گزارش فراوانی انواع مختلف HPV در نمونه های های گرید دهانه سرویکس-ژوئن 2021
چکیده
زمینه و هدف:
سرطان دهانه رحم دومین سرطان شایع و چهارمین علت اصلی مرگ در زنان می باشد. در میان عوامل خطر سرطان دهانه رحم ، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) مهمترین عامل است.
مواد و روش ها:
طی یک مطالعه مقطعی و گذشته نگر که از سال 2016 تا سال 2020 انجام شده است، 261 زن مبتلا به نئوپلازی داخل اپیتلیال دهانه رحم (CIN) درجه دو و سه به یکی از کلینیک های انکولوژی زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مراجعه کردند، توسط گروه تحقیق ارزیابی شده و آنهائیکه واجد شرایط ورود به مطالعه بودند وارد مطالعه شدند.
واحد دانشگاه مربوطه پس از دریافت کد اخلاقی، برای تمام بیمارانی که سرطان دهانه رحم آنها با روش تشخیصی کولپوسکوپی تأیید شد ، غربالگری HPV به روش COBAS انجام شد و برای تعیین نوع HPV از ضایعات نمونه برداری شد.
نتایج:
ارزیابی توزیع فراوانی نتایج کولپوسکوپی در مقایسه با HPV ، نشان داد که HPV-16 رایج ترین نوع HPV در ضایعات CIN درجه بالا است. بعد از HPV-16 ، انواع دیگر HPV از نظر فراوانی در درجه بعدی قرار دارند که نشان دهنده اهمیت انواع دیگر HPV است. HPV-18 همچنین در افراد مبتلا به CIN مشاهده شد.
نتیجه:
انجام یک مطالعه مشابه با تعداد بیشتری از نمونه ها در سطح ملی پیشنهاد می شود. اگر نتایج یک مطالعه بزرگتر با این مطالعه مطابقت داشته باشد ، بهتر است که نقش سایر انواع HPV در غربالگری سرطان دهانه رحم در زنان برجسته شود.
بطور خلاصه:
یک مطالعه 5 ساله گذشته نگر ، برروی 261 خانم که با ضایعات درجه بالای CIN 2 و CIN 3 مراجعه کننده به کلینیک سرطانهای زنان دانشگاه شهید بهشتی مراجعه کرده بودند، بعد از ورود به مطالعه برای آنها درخواست انجام تست Cobas HPV (بعنوان تنها متد FDA approved جهت primary screening سرطان دهانه رحم) در آزمایشگاه نیلو بعنوان اولین مرکز ارائه دهنده تست فوق ، شد.
بالاترین شیوع به ترتیب:
1- ژنوتایپ 16 (HPV 16)
2- سایر گروههای پرخطر به غیر از 16 و 18 (Other HR HPV)
3- به مقدار خیلی کم هم HPV 18
که این مطالعه به همراه سایر مطالعات دیگر این آزمایشگاه نشان دهنده آن است که بیشترین مشکلات ناشی از HPV بعد از HPV 16 در ایران، سایر گروه های پرخطر بوده و در نتیجه توصیه به استفاده از گارداسیل 9 گانه به جای 4 گانه در ایران ضروری است.
.
از میان 261 بیمار با درجات بالای اختلالات نئوپلاستیک دهانه رحم فوق:
1- 12% سابقه کشیدن قلیان داشتند،
2- 12% سابقه کشیدن سیگار،
3- 43.3% بیماران بیشتر از یک شریک جنسی داشته اند،
4- 39.1% بیماران سابقه ای از بارداری نداشته اند، و بقیه بیماران سابقه ای از حداقل یک بارداری مشاهده شد.
5- 26% بیماران سابقه ای از یک عفونت از انواع مختلف STDs را گزارش کرده اند.
6- 14.2% از بیماران سابقه ای از یک عفونت STDs را در شریک جنسی شان گزارش کردند.
.
- نتایج نشان می دهد که میزان شیوع HPV 16 در ضایعات پره کانسریک (CIN 2 , 3) حدود 55.9% است.
- بعبارتی HPV 16 شانس ابتلا به ضایعات پره کانسریک را 2.67 برابر به نسبت سایر ژنوتایپ ها افزایش می دهد.
- در حالیکه در HPV 18 با ارزیابی odds ratio مشخص شد که هیچگونه نقشی در افزایش ریسک ضایعات پره کانسریک ندارد.
- همینطور با ارزیابی odds ratio در other HR HPV مشخص شد که بعنوان یک ریسک فاکتور برای افزایش ریسک ضایعات پره کانسریک می باشد.
- 56.3% از بیمارانی که ضایعه های گرید دهانه سرویکس داشتند یک پاپ اسمیر غیر نرمال داشته اند که از این میان ASC-US حدود 20.7% موارد و HSIL حدود 12.3% موارد را تشکیل می دهد.
- بعبارتی اکثر موارد ضایعات پره کانسریک ، یک ریپورت ASC-US داشتند که به احتمال زیاد با یک جواب مثبت HPV کاندید انجام کولپوسکوپی شده بودند.
- در این مطالعه 33.3% کسانی که ضایعات پره کانسریک از نوع CIN2 داشتند، فقط یک سابقه ای از HPV 16 مثبت داشته اند. این میزان در CIN3 حدود 49.1% می باشد.
- بنابراین این ژنوتایپ پاتوژنیسیته بالایی برای بروز ضایعات پره کانسریک دارد و بعد از آن other HR HPV ها رل مهمی دارند.
.
-
مروری جامع بر جهش های NF1 در بیماران ایرانی - جولای 2024
-
تأثیر سندرم تخمدان پلی کیستیک مادر (PCOS) بر غربالگری اختلالات آنیوپلوئیدی در سه ماهه اول و دوم بارداری
-
بررسی آنتی بادی های خون بند ناف پس از واکسیناسیون با واکسن سینوفارم BBIBP-CorV (Sinopharm) در دوران بارداری - می 2023
-
توزیع ژنوتیپ های پرخطر ویروس HPV بر اساس گروه های سنی در مردان بدون علامت ایرانی - می 2020
-
مروری جامع بر شیوع موتاسیون های SMN و NAIP در بیماران مبتلا به SMA ایرانی - فوریه 2023
-
مقادیر بشدت غیرطبیعی free βHCG در غربالگری سه ماهه اول از عوامل خطر برای پیامدهای نامطلوب مادر و جنین است - ژانویه 2023
-
ادغام تست های سطح دوم و بیومارکرهای ثانویه برای بهبود میزان ارزش پیش بینی کننده مثبت (PPV) در برنامه غربالگری متابولیک نوزادان - می 2021
-
بررسی آماری 45 مورد منفی کاذب سندرم داون در پروتکل غربالگری سه ماهه اول طی سالهای 1394 تا 1395 و معرفی یک معیار جدید جهت (free BhCG MoM/PAPP-A MoM Ratio > 3.0) جهت افزایش کارایی تستهای غربالگری سه ماهه اول در منطقه خطر بینابین - می 2021
-
تجزیه و تحلیل کاریوتایپ سلول های مایع آمنیوتیک و گزارش ناهنجاری های کروموزومی در 15401 مورد از زنان ایرانی - سپتامبر 2021
-
تجزیه و تحلیل رده ویروس پاپیلومای انسانی تیپ های 31 و 45 در نمونه های دهانه رحم زنان ایرانی - دسامبر 2020
با سلام دو سال هست که ازدواج مجدد داشتم و اخیرا تست پاپ اسمیر و hpv دادم.میخواستم ببینم با توجه به اینکه علایمی ندارم و تست پاپ اسمیرم منفی و تست hpvپرخطر نوع۵۲ زده شده این ازمایش معتبر هست؟و اینکه ازمایشی هست برای اینکه متوجه بشم من ناقل بودم یا همسرم؟