مصرف داروها در بادرداری

هر عاملی که طی دوره تکامل رویانی و جنینی موجب تغییر دائمی در شکل یا کارکرد بخشهای مختلف بدن جنین شود تراتوژن یا آسیب زا وبه عبارتی خطرناک نامیده می شود این کلمه ریشه یونانی دارد و به معنی هیولاست.

برای اینکه ماده ای را تراتوژن یا آسیب زا بدانیم باید چند شرط داشته باشد، دارو قابلیت عبور از جفت را داشته باشد. و بیمار در زمان بحرانی مربوطه در معرض آن قرار گرفته باشد و رابطه علت و معلولی بین اسیب و آن ماده وجود داشته باشد. ماده تراتوژن باید به اندازه کافی از جفت عبور کند تا بتواند روی تکامل جنین اثر بگذارد.

دوره جنینی به سه مرحله تقسیم می شود:
1- قبل از لانه گزینی: دو هفته بعد از لقاح
2- دوره رویانی:هفته 2 تا 8 بارداری 
3- دوره جنینی: هفته 9 تا پایان بارداری

دوره قبل از لانه گزینی به نام دوره همه یا هیچ خوانده می شود. اگر صدمه عده زیادی از سلولها را از بین ببرد. معمولا مرگ رخ خواهد داد و اگر عده کمی سلول آسیب ببیند معمولا قابل جبران بوده و تکامل طبیعی ادامه می یابد.
در طی 8 هفته اول شکل گیری و تکامل اعضای جنینی شکل می گیرد بنابراین بحرانی ترین دوره از نظر ایجاد ناهنجای ساختمانی است. مثلا قسمت عمده تکامل قلب در 5/3 تا 6 هفتگی است و در 8 هفتگی به طور کامل شکل گرفته، داروهایی که باعث ناهنجاری قلبی می شوند، تنها در صورتی اثر گذار خواهند بود که طی این مدت مصرف شوند. و یا مثلا اگر جنینی در هفته 6 تا 9 جنینی در معرض داروی وارفارین قرار بگیرد، دچار ناهنجاریهای صورت و اختلالات مفاصل ومهره های کمر می شود.

ویا هیچ دوز و هیچ دوره ای از سه ماهه اول برای تماس با داروی ایزوترتینوئین( نوعی ویتامین A)وجود ندارد. به عبارت دیگر این دارو در صورت مصرف در سه ماهه اول موجب ناهنجاریهای عمده جنینی در سر و صورت، گوشها، شکاف کام و .. می شود و یا داروهای هورمونی مردانه حاوی آندروژنها و یا پروژسترونهای قوی از هفته 7 تا 12 جنینی موجب مردانه شدن ظاهر دستگاه تناسلی جنین دختر می شود.


آیا مصرف دارو در زمان بارداری ایمن و بی خطر است؟

پاسخ قطعی برای این سئوال وجود ندارد. قبل از شروع یا قطع هر دارویی همیشه بهتر است با پزشکی که در طول بارداری از شما مراقبت می کند صحبت کنید.در زمان بارداری در مورد تصمیم به استفاده از یک داروی خاص اطلاعات لازم را کسب کنید.


تصمیم به مصرف یا عدم مصرف دارو در زمان بارداری بر چه اساسی صورت می گیرد؟

تصمیم به مصرف یا قطع یک دارو در زمان بارداری باید با توجه به مزایا و خطرات ایجاد شده توسط آن دارو صورت پذیرد و در این خصوص پزشک شما و شما هر دو تصمیم گیرنده هستید.


مزایا: این دارو چه اثرات مفیدی می تواند برای من و جنین در حال رشدم به همراه داشته باشد؟

خطرات: راه هایی که ممکن است این دارو به من و جنین در حال رشدم آسیب برسانند چه هستند؟


در طول بارداری زمان هایی وجود دارد که مصرف دارو یک انتخاب محسوب می شود. بعضی از انتخاب های دارویی که شما و پزشکتان در زمان بارداری بر می گزینید ممکن است از انتخاب هایی که شما در زمان غیر بارداری برمی گزینید متفاوت باشد. به عنوان مثال اگر در طول بارداری به سرماخوردگی مبتلا شدید ممکن است به جای استفاده از داروهای ضد گرفتگی بینی که در زمان غیر بارداری از آن ها استفاده می کردید استفاده نکرده و با گرفتگی بینی خود سر کنید.


در زمان هایی مصرف یک دارو یک انتخاب محسوب نمی شود بلکه مصرف داروی مورد نظر مورد نیاز است. بعضی از خانم ها نیاز دارند تا در طول بارداری از دارو استفاده کنند. گاهگاهی خانم ها برای چند روز یا چند هفته برای درمان مشکلاتی همانند عفونت مثانه یا عفونت استرپتوکوکی گلو نیازمند دریافت دارو هستند. تعدادی از خانم ها به منظور کنترل مشکلات طولانی مدت همانند آسم، دیابت، افسردگی یا تشنج باید هر روز دارو مصرف کنند. هم چنین عده ای از خانم ها به علت مشکلات بارداری نیازمند مصرف دارو هستند. این مشکلات شامل تهوع و استفراغ شدید، خاتمه حاملگی زودرس یا زایمان پیش از موعد هستند.


پزشکان و پرستاران اطلاعات مربوط به مصرف یا عدم مصرف داروها در زمان بارداری را از چه منابعی استخراج می کنند؟

پزشکان و پرستاران اطلاعات را از برچسب ها و بسته بندی های داروها، کتاب های مرجع و ژورنال های تحقیقاتی به دست می آورند. آن ها هم چنین اطلاعات خود را با سایر پزشکان و پرستاران در میان گذاشته و با افرادی که سازنده و فروشنده داروها هستند در ارتباط هستند.


اداره دارو و غذا آمریکا (FDA) سازمانی است که به کنترل فروش یا عدم فروش داروها در آمریکا می پردازد. FDA در صورت ایمن بودن و کارا بودن دارو برای یک بیماری مشخص به کمپانی سازنده این امکان را می دهد که داروی خود را در ایالات متحده آمریکا به فروش برساند. کمپانی های سازنده دارو موظفند تا اطلاعات کاملی را در خصوص وجود یا عدم وجود نقص های جنینی یا سایر مشکلاتی که در حیوانات آزمایشگاهی در زمان تجویز دارو در خلال بارداری مادرانشان ایجاد شده است را به پزشکان و دانشمندان FDA گزارش کنند. در بسیاری از اوقات داروها در خانم های باردار مورد مطالعه قرار نمی گیرند.

FDA در ایجاد یک برچسب کامل و واضح با کمپانی های سازنده دارو همکاری می کند. اما در بیشتر موارد اطلاعات کافی در خصوص مصرف دارو در زمان بارداری و تاثیر آن بر روی جنین در حال رشد وجود ندارد. بسیاری از برچسب های داروهای نسخه ای شامل نتایج مطالعاتی هستند که در خانم های باردار انجام شده است. اما یک دارو همیشه بر روی جنین نوزدان و حیوانات به یک اندازه تاثیر نمی گذارد. در اینجا مثالی مطرح می شود.

دارویی به موش های باردار داده می شود. اگر این دارو باعث مشکلاتی در بعضی از نوزادان موش ها شود این دارو ممکن است این تاثیر را در نوزدان انسان نیز ایجاد کند و از طرف دیگر نیز ممکن است این تاثیر در نوزادان انسان ها ایجاد نشود. اگر مشکلی در نوزادان موش ها ایجاد نشود این نکته به این معنا نیست که این دارو در نوزادان انسان ها نیز مشکلی را ایجاد نمی کند. FDA از کمپانی ها درخواست می کند تا آزمایشات را در دو گونه متفاوت حیوانات انجام دهند. این حالت شانس پیشگویی این مساله را که داروی مورد نظر ممکن است در خانم های باردار و فرزندانشان مشکل ساز باشد را بهتر می کند.

موارد بسیاری وجود دارد که پزشکان و دانشمندان FDA از چگونگی تاثیر دارو در طول بارداری بی اطلاع هستند. در یک حالت خوش بینانه و کامل هر برچسب دارویی باید شامل اطلاعات سودمند در خصوص تاثیر دارو روی خانم های باردار و جنین در حال رشد باشد ولی چنین موردی اجتناب ناپذیر است.


چگونه برچسب داروهای نسخه ای یا بدون نسخه به پزشکم در تشخیص انتخاب یک داروی صحیح در زمان بارداری ام کمک می کند؟

پزشکان در زمان انتخاب یک دارو برای بیمار از اطلاعات منابع مختلف همانند برچسب داروها استفاده می کنند. به منظور کمک به پزشکان FDA طبقه بندی مصرف داروها را در زمان بارداری در خصوص مصرف داروها در این دوران را به وجود آورده است. این سیستم بر اساس طبقه بندی تمام داروهای نسخه ای بر اساس حروف طراحی شده است. طبقه بندی حروف در برچسب یک داروی نسخه ای فهرست می شود. این برچسب بیان می دارد که آیا تحقیقاتی در خانم های باردار یا حیوانات باردار صورت گرفته است یا خیر و این که نتایج آزمایشات چه بوده است. داروهای بدون نسخه (OTC) فاقد طبقه بندی بر اساس حروف در بارداری هستند. قبل از مصرف داروهای OTC با پزشک خود صحبت کرده و از دستورالعمل ذکر شده روی برچسب دارو پیروی کنید.

داروهای نسخه ای

FDA طبقه بندی حروف را بر اساس اطلاعات به دست آمده در خصوص مصرف داروها در خانم ها و حیوانات باردار ارائه می کند.

طبقه بندی در بارداری

تعریف

مثال هایی از داروها

A

در مطالعات انسانی خانم های باردار از این دارو استفاده کرده و نوزدانشان هیچ مشکلی را در رابطه با مصرف این دارو بروز نداده اند.

فولیک اسید

لووتیروکسین(داروی هورمون تیروئید)

B

در مطالعات انسانی خانم های باردار از این دارو استفاده کرده و نوزدانشان هیچ مشکلی را در رابطه با مصرف این دارو بروز نداده اند.



فولیک اسید

لووتیروکسین (داروی هورمون تیروئید)



در انسان ها مطالعات خوبی صورت نگرفته است. اما در مطالعات حیوانی حیوانات باردار از این دارو استفاده کرده و نوزدانشان هیچ مشکلی را در خصوص داروی مصرف شده نشان ندادند.


یا


در مطالعات حیوانی مشکلاتی در نوزادان عده ای از حیوانات باردار که از این دارو استفاده کرده بودند دیده شد. اما در مطالعات انسانی خانم های باردار از این دارو استفاده کرده و نوزدانشان هیچ مشکلی را در خصوص مصرف داروی مورد نظر از خود نشان ندادند.

بعضی از آنتی بیوتیک ها همانند آموکسی سیلین.Zofran® (اوندانسترون) برای تهوع گلوکوفاژ(متفورمین) برای دیابت بعضی از انسولین هایی که برای درمان دیابت به کار می روند همانند انسولین رگولار و NPH .

C




در انسان ها مطالعات خوبی صورت نپذیرفته است. نوزادان حیوانات بارداری که با این دارو مصرف درمان شده بودند مشکلاتی را بروز دادند. با این وجود در بعضی از موارد این دارو بیش از ضرر وارده می تواند برای مادر و نوزداد حیات بخش باشد.


یا


هیچ مطالعه حیوانی انجام نشده است و مطالعات خوبی نیز در خانم های باردار صورت نگرفته است.

Diflucan® (فلوکونازول) برای عفونت های قارچیونتولین (آلبوترول) برای آسمزولوفت (سرترالین) و پروزاک (فلوکستین) برای افسردگی

D

مطالعات در انسان ها و یا سایر گزارش ها حاکی از آن است که زمانی که خانم های باردار از این دارو استفاده می کنند مشکلاتی در نوزدانشان به علت مصرف این دارو به وجود می آید. با این وجود در بعضی از شرایط جدی، دارو ممکن است بیشتر از ضرر احتمالی برای مادر و نوزاد حیات بخش باشد.




Paxil® (پاروکستین) برای افسردگیلیتیوم برای اختلالات دو قطبیDilantin® (فنی توئین) برای تشنج های صرعبضی از داروهای شیمی درمانی در سرطان

X



مطالعات در انسان ها و یا سایر گزارش ها حاکی از آن است که زمانی که خانم های باردار از این دارو استفاده می کنند مشکلاتی در نوزدانشان به علت مصرف این دارو به وجود می آید. هیچ مطالعه ای مبنی بر ارزشمند بودن دارو برای مادر و نوزاد نسبت به خطرات احتمالی آن وجود ندارد. این داروها هرگز نباید توسط مادران باردار مورد استفاده قرار گیرد.



Accutane® (ایزوتریتنوئین) برای آکنه کیستیک

تالومید (تالیدومید) برای نوعی از بیماری پوستی

FDA هم اکنون سخت در تلاش است تا اطلاعات بیشتری در خصوص مصرف داروها در طول بارداری به دست آورد. FDA هم چنین در تلاش است تا برچسب های دارویی را برای پزشکان کاراتر سازد. اطلاعات برچسب دارویی برای داروهای نسخه ای در حال تغییر بوده و بخش مربوط به مصرف دارو در دوران بارداری در خلال سال های آینده تغییر خواهد کرد.

داروهای غیر نسخه ای (OTC)


به خاطر داشته باشید که محصولاتی همانند کافئین، ویتامین ها و داروهای گیاهی می توانند بر روی جنین در حال رشد تاثیر بگذارند. با پزشکتان در خصوص قطع مصرف کافئین و نوع ویتامین مصرفی مورد نیاز خود صحبت کنید. هیچ گاه پیش از مشورت با پزشکتان از فراورده های گیاهی استفاده نکنید.
تمام داروهای غیر نسخه ای دارای برچسب هستند. این برچسب بر روی تمام داروهای OTC وجود دارد. این برچسب استفاده از دارو را آسان تر می سازد. یک قسمت از این برچسب به استفاده از دارو در دوران بارداری اختصاص دارد. برچسب های داروهای OTC غالباً به خانم های باردار این پیام را می رسانند که قبل از مصرف دارو با پزشکشان صحبت کنند. بعضی از داروهای OTC مشکلات مشخصی را در خلال بارداری ایجاد می کنند. برچسب های این داروها به خانم های باردار این مورد را یادآوری می کند که چرا و در چه زمانی نباید از این دارو استفاده کنند. در اینجا چند مثال از آن ها وجود دارد:


* مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (Advil®,Motrin®) ، ناپروکسن (Aleve®) و آسپرین (استیل سالی سیلات) در سه ماهه آخر بارداری (پس از هفته 28) می توانند مشکلات جریان خون جدی را در نوزادان به وجود آورند. هم چنین آسپرین ممکن است باعث افزایش احتمال مشکلات خونریزی در مادر و نوزاد در خلال بارداری یا در هنگام زایمان شود.

* برچسب های داروهای نیکوتینی همانند چسب و قرص مکیدنی نیکوتین این مورد را به خانم ها یادآوری می کند که سیگار کشیدن می تواند برای نوزادانشان زیان آور باشد. اگرچه تصور می شود که دارو از سیگار کشیدن ایمن تر است ولی با این وجود خطرات دارو به طور کامل شناخته نشده است. به خانم های باردار توصیه می شود که مصرف سیگار را بدون مصرف داروی نیکوتین ترک کنند.


پیش از بارداری چه راهکارهایی می تواند انجام گیرد؟


اگر تا الان باردار نشده اید می توانید برای داشتن یک فرزند سالم راهکارهایی را در پیش گیرید. از کنترل پیش از بارداری بهره جویید و در ملاقات با پزشک خود در مورد داروها، ویتامین ها و محصولات گیاهی که استفاده می کنید صحبت کنید. این نکته بسیار حائز اهمیت است که پیش از بارداری به درمان مشکلات سلامتی خود بپردازید. در مورد ویتامین های مورد نیاز پیش از بارداری از پزشک خود اطلاعاتی را دریافت کنید. تمام خانم هایی که قصد باردار شدن را دارند باید از ویتامین های گروه B (فولیک اسید) به منظور جلوگیری از نقایص جنینی همانند مشکلات مغزی و طناب نخاعی استفاده کنند. شما باید مصرف این ویتامین ها را پیش از باردار شدن یا در زمان بارداری استفاده کنید. هم چنین ایده خوبی است که با پزشکتان در مورد مصرف کافئین، الکل و سیگار کشیدن صحبت کنید.


آیا مصرف دارو در زمان تصمیم به بارداری ایمن و بی خطر است؟
دانستن زمان دقیق بارداری مشکل است. وقتی شما باردار می شوید ممکن است برای مدت 10 تا 14 روز از آن بی اطلاع باشید. مناسب است که پیش از باردار شدن ملاقاتی با پزشک خود داشته باشید و در خصوص داروهایی که به صورت روزانه، هم اکنون یا در آینده می خواهید مصرف کنید با او صحبت کنید. گاهی از اوقات داروها باید تغییر کنند و گاهی پیش از باردار شدن نیاز به قطع داروها احساس می شود. این حالت برای هر خانمی متفاوت است. بنابراین شما پیش از قطع داروی خود باید با پزشکتان مشورت کنید.اگر شما باردار هستید یا تصمیم به بارداری گرفته اید:


* پیش از گفتگو با پزشکتان هیچ داروی نسخه ای را قطع نکنید.

* پیش از مصرف هر گونه داروی بدون نسخه با پزشکتان مشورت کنید.


در زمان بیماری و نیاز به مصرف دارو در زمان بارداری چه تدابیری باید به کار گیرم؟


اگر شما باردار هستید یا تصمیم به بارداری گرفته اید در خصوص داروهای مصرفی باید با پزشکتان صحبت کنید. خودسرانه آن ها را قطع نکنید یا به تغییر آن ها اقدام نکنید. این داروها شامل داروهای افسردگی، آسم، دیابت، تشنج (صرع) و سایر بیماری ها هستند.


مرکز جلوگیری و کنترل بیماری ها (CDC) برای خانم های مبتلا به HIV مصرف زیدوودین (AZT) را در خلال بارداری توصیه می کند. تحقیقات حاکی از آنند که خطر سرایت بیماری HIV به نوزدانی که مادرانشان دارای این بیماری هستند با مصرف زیدوودین کاهش می یابد. اگر یک خانم مبتلا به دیابت در طی بارداری از داروی خود استفاده نکند خطر احتمال سقط جنین، نوزاد مرده و برخی از نقائص جنینی در او افزایش می یابد. اگر بیماری آسم و فشار خون در خلال بارداری کنترل نشوند مشکلات مربوط به جنین ممکن است حادث شود.


آیا مصرف ویتامین ها در زمان بارداری ایمن و بی خطر است؟


مصرف منظم ویتامین ها و ویتامین های مخصوص خانم های باردار در طی بارداری ایمن بوده و می توانند موثر و کمک کننده باشد. خانم هایی که باردار هستند یا تصمیم به بارداری دارند باید از ویتامین هایی که حاوی 400 میکروگرم فولیک اسید هستند استفاده کنند. بهتر است خانم ها پیش از بارداری مصرف این ویتامین ها را آغاز کنند. فولیک اسید احتمال ابتلای جنین به نقص لوله عصبی همانند اسپینا بیفیدا را کاهش می دهد. در این بیماری، نخاع یا مغز به صورت کامل و مناسب رشد نخواهند کرد. مصرف آهن نیز می تواند از آنمی جلوگیری کند. بسیار مهم است که دوز مصرفی ویتامین شما بر اساس نظر پزشکتان معین شود. مقادیر زیاد ویتامین می تواند برای شما مضر باشد. به عنوان مثال سطوح بالای ویتامین A با نقایص شدید جنینی همراه است.


واکسن ها و بارداری
واکسن ها شما را در مقابل بیماری ها محافظت می کنند. دریافت بعض از واکسن ها در طی بارداری مناسب و بی خطر نیست. در خصوص بعضی از واکسن ها تصمیم به دریافت واکسن در خلال بارداری بستگی به موقعیت و شرایط خانم باردار دارد. یک پزشک قبل از تجویز واکسن به خانم باردار باید از جواب سئوالات زیر مطلع شود:


* آیا احتمال زیادی وجود دارد که خانم باردار در معرض بیماری قرار گیرد؟

* آیا عفونت برای مادر و جنین خطر ساز است؟

* آیا واکسن باعث به وجود آمدن خطری می شود؟


طبق توصیه کمیته ایمن سازی، دریافت واکسن هپاتیت B برای خانم هایی که در معرض هپاتیت B هستند در طول بارداری ضروری است. هم چنین تجویز واکسن غیر فعال آنفلوانزا نیز برای خانم های باردار در طول فصل شیوع آنفلوانزا نیز باید مورد توجه قرار گیرد. از طرف دیگر خانم بارداری که در مقابل سرخجه (سرخجه آلمانی) مصون نیست تا پایان دوره بارداری خود نباید از این واکسن استفاده کند. با پزشک خود در این مورد صحبت کنید تا از مصونیت خود در برابر این بیماری مطمئن شوید. مرکز جلوگیری و کنترل بیماری ها (CDC) راهنمای واکسنی را برای خانم های باردار فراهم می سازد.

آیا مصرف داروهای گیاهی یا فراورده های طبیعی در زمان بارداری ایمن و بی خطراست؟


به جز تعدادی از ویتامین ها اطلاعات کمی در خصوص مکمل های غذایی در طول بارداری وجود دارد. بعضی از برچسب های داروهای گیاهی بر این ادعا هستند که این داروها در طی بارداری موثر هستند. اما در بیشتر موارد مطالعات خوبی در جهت حمایت از این ادعا و این که آیا فراورده های گیاهی به خانم باردار یا نوزادش آسیب می رساند وجود ندارد. پیش از مصرف فراورده های گیاهی یا مکمل های غذایی با پزشکتان صحبت کنید. این فراورده ها ممکن است شامل مواردی باشند که برای شما یا فرزند در حال رشدتان در خلال بارداری زیان آور است.


در ایالات متحده آمریکا قانون های متفاوتی برای داروها و مکمل های غذایی وجود دارد. ولی با این وجود بر خلاف داروها، داروهای گیاهی و فراورده های طبیعی از نظر ایمنی و تایید آنچه که برروی چسب آن ها نوشته شده مورد تصویب و تایید FDA قرار نگرفته اند. بسیاری از این فراورده ها از نظر آسیب و زیان به مادر و جنین مورد ارزیابی قرار نگرفته اند. یک کمپانی پیش از فروش دارو باید بسیاری از مطالعات را کامل کرده و نتایج آن ها را به FDA اظهار دارد. بسیاری از دانشمندان و پزشکان در FDA به کنترل و ارزیابی نتایج می پردازند. اجازه فروش داروها توسط FDA تنها در صورت اثبات نتایج ایمنی داروها و موثر بودن آن ها صورت می گیرد.


آیا در آینده روش های بهتری به منظور تشخیص ایمن بودن داروها در زمان بارداری وجود خواهد داشت؟


هم اکنون داروهای کمی از نظر ایمنی مصرف در زنان باردار و آگاهی از زیان وارده به نوزاد متولد نشده مورد بررسی قرار گرفته اند. تا تغییر این وضعیت، مشاهده اثرات داروهای مصرفی در زنان باردار تحت مطالعه به پزشکان و محققان در تشخیص تاثیرات دارو بر روی مادران و نوزادان در حال رشدشان کمک کننده است. خانم ها قردادی را برای انجام تحقیقات در طول بارداری امضاء کرده و بر این اساس در طول بارداری و زمان مشخصی پس از به دنیا آمدن نوزاد مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرند. پزشکان به مقایسه نوزادانی که مادرانشان در خلال بارداری از دارو استفاده کرده اند با نوزادانی که مادرانشان از همان داروی مشخص استفاده نکرده اند می پردازند. این نوع از مطالعه به مقایسه گروه بزرگی از مادران باردار و نوزدانشان به منظور تاثیر داروها اختصاص دارد. یک خانم باردار و یک پزشک از نتایج به ثبت رسیده در این موارد در جهت تصمیم به مصرف یا عدم مصرف یک دارو در زمان بارداری می توانند بهره گیرند.


اگر شما باردار هستید و در حال مصرف یک دارو هستید و یا این که در زمان بارداری خود از دارویی استفاده کرده اید می توانید مدارک به ثبت رسیده در خصوص داروی مورد نظر را در سایت FDAکنترل کنید. سازمان دارو و غذا آمریکا فهرستی از موارد به ثبت رسیده از قرار گیری خانم های تحت آزمایش در مقابل داروها را در خلال بارداری به نمایش می گذارد. شما می توانید برای دریافت اطلاعات در خصوص مصرف داروی مورد نظر خود در طی بارداری به سایت زیر مراجعه کنید.

http://www.fda.gov/womans/registries/default.htm


http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=9355

داروهای گروه A

با توجه به اطلاعات موجود مصرف آنها در بارداری مجاز است:

Bromhexine

Nitrous Oxide

Calamine – D

Potassium Chloride

Calcium Pantothonate

Thyroid

Charocal Activted

Nitrous Oxide

Folic Acid

Amphotericin B

Vitamin B1)Thiamine Hcl)

Vitamin E

Vitamin B6 (Pyridoxine Hcl)

Zinc Oxide

Zinc Sulfate

 
 
  

 

داروهای گروه B

با توجه به اطلاعات موجود مصرف آنها در بارداری مجاز است :

Co-Amoxiclav

Acetaminophen

Co-Amoxiclav

Acetylcysteine

Colistin Sulfate

Amiloride - H

‍Cromolyn sodium

Amoxicillin

‍Cyproheptadine Hcl

Amphotericin B

Desmopressin

Ampicillin

Dexchlorpheniramin Maleate

Aprotinin

Dextromethrophan

Arginine Hcl

Diclofenac Sodium

Benzyl Benzoate

Dicyclomin

Bisacodyl

Dimenhydrinate

Bromocriptine

Dobutamine

Carbenicillin

Doxapram

‍Cefazolin Sodium

Enflurane

‍Cefotaxime

Erythromycin

‍ Ceftazidime

Ethacrynic Acid

‍Ceftriaxone

Ethambutol

‍Cephalexin

Famotidine

Cephalothin Sodium

Glucagone

Chlorpheniramine

Glycopyrolate

Chlorthalidone

Gonadorelin

Cimetidine

Hydrochlorothiazide

Clindamycin

lbuprofen

Clotrimazole

lndomethacin

Cloxocillin

lnsulin

Clozapine

lohexol

 

داروهای گروه C

 

 
 
 
 

داروهاییکه مصرف آنها در بارداری غیر مجاز است مگر در صورت ضرورت و با احتیاط فراوان

Betaxolol

A.C.A

Bethanechol Chloride

Acetazolamide

Biperiden

Acetylcholoine chloride

Bismuth Subcitrate

Aciclovir

Bretylium Tosylate

Albendazole

Bupivacaine

Albumin (Human)

Buprenorphine

Alfentanil

Calcitonin

Allopurinol

Calcitriol

Alprazolam

‍Calcium Dobesilate

Amantadine Hcl

‍Capreomycin

Aminoacid

‍Captopril

Aminophylline

‍Carbachol

Ammonium chloride

Chloramphenicol

Amyl Nitrite

Chloroquine

Antihemorrhoid

Chlorpromazine Hcl

Apomorphine Hcl

Chlorpropamide

ASA

Cholestyramine

Asparaginase

Ciclosporine

Atracurium Besylate

‍Cinnarizine

Atropine Sulfate

Ciprofloxacin

Bacitracin

‍Cisapride

Baclofen

Clobetasol Propionate

Beclomethasone Dipropiona

Clonutinol Hcl

Benzttropine Mesylate

Clofazimine

Betacaroten

‍Clofibrate

Betamethasone

 

مقالات مرتبط با مصرف داروها در بادرداری

پرسش و پاسخ

سوال 1402/08/17

من عفونت شدید مثانه گرفتم . یک هفته ای هست قرص سیپروفلوکساسین و فنازوپیریدین مصرف میکنم . و هنوز خوب نشدم .تازه پریود نشدم و فهمیدم باردارم ایا تاثیر بدی میتونه داشته باشه روی جنین؟

پاسخ مدیر 1402/08/17

عفونت مثانه به خودی خود مستقیماً به نوزاد آسیب نمی‎رساند. این شکست در درمان عفونت ادراری یا عفونت مثانه است که می‌تواند باعث مواردی مانند زایمان زودرس یا به ندرت عفونت کیسه آمنیوتیک شود. به عنوان مثال، تحقیقات منتشر شده در American Family Physician نشان می‌دهد که درمان زنان باردار مبتلا به عفونت ادراری بدون علامت یا عفونت مثعفونت مثانه به خودی خود مستقیماً به نوزاد آسیب نمی‎رساند. این شکست در درمان عفونت ادراری یا عفونت مثانه است که می‌تواند باعث مواردی مانند زایمان زودرس یا به ندرت عفونت کیسه آمنیوتیک شود. به عنوان مثال، تحقیقات منتشر شده در American Family Physician نشان می‌دهد که درمان زنان باردار مبتلا به عفونت ادراری بدون علامت یا عفونت مثانه، بروز زایمان زودرس و نوزادان کم وزن را کاهش می‌دهد. به همین دلیل غربالگری و درمان فوری مهم و ضروری است.انه، بروز زایمان زودرس و نوزادان کم وزن را کاهش می‌دهد. به همین دلیل غربالگری و درمان فوری مهم و ضروری است. حتما با پزشک تان در میان بگذارید

سوال 1402/02/27

سلام من تو هفته ی اول بارداری بودم و نمیدونستم که کتورولاک مصرف کردم..مسئله ای بوجود میاره؟

پاسخ مدیر 1402/02/27

با متخصص پریناتولوژی مشورت کنید

سوال 1402/02/17

سلام. من نمیدونستم باردار هستم در عرض دو سه روز سه تا قرص پروپرانولول مصرف کردم ممکنه مشکلی پیش بیاد؟؟؟

پاسخ مدیر 1402/02/17

با متخصص تان یا متخصص پریناتولوژی مشورت کنید

سوال 1402/01/23

سلام وقت بخیر هفته ۹ بارداری هستم چربی بیش از حد موهام اذیتم کرده مصرف قرص لاکتوزینک درمکس مجازه مصرف کنم برای کنترل چربی سر

پاسخ مدیر 1402/01/23

باید با پزشک تان مشورت کنید توجه داشته باشید که به هر حال در دوران بارداری توصیه می شود حتی الامکان دارو غیر ضروری مصرف نشود .

سوال 1402/01/19

ببخشید من دقیق متوجه نشدم این مقدار ویتامین a موجود درمولتی ویتامین من روز درمیون ۱ق ،حدود۳۰۰میکروگرم ۱۰۰۰iuمیخوردم جزو دزممنوعه بوده؟

پاسخ مدیر 1402/01/19

تجویز دارو حتی ویتامین ها باید طبق نظر پزشک باشد . در صورت مصرف مکمل ، از مولتی ویتامینی استفاده کنید که بیشتر از دو هزار و 500 واحد بین المللی ویتامین A که از بتاکاروتن ها تامین می شود، نداشته باشد.میزان زیاد مکمل بتاکاروتن در سیگاری ها خطر سرطان ریه را افزایش می دهد. مصرف بیش از حد ویتامین A سبب می شود مقدار مازاد آن در کبد جمع شود و بدن دچار عوارض جانبی مانند حالت تهوع، اسهال، استفراغ، کاهش اشتها، خستگی، سردرد، تاری دید، درد استخوان، ریزش مو و آسیب کبد شود.

سوال 1402/01/18

سلام ببخشید من ازماه قبل بارداریم تا روزی که قاعدگیم عقب وافتاد وفهمیدم باردارم طبق دستورپزشک عمومی شربت ایمنیوتی خوردم دز ویتامین a درهر تقریبا ده میلی ۳۰۰میکروگرم معادل ۱۰۰۰ iu من نمیدونستم باردارم الان دیدم توسایت تون نوشته دزبالا خطرناکه ایا این مقداردزبالاست وجنین اسیب دیده ؟تو غربالگری معلوم میشه؟

پاسخ مدیر 1402/01/18

نگران نباشید . در غربالگری احتمال سندروم های شایع بررسی می شود .

سوال 1402/01/09

با سلام من در سه ماه دوم بارداری یک بار پماد موضعی دیکلوفناک استفاده کردم. آیا خطرناک هست؟

پاسخ مدیر 1402/01/09

پزشک تان باید نظر دهند . بهتر ود در این روزها دارویی مصرف نشود

سوال 1401/12/15

سلام خوشحالم كه همچين سايتى پيدا كردم🙏 من ١٦ هفته لاردارم و در هفته ١٤ با درد شديد كليه به دكتر متخصص ارولوژى مراجعه و تشخيص سنگ كليه بود كه داروى سنكل و قرص رواتنيكس تجريز كردن كه نزديك دو هفته مصرف كردم. البته هنوز كليه ام سنگ داره ولى دردم كمتر شده. سوالم اينه اين قرص رواتنيكس براى جنين ضرر نداره؟ لطفا جوابم رو بديد خيلى نگرانم.

پاسخ مدیر 1401/12/15

تجویز هرگونه دارو با پزشک است .

سوال 1401/11/16

سلام و وقت بخیر؛من هفته ی هفت بارداری هستم و تقریبا یه هفته پیش از اطلاع از باردار بودنم تنها یک عدد قرص اسلیم مکس مصرف کردم بدون اطلاع از بارداریم ،آیا مشکلی برا جنین پیش میااد دچار سقط یا هنجاری میشود؟با تشکر

پاسخ مدیر 1401/11/16

نگران نباشید.

سوال 1401/09/21

سلام من سرما خوردم و قرص سرما خوردگی مصرف کردم، بعدش خونریزیم عقب افتاد فهمیدم باردارم، آیا یک قرص سرما خوردگی در دو هفته بعد از لقاح می تونه آسیبی به رشد جنین من داشته باشه؟

پاسخ مدیر 1401/09/21

خیر. نگران نباشید

سوال 1401/08/28

سلام وقت بخیر. همسر مت در بارداری اول در هفته 29 دچار اکلامپسی شدید و هلپ شدن و متاسفانه بچه IUFD شد. پس از اون به چندین پزشک روماتولوژی مراجعه کردیم که آزمایشات مختلفی رو تجویز کردن که جواب همه آزمایش ها در همه آزمایشگاه ها (دانش، چهر، بیمارستان پارس و فیروزگر) منفی بود فقط تست ANA در آزمایشگاه مرکزی هر بار تکرار می کردیم مثبت بود. که پزشک روماتولوژی گفت با وجود اینکه به هیچ وجه نمیشه احتمال بیماری لوپوس یا بیماری خد ایمنی رو مطرح کرد اما از سه ما قبل از اقدام برای بارداری با توجه به تست ANA+ قرص هیدروکسی کلروکین روزانه 2 عدد مصرف بشه.خواستم بدونم عوارضی براشون نداره این قرص و مصرفش در دوران بارداری به چه صورت هستش؟ برای جنین و مادر ضرر نداره؟

پاسخ مدیر 1401/08/28

جواب: بطور کلی داروهای رماتیسم مفصلی برای بارداری و شیردهی مضر است، بنابراین قبل از بارداری حتماً باید با پزشک زنانتان باید مشورت کنید.

سوال 1401/07/18

درهفته ۲۰بارداری به دلیل گلودردیک عددقرص سرماخوردگی بزرگسالان خوردم ایامشکلی برای جنین نداره؟

پاسخ مدیر 1401/07/18

خیر

سوال 1401/06/22

سلام من اطلاع نداشتم باردارم و در روز ۱۳ تا ۱۷ پس از لقاح روزی یک عدد تاوانکس با دوز ۷۵۰میلی گرم مصرف کردم و همچنین در روز ۲۰تا ۲۳ روز روزی یک عدد فلوکونازول ۱۵۰ مصرف کردم،ایا اگر مشکلی در جنین پیش بیاد در ازمایشات و سونوهای غربالگری مشخص میشود؟همه ازمایشاتم خوب بوده و سل فری نرمال بوده ولی در انومالی یک فوکوس اکوژن و یک سوزاخ بین بطنی بسیار کوچک وجود داشته

پاسخ مدیر 1401/06/22

جواب: غربالگری و سونوگرافی خیلی از مشکلات شایع تعدادی و ساختاری را نشان می دهد ولی نه تمام مشکلات ژنتیکی را. در مورد مصرف تاوانکس در بارداری باید گفت چونکه مطالعات دقیق و به‌خوبی کنترل‌شده در زنان باردار انجام نشده‌است، لذا مصرف این دارو طی این دوران باید فقط تحت نظر پزشک متخصص و با احتیاط انجام گیرد. بنابراین بهتر است در این مواقع طبق صلاحدید پزشکتان با یک متخصص پریناتولوژی هم مشورت کنید. اگر تست های غربالگری تان نرمال است نگران اکوژن کاردیاک فوکوس نشوید.کانون اکوژن داخل قلبی برای خود قلب جنین هیچ مشکلی ایجاد نمی کندو اغلب در سه ماهه سوم یا بعد از تولد از بین می رود. هم چنین اگر سایر یافته های تست های غربالگری ،ازمایشات بیوشیمی ،سونوگرافی تخصصی ( انومالی اسکن برای بررسی soft markers ) از نظر اناپلوئیدی ( سندرم داون ) منفی باشد این کانون اکوژن خوش خیم بوده و مشکلی برای جنین ایجاد نخواهد کرد و نیاز به بررسی بیشتر ندارد٠همانطوریکه اشاره شد وجود اکوژنیک فوکوس یک بیماری قلبی نیست ویک نشانه ضعیف ( soft marker) سندرم داون هست .

سوال 1401/03/05

سلام.من.در هفته25 بارداری هستم.چند روزه گوش درد و دندون درد دارمِمیتونم تا زمان مراجعه به پزشک اموکسی سیلین مصرف کنم.در ضمن آ اس آ هم مصرف می کنم

پاسخ مدیر 1401/03/05

تجویز دارو با پزشک است

سوال 1401/02/31

من به مدت 6 ماهه که اقدام به بارداری کردم ولی موفق نشدم فرزند اولم متولد96 هست

پاسخ مدیر 1401/02/31

ویزیت متخصص زنان و زایمان شوید و در صورت صلاحدید ایشان تست های هورمونی روز سوم قاعدگی انجام شود .

سوال 1400/01/21

سوال: سلام من نمیدونستم باردارم ب علت دندون درد حدود هفتا قرص مسکن خوردم و برای پریود شدن زعفران خوردم الان تو هفته ۶هستم امکان ناقص بودن بچه هست؟؟

پاسخ مدیر 1400/01/21

جواب: با متخصص پریناتولوژی مشورت کنید .

سوال 1399/12/02

سوال: سلام وقت بخیر. من هفته ۱۳ بارداریم خونریزی داشتم و از اول قرص دوفاستون استفاده میکردم.خونریزیم دوساعته با دارو قطع شد. الان هفته ۲۱ هستم . دیگه خونریزی نداشتم ولی میترسم قرصمو قطع کنم. روش قطع قرص چطور باشه.دکترم گفته از هفته ۲۱ یهو قطع کن قرصو. خطرناک نیس؟

پاسخ مدیر 1399/12/02

جواب: قطع مصرف، نحوه مصرف و یا تجویز دارو باید طبق صلاحدید پزشکتان صورت بگیرد.

سوال 1399/11/22

سوال: سلام من درهفته 15,هستم دکتر برا پماد کلوتیزول تجویز کردن سه شب زدم امشب با همون پماد که زده بودم با شوهرم ارتباط داشتم خیلی ترسیدم مشگلی برام پیش نمیاد

پاسخ مدیر 1399/11/22

جواب: رابطه‌ی جنسی روند ابتلا به عفونت را طولانی کرده و در نهایت باعث بازگشت دوباره‌ی علائم خواهد شد. این علائم حتی می‌توانند از بار قبل شدیدتر باشند ممکن هم هست هیچ مساله پیش نیاید بستگی به شرایط هر شخص دارد . رابطه جنسی در زمان عفونت قارچی واژن خطر انتقال عارضه به شریک جنسی را هم افزایش خواهد داد.

سوال 1399/10/21

سوال: سلام من نمیدونم در هفته چندم بارداری هستم انقد که این اواخر در گیر بعضی از مسائل بودم ولی حدودی میشه گفت هفته۸هستم ولی درد شدید کمر ولگن دارم داروهم بسیار مصرف کردم بخاطر دندون درد ودردای دیگم چه دارویی مصرف کنم از این دردای وحشتناک راحت بشم لطفا راهنمایی کنید

پاسخ مدیر 1399/10/21

جواب: حتما با پزشکتان در میان بگذارید چراکه تجویز دارو باید طبق صلاحدید پزشکتان باشد و در صورت صلاحدید ایشان ویزیت متخصص پریناتولوژی شوید .

سوال 1399/08/30

سوال: سلام هفته ١٤ بارداري هستم و تبخال تناسلي زدم ايا ميتونم از پناد و قرص اسيكلووير استفاده كنم؟

پاسخ مدیر 1399/08/30

جواب: توصیه می شود حتما با متخصص زنان و زایمان تان مشورت کنید.

سوال 1399/08/17

سوال: سلام من درهفته ۵ بارداری آمپول هیدروکورتیزون وکترولاک هرکدام یکی استفاده کردم ممکنه مشکلی پیش بیاره ؟ نگرانم

پاسخ مدیر 1399/08/17

جواب: هیدروکورتیزون خیلی مشکلی ندارد ولی آمپول کتورولاک (Ketorolac) از داروهای ضد درد است که معمولا برای رفع درد، تورم و التهاب پس از جراحی استفاده می‌شود. مصرف این دارو در سه ماه اول و آخر بارداری به دلیل خطراتی که برای جنین دارد، توصیه نمی‌شود. توصیه می کنم طبق صلاحدید پزشکتان با یک متخصص پریناتولوژیست مشورت کنید.

سوال 1399/08/15

سوال: باسلام من در هفته اول و دوم بارداری به طور نامنظم قرص ضد افسردگی مصرف کردم تاکید میکنم اصلا از قرص ضد افسردگی استفاده نمیکنم به مدت طولانی فقط به مدت ۳ ال ۴ روز اونم هفته های اول بارداری که فهمیدم جزو گروه cهستند الان هفته ۱۴ بارداری هستم ممکنه واسه جنینم مشکل پیش بیاد دارم از استرس میمیرم بعد با تست آمینوسنتز میشه که قرص یا دارو استفاده کرده باشی از سلامت جنین مطمئن باشم مرسی

پاسخ مدیر 1399/08/15

جواب: در صورت صلاحدید پزشک تان توصیه می کنم با یک پریناتولوژیست مشورت کنید.

سوال 1399/06/04

سوال: باسلام من در هفته 5بارداری هستم از سه ماه قبل از اقدام و طی این 5هفته ،هفته ای یک عدد قرص ویتامین د3با دوز 50000مصرف کردم،البته قبل از بارداری پزشک این دارو را برام تجویز کردند (ویتامین د در آزمایش سه ماه پیش بنده ۲۱بود) الان به دلیل اینکه در پنج هفته اول استفاده کردم خیلی نگران رویان داخل شکمم هستم لطفاً راهنماییم کنید که چیکار کنم؟ و آیا خدای نکرده اتفاقی برا جنینم میوفته؟؟

پاسخ مدیر 1399/06/04

جواب: دوزی که مصرف کرده اید مقداری زیاد بود است ولی نگران نباشید چنانچه طبق صلاحدید پزشکتان بوده مساله ای ندارد ولی حتما مصرف قطع شود و با پزشکتان در میان بگذارید.

سوال 1399/05/26

سوال: سلام باردارم در هفته ۱۱هستم،پزشک برای عفونت واژن قرص مترونیدازول در هفته ۸ تجویز کرد که یک هفته استفاده کردم در کنار پماد،بعد از اون بخاطر برطرف نشدن بیماریم ۲۰شیاف مترو ب اضافه قرص آزیترومایسین تجویز کردن،الان من متوجه شدم قرص مترونی...باعث بروز نقص عضو یا شکاف لب در جتین بشه،استرس گرفتم چه کنم؟پزشک با علم به اینکه باردارم تجویز کردن آخه

پاسخ مدیر 1399/05/26

جواب: گزارشاتی در ارتباط با مصرف مترونیدازول و شکاف کام در جنین داده شده ولی صد در صد نیست لذا نگران نباشید و توصیه می کنم با پزشک خودتان مشورت کنید.

سوال 1399/02/21

سئوال: سلام من در طول هفته های اول بعد از لقاح داروی حساسیت مصرف کردم، امپول حساسیت زدم و شربت خلط اور هم فکر میکنم مونته لوکاست و..، حتی گرافی ریه هم داشتم، یک بار هم در معرض وایتکس با غلظت بالا قرار گرفتم، قرص ال دی هم مصرف کردم بصورت اورژانسی، خیلی نگرانم،خیلی

پاسخ مدیر 1399/02/21

جواب: توصیه می کنم با یک متخصص پریناتولوژی مشورت کنید.

سوال 1399/02/10

سئوال: با سلام من 36 سال دارم وبعداز 10 سال از ازدواجم تصمیم به بارداری گرفتم ودر هفته 5 سقط کردم دکترم بهد از سقط اسید فولیک تجویز نکرده وبرای سه ماه اینده احتمال حاملگیبعدی رو داده .عدم تجویز اسید فولیک چه علتی داشته؟

پاسخ مدیر 1399/02/10

جواب: ترجیحاً با دوز یک میلی گرمی شروع کنید.

سوال 1399/01/26

سئوال: سلام من هفته هفدهم بارداری هستم برای عفونت ماما برام مترونیدازول نسخه کردن مصرف این دارو برای جنین ضرری ندارد؟

پاسخ مدیر 1399/01/26

جواب: مصرف این دارو در سه ماهه اول بارداری اکیدا ممنوع است و جزء گروه X طبقه بندی می شود. ممکن است باعث مرگ یا نقص عضو جنین گردد. توی سه ماهه دوم باید به نسبت هزینه و فایده آن فکر شود ، بهتر است با یک پزشک زنان مشورت کنید.

سوال 1399/01/19

سئوال: سلام من ۲۶ساله هستم و به دلیل بهم ریختگی پریود دکتربرام سیپروترون کامپاند تجویز کرد ورق اول رو مصرف کردم تمام شد پریودنشدم ورق دومو شروع کردم بعدش حالم بدشد بی بی چک زدم دیدم مثبته و حدودا یک ماه این قرص رو ک جزو گروه ایکس دربارداری هست مصرف کردم ک نوشته باعث نقص عضو و یا مرگ جنین میشه .من واقعا استرس دارم و حالم بده ک نکنه ناقص باشه توی غربالگری اول هم که فقط سندروم هارو نشون میدن من باید تا هجده هفته صبرکنم بعد اگر سروصورت ناقص بود سقط کنم اصلا بخاطرنقص صورت اجازه سقط میدن؟

پاسخ مدیر 1399/01/19

جواب: توصیه می کنم خیلی سریع با یک متخصص پره ناتولوژی مشورت کنید.

سوال 1399/01/17

سئوال: سلام من باردارهستم والان تمام پزشکا نیستن درمانگاه هم به خاطر این بیماری میترسم برم من اگر تا اردیبهشت منتظر دکتر بشم برام مشکلی پیش نمیاد و از قرص های اولیه چی باید مصرف کنم ممنون

پاسخ مدیر 1399/01/17

جواب: دقیقاً هفته چندم تان هست؟

سوال 1399/01/13

سئوال: سلام ، همسر بنده چند ماهیی هست ک قرصهای اعصتب استفاده میکنه و هر ماه تغییر کرده،و الان از داروی پرگابالین۵۰ و دلوکستین ۲۰ استفاده میکنن، ما الان متوجه شدیم ک همسر باردار هست و در این تعطیلات دسترسی با کترش هم نداریم ، خانمم چند شبی هست ک از ترس صدمه خوردن به بچه استفاده نمیکنه از این داروها. ما فرض و بر این بگیریم ک ۲۰روز هست ک باردار شده،ایا توی این ۲۰‌روز عوارضش به جنین رسیده؟؟ بنظر شما توی این شرایط‌چ کاری بهتر هست؟؟

پاسخ مدیر 1399/01/13

جواب: سریع با اتاق زایمان بیمارستانی که پزشک زنانتان آنجا کار می کند تماس بگیرید و از طریق انجا با پزشک زنانتان مشورت کنید. قطع ناگهانی این داروها خطر بیشتری دارد.

سوال 1399/01/11

سئوال: با سلام ببخشید قرص تگراتول 400 CR که برای بیماران صرعی و تشنجی استفاده میشود برای بارداری و جنین بده ؟این دارو که تاثیری روی جنین داره ؟برای جنین چه اتفاقی میوفته ؟

پاسخ مدیر 1399/01/11

جواب: این دارو همان کاربامازپین می باشد و منع مصرف در بارداری دارد. گروه D استفاده نشود: شواهدی دال بر خطر مرگ جنین با مصرف این دارو در دوران بارداری وجود دارد. این شواهد به واسطه تحقیقات، تجربه عرضه در بازار و یا مطالعات انسانی به دست آمده است. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است. توصیه می کنم قبل از اقدام به بارداری با پزشکتان مشورت کنید تا به سایر داروهای ضد صرع قبل از بارداری شیفت کند.

سوال 1398/11/04

سئوال: سلام من بعد از رابطه چندین گیاه مصرف کردم که باعث سقط جنین میشود درهمان روز و هفته اول این کار کردم برای اینکه لقاح شکل نگیره اما الان یک هفته گذشته از رابطه و من ترشحات چسبنده آغشته به خون دارم آیا ممکن بار دار باشم و در صورت بارداری آیا جنین دچار اختلال نخواهد شد؟

پاسخ مدیر 1398/11/04

جواب: سریع یک تست بارداری در خون بدهید.

سوال 1398/09/14

سئوال: سلام شب بخیر ببخشید من هفته ۵بارداری هستم و مجبور شدم ۳گرم متیل پردنیزولون به خاطر حمله در بیماری ام اس تزریق کنم به نظر شما بهترین راه سقط نمی باشد.ممنون

پاسخ مدیر 1398/09/14

جواب: توجه کنید که مصرف قرص پردنیزولون در دوران بارداری تنها در صورتی مجاز است که جایگزینی برای برای آن وجود نداشته باشد و مصرف آن الزامی باشد؛ چرا که این دارو می‌تواند برای جنین عوارضی به همراه داشته باشد. در صورتی که پزشک شما با اطلاع از بارداریتان تجویز نموده است که جای نگرانی ندارد و در غیر اینصورت با پزشک خودتان مشورت کنید.

سوال 1397/10/22

سئوال: ایا خوردن مگافن وژلوفن دردوران بارداری مشکل داره یا نه ؟

پاسخ مدیر 1397/10/22

جواب: مطالعه لینک ذیل را توصیه می کنم. https://www.hidoctor.ir/204833_%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86%D9%88%D9%81%D9%86-%D9%88-%DA%98%D9%84%D9%88%D9%81%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C.html/

سوال 1397/10/01

سئوال: سلام من درهفته چهارم بارداری هستم و قرص پردنیزلون و هیدروکسی کلرایید و سولفاسالازین مصرف میکنم آیا مصرف این قرص ها در بارداری خطرناک هست و به جنین اسیبی میرساندیانه

پاسخ مدیر 1397/10/01

جواب: سولفاسالازین نباید در کودکان کوچک تر از 2 سال مصرف شود. در صورت بارداری یا قصد باردار شدن، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. سولفاسالازین نباید در اواخر حاملگی استفاده شود. سولفاسالازین نباید در دوران شیردهی مصرف شود. بي ضرري مصرف دارو ثابت نشده است. مصرف اين دارو در شيردهي با احتياط صورت گيرد. مصرف هیدروکی کلراید در بارداری با احتیاط توصیه شده است. توصیه می کنم حتماً با پزشک زنان و یا متخصص پره ناتولوژی مشورت کنید.

سوال 1397/03/31

سلام من هفته 14 بارداري هستم دكتر برام پودر اينوفوليك تجويز كردن ايا اين پودر براي جنين ضرر نداره ؟

پاسخ مدیر 1397/03/31

پودر خوراکی اینوفولیک لو لی فارما حاوی میو اینوزیتول و اسید فولیک بوده و علاوه بر تامین نیاز بدن به این دو ترکیب، کیفیت جنین و تخمک را ارتقا داده و سلول های عصبی را تنظیم می کند.

سوال 1397/03/13

نرگس

چهارشنبه 18 آبان 1390 - 09:46

 

سوال:

من در برخی مواقع قرص پروپرانول 20 مصرف می كنم آیا ضرری بر روی جنین دارد یا خیر؟

جواب:

پروپانول در بارداری یا شیردهی جزو موارد احتیاط در مصرف می باشد بنابراین حتمأ با متخصص زنان و مغز و اعصاب مشورت کنید.

 

سارا

شنبه 19 فروردین 1391 - 14:49

 

سوال:

سلام . من هقته 18 بارداری هستم دکتر پماد اریترومایسن و بعد قرص اریترومایسین رو برای من تجویز کردن ولی من میترسم چون اریترومایسین همین جوری هم حساست زاست میخواستم ببینم اشکالی نداره؟ من میتونم اینو مصرف کنم یا خیر ؟ ممنونم

جواب:

؛ داروهای بی خطر در دوران بارداری[۶]

استامینوفن

آسیکلوویر

داروهای ضد تهوع (مثل اندانسترون و متو کلوپرامید)

آسپارتام

آسپرین با دوز پایین

آرام‌بخش‌های ملایم (مثل مپروبامات، کلردیازپوکساید و فلوکسیتین)

پنی سیلین، سفالکسین، اریترومایسین و چند آنتی بیوتیک دیگر

زایوودین

قرص‌های ضد بارداری

ایبوپروفن (بروفن) به جز در سه ماههٔ آخر بارداری

برخی داروهای ضد فشار خون مانند متیل دوپا

داروهای ضد افسردگی

 

بنابراین به توصیه پزشکتان عمل کنید.

 

نفس

دوشنبه 29 خرداد 1391 - 16:25

 

سوال:

با سلام و خسته نباشید

من بعد از 3 روز قطع قاعدگی متوجه شدم که باردارم و از داروی doxepine استفاده میکردم که سریعا قطع کردم با توجه به اینکه این داروی برای اعصابه آیا برای جنین خطری ایجاد میکند؟

مرسی

جواب:

سریعأ متخصص زنانتان باید در جریان قرار بگیرد.

 

Toktam

یکشنبه 4 تیر 1391 - 09:54

 

سوال:

سلام

با توجه به اینكه نمیدانستم باردارم،بدلیل سرماخوردگی،تب بالا (39)،گلودرد،گوش درد دو عدد قرص ادویل و یك عدد قرص سرماخوردگی خوردم، شب به پزشك عمومی رفتم و قرص آموكسی سیلین و استامینوفن ساده تجویز كرد و در حال خوردن هستم و بعد از 2 روز متوجه شدم كه حدودا" 3 هفته میباشد كه باردارم لطفا" راهنمایی فرمایید آیا خطری برای جنین یا نوزاد ایجاد خواهد شد؟

جواب:

همه شان جزو داروهای با خطر کم در بارداری می باشند.

 

فاطمه

جمعه 9 تیر 1391 - 17:38

 

سوال:

هفته 5 بارداری هستم. هفته پیش به دندانپزشکی مراجعه کردم و با داروی بی حسی دندانم را ترمیم کردم. قبل از رفتن به دکتر زنان گفتم و ایشان گفتند اگر رادیوگرافی نباشد موردی ندارد ولی باز نگرانم که نکند داروی بی حسی روی جنین تاثیر بگذارد. لطفا راهنمایی فرمایید.

جواب:

یکی از سؤالاتی که مرتب از ما پرسیده می شود راجع به امکان انجام درمان های دندانپزشکی در دوران بارداری است.اصولا" دوران بارداری را از این لحاظ به سه دوره سه ماهه تقسیم می نمایند.سه ماهه اول دوران رشد ونمو واندام سازی بسیار سریع جنین است.ایجاد کلیه دستگاه ها واندام های بدن در این دوره صورت می گیرد واز این لحاظ حساس ترین موقع برای تأثیر پذیری جنین از داروها،اشعه و…همین دوران است.داروهای مصرفی در این زمان ممکن است با اختلال در مراحل رشد ونموجنین باعث عوارضی نظیر شکاف لب وکام شوند.از این رو هرگونه درمان انتخابی دندانپزشکی در این سه ماهه ممنوع است.متأسفانه در ماه اول بارداری بسیاری از خانم ها از بارداری خود آگاه نیستند .بنابر این خانم هائی که به وجود این حالت شک دارند باید تا مطمئن شدن از آن از انجام درمان های انتخابی دندانپزشکی ویا مصرف خودسرانه داروهائی نظیر مسکن ها خودداری کنند.همانطور که دراین جا اشاره شد درمان های انتخابی دندانپزشکی انجام نمی شود ولی اگر مورد اورژانسی برای شما پیش آید حتما"به دندانپزشک خود مراجعه نمائید.برخی موارد با یک درمان کوچک اورژانس دندانپزشکی می توان از بروز مشکلات بزرگی جلوگیری نمود.

دوران دوم بارداری سه ماهه دوم است.این دوران مطمئن ترین دوران برای انجام درمان های دندانپزشکی در دوران بارداری است.حتما" در این زمان برای چک آپ دندان هایتان به دندانپزشک مراجعه نمائید تا اگر مشکلی وجود دارد برطرف نماید.یکی از مشکلاتی که برای خانم ها در این دوران اتفاق می افتد التهاب شدید لثه هاست که برخی مواقع حتی به توده ای تومور مانند تبدیل می شود.این التهاب به دلیل تغییرات هورمونی است که دراین دوران اتفاق می افتد ولی وجود جرو وپلاک میکروبی بر روی دندان ها آن راتشدید می نماید.انجام جرم گیری در مطب دندانپزشکی و رعایت بهداشت دهان ودندان درمنزل مثل مسواک زدن ونخ دنندان از بروز چنین مشکلی جلوگیری می کند.

دوران سه ماهه اخر بارداری به دلیل بزرگ شدن جنین واحتمال اثر داروها بر روی زودرس شدن زایمان و… دوران مناسبی برای درمان های دندانپزشکی نیست.

بنابر این از خانم هائی که قصد بارداری دارند خواهشمندیم نکات زیر رارعایت نمایند:

1- قبل از تصمیم برای بارداری از سلامت کامل دهان ودندان های خود مطمئن شوید.با مراجعه به دندانپزشک در صورت نیاز دندان های پوسیده را ترمیم نمائید وبه جرم گیری دندان هایتان اقدام نمائید.

2-در صورتی که به بارداری خود مشکوک هستی حتما" دندانپزشک خود را در جریان بگذارید تا انجام رادیوگرافی ویا درمان های انتخابی را به تأخیر اندازد.

3-در سه ماهه دوم بارداری حتما" برای چک آپ دندان ها ولثه به دندانپزشک مراجعه کنید.

4-از مصرف خودسرانه هرگونه دارو در دوران بارداری جدا" پرهیز نمائید.

5-رعایت بهداشت دهان ودندان در این دوران بسیار واجب می باشد.مسواک زدن به موقع ونخ کشیدن بین دندان ها را هرگز فراموش نکنید.

 

Yalda

شنبه 10 تیر 1391 - 20:09

 

سوال:

با سلام

من قطد باردار شدن دارم و حدود 6 سال است که کلونازپام 1 مصرف می کنم .(هر شب 4/3) . میگرن هم دارم که باید هر روز با صبحانه یک پرانول 10 مصرف کنم . هنگام سردرد هم یک سوماتریپتان 50. قطع داروها برایم امکان پذیر نیست اما شدیدا علاقمند به بچه دار شدن هستم چه باید بکنم؟

جواب:

بهتر است با متخصص مغز و اعصابتان مشاوره کنید.

 

نازی

دوشنبه 12 تیر 1391 - 06:39

 

سوال:

سلام وقت بخیر 31 سالمه که در سن 30 سالگی ازدواج کردم هم اکنون تصمیم به بارداری دارم نزدیک به 3 ماه که مصرف فولیک اسید رو شروع کردم البته با تجوز پزشک چون پریود زمان مجردی من نامنظم بود بعد از ازدواج از قرص جلوگیری استفاده کردم الان مشکلم اینه می ترسم که باردار نشم یا کم کاری تخمک داشته باشم با اینکه ازمایش هم دادم مشکلی نداشتم امروز تست بارداری زدم ولی باردار نبودم در تاریخ 14 این ماه هم زمان پیریودم هست نمی دونم چیکار کنم چون هم من و هم همسرم شدیدا به بچه دار شدن علاقه داریم .ممنونم

جواب:

فعلأ برای نگرانی خیلی زود است. اگر تا یکسال به صورت طبیعی باردار نشدید آنوقت برای بررسی بیشتر باید به متخصص زنان مراجعه کنید.

 

بشری

سه شنبه 13 تیر 1391 - 09:26

 

سوال:

در هفته دوم بارداری وعدم اطلاع ازان از دندان عکس گرفتم اکنون حدود22هفته هستم ایا سلامت جنین را تهدید می کند.

جواب:

اگر بررسی های سلامت جنین در هفته 13-11 و 17-15 و آنومالی اسکن هفته 20-18 شما مشکلی نداشته باشد با اطمینان 98% مشکلی نخواهد نداشت.

 

عزیز

چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 08:16

 

سوال:

سلام من در7 هفته بارداری هستم تا الان مشکلی ندارم ولی 6ماه قبل 1سقط داشتم به دکترم که گفتم شیاف واژینال داد هرشب استفاده میکنم دیشب شنیدم شیاف واژینال به دختر شدن جنین کمک میکنه.

آیا این موضوع صحت داره؟

جواب:

جنسیت جنین در بدو تشکیل جنین مشخص می شود و بعد از آن دیگر هیچ چیز نقشی ندارد.

 

مریم

جمعه 13 مرداد 1391 - 13:10

 

سوال:

با سلام من در هفته 15 بارداری هستم و 29 سال سن دارم و دارای یک پسر 7 ساله می باشم سال گذشته باردار شدم که متاسفانه بعلت بزرگ بودن بند ناف فرزندم و گره بین بند دقیق همون شبی که قرار بود فرداش سزارین کنم 2 ساعت مونده به زایمان بند ناف بچه ام گره محکم خورد و فرزندمو از دست دادم حالا می خواستم بدونم ایا امکان داره اینبار هم همون اتفاق برام بیفته تا الانم جواب سونو و ازمایشام همه خوب بودن تست غربالگری ام دادم اما هنوز جوابش نیومده

جواب:

به هر حال امکانش وجود دارد در سونوهای متوالی تحت کنترل قرار گیرید.

 

سپیده

سه شنبه 24 مرداد 1391 - 08:28

سوال:

man dar hafteye 19 bardary hastam be dalile dandoon dar shadid majboor shodam beram dandoon pezeshki va ax az dandoonam begiram albate ba jelighe sorbi ama kheili negarane ninimam mikhastam bedoonam asibi motavajehe ninim haST YA NA

جواب:

به هر حال امکان آسیب وجود دارد ولی با انجام یک آنومالی اسکن دقیق خیالتان را راحت کنید.

 

سپیده

سه شنبه 24 مرداد 1391 - 08:41

 

سوال:

MAN DAR MAH AVAL BARDARY BEDOONE IN KE BEDOONAM BARDARAM METRONIDAZOL MASRAF KARDAM ALAN KHEILI NEGARANAM BAYAD CHI KAR KONAM?

جواب:

نگران نباشید. تست های سلامت جنین را در هفته 13، هفته 15 و آنومالی اسکن در هفته 20-18 انجام دهید.

 

سپیده

چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 20:19

 

سوال:

ba tavajoh be in ke man bardaram va ninim pesare va hamsaram az shampoye alpecin estefade mikone va chand bar ..... dashtim moshkeli dare ya na

جواب:

بهتر است با متخصص زنانتان مشورت کنید که آیا اجازه نزدیکی به شما داده است یا خیر...

 

سیما

سه شنبه 31 مرداد 1391 - 05:55

 

سوال:

با سلام

من با توجه به این که حدود یک ماه است که پیشگیری نکرده ام و احتمال می دم که شاید 10 روزه باردار باشم ولی دچار عفونت لثه شدم و درد دندان شدید دارم و چند تایی ژلوفن مصرف کردم یک بار هم مترانیدازول مصرف کردم آیا این داروها مشکل ایجاد میکنه، من الان چطور متوجه بشم که باردارم تا اگر نیستم به دندان پزشکی مراجعه کنم، آیا همین عفونت داندان برای جنین خطرناک نیست، اگر امکان داره جوابم و سریع بدید من خیلی نگرانم لطفا به ایمیلم بفرستید

با تشکر

جواب:

سریع یک تست بتا در خون به روش الکترو کمی لومینسانس بدهید.

 

ساناز

سه شنبه 31 مرداد 1391 - 12:11

 

سوال:

باسلام،

1)علت اینکه به مصرف سه ماهه اسید فولیک قبل ازبارداری اینقدرتاکید میشه چی هست؟

پیشگیری از اختلالات طناب عصبی مثل مننگوسل

2)باشروع قاعدگی آیا باید مصرف اسید فولیک وآهن روقطع کرد؟

خیر

3)بعضی ازمتخصصین ممعتقدندخانمهابدلیل خونریزیهای ماهانه ای که دارند اکثرا دچارکم خونی هستندومصرف دوره ای مکمل هایی مثل آهن-هماتنیک -ایزن پلاس و...راتوصیه میکنن،شما بااین عقیده موافقید؟

کاملأ

4)باتوجه به اینکه HGBمن13.9هست برای داشتن فرزندی سالم وسپری کردن دوره بارداری بدون مشکل نیاز به مصرف مکمل دارم؟(هنوزباردارنیستم)

بله

ممنون ازصبروحوصله وپاسخگویی شما*

 

نازنین

یکشنبه 5 شهریور 1391 - 08:30

 

سوال:

سلام

مدت 6 ماه است كه تصمیم به بارداری گرفته ام و در ضمن بیماری دوقطبی دارم و داروهای كاربامازپین و ریسپریدون مصرف میكنم. میخواستم بدونم كه مصرف این داروها برای بارداری و جنین ضرر دارد یا نه ؟ با تشكر

جواب:

ریسپریدون جزء گروه C می باشد و ممکن است برای جنین مضر باشد. در صورت حاملگی یا تصمیم برای باردار شدن پزشک معالجتان را آگاه سازید. مشخص نیست که این دارو وارد جریان شیر مادر می شود یا خیر و برای کودک شیرخوار مضر است یا نه. در صورتی که کودک از شیر خودتان تغذیه می کند بدون مشورت با پزشک این دارو را مصرف نکنید.

کاربامازپین جزء گروهD است. این دارو به جنین آسیب می رساند. در صورت شک به حاملگی یا برنامه ریزی برای آن پزشک خود را مطلع سازید.

 

ساناز

دوشنبه 6 شهریور 1391 - 19:29

 

باسلام،درپی سوالی که پرسیده بودم در موردمصرف مکمل برای سپری کردن دوره بارداری بدون مشکل :

1)شما چه مکملی رو برام توصیه میکنید؟HGBمن13.9هست و3ماه هست که فولیک اسیدمصرف میکنم وتصمیم به بارداری دارم.

قبل از بارداری فقط قرص آهن و اسید فولیک

 

2)برای تعیین جنسیت جنین اگربخواهیم محیط واژن رااسیدی یا قلیایی کنیم چه مدت قبل ازنزدیکی وچنددقیقه در محلول بنشینیم؟

0.5 ساعت قبل از نزدیکی و معمولأ 20-15 دقیقه

3)به طورمعمول دستورمصرف مکمل درخصوص دوره مصرف وفاصله بین دوره ها ومقدار استفاده روزانه به چه صورت هست؟

بستگی به نظر متخصص زنان و کلینیک شما دارد و از هر فردی به فرد دیگر فرق می کند

 

بهار

سه شنبه 7 شهریور 1391 - 18:06

 

سوال:

من در هفته 16 بارداری دچار دندان درد شدید شدم و با مراجعه به دندان پزشک و مطلع کردن دندانپزشک از بارداری ام تشخیص داد نیاز به رادیو گرافی با جلیقه سربی دارم الان 4 هفته گذشته ولی من خیلی بدلیل گرفتن عکس خیلی نگرانم ایا اسیبی متوجه جنین شده؟با توجه به این که در هفته 21 هستم چه جوری از سلامت جنین اگاه شم

جواب:

نگران نباشید ولی برای راحتی خیال تحت صلاحدید پزشکتان می توانید یک آنومالی اسکن انجام دهید.

 

بهاره

چهارشنبه 8 شهریور 1391 - 07:31

 

سوال:

ممنون از جوابتون لطفا توضیح بدید انومالی اسکن چیه و کجا می تونم اونو انجام بدهم؟

جواب:

از پزشک زنانتان سوال کنید.

 

سمین

شنبه 11 شهریور 1391 - 06:37

 

سوال:

سلام

من هفته 18 بارداری هستم و در هفته های اول که نموی دونستم بارداری قرص آسنترا روزی 1عدد و تری فلوئوپرازین روزی 4/1 استفاده می کردم آخرین پریودی من 18 اردیبهشت بوده و از 15 خرداد به بعد مصرف هردوشون رو قطع کردم میشه به من بگین ضرر داره یا نه مخصوصا نگران تری فلوئوپرازین هستم . حالا باید چی کار کنم

ممنونم

جواب:

این دارو جزو رده C می باشد و بنابراین توصیه می شود تمام تست های سلامت جنین را در هفته 12، 15 و آنومالی اسکن در هفته 20-18 را انجام دهید.

 

رها

شنبه 11 شهریور 1391 - 12:37

 

سوال:

در آزمایشات پیش از بارداری مقدار کمی کم خونی داشتم که دکتر فیفول تجویز کرد برام ولی نگفت اگه تموم شد دوباره فیفول رو بخرم خودم یا نه.

ولی من خودم خریدم و دارم مصرف میکنم. شما میدونید که کارم اشکالی داره یا نه؟

اشکالی ندارد.

و اینکه تا چه زمانی باید مصرف بشه؟؟؟

تا زمانیکه سطح هموگلوبین خونتان نرمال شود.

مصرفش واسه اقدام مشکلی ایجاد میکنم یا نه؟؟

خیر

 

سحر

دوشنبه 13 شهریور 1391 - 05:42

 

سوال:

سلام

من تالاسمی مینور هستم در دوران بارداری آیا می توانم قرص آهن مصرف كنم

جواب:

بله

 

نازنین

دوشنبه 13 شهریور 1391 - 17:14

 

سوال:

سلام ایا دارو های زیر در دوران بارداری ضرر دارد؟؟؟ پماد minerali / زفت زشحسهزعئحمشس و الکل کامفر/ لطفا تا امشب جواب بدهید فوری است. مال کمر درد هست

جواب:

با پزشک زنانتان مشورت کنید. من مطلبی پیدا نکردم

 

بهاره

چهارشنبه 15 شهریور 1391 - 08:00

 

سوال:

سلام من ایا می توانم برای انسداد بینی از سدیم کلراید استفاده کنم؟

جواب:

با یک متخصص گوش و حلق بینی مشورت کنید.

 

بهاره

شنبه 18 شهریور 1391 - 15:34

 

سوال:

سلام من با مشکل انسدا بینی متوجه شدم می تونم از قطره ی سدیم کلراید استفاده کنم

جواب:

قطره فوق همان آب نمک است و جای نگرانی ندارد.

 

ملینا

دوشنبه 20 شهریور 1391 - 08:01

 

سوال:

سلام من برای كیست سینه هر روز یك عدد قرص ویتامین ای استفاده میكنم أیا این قرص برای بارداری ضرر ندارد؟

جواب:

تحت صلاحدید پزشکتان خیر

 

بهاره

سه شنبه 21 شهریور 1391 - 10:49

 

سوال:

من در یک مقاله خوانده بودم که جنین در هفته بیست و دوم به بعد نسبت به صداهای بلند بیرون عکس العمل نشان می دهد ولی احساس می کنم در مورد من صادق نیست

خواستم نظر شما رابدانم

جواب:

این موارد در افراد مختلف با توجه به شرایط مادر (چاقی ، لاغری ، ... ) فرق می کند. نگران نباشید.

 

بهاره

پنجشنبه 23 شهریور 1391 - 08:34

سوال:

من در هفته بیست و سوم بارداری هستم و دچار کبودی زیر چشم شده ام دلیل ان چیست و برای درمان ان چه راهی پیشنهاد می کنید

جواب:

با پزشکتان مشورت کنید.

 

بهاره

پنجشنبه 23 شهریور 1391 - 20:00

 

سوال:

ایا مصرف تخم به در بارداری مجاز است

جواب:

در حد نرمال بله

 

فاطمه

شنبه 25 شهریور 1391 - 06:01

 

سوال:

من از هفته هشتم شروع به خوردن قرص فولیك اسید كردم آیا از اینكه دیر شروع كردم ممكن است مشكل عصبی برای جنین پیش اید و اینكه آیا میتوان بجای فولیك اسید از پریناتال استفاده كرد یا نه؟

جواب:

اگر زمینه کاهش اسید فولیک از قبل از بارداری وجود نداشته باشد احتمال مشکل دار شدن جنین کم است. در مورد داروهای فوق با متخصص زنانتان مشورت کنید.

 

نرگس

شنبه 25 شهریور 1391 - 08:00

 

سوال:

با عرض سلام و خسته نباشید . من در هفته 15 بارداری به سر می برم . در هفته چهارم بارداری به علت عفونت ادرار دكتر مجاری ادراری علیرغم اینكه بیان كرد احتمال دارد باردار باشم و تست خون بارداری داد قرص نالیدیكسیك اسید 20 تا روزی 4 عدد و قرص هیوسین 10 تا روزی سه عدد و یك قرص دیگر كه نامش را فراموش كردم و منجر به كاهش سوزش و نارنجی شدن رنگ ادرار می شود برایم تجویز كرد . الان متوجه شدم این داروها در رده c قرار دارند خیلی نگرانم . البته بعد ازمصرف داروها همچنان سطح بتا پایین بود ودر سونو واژنال هم ساك حاملگی رویت نشد ضخامت آندومتر هم 8 میلیمتر بود. ولی یك هفته بعد ساك...

جواب:

تمام تست های سلامت جنین در هفته های 12، 15 و انومالی اسکن را در هفته 20-18 انجام دهید.

 

سمین

سه شنبه 28 شهریور 1391 - 04:26

 

سوال:

با سلام و تشکر به خاطر صبر وحوصله و دقتی که برای پاسخگویی به سوالات متحمل می شید

من گلودرد شدید دارم و کاملا حس سرماخوردگی دارم میشه به من بگین از چه دارویی می تونم استفاده کنم. میشه کمکم کنید

جواب:

در صورتیکه باردار هستید با پزشکتان مشورت کنید.

 

نیلو

سه شنبه 4 مهر 1391 - 07:36

 

سوال:

سلام و خسته نباشید اگر فرزند پسر بخواهم چطور محیط وازن را قلیایی کنم و در ضمن من رماتیسم مفصلی دارم قرص سولفاسالازین مصرف می کنم قبلا زیاد می خوردم ولی الان هفته ای 2 بار می خورم ممنون میشم راهنمایی کنید

جواب:

مقاله مورد نظر را دقیق بخوانید.

 

Loori

سه شنبه 4 مهر 1391 - 19:23

 

سوال:

سلام ممنون از اینکه سریع جواب دادید من داکسی سیلسن را سه روز بعد از نزدیکی و به مدت سه روز شش عدد استفاده کردم که قبل از لانه گرینی بوده ،آیا در صورت بارداری مشکلی ایجاد میشود خیلی نگرانم چون نه ماه پیش به علت حاملگی پوچ سقط کردم

جواب:

به هر حال باید طی بارداری سلامت جنین به دقت مورد پیگیری شود تا قرار گیرد.

 

Loori

سه شنبه 4 مهر 1391 - 12:45

 

سوال:

سلام من آخرین پریودم سیرده شهریور بود 27و28 شهریور برای بارداری اقدام کردم چهار روز بعد از اقدام به مدت سه روز داکسی سیلین بع علت ترشح و سوزش شدید خوردم آیا در صورت بارداری مشکلی ایجاد میشه؟ مرسی از لطفتون

جواب:

مصرف داروهای گروه دی مثل داکسی سایکلین در دوران بارداری( مگر در شرایط ویژه و أن هم با حداقل دوز و حداقل دوره مصرف) غیر مجاز است.

 

مری

چهارشنبه 5 مهر 1391 - 16:05

 

سوال:

من در هفته 36 هستم. دکتر عمومی برای سرماخوردگی سفکسیم تجویز کردن.این دارو در این مقطع بارداری خطرناک نیست؟

جواب:

جزو گروه B است.

 

خورشید

شنبه 8 مهر 1391 - 08:07

 

سوال:

سلام و ممنون از سایت بسیار خوبتون. می خواستم بدونم مصرف مفنامیک اسید و دیکلوفناک در دوران بارداری محدودیت دارد یا نه؟ استفاده از پمادهای موضعی مثل بتامتازون می تواند خطرناک باشد؟

جواب:

مصرف "مفنامیک اسید" در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه ی اول بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود، همچنین از مصرف آن به دلیل ترشح مفنامیک اسید در شیر مادر در دوران شیردهی پرهیز شود.

برای خانم های باردار معمولاً تجویز نمی شود ممکن است به نوزاد آسیب برساند و اگر دراواخربارداری مصرف شود می تواند زایمان را به تأخیر بیاندازد.

دیکلوفناک سدیم

از ابتدای بارداری تا هفته سی ام بارداری : رده C ، در ابتدای هفته سی ام بارداری : رده D

بتامتازون

برای خانم‌های باردار

استعمال کرم و پماد در دوران بارداری بی‌خطر است. اگر قرص‌ آن به مقدار کم مصرف شوند خطر جدی برای طفل ندارند ولی با این وجود با پزشک مشورت کنید.

 

باران

یکشنبه 9 مهر 1391 - 16:31

 

سوال:

کاری تیرویید لووتیروکسین مصرف میکنم( 1روز نصف قرص و 1روز کامل) در حال حاضر 11 هفته و 6روز هست که باردارم و دکترم گفتن همون دوز لووتیروکسین را که قبل بارداری استفاده میکردم رو استفاده کنم و لازم نیست دوز ان را بیشتر کنم! آیا گفته ایشون صحیح هست؟ میترسم در حقم کوتاهی کنن آخه شنیدم از هفته 5 باید دوز لووتیروکسین بیشتر بشه! من چیکار کنم؟ حخواهش میکنم منو از نگرانی در بیارید...در ضمن دیروز سونوی NT انجام دادم که NT 1.9 MM بود آیا خوبه؟

 

جواب:

بله

 

زمرد

یکشنبه 9 مهر 1391 - 19:04

 

سوال:

سلام. من در هفته ی ۱۴ بارداری هستم و دچار عفونت باکتریایی واژن شدم. من امریکا هستم و اینجا دکتر به من قرص مترونیدازول ۵۰۰ داده ۱۴ عدد روزی ۲ عدد. همه جا از خطرات این دارو نوشته و من نمیدونم باید چکار کنم. آیا داروی جایگزین مطمئن تری وجود دارد؟

جواب:

فواید استفاده از این دارو از ضرر آن (پارگی کیسه آب ، زایمان زود رس و ...) بیشتر است. بهتر است به درمان تان ادامه دهید.

 

ترانه

یکشنبه 12 آذر 1391 - 11:50

 

سوال:

سلام من به علت عفونت واژینال یک دوز 12تایی قرص مترونیدازول 100هردوازده ساعت 2عدد وپماد هیدروکورتیزون وکلوتریمازول استعمال خارجی صبح وشب مصرف کردم دو روز بعد از پایان دوره مصرف اقدام به بارداری نمودم که باردار هم شدم می خواستم ببینم آیا مصرف این داروها روی جنین اثری داشته یانه؟

خیر

دیگه اینکه من دوباره در هفته هفتم بارداری به دلیل خارش وترشح واژینال به دستور پزشک یک بسته 10تایی کپسول سفکسیم شبی یک عدد مصرف نمودم خواستم درمورد خطرات استفاده از این کپسول بدونم.

جزو گروه B می باشد.

ضمنا درهفته دهم به دلیل سرماخوردگی شدیدبه دستور پزشک عمومی اسپری فلوسونیز(فلوتیکازون 05/0درصد)هر...

در خصوص ااسپری های جدیرتر کورتیکوستروئیدی نظیر تریامسینولون( (Nasacort-tir-nasalفلوتیکازون ( (flonaseبودسونید( (rhinocort فلونیزولید( (nasarelو مومتازون( (nasonexو استفاده ازآن در دوران بارداری تجاربی وجود ندارد اگر چه جذب آنها به داخل خون به قدری ناچیز است که به نظر نمی رسد خطری ایجاد کند

 

نوشین

پنجشنبه 13 مهر 1391 - 18:17

 

سوال:

سلام.من هفته ۲۰ بارداری هستم و یک دندانم از بقل خالی شده و احتیاج به پر کردن دارد،آیا دندان پزشکی مجاز است و چه داروی بی حسی برای این کار مجاز می باشد

جواب:

یکی از سؤالاتی که مرتب از ما پرسیده می شود راجع به امکان انجام درمان های دندانپزشکی در دوران بارداری است.اصولا" دوران بارداری را از این لحاظ به سه دوره سه ماهه تقسیم می نمایند.سه ماهه اول دوران رشد ونمو واندام سازی بسیار سریع جنین است.ایجاد کلیه دستگاه ها واندام های بدن در این دوره صورت می گیرد واز این لحاظ حساس ترین موقع برای تأثیر پذیری جنین از داروها،اشعه و…همین دوران است.داروهای مصرفی در این زمان ممکن است با اختلال در مراحل رشد ونموجنین باعث عوارضی نظیر شکاف لب وکام شوند.از این رو هرگونه درمان انتخابی دندانپزشکی در این سه ماهه ممنوع است.متأسفانه در ماه اول بارداری بسیاری از خانم ها از بارداری خود آگاه نیستند .بنابر این خانم هائی که به وجود این حالت شک دارند باید تا مطمئن شدن از آن از انجام درمان های انتخابی دندانپزشکی ویا مصرف خودسرانه داروهائی نظیر مسکن ها خودداری کنند.همانطور که دراین جا اشاره شد درمان های انتخابی دندانپزشکی انجام نمی شود ولی اگر مورد اورژانسی برای شما پیش آید حتما"به دندانپزشک خود مراجعه نمائید.برخی موارد با یک درمان کوچک اورژانس دندانپزشکی می توان از بروز مشکلات بزرگی جلوگیری نمود.

دوران دوم بارداری سه ماهه دوم است.این دوران مطمئن ترین دوران برای انجام درمان های دندانپزشکی در دوران بارداری است.حتما" در این زمان برای چک آپ دندان هایتان به دندانپزشک مراجعه نمائید تا اگر مشکلی وجود دارد برطرف نماید.یکی از مشکلاتی که برای خانم ها در این دوران اتفاق می افتد التهاب شدید لثه هاست که برخی مواقع حتی به توده ای تومور مانند تبدیل می شود.این التهاب به دلیل تغییرات هورمونی است که دراین دوران اتفاق می افتد ولی وجود جرو وپلاک میکروبی بر روی دندان ها آن راتشدید می نماید.انجام جرم گیری در مطب دندانپزشکی و رعایت بهداشت دهان ودندان درمنزل مثل مسواک زدن ونخ دنندان از بروز چنین مشکلی جلوگیری می کند.

دوران سه ماهه اخر بارداری به دلیل بزرگ شدن جنین واحتمال اثر داروها بر روی زودرس شدن زایمان و… دوران مناسبی برای درمان های دندانپزشکی نیست.

بنابر این از خانم هائی که قصد بارداری دارند خواهشمندیم نکات زیر رارعایت نمایند:

1- قبل از تصمیم برای بارداری از سلامت کامل دهان ودندان های خود مطمئن شوید.با مراجعه به دندانپزشک در صورت نیاز دندان های پوسیده را ترمیم نمائید وبه جرم گیری دندان هایتان اقدام نمائید.

2-در صورتی که به بارداری خود مشکوک هستی حتما" دندانپزشک خود را در جریان بگذارید تا انجام رادیوگرافی ویا درمان های انتخابی را به تأخیر اندازد.

3-در سه ماهه دوم بارداری حتما" برای چک آپ دندان ها ولثه به دندانپزشک مراجعه کنید.

4-از مصرف خودسرانه هرگونه دارو در دوران بارداری جدا" پرهیز نمائید.

5-رعایت بهداشت دهان ودندان در این دوران بسیار واجب می باشد.مسواک زدن به موقع ونخ کشیدن بین دندان ها را هرگز فراموش نکنید.

 

سپیده

چهارشنبه 19 مهر 1391 - 07:54

 

سوال:

man dar hafteye 25 bardari hastam dochar ye sarma khordegie sade shodam ke sorfehaye oon hanooz edame dare sorfehaye kheili shadid ke ba har sorfe harakate janin ro ehsas mikonam be chan doktor morajee kardam vali faide nadashte in sorfeha das bar dar nistan mikhastam bebinam roye janin tasir mizare

جواب:

اگر سبب اسپاسم و انقباض شکمی نشود تاثیری ندارد. از داروهای گیاهی مثل دانه به استفاده کنید

 

سپیده

چهارشنبه 19 مهر 1391 - 08:01

 

سوال:

yeki az daroohayi ke baraye darmane sorfe tajviz shod spray seroflo ke havi salmeterol va fluticasone va propionate mibashad va mikhastam bebinam dar che groohie va mitoonam ba khiale rahat estefade konam

جواب:

در گروه B بوده و با احتیاط مصرف کنید.

 

سپیده

پنجشنبه 20 مهر 1391 - 08:35

 

سوال:

man dar hafteye sevome bar dari bedoon in ke bedoonam bardaram eghdam be bronze shodan kardam va be dalile sookhtan poostam va dard ziad 3 rooz modam panadol va kodeeen khordam vashayed 2 ba zolpidem aya moshkeli ijad mikone ba tavajoh be in ke dar hafteye 14 nt anjam dadam va moshkeli nadasht

جواب:

بقیه تست های سلامت جنین را در هفته 15 و آنومالی اسکن در هفته 20-18 را انجام دهید.

 

سمین

دوشنبه 24 مهر 1391 - 05:44

سوال:

سلام من توی ماه 6ام بارداری هستم و دکتر به من آسپرین 100 شبی نصف قرص رو تجویز کرده اولا می خواستم ببینم واسه چی به من این دارو رو داده و دوم اینکه آیا آسپرین ضرری نداره و اینکه توی کدوم دسته از دارو ها قرار داره چون توی یه مقاله خونده بودم که نباید توی 3ماهه آخر مصرف بشه

جواب:

مصرف آسپرین دلایل زیادی دارد که باید در کلینیک شما مشخص شود که به چه علت این دارو تجویز شده است. فواید استفاده از آن به نظر پزشکتان بیشتر از ضررش می باشد.

 

باران

جمعه 28 مهر 1391 - 05:39

 

سوال:

سلام من توی هفته 15 بارداری هستم و به علت سردرد شدید 2 عدد استامینوفن ساده 325 میلی استفاده کردم آیا میتونه مشکلی برای جنین بوجود بیاد؟؟؟؟؟

خیر

در ضمن در اوایل بارداری هم به علت عفونت ادراری 1هفته سفالکسین با دستور پزشک استفاده کردم این موضوع خطرناک نیست؟؟؟؟

خیر

 

ملینا

شنبه 29 مهر 1391 - 12:36

 

سوال:

سلام ممنون إز سایت خوبتون . من ٣١ سالم است و یك دختر ٦ ساله دارممن ٤ ماه است كه جلوگیری نكردم ولی حامله نشدم .سنوگرافی و ازمایش كامل خون دادم ومشكلی نداشتم .لطفا من را راهنمای كنین.

جواب:

اگر بعد از یکسال باردار نشدید به یک متخصص زنان مراجعه کنید.

 

باران

یکشنبه 30 مهر 1391 - 05:16

 

سوال:

سلام 27 سالمه و در هفته 15 بارداری هستم از قبل از بارداری دچار تنگی نفس میشدم و از اسپری combivent استفاده میکردم الان هم گاهی دچار تنگی نفس و خس خس سینه میشم آیا این اسپری در بارداری برای جنین خطرناک است؟؟؟ در ضمن از وقتی باردار شدم دچار گرفتگی بینی هم میشم آیا مصرف قطره بینی ناپریزول منع مصرف دارد؟؟؟

جواب:

با پزشکتان مشورت کنید.

ممنون

 

مامان مهسا

دوشنبه 1 آبان 1391 - 09:47

 

سوال:

سلام دوست من تست غربالگری سه ماهه دوم و ntرو تو مرکز شما انجام داد که گفتن هیچ مشکلی نداره ولی متاسفانه در هفته سی ام به علت پاره شدن کیسه اب سزارین شد و نوزاد بدنیا اومد که در کمال ناباوری نوزاد یک گوش نداشت و جنسیتش هم مشخص نبود در ضمن شکم بزرگی داشت که گفتن طبیعی نیست . در ضمن ایشون هفته 28 رگام تزریق کرده بود و بعد از اون سونوگرافی سه بعدی رفته بود که بهش گفته بودن داخل روده بچه اب جمع شده . می خواستم ببینم به نظر شما دلیل این اتفاق چی بوده و ایا نمی شه به تست غربالگری و سونو سه بعدی اطمینان کرد؟لطفا حتما جواب رو برام بفرستید . ممنون

جواب:

تست های غربالگری سه ماهه اول و دوم برای غربالگری اختلالات کروموزومهای 21، 18، 13 و سندرم SLOS و اختلالات طناب عصبی است که جزو شایعترین اختلالات می باشند. بنابراین برای تمام اختلالات جنین مورد بررسی قرار نمی گیرد.ساختار گوش در اواخر هفته 19 پدیدار شده و قابل ارزیابی است. ابهام جنسی یا هرمافرودیسم هم بندرت در دوران جنینی قابل تشخیص می باشد.

 

مامان مهسا

چهارشنبه 3 آبان 1391 - 06:02

 

سوال:

ممنون از جوابتون میخواستم ببینم ساختار گوش از چه راهی قابل ارزیابیه و آیا توسونوگرافی معمولی و سه بعدی قابل تشخیص هست یا نه؟

سونوی سه بعدی هفته 20 به بالا

و آیا آمپول رگام می تونسته باعث اختلال بشه.ایشون بعد از به دنیا اومدن بچه اولشون رگام تزریق کردن که گویا به علت تشخیص اشتباه گروه خون پدر اصلا نباید تزریق می کردن و در بارداری دوم هم در هفته 28 تزریق کردن آیا این اشتباه قبلی میتونسته تاثیر گذار باشه.؟

خیر

 

پینار

پنجشنبه 4 آبان 1391 - 18:03

 

سوال:

با عرض سلام وخسته نباشید

آیا مصرف قرص سفالكسین و رانتیدین در سه ماهه اول بارداری برای جنین ضرر دارد یا نه؟

این داروها رو دكتر برای من تجویز كرده

0بخاطر ترشحات واژن

جواب:

خیر

 

سعیده

سه شنبه 9 آبان 1391 - 19:41

 

سوال:

با سلام

آیا مصرف قرص بروفن،آنتی بیوتیک ها،شیاف دیکلوفناک هنگام تشکیل نطفه یعنی زمان اقدام به بارداری از طرف هر یک از زوجین روی جنین تاثیرگذار است؟

ممنون

جواب:

بهتر است با احتیاط مصرف شود.

 

نیایش

سه شنبه 9 آبان 1391 - 20:36

سوال:

سلام خسته نباشید

من میخواستم بپرسم چند روزی میشه که دستگا تناسلی ام خارش پیدا کرده من مرتبا لبس زیرمو عوض میکنم و خودمو خشک میکنم علت این خارش بدنم چیه ؟

آیا قرص مترو نیدازول واسه دوران بارداری خرناکه من 31 هفته هستم .

جواب:

بهتر است با پزشک ات مشورت کنید و از مصرف خودسرانه دارو خودداری کنید.

 

سارا

یکشنبه 14 آبان 1391 - 13:27

 

سوال:

سلام خانم دکتر نازنین

من یک دختر 27 ساله هستم

بسیار پوست سفید و حساسی دارم که یه شرایط اب و هوایی گرم و خشکی که هستم و در فصل سرما سرد و خشک(زاهدان) اگزما دارم و پوستم حساسیت شدید داره مجبورم از قرص پردنیزلون 5 درصد برای خلاص شدن از اگزما استفاده کنم و در کنارش از قرص ازیتومایسین 250 استفاده میکنم

بنده در شرف ازدواج هستم ایا این دارو ها باعث ناباروری بنده در اینده خواهد شد؟

خیر

ایا این داروها روی جنین تاثیر دارند؟

آزیترومایسین بله

خواهش میکنم راهنماییم کنید

بسیار سپاسگذارم از شما بزرگوار

 

فهیم

یکشنبه 14 آبان 1391 - 17:33

 

سوال:

با سلام

من در هفته 35 بارداری می باشم، و در دهانم لب بالا یک زگیل زده ام، به دکتر پوست مراجعه کردم، به من وقت دادند برای دو روز دیگر که بروم و با استفاده از الکتروکوتر آن را بسوزانند، و در ضمن یک زگیل خیلی ریز نیز بر روی سینه ام زده ام که آن را نیز گفتند بر می دارند، حال می خواهم بدانم، در بارداری و اینکه من هفته 35 هستم، برداشتن زگیل با این دستگاه عوارضی برای جنین دارد یا خیر؟ با توجه به اینکه دکتر ظاهرا از داروی بی حسی استفاده می کند.

لطفا من را راهنمایی کنید.

من دو روز دیگر وقت دکتر دارم

باتشکر از لطفا جنابعالی

جواب:

بهتر است با پزشک زنانتان مشورت کنید و بدون صلاحدید ایشان کاری انجام ندهید.

 

سانی

چهارشنبه 17 آبان 1391 - 16:53

 

سوال:

با سلام وتشکر

من در هفته5بارداری هستم بخاطر دیابت متفورمین استفاده میکردم از6روزپیش که متوجه بارداری شدم مصرف آن راقطع کردم درحال حاضربارژیم قند ناشتا زیر100و2ساعته 150 دارم میتوانم با این روش ادامه دهم یا باید انسولین بزنم5روز دیگر وقت دکتر دارم در ضمن تیرویید تحت کنترل هم دارم این مدت که ازاین دارو استفاده کردم مشکلی بوجود نمیآید

جواب:

بهتر است هر چه سریعتر با پزشک ات مشورت کنید.

 

باران

چهارشنبه 17 آبان 1391 - 19:13

 

سوال:

سلام در اواخر ماه 4 بارداری هستم و گهگاهی شبها بدخواب میشم و تا صبح بیدار ممینونم که واقعا خیلی عصبی میشم قبل بارداری اصلا اینطوری نبودم ایا بدخوابی در بارداری طبیعییه؟ و تا کی ادامه داره؟

جواب:

بله ولی بهتر است با پزشک ات مشورت کنید.

 

پینار

پنجشنبه 18 آبان 1391 - 08:10

 

سوال:

با سلام من در هفته 10 بارداری هستم و چند روزی هست كه شدیدا سرما خوردم و گلو م و بینیم خلطی شده

دكتر برام سرم و با چند تا ویتامین ز اینا تجویز كرد همراه با قرص آموكسی سیلین و استامینیفون و بخور اكالیپتوس .میخواستم ببینم آیا مصرف اینها ضرری برای جنین دارد یا نه؟

منفعت اش بیشتر از ضررشان می باشد.

ضما چیكار كنم تا سرماخوردگیم زود برطرف بشه؟

رعایت نکات بهداشتی و استراحت بیشتر

 

نگار

شنبه 20 آبان 1391 - 14:07

 

سوال:

باسلام

من ماه اول بعد از قطع داروهای ضد بارداری حامله شدم میخواستم بدونم آیا بارداری در این مدت کم بعد از قطع دارو درست بوده و چه خطراتی متوجه جنین خواهد بود؟

باتشکر بسیار بابت سایت خوبتون

راستی الان هفته ی پنجم هستم

جواب:

به هر حال بی خطر هم نیست ولی بهتر است تست های سلامت جنین را بطور کامل انجام دهید.

 

هستی

سه شنبه 23 آبان 1391 - 11:04

 

سوال:

سلام من وقتى حامله بودم موهاى بدنم خیلى زیادشدتغییرات زیادى دربدنم به وجوداومددكترهرباربرام داروهاى تقویتى مى نوشت مثل فولیك اسید.....میگن اون قورسا بوده موهات زیادشده ایا درسته////وچرابعضى ازخانمها دچارچنین تغییرات زیادى میشن وبعضی ها اثلا تغییرنمیكنند///

جواب:

ربطی به مصرف آن قرصها ندارد و بطور کلی یک سری تغییرات هورمونی این مشکل را ایجاد کرده که در تمام خانمها مشاهده نشده و طبیعی هم است.

 

بیتا

سه شنبه 23 آبان 1391 - 16:35

 

سوال:

سلام،

توروخدا جوابموبدین، این ماه اقدام به بارداری کردم،بعداز 2 بارنزدیکی حوالی زمان تخمک گذاری همون موقع عفونت ادراری شدید، گرفتم،رفتم پیشه متخصص زنان شرایط روگفتم، بهم جنتامایسین ونالیدیکسیک اسید داد، هر دوگروه C هستش، به شدت نگرانم، چیکار کنم؟

جواب:

آنتی بیوتیکهای حساس گزارش شده در آزمایش کشت ادرارتان را برایم بنویسید.

 

باران

سه شنبه 23 آبان 1391 - 20:30

 

سوال:

سلام تروخدا تروخدا به این سوالمم مثل همیشه سریع و با راهنمایی بیشتری پاسخ بدین ممنون ... در هفته 18 بارداری هستم وبه علت سرماخوردگی شدیدبه پزشک عمومی مراجعه کردم وایشون با اطلاع ازبارداربودنم2تا امپول به نام choleroph-و dexanet بهم زدن (اسم امپولها تو نسخه اینطور نوشته شده بود) ایا این امپولها ضرری واسه جنین داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟شربت دیفن هیدرامین چطور؟؟؟؟

جواب:

به هر حال منفعت شان بیشتر از ضررشان است ولی با این وجود با پزشکتان مشورت کنید.

 

نقره

چهارشنبه 24 آبان 1391 - 11:23

 

سوال:

با عرض سلام و خسته نباشید من برای بارداری نزد دكترم رفتم ٢ساله كه فرزند میخواهم . دكترم برای عفونت شدید قرصهای مترونیدازول و آزیترومایسین داد از انجا كه مترونیدازول به من نمیساخت اریترومایسین مصرف كردم الان ١ هفته میباشد كه پریودم عقب افتاده از آنجا كه سابقه نداشته آزمایش خون بعد از ٦ روز منفی بود اما میخواستم بدونم آیا اریترومایسین باعث تعویق در پریود میشه؟ ممنونم

جواب:

خیر

 

مهنا

چهارشنبه 24 آبان 1391 - 16:49

سوال:

سلام من 26 سالمه والان 5ساله که ازدواج کردم پریود منظمی دارم و باتوجه به اینکه دانشجوهستم تاریخ بارداری برای من خیلی مهمه .تصمیم دارم ماه آینده اقدام کنم .3ماهه من وشوهرم فولیک استفاده می کنیم وپزشکم مولتی سانستول رو با توجه به بیماری ارثی شوهرم که پارکیسنون هست تجویز کرده.می خواستم کمک کنید راهنمایی بگیرم چه چیزی مصرف کنم که ماه اول باردار بشم.در ضمن 3ماهه ورزش رو هم شروع کردم

جواب:

دقیق تاریخ تخمک گذاری تان را پیدا کنید و ز 4-3 روز قبل از آن و بعد از آن نزدیکی داشته باشید.

اگر ترشح غیر طبیعی دارید قبل از آن زمان درمان کنید.

ممنون

 

مهنا

پنجشنبه 25 آبان 1391 - 19:28

سوال:

ممنون از پاسخگویی سریع.من روز اول پریودم 3 هر ماهه به نظر شما از چه روزی اقدام کنم؟

روز 18 ماه

اگر10 روز پشت سر هم نزدیکی باشه با مشکل مواجه نمیشیم؟

بهتر است یک روز درمیان باشد.

 

باران

چهارشنبه 24 آبان 1391 - 20:31

 

سوال:

منظورتون از منفعتش بیشتر از ضررش است یعنی اینکه مشکل خاصی واسه جنین پیش نمیاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟ در ضمن من به علت تنگی نفس 2سال هست که از اسپری استفاده میکنم که میدونم حاوی کورتون میباشد از دکترم که در مورد ضررش پرسیدئ گفتن چون وارد خونم نمیشه مضر نیست...نظر شما در این مورد چیه؟ خواهش میکنم واضح جواب بدید واقعا ممنون از لطفتون

جواب:

هیچ دارویی به خصوص در دوران بارداری بی خطر 100% نمی باشد. بنابراین تجویز هر دارو فقط باید توسط پزشکتان انجام شود.

 

لیلا

پنجشنبه 25 آبان 1391 - 09:31

سوال:

با سلام

من نمیدونستم حامله‌م و تو حدود هفته ۷ ژلوفن و قرص سرماخوردگی خوردم. این قرصها تاثیری رو جنین داره؟

خیر

منم اسید فولیک رو از هفته ۷ شروع کردم امیدوارم مشکلی پیش نیاد. البته من تو بارداری اولم هم از هفته ۶ اینا اسید فولیک شروع کردم و خدا رو شکر فرزندم کاملا سالم به دنیا اومد.

انشاءاله که مشکلی پیش نمی آید.

 

باران

پنجشنبه 25 آبان 1391 - 16:08

 

سوال:

ایا شربت پروسپان برای درمان سرفه مشکلی برای جنین پیش میاره؟ پزشکم فعلا تا شنبه در دسترس نیست که باهاش مشورت کنم دارم زجر میکشم لطفا راهنماییم کنید

جواب:

در گروه C تقسیم بندی میگردد.

 

باران

جمعه 26 آبان 1391 - 19:46

 

سوال:

بهترین زمان مصرف مولتی ویتامین در بارداری از چه زمانی است؟

جواب:

قطعا" خوردن ویتامین ها بخصوص اسیدفولیک در روزهای اول بارداری و حتی پیش از آنکه فرد متوجه بارداری خود شود ، قادر به جلوگیری از بیماری هایی نظیر اسپینا بیفیدا می باشد. این بیماری در اثر اتصال ناکامل مغز و طناب نخاعی ایجاد می گردد از اینرو همه زنان بار دار باید در دوران بارداری حداقل از یک قرص مولتی ویتامین حاوی مواد معدنی که محتوی 400 میکروگرم اسیدفولیک می باشد مصرف کنند. نوع مکمل مصرفی در دوران بارداری باید توسط متخصص زنان و زایمان تجویز گردد. برخی از متخصصان مصرف مکمل مولتی ویتامین حاوی مواد معدنی را در طول بارداری توصیه می کنند ولی باید توجه نمود مقادیر زیاد ویتامین A از نوع رتینول ( نه بتاکاروتن) در دوران بارداری مضر بوده و از مصرف آن باید خودداری نمود. نظریه های گوناگون نشان می دهد تماس آنتی اکسیدانتها با جنین در رحم مفیداست. با این وجود از آنجاکه اطلاعات دقیقی در مورد تاثیر آنتی اکسیدانتها بر روی جنین انسان در دست نیست ، به درستی مشخص نمی باشد که چه مقادیری از آنتی اکسیدانتها و دیگر مکملها مفید یا مضر می باشد لذا متخصصین توصیه می نمایند زنان باردار از میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدانتها استفاده نمایند و جهت مصرف مکملها وویتامین های گوناگون جز با توصیه پزشک متخصص اقدام به مصرف ننمایند. بخصوص درصورتیکه زنان بار دار دارو مصرف می نمایند باید به این نکته توجه داشته باشند که ممکن است مکملها وداروهای مصرفی بریکدیگر اثر متقابل داشته باشند لذا مشورت با پزشک قبل از اقدام به مصرف مکملها توصیه می شود.

 

باران

سه شنبه 30 آبان 1391 - 08:51

 

سوال:

امپول به نام choleroph-و dexanet ایا این امپولها ضرری واسه جنین داره در اوایل ماه 5 بارداری؟؟؟ اگر بله .ممکن هست چه مشکلی پیش بیاره؟

جواب:

جزو گروه C بوده و بهتر است برای ادامه مصرف آن با پزشکتان مشورت کنید.

 

گلی نار

چهارشنبه 1 آذر 1391 - 05:35

 

سوال:

با سلام، من مدت 2 سال است به دلیل کم کاری تیروئید لووتیرکسین، هر روز ناشتا یک عدد، می‌خورم. با احتساب اولین روز آخرین بارداری در هفتۀ چهارم بارداری هستم. آیا به مصرف لووتیروکسین ادامه بدهم

حتمأ باید بخورید حتی در دوره بارداری دوز دارو زیاد می شود.

و آیا نیاز به آزمایش غربالگری دارم یا خیر؟

بله

البته قبل از بارداری آزمایش TSH داده و میزان آن زیر 1 بود. با سپاس از شما

 

باران

چهارشنبه 1 آذر 1391 - 15:57

 

سوال:

سلام ایا داروهای گروه c در ماه 4 بارداری میتونن باعث نقص عضو یا عقب موندگی جنین بشن؟

جواب:

می توانند ایجاد کنند.

 

ساناز

چهارشنبه 1 آذر 1391 - 20:58

 

سوال:

سلام

آیا سونوگرافی های متعدد مشکلی برای جنین ایجاد می کند؟(مثلا بیشتر از 5 بار)

جواب:

خیر

 

تمنای من

سه شنبه 7 آذر 1391 - 13:25

 

سوال:

با سلام و تشکر فراوان از شما

من در حال حاضر قرص سولفاسالازین و دیکلوفناک مصرف میکنم .بیماری آرتریت رماتوئید دارم .می خواهم 3 ماه دیگه حامله شوم .توصیه شما برای مصرف قرص من چیست ؟ آیا این دوقرص رو از شروع حاملگی برای من خطرناک هست ؟ و از زمانی که حامله میشوم نباید بخورم ؟

جواب:

بهتر است با یک متخصص زنان مشورت کنید.

 

یلدا

جمعه 10 آذر 1391 - 10:21

 

سوال:

مصرف قرص لورتازان در3ماهه اول بارداری چه ضرری دارد

جواب:

داروهایی كه بر سیستم رنین آنژیوتانسین اثر دارند مثل لوزامد®(لوزارتان) در زمان بارداری بر روی جنین اثر سو داشته و باید به محض تشخیص بارداری یا تمایل به بارداری قطع شوند.این دارو در گروه D در تریمستر دوم و سوم و در گروه C در تریمستر اول قرار دارد.

 

باران

شنبه 11 آذر 1391 - 11:20

سوال:

سلام در هفته 20 بارداری هستم و تا به امروز فقط روزی 1عدد اسید فولیک استفاده میکردم و هیچ مولتی ویتامینی نمیخورم و دکتر امروز واسم تجویز کرد ایا این چند ماه که مولتی نمیخوردم ممکنه رشد جنین با مشکل وواجه شده باشه؟؟؟

جواب:

خیر

 

ملودی

دوشنبه 13 آذر 1391 - 08:54

 

سوال:

سلام ، آیا مصرف قرص ایزوپرین از هفته ٢٥ بارداری برای جنین ضرری ندارد؟

جواب:

ضرر اثبات شده ای گزارش نشده است.

 

راضیه

دوشنبه 13 آذر 1391 - 10:46

 

سوال:

با سلام من هفته 29 بارداری ام -به دلیل احتمال ابتلا به مسمومیت بارداری دکتر برام تو سه ماهه دوم اسپرین تجویز کرده که روزی یکی مصرف کنم با توجه به چیزایی که درباره اسپرین تو اینترنت خوندم حالا نگران سلامت جنینم هستم خواهش میکنم راهنمایی ام کنید ایا واقعا مصرف اسپرین برای جنین خطر دارد

جواب:

فوایدش بیشتر از ضررش برای شما است.

6LdfT2UfAAAAAAxZguzC6elM2sHztpu8uBz5oaJf