در مقعد و حلق ،امکان سرطانی شدنش با توجه به اینکه تایپ کم‌خطر هست وجود دارد؟

پاسخ مدیر 1402/05/17

HPV6 و HPV11 شایعترین HPV کم خطر در انسان هستند و عمدتا مسئول ایجاد زگیل های تناسلی هستند. اچ پی وی نوع 6 در 80٪ موارد در افراد کم توان ایمنی عامل ایجادکننده است ، در حالیکه در افراد مبتلا به سیستم ایمنی فاقد فشار خون گزارش شده است که HPVl1 غالب است. این تومورهای خوش خیم در آنوژنیتالیای داخلی و خارجی ایجاد می شوند و یا به صورت زگیل هایی مانند گل کلم ظاهر می شوند ، که به آنها Condylomata acuminata (CA) گفته می شود یا به عنوان زگیل های مسطح ، معمولاً در صورت ایجاد عفونت در داخل بدن ، وجود دارد. معمولاً بدون علامت هستند اما گاهی همراه با خارش ، سوزش یا خونریزی هستند. با این حال ، آنها باعث اختلالات روانشناختی عمده می شوند و بسیار عفونی هستند. تکامل آنها متغیر است ، که منجر به رشد ، پایداری یا رگرسیون خود به خودی می شود. گفته می شود که زگیل های تازه توسعه یافته بیشتر مستعد بازگشت خود به خود هستند اما هنوز به اثبات قطعی نیاز است.برای جلوگیری از سرطان دهانه رحم واکسن هایی علیه HPV نوع 6 ، 11 ، 16 و 18 ساخته شده است

سوال 1402/05/12

سلام وقت بخیر من ۳۱ سالمه و یک ماهه دو سه تا زگیل به شکل های مختلف در خارج از دهانه رحم روی اندام تناسلی ام دراومده فقط با همسرم رابطه داشتم و قبلا هم هیچ رابطه ای نداشتم همسرمم همینطور.تست پاپ اسمیر دادم فقط التهاب متوسط نشون داده.بسیار افسرده شدم و میترسم .دکتر زنان هم نتونست دقیق بگه که زگیل تناسلی هست یا نه .حتما نیازه که آزمایش های دیگه بدم یا با خوردن مکمل تقویت سیستم ایمنی میشه کفایت کرد ؟ محلول tca نیز دادن اما چون عادت ماهانه هستم نزدم.خیلی حساس هستم و میترسم .

پاسخ مدیر 1402/05/12

برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است.

سوال 1402/04/24

سلام روز بخیر.من 32 سالمه و 6 ماه پیش متوجه شدم HPV 31 , 53 هستم ،تا الان دو بار کولپوسکوپی شدم که بار دوم بیوپسی کردن،واکسن آمریکایی گارداسیل سه دوز رو زدم و دکترم گفت من چیزی نمیبینم توی کولپوسکوپی فقط بیوپسی برا اطمینانه.جواب بیوپسی هنوز نیمده خییییلی استرس دارم و اینکه قصد بارداری دارم اولاَ بارداری برای این مورد خطرناک نیست؟ و اینکه اگر جواب بیوپسیم خوب نباشه چیکار باید انجام بدم و تا آخر عمر همش باید بیوپسی بشم؟؟ الان که متوجه شدم به جز تزریق واکسن باید چه دارویی بخورم ؟ برای سیستم ایمنی هم قرص پاور فیت میخورم

پاسخ مدیر 1402/04/24

نگران نباشید . در خیلی از موارد خود سیستم ایمنی بدن را از ویروس پاک می کند . فقط زمان بر است و بستگی به نوع ویروس و سیستم ایمنی تا دارد .به طور کل توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/04/22

سلام و خداقوت.حدود سه ساله متارکه کردم و هیچ رابطه‌ای نداشتم،حدود شش ماه قبل متاسفانه تو یک آرایشگاه غیربهداشتی اپیلاسیون انجام دادم که دچار عفونت شدید شدم.تست پاپ اسمیر دادم و بعد هم hpv ک از نوع۴۵ داشتم وکلپوسکپی انجام دادم و دکتر گفتن خیلی خفیف درگیر سرطان شدم و یک سری دارو تقویتی دادند و گفتند یک سال بعد مجدد تمامی آزمایشات رو تکرار کنم.سوال من اینه آیا من از همسر سابقم گرفته بودم(همسرم زگیل تناسلی داشتن ک البته اون زمان اصلا اطلاعاتی در این زمینه نداشتم)یا به خاطر لیزر و اپیلاسیون ویروس ب بدنم منتقل شده باشه؟

پاسخ مدیر 1402/04/22

احتمال انتقال از طریق لیزر و اپیلاسیون به شدت کم می باشد و تقریبا در بالای 97 درصد موارد از طریق روابط جنسی می باشد

سوال 1402/04/07

سپاس فراوان از مطالب خوب شما درباره کلپوسکوپی و hpv - gynecologist.top

پاسخ مدیر 1402/04/07

سلامت و پایدار باشید

سوال 1402/04/03

سلام وقت بخیر من hpv16 دارم و cin2 هستم دکتر گفته بتید عمل لیپ انجام بدم نگرانم میشه راهنمایی کنید

پاسخ مدیر 1402/04/03

نگران نباشید.روش لیپ (LEEP) یا برداشتن الکتریکی حلقه ای یکی از رایج ترین اقدامات درمانی برای دیسپلازی دهانه رحم (سلول های پیش سرطانی سرویکس) به شمار می ‌آید. توجه شود که اکثریت قریب به اتفاق موارد CIN I و حدود دو سوم موارد CIN II و CIN III پسرفت کرده و بهبودی حاصل می شود لذا گر جواب CIN هم بدست آید تا مرحله کانسر سرویکس خیلی راه مانده است و جای نگرانی وجود ندارد چون در این مراحل کاملاً قابل کنترل و درمان می باشد.

سوال 1402/03/24

سلام من عفونت واژن گرفتم چند ماهه هنوز کامل خوب نشدم بعد دو سه ماه زگیل تناسلی گرفتم که رفتم دکتر لیزر کرد برام بعد از استفاده از دارو کرم واژینال و قرص پاپ اسمیر و hpvدادم هنوز جوابش نیومده تازگی احساس میکنم ورودی داخلی مقعدم یک انگشت داخل یک دانه زیر پوستی به اندازه عدس دراومده که زیر پوست جاذبه جا میشه نه درد نه علاعمی داره توی گوگل سرچ کردم نوشته بود ممکنه ایدز باشه یعنی ممکنه ایدز گرفته باشم ؟اگه سرطان دهانه رحم داشته باشم باید چیکار کنم واکسن تاحالا نزدم

پاسخ مدیر 1402/03/24

توصیه می شود ویزیت متخصص زنان و زایمان شوید در صورت لزوم نمونه گرفته و مورد بررسی توسط آزایشگاه قرار م یگرد .

سوال 1402/02/20

سلام روز خوش من پیش دکتر معاینه شدم که بهم گفت زگیل تناسلی دارم ولی سال پیش واکس گارداسیل تمام نوبت هارو زده بودم برام تست پاپ اسمیر انجام داد که جواب نیومده هنوز ولی برام فریز همون جلسه اول انجام داد و چون گفت دونه ها داخلی هم بوده از رابطه جنسی بوده و شریک من هم داره ولی اون تست داده منفی بوده چطور ممکنه؟

پاسخ مدیر 1402/02/20

ممکن است سیستم ایمنی شان قوی بوده و بدن پاک کرده باشد .

سوال 1402/02/17

سلام. من دو سال پیش متوجه شدم که اچ پی وی مثبت هستم. و چون ۱۶ و ۱۸ مثبت نبود ،واکسن چهار ظرفیتی هم تزریق کردم. و بعد از اون واکسن چهار بار دیگه هم تست دادم که هر سری تایپ های متفاوتی نشون میداد . الان که ششمین تست اچ پی وی دادم، زده که ۱۶ مثبت هستم. چجور ممکنه با تزریق واکسن که دو سال پیش زدم ،و چند بار تو این مدت تست دادم و ۱۶ منفی بوده، الان ۱۶ مثبت شدم؟

پاسخ مدیر 1402/02/17

توجه داشته باشید که تزریق واکسن به معنی معاف شدن فرد از غربالگری روتین کانسر نیست، زیرا امکان آلودگی با سایر ژنوتیپ های HPV همچنان وجود دارد و بعلاوه تاثیر واکسن در مواردیکه بصورت کامل تزریق نشده و یا بعد از آغاز تماس جنسی انجام شده است، کاهش می یابد. توجه داشته باشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد

سوال 1402/02/17

با سلام و تشکر ویژه بابت وقتی که برای پاسخ گویی میگزارید من و همسرم هر دو مبتلا به hpv شدیم(16.18 نیست البته) در حال حاضر پاورفیت و زینک استفاده میکنیم و واکسن هم زدیم ...بفرمایید برای تقویت سیستم ایمنی بدنمون چه توصیه هایی دارید ؟

پاسخ مدیر 1402/02/17

. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/02/15

سلام ، ببخشید من نمونه thin prep به آزمایشگاه شما دادم ، جواب کوتست الان دریافت کردم نرمال بود، قبل پاپ اسمیر چند مرتبه دستشویی رفتم و با آب خودمو شسته بودم این باعث تداخلی در آزمایش شده؟

پاسخ مدیر 1402/02/15

بهتر بود که شنویید . موارد مهم برای انجام تست پاپ اسمیر عبارتند از : 72 ساعت قبل از انجام آزمایش، واژن را از داخل با آب یا مواد ضد عفونی کننده نشویید. از نمونه برداری در دوران قاعدگی، خونریزی فعال یا دوره های التهاب خودداری کنید. بین روزهای 12تا 18 سیکل قاعدگی بهترین زمان برای انجام این آزمایش است. حداقل 24 ساعت قبل از نمونه گیری رابطه جنسی نداشته باشید. یک هفته قبل از نمونه گیری از استفاده از ژل، کرم و داروی واژینال خودداری کنید. 48 ساعت قبل از نمونه گیری از تامپون و اسفنج های ضد بارداری استفاده نکنید. انجام این آزمایش در سه ماهه اول بارداری بی خطر است. انجام این آزمایش حداقل 8 هفته پس از زایمان بی خطر است. مدت زمان دو امتحان متوالی باید بیش از 8 هفته باشد.

سوال 1402/02/06

سلام من پارسال تست دادم و گفتن ویروس شماره 66 دارم آیا ممکنه سرطانی بشه؟ و اینکه میشه قطعا بگیم از روابط جنسی پرخطر این منتقل شده؟

پاسخ مدیر 1402/02/06

راه انتقال در واقع روابط جنسی می باشد . توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکس را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1402/01/20

سلام. من Hpv تایپ 58 دارم. 5 ماه پیش آزمایشم نشون داد که دارم. کارهای لازم رو انجام دادم. الان 5 ماه گذشته . آیا انجام تست hpv لازمه؟ و آیا میتونم رابطه جنسی داشته باشم؟ یا انتقال دهنده هستم؟ اگر جواب تستم الان منفی بشه کاذبه یا واقعی؟

پاسخ مدیر 1402/01/20

برای اطمینان از پاک شدن ویروس توصیه می شود مجدد تست بدهید .زان می برد تا ویروس از بدن حذف شود در غیر اینطورت توصیه یم شود با پوشش رابطه داشته باشید .

سوال 1401/11/27

سلام من بالای مقعدم یک دونه ریز زده که یکسالی هست آزمایش پاپ اسمیر دادم جواب منفی بود و سالم بودم ، به نظرتون تست hpv هم بدم ؟

پاسخ مدیر 1401/11/27

متخصص پوست باید ظاهر دانه را ببینند و نظر دهند که چه تستی نیاز است .

سوال 1401/10/20

سلام وقت بخیر من چند ساعت قبل از تست پاپ اسمیر برای سوزش واژنم داخل وان آب نمک نشستم آیا در جواب تاثیری داره؟

پاسخ مدیر 1401/10/20

تست پاپ اسمیر به‌منظور شناخت زودرس سرطان دهانه رحم انجام می‌شود و به‌علاوه در زمان انجام آن می‌توان به التهاب دهانه رحم و عفونت‌های آن نیز پی برد.شرایط ان بدین صورت است که : 72 ساعت قبل از انجام آزمایش، واژن را از داخل با آب یا مواد ضد عفونی کننده نشویید. از نمونه برداری در دوران قاعدگی، خونریزی فعال یا دوره های التهاب خودداری کنید. بین روزهای 12تا 18 سیکل قاعدگی بهترین زمان برای انجام این آزمایش است. حداقل 24 ساعت قبل از نمونه گیری رابطه جنسی نداشته باشید. یک هفته قبل از نمونه گیری از استفاده از ژل، کرم و داروی واژینال خودداری کنید. 48 ساعت قبل از نمونه گیری از تامپون و اسفنج های ضد بارداری استفاده نکنید. انجام این آزمایش در سه ماهه اول بارداری بی خطر است. انجام این آزمایش حداقل 8 هفته پس از زایمان بی خطر است. مدت زمان دو امتحان متوالی باید بیش از 8 هفته باشد.

سوال 1401/08/29

سلام وقت بخیر، ببخشید من تست پاپسمیر دادم و التهاب دارم نیاز هست تست hpv بدم؟

پاسخ مدیر 1401/08/29

به طور کل توصیه می کنم به این نکات دقت کنید. برای پیشگیری و یا حتی مراحل درمان HPV توجه به نکات ذیل مهم است: 1- تجویز واکسن را توصیه می کنم ، چرا که واکسن حداقل جلوی آلوده شدن شما به چند ژنوتایپ شایع HPV را گرفته و در افراد HPV مثبت از آلودگی مجدد آنها به سایر ژنوتایپ های شایع HPV جلوگیری می کند. 2- به نکات ذکر شده در مقاله " مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV " در همین وب سایت توجه کرده و تا حتی الامکان ایمنی تان را تقویت کنید. این نکات سبب می شود که عفونت HPV پایدار نشود و زودتر توسط بدن پاک شود (مهمترین علت ایجاد کانسر در HPV وجود عفونت پایدار توسط این ویروس می باشد). نظیر: - عدم استعمال دخانیات، - عدم استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)، - انجام تست از ترشحات واژن و دهانه رحم برای تشخیص عفونت های کلامیدیا، HSV type II و یا HIV (امروزه یک پانل برای 11 میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت های منتقله از طریق تماس جنسی (STDs) طراحی شده است که بطور همزمان همه میکروارگانیسم های ایجاد کننده این عفونت ها را شناسایی کرده و با درمان اختصاصی آنها زمینه عفونت در محیط واژن و دهانه رحم را از بین برده و در نتیجه از پایدار شدن HPV جلوگیری می کند. چرا که دیده شده است HPV در محیطی که عفونی می باشد رشد و نمو بهتری پیدا می کند تا در یک محیط سالم در ناحیه واژن و دهانه رحم. - فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و غنی از فولات یا ویتامین B9 که رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد (توجه شود که این نکته در مورد مصرف قرص های اسیدفولیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است). بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود. - تشخیص و درمان همزمان عفونت در همسر. - مصرف قهوه گانودرما (هنوز نیازمند مطالعات مبتنی بر شواهد بیشتری برای اثربخشی آن است

سوال 1401/07/12

سلام من اچ پی وی نوع ۱۸ با ۶۶ دارم.جواب کولپوسکوپی اومده نوشته CIN1 الان چیکار کنم چطوری جواب آزمایش بفرستم ببینید. ممنونم

پاسخ مدیر 1401/07/12

برای دایرکت اینستاگرام نیلو ارسال کنید

سوال 1401/06/27

سلام من مبتلا ب hpv نوع ۶ هستم ک بعد از ازمایش مشخص شد ک مقعد و واژنم هم درگیر شده پاپ اسمیرم هم التهاب متوسط نشون داد پزشکم گفت ک بهتره برم کولپوسکوپی بدم ک رفتم و انجام دادم همان روز دکتر سه بسته قرص مترونیدازول و دو بسته داکسی ۱۰۰ بهم دادن و نمونه برداری انجام شد و بعد گفتن ک تو جوابت نوشته ک hpv روی التهابت اثر گذاشته اما بدخیم نشده و حتما باید تا چهار سال کولپوسکوپی بدی و سال چهارم از همه مهمتر است این یعنی من الان مشگل حادی دارم؟

پاسخ مدیر 1401/06/27

خیر این به معنی مشکل دار بودن نیست بلکه به معنی بررسی و پیگیری بیشتر در ارتباط با این التهاب می باشد که شرایط آن را در طولانی مدت ارزیابی نموده و اگر مشکلی بود سریع تر متوجه شوید .

سوال 1401/05/29

سلام وقت بخیر اگه جواب پاپ اسمیر بد باشه تماس میگیرند که دوباره تست بدهیم؟

پاسخ مدیر 1401/05/29

گاهی نیاز تکرار نمونه می باشد و دلیلی بر خوب نبودن جواب آزمایش یا مشکل دار بودن نیست نیاز به نمونه بهتر برای جواب مطمئن تر می باشد .. نگران نباشید

سوال 1400/12/22

سوال: سلام وقت بخیر من شب قبل از اینکه تست پاپ اسمیر بدم از پودر موبر استفاده کردم آیا تاثیری در نتیجه پاپ اسمیرددارد ؟

پاسخ مدیر 1400/12/22

جواب: خیر تاثیری ندارد.

سوال 1400/12/12

سوال: سلام من سال ۹۹ روی باسنم یک جوش مانند زد و بزرگ شد رفتم دکتر گفت مشکوک به اچ پی وی آزمایش پاپ اسمیر دادم و اچ پی وی رفتم دکتر گفت منفی شده من واکسن و زدم العا روی کشاله رانم زده رفتم دکتر از جوش نمونه داد گفت مشکوکه العان اچ پی وی دادم باید جوابس بیاد نگرانم منو همسرم باهیچکس رابطه نداشتیم میشه پیجتونو بدید من جوابو براتون بفرستم

پاسخ مدیر 1400/12/12

جواب: نگران نباشید . بله جواب برای دایرکت اینستاگرام ارسال کنید یا در همین پیچ ب بنویسید dr.sarang_younesi@

سوال 1400/12/03

سوال: سلام من نوع ۶ و دارم دکتر گفتن کم خطره ولی من خیلی استرس دارم از نگرانی نه شب دارم نه روز

پاسخ مدیر 1400/12/03

جواب: به روش آزمایش در برگه دقت کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر، بطور کلی روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1400/10/15

سلام، من پارسال از ازمایشگاه پاتولوژی ونک تست hpv دادم و نتیجه به این صورت بود که تیپ 83 با رنگ قرمز به صورت های‌ریسک و تیپ ۲۶ با رنگ زرد به صورت لو ریسک گزارش شده بود! مگه ۸۳ های‌ریسکه؟!

پاسخ مدیر 1400/10/15

جواب: مجددا جواب آزمایشتان را بررسی کنید چراکه بطور کلی روش های FDA approved بدین صورت است که: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر (و امکان تفکیک ژنوتایپ ها وجود ندارد و هرگاه در برگه ای سایر ژنوتایپ های پرخطر مثل 31, 33, و غیره گزارش شود نشان دهنده آن است که روش فوق مورد تایید FDAنمی باشد) 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). بنابراین روش هایی که سایر ژنوتایپ ها را گزارش می کند به احتمال زیاد تاییدیه FDA را نداشته و طبق گایدلاین ASCCP خیلی نباید به جوابش تکیه کرد و نگران اش شد.

سوال 1400/09/15

سوال: سلام وقت بخير من ٣٩ سالمه و ميخوام براي اولين بارداري اقدام كنم معاينه شدم مشكلي نداشتم و تست پاپ اسمير دادم التهاب خفيف دارم(mild) ميخواستم بدونم مشكلي دارم ؟ ممنونم از پاسخگويي شما

پاسخ مدیر 1400/09/15

جواب: التهاب به خودی خود نیازی به درمان ندارد. بلکه در صورت همراهی التهاب‌ با ناهنجاری‌های دیگر، ممکن است در صورت درمان سایر مشکلات، التهاب نیز از بین برود. چنانچه در سلول‌های موجود در پاپ اسمیر التهاب (قرمزی) وجود داشته باشد، بدین معنی است که در پاپ اسمیر شما تعدادی گلبول‌ سفید خون دیده شده است. التهاب دهانه رحم شایع است و معمولاً به معنای وجود مشکل نیست. در صورتی که آزمایش پاپ اسمیر بیانگر التهاب شدید باشد، احتمال آنکه پزشک بخواهد علت را (مثلاً عفونت) پیدا کند، وجود دارد. همچنین ممکن است لازم باشد ظرف شش ماه آزمایش پاپ اسمیر دیگری انجام دهید. تا نسبت به از بین رفتن التهاب و یا ماندگاری آن اطمینان حاصل کنید. Inflammation در آزمایش پاپ اسمیر را می‌توان در بیمارانی با هر رنج سنی مشاهده کرد. و احتمالاً به یک عفونت خوش خیم – از جمله واژینیت کاندیدا – منسوب است . و صرفاً در صورت بروز علائم، بیمار نیازمند درمان است. به‌ علاوه عفونت‌های مقاربتی می‌توانند باعث ایجاد واکنش التهابی در دهانه رحم شده و باید بر این اساس درمان شوند. به طور کل لتهاب خفیف (Mild) در صورتی که در آزمایش پاپ اسمیر وجود التهاب خفیف تشخیص داده شود، بیانگر یک عفونت جزئی و غیر‌نگران‌کننده می‌باشد. چنانچه عبارت Inflammation در آزمایش پاپ اسمیر عنوان شده باشد اما کل اسمیر رضایت‌بخش باشد (با فرض اینکه آزمایش قبلی نرمال و مطلوب بوده)، آزمایش پاپ می‌بایست در سال بعد مجدداً تکرار شود. در صورتی که بیمار HIV مثبت باشد، استثناً باید طی چهار تا شش ماه بعد برای وی پیگیری پزشکی صورت گیرد.

سوال 1400/05/30

سوال: سلام.من hpv تیپ ۳۹ و ۵۶ و ۶۱ رو دارم و تحت درمان هستم و دوره اول واکسن رو تزریق کردم ، یکم سردرگمم ، لطف میکنید منو راهنمایی کنید ... ۱- آیا همسرم هم باید درمان شن و واکسن بزنن؟ ۲- آیا همسرم هم باید درمان رو شروع کنن؟ ۳- اگر همسرم درمان نکنند آیا خطری ما رو تهدید میکنه ؟ و ممکنه بعد از خوب شدنه من ، بازهم من مبتلا بشم ؟ ۳-آیا در حین درمان رابطه جنسی مجاز هست یا باید اجازه بدم که کامل خوب شم ؟ بزرگواری میکنید اگه منو راهنمایی کنید

پاسخ مدیر 1400/05/30

جواب: ببینید که آیا تست تان FDA approved بوده است یا نه ؟ به طور کل روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). . به انواعی از پرخطرها که ژنوتیپ های ریسک دارند مبتلا شده اید. تزریق واکسن تان را کامل کنید. نگران نباشید با تجویز واکسن، تقویت سیستم ایمنی (طی مقاله ای که در همین سایت است) می توانید طی یکسال تا 90% ویروس را از بدنتان پاک کنید. پاک شدن ویروس از بدن تان و با ابتلای همسرتان بستگی زیادی به سیستم ایمنی تان دارد. توجه داشته اشید که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر سرویکس تبدیل نمی شوند. مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است: - طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود. - طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود. - طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود. طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، به خصوص در بیماران مبتلا به HIV، زمان پاکسازی طولانی تر است که باعث پایداری بیشتر عفونت HPV شده و در نتیجه ریسک کانسر سرویکس مهاجم را افزایش می دهد. در روابط جنسی امکان انتقال 100 % می باشد.، اگر قبل از تزریق واکسن نزدیکی داشته اید ، به احتمال زیاد اگر ویروس فعال در بدن شما وجود داشته باشد ، منتقل شده است و دیگر منعی برای نزدیکی ندارید

سوال 1400/04/12

سوال: با سلام ایا فیریز کردن خللی در جواب پاپ اسمیر ایجاد میکند؟ ۹سال پیش فیریز کردم(به دلیل زخم دهانه رحم البته جواب پاپم نرمال بود) وطی این سالها ۶ بار دیگر پاپ انجام دادم که نرمال بود.ایا جوابها قابل لطمینان هستند؟ ممنونم

پاسخ مدیر 1400/04/12

جواب: اگر به روش های معتبر انجام شده باشد بله قابل اعتماد است. فریز کردن تاثیری ندارد.

سوال 1400/04/09

سوال: سلام من یک سال است به اندازه یک فندق بزرگ در دهان رحم نماین شد بار اول خونریزی شدید داشتم بعد با وقتی آمیزش با شوهرم دارم بسیار شدید درد می کند لطفا مرا راهنمایی کنید ممنون

پاسخ مدیر 1400/04/09

جواب: حتما ویزیت متخصص زنان و زایمان شوید.

سوال 1400/03/23

سوال: سلام من hpv پر خطر ۱۶ و۱۸ چندین شماره دیگه ام مثبت هست سه با کولکوسکوپی هر ۶ ماه شدم و هر دفعه سه تا نمونه دکتر برداشته ، که تو جواب آزمایش یکی شماره ۱ و دو تا کمتر از یک بودن، یک سال و نیم از اولین مراجعه ام گذشته به نظر شما تا چه زمانی خوب میشم چون کولکوسکوپی خیلی دردناکه

پاسخ مدیر 1400/03/23

جواب: لطفا جواب کولپوسکوپی تان را به دایرکت اینستاگرام نیلو بفرستید تا دقیق تر راهنماییتان کنم.

سوال 1400/02/04

سوال: سلام.ببخشید من hpv16 و 11 دارم. به چه دکتری باید مراجعه کنم؟ هر ۶ ماه ی بار فقط خودم پاپاسمیر دادم و تست شدم.همین.سعی کردم تو این مدت ایمنی بدنم رو بالا ببرم و عفونت نداشته باشم.

پاسخ مدیر 1400/02/04

جواب: متخصص زنان و یا متخصص پوست .

سوال 1400/01/14

سوال: سلام من خانمی ۲۹ ساله هستم.بعد از اینکه متوجه شدم همسرم روی بدنش زگیل دراورده ب دکتر مراجعه کردم و بعد از آزمایش مشخص شد من هم دچار عفونت hog شدم.کلنوسکوپی انجام دادم و در دهانه رحمم توده مشکوک دیدن ک دکتر تشخیص داد عمل بشم و اون توده برداشته شه.البته دکتر گفت توده پیش بدخیمه و هنوز جای نگرانی نیست. ۴ روزه عمل کردم و الان خونریزی دارم . آیا واقعا جای نگرانی نیست یا من باید نگران باشم و پیگیری کنم؟؟

پاسخ مدیر 1400/01/14

جواب: نگران نباشید ولی در فاصله های زمانی معین بسته به جواب آزمایشتان غربالگری و یا بررسی هایی باید برای اطمینان خاطر انجام شود.

سوال 1399/12/05

سوال: سلام خسته ناشید من تست پاپسمیر دادم جوابش التهاب شدید اومده ودکتر تکرار ازمایش نوشته برای سه ماه بعد می خواستم بدونم دلیل التهاب شدید چی بوده?

پاسخ مدیر 1399/12/05

جواب: رایج‌ترین علت این مشکل، عفونت است. عفونت ممکن است نتیجه‌ی فعالیت‌های جنسی باشد اما این تنها علت التهاب نیست. التهاب دهانه رحم ممکن است حاد یا مزمن باشد. التهاب حاد، مجموعه‌ای از علائم ناگهانی را به همراه دارد و در حالت مزمن، مشکل چندین ماه به طول می‌انجامد. التهاب شدید و حاد دهانه رحم معمولا در نتیجه‌ی عفونت‌های منتقله آمیزشی (STI) است، مانند: تب‌خال نوع دوم یا تب‌خال تناسلی؛ کلامیدیا؛ تریکومونا؛ ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)؛ سوزاک. التهاب دهانه رحم ممکن است ناشی از عفونت در اثر عوامل دیگری مانند حساسیت به اسپرم‌کُش‌ها، کاندوم‌های پلاستیکی، کلاهک‌های دهانه رحم برای پیشگیری از بارداری یا حساسیت به مواد شیمیایی موجود در تامپون‌ها باشد. باکتری‌های معمول واژن نیز می‌توانند موجب التهاب دهانه رحم بشوند. التهاب مزمن بعد از زایمان نیز رایج است. این مشکل در خلال بارداری نیز ممکن است رخ بدهد زیرا سطح بالای هورمون‌ها باعث افزایش گردش خون در دهانه رحم می‌شود.

سوال 1399/10/26

سوال: سلام من ازمايشگاه شما ازمايش hpv ام مثبت شد براي تيپ هاي هاي ريسك سوالم اينه شما نوع اون تيپ رو مشخص نميكنيد؟ ١٦و ١٨ رو منفي زديد ولي بقيه هاي ريسكها رو مثبت زديد، منظورتون اينه كلا همه اون تيپها وجود داشته؟ يا توي اون تيپهاي هاي ريسك بوده؟

پاسخ مدیر 1399/10/26

جواب: به طور کل روش های FDA approved بصورت: 1- مثبت از نظر دو ژنوتایپ 16 و یا 18 (و گاهی 45)، 2- مثبت از نظر سایر ژنوتایپ های پر خطر و 3- منفی از نظر همه موارد گزارش می شود و هیچ ژنوتایپ کم خطر گزارش نمی شود (چرا که هیچ ارزشی در پیگیری کانسرها ندارد). . به انواعی از پرخطرها که ژنوتیپ های ریسک دارند مبتلا شده اید

سوال 1399/10/20

سوال: سلام.من دو سال پیش زخم دهانه رحم داشتم که سوزوندم.تت اینکه دو ماه پیش عفونت شدید گرفتم و پزشک تشخیص عفونت لگن دادن.دارو مصرف کردم اما عفونتم خوب نشده . و به طور خفیف عفونت دارم.تقریبا دو هفته پیش تست پاپ اسمیر دادم و التهاب خفیف تشخیص داده شد.دکتر معاینه داخلی کردن و گفتن که عفونت کمی دارم با اینکه دوره درمانم رو کامل کردم اما همچنان ترشحاتم زرد رنگ است و موقع نزدیکی سوزش دارم چیکار کنم

پاسخ مدیر 1399/10/20

جواب: باید ویزیت متخصص زنان زایمان شوید.

سوال 1399/10/12

سوال: سلام من آزمایش پاپ اسمیر دادم و التهاب خفیف دارم ، الان بعد ۹ روز از پریودیم دچار لکه بینی شدم و همچنان ادامه داره مشکل چیه؟

پاسخ مدیر 1399/10/12

جواب: توصیه می شود در صورت ادامه دار شن این روند ویزیت متخصص زنان شوید.

سوال 1399/10/06

سوال: سلام ۳۳ سالمه متاهل هستم و متوجه ضایعاتی شدم به پزشک مراجعه کردم گفتن زگیل تناسلی هست و نوع ۱۶ مشخص شد درصورتیکه منو همسرم با کسی نه در سابق نه در حال رابطه ای نداشتیم. کولپوسکوپی و بیوپسی انجام دادم جوابش acute and chronic cervicitis, moderate اومده ینی چی این جواب؟ آیا رحم دچار شده یا نه؟ چن وقت ی بار و چه آزمایشی باید انجام بدم پاپ اسمیر یا کولپوسکوپی؟

پاسخ مدیر 1399/10/06

جواب: اولأ امروزه بحث های زیادی در مورد انتقال این ویروس از طریق تماس غیرجنسی هم مطرح است که البته با توجه به اینکه درصد کمی را تشکیل می دهد ولی به هر حال وجود دارد، نظیر: این احتمال مطرح است که HPV از یک دوره نهفته غیرقابل تشخیص (Non-detectable dormant state) برخوردار بوده که می تواند سالیان بعد مجدداً فعال شود. 99% از طریق رابطه جنسی است ولی 1% امکان اینکه از طریق تماس غیر جنسی مثل پروب های واژینال سونوگرافی و یا معاینات آن و یا موارد دیگر مانند امکان انتقال از طریق لباس و یا سطوح آلوده هم گاها با احتمال بسیار بسیار کم جود دارد. جواب شما هم فقط یک التهاب را نشان داده است که بهتر است یک درمان آنتی بیوتیکی در صورت صلاحدید پزشکتان انجام داده و 6 ماه بعد مجدد مورد پیگیری قرار گیرید.

سوال 1399/09/25

سوال: سلام خسته نباشید من خانم هستم ۲۹ ساله ازمایش پاپ اسمیر دادم که فقط اتهاب نشون داده شد و تست اچ پی وی دادم که 45 و 58 مثبت شد کولپوسکوپی دادم که توی یکی از نمونه ها فقط وجود اچ پی وی در سلول تشخیص‌داده شد و گفتند که هیچ تغییری هنوز توی سلول بوجود نیومده سوال من این هست ۱. من ۶ ماه دیگه باید دوباره تست اچ پی وی رو تکرار کنم؟ ۲.۲ سال هست که با پارتنرم رابطه دارم و فقط با ایشون رابطه داشتم تا حالا میشه گفت که ویروس رو از ایشون گرفتم یا از باشگاه ورزشی یا جاهای دیگه ممکنه گرفته باشم؟ ۳.ایشون توی ازمایشگاه نیلو ازمایش داد برای اچ پی وی و میگن که تست خیلی سطحی ازشون گرفته شده حالا که جوابش منفی شده به نتیجه اعتماد ندارن ممکنه نمونه گیری خیلی سطحی انجام شده باشه؟ چون ما بدون کاندوم رابطه داشتیم۲ سال و اینکه ایشون جوابش منفیه و من ۴۵ ۵۸ رو دارم برامون واقعا عجیبه ۴.ما میتونیم رابطه داشته باشیم یا اینکه باید تا وقتی که جواب تست hpv من منفی بشه صبر کنیم؟ ممکنه ایشون به من منتقل کرده باشن ولی بعدش چون اقا هستن خودشون خوب شدن ولی بدن من نتونسته باشه این ویروس رو دفع کنه؟

پاسخ مدیر 1399/09/25

جواب: بله توصیه می شود 6 ماه دیگه تکرار شود (بصورت کوتست). امکان ابتلا 99% از طریق رابطه جنسی است ولی 1% امکان اینکه از طریق تماس غیر جنسی مثل پروب های واژینال سونوگرافی و یا معاینات آن و یا موارد دیگر مانند امکان انتقال از طریق لباس و یا سطوح آلوده هم گاها با احتمال بسیار بسیار کم جود دارد. احتمالا سیستم ایمنی شان قوی بوده و از بدن شان پاک شده است. از چهار منطقه از مردان نمونه گیری می شود و احتمال مثبت شدن تست هم حدود 90% است.

سوال 1399/09/25

سوال: با سلام.من ۳۰سال دارم.جواب تست hpv typing من مثبت شده و جزو موارد های ریسک غیر از سروتایپ ۱۶و۱۸هستم. میخواستم بپرسم چرا نوع سروتایپم در ازمایش مشخص نشده؟

پاسخ مدیر 1399/09/25

جواب: روی همان نمونه ای که تست HPV انجام شده است ، از آزمایشگاه بخواهید که تست پاپ اسمیر مجدد انجام شود (فقط دقت کنید که باید حتماً در همان نمونه تست انجام شود) ، سپس جواب اش را برایم بفرستید.

سوال 1399/09/01

سوال: سلام خسته نباشید من یک سال پیش cotest انجام دادم پاپ خوب بود ولی hpv نوع ۵۱ نشون داد . بعد از شش ماه دوباره انجام دادم جواب hpv منفی و پاپ فقط التهاب متوسط و عفونت نشون داد . آیا لازم هست دوباره بعد از شش ماه cotest انجام بدم ؟ روش hpv متدtargeted region هست . ممکنه ویروس دوباره برگرده ؟ رابطه ایی غیر از همسرم ندارم .

پاسخ مدیر 1399/09/01

جواب: تا 2 سال هر 6 ماه پیگیری نیاز دارید و بعد از آن در فواصل 3 الی 5 سال باید تحت کنترل باشید. روش مذکور FDA Apprved نمی باشد . احتمال ابتلا به همان نوع ژنوتایپ بعید است ولی امکان ابتلا به ژنوتایپ های دیگر که مصونیت ندارید وجود دارد.

سوال 1399/08/26

سوال: سلام ۲۱سالمه تست hpvمثبت شد نوع۱۶شنبهباید برم برای کلپوسکوپی سوالم اینه که سه روز بعداز کلپوسکوپی باید پریود بشم مشکلی نیست؟واینکه ده روز پیش هم پاپ‌اسمیر انجام دادم این چطور مشکلی نداره؟

پاسخ مدیر 1399/08/26

جواب: مشکلی نیست

سوال 1399/08/20

سوال: سلام خسته نباشید من ۳۲سال دارم هر ۶ماه یک بار دچار عفونت میشم یه بار داری خارج از رحم هم داشتم که لوله سمت راستم را در آوردن دکتر بهم نوبت داد واسه کلپوسکوپی همیشه هم یبوست دارم داخل در بیشتر مواقع که پریود میشم درد شدید از پشت وزیر شکم دارم ایا امکان داره که سر طان داشته باشم

پاسخ مدیر 1399/08/20

جواب: خیلی بعید است بیشتر علت درد ناشی از منشاء عفونت می باشد.

سوال 1399/06/29

سوال: سلام من مبتلا به hpv 6 و 12 شدم و کولپوسکوپی هم کردم اما نمیدونم چرا داد اسمیر خیلی بد درآمد ولی کولپوسکوپی جوابش بهتر بود و درجه اش ضعیف بود بنظر شما کدام درست است ؟ ضمنا عمل لیپ کردم و قراره چند روز بعد جوابش بیاد اما خیلی نگرانم

پاسخ مدیر 1399/06/29

جواب: HPV از نوع 6 و 12 کم خطر می باشند. جواب پاپ اسمیر و کولپوسکوپی را به دایرکت اینستاگرام بفرستید تا بهتر بتوان راهنماییتان کنم.

سوال 1399/06/21

سوال: دليل كولپوسكوپي براي ويروس كم خطر كه در كامنت ها توصيه شده چيست، مگه طبق گايدلاين به روز شده، كم خطرها ، غير سرطان زا نيستن؟

پاسخ مدیر 1399/06/21

جواب: بررسی شرایط نیاز یا عدم نیاز بیمار براساس استاندارد های ASCCP سال 2019 و طبق معاینات و صلاحدید پزشک برای انجام کولپوسکوپی صورت می گیرد.تغییرات سلولهای دهانه بررسی می شود، مهم نیست که چقدر کوچک ً گاهی اوقات حتی اگر اسميرهای شما طبیعی باشند، ممکن است به علت عالئمی مانند خونریزی پس از رابطه جنسی، شخص برای معاینه معرفی شده باشد و یا موارد دیگر.

سوال 1399/06/16

سوال: سلام خسته نباشید من دچار تغییر سلولی شدم قرار شد ازمایش اچ پی وی بدم ولی باردار شدم یک ماهمه. الان باید چکار کنم برا بچه ضرری نداره. برای خودم و سلامتیم چطور. امکانش هست که بچه را کورتاژ کنند؟

پاسخ مدیر 1399/06/16

جواب: توصیه می شود که طبق صلاحدید پزشکتان یک ویزیت متخصص Gynaecology شوید

سوال 1399/06/10

سوال: سلام من خواستم اقدام به بارداری کنم تست پاپ اسمیر دادم گفتن مورد lsilهست بعد دوبار کوپوسکوپی انجام دادم که نتیجه شدهcini lowgrade with شده نمیدونم یعنی چی یعنی من الان سرطان دهانه رحم دارم باید رحمم دربیاد 33 سالمه هنوز یعنی دیگه نمیتونم باردار بشم بعدش درمان میشم یا نه ؟؟

پاسخ مدیر 1399/06/10

جواب: نگران نباشید . تا مرحله کانسر سرویکس خیلی راه مانده است و جای نگرانی وجود ندارد چون در این مراحل کاملاً قابل کنترل و درمان می باشد. باید cotest انجام دهید. فقط دقت کنید روشی که با آن HPV مورد سنجش قرار می گیرد FDA approved باشد. اگر HPV منفی شود و پاپ اسمیر ASC-US ویا LSILباشد، فالوآپ یک سال دیگه است. که بنابر صلاحدید پزشک می توانید باردار شوید ولی یک بار در دوران بارداری طبق صلاحدید پزشکتان نیاز است که کولپوسکوپی شوید. اگر HPV مثبت شود و پاپ اسمیر ASC-US ویا LSILباشد، در این شرایط هم فالوآپ یک سال دیگه می باشد. جهت نحوه ی فالوآپ بیماری جدول 4A را که در مقاله تحت عنوان " راقبت (surveillance) بیمار بعد از کولپوسکوپی (postcolposcopy) و بعد از درمان (posttreatment) در غربالگری کانسر سرویکس" در سایت نیلو بارگزاری شده است را با دقت مطالعه کنید.

سوال 1399/06/08

سوال: سلام من زخم دهانه رحم دارم یک بار بعد نزدیکی خون دیدم به دکتر مراجعه کردم کلپوسکوپی و نمونه برداشت منتظر جواش هستم الان میخام بدونم هرکی کلپو میشه امکان داره hpv داشته باشه آخه چطوری گرفتیم

پاسخ مدیر 1399/06/08

جواب: بله امکان دارد که مبتلا به HPV باشید در موارد زیر پزشک، از کولپوسکوپی استفاده می کند: - زمانی که نتایج پاپ اسمیر غیرطبیعی باشد و احتمال وجود سلولهای سرطانی برود. -افراد مبتلا به زخم یا ترشحات غیرعادی واژن. - افراد مبتلا به زخم مزمن دهانه رحم -افراد مبتلا به زگیل تناسلی (انواع زگیل تناسلی را بهتر بشناسیم) -افرادی که پس از روابط جنسی خود، لکه بینی دارند -افرادی که ظاهر سرویکس (دهانه رحم) آنها غیرعادی است. لذا جهت بررسی بیشتر و اطمینان خاطر است لذا نگران نباشید و تا امدن جواب منتظر باشید. روش انتقال HPV از پوست به پوست بوده و شایعترین راه انتقال آن، تماس جنسی است

سوال 1399/02/20

سئوال: سلام خسته نباشید.من ۳۰سالمه ۲۰روز پیش به علت عفونت مداوم و‌خون ریزی حین رابطه رفتم دکتر.ازمایش دادم hpv53دارم و جواب پاپاسمیرم‌منفیخ.کلو‌ شدم دکتر گفت داخل واژنم خیلی زخمه نتیجه ازمایشcin1 هست. ۱-راه دمانش چیه؟ ۲-قطعی درمان میشه؟ ۳-من از کجا بفهمم که همسرم‌هم مبتلاست یا نه؟ ۴-من میتونم رابطه جنسی داشته باشم؟

پاسخ مدیر 1399/02/20

جواب: ۱-راه دمانش چیه؟ برداشتن کامل زخم ها به روش های مختلف ۲-قطعی درمان میشه؟ بله ، ولی حداقل تا 2 سال هر 6 ماه یکبار و بعد از اون حداقل سالی یکبار باید تحت کنترل باشید. ۳-من از کجا بفهمم که همسرم‌هم مبتلاست یا نه؟ به احتمال زیاد شوهرتان هم مبتلا شده است. ۴-من میتونم رابطه جنسی داشته باشم؟ بهتر است ابتدا تحت درمان کامل قرار بگیرید و بعد از برداشتن زخم ها اجازه بدهید که کاملاً بهبود یابد و در معاینه با اسپیکولوم کاملاً از نظر ظاهر چک شود.

سوال 1399/02/14

سئوال: سلام من ٣٠ سالمه و نتيجه پاپ اسمير منفي ولي hpv typing 11 ,16, 66 مثبت شد دو سال پيش هر دو منفي بود بايد كولپوسكوپي كنم راستش نگرانم يهو كنسر پيشرفته باشه و از CIN گذشته باشه، امكانش هست وقتي علامت خاصي ندارم اين اتفاق افتاده باشه ؟ يعني ميخوام بدونم ميشه قطعي گفت تو اين مرحله اگر تغييراتي باشه ايا قطعاً در مرحله پيش بدخيميه يا ممكنه كنسر مهاجم هم باشه؟

پاسخ مدیر 1399/02/14

جواب: اول ببینید روش که انجام شده است آیا FDA approved بوده و یا خیر ، نگران نباشید جواب کولپویتان آمد برایم بنویسید. تازه اگر جواب CIN هم بدست آید تا مرحله کانسر سرویکس خیلی راه مانده است و جای نگرانی وجود ندارد چون در این مراحل کاملاً قابل کنترل و درمان می باشد.

سوال 1399/02/10

سئوال: سلام من ٣٠ سالمه و نتيجه پاپ اسمير منفي ولي hpv typing 11 ,16, 66 مثبت شد دو سال پيش هر دو منفي بود بايد كولپوسكوپي كنم راستش نگرانم يهو كنسر پيشرفته باشه و از CIN گذشته باشه، امكانش هست وقتي علامت خاصي ندارم اين اتفاق افتاده باشه ؟ يعني ميخوام بدونم ميشه قطعي گفت تو اين مرحله اگر تغييراتي باشه ايا قطعاً در مرحله پيش بدخيميه يا ممكنه كنسر مهاجم هم باشه؟

پاسخ مدیر 1399/02/10

جواب: نگران نباشید به هر حال باید کولپوسکوپی کنید و سریعتر بر مبنای آن درمان انجام شود.

سوال 1399/01/25

سئوال: سلام وقت بخیر . من اسفند 98 طی نمونه برداری و کلو مشخص شد cin1 هستم . الان یعنی فروردین 99 مجددا نمونه و کلو شدم جواب اومده acute on chronic cervicitis . میخوام بدونم یعنی cin1 بهتر شده ؟ من الان دیگه cin نیستم؟

پاسخ مدیر 1399/01/25

جواب: نمونه فروردین فاقد ارزش است. حداقل از نمونه گیری قبلی باید بین دو الی سه ماه بگذرد.

سوال 1399/01/23

سئوال: سلام وقت بخیر ببخشید در صورت درمان cin1 امکان برگشت دوباره هست؟اگر بله چه پیگیری داره ؟

پاسخ مدیر 1399/01/23

جواب: بله امکانش است ولی به راحتی قابل درمان و پیگیری می باشد.

سوال 1398/12/27

سئوال: سلام وقت بخیر . من آزمایش پاپ اسمیر و hpv دادم هردوش منفی بود اما به دلیل تغییر رنگ در دهانه رحم کلوپوسکپی و نمونه برداری انجام دادم . گفتن cin1 هستم . میخواستم ببینم هم اینکه چقدر خطرناکه؟ امکان درمان داره یا نه ؟ و اینکه اگر خوب بشه امکان داره مجدد برگرده؟

پاسخ مدیر 1398/12/27

جواب: بله کاملاً قابل درمان می باشد ولی حداقل تا دو سال باید تحت کنترل دقیق پزشک معالجتان باشید.

سوال 1398/12/26

سئوال: سلام من ازمایش دادم و مشخص شد که hpv 16و6دارم دکتر گفتن ک هیچ راه درمانی نداره نمیدونم چکار کنم 22سال بیشتر سن ندارم لطفا راهنمایی کنین

پاسخ مدیر 1398/12/26

جواب: حتماً واکسن بزنید و به نکات ذکر شده در مورد نکات درمانی جدید در HPV بدقت عمل کنید و سیستم ایمنی تان را تقویت کنید.

سوال 1398/11/18

سئوال: سلام من ۳۴ سالمه واچ پی وی ۱۶ ۱۸ دارم،وجواب کلوسکوپی هم شده CiN2,یه دکتر قرص پاورفیت وزینک پلاس دادتا ۴ماه استفاده کنم بعد دوباره کلوسکوپی انجام بدم(بچه هم ندارم)ولی دکتردیگه گفته باید عمل لیپ انجام بدی وسه مرحله واکسن هم بزنی،نمیدونم چه کارکنم؟ایا هرچه دیرتر عمل لیپ کنم بدتر میشم؟بچه دارمیشم؟ممنون میشم ازراهنماییتون

پاسخ مدیر 1398/11/18

جواب: بهتر است با یک متخصص گاینکواونکولوژیست خوب مشورت کنید.

سوال 1398/11/16

سئوال: سلام من ازمایش اچ پی وی دادم و فهمیدم که نوع ۵۱ و ۶۸ رو دارم ولی جواب پاپ اسمیرم نرمال بود و دکتر به من گفت باید ازمایش کوپولوسکپی انجام بدی ایا واقعا نیازه که انجامش بدم؟ با این که جواب پاپ اسمیرم نرمال بود؟؟

پاسخ مدیر 1398/11/16

جواب: می توانید یکسال دیگر هم صبر کنید و توی این یکسال با تقویت سیستم ایمنی و رعایت نکاتی که در مقاله نکات درمانی HPV در همین وب سایت آمده است زودتر HPV را پاک کرده و در پایان یکسال تست کوتست مجدد انجام شود.

سوال 1398/09/13

سئوال: سلام وقت بخير من به تازگي متوجه شدم hpv33دارم دور دهانه رحمم زگيل زده الان نمونه برداري كردن بردم آزمايشگاه خيلي روحيم بهم ريخته دوره اول واكسن رو زدم آزمايش پاپ اسميرم نرمال بود همسرم اصلا علائمي نداره بايد چيكار كنم اين زگيل دهانه رحم درمان داره؟

پاسخ مدیر 1398/09/13

جواب: انقدر نگران نباشید، مقاله ای در ارتباط با نکات جدید درمان HPV در همین سایت است که آنرا مطالعه کنید و توصیه هایش را عمل کنید. مراحل بعدی واکسن هم بزنید، سیستم ایمنی تان را قوی کنید و سعی کنید استرس تان را کمتر کنید تا زودتر درمان شوید.

سوال 1398/09/10

سئوال: سلام من اول زگیل دراوردم ولی خود ب خود خودش خوب شد بعد یک سال فهمیدم اچ پی وی ۱۸دارم چجوری باید درمان‌کنم

پاسخ مدیر 1398/09/10

جواب: مقاله ای در زمینه نکات جدید درمانی در HPV در همین وب سایت وجود دارد که بهتر است بخوانید و سعی کنید سیستم ایمنی تان را تقویت کنید و واکسن بزنید.

سوال 1398/07/18

سئوال: سلام خسته نباشید حدود ۲سال هست که دچار hpv هستم ولی نوع پر خطر ۱۶ و۱۸ دیده نشده آزمایش کولپوسکی انجام دادم جوابش cin1 بوده چه کار درمانی باید انجام بدم؟ آیا همسرم هم مبتلا شده؟ میتونم رابطه جنسی داشته باشم ؟ممنون از راهنماییتون

پاسخ مدیر 1398/07/18

جواب: در صورتی که زخمی دارید برداشته شود، واکسن بزنید و به نکات ذکر شده در مقاله آخرین نکات درمانی در باره HPV در همین مقاله دقت کنید و تا زمانیکه منفی نشده اید سکس تان محافظت شده باشد.

سوال 1398/06/04

سئوال: سلام من hpv 16 و ۱۸ منفی شده برام ولی other high risk مثبت شده، تست پاپ اسمیرم ولی نرماله،ایا کولپوسکوپی لازمه؟ و ایا امکان داره حذف شه از بدنم این ویروس؟

پاسخ مدیر 1398/06/04

جواب: خیر ، فقط یک سال بعد مجدد Cotest باید انجام دهید. بله با تقویت سیستم ایمنی تان می توان ویروس را از بدن پاک نمود.

سوال 1398/05/29

سئوال: سلام وقت بخیر من یک ماهه متوجه شدم HPV 16 و 18 دارم کلوپوسکپی هم انجام دادم و نمونه برداری کردن و متوجه شدم ضایعه پیش سرطانی دارم دکترم گفتن باید عمل لیپ انجام بدم میخواستم ببینم با عمل لیپ کاملا ضایعه های پیش سرطانی برداشته میشه و اینکه ممکنه دوباره ایجاد بشه میخواستم بدونم با این تفاسیر مشخص میشه که من چه مدته به ویروس HPV مبتلا هستم؟

پاسخ مدیر 1398/05/29

جواب: نگران نباشید باید بعد از عمل Leep حداقل تا 2 الی 3 سال پیگیری بشوید. و اگر بعد از سه سال نتایج تست ها منفی بود به روتین غربالگری بر می گردید.

سوال 1398/02/17

سئوال: سلام من حدود ۴ سال پیش زگیل تناسلی زدم زگیل را با سوزاندن درمان کردم بعد از برنامه ماه عسل فهمیدم زگیل خطرناک است و باید واکسن بزنم در اردیبهشت ۹۸ متوجه شدم به ویروس hpv16 مبتلا هستم ایا من درمان میشم خیلی حالم بده و میترسم چون دیر فهمیدم ایا میتونم ازدواج کنم یا نه من ۴۱ ساله هستم ممنونم

پاسخ مدیر 1398/02/17

جواب: به مقاله ای در همین زمینه در ارتباط با درمان های HPV در همین سایت مراجعه کرده و سعی کنید با تقویت سیستم ایمنی تان این ویروس را سریعتر از بدنتان پاک کنید.

سوال 1397/11/26

سئوال: سلام یک سال میشه ب نوع 16و18مبتلا شدم بعدنمونه برداری عمل لیپ ک گفتن قسمتی کم ازرحمم رابرداشتن بعد از جواب پاتولوژی بهم گفتن ک جواب خوبه برو شش ماه دگه بیا درضمن واکسن گارداسیل رادردونوبت زدم هنوز نوبت سوم نشده ایا خوب میشم واگرشوهرم بایکی دگه رابطه داشته باشه ب اونم سرایت میکنه وبعدازواکسن هم واگیر داره ممنون میشم لطف کنین جوابم بدین

پاسخ مدیر 1397/11/26

جواب: حتماً خوب می شوید ولی تا 2 سال هر 6 ماه پیگیری نیاز دارید و بعد از آن در فواصل 3 الی 5 سال باید تحت کنترل باشید. بله امکان انتقال به دیگری هم وجود دارد.

سوال 1397/10/11

سئوال: سلام خسته نباشید من حدود 7 ماه پیش متوجه زگیل هایی شدم و ماه پیش بعد از تست hpv typing مشخص شد ک ب نوع 66 مبتلا هستم، 25 سال سن دارم و خیلی نگرانم آیا امکان داره منجر به بیماری های خطرناک بشه؟ درمانمو باید چجوری شروع کنم؟

پاسخ مدیر 1397/10/11

جواب: نگران نباشید با تجویز واکسن، تقویت سیستم ایمنی (طی مقاله ای که در همین سایت است) می توانید طی یکسال تا 90% ویروس را از بدنتان پاک کنید.

سوال 1397/04/12

من 1 ساله مبتلا به ویروس hpvتایپینگ 6 و 16 هستم و همزمان با hsv2 همزمانی این 2 تا ویروس به معنیه اینه که hpv از بدن من پاک نمیشه اما کلاhpv یک بار عود داشت که مقاوم به درمان نبودن و سریع از بین رفتن و سنم 26 سال هستش ممنون میشم جواب بدید

پاسخ مدیر 1397/04/12

باید بصورت موثر عفونت درمان شود و با رعایت نکات ذکر شده در مقاله فوق ویروس از بدنتان پاک شود. اگر پزشکتان صلاح بداند واکسن هم بزنید.

سوال 1397/03/16

ارتوش

جمعه 11 دی 1394 - 12:41

 

سوال:

سلام و عرض ادب

8ماه پیش مبتلا به ویروسhpv16و6شدم. درازمایش اخیر جواب منفی بود ایا به این معنی است که کلا ویروس از بدنم پاک شده؟ ایا جای نگرانی بابت رابطه اورال که در گذشته داشتم هنوز هست؟

ممنون از محبت و لطف شما

جواب:

بله ویروس پاک شده است ولی کاشکی نتیجه پاپ اسمیر و کولپوسکوپی تان را هم برایم می نوشتید.

 

سایه

پنجشنبه 4 آبان 1396 - 11:46

 

سوال:

سلام و خسته نباشید

من به ویروس hpv16 مبتلا هستم .داخل مقاله هاتون نوشتید كه رژیم های كم پروتئین سیستم ایمنی رو ضعیف می كنند و از یك طرف خیلی توصیه شده كه گوشت قرمز از رژیم غذایی حذف بشه.سوال من این هست كه پروتئین گیاهی كافی هست برای رژیم ؟ممنونم

جواب:

پروتئین های گیاهی به میزان بیشتر و حیوانی کمتر استفاده کنید. به همراه چای سبز

 

شارونا

یکشنبه 14 آبان 1396 - 00:30

 

سوال:

من ۲۴ سالمه ازدواجم نکردم میخوام واکسینه شم راهنمایی میکنین هزینش و جایی که انجام میدن

جواب:

به یک متخصص زنان مراجعه کنید و پس از نوشتن نسخه بسیاری از داروخانه ها این واکسن را دارند و هزینه سه دوز آن هم حدود 860 هزار تومان می باشد.

6LdfT2UfAAAAAAxZguzC6elM2sHztpu8uBz5oaJf