نکاتی در مورد آلفا تالاسمی

تالاسمی از بیماری‌های ژنتیکی است که در اثر آن هموگلوبین ساختار طبیعی خود را از دست می‌دهد و بنابراین پدیدهٔ تولید هموگلوبین غیر مؤثر در بدن ایجاد می‌شود در نتیجه هموگلو بین معیوب قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضا بدن نیست. پس در واقع کمبود کلی هموگلوبین وجود ندارد، بلکه هموگلوبین غیرطبیعی افزایش یافته است.
هموگلوبین جزء انتقال دهنده اکسیژن در سلولهای قرمز خونی است. هموگلوبین شامل دو پروتئین مختلف به نام آلفا و بتا است.
اگر بدن توانایی تولید کافی از هر نوع پروتئین را نداشته باشد، سلولهای خونی بطور کامل شکل نمی‌گیرند و توانایی انتقال اکسیژن کافی را ندارند و نتیجه یک نوع کم خونی است که در طفولیت آغاز می‌شود و تا پایان عمر به طول می‌انجامد. هر چند تالاسمی یک اختلال منفرد نیست، اما یک گروه اختلالات از طرق مشابه بدن انسان را درگیر می‌کند.  هرگاه گلبولهای قرمز و یا اریتروسیت ها به اندازه کافی هموگلوبین نداشته باشند، دو پدیده ممکن است مشاهده شود:
-          هایپوکرومیا (کاهش رنگ پذیری گلبولهای قرمز): که ناشی از کاهش نسبت هموگلوبین به حجم گلبول قرمز
-          میکروسیتوز (کاهش اندازه گلبول قرمز)
 
اختلال ژنتیكی در تالاسمی a (آلفا) از نوع حذفی (deletion) می باشند و حذف ژنهای سازنده گلوبین آلفا از روی كروموزوم 16 رخ می دهد و از آنجائیكه 4 ژن آلفا در مقابل 2 ژن گلوبین b وجود دارد پس اشكال هموزیگوت و هتروزیگوت بیماری به چهار شكل دیده می شوند:
 
 1- هیدروپس فتالیس (بیماری هموگلوبین Bart)
 
 فقدان هر 4 ژن a وجود دارد (--/--) .این حالت باعث سقط جنین و مرگ رحمی می گردد ، زیرا فقدان زنجیره a با زندگی خارج رحمی منافات دارد. جنین های مبتلا معمولاً با علائم هیدروپس فتالیس (تجمع مایع در حداقل دو عضو بدن) بدنیا می  آیند.
 
زنجیره های گلوبینی گاما موجب شكل گیری هموگلوبین بارتز (Hb Barts (g4 و زنجیره های گلوبینی b باعث شكل گیری و هموگلوبین (H (b4 می شوند. این هموگلوبین ها توانایی حمل و نقل اكسیژن را ندارند و بی مصرف هستند.
 
 
nدر گستره خون محیطی در نوزاد مبتلا به هیدروپس فتالیس. انیزوسیتوزیس ، پویکیلوسیتوزیس و تعداد زیادی گلبول قرمز هسته دار مشاهده میشوند.
میزان شیوع آن 3-2% است.
 
 
2- بیماری هموگلوبین H
 
 در این بیماری 3 ژن از 4 ژن گلوبین آلفا حذف شده است و كم خونی حالت تالاسمی حدواسط را دارد در بیماری هموگلوبین H ، MCV دامنه ای در حدود 60-70 فمتولیتر دارد.
 
 در گسترش خون هیپوكرمی، سلولهای هدف (Target cells)، آنیزوسیتوز و پویكیلوسیتوز شدید دیده می شود.
 
 رنگ آمیزی حیاتی خون با آبی كریزل درخشان (Brilliant Cresil Blue)در بسیاری از گلبولهای قرمز اجسام آبی كمرنگی را نشان می دهد كه در واقع رسوب HbH هستند. و ممكن است با رسوبات RNA در رتیكولوسیت اشتباه شوند.
 
 در موارد وجود اجسام هموگلوبین H در RBC اصطلاحاً می گویند RBC شبیه توپ گلف شده است.
 
 شاخص های گلبول قرمز ( MCV ،MCH ، MCHC) کاهش شدید نشان میدهند.
 
 هموگلوبین معمولا در حدود 6-10 گرم دردسی لیتر قرار میگیرد.
 
 
گستره خون محیطی در بیماری هموگلوبین H.کم خونی هیپوکروم میکروسیتیک ، انیزوسیتوزیس و تعداد زیادی سلول هدف مشاهده میشود.
 
 
3- صفت تالاسمی الفا ( a° هتروزیگوت و یا a+ هموزیگوت) یا آلفا تالاسمی تریت یا آلفا تالاسمی ماینور
 
 با فقدان 2 ژن از چهار ژن آلفا مشخص می شود و یافته های هما تولوژیک آن شبیه b تالاسمی مینور است.
 
 میكروسیتوز با MCV در حدود 65 تا 75 مشاهده می شود.
 
 آهن سرم و فریتین سرم طبیعی است.
 
 در صورت بررسی خون بند ناف امكان یافتن 5 تا 6 درصد هموگلوبین Barts وجود دارد.
 
 در بزرگسالان با بررسی بسیار دقیق ممكن است در بعضی موارد بتوان اجسام HbH رسوب كرده در RBC ها را مشاهده كرد.
 
 در بزرگسالان به غیر از بررسی های مولكولی هیچ راه دیگری برای رسیدن به تشخیص قطعی وجود ندارد.
 
 
گستره خون محیطی در صفت تالاسمی الفا.میکروسیتوزیس وهیپوکرومیای خفیف مشاهده میشود.
پزشکان اغلب تالاسمی آلفا خفیف را با کم خونی فقر آهن اشتباه می‌گیرند و برای بیماران آهن تجویز می‌کنند. آهن هیچ تأثیری بر درمان کم خونی تالاسمی آلفا ندارد.
 
 
4- تالاسمی a+ هتروزیگوت (ناقل خاموش)
 
 در این وضعیت یكی از 4 ژن گلوبین آلفا وجود ندارد.
 
در بزرگسالان بررسی خون و هموگلوبین، طبیعی است اما امكان دارد MCV اندكی كاهش داشته باشد و در حدود 75 تا 85 فمتولیتر باشد. معمولا خون محیطی نمای طبیعی دارد وتغیر خاصی را نشان نمیدهد.
 
 در این افراد مقادیر Hb Barts در زمان تولد 1-2 درصد است.
 
در این مرحله عموماً فرد سالم است، زیرا کمبود بسیار کم پروتئین آلفا بر عملکرد هموگلوبین تأثیر نمی‌گذارد. به علت تشخیص مشکل، این مرحله حامل خاموش نیز نامیده می‌شود. هنگامی‌که فرد به ظاهر طبیعی صاحب یک فرزند با هموگلوبین H یا صفت تالاسمی آلفا می‌شود، مرحله حامل خاموش تشخیص داده می‌شود.
Hemoglobin Constant Spring هموگلوبین کنستانت اسپرینگ
یک فرم غیر معمول از مرحله حامل خاموش که به واسطه جهش در هموگلوبین آلفا رخ می‌دهد. علت این این نامگذاری آن است که این موضوع در منطقه‌ای در جامائیکا به نام کنستانت اسپرینگ کشف شده است. بیمار، همانند مرحله خاموش، هیچ گونه مشکلی را تجربه نمی‌کند.
 
درمان
از مصرف آهن در این بیماران باید بشدت ممانعت شود، چرا که منجر به پدیده افزایش بار آهن (Iron overload) شده و در نتیجه با رسوب در بافتهای مختلف بدن می شود.
تجمع بیش از حد آهن در بدن که ایجاد بیماری هموکروماتوز (Hemochromatosis)می‌کند، موجب افزایش جذب روده‌ای این عنصر همراه با رسوب و آسیب بسیاری از بافت‌ها نظیر کبد، قلب، پانکراس (لوزالمعده)، مفاصل وهیپوفیز می‌شود. محل اصلی تجمع آهن، غدد درون ریز مانند کبد، آدرنال (غده فوق‌کلیوی)، پانکراس، قلب و حتی مفاصل و عضلات است.
تجویز اسید فولیک در این بیماران توصیه می شود و برداشتن طحال (اسپلنوکتومی) بعنوان درمان نهایی مورد استفاده قرار می گیرد.
 
پیشگیری
در حال حاضر موثرترین راه پیشگیری از بیماری تالاسمی غربالگری این بیماری در سطح جمعیتی و سپس بررسی ملکولی افرادی می‌باشد که در غربالگری در زمره افراد تحت خطرطبقه‌بندی شده‌اند. برای این منظور در ایران برنامه کشوری غربالگری تالاسمی توسط وزرات بهداشت در حال انجام می‌باشد.
 
 مشاوره ژنتیک
مشاوره ژنتیک در افرادی که در غربالگری در زمره افراد تحت خطر طبقه ‌بندی شده‌اند و یا افرادی که دارای بستگان نزدیک مبتلا به تالاسمی هستند توصیه می‌شود. ریسک تکرار این بیماری در فرزندان بعدی یک زوج دارای فرزند مبتلا ۲۵٪ می‌باشد، که در صورت تعیین جهش در فرزند مبتلا و تأیید ناقل بودن والدین می‌توان با تشخیص قبل از تولد در طی دوران بارداری از وضعیت ابتلا یا عدم ابتلای جنین اطمینان حاصل نمود.

مقالات مرتبط با نکاتی در مورد آلفا تالاسمی

پرسش و پاسخ

سوال 1403/01/20

سلام جواب آزمایش ژنتیک من نوشته در ژن آلفای آقای ... جهشی مشاهده نگردید. میشه راهنمایی کنید؟

پاسخ مدیر 1403/01/20

یعنی آلفا تالاسمی ندارند

سوال 1402/09/13

سلام منو خانومم هر دو تالاسمی مینور داریم زمان بارداری ازمایس pndدادیم گفتند که جنین هم مینور ایت الان دخترم 18 ماهشه ازمایش دادیم میگن ماژور نمی دونیم چیکار آیا امکان داره آزمایش pnd اشتباه بشه؟

پاسخ مدیر 1402/09/13

نباید اشتباه می شده چون تست تشخیصی بوده . با آزمایشگاهی که تست را انجام داده اید تماس بگیرید

سوال 1402/08/02

سلام وقتتون بخیر ببخشید من و همسرم ازمایش دادیم mcvهامون ۷۵ و ۷۷ ولی برای هردومون constant spring نشون داده برا من 0.6 برا ایشون 0.4 برا بچه دار شدن مشکلی پیش میاد.ممنون از لطفتون

پاسخ مدیر 1402/08/02

توصیه می شود توسط متخصص ژنتیک آزمایشگاه بررسی شودو ویزیت متخصص زنتیک شویدیا جواب آزمایشتان را دقیق یادداشت کنید

سوال 1402/07/11

سلام وقت بخیر،منو نامزدم آزمایش خون دادیم که نامزدم(خانم)از لحاظ خونی سالم بودن،ولی من کم خونی آلفا داشتم،خواستم بدونم برا بچه دار شدنمون مشکلی پیش میاد یا نه؟

پاسخ مدیر 1402/07/11

اگر نامزتان مشکلی ندشته باشد برای فرزندتان مشکلی پیش نمی اید تنها اینکه مانند شما ممکن است ناقل باشد . برای راهنمایی دقیق تر می توانید با شماره بخش ژنوم آزمایشگاه نیلو ( 88208376021-) تماس بگیرید و یک وقت مشاوره با مشاورین ژنتیک مان بگیرید.

سوال 1402/04/22

سلام.من آزمایش خون دادم mchخونم ۲۶.۲ شده بعد از یک ماه مصرف قرص آهن هماتنیک مجددا آزماش دادم mch خونم ۲۵.۶ شده .مخواستم بدونم چرا پس از مصرف قرص آهن mch خونم پایین تر اومده؟ممنون

پاسخ مدیر 1402/04/22

MCH مخفف کلمات mean corpuscular hemoglobin است. MCH در آزمایش خون، به میزان متوسط هموگلوبین در هر گلبول قرمز اشاره دارد. در آزمایش خون، بخشی از آزمایش CBC، آزمایش شمارش کامل خون است. میزان غیر طبیعی MCH می‌تواند دلایلی از کمبود مواد مغذی گرفته تا بیماری‌های مزمن داشته باشد. بالا بودن میزان MCH در آزمایش خون یعنی که تعداد گلبول‌های قرمز شما کاهش یافته اما اندازه آن‌ها بزرگتر از حد نرمال شده‌ است. این اختلال که به آن کم خونی ماکروسیتیک می‌گویند، ناشی از ویتامین B12 و فولات است عوامل ژنتیکی و سبک زندگی مهم‌ترین دلیل آن است. معمولا مهم‌ترین دلیل پایین بودن میزان MCH در آزمایش خون، کم خونی ناشی از فقر آهن است. رژیم غذایی، جراحی و یا حوادث جسمی که خونریزی زیاد به همراه دارد، باعث از دست رفتن آهن بدن می‌شود. البته کاهش MCH ممکن است دلایل دیگری داشته باشد

سوال 1401/07/30

سلام من تو نظرات میخوندم ولی گیج شدم بالاخره با ازدواج دو آلفا بچه هاشون ۲۵ درصد احتمال داره ماژور بشن یا خیر؟

پاسخ مدیر 1401/07/30

این توضیح لازم است که، در صورت ازدواج یک زوج که هر دو به تالاسمی مینور مبتلا هستند و یا ناقل تالاسمی محسوب می شوند ، 25 درصد فرزندان سالم ، 50 درصد فرزندان همچون والدین ناقل و مبتلا به تالاسمی مینور و فقط 25 درصد فرزندانشان مبتلا به تالاسمی ماژور هستند. بنابراین ازدواج دو فرد مبتلا به تالاسمی مینور نمی تواند صد درصد مبتلا به تالاسمی ماژور نمی شود. سلامت دات لایف این مساله را توضیح خواهد داد. الاسمی بتا تالاسمی بتا در اثر نقص در تولید زنجیره بتا ایجاد می شود. وراثت این بیماری به صورت اتوزومال مغلوب است و در نتیجه والدین ناقل به احتمال 25 درصد ممکن است صاحب فرزند بیمار شوند. تشخیص پیش از تولد تالاسمی بتا در دو مرحله تشخیص ناقلین (مرحله اول) و تشخیص پیش از تولد( مرحله دوم) انجام می گیرد. انواع تالاسمی بتا تالاسمی مینور در این نوع تالاسمی کمبود پروتئین به حدی نیست که عملکرد هموگلوبین ها را تحت تاثیر قرار دهد. فردی که به این بیماری دچار شده است گویی فقط کم خونی خفیف را تجربه می کند. تالاسمی بینابینی در این نوع تالاسمی فرد دچار کم خونی نسبتا شدید می شود و علائمی مثل ،بزرگی طحال و بدفرمی استخوان ها می تواند از نشانه های این نوع تالاسمی باشد. چون در این نوع تالاسمی فرد نیاز به تزریق خون به طور دوره ای دارد ،می توان تالاسمی بینابینی را در گروه تالاسمی ماژور قرار دهیم. تزریق خون برای بیماران تالاسمی به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک می کند وکمکی برای از بین بردن این بیماری نمی کند . تالاسمی ماژور تالاسمی ماژور شدیدترین نوع تالاسمی بتا می باشد که گاهی منجر به مرگ بیمار می شود.این نوع تالاسمی در طفولیت شروع می شود و علاوه بر انتقال خون به طور منظم ،نیاز به مراقبت های طبی فراوانی دارد. فرد مبتلا به تالاسمی ماژور یک ژن بیماری را از پدر و ژن دیگر بیماری را از مادر به ارث برده است.این بیماری معمولاً در 6 ماه اول زندگی کودک نمایان می شود و به علت خون سازی غیر موثر،کبد و طحال شروع به خون سازی می کنند و بزرگ می شوند. در صورت عدم شروع تزریق خون، بافت های مغز استخوان و مکان های خون ساز خارج از مغز استخوان فعال و بزرگ شده و موجب بزرگی مغز استخوان ها به خصوص استخوان های پهن و بزرگی کبد و طحال می شود. تالاسمی انتقال اکسیژن در خون توسط گلبولهای قرمز و پروتئینی به نام هموگلوبین انجام می گیرد. این پروتئین از دو زنجیره آلفا و دو زنجیره بتا تشکیل شده است. این پروتئین از دو زنجیره آلفا و دو زنجیره ها که در اثر نقصان عملکرد ژن های تولید کننده آنها بروز می کند باعث بیماری کم خونی ژنتیکی موسوم به تالاسمی می شود. تالاسمی بتا تالاسمی بتا در اثر نقص در تولید زنجیره بتا ایجاد می شود. وراثت این بیماری به صورت اتوزومال مغلوب است و در نتیجه والدین ناقل به احتمال 25 درصد ممکن است صاحب فرزند بیمار شوند. تشخیص پیش از تولد تالاسمی بتا در دو مرحله تشخیص ناقلین (مرحله اول) و تشخیص پیش از تولد( مرحله دوم) انجام می گیرد. انواع تالاسمی بتا تالاسمی مینور در این نوع تالاسمی کمبود پروتئین به حدی نیست که عملکرد هموگلوبین ها را تحت تاثیر قرار دهد. فردی که به این بیماری دچار شده است گویی فقط کم خونی خفیف را تجربه می کند. تالاسمی بینابینی در این نوع تالاسمی فرد دچار کم خونی نسبتا شدید می شود و علائمی مثل ،بزرگی طحال و بدفرمی استخوان ها می تواند از نشانه های این نوع تالاسمی باشد. چون در این نوع تالاسمی فرد نیاز به تزریق خون به طور دوره ای دارد ،می توان تالاسمی بینابینی را در گروه تالاسمی ماژور قرار دهیم. تزریق خون برای بیماران تالاسمی به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک می کند وکمکی برای از بین بردن این بیماری نمی کند . تالاسمی ماژور تالاسمی ماژور شدیدترین نوع تالاسمی بتا می باشد که گاهی منجر به مرگ بیمار می شود.این نوع تالاسمی در طفولیت شروع می شود و علاوه بر انتقال خون به طور منظم ،نیاز به مراقبت های طبی فراوانی دارد. فرد مبتلا به تالاسمی ماژور یک ژن بیماری را از پدر و ژن دیگر بیماری را از مادر به ارث برده است.این بیماری معمولاً در 6 ماه اول زندگی کودک نمایان می شود و به علت خون سازی غیر موثر،کبد و طحال شروع به خون سازی می کنند و بزرگ می شوند. در صورت عدم شروع تزریق خون، بافت های مغز استخوان و مکان های خون ساز خارج از مغز استخوان فعال و بزرگ شده و موجب بزرگی مغز استخوان ها به خصوص استخوان های پهن و بزرگی کبد و طحال می شود. علائم تالاسمی ماژور معمولا این علائم از ۶ ماهگی به بعد ظاهر می شود که شامل رنگ پریدگی، بی حالی و ضعف کودک است ،که با بزگ تر شدن کودک این علائم شدیدتر می شوند. پهن شدن استخوان چهره ،تغییر چهره بیمار، بزگ شدن کبد و اختلالات رشد از نشانه های تالاسمی ماژور هستند. این کودکان بخاطر کم خونی ،به صورت مداوم نیاز به تزریق خون دارند و چون تزریق مداوم خون باعث افزایش آهن بدن می شود لذا لازم است ماده دفع کننده آهن بنام آمپول دسفرال نیز برای این کودکان تزریق شود. درمان تالاسمی ماژور انتقال خون انتقال به طور دوره ای و منظم برای درمان تمام اشکال تالاسمی بسیار موثر است.با کمک این تزریق های منظم خون ،مقادیر زیادی از سلول های قرمز خونی سالم و هموگلوبین طبیعی که قادر به انتقال اکسیژن هستند تولید می شوند. آهن راه طبیعی برای حذف در بدن ندارد ، بنابراین آهن موجود در خون تزریق شده، در بدن انباشته می شوند و وضعیتی را به نام افزایش غیر طبیعی آهن در بدن ایجاد می کنند. آهن بیش از حد در بدن برای ارگان های بدن مثل قلب و کبد سمی است و می تواند منجر به مرگ زودرس و یا نارسایی ارگان ها در فرد بیمار شود.افزایش غیر طبیعی آهن ، به ویژه در قلب مهمترین علت مرگ و میر بیماران تالاسمی ماژور است. Chelation Therapy برای دفع آهن اضافی که از طریق تزریق به بدن بیمار وارد می شود ،بیمار تخت درمان سخت و دردناک با دارویی به نام دسفرال قرار می گیرد.این دارو از طریق سوزن متصل به پمپ و زیر پوست ناحیه معده و یا پاها تزریق می شود. این روش درمان در هفته به مدت ۵ یا ۷ روز و به مدت ۱۲ساعت طول می کشد. تالاسمى آلفا تالاسمی آلفا به علت کاهش میزان زنجیره آلفاگلوبین ایجاد می شود.این بیماری به صورت اتوزوم مغلوب به ارث می رسد. تشخیص ژنتیکی این بیماری در دو مرحله تشخیص ناقلین(مرحله اول) و تشخیص پیش از تولد(مرحله دوم) انجام می گیرد. افراد سالم 4 نسخه ژن فعال آلفا ((دوتابر روی هرکدام از کروموزوم 16) دارند. تالاسمی آلفا درواقع زمانی اتفاق می افتد که یکی از چهار ژن لازم برای ساخت زنجیره ی گلوبین آلفا وجود نداشته باشد و یا نرمال نباشد.تالاسمی آلفا شدیدترین نوع تالاسمی است که این نوع تالاسمی ممکن است باعث سقط جنین شود. تالاسمی کلا دو نوع اصلی دارد،تالاسمی آلفا و تالاسمی بتا که هر کدام از آنها دو نوع وخیم و خفیف دارند،که نوع خفیف تالاسمی، تالاسمی آلفا مینور نیز نامیده می شود .نوع وخیم تالاسمی هم معمولا در اوایل کودکی تشخیص داده می شود و برای تمام عمر در فرد باقی می ماند.ژن های تالاسمی از پدر و مادر به فرزندان منتقل می شوند،از هر والد دو ژن دریافت می شود و تالاسمی آلفا زمانی اتفاق می افتد که یک یا دوتا از این ژن ها وجود نداشته باشد.در افراد مبتلا به تالاسمی ژن هایی که هموگلوبین تولید می کنند با ژن های معمولی متفاوت هستند. انواع تالاسمی آلفا 1-فردی که یک نسخه ژن غیر فعال و 3 نسخه ژنی فعال داشته باشد، به عنوان ناقل خاموش آلفا تالاسمی شناخته می شود. 2-افرادی که دو نسخه فعال و دو نسخه غیر فعال داشته باشند، ناقلان دارای خصیصه آلفا تالاسمی نامیده می شود. این افراد دچار کم خونی خفیف هستند که نشانه بالینی ندارد و معمولاً با فقر آهن اشتباه گرفته می شود. 3-دو نوع مهم آلفا تالاسمی که با عوارض متعدد بالینی رو به رو هستند آلفا تالاسمی ماژور یا هیدروپس فتالیس و بیماری H است. مبتلایان به بیماری H در بدو تولد با علائمی چون کوچک بودن گلبولهای قرمز، کم خونی، همولیتیک هایپرکرومیک، بزرگی کبد و طحال، زردی و در مواردی تغییرات استخوانی مرتبط با تالاسمی رو به رو هستند. این بیماری نیاز به تزریق خون دارند.در جنین های مبتلا به هیدروپس فتالیس یا تالاسمی آلفا ماژور معمولاً پیش از تولد یا مدت کوتاهی پس از تولد فوت می کنند. بررسی ژنتیکی : در ازدواج های فامیلی و در افرادی که تشخیص تالاسمی مینور دارند در هنگام ازدواج نیاز به بررسی ژنتیکی ژن های بتا و آلفا تالاسمی دارند.

سوال 1400/07/09

سلام وقت بخیر.من و همسرم از آلفا و بتا هستیم باید قبل از بارداری ازمایش ژنتیک بدیم خواستم بدونم برای بچمون مشکلی پیش نمیاد؟شده کسی که الفا و بتا ازدواج کنن و فرزندشون سالم باشه؟

پاسخ مدیر 1400/07/09

جواب: خیر مشکلی ندارد، ولی قبل از بارداری دقیقاً با انجام آزمایش ژنتیک نوع دقیق موتاسیون هریک را مشخص کنید و در طی بارداری همون موتاسیون ها را در جنین تان کنترل می شود که آیا ناقل است یا خیر.

سوال 1400/03/29

سوال: سلام.خسته نباشید من و شوهرم ازمایش قبل ازدواج انجام دادیم من بتا تالاسمی و شوهرم الفا تالاسمی هستش.بهمون گفتن اشکال نداره برا بچه دار شدن.ولی من الان میترسم.میشه دقیق بگیددرصد بچه سالم چقد هس

پاسخ مدیر 1400/03/29

جواب: خیر مشکلی ندارد، ولی قبل از بارداری دقیقاً با انجام آزمایش ژنتیک نوع دقیق موتاسیون هریک را مشخص کنید و در طی بارداری همون موتاسیون ها را در جنین تان کنترل می شود که آیا ناقل است یا خیر.

سوال 1400/03/24

سوال: سلام ما ازمایش ازدواج دادیم ک اقا تالاسمی مینور دارد و خودم مشلوک ب الفا تالاسمی ایا اگ ازدواج کنیم مشکلی پیش میاد

پاسخ مدیر 1400/03/24

جواب: خیر مشکلی ندارد، ولی قبل از بارداری دقیقاً با انجام آزمایش ژنتیک نوع دقیق موتاسیون هریک را مشخص کنید و در طی بارداری همون موتاسیون ها را در جنین تان کنترل می شود که آیا ناقل است یا خیر.

سوال 1400/01/14

سوال: سلام خسته نباشید ما آزمایش ازدواج دادیم و گفتن که نامزدم سالم هست ولی خودم سیکل بتا هستم میخواستم بپرسم مشکلی پیش نمیاد؟

پاسخ مدیر 1400/01/14

جواب: اگر نامزتان مشکلی ندشته باشد برای فرزندتان مشکلی پیش نمی اید تنها اینکه مانند شما ممکن است ناقل باشد . برای راهنمایی دقیق تر می توانید با شماره بخش ژنوم آزمایشگاه نیلو ( 88208376021-) تماس بگیرید و یک وقت مشاوره با مشاورین ژنتیک مان بگیرید.

سوال 1399/09/26

سوال: سلام. اگر خانم تالاسمی بتا باشد و اقا صفت تالاسمی آلفا برای ازدواج مشکلی پیش میاد؟ اگر ازمایش سی بی سی ام سی وی 77 باشد اما الکتروفورز هیچ مشکلی نداشته باشد مینور هستن؟

پاسخ مدیر 1399/09/26

جواب: خیر مشکلی پیش نمی آید ولی بهتر است قبل از ازدواج حتماً مشاوره ژنتیک انجام داده و نوع موتاسیون در هر دو فرد تعیین شود و در نهایت با توجه به نوع موتاسیون تصمیم گرفته شود.

سوال 1399/09/18

سوال: سلام اگر دو نفر مینور الفا باشند ایا میتوانند باهم ازدواج کنند واگر ازدواج کنند آیا مشکلی پیش خواهد آمد؟

پاسخ مدیر 1399/09/18

جواب: بله می توانند ولی 25% احتمال دارد که فرزندی مبتلا بهتالاسمی ماژور به دنیا بیاورند . توصیه می شود قبل ازدواج مشاوره ژنتیک شوید تا راهنماییتان کنند.

سوال 1399/09/06

سوال: سلام زوج آلفاتالاسمی موتاسیون دوحذفی هستیم ۵بارداری هیدروپس سقط شدبرای پی جی دی اقدام کردیم بااین مشکل جنین سالم پیدامیش ممنون

پاسخ مدیر 1399/09/06

جواب: بله در PGD بررسی کامل ژنتیکی از لحاظ جهش مورد نظر انجام می شود .

سوال 1399/01/14

سئوال: سلام.همسرم تو آزمایش ازدواج آلفا در اومد و من سالم بودم، پسرم الان ۱۱ ساله هستش و خونش آلفا .این کم خونی روی خلق آدما اثر میزاره کم حوصله بد خواب و عصبی کم اشتها هستن.که زندگی با سلام این جور آدما سخت میشه.

پاسخ مدیر 1399/01/14

جواب: بطور کلی کم خونی می تواند یک کم آدم را عصبی کند ولی با نه شدید که زندگی را سخت کند. خوابش چطور است؟

سوال 1398/12/24

سئوال: سلام خسته نباشید.. ببخشید ما ازمایش ازدواج دادیم و کم خون بودیم و بعد از یک ماه اندکس ها اصلاح نشد و ازمایش pnd دادیم و گفتن جواب آلفا شده و میتونید عقد کنید.. میخوام بپرسم الان چی میشه؟؟ ما دیگه مشکلی نداریم؟؟

پاسخ مدیر 1398/12/24

جواب: با احتمال 50 % بچه هایتان کامل شبیه خود شما می شود (فقط ناقل می شود) و یا 50% کاملاً سالم می شوند.

6LdfT2UfAAAAAAxZguzC6elM2sHztpu8uBz5oaJf