سقط جنین

شایع‌ترین عارضه بارداری سقط جنین است. این جمله یعنی این كه شایع‌ترین مشكل و خطری كه یك خانم باردار و جنین او را تهدید می‌كند، سقط است.
سقط جنین 
شایع‌ترین عارضه بارداری سقط جنین است. این جمله یعنی این كه شایع‌ترین مشكل و خطری كه یك خانم باردار و جنین او را تهدید می‌كند، سقط است. آنچه در این میان نباید فراموش كنیم این نكته است كه علاوه بر تمام معضلات و مشكلات جسمانی و فیزیكی، آسیب جدی روحی و روانی‌ای كه از دست دادن جنین بر مادر وارد می‌سازد، غیرقابل جبران است. در این مطلب سعی كرده‌ایم بیشتر با سقط آشنا شویم.
به خروج محصول بارداری، پیش از هفته بیستم بارداری سقط خود به خودی گفته می‌شود. بیشتر موارد سقط در سه ماهه اول بارداری(12 هفته اول)‌ رخ می‌دهند و شایع‌ترین علت نیز نقایص كروموزومی است. در واقع به طور طبیعی جنین‌هایی كه اختلالات شدید كروموزومی دارند در همان ابتدا تصفیه شده و می‌میرند. بنابراین در بسیاری از موارد والدین باید از این اتفاق خوشحال شوند و در واقع طبق همان اعتقاد «حتما حكمتی در كار بوده است» شكرگزار خداوند باشند.

اصطلاح دیگری كه در این زمینه مطرح است تهدید به سقط است. هر گونه خونریزی به صورت خفیف، شدید یا لكه‌بینی در نیمه اول بارداری از سوی مادر باید جدی تلقی شود. این علامت می‌تواند نشانه در معرض خطر بودن جنین باشد. پس از بروز این علامت مادر باردار باید مورد معاینه پزشك قرار گیرد. اگر دهانه رحم كاملا بسته باشد و علائم دیگر خطر وجود نداشته باشد، واژه تهدید به سقط برای تشریح وضعیت جنین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این حالت به مادر توصیه می‌شود استراحت كند و از فعالیت‌هایی كه ممكن است برای ادامه حیات جنین خطرناك باشد، بپرهیزد. این حالت تنها وضعیتی است كه می‌تواند مانع سقط شود.

در مقابل وضعیت تهدید به سقط یك حالت دیگر هم قرار دارد كه سقط اجتناب‌ناپذیر نام دارد. در سقط اجتناب‌ناپذیر علاوه بر علامت‌ خونریزی واژینال، علائم خطر دیگری نظیر پارگی كیسه آب، درد و باز شدن دهانه رحم نیز وجود دارد.
در این حالت مرگ جنین حتمی است و اصرار برای حفظ جنین می‌تواند با خطراتی نظیر سقط عفونتی یا سپتیك، سقط ناكامل یا سقط فراموش شده همراه باشد كه جان مادر را نیز به خطر می‌اندازند. بنابراین در وضعیت سقط اجتناب‌ناپذیر، تخلیه رحم از محصول بارداری به روشهای دارویی یا جراحی نظیر كورتاژ در مركز بیمارستانی انجام می‌شود و پس از اطمینان از پایدار بودن وضعیت حیاتی مادر می‌توان وی را ترخیص كرد.

سقط ناكامل حالتی است كه قسمتی از جنین یا جفت خارج شده و قسمت‌های دیگر باقی مانده است. در این حالت درد و خونریزی ادامه دارد. خونریزی مداوم می‌تواند برای مادر خطرناك باشد. در این حالت نیز باید تخلیه رحم در بیمارستان صورت بگیرد. سقط فراموش شده حالتی است كه جنین حیات خود را از دست داده است، ولی انقباض‌های رحمی صورت نگرفته و در نتیجه جنین و جفت در رحم مادر باقی مانده است. در این حالت احتمال عفونت افزایش می‌یابد و این خطر جان مادر را تهدید می‌كند. در این حالت با توجه به صلاحدید پزشك پس از معاینه مادر و ارزیابی شرایط وی، می‌توان منتظر آغاز انقباض‌های رحمی ماند یا تخلیه رحم انجام داد.

سقط سپتیك یا عفونی یكی از خطرناك‌ترین وضعیت‌های سقط است. معمولا این حالت پس از سقط ناكامل كه بی‌توجهی به آن شده است، سقط فراموش شده و اقدام به سقط در مراكز غیربهداشتی و زیرنظر افراد غیرمتخصص دیده می‌شود. در این حالت همراه با خونریزی واژینال، مادر دچار تب و درد شكمی می‌شود و علائم عفونت مانند افزایش ضربان قلب، افزایش تعداد گلبول‌های سفید و ... نیز ظاهر می‌شوند.

در صورت وجود تب و درد شكمی باید اقدامات لازم تشخیصی و درمانی انجام شوند. این اقدامات عبارتند از: تهیه نمونه و كشت از خون و سرویكس، تخلیه رحم، آنتی بیوتیك تزریقی از راه ورید، پیشگیری از كزاز، تهیه عكس رادیوگرافی در حالت‌های ایستاده و خوابیده از شكم، در صورت مشاهده علائمی دال بر پارگی رحم در رادیوگرافی‌های انجام شده باید جراحی شكم انجام گیرد. 

در هر یك از حالات سقط در صورتی كه مادر دارای گروه خونی RH منفی و همسر وی دارای گروه خونی RH مثبت باشد، باید تزریق آمپول روگام برای پیشگیری از حساس شدن مادر و بروز مشكل برای فرزندان بعدی انجام گیرد.
یك بار امتحان كافی است
اگر یك بار سابقه سقط داشته‌اید، می‌توانید یك بار دیگر شانس خود را برای بارداری امتحان كنید. البته بهتر است در زمان مناسبی كه پزشك به شما توصیه می‌كند باردار شوید. این زمان به سن و سال شما و همسرتان بستگی دارد. از یك سو تاخیر موجب بهبود وضعیت روحی و تغذیه‌ای مادر می‌شود، از سوی دیگر افزایش سن یكی از خطرات بروز سقط است. اگر سن شما و همسرتان بالا باشد، بهتر است زودتر برای بچه‌دار شدن مجدد امتحان كنید، ولی اگر جوان‌تر هستید می‌توانید اندكی صبر كنید. به هر حال پس از گذشت چند ماه مادر توانایی بارداری مجدد را كسب می‌نماید. مهم این است كه بیشتر از یك بار شانس مجدد را امتحان نكنید و اگر 2بار سابقه سقط داشتید بهتر است بررسی‌های لازم برای كشف علت سقط را آغاز نمایید. اصطلاح سقط مكرر به 3‌‌بار سقط پیاپی اطلاق می‌شود. علت‌های سقط مكرر می‌تواند یكی از این موارد باشد؛ نقایص ساختمانی رحم، مشكلات هورمونی، علل ژنتیكی، علل انعقادی، نارسایی سرویكس. 

برخی از این علت‌ها قابل برطرف شدن هستند. نقص ساختمانی رحم شایع‌ترین علت سقط‌های مكرر است. در صورت وجود نقایصی نظیر رحم شاخ‌دار، وجود توده‌هایی نظیر فیبروم یا لیومیوم و ... ممكن است جراحی پیش از باردار شدن مفید واقع شود. نارسایی سرویكس نیز به حالتی گفته می‌شود كه دهانه رحم به اندازه كافی توانایی بسته ماندن در برابر جنین را ندارد و پیش از موعد باز می‌شود، در این حالت نیز می‌توان با كمك سركلاژ (بستن دهانه رحم به روشی شبیه بخیه كردن)‌ به بارداری بعدی كمك كرد.
برخی از مشكلات نیز براحتی قابل برطرف شدن نیستند ولی امروز با پیشرفت‌هایی كه در علم ناباروری و درمان آن صورت گرفته است و با كمك روش‌هایی نظیرIUI ،IVF ، اهدای تخمك، اهدای اسپرم و رحم اجاره‌ای بسیاری از والدین می‌توانند به بچه‌دار شدن امیدوار باشند.
علاج واقعه قبل از وقوع
مگر از سقط هم می‌شود پیشگیری كرد؟ این پرسش یك پاسخ روشن و قاطع دارد: بله در صورتی كه سابقه سقط در یكی از نزدیكان شما وجود دارد، مثلا خواهر یا مادرتان قبلا جنین خود را سقط كرده‌اند، می‌توانید با مراجعه به پزشك و بیان كردن این موضوع و علتش به پیشگیری از بروز آن در بارداری خودتان كمك كنید. ارزیابی‌های معمولی پیش از بارداری می‌تواند بسیار مفید باشد. ممكن است علت سقط یك نقص ساختمانی در لوله‌های عصبی باشد و با مصرف یك مكمل ویتامین و اسیدفولیك برطرف شود.

یكی دیگر از راه‌های پیشگیری، پرهیز از ورزش‌های سنگین یا ضربه‌های شدید به شكم به خصوص در بارداری اول است. بررسی‌های ژنتیك پیش از زایمان كه به تمام زوج‌های جوان توصیه می‌شود، از بروز تالاسمی پیشگیری می‌كند. به هر حال باید به این موضوع توجه داشت كه اگر چه تالاسمی به تنهایی نمی‌تواند علت قابل قبولی برای سقط باشد، ولی همراهی بیماری‌ها با یكدیگر را نباید فراموش كرد. در حقیقت تالاسمی می‌تواند با بسیاری از اختلالات كروموزومی كه خود علت قابل توجهی برای سقط هستند همراه شود. اگر چنین دیدی داشته باشیم كه سقط جنین یك پدیده طبیعی برای حذف جنین‌های غیرطبیعی و بیمار است، هرگونه اقدام برای پیشگیری از بیماری جنین یك اقدام در جهت پیشگیری از سقط محسوب می‌شود.
مشاوره ژنتیك برای چه افرادی لازم است؟
مهم‌ترین فاكتوری كه روی اختلالات ژنتیك موثر است، سن والدین است. زنانی كه بیش از 34 سال سن دارند شانس بالایی برای داشتن بچه‌هایی با اختلالات كروموزومی دارند. در مجموع پیشنهاد می‌شود والدینی كه در معرض خطر زیاد از نظر به دنیا آوردن فرزند مبتلا به اختلالات كروموزومی قرار دارند، مشاوره ژنتیكی انجام دهند. این افراد عبارتند از:

1 - والدینی كه یك بچه قبلی یا یكی از نزدیكان آنها سابقه نقایص هنگام تولد، اختلالات كروموزومی یا اختلال ژنتیكی شناخته شده داشتهاند.

2 - والدینی كه كودك قبلی آنها عقب‌افتادگی ذهنی داشته است.

3 - والدینی كه نوزاد قبلی آنها طی دوره نوزادی فوت شده است.

4 - والدینی كه چندین سقط را تجربه كردهاند.

5 - والدینی كه هم‌خونی یا قرابت نسبی با یكدیگر دارند.

6 - مادری كه در حاملگی خود با داروها یا مواد تهدیدكننده سلامت جنین در تماس بوده است.

7 - والدینی كه یكی ازآنها اختلال ژنتیكی شناخته شده دارد.

8 ‌- والدینی كه یافته‌های سونوگرافی غیرطبیعی و مشكوك در جنین آنها مشاهده می‌شود.
حفاظت از مادر در برابر خطرات
تنها در صورتی كه حالت تهدید به سقط وجود داشته باشد، می‌توان از سقط جنین جلوگیری كرد و در صورت همراهی تب و درد شكمی همراه با سقط نیاز به اقدامات تشخیصی و درمانی اورژانس برای نجات جان مادر وجود دارد. البته برخی از علل سقط قابل پیشگیری و اصلاح هستند، لذا پس ارز .3-2 بار سقط متوالی باید بررسی‌های لازم از نظر علت سقط انجام شود تا درصورت امكان از بارداری‌های بعدی محافظت شود.

پرسش و پاسخ

سوال

صهبا

شنبه 27 اسفند 1390 - 15:19

 

سوال:

من ۸ بهمن سقط داشتم (هفته‌ی ۹ بارداری) که البته نیازی به کورتاژ نبود. ۱۰ اسفند آزمایش دادم که تیتر anti cmv igG ۳۴ بود. می‌خواستم بدانم که آیا علت سقط همین ویروس بوده؟

بعد از سقط دکتر گفت که بعد از ۲ پریود می‌توانم باردار شوم ولی من قبل از اولین پریود، دوباره باردار شدم. آیا خطری جنین را تهدید می کند؟

 

شیرین

پنجشنبه 24 فروردین 1391 - 08:24

 

سئوال:

سلام

اگه کسی رحمش دو شاخ باشه البته نه شدید و باردار شه سقط در چه سنی سقط میشه؟ و آیا اصلا با توجه به اینکه دوشاخ بودنش جزییه هست دلیلی برای سقط محسوب میشه؟ و اینکه من در هفته 6 سقط داشتم و رحمم دوشاخه اما نه در حدی که مشکل ساز باشه دکترم گفت خیلی کمه. میخاستم ببینم میتونه از اون باشه؟ و اینکه با توجه به اینکه من قبلا مبتلا به تخمدان پلی کیستیک بودم الان برای بارداری بعدی چه آزمایشهاییی لازمه؟ با توجه به اینکه یه بار سقط داشته ام ممنونم .

جواب:

بستگی به درجه دو شاخ بودن رحم امکان سقط در هفته های مختلف وجود دارد ولی بعید است باعث سقط در هفته های پایین شود مگر اینکه لانه گزینی در راس دو شاخه شدن انجام شده باشد.

بهتر است از نظر سقط های عفونی و ترومبوفیلیک چک شوید.

 

شیرین

سه شنبه 29 فروردین 1391 - 11:02

 

سئوال:

با سلام معذرت میخام: این که نوشتین: از نظر سقط ترومبوفیلیک چک شود یعنی چی؟

 

بستگی به درجه دو شاخ بودن رحم امکان سقط در هفته های مختلف وجود دارد ولی بعید است باعث سقط در هفته های پایین شود مگر اینکه لانه گزینی در راس دو شاخه شدن انجام شده باشد.

بهتر است از نظر سقط های عفونی و ترومبوفیلیک چک شوید.

جواب:

یک سری عواملی هستند که بدن را مستعد تشکیلی لخته در رگ می کند که اگر در جفت این لخته تشکیل شود باعث انفارکتوس جفت و در نتیجه سقط جنین می شود. بنابراین در مواردیکه سقط صورت می گیرد و هیچ فاکتور مشکل داری پیدا نشود این عوامل باید چک شوند.

 

شیرین

جمعه 1 اردیبهشت 1391 - 05:57

 

سئوال:

سلام . من یه سری آزمایش هورمونی انجام دادم شامل lh . fsh, tsh, estradiol , testosteron prolactin oh 17 perogesteron dhea -s

اگه علاوه بر اینها آزمایشی لازمه هر نوع آزمایشی برای قبل بارداری بهم بگید ممنون میشم با توجه به اینکه یه سقط داشتم تو هفته 6

ممنونم.

جواب:

بهتر است که شوهرتان هم یک آزمایش اسپرموگرام بدهد. جوابهای خودتان که خوب است و دیگر نگران آن مورد سقط نباشید.

 

شیرین

جمعه 1 اردیبهشت 1391 - 05:59

سئوال:

چون یه سری از دوستانم که قبلا سقط داشتن آزمایش آنتی فسفو لیپید انجام دادن آیا لازمه انجام بدم؟ و اینکه لازمه آسپرین 80 بخورم برای بارداری بعدی یا نیازی نیس ضرر داره اگه مصرف کنم؟

جواب:

زمانی این تست ها لازم است که بیشتر از دو بار سقط داشته باشید و معمولأ سقط های فوق ناشی از اختلالات کروموزومی می باشد که در 15% موارد دیده می شود و جالی نگرانی ندارد.

 

شیرین

دوشنبه 4 اردیبهشت 1391 - 04:21

 

سئوال:

متشکرم بابت راهنمایی تون خیلی ممنونم همسرم هم آزمایش اسپرم داد و این نتایج شه:

macroscopy:

volume 5 ml

appearance M.O

color G.W

ph 7.5

liquefaction 15 min

microscopy :

germ cell -

leukocyte 0-1 mil / ml

round cell 0-1 mil/ml

rbc -

agg;utination -

sperm count 49.6 mil/ml

motility :

full 4 %

sluggish 59 %

low 10 %

immotile 27 %

morphology :

head : pin hear 19

macro 4.4

micro 11.6

double -

ang 13

long -

round -

neck: long -

thick -

cytopl 3

tail : long -

short -

duplicate -

این جواب آز اسپرم همسرمه . اون خط های تیره هم جلوی بعضی از اصطلاحات بود که منو اینجا درج کردم . .

جواب:

جوابش مشکلی ندارد.

 

شیرین

سه شنبه 19 اردیبهشت 1391 - 06:40

 

سئوال:

من آزمایش توکسو و هپاتیت و سرخجه دادم برای آمادگی قبل از بارداری این شد نتیجه :

rubella igg 47.51 در متد elisaکهبالای ده نوشته + مال منم بالای ده شده و کنار عدد نوشته H

rubella igm 0.18 که تو رنج منفی قرار داره. toxo igg 1.75 و toxo igm 0.21 و Hbs Ag شده کمتر از 1.0

که هم در متد elisa هست و در رنج منفی. اما اولی rubella igg + شده من یادم نمیاد که واکسنشو زدم یا نه؟ مامانم هم میگه فک کنم تو بچگی گرفتی اما مطمىن نیس الان من باید چکار کنم؟ نیاز به زدن واکسن یا مصرف داروی خاصی هست؟ چون میخوام برای بارداری اقدام کنم.. قبلا هم هفته 6 سقط داشتم

جواب:

در سال 85 در طرح کشوری واکسیناسیون بر علیه سرخجه تمام دختران و زنان بین 15 تا 35 سال واکسینه شده اند.

 

حورا

دوشنبه 1 خرداد 1391 - 10:42

 

سئوال:

با سلام من 27 سالمه در اولین بارداری بعد از 3 سال در هفته 8 بارداری دکترم تشخیص ساک بدون جنین رو دادند در تاریخ 23/2 خونریزی شدید همراه با خروج تیکه هایی داشتم بعد از مراجعه به پزشک داروی متیل ارگنوین برام تجویز شد برای یک هفته دکتر گفت اگه سقط نشه باید کورتاز کنم ضمنا اندازه ساک 22mm بود تا به امروز هم که 1/3 هست دفع نشده به نظر شما صبر کنم یا برای کورتاز اقدام کنم ؟ امکان داره در بارداری بعدی هم این مشکل پیش بیاد ؟ لازمه آزمایش خاصی انجام بدم؟خیلی استرس دارم لطفا راهنماییم کنید.

جواب:

در صورت عدم دفع آن باید هر چه سریعتر برای کورتاژ اقدام کنید تا امکان عفونی شدن رحم نباشد.

الناز

جمعه 5 خرداد 1391 - 16:38

 

سئوال:

با سلام من حدود 6 ماه پیش با وجود تنبلی تخمدان باردار شدم و در هفته 4 بدون آگاهی از بارداری رادیو لوژی قفسه سینه انجام دادم وقرص کلردیاز پوکساید را در طول هفته مصرف کردم و چند قرص دیگر.و هفته 7 بارداری با سونو مشخص شد که قلب جنین نمیزند وکورتاژ کردم.میخواستم بدونم احتمال داره توقف رشد از اشعه و مصرف قرصها باشه؟حالا میخوام دوباره باردار شوم.مشکل ژنتیکی ندارم ممکنه ولی میترسم دوباره باردار شم تنبلی تخمدان رو هم درمان کردم و این ماه فولیکولم 21 میلی بود.ممکنه مشکل انعقاد خون داشته باشم؟واسه تشخیص چه آزمایشی بدم؟

جواب:

این آزمایشها زمانی انجام می شود که بیشتر از 2 بار سقط داشته باشید نگران نباشید و باردار شوید.

 

آذین

سه شنبه 9 خرداد 1391 - 14:32

 

سئوال:

من متاسفانه در بارداری اول در 5 ماهگی به علت تشخیص اسپینابیفدا و هیدروسفال در جنین توسط پزشکان مجبور به ختم بارداری شدم.لازم به ذکر است که من در سه ماهه اول حاملگی اسیدفولیک مصرف میکردم ولی متاسفانه قبل از بارداری مصرف نمیکردم.در حال حاضر جنین در حال بررسی توسط پزشکان می باشد تا علت دقیق این ناهنجاری اعلام شود .

سوال های من این است :

آیا ممکن است در حاملگی بعدی هم چنین اتقاقی بیفتد و جنین به این عارضه مبتلا شود؟

1% احتمال اتفاق افتادن در بارداری بعدی وجود دارد.

چگونه می توان تاحد ممکن از بروز این ناهنجاری در حاملگی بعدی جلوگیری شود؟

مصرف اسید فولیک 3 ماه قبل از بارداری و عدم مصرف غذاهای فست فود

چه مدت بعد از سقط می توان مجددا" اقدام به بارداری نمود؟و بهترین...

3-6 ماه

 

آذین

چهارشنبه 10 خرداد 1391 - 14:11

 

سئوال:

با تشکر فراران از پاسخ سریعتان

با توجه به خواندن سوالهای دوستان عریر متوجه شدم که دوست عزیری درمورد آمپول رگام پرسیده بودند که دقیقا مشابه مورد من هست که Rh خون من مثبت و همسرم منفی است و با اینکه در لندن زندگی میکنم و پزشکان از گروه خون مطلع بودند هیچ آمپولی بعد از سقط که بصورت طبیعی بود به من تزریق نکردند آیا ممکن است این مسئله در باوری من تاثیر بگذارد و باعث شود دیگر هرگز باردار نشوم .خیلی نگرانم چون من به پزشکان کشور خودمان اعتقاد بیشتری دارم.

برای اطمینان یک تست Indirect Coomb's بدهید اگر منفی بود جای نگرانی وجود ندارد.

همچنین بهترین روش پیشگیری از بارداری طی این 3- 6 ماه چیست که بتوان بلافاصله بعد ار آن باردار شد؟

طبیعی از طریق نزدیکی حفاظت شده در روزهای 8 تا 17 سیکل

با...

 

سمیرا

شنبه 27 خرداد 1391 - 10:06

 

سئوال:

با سلام . من 28 سالمه . و در 10 هفتگی متوجه شدم که با این که رشد جنین نرمال بود ولی نبض نداشت . و دستور سقط دادن و من وقتی بیمارستان رفتم گفتن ساعت 2 اینجا باش . وقتی رفتم زود به من سرم زدن و بعد از گذشت 3 ساعت با این که پرستار گفت که جنین دفع شد منو به اتاق عمل بردن و کورتاژ کردن . الان بعد از 27 روز هی نگرانم که نکنه نباید کورتاژ میشدم وقتی جنین دفع شد . من خودمم دیدمش . حالا دوست دارم برای مادر شدن تمام سختیهاشو به جون بخرم . آیا کاری میتوان انجام داد که این مشکل تشکیل نشدن قلب دیگه اتفاق نیوفته . آیا وایرلس بودن فضای کاری و لوازم زندگی نقشی در این نقص دارد؟

جواب:

بهتر است 3 ماه قبل از بارداری اسید فولیک مصرف کنید. نگران نباشید هنوز اثر عوامل فوق اثبات نشده است.

 

آذین

سه شنبه 30 خرداد 1391 - 15:17

 

سئوال:

با سلامی دوباره و تشکر از سایت بسیار خوب و پاسخ سریعتان.

هانگونه که در پست های قبلی توضیح دادم من مجبور به ختم بارداری در هفته 20 به علت ابتلا جنین به اسپینابیفدا و هیدروسفال شدم.بعد از سفط مدت 2 ماه است که دارم اسیدفولیک 5 میلی گرم روزانه استفاده میکنم و پزشکان بعد از بررسی کامل جنین هیچگونه دلیلی هم که باعث بوجود امدن این عارضه شود را اعلام نکردند.حال با گذشت 2 ماه از زمان سقط و مصرف اسید فولیک دکتر گفته است که میتوانم برای بارداری اقدام کنم.نظر شما در این مورد چیست؟به نظر شما بازهم صبر کنم یا اقدام کنم؟ممنون از راهنماییتون

جواب:

اگر از لحاظ روحی آمادگی دارید می توانید اقدام کنید.

 

یاسمین

چهارشنبه 31 خرداد 1391 - 09:46

 

سئوال:

با سلام من سال گذشته در هفته 8 جنین مرده دررحم داشتم که بعد از استفاده از شیاف دربیمارستان جنین دفع شد وبعدش هم کورتاز شدم بعد از 1سال و4ماه هنوز باردار نشدم دکتر هم رفتم اماعکس رنگی نگرفتم ایا احتمال بسته شدن لوله ها بعد از کورتاز وجود دارد با اینکه من قبلا باردار شدم در حالی که مشکل پرولاکتین خیلی بالارا دارم

جواب:

پرولاکتین بالا جلوی تخمک گذاری را می گیرد و توصیه می کنم ابتدا آنرا درمان کنید. و سپس اگر باردار نشدید دقیقأ ساختار آناتومیک جنین بررسی شود.

 

یاسمین

پنجشنبه 1 تیر 1391 - 05:15

 

سئوال:

با سلام من در حال درمان هستم فقط میخوام بدونم که با وجود بارداری وکورتاژسال گذشته احتمال بسته شدن لو له ها وجود داره

جواب:

یا با اقدام به بارداری یا با گرفتن عکس رنگی از رحم و ضمائم آن مشخص می شود.

 

سمیرا

سه شنبه 6 تیر 1391 - 04:01

 

سئوال:

با سلام

میخواستم بدونم در سقط فراموش شده که متاسفانه جنین حیات خود را از دست می دهد آیا خود به خود دفع می شود؟

در بیشتر مواقع خود به خود دفع می شود.و چطور میتوان تشخیص داد که مرگ جنین داخل رحم اتفاق افتاده است؟ آیا علائم خاصی نظیر خونریزی دارد یا خیر؟

در اوائل علامت خاصی ندارد ولی بعد از مدتی لکه بینی دیده می شود.

 

افسانه

پنجشنبه 8 تیر 1391 - 11:50

 

سئوال:

سلام و خسته نباشید من 90/12/1 در 8 هفتگی كورتاژ كردم البته قبلش امپول و9 قرص میزوپریستول است استفاده كردم و جنینم سقط نشد و مجبور به كورتاژ شدم و بعد از كورتاژ هم خونریزی خیلی كم داشتم حتی از پریود هم كمتر حدود 2 ساعت ومتیل ارگونومین هم برام تجویز كردن و گفتن استفاده كن الان بعد از كورتاژ من پریود نشدم و بعد از نزدیكی لكه بینی گاها خون كم و درد دارم.ممكنه چسبندگی رحم گرفته باشم؟عوارض چسبندگی چیه؟ایا درمان داره؟

جواب:

بهتر است توسط یک متخصص زنان ویزیت شده و بررسی های هورمونی و آناتومیک لازم برایتان انجام شود.

 

یاسمن

پنجشنبه 15 تیر 1391 - 16:47

 

با سلام من 38 سالم ودو دختر دارم آرزو دارم پسری هم برای كامل شدن خانواده ام داشته باشم خانم دكتری به من پیشنهاد كرد iui كنم می خواهم بپرسم چقدر این روش موفقیت آمیز است و آیا در اهواز چنین پزشكانی وجود دارد كه این روش را انجام دهند از راهنمایی شمابسیار متشكرم

 

سانی

یکشنبه 1 مرداد 1391 - 10:46

 

سئوال:

با سلام

من در هفته های 13 و 16 توسط آزمایشگاه شما تست سه ماهه اول بارداری و سونو nt را انجام دادم که همه چی نرمال بود متاسفانه در هفته 20 جنین من بدون هیچ علتی سقط شد . ما جفت و جنین را برا یافتن علت سقط به آزمایشگاه پاتولوژی و جنین شناسی دادیم و جواب هر دو این بود که جنین مشکلی نداشته است چه از لحاظ ژنتیکی و چه از عفونت . بعد از گذشت 3 ماه پزشکم یک سری آزمایش نوشت که در آن نشان میداد که من مبتلا به ویروس سایتو مگالو بودم و الان آنتی بادی آن در بدنم وجود دارد . و در صدی ممکن است علت سقط مربوط به این ویروس باشد .سئوال من این است که آیا این تست در آزمایشهای حین...

جواب:

خیر تست CMV IgG, IgM به طور روتین در بارداری چک نمی شود. زمانی اقدام به بارداری کنید که حتمأ CMV IgM منفی شود.

 

ماری گل

یکشنبه 22 مرداد 1391 - 08:37

سئوال:

باسلام و خسته نباشید

من خانم 25 ساله هستم و حدود 1 سال پیش بارداری خارج رحمی داشتم و لاپراسکوپی شدم و مجددا پس از 5 ماه یک سقط در هفته ی 5 هم اکنون قصد بارداری دارم و یکسری آزمایش انجام دادم که ویتامین D کم بود حدود 5.97 آیا این کمبود میتوتند باعث سقط شود ممنون از راهنماییتون

جواب:

خیر

 

اکبری

سه شنبه 31 مرداد 1391 - 08:27

 

سئوال:

با سلام من بعد از سقط در هفته 6 یه سری آزمایش انجام دادم که به شرح زیر است میخواستم ببینم مشکلی دارم یا خیر

cmv igG: 4.0 Iu/ml

cmv igm <8.0 Au/ml

anti cardiolipin igG 1.6 u/ml

anti phospolipid iGg 1.2 u/ml

anti phospholipid ihm 2.2 u/ml

lupus anty coagulant 30 see

anti cardiolipin ab igm 2.5 u/ml

anti thyroglobulin 58.5 iu/ml

ferritin 169.4 ng/ml

anti thyroid perixidase 1.6 Iu/ml

protein s 66 %

protein c 121 %

anti trombin 3 113 %

serom hemocystein 12 micmol/l

ایا ferretinزیاد نیست؟ من 32 سالمه و رنج این آزمایش به شرح زیر بود:

femeles 10-120 (permenopause)

menopause 10-180

جواب:

تست هایی که انجام داده اید مربوط به سقطهای ترومبوفیلیک و عفونی می باشد که با توجه به اینکه رنج نرمال را ننوشته اید به ظاهر مشکلی ندارند ولی اگر هرکدام غیر طبیعی بود برایم بنویسید.

فریتین بالا زیاد جای نگرانی ندارد ولی اگر قرص آهن می خورید بهتر است مدتی نخورید.

 

Roya

شنبه 4 شهریور 1391 - 11:19

 

khaste nabashid azizan

 

آفاق

چهارشنبه 15 شهریور 1391 - 12:11

سئوال:

سلام من 29 ساله هستم در اردیبهشت ماه امسال باردار شدم و در هفته 5 بارداری خودبه خودبا خونریزی سقط کردم .حالا بعد از 5 ماه میترسم دوباره بارداد بشم که نکنه بازم سقط بشه و برای بارداری سالم و مطمئن چه کاری باید انجام بدم ؟آزمایشی ؟دارویی؟...

جواب:

تمام آزمایشات مربوط به سقط های ترومبوفیلیک و عفونی را که انجام داده اید را برایم بنویسید.

 

نیکی

سه شنبه 4 مهر 1391 - 22:49

 

سئوال:

سلام خسته نباشید

من در هفته 13 یک intramural فیبرویید 3,5 در 5,5 mm در دیواره قدامی جانبی چب داشتم الان ابتدای هفته 19 هستم ممکنه بفرمایید چقدر شانس سقط یا زایمان زودرس دارم

با تشکر

جواب:

اگر در سونوی بعدی میزان بزرگ شدن فیبروم ها خیلی نباشد جای نگرانی ندارد.

 

نیکی

چهارشنبه 12 مهر 1391 - 12:35

 

سئوال:

سلام خسته نباشید

در سونوی هفته 13 فیبرویید 3,5 در 5,5 cm داشتم که اشتباها mm نوشته بودم و در سونوی هفته 20 سایزش 7,3 در 4 در 5,8 cm نوشته شده ممکنه بفرمایید چقدر شانس سقط یا زایمان زودرس دارم

با تشکر از جواب قبلیتون

جواب:

احتمالش کم است ولی درد تان ممکن است زیاد شود.

 

مهشید

شنبه 15 مهر 1391 - 05:30

 

سئوال:

چند روز بعد از عمل آی یو آی میتوان كار سنگین انجام داد

جواب:

بهتر است تا دو هفته که اولین تست بتا انجام می شود کار سنگین انجام ندهید.

 

الناز

دوشنبه 1 آبان 1391 - 16:29

 

سئوال:

سلام خسته نباشید.من 1 بار به علت رشد نکردن جنین در هفته 6 کورتاژ کرده و2 بار هم سقط خودبخودی در هفته 5و6 اتفاق افتاده میخواستم بدونم آزمایش ژنتیک علت رو نشون میده ؟و اگه مشکلی باشه امکان درمان هست و می تونم امیدوار باشم؟خواهش میکنم راهنماییم کنید.

جواب:

بله و بهتر است که با یک متخصص ژنتیک مشورت کنید.

 

حانا

چهارشنبه 3 آبان 1391 - 12:25

 

سئوال:

سلام ممنون از سایته خوبتون..خواهش میکنم جواب منو زود بدین دارم دق میکنم...من دختر باکره هستم 5 روزه ....درد شکم داشتم امروز ناشتا بیبی چک تست کردم جواب مثبته...دارم سکته میکنم..چه دارویی مصرف کنم واسه جلوگیری از رشد وسقط؟؟توروخدا راهنماییم کنید الان ممنون

جواب:

بهتر است با یک متخصص زنان مشورت کنید.

 

گل یخ

سه شنبه 9 آبان 1391 - 04:34

 

سئوال:

سلام

من یک سقط داشتم کورتاژ در تاریخ اذر 90 سال گذشته .این سونوها مربوط به بعد از سقط بوده.نتیجه ازمایشات مربوط به واریکوسل بوده سقط.قبل از بارداری هیچ مشکلی نداشتم.

22/1/91

uterine size is 36*32*66 mm with normal echopattern.

endometrial thickess is 5 mm.

right ovary size is 35*23 mm with follicles 5mm 6mm.

left ovary size is 37*24 mm with follicles 5mm 6mm.

no cystic lesion in ovaries are seen.

no evidence of endometrial polyp or uterine myoma is identified.

posterior culdesac is free.

impression :small follicles in both ovaries

enlarged ovaries<

تاریخ سو نو روز 14 سیکل انجام دادم . این سونو امروز انجام دادم 8.4.1391

uterine size is 35*31*66 mm with normal echopattern.

endometrial thickness is 5 mm

right ovary size is 32*20 mm with follicles 5 mm 6 mm.

left overy size is 35*23 mm with...

جواب:

احتمال پلی کیستیک بودن تان زیاد است. تست های هورمونی تان را در روز سوم سیکل انجام داده و نتیجه اش را برایم بنویسید

 

گل یخ

سه شنبه 9 آبان 1391 - 04:36

سئوال:

سلام عوارض کورتاژ لطفا به من بگید؟؟؟؟؟؟؟

ممنون

جواب:

عوارض کوتاه مدت:

۱. عفونت رحمی ناشی از کورتاژ:

واژن محیطی آلوده و رحم استریل و مناسب برای رشد و فعالیت میکروب‌های واژن است. عفونت داخل رحم می‌تواند به لوله‌های رحمی خانم سرایت کرده و منجر به نازایی بعدی شود. البته اگر این عمل در بیمارستان‌های خوب کشور انجام شود این اتفاق به احتمال کمتری رخ می‌دهد، اما در نقاط محروم و دور دست عفونت ناشی از کورتاژ شایع‌تر است.

۲. پاره شدن رحم:

دیواره رحم در دوران بارداری بسیار نازک می‌شود و اگر کورتاژ توسط شخصی بی‌تجربه و غیر ماهر و به صورت تهاجمی انجام شود، احتمال پارگی دیواره رحم وجود دارد که خود، خونریزی بسیار شدیدی را به دنبال دارد.

۳. آسیب به روده‌ها:

گاهی ابزار کورتاژ ممکن است به روده‌ها آسیب بزند و اگر این پارگی روده‌ای تشخیص داده شود می‌توان آن را ترمیم کرد. در غیر این صورت سبب عفونت داخل شکمی، آبسه‌های لگنی و نازایی می‌شود.

عوارض دراز مدت:

سندرم آشرمن تنها عارضه بلند مدت است كه عبارت است از چسبیدن ۲تا3 لایه داخلی رحم به یکدیگر است و سبب سقط، کاهش یا قطع خونریزی ماهانه در آینده و در نهایت نازایی قطعی می‌شود.

 

گل یخ

سه شنبه 9 آبان 1391 - 16:03

 

سئوال:

سلام ممنونم بخاطر پاسخ گویی شما .

الان متوجه شدم سونویی که برای شما فرستادم کامل نیومده بخاطر محدودیت کاراکتر .

مجددا اونو گذاشتم ببینید لطفا نظرتون بگید تاریخ سو نو روز 14 سیکل انجام دادم . 8.4.1391

uterine size is 35*31*66 mm with normal echopattern.

endometrial thickness is 5 mm

right ovary size is 32*20 mm with follicles 5 mm 6 mm.

left overy size is 35*23 mm with folliclles 5 mm 6 mm.

one follicle 9*10 mm.

no cystic lesion in ovarise are seen.

no evidence of endometrial polyp or uterine myoma is identified .

posterior culdesac is free.

دکتر سونو گراف گفتند که دوباره سونو در تاریخ 15 یا 16 بدم که بازم بعید میدونستن تخمک گذاری

ممنونم

جواب:

به توصیه سونولوژیست عمل کنید

 

باران

پنجشنبه 11 آبان 1391 - 20:16

 

سئوال:

سلام ایا پیاده روی طولانی در ماه 4 بارداری ممکنه باعث سقط بشه؟

جواب:

خیر

 

Ring

یکشنبه 14 آبان 1391 - 05:02

 

سئوال:

سلام.من در هفته 18 بارداری بعلت سندروم داون جنینم را به طور طبیعی انداختم والان 45 روز از زایمان من می گذره بعد از عمل زایمان من کورتاز نشدم چون سونو گرافی می گفت رحم پاک.در روز 40 به خونریزی شدید افتادم به دکتر مراجعه کردم وقتی دکتر سونو کرد گفت چیزی داخل رحم می بینم ولی بعلت خونریزی نمی تونم تشخیص بدم کهبقایای جفت هست یا خیر به من متیل ارگوین و مترونیدازول دادن که خونریزی کم و الان تقریبا قطع شده می خواستم یدونم امکانش هست بقایای جفت داخل رحم مانده و من برای اینکه بارداری دوم مبتلا به سندروم نشه باید برم مشاوره ژنتیک؟

 

جواب:

بعد از قطع کامل خونریزی مجدد سونو کنید.

نیازی به مشاوره ژنتیک ندارید.

 

علیرضا

شنبه 28 بهمن 1391 - 06:29

 

سئوال:

سلام و عرض خسته نباشید

من و خانومم به خاطر یه مشکل مجبور به سقط جنین شدیم حدود یک و نیم ماه بود که باردار بود تو سقط از آمپول و قرص استفاده شدحالا می خواستم ببینم برای اطمینان کامل از اینکه جنین کاملا سقط شده و دیگه جای نگرانی نداشته باشه باید چه آزمایشی رو انجام بده خانومم

ممنون

جواب:

تست بتا را در خون انجام داده و اگر عددش زیر یک بود کاملأ جنین دفع شده است.

 

غزاله

پنجشنبه 7 خرداد 1394 - 09:05

سئوال:

با سلام خسته نباشید من 45 ساله هستم و یک بچه سالم دارم و در خملگی بعد بچه ها به خاطر سندروم دان در شکمم میمردند والان به طور ناخاسته باردار شدم وتست غربالگری مثبت بود ولی بعد از آزمایش آمینو سنتز گفتند که جنین سالم است آیا باز هم خطر سقط وجود دارد؟ خواهش میکنم راهنمایی کنید خیلی نگرانم با تشکر

جواب:

اگر آمنیوسنتز نرمال هست جای نگرانی ندارد ولی مراقبت های دوران بارداری را بیشتر کنید.

 

غزاله

شنبه 9 خرداد 1394 - 06:16

 

سئوال:

با سلام ببخشید منظورتان از مراقبت های بارداری یعنی باید تست های دیگری را هم انجام دهم با توجه به اینکه اکنون در هفته بیستم هستم و تاکنون حرکتی را از طرف جنین حس نکردم.

جواب:

خیر، منظور یک سری مراقبت های کلینیکی می باشد.

 

غزاله

شنبه 9 خرداد 1394 - 15:43

 

سئوال:

با سلام به نظر شما سونو گرافی سه بعدی جنین لازم است؟

جواب:

اگر در سونوگرافی معمولی مشکلی دیده بشود بهتر است که سه بعدی نیز انجام شود.

 

آروین

جمعه 22 خرداد 1394 - 18:06

 

سئوال:

با سلام

من در هفته ششم دومین بارداری ام دچار خونریزی شدید واحتمال زیاد سقط شده ام،آیا راهی برای كاهش درد و سقط كامل وجود دارد؟ برای اطمینان سونو لازمه یا آزمایش خون؟ وكی؟

در بارداری اول هم از ابتدأ لكه بینی داشتم كه با شیاف سایلوژست و آمپول پرولوتون به سلامت فارغ شدم (با وجود كم كاری تیرویید و فیبروم ٥ سانت) حال سؤالم اینست سقط اینبار بخاطر عدم استفاده از شیاف پروژسترون میباشد یا فیبروم یا كم كاری تیرویید؟

جواب:

جهت هر گونه سئوال و یا مشاوره با شماره تلفن 88661806 - 88202342 - 021 (مرکز مشاوره مامایی نیلو) و یا وبسایت: niloocenter.com و niloucenter.com تماس حاصل فرمائید.

 

باران

شنبه 30 خرداد 1394 - 06:44

 

سئوال:

سلام ایا پیاده روی به سقط ربطی داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

جواب:

اگر در سونوگرافی طول سرویکس نرمال باشد و موقعیت جفت هم خوب باشد خیر...

 

نگار

پنجشنبه 11 تیر 1394 - 11:39

 

سئوال:

باسلام من 20 ساله هفته 5 بارداری هستم. من و همسرم اصلا آمادگی بچه دار شدن را نداریم چون عقدیم.... در مدت 2روز حدود 2 گرم زعفران مصرف کردم اما نتیجه نگرفتم ... تو را خدا کمک کنید چطور باید جلوگیری کنم.؟؟؟

جواب:

بهتر است با یک ماما یا متخصص زنان مشورت کنید.

 

رایحه

جمعه 26 تیر 1394 - 02:31

 

سئوال:

سلام. من 27 سالمه و شش ماه پیش در ده هفتگی سقط داشتم.دلیل سقط تشکیل نشدن قلب بود. حالا پس از انجام آزمایشات عفونی مشخص شد آنتی بادی سرخجه و cmv دارم. دکترم گفت نیاز به مصرف هیچ دارویی نیست و میتوانی اقدام به بارداری کنی فقط به محط باردار شدن باید دارو مصرف کنی.خواستم ببینم ایا این تشخیص دکترم درست است یا نه؟

rubella igg: 2/36 ...... >1/1 positive

cmv ab igg : 72/3 ....... > 22 positive

جواب:

تست تان مشکلی ندارد.

 

حسین

جمعه 2 مرداد 1394 - 09:53

 

سئوال:

سلام من 25 سال دارم بچه اولم سندرم دان هست حالابعداز ٢سالونیم باردارشدم الان ١٠هفتم هست دیشب توخواب متوجه شدم لباس زیرم خیسه وبعد رفتم دست شوی حالانمیدونم ادرارم بوده یا کیسه آب پاره شده دکترم برام سونوگرافتی نوشته برای ٢ هفته دیگه nt حالااز کجا بدونم کیسه آب بوده یاادرار

جواب:

طبق صلاحدید پزشکتان یک تست AmniSure در ترشحات واژن انجام دهید.

 

نگار

دوشنبه 6 مهر 1394 - 15:14

 

سئوال:

سلام

من در هفته ۱۴ بارداری هستم یک ماه پیش لکه بینی داشتم سونو انجام دادم گفتن هیچ مشکلی نیس من هنوز نمیدونم قلب بچه تشکیل شده یا نه چون اقدامی براش انجام ندادم پزشک گفت هنوز نمیشه فهمید قلب تشکیل شده یا نه میخاستم بدونم تشکیل نشدن قلب علایمی داره یا نه... ایا اگه قلب تشکیل نشه علایم بارداری از بین میره؟ من سونویی ک انجام دادم سونوی معمولی بود ایا لازمه سونوی سه بعدی انجام بدم چون هنوز برای لکه بینی ک داشتم نگرانم لکه بینی حدود پنج روز طول کشید

جواب:

نگران نباشید با صلاحدید پزشکتان یک سونوی معمولی برای چک ضربان قلب انجام دهید.

 

رانیا

پنجشنبه 16 مهر 1394 - 02:52

 

سئوال:

سلام..من در اویل هفته هفتم بارداری هستم..ولی چند روز پیش با درد شدیدی مواجه شدم ک بعد خارج شدن لخته ای زرد رنگ ومقداری خیلی خیلی کم خون و روز بعد کیسه ای بسیار کوچک نیز خارج شد ک درآن شی قرمز رنگ ونرمی وجود داشت..اما خونریزی نراشتم...اما حالا بعد از گذشت دو روز ب مدت چهار ساعت خونریزی کمی داشتم ک درآن لخته های بسیاز کوچک خون وجود داشت..ک ان بعد از چهار ساعت قطع شد..آیا سقط حاصل شده است..ایا امکان سقط جنین با خونریزی کم وجود دارد..ممنون میشم اگر جواب دهید..

جواب:

سریعاً تست بتا به فاصله 48 ساعت انجام داده و یک سونو هم انجام دهید.

 

سمانه

چهارشنبه 13 آبان 1394 - 17:50

 

سئوال:

سلام

27 ساله ام ،جواب بیبی چک مثبت بودسونو انجام دادم در ابتدای هفته هفتم(به حساب دکترم) ساختمان سیستیک به دیامتر 4میلیمتر در ضخامت آندومتر مشاهده شده که فالواپ از نظر ساک حاملگی توصیه میشود،آندومتر به ضخامت7میلیمتر،سایز و اکوی جداره رحم نرمالاست و سیست کوچکی به دیامتر27میلیمتر در ادنکس راست مشاهده شد و سونوگراف گفت هنوز حاملگی تایید نشده

در سونوی ده روز بعد گفته شده ساک حاملگی با سن تقریبی5هفته و 1 روز،محتوی پولک ساک فتال پل ضربان دار قابل رویت نیست پولک ساک بزرگتر از نرمال(تهدید به سقط) یک سیست 28م م در اواری راست رویت شد.

دکتر گفت به احتمال 80%...

جواب:

دو تا تست بتا تیتراژ با فاصله 48 ساعت انجام بده به اضافه میزان سطح پروژسترون خون...

 

سمانه

پنجشنبه 14 آبان 1394 - 17:35

 

سئوال:

این آزمایش چی رو نشون میده؟

جوابش چی باید باشه؟

دیگه سونو انجام ندم؟

جواب:

به توصیه داده شده عمل کرده و جوابش را برایم بنویسید.

 

سامره طاهری

جمعه 15 آبان 1394 - 17:38

سئوال:

با عرض سلام و خسته نباشید ، من ٨ مهر ماه در ماه ٥ بارداری به دلیل تشكیل نشدن بتن چپ قلب جنین ختم بارداری و سقط طبیعی با قرص سایتوتك داشتم آیا برای بارداری مجدد چه آزمایشهایی انجام بدم تا بارداری سالم داشته باشم و مشكلی پیش نیاد؟ و اینكه بارداری دوم هم باز امكان تشكیل نشدن عضوی از قلب وجود داره؟ لطفا راهنماییم كنید ممنون میشم، مرسی

جواب:

با پزشکتان مشورت کنید و کاندید انجام یک سری تست های آزمایشگاهی هستید. بر مبنای این تستها بهتر می توانید در مورد بارداری بعدیتان قضاوت کنید.

 

سمانه

جمعه 22 آبان 1394 - 23:06

سئوال:

باسلام

در چهل و سومین روز از بارداری (با توجه به تاریخ پریود) سونو انجام دادم بارداریمو تایید نکرد گفت زود اومدی

ده روز بعد رفتم گفت 5هفته و 1روزه (دکتر گفته بود 7هفته و4روز)ولی قلبش دیده نشد

ده روز بعدش دوباره سونو انجام دادم گفتن سن جنین5هفته و 4روزه و باید سقط بشه

خواستم بپرسم خود بخود دفع میشه یا باید کورتاژ کنم

نگرانم،راهنماییم کنید

جواب:

با استفاده از دارو هم سقط می شود.

 

سمانه

شنبه 23 آبان 1394 - 15:53

 

سئوال:

کدوم روش بهتره؟

دارو

به نظرتون دکترم رو عوض کنم؟

خیر

 

مینا

یکشنبه 24 آبان 1394 - 17:19

 

سئوال:

سلام

ببخشید من چند روز پیش سوال پرسیدم در مورد تشکیل نشده قلب و جواب آزمایش اسپرم همسرم بود

اما هنوز جوابش رو برام نگذاشتین سوالم ثبت شده بود

دوباره سوالم رو بذارم؟؟

جواب:

بله

مینا

دوشنبه 25 آبان 1394 - 19:36

 

سئوال:

با سلام و وقت بخیر

29 ساله هستم و 4 ماه پیش باردار شدم

در هفته دهم چهت شنیدن صدای قلب به پزشک مراجعه کردم که متاسفانه صدای شنیده نشد و بعد از سونوگرافی واژینال مشخص شد که جنین شش هفته عمر کرده و قلب تشکیل نشده.طبق نظر دکتر با مصرف سایتوتک جنین خارج شد.البته حدود 50 روز خونریزی داشتم. هنوز هم پریود نشدم.ضمناً میوم هم دارمحالا چندتا سوال داشتم 1کی میتونم مجدد باردار بشم؟

6 ماه بعد

2- آیا بازم امکان داره قلب تشکیل نشه؟

بله

3- میوم هم موثره؟

در ایجاد سقط بله ولی در عدم تشکیل قلب خیر

4- این آزمایش اسپرم شوهرمه

مشکلی داره؟

volume 4.5

ph 7.5

liquefaction 30 min

sperm count 12.5 mil/ml

normal form 35%

abnormal form 65%

motility 1hrs 30%

non motility 70%

greade 1...

یک مقدار حرکت و تعداد پایین است که با مراجعه به یک متخصص ارولوژی امکان درمان وجود دارد

 

مینا

سه شنبه 26 آبان 1394 - 20:41

سئوال:

ممنون از لطف و پاسخگوییتون

علت تشكیل نشدن قلب چی می تونه باشه؟

نمونه جنین رو تو ظرف فرمالین به آزمایشگاه دادم اما چیزی مشخص نشد

خیلی نگرانم كه دوباره قلب تشكیل نشه

جواب:

اینقدر نگران نباشید این یک موضوع کاملأ طبیعی است و خیلی اوقات پیش می آید ولی در بارداری بعدی مشکل برطرف می شود. بطور کلی تا سه بار سقط در هفته های زیر 8 هفتگی فاقد ارزش بوده و نیاز به پیگیری خاصی ندارد.

 

نسیم

شنبه 14 آذر 1394 - 07:28

 

سئوال:

با سلام خسته نباشی

من ۲۰ سالمه ۹ هفته ای باردار بودم درهفته ۶ رفتم سونو گفتن جنین سالمه ،بعد ۸هفته رفتم برای قلب جنین گفتن جنین فراموش شده ،اصلا چیزی دیده نمیشه ،فقط ساک حاملگیه،گفتن بیا گوتاژ کنیم اما نزاشتم،اصلانم نه درد ،خونریزی،لکه بینی ......ندارم اصلا چیزی نمیدونم ،من خیلی نگرانم منو راهنمایی کنین،دکترم گفته اگه میخوای ۱،۲هفته صب کن ببینیم چی میشه.یعنی امکان درست شدنش هست؟؟؟؟

جواب:

خیر ولی امکان دفع اش وجود دارد.

 

مهسا

جمعه 20 آذر 1394 - 09:33

 

سئوال:

سلام تو هفته 5 بازداری با قرص سایتوتک سقط داشتم الان بعد از 2 هفته همچنان خونریزی دارم به صورتی که از اولین روز خونریزی شروع شد 3 الی 4 روز بعد کم شد در حده لکه و رفتم سونو که نتیجه ناحیه هتروژن به ابعاد 35*20 داخل کاویته رحم دیده شد و دوباره از روز بعد خونریزی شروع شد تا 2 الی 3 روز پیش ولی دوباره امروز خونریزی شروع شد .دلیلش چی میتونه باشه ؟امروز از روزی که سقط کردم 15 روز میگذره

جواب:

از عوارض دارو است و باید هرچه سریعتر با یک متخصص زنان مشورت کنید.

 

نرجس

جمعه 27 آذر 1394 - 18:29

سئوال:

با سلام من پارسال بارداری خارج رحم داشتم ولوله سمت چپم رو ازدست دادم، بعد ازشش ماه باردار شدم، درهفته سیزدم خونریزی کردم، ، بهم گفتن جفت پایین، استراحت کردم همه چی خوب بود جفت هم قدامی شد تااینکه درهفته بیست ودوم کیسه آب بچه پاره شد وزایمان کردم 1

س: می خواستم بدونم چرا این اتفاق افتاد؟

ج: عوامل زیادی مثل عفوت ادراری، عفونت واژینال، عفونت کیسه آمنیون و .... می تواند این مسئله را ایجاد کند که نیاز به پیگیری دارد.

س 2: ربطی به بارداری خارج رحمم دارد؟

ج: می تواند ارتباط داشته باشد اگر زمینه عفونت باقی مانده باشد.

س: وآیا بارداری خارج رحم سقط حساب می شه؟

ج: خیر

س 3: و کی برای بارداری دوباره اقدام کنم؟ ممنون میشیم به من جواب بدید؟

ج: 3-6 ماه بعد

 

مینا

شنبه 28 آذر 1394 - 13:41

 

سئوال:

سلام وقت بخیر

من در هفته ششم بارداری با قرص سایتوتک ۲۰۰میکروگرمی هر دوازده ساعت نصف قرص،سقط انجام دادم .الآن یک هفته ست دارو خوردم خونریزی متوسط دارم ولی حس میکنم چیزی داخل واژنم هست که هنوز خارج نشده چطور مطمئن بشم سقط کامل انجام شده

جواب:

یک تست بتا تیتر بدهید و با تیتر قبل از سقط تان مقایسه کنید.

 

فاطمه

پنجشنبه 3 دی 1394 - 14:06

 

سئوال:

سلام.

من 23ساله هستم.با همسر نسبت دور داریم.(همسر نوه دایی مادرم هستن)

بارداری اولم در ابتدا خوب بود.قلب جنین تشکیل شده بود.125bpm.

در هفته 11بارداری همراه ترشحاتم رگه های خونی مشاهده کردم. و سریعا به بیمارستان رفتم.بعد از سونو گفتن جنین در 8هفته رشدش متوقف شده. و کورتاژ کردم.

میخواستم بدونم دلیل سقط چی بوده؟ممکنه در بارداریهای بعدی هم اتفاق بیفته؟

جواب:

نگران نباشید دلایل زیادی می تواند این عامل را ایجاد کند ولی از نظر پزشکی تا سه بار سقط نیاز به هیچگونه بررسی خاصی ندارد.

 

دنا

پنجشنبه 3 دی 1394 - 23:14

 

سئوال:

سلام خانمی 36 ساله هستم 10ساله ازدواج کردم 6 سال پیش بدلیل بارداری ناخاسته دو بار به فاصله یکسال سقط عمدی با امپولی که ساخت هند بود داشتم که هردو بار در 8 هفتگی بوده دو ماه است که قصد بارداری دارم اما با توجه به سنم و دو بار سقط با امپول ایا میتوانم باردار شوم و بچه سالمی بدنیا بیاورم لطفا راهنمایی کنید . باسپاس

جواب:

به یک متخصص زنان مراجعه کنید که یک چک آپ کامل انجام دهید.

 

سارا

جمعه 11 دی 1394 - 12:19

 

سئوال:

دیروز صبح رابطه بدون پیشگیری داشتم ٤٠ روزه باردار بودم همون روز با قرص سقط انجام دادم و سقط كامل انجام شده ( اما برای چك كردن خارج شدن جفت سونوگرافی هم خواهم داد) خواستم بدونم امكان داره به هاطر دیروز قبل از سقط كه بدون پیشگیری رابطه داشتم حالا بعد از سقط به خاطر اون باردار بشم؟

متشكر

جواب:

بعد از سقط 40 روز قبل اگر هنوز پریود نشده اید احتالش ضعیف است.

 

مهسا

سه شنبه 1 تیر 1395 - 12:37

 

سئوال:

سلام من ۳روز بچه یکو نیم ماه خودم با قرص سقط کردم چندتا لکه کوچک خون ازم خارج شد امروز خون ریزی نداشتم یعنی کامل سقط شده

جواب:

اگر قبل از سقط تست بتا انجام داده اید سریع یک تست بتا انجام داده و دو تا عدد را برایم بنویسید.

 

فاطی

سه شنبه 9 شهریور 1395 - 03:24

 

سئوال:

سلام دوستان من۵۰روزپیش سقط داشتم چون بچم قلب نداشت هنوزخونریزی دارم دلیلش چی میتونه باشه؟

جواب:

) سقط کامل و سقط ناقص :

بر حسب میزان خروج جنین / جفت و پرده های جنینی سقط کامل و سقط ناقص را تعریف می کنیم .

الف ) سقط کامل : معمولا قبل از هفته ۸ حاملگی رخ می دهد .جنین و پرده ها کاملا خارج می شوند .خونریزی بعد از خروج کامل محصولات بارداری به تدریج کم می شود .دردهای زیر دل بهبودی می یابند .در معاینه دهانه رحم ممکن است باز و یا بسته باشد نکته مهم این است که حتما باید از خروج کامل محصولات بارداری مطمئن شویم .

ب ) سقط ناقص

معمولا بعد از هفته ۱۰ بارداری رخ می دهد قسمتی از جفت یا پرده ها در رحم باقی می ماند و بقیه محصولات بارداری دفع می شود.خون ریزی شدید یا متوسط است ولی تا قبل از خروج کامل محصولات حاملگی ادامه دارد.در معاینه دهانه رحم باز است..بایستی به وسیله کورتاژ باقیمانده جفت و پرده ها را خارج نمود .

 

زهرا

سه شنبه 16 شهریور 1395 - 07:59

 

سئوال:

سلام من 24سالمه 3ساله ازدواج كردم بعدازدوسال باامپول باردارشدم امااز5هفتگی به لكه بینی افتادم ك باشیافت خوب شدامابااتمام دارودوباره لكه بینی افتادم وبعدلخته خون دیدم دكترك مراجه كردم باانجام سونوواژینال گفتن ك ازپنج هفتگی رشدنكرده درصورتی ك من بین 7-8هفتگی بودم باداروسقط داشتم الان بعد15روزسونوانجام دادم باقی مانده یك سانتونیمی دارم چكاركنم ب دكترمراجعه كنم یاخودبخوددفع میشه درضمن بدلیل پولی كیستیك بودن تخمدان هام متفورمین مصرف میكردم ك پزشكم گفت دیگه مصرف نكن الان ك سونوانجام دادم كیست های ریز 7میلی دارم چكاركنم خواهش میكنم ج بدین خیلی...

جواب:

سریع به پزشکتان مراجعه کنید.

 

سیده عذرا

یکشنبه 9 آبان 1395 - 12:13

 

سئوال:

سلام من خانمی بیست سه ساله هستم که دوبار سقط داشتم بارداری دومم به کمک امپول بود هردوتا سقط به علت تشکیل نشدن قلب بود در بارداری دومم یه توده تخمدان سمت راست داشتم که بزرگ شد وبا عمل جراحی خارج شد .الان بعد از پنج ماه از کورتاژ وسه ماه ازعمل توده ام قصد بارداری دارم ایا اقدام کنم یا به پزشک مراجعه کنم .ایا احتمال تشکیل نشدن قلب وجود دارد .ایا تشکیل نشدن قلب به توده مربوط بود .گیج شدم نمیدونم چکار کنم

جواب:

معمولأ بررسی بیشتر زمانی انجام شود که سه سقط پشت سرهم داشته باشیم ولی بهتر است یک ویزیت زنان بشوید و تست های چک آپ قبل از بارداری برایتان انجام شود تا در صورت نیاز درمان های مورد نیاز برایتان انجام شود.

 

مهسا

دوشنبه 17 آبان 1395 - 21:26

 

سئوال:

با یلام هفته سیزده بارداری از ال ام پی هستم هفته شیش از سونو رفتم جنین شش هفته ضربان داشت دوروز لكه بینی قهوه ای میشم و رفتم سونو گفتن ضربان نداره رشد در هفته شش متوقف شده پیش دونفرم رفتم دكتر بهم قرص مزوپروستول١٠٠تعداد بیس تا هر دو ساعت یكبار گفتن مصرف كنم قراره از فردا صب مصرف كنم بنظر شما مصرف كنم یا نه یا خود به خود دفع میشه یا امكان داره هردو سونوگرافیست اشتباه كنن كمكم كنین

جواب:

خیر حتمأ مصرف کنید.

 

زها

یکشنبه 30 آبان 1395 - 10:14

 

سئوال:

سلام

من 4هفته باردار بودم به خاطر عقد ناچار به سقط شدیم

قرص مزوپروستل 2تا واژینالی و بعد 4 قرص هر نیم ساعت زیرزبانی

بعد قرص سوم زیرزبانی دچار شکم درد شدید شدم بعد قرص 4 یکم فاصله افتاد

بعد فقط شروع به خونریزی کردم که تا الان ادامه داره اما لخته ای یا جفتی بعد 16ساعت در کار نیست

تا کی باید منتظر ماند؟ یا اصلا سقط انجام شده؟

جواب:

قبل از خوردن قرص تست بارداری انجام داده اید اگر بله، مجدد انجام دهید و ببینید که تیتر بتا در حال کاهش است و یا خیر

 

زها

یکشنبه 30 آبان 1395 - 10:17

سئوال:

ببخشید یکی هم اینکه همسر من 2تا ازمایش اسپرم داده بودن که جواب ازمایش در حد صفر بود اصلا تحرکی دیده نشده بود باید عمل جراحی میشدن ولی با این حال من حامله شدم!!

علت چی میتونه باشه؟

جواب:

نتیجه کامل هر دو آزمایش را برایم بنویسید.

 

سما

یکشنبه 12 دی 1395 - 19:52

 

سئوال:

سلام خسته نباشید. لطفا کمکم کنید. من یه سال تحت نظر دکتر بودم. میگفت عفونت رحم داری بعد خسته شدم و دکترمو عوض کردم. ایشون میگن عفونت نداری و تنبلی تخمدان داری و همسرتم دوتا از گزینه های اسپرمش ضعییفه. من تا حالا اقدام به بارداری نکردم و همیشه جلوگیری کردم. اگه الان اقدام کنم بچم سقط میشه یا اصلا باردار نمیشم؟در ضمن شستشوی رحم میخوان انجام بدن. برام خوبه؟ motile sperms .59.37

Progressive sperms 45.01

اینارو گفته ضعییفن. از نظر شما هم ضعییفن؟. استرس دارم زود جوابمو بدین لطفا

جواب:

خیر این دو مورد نرمال هست.

 

لیلا

شنبه 25 دی 1395 - 01:06

 

سئوال:

چند روز بعد از کورتاژ می شود توسط پزشک زنان معاینه شد ؟ خارش و گاهی درد زیر شکم دارم.

من قرص اسید فولیک قبل از بارداری مصرف نکردم آیا میتونه دلیل از کار افتادن قلب بچه توی ده هفتگی باشه ؟

جواب:

هر چه زودتر ویزیت بشوید بهتر است. امکان ارتباط بین عدم مصرف اسید فولیک و ضربان قلب ضعیف هست.

 

لیلا

شنبه 25 دی 1395 - 10:11

 

سئوال:

ممنون از پاسخ دهی سریعتون.

میشه لیست آزمایشات قبل از بارداری رو بگین . البته من یک ماه پیش سقط داشتم به خاطر از کار افتادن قلب بچه در ده هفتگی. بسیار نگرانم میخام از هر نظر چک بشم .

جواب:

توصیه می کنم زیر نظر پزشکتان آزمایشات لازم و درخواستی توسط ایشان را انجام دهید.

 

یاسمین

شنبه 2 بهمن 1395 - 15:24

 

سئوال:

سلام.

من ۱۰ تا ۱۶ اقدام به بارداری کردم. در زمان تخمک گذاری.

تمام علایم بارداری رو هم داشتم. مثل ضربان قلب بالای ۱۰۰. دمای بالا و .... زمان پریود ماهانه ۲۷ بود . آزمایش بتا در ۲۴ ماه دادم. ۷.۸ بود که دکتر گفت اگر پریود نشدی چند روز دیگه مجدد آزمایش بده. که ۶ روز به عقب افتاد. در ۱ ماه پریود شدم. با دردی شبیه پریود و به میزان پریود. اما بعد یک روز و نیم خیلی کم شد.

یعنی من سقط داشتم؟

جواب:

احتمالش هست ولی کاشکی همان روزی که پریود شده بودید یک تست بتا در خون می دادید.

 

یاسمین

یکشنبه 3 بهمن 1395 - 17:10

 

سئوال:

سلام. ممنون از پاسخ.

یعنی این پریود بوده یا خونریزی؟ چون الان که روز سومه ، ادامه داره اما کم شده.

من الان نمیدونم این پریوده یا خونریزی؟ به نظر شما با این حجم خونریزی مثل پریود آزمایش بتا بدم. یا دیگه فایده ای نداره ؟

جواب:

به احتمال زیاد سقط هست و بهتر است سریعتر بتای خونتان چک شود.

 

لیلا

یکشنبه 17 بهمن 1395 - 20:22

 

سئوال:

سلام همسرم هشت سال پیش واریکوسل گرید ۳ عمل کرده ، آزمایش اسپرموگرامی که جدیدا انجام داده اینطور بوده،

Sperm count .......52.5

Abnormal forms ........85

Normal morphology ...........15%

Gread I non motile.................20%

Gread II fair motility ................20%

Gread III good motility..............25%

Gread IV full motility...............35%

میشه لطف کنید برام تفسیرش کنید خیلی نگرانم.

جواب:

این اسپرموگرام نرمال هست.

 

نسرین

دوشنبه 18 بهمن 1395 - 09:23

 

سئوال:

سلام 24 ساله هستم 4 ساله ازدواج کردم یک سال تصمیم به بارداری گرفتم . که بعد باردار شدم ولی در ماه 2 سقط داشتم .دوباره بعد از 6 ماه اقدام کرم ولی بعد از گذشت چند ماه اتفاقی نیافتاد . که متوجه شدیم همسرم وارکوسل دارد بعد از عمل 4ماه گذشته ولی باز هم اتفاقی نیافتاده . ازمایشات خودم و سونو واژینال ام خوب بود /قبل از عمل اسپرم شوهرم 12میلیون بود . باید چکار کنم. درضمن من همیشه موقعه ی تخمک گزاری نزدیکی دارم چون به دلیل در ناحیه ی شکم متوجه می شوم.

جواب:

تمام سونو ها و آزمایشاتی که تاکنون انجام داده اید را برایم بفرستید.

 

لیلا

دوشنبه 18 بهمن 1395 - 10:32

 

سئوال:

سلام مرسی و ممنون از پاسختون . خیلی خوشحال شدم از اینکه آزمایش نرماله.

راستش به یه دکتر زنان نشون دادم انقدر منو ترسوند حتی حرف از عمل دوباره زد. البته همسرم هفته آینده نویت داره پیش اورولوژیست ولی خیلی ترسیده بودم. یعنی خیالم راحت باشه ؟؟

جواب:

نگران نباشید.

 

لیلا

چهارشنبه 20 بهمن 1395 - 14:49

 

سئوال:

سلام . ببخشید من آزمایش اسپرموگرام شوهرم رو براتون فرستادم .شما و ارولوژیستی که مراجعه کردیم نظرتون این بود که آزمایش نرماله. ولی سونوگرافی معمولی واریکوسل گرید ۳ و گردید ۲ را در هر دو بیضه را نشان داد. به نظر شما ما الان چه کنیم ؟

جواب:

من جواب سونوگرافی شوهرتان را با این ID پیدا نکردم، لطف کنید مجدد برایم بفرستید. با این گرید واریکوسل باید ابتدا تحرک و بعد کانت و در نهایت مورفولوژی اسپرم مشکل پیدا می کند.

 

ژیلا

چهارشنبه 20 بهمن 1395 - 18:46

 

سئوال:

باسلام خسته نباشید. ببخشید من با نامزدم رابطه داشتم الان یک ماه نیست باردارم میخواهم سقط کنم ایا خون ریزی شدید. خواهم داشت؟به طوری که خانواده متوجه شوند؟کمکم کنید. خواهش میکنم

جواب:

خیر

 

لیلا

پنجشنبه 21 بهمن 1395 - 21:20

 

سئوال:

سلام . این آزمایش اسپرموگرام همسرم است

Sperm count .......52.5

Abnormal forms ........85

Normal morphology ...........15%

Gread I non motile.................20%

Gread II fair motility ................20%

Gread III good motility..............25%

Gread IV full motility...............35%

با این آزمایش شما و اورولوژیست نظرتون این بود که این آزمایش نرمال است و عمل لازم ندارند ولی سونوگرافی واریکوسل گرید ۳ و ۲ را در هر دو بیضه نشان داد. به نظر الان چه کنیم؟

جواب:

اسپرموگرام الانش که خوب هست ولی با توجه به جواب سونوگرافی بهتر است ابتدا تحت کنترل دارویی قرار بگیرید و طی فواصل 3 ماهه اسپرموگرام چک شود اگر بدتر شد تحت عمل قرار گیرد.

 

مهدیه سادات

جمعه 22 بهمن 1395 - 18:26

سئوال:

.هفته 15 بارداری

Afp value 129.7 mom afp 5.89

Hcg 29.243 mom 0.85

UEC value 1.9 mom 0.82

TRISOMY 21:1:20768

TRISOMY 18:<1:30000

NTDs: 1:5

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما.من متاسفانه دو روز پیش سقط داشتم.که هفته بارداری شانزدهمم بود اما سونو گرافی سن جنینم 13 هفته و 5 روز اعلام کرد.یعنی جنینم تقریبا 20 روز مرده بود توی شکمم.اما من اصلا هیچ درد و خونریزی نداشتم تا چهارشنبه که لخته خون دیدم و پزشک مراجعه کردم البته تست خون غربالگری دومم در هفته پانزدهم خیلی بد بود.سوالم ااینه که آیا جنینم مشکل ژنتیک( کروموزوم)داشته؟ .نمیخوام سر بچه دوم هم سقط داشته باشم.چه علتی داشته ک جنینم مرده اما من بعد از 20 روز...

جواب:

به احتمال زیاد افزایش AFP بدلیل مرگ جنین بوده است، بهتر است یک مشاروه دقیق ژنتیک انجام دهید و بررسی های لازم از جهت سقط های عفونی، ترومبوتیک و کروموزومی برایتان انجام شود

 

خورشید

سه شنبه 26 بهمن 1395 - 05:58

 

سئوال:

سلام،من یه دختر۷ ساله دارم،امسال هم دوبارداری داشتم،که هردوخودبه خودسقط شدند،دربارداری آخرم زیر نظرپزشک بودم همه آزمایشات خودم وهمسرم خوب ونرمال بود،فولیکول هم ۱۹ بود،باوجود این درهفته ۶ بارداری به لکه بینی افتادم وبلافاصله سونو دادم که درسونو جنین سالم وضربان قلبش هم منظم،ساک هم تشکیل شده بود،وبعداز اینکه از سونو برگشتم به فاصله چندساعت با درد شدید وخونریری سقط شد به نظرشما مشکل من چی میتونه باشه قبل از سقط من دوروز پشت سرهم نزدیکی داشتم

این میتونه دلیل سقط باشه؟

چطور میشه جنین سالم درعرض چندساعت سقط بشه؟

من میتونم امید به بارداری خوب...

جواب:

نگران نباشید، تمام آزمایشات و سونوهایی که تاکنون انجام داده اید را برایم بنویسید.

 

مژده

چهارشنبه 27 بهمن 1395 - 13:21

سئوال:

سلام خسته نباشید خانمی متولد ۱۳۶۲ هستم سال ۹۱ ازدواج کردم و مرداد سال ۹۵ اقدام به بارداری کردم و روش جلوگیری قرص بوده، بعد از سونو وارزینال مشخص شد فولیکول ۱۳ دارم بعد از چند ماه خوردن گلوکوفاژ و از روز ۴ پریود ۴ تا قرص اومید بلخره سایز فولیکول ماه بعد ۱۳ و بعد ۱۴ و بعد ۲۰ و بعد ۲۲ و زدن آمپولهای آزاد سازی تخمک تاریخ ۱۵ دی پریود و طب معمول ۱۳ بهمن پریود نشدم بعد از آزمایش بتا تاریخ ۲۱ بهمن ۶۸ به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونو وارژینال ساک بارداری دیده میشد ولی نزدیک به دهانه رحم و ریز، تاریخ ۲۴ بهمن ۱۴۸ و استفاده از شیاف پروژسترون به علت لکه بینی از ۲۴...

جواب:

خوب الان چطورید؟ سطح بتا چه تغییری کرده؟ سونو مجدد کرده اید؟

 

مژده

چهارشنبه 27 بهمن 1395 - 13:24

 

سئوال:

با سلام در تکمیل سوال فبلی باید عرض کنم من ۱۵ دی پریود شدم و ۱۰ دی ماه خارش و سوزش ادرار داشتم که مثل دوره های گذشته که عفونت میگرفتم و دکتر ۶ تا جنتومایسین مینوشت ۶ عدد زدم امکان تاثیر گذاری آمپول برای بتا پایین هست؟

جواب:

خیر، تاثیری ندارد.

 

Rokho

شنبه 30 بهمن 1395 - 11:14

 

سئوال:

سلام

من چند روز پیش دقیقاً تو تاریخى كه باید پریود میشدم پریود شدم، ولى خونریزیم كم و قهوه اى بود، فقط هم در حد چند ساعت و خیلى كم بوز، فرداش قطع شد و فقط لكه داشتم كه اونم برطرف شد، چند روز قبل و بعد خونریزى، كمر درد داشتمو دارم، احتمال باردارى هست؟

چون عقد هستم شرایط باردارى رو ندارم واسه سقط چیكار كنم اگه جواب آزمایش مثبت شد؟

دكتر خوب سمت فاطمى یا سیدخندان میشه بهم معرفى كنید

جواب:

نگران نباشید سریع یک تست بتا در خون انجام دهید تا اول ببینیم مثبت است یا خیر

 

Sefid

شنبه 7 اسفند 1395 - 19:46

سئوال:

سلام

تاریخ اولین روز آخرین پریودم 29 آذر بوده از 30 اسفند لکه بینی داشتم رفتم سونو گفت بچه تو هفته پنجمه در حالیکه باید 9 هفته میبودم با تجویز دکتر شبش با قرص سایتوتک سقط کردم البته بعداز 6 ساعت درد و خونریزی

صبح همون روز سونوی واژینال دادم که توش نوشته

ضخامت اندومتر 10.5mm و سایز 12در17 در کاویته اندومتر از بقایای بارداری میباشد و اینگه مایع آزاد در لگن رویت نشد

در ضمن 28 سالمه واین بارداری دومم بود و ناخواسته بود

سوالم اینه که باید واسه این مقدار باید کورتاژ شم یا با قرص دفع میشه؟

بعد اینکه تا کی خونریزی م طبیعیه؟

و اینکه کی دوباره باید برم سونو تا...

جواب:

احتمال دفع خود به خودی زیاد است ولی بهتر است با یک متخصص زنان مشورت کنید.

درد های شکمی ممکن است تا یک روز ادامه پیدا کنید. اگر درد و خونریزی چند روز تا دو هفته همچنان ادامه یافت لازم است با پزشک مشورت کنید. دو هفته تا یک ماه بعد از عمل سقط جنین نزدیکی نداشته باشید. حدودا یک ماه تا شش هفته پس از سقط، عادت ماهیانه شروع می شود. برای اقدام به بارداری مجدد لازم است شش ماه به بدن فرصت بازسازی داده شود و سپس اقدام کنید. خانم هایی که یک بار سقط در سابقه بارداری داشته اند لازم است تا پیش از بارداری مجدد همه آزمایشات قبل از بارداری را انجام دهند و با نظر پزشک برای بارداری مجدد اقدام کنند.

 

۱۲۳۴۵

جمعه 13 اسفند 1395 - 08:50

 

سئوال:

سلام من هفته ۶ بارداری ۳تا آمپول پروستادین بفاصله ۲ساعت زدم بعد از آمپول سوم خونریزی داشتم اما ن زیاد الان بعد از ۴روز خونریزیم شبیه ب پریودیم شده در صورتی ک شنیدم برای سقط خونریزی باید زیاد باشه میخواستم بدونم باتوجه ب اینکه بعد از ۱سال و نیم که ازدواج کردم هنوز احساس میکنم پرده بکارتم وجود داره چون از نوع ارتجاعی بود آیا جنین سقط شده‌؟احتمال سقط نشدنش هست؟

اگر سقط نشده باشه احتمال داره ناقص بدنیا بیاد؟ خیلی میترسم

جواب:

اگر قبل از تزریق پروستادین تست بتا انجام داده اید سریع تست بتا را چک کنید و اگر کاهش یافته بود (بیش از 50%) به احتمال زیاد سقط شده است و سپس یک هفته بعد با سونوگرافی پیگیری شود.

 

۱۲۳۴۵

یکشنبه 15 اسفند 1395 - 12:33

سئوال:

ممنون از پاسخگویی تون.خیر تست بتا انجام ندادم.بیبی چک زدم.میخواستم بدونم خونریزی تا چند روز عادیه؟من الان ۱هفته هست از خونریزیم و زدن آمپولم میگذره.اما هنوز دل و کمرم درد داره گاهی اوقات و خونریزیم قطع نشده.با وجود خونریزی میتونم سونو برم؟

جواب:

بله سونو انجام دهید و دو تا بتا به فاصله 72 ساعت انجام دهید و عددشان را برایم بنویسید.

 

Jhuan

چهارشنبه 2 فروردین 1396 - 01:58

 

سئوال:

با سلام

من ١٩سالمه و در هفته ٦ بارداری با قرص سایتوتكت سقط داشتم

٩روز از تاریخ سقط میگذره و من همچنان خونریزی دارم و گاهی درد شكم و كمر شدیدی دارم

حتی خونریزی ام بصورت لخته است (گاهی)

این حالت طبیعیه؟من هنوز سونو انجام ندادم و از سقط كامل اطمینان ندارم

و سوال بعدی :در آینده امكان این وجود داره كه داشتن سقط با آزمایشو سونو و....مشخص شود؟

خیلی نگرانم ممنون میشم زود جواب بدین

جواب:

به فاصله ٤٨ ساعت دو تا تست بتا بدهید اگر کاهش یافت، نشانه آن است که سقط صورت گرفته ولی به احتمال زیاد بتدریج صورت می گیرد که با سونو پیگیری شود.

 

ح س

پنجشنبه 17 فروردین 1396 - 21:26

 

سئوال:

سقط با لوله هورمونی که وارد جفت میکنن رو توضیح بدین چجوریه و چه خطری داره آیا جنس لوله ها تو بازار استانداردند؟

برای جنین 6 هفته ای خطر نداره غیر درد و خونریزیش؟ممنون

جواب:

لوله هورمونی ، منظورتان شیاف مژوپروسترول است؟؟؟؟؟؟؟

 

ندا

یکشنبه 21 خرداد 1396 - 13:50

 

سئوال:

باسلام

طاعاتتون قبول. من 36سالمه،6ساله ازدواج کردم.برای بارداری زیر نظر پزشک بودم تا اینکه 3ساله پیش درحالی که ناامید شده بودم و 6 ماه بود دارو مصرف نمیکردم باردار شدم،اما با وجود شیاف پروژسترون سقط کردم(یک ماهه) 4ماهه پیش آی یو آی کردم اما...

2ماهه دارو مصرف نمیکنم،این ماه 7روزه عقب انداختم،آزمایش خون دادم خداروشکر تست بتا مثبت شده اما جواب تیتر فردا میاد.

امروز 8مین روز هست از صبح افتادم به لکه بینی، الآن تبدیل شده به خونریزی البته میزانش خیلی کمه، البته دلدرد شدید دارم،آیا اینا علائم سقط هست؟ توروخدا کمکم کنید. باید چیکار کنم؟

خواهش میکنم زودتر...

جواب:

نگران نباشید سریع با پزشکتان تماس بگیرید.

 

ملیکا

یکشنبه 21 خرداد 1396 - 19:46

سئوال:

سلام

من سابقه سقط مکرر دارم که در هر سه مورد قبل هفته ششم به صورت طبیعی و کامل دفع میشد .ازمایشات بررسی علل سقط را انجام ندادم.فروردین امسال بعد سه سال و نیم از اخرین سقط باردار شدم .که با توجه به سابقه سقط های قبلی دکترم امپول انوکسپارین و شیاف پروژسترون و قرص ا اس ا و متفورمین هگزال تجویز کرد .

هفته ششم قلب رویت شد.پایان هفته نهم سونو گفت که در هفت هفته و دو روز رشد متوقف شده.الان دو هفته از توقف رشد میگذره و هیچ علایمی از سقط ندارم..

با توجه به عوارض کورتاژ اصلا دوست ندارم این راه را برم .به نظرتون راهی که کمترین عارضه و بیشترین موفقیت در دفع کامل جتین...

جواب:

با پزشکتان مشورت کنید تا در صورت لزوم از میزوپروستول استفاده شود.

 

الهه

چهارشنبه 24 خرداد 1396 - 01:17

سئوال:

سلام خسته نباشید 15اردیبهشت پریود شدم وچند روز پیش ازمایش حاملگی دادم و مثبت بود بتا200بود قرص سایتوتک مصرف کردم چون هنوز عقدم و موقعیتشو نداشتم حالا میخوام بفهمم سقط شده یا نه چطور متوجه شم و اینکه کی ازمایش خون بدم ک ببینم مثبته یا منفی چون گفتن که تا2هفته هم ممکنه مثلت باشه به دلیل هورمون های خون دکتر گفت زیر 5هفته تو سونو چیزی مشخص نمیشه درسته؟؟؟

جواب:

الان به خونریزی افتاده اید. سریع سطح بتای خون را چک کنید باید 24 ساعت بعد از سقط موفق سطح بتا به زیر 50 % میزان قبل از سقط برسد.

 

الهه

چهارشنبه 24 خرداد 1396 - 12:07

 

سئوال:

اره به خون ریزی افتادم ولی روز دوم دیگه قطع شد و گاهی فقط لکه بینی دارم ولی دوباره سطح بتای خونم رو چک نکردم یعنی دوباره ازمایش خون بدم؟؟

میخواستم ببینم تو سونو چیزی معلوم میشه؟؟

جواب:

بهتر است سریعتر دو تا تست بتا به فاصله 48 ساعت چک کنید و عددهاش را برایم بنویسید.

 

الهه

چهارشنبه 24 خرداد 1396 - 17:35

 

سئوال:

سلام من امروز رفتم سونو انجام دادم و گفت که هفته5بارداری هستی و یک ساک خالی حاملگی دیده میشه حالا بنظر شما چی شده دوبارع قرص مصرف کنم؟؟؟

جواب:

دو تا تست بتا به فاصله 48 ساعت انجام دهید، اگر دومی بیشتر از دو برابر اولی شد تا هفته 6 صبر کرده و یک سونوی واژینال دیگر انجام دهید

آرام

شنبه 27 خرداد 1396 - 11:08

 

سئوال:

با سلام ، من 5 روز پیش با تشخیص چندین پزشک و مجوزپزشک قانونی در هفته 20 به علت تریزومی 18 مجبور به سقط شدم جنین رو برای آزمایش اتوپسی به آزمایشگاهی بردیم اما دکتر متخصص ژنتیک گفت این آزمایش فایده نداره و به اندازه یه سونوگرافی هم بهمون نتیجه نمیده و فقط توصیه کرد یه آزمایش ژنتیک خودمو همسرم بدیم...از لحاظ روحی حالم خیلی بده ...اما بطور کلی آدم منطقیی هستم واسه همین میخوام از همین الان تا 6 ماه آینده اطلاعاتمو کامل کنم...بنظرتون حرف دکتر ژنتیک درست بود؟ آیا آزمایشی که خودمو همسرم میدیم میتونه در مورد بارداری بعدی بهمون اطلاعاتی بده؟ در ضمن خواهر شوهرم...

جواب:

چون علت سقط مشخص بوده نیاز به انجام تست های ژنتیکی روی جنین نبودید و بهتر است خود زن و شوهر تست کاریوتایپ انجام دهند.

 

زهرا رفیعی

چهارشنبه 31 خرداد 1396 - 13:08

سئوال:

سلام خسته نباشید

من ٢٢سالمه و حاملگی اولم هستش من هفته هفت رفتم دكترسونو گفتن هماتوم دارم قلبش هم ١٨٠بود دكتر سونوگفت مشكلی نیس نگران نباش هفته یازده بودم دوتا لكه كوچیكه قرمز داشتم سونو داخلی شدم گفتن استراحت كن و شیاف پروژسترون دادن من خارجیش گیرم نیومد ایرانی استفاده میكنم و فرداش خوب شد الان هفته سیزده و پنج روزم. اول هفته سیزده لكه بینی نسبتا زیادی به رنگ قهوه ای داشتم تا الان هرروز هنگام اجابت مزاج داشتم تا اینكه دیشبم تو خواب خونریزی به رنگ قرمز تیره داشتم و لباس زیرم كامل خونی شده بودرفتم زایشگاه بیمارستان گفتن كه برو اگه تو یك ساعت...

جواب:

با پزشکتان تماس بگیرید و در صورت صلاحدید ایشان سونوگرافی انجام دهید.

 

شیوا

سه شنبه 28 شهریور 1396 - 22:19

 

سئوال:

11اردیبهشت امسال با انجام سونوگرافی متوجه شدم 6 هفتس باردارم که از هفته بعدش شروع به انجام سقط کردم.سرخود دو قرص میزوپروستول مصرف کردم نشد،بعد3تا آمپول زدم اونم نشد رفتم دکتر6تا میزوپروستول نوشت یکی زیرزبانی دوتا از واژن ازهر12ساعت که اینبار اثر کرد و خونریزی شدید داشتم 10بار سونو رفتم دکتره گفت جنین سقط شده اما برای اطمینان ازاینکه چیزی داخل نمانده باشه یکبار هم واسه اون سونو برم،اما من کوتاهی کردم و آخری رو نرفتم

سوالم اینه که احتمال اینکه چیزی داخل مونده باشه هست؟؟اگه مونده باشه علایمش چیه؟؟

باتشکر

جواب:

بعد از اون پریود شده اید؟ اگر شده اید دیگر جای نگرانی وجود ندارد.

 

شیوا

پنجشنبه 30 شهریور 1396 - 19:00

 

سئوال:

بله مرتب پریود میشم،ممنون از پاسختون

سوال بعدیم اینه که،با آزمایش یا معاینه پزشک احتمال تشخیص سقط وجودداره؟؟؟؟

خیر

مثلا بعداز چندسال یا چند مدت بعدمشخص میشه؟؟

قبل از اولین پریود و بعد از آن دیگر قابل تشخیص نیست.

 

کریمی

سه شنبه 4 مهر 1396 - 00:37

 

سئوال:

سلام من خانمم از یک ماه پیش دچار خونریزی شدید شده،میخوام بدونم چطور میشه بفهمم سقط داشته یا مشکل دیگه ایی داره،ممنون میشم جواب بدین

جواب:

تست بارداری قبلأ انجام داده بودید، سونوگرافی چطور؟؟؟

 

کریمی

سه شنبه 4 مهر 1396 - 18:10

 

سئوال:

تست بارداری نه ولی الان سونوگرافی گرفتیم متخصص گفته avm مشهوده،الان میخوام بدونم این ناهنجاری عروقی و این خونریزی بخاطر سقطه یا میتونه دلیل دیگه ایی داشته باشه؟

جواب:

سریع یک تست بتا در خون را انجام دهید.

 

کریمی

چهارشنبه 5 مهر 1396 - 00:36

سئوال:

ممنون میشم اگه بگین چجوری میتونیم

1)مطمئن شیم که این خونریزی بخاطر سقط احتمالیه یا دلیل دیگه ایی میتونه داشته باشه؟

ج: ابتدا تست بتا انجام دهید.

2)نهایتاً الان چجوری این خونریزی رو متوقف کنیم؟چون خیلی داره اذیت میشه و کم خونیش داره حاد میشه.

ج: به یک متخصص زنان مراجعه کنید.

بازم ممنون

 

ماه

یکشنبه 3 دی 1396 - 08:39

 

سئوال:

سلام خسته نباشید. من دو روز پیش سقط داشتم. رفتم سنو گفت بقایا به اندازه 39×18 داخل رحم مشاهده میشه. رفتم بیمارستان دکتر گفت باید کورتاژ کنی. من چون بارداری اولم بود ترسیدم نکنه برای حاملگی بعدی دچار مشکل بشم یا خطر داشته باشه. واسه همین خواستم بهم قرص بده. برام قرص ال دی 2 عدد روزانه تا ده روز و قرص میتل ارگونوین روزانه هر 8ساعت یک عدد(روزی 3 عدد) تجویزکرد. میخواستم بدونم آیا با این قرصها بقایا دفع میشه؟ از کورتاژ به خاطر عوارضش می ترسم. و اینکه قرص ال دی دوتاش رو با هم بخورم یا با فاصله؟ ممنون میشم به یوالاتم جواب بدید

جواب:

لطفأ با پزشکتان در این مورد مشورت کنید.

سوال

سلام.من سه ماهه ازدواج کردم وتو زمان تخمک گذاری رابطه محافظت نشده داشتم.بعد ازچند روز دائما افت فشار دارم وحتی گاهی به۶میرسه.تهوع صبحگاهی،سرگیجه و...رو هم دارم.سه روز مونده به وقت پریودم لکه بینی داشتم تا۳روز بعد از اون.تا الان که۵روز گذشته هر روز داره خونریزیم بیشتر و شدیدترمیشه و امروز درد شدیدی تو کمر و زیر شکمم دارم.این مدل پریودی رو تا حالا تجربه نکرده بودم.این دوره عفونت واژینال شدید هم داشتم که داروهامو درست وکامل استفاده نکردم.لطفا راهنماییم کنید.ممنون

پاسخ مدیر

بهتر است با یک متخصص زنان مشورت کنید. احتمال حاملگی و سقط متعاقب آن وجود دارد.