مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV (بروز شده)

بروز شده در تاریخ:96/09/11

تاکنون بیش از 170 نوع از این ویروس گزارش شده و بیش از 40 ژنوتیپ آن می توانند از طریق تماس جنسی و یا تماس با عفونت در ناحیه آنوژنیتال (ناحیه مقعد و آلت تناسلی) منتقل شوند. ژنوتیپ های 16، 18، 31، 33، 35، 39، 45، 51، 52، 56، 58، 59، 66 و 68 کارسینوژنیک بوده و بعنوان ژنوتیپ های پرخطر[1] معرفی می شوند.

عامل 70% کانسر سرویکس ژنوتایپ های 16 و 18 هستند. 5 الی 10% عفونت های ناشی از ژنوتیپ های پرخطر HPV می تواند به ضایعات پره کانسریک تبدیل شوند، با این حال پیشرفت یک ضایعه تحت بالینی به عفونت بالینی سالیان سال طول می کشد. شایان ذکر است فاکتور مهم در ارتباط با کانسر مهاجم سرویکس[2]، عدم انجام غربالگری در تمام مدت عمر (در 50% موارد) و عدم انجام غربالگری طی 5 سال گذشته (در 10% موارد) می باشد. حساسیت پاپ اسمیر سنتی[3] در تشخیص کانسر سرویکس بین 30 تا 87% و ویژگی آن بین 86 تا 100% است. حساسیت پاپ اسمیر برپایه مایع[4] در تشخیص کانسر سرویکس بین 61 تا 95% و ویژگی آن بین 78 تا 82% است. ترکیب تست پاپ اسمیر و تستHPV باعث افزایش حساسیت تا 87 الی 100% و کاهش ویژگی تا 69 الی 95% (نسبت به روش پاپ اسمیر سنتی) می شود.

HPV 16 شایعترین عامل (حدود 50%) کارسینوم سلولهای پوششی سرویکس[5] و HPV18 شایعترین عامل (حدود 55%) آدنوکارسینوم سرویکس[6] هستند. HPV 16 با شیوع 32% و HPV 45 با شیوع 10% در رتبه های بعدی عوامل ایجاد آدنوکارسینوم سرویکس هستند. در 30-5 % موارد عفونت با چندین ژنوتیپ HPV مشاهده می شود.

 

ریسک ابتلا به CIN3 طی سه سال در ژنوتیپ های مختلف HPV متغییر بوده و به شرح زیر است:

- HPV 16: امکان ابتلا 1 به 4

- HPV 18: امکان ابتلا 1 به 9

- Other HR (High Risk) HPV Genotypes: امکان ابتلا 1 به 19

اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر سرویکس تبدیل نمی شوند. پروسه تبدیل سلولهای نرمال سرویکس به سلولهای سرطانی بسیار طولانی بوده و کانسر سرویکس معمولاً در عفونت های پایدار HPV[7] (که عموماً بیش از یک دهه و یا بیشتر طول کشیده) دیده می شود.

مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است:

- طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود.

- طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود.

- طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود.

طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، به خصوص در بیماران مبتلا به HIV، زمان پاکسازی طولانی تر است که باعث پایداری بیشتر عفونت HPV شده و در نتیجه ریسک کانسر سرویکس مهاجم را افزایش می دهد.

فاکتورهای اپیدمیولوژیک موثر در پایداری عفونت با HPV عبارتند از:

- استعمال دخانیات،

- استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)،

- عفونت های همزمان با کلامیدیا،

- عفونت همزمان با HSV type II و یا HIV،

- فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و

تبصره: امروزه مشخص شده است که غذاهای غنی از فولات یا ویتامین  B9 (که بهتر است با فرم سنتتیک آن یعنی اسید فولیک افتراق اش دهیم) رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد. این نکته در مورد مصرف اسیدفولیک بصورت سنتتیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است.

بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود.

- وجود عفونت در همسر.

بعد از تشخیص عفونت و مشخص کردن منطقه آلوده با روش کولپوسکوپی، می توان با استفاده:

1- روش های دارویی:

درمانهای دارویی عبارتند از:
 

- Podofilox 0.5% Solution/gel

- Imiquimod 5% Cream

- Sinecatechins 15% Ointment

- کرایوتراپی (Liquid nitrogen/cryoprobe)، با تکرار هر 1-2 هفته

- رزین Podophyllin 10-25%

- تری کلرو استیک و یا بی کلرو استیک اسید 80-90%

مطالعات اخیر مشخص نموده که داروی ضد ویروسی Alferon N برای زگیل تناسلی و Lopinavir برای موارد LSIL و HSIL، که HPV مثبت اند نیز بطرز چشم گیری تاثیر گذارند.

2- استفاده از روش های Ablation (برداشتن محل ضایعه به روش تخریبی مثل لوپ سوزاننده[8] و یا فریزینگ[9])

 

3- و یا Excision (برداشت محل ضایعه بدون آسیب رساندن جدی به سلول ها مثل برداشت جراحی الکتریکی با استفاده از لوپ یا loop electrosurgical excision=LEE و یا Knife conization) سلولهای غیر طبیعی را برداشت و بدین ترتیب از تبدیل آنها به سلولهای سرطانی جلوگیری نمود.

 

excision و ablation به تنهایی ویا توأم، منجر به درمان موثر CIN خواهد شد. میزان کارآیی[10] این روش ها برای درمان CIN بین 90 تا 95% است و بیشتر شکست های درمانی ظرف 2 سال رخ می دهند (هر چند ممکن است سرطان تا 20 سال بعد از درمان بوجود آید).

روش های پیگیری زنانی که از نظر CIN درمان شده اند، طیف وسیعی را در بر می گیرد که می توان به سیتولوژی، تستHPV ، کولپوسکوپی به تنهایی و یا همراه با هم در فواصل 3 ماهه تا یک ساله اشاره کرد.

برای پیگیری بعد از درمان[11]، تست HPV در مقایسه با سیتولوژی از حساسیت بیشتر و ویژگی کمتری برخوردار است و می تواند در عود مجدد بیماری را سریعتر تشخیص دهد.

نتایج مطالعات مربوط به تاثیر درمان بر بارداری های آتی، متناقض اند، ولی اکثر آنها افزایش دو برابری ریسک زایمان زودرس[12] را نشان می دهند. با وجود اینکه این موضوع به اثبات نرسیده ولی ممکن است ناشی از نقص بافت بنیادی (استروما) سرویکس باشد و این ریسک با افزایش حجم و تعداد برش ها بیشتر می شود. با این حال مطالعات بسیاری نشان داده اند که این مسئله بیشتر در کشورهایی رخ می دهد که در مقایسه با آمریکا از لوپ های بزرگتر و برش های عمیق تری استفاده می کنند. در اینگونه مطالعات ارتباط محدود و متناقضی بین درمان های ablative با زایمان زودرس وجود دارد. البته زنان مبتلا به CIN در صورت عدم درمان، ممکن است با افزایش احتمال زایمان زودرس روبرو شوند. با این وجود از آنجائیکه عوارض بارداری ممکن است جبران ناپذیر باشند، باید فایده پنهان درمان و همچنین خطرات بارداری آتی با یکدیگر مقایسه گردند. در زنان جوان بین بیماری سرویکس و پایین بودن ریسک کانسر نرخ همبستگی بالایی گزارش شده است.


high risk HPV :1

2: Invasive Cervical cancer

3: Conventional Pap Smear

4: Liquid-Based Pap Smear

Cervical Squamous Cell Carcinoma :5

Cervical Adenocarcinoma :6

7: Persistent infection or HPV persistence

8: Cautering

9: freezing or cryotherapy

10: efficacy

11: posttreatment follow-up

12: preterm delivery

پرسش و پاسخ

سوال

هدی

چهارشنبه 20 آبان 1394 - 10:31

 

سوال:

سلام. همسرم به HPV مبتلا شده خودمم هم رفتم برا معاینه دکتر گفته خوشبختانه نگرفتم. بنده 32 سالمه آیا میتونم با این شرایط سن و اینکه متاهل هم هستم واکسن HPV رو بزنم ؟ آیا تاثیر در پیشگیری داره؟

جواب:

تنها منع مصرف واکسن HPV در دوران بارداری می باشد وگرنه در تمام شرایط حتی با وجود سرطان دهانه رحم هم توصیه به تجویز واکسن می شود

 

Mahtab

شنبه 30 آبان 1394 - 20:08

 

سوال:

با سلام و عرض تشکر بابت مطالب سودمندتان.

سال گذشته مبتلا بهhpv16شدم. امسال در شهرستان دوباره آزمایش دادم که گویا برای آزمایشگاه شما ارسال شد و خوشبختانه جواب منفی شد. نگرانی بنده این هست که آیا ممکن است به درستی نمونه گیری انجام نشده باشد با توجه به اینکه بنده درخواست پاپ به جهت ایتکه ماه گذشته داده بودم ندادم. 2آیا برای شوهرم هم آزمایش انجام می شود؟

جواب:

خیر اگر منفی شده است جای نگرانی ندارد. این روش به میزان سلولهای موجود در نمونه حساس بوده و اگر سلول به اندازه کافی در نمونه وجود نداشته باشد (در اثر گرفتن نمونه اشتباه) اصلاً جواب نداده و تکرار نمونه گیری را درخواست می کند. بهتر است ترشحات مجرای تناسلی شوهرتان نیز از نظر این ویروس چک شود.

 

ارتوش

جمعه 4 دی 1394 - 11:49

 

سوال:

س: با عرض سلام. ایا تعیین ویروسhpvاز طریق ازمایش خون در ازمایشگاه نیلو انجام میشود؟

ج: در صورت درخواست پزشک انجام می شود ولی فاقد ارزش است.

س: 2برای تعیین ویروس در اقایان برای بنده که در اصفهان هستم کدام ازمایشگاه مراجعه کنم؟

ج: فعلأ برای این تست در اصفهان نماینده ای نداریم.

 

ارتوش

دوشنبه 14 دی 1394 - 20:17

 

سوال:

سلام و عرض تشکر.

س: میخواستم بدانم برای اینکه تست hpvبدهم ایا باید مستقیما به ازمایشگاه نیلو بدون نوبت مراجعه کنم؟

ج: بهتر است نسخه داشته باشید

2،همسرم سال گذشته مبتلا به نوع 16و6بودند که امسال hpvتستشان منفی شد. با توجه به اینکه سال گذشته رابطه دهانی نیز داشتمد نگران هستند؟ایا نیاز به آزمایش دیگری هست. اگر امکان دارد متن سوالم را نگذارید. دعای خیر بنده و همسرم همیشه برای شما خواهد بود

ج: نگران نباشید اگر تست تان منفی شده است نشانه پاک شدن ویروس بوده ولی بهتر است نتیجه پاپ اسمیر و کولپوسکوپی تان خبری نیست.

 

آذین

جمعه 9 بهمن 1394 - 20:35

 

سوال:

با عرض سلام. تشکر فراوان بابت پاسخ های دقیقتان

بنده دو سال پیش به زگیل تناسلی 16و11مبتلا شدم. آن زمان رابطه اورال نیز داشتم. پس از دوسال تست اچ پی وی پی سی آر از واژن دادم و منفی بود. آیا این جواب نشاندهنده این است که ویروس در بدن نیست؟یا اینکه برای دهان باید آزمایش جداگانه ای بدهم؟این آزمایش چگونه و با چه هزینه ای هست؟ خواهشمندم سریعا پاسخ دهید. لطف میفرمائید.

جواب:

خیر همان کافی است، فقط برای اینکه اطمینان یابیم که به یک روش FDA approved این تست برایتان انجام شده است. روش انجام تست را برایم بنویسید.

 

افشین

جمعه 7 آبان 1395 - 17:53

 

سوال:

من از انگلیس منچستر هستم از شما یک خواهش دارم ، من چند روزه پیش بیوپسی داشتم از زبانه لوزه و جواب التهاب با ریکتیو هاپرپلازی بود بدون هیچ شواهدی از بدخیمی ، سوال من این است ایا احتمال تغیر هاپرپلازی به سرطان هست یا خیر ، خیلی نگران هستم حتی از زندگی خسته شدم لطفا جوابم را بدی

جواب:

نگران نباشید احتمالش خیلی ضعیف هست.

 

مری

چهارشنبه 6 بهمن 1395 - 13:37

 

سوال:

سلام خسته نباشید

حدود یك ماه پیش اطراف بیضه ی همسرم زگیل هایی ظاهر شد با مراجعه به دكتر پوست فریز شدن و با دادن آزمایش hpv متوجه شدیم كه این ویروس در خون همسرم وجود نداره و منفیه. بعد من رفتم دكتر زنان و با آزمایش پاپ اسمیر، متوجه شدیم كه ژنوتیپ ٣٩ و ٧٣ در من وجود داره. میخواستم ببینم داروی خاصی باید بخورم؟ یا وامسن تاثیری تو از بین رفتنش خواهد داشت؟ و اینكه چند وقت دیگه باید دوباره آزمایش بدم؟ برای بارداری میتونم اقدام كنم یا نه؟ و اینكه احتمال نازایی در صورت ابتلا به این دو ژنوتیپ چقدر هست. خواهش میكنم جواب بدید. ممنون

جواب:

اگر جواب تست پاپ اسمیر تان خوب هست، یک سال بعد برای انجام مجدد تست Co-testing صبر کنید ولی اگر جواب پاپ اسمیرتان هم غیر طبیعی بود باید کولپوسکوپی انجام دهید.

توجه به این نکته مهم است که اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر سرویکس تبدیل نمی شوند. پروسه تبدیل سلولهای نرمال سرویکس به سلولهای سرطانی بسیار طولانی بوده و کانسر سرویکس معمولاً در عفونت های پایدار HPV[7] (که عموماً بیش از یک دهه و یا بیشتر طول کشیده) دیده می شود.

مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است:

- طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود.

- طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود.

- طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود.

طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، به خصوص در بیماران مبتلا به HIV، زمان پاکسازی طولانی تر است که باعث پایداری بیشتر عفونت HPV شده و در نتیجه ریسک کانسر سرویکس مهاجم را افزایش می دهد.

فاکتورهای اپیدمیولوژیک موثر در پایداری عفونت با HPV عبارتند از:

- استعمال دخانیات،

- استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)،

- عفونت های همزمان با کلامیدیا،

- عفونت همزمان با HSV type II و یا HIV،

- فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و

- وجود عفونت در همسر.

بعد از تشخیص عفونت و مشخص کردن منطقه آلوده با روش کولپوسکوپی، می توان با

 

پرستو فرنود

یکشنبه 8 اسفند 1395 - 17:11

 

سوال:

با سلام

میخواستم بدونم که وقتی از یک نفر ویروس hpv میگیریم به این معنیه که اون فرد هم از کس دیگری گرفته؟

یا به خودی خود در بدنش ب وجود آمده؟

جواب:

راههای انتقال در HPV:

روش انتقال HPV از پوست به پوست بوده و شایعترین راه انتقال آن، تماس جنسی است (شایعترین آلودگی منتقله از طریق تماس جنسی در آمریکا).

 

استفاده از کاندوم ریسک انتقال HPV را (تا 70%) کاهش می دهد، ولی از آنجائیکه نمی تواند بطور کامل پوست یا مخاط منطقه آلوده را پوشش دهد امکان انتقال را به صفر نمی رساند.

هرچه تعداد شرکای جنسی یک فرد بیشتر باشد، امکان آلوده شدن وی به HPV نیز بیشتر می شود.

در موارد بسیار نادر امکان انتقال HPV از مادر به نوزاد (از طریق کانال زایمان) نیز وجود دارد و در صورت وجود زگیل تناسلی توصیه بر آنست که از روش سزارین استفاده شود (باعث ایجاد مشکلات تنفسی و یا ژنیتال شود)

امروزه ثابت شده است که دخترانی که هیچگونه تماس جنسی نداشته اند هم در معرض خطر ابتلا به عفونت HPV هستند.

در دسامبر 2015 اولین گزارش از جداسازی ویروس HPV از آب استخر در رم ایتالیا گزارش شد.

دوز بالایی از DNA ویروس روی نوک انگشت بیمارانی که جدیدأ مبتلا به عفونت ژنیتال HPV شده اند، تشخیص داده شده است.

امروزه مشخص شده است که این ویروس، بسیار پایدار بوده و می تواند روی البسه و سطوح آلوده تا چند روز زنده بماند (افزایش آمار مبتلایان شاغل در آزمایشگاه و کلینیک های زنان و مامایی)

HPV-DNA positivity has been reported in transvaginal ultrasound probes and colposcopes after routine disinfection.

امکان انتقال ویروس از طریق تجهیزات پزشکی وجود دارد. بنابراین امروزه این ویروس جزو Nosocomial infection قرار گرفته است.

بسیاری از مواد ضدعفونی کننده روتین قادر به خنثی سازی ویروس HPV نمی باشند.

بطور کلی تمام ضدعفونی کننده ها با پایه الکل و گلوتارآلدئید روی این ویروس بی تاثیر بوده و باید از ترکیبات هایپوکلریت و یا پر استیک اسید استفاده نمود.

 

عسل

چهارشنبه 23 فروردین 1396 - 05:55

 

سوال:

سلام من به ویروس اچ پی وی 6 و 18 مبتلا هستم، اینجا مواردی رو خوندم که خداروشکر ویروس پرخطر هم رفع شده بوده،میخواستم بدونم واقعا امکانش هست که نوع پرخطر هم برطرف بشه؟چون به من جوری گفتن که این ویروس تا آخر عمرم باهام هست

جواب:

فعلآ شما كاندید كولپوسكوپی هستید و اگر جوابتون خوب بود یك سال بعد مجدد پیگیری می شوید تا ببینیم كه HPV تان منفی می شود یا خیر.

 

سعی كنید سیستم ایمنی تان را تقویت كنید.

 

عسل

چهارشنبه 23 فروردین 1396 - 06:13

 

سوال:

برای کولپوسکوپی باید دستور پزشک داشته باشم؟ یا مراجعه کنم برام انجام میشه؟

جواب:

دستور پزشک لازم است.

 

عسل

چهارشنبه 23 فروردین 1396 - 06:16

 

سوال:

میشه بگین کولپوسکوپی چی هست؟

جواب:

كولپوسكوپی یك معاینه اختصاصی از سرویكس، واژن و وولو با استفاده از دستگاهی به نام کولپوسکوپ می‌باشد. در این روش، به دلیل اینکه سلول‌های دهانه رحم چندین برابر بزرگتر نشان داده می‌شوند، میزان تغییرات سلولی قابل مشاهده است. این معاینه ساده و بدون درد بوده و زمانی انجام می‌شود كه پاپ اسمیر تغییرات سلولی غیر طبیعی را نشان دهد.

colposcopy-1

معاینه کولپوسکوپی به چه منظور انجام می‌گیرد؟

کولپوسکوپی در موارد زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

برای زنانی كه یك پاپ اسمیر غیر طبیعی داشته‌اند. پاپ اسمیر، آزمایشی ساده جهت غربالگری سرطان گردن رحم در مراحل اولیه، ردیابی انواع عفونت‌های ناشی از باکتری، قارچ و ویروس در نواحی گردن رحم و مهبل است که از طریق برداشتن نمونه از سلول‌های دهانه رحم و بررسی آن زیر میکروسکوپ، انجام می‌گیرد.

زمانی که تعداد تست‌های غربالگری سرویکس کافی نباشد. این شرایط ممکن است به دلایلی همچون وجود مقدار زیادی خون و یا موکوس در اطراف سرویکس حین انجام تست‌های غربالگری و یا از بین رفتن سلول‌ها حین انجام تست رخ دهد.

بررسی ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی

تعیین دیسپلازی

بررسی دردها و مشكلات واژن یا سرویكس مانند زگیل‌های تناسلی

قبل از كولپوسكوپی

به همراه داشتن نتیجه تست پاپ اسمیر

به تعویق انداختن زمان كولپوسكوپی تا بعد از عادت ماهیانه

اجتناب از فعالیت جنسی و یا وارد كردن داروهای اینتراواژینال و تامپون به داخل واژن از 24 ساعت قبل از معاینه

مصرف ایبوبروفن یا استامینوفن یك ساعت قبل از كولپوسكوپی به منظور كاهش كرامپ

داشتن پوشش آزاد و راحت در روز انجام معاینه

حین كولپوسكوپی

بعد از كولپوسكوپی

درمان

بعد از انجام بیوپسی، نمونه به آزمایشگاه فرستاده می‌شود تا متخصص پاتولوژی آن را بررسی کند. سلول‌های غیر طبیعی كه می‌تواند توسط متخصص مشاهده شود، Cervical Intra-epithelial Neoplasia (CIN) نامیده می‌شود. اغلب CINهای نوع 1 بدون درمان به شرایط طبیعی خود باز می‌گردند در حالی كه نوع 2 و 3 نیاز به درمان دارند. بر اساس شدت عارضه، درمان به دنبال انجام كولپوسكوپی صورت می‌گیرد که روش‌های درمان شامل موارد زیر می‌باشد:

Loop Diathermy: از بین بردن سلول‌های غیر طبیعی با استفاده از حلقه حرارتی

Cryotherapy: از بین بردن سلول‌های غیر طبیعی با منجمد كردن ناحیه سرویكس

Laser Treatment: از بین بردن سلول‌های غیر طبیعی با استفاده از لیزر

 

سارا

دوشنبه 1 خرداد 1396 - 17:14

 

سوال:

سلام در ازامایشگاه شما ازمایش دادم نوشته positive for type 31 میخواستم بدونم تا چه اندازه خطر ناك است و ایا درمان قطعی می شود

جواب:

اگر سیتولوژی (پاپ اسمیر) تان نرمال باشد یک سال بعد co-testing انجام شود. ولی اگر جواب سیتولوژی تان ASC-US و یا بدتر بود به یک متخصص گاینوانکولوژی مراجعه و کولپوسکوپی شوید.

 

آریس

دوشنبه 29 خرداد 1396 - 20:13

 

سوال:

سلام.من اچ پی وی مثبت و نوع 16 داشتم و شبه قبل از انجام کولپوسکوپی،شیاف واژینال کلوژین استفاده کردم.الان توو سایتتون خوندم که 24 ساعت قبلش نباید چیزی استفاده میکردم.ایا باید الان دوباره کولپوسکوپی انجام بدم؟یا اشکالی نداره.جواب کولپوسکوپیم دچار ابهام نمیشه؟ممنونم ازتون

جواب:

نگران نباشید جوابتون که آماده شد برایم بنویسید.

 

آریس

دوشنبه 29 خرداد 1396 - 20:20

 

سوال:

من و همسرم 34 سالمونه،دو ساله که جدا شدیم و الان دوباره به تفاهم رسیدیم و به خاطر بچمون تصمیم به شروع دوباره ی زندگی داریم.اما من به تازگی فهمیدم ویروس شماره 16 دارم.و نمیتونم بهش بگم .اصلا نمیدونم از،ایشون گرفتم یا از اون شخصی که باهاشون در ارتباط بودم توو مدت جداییمون.اصلا هم.نمیتونم الان به همسرم اعلام کنم.چون مسلما باعث مشکلات خونوادگی و از هم پاشیدگی مجدد زندگیمون میشه.راه حلی داره تا بدون در جریان گذاشتنش زندگیمونو شروع کنیم و ایشون مبتلا نشه یا اینکه حتما باید بگم؟که کلا منصرف شم از ازدواج مجدمون باهم.لطفا راهنماییم کنید.ممنوون

جواب:

ابتدا باید کولپوسکوپی شده و دقیق مشخص شود که آیا ضایعه قابل پیگیری دارید یا خیر

اگر تغذیه خوبی داشته باشید و سیگار و قرص ضد بارداری مصرف نکنید و اگر عفونت در ناحیه دهانه رحم دارید بدقت درمان کنید می توانید حداکثر تا 18 ماه این ویروس را از بدنتان پاک کنید.

 

رضا

چهارشنبه 31 خرداد 1396 - 04:42

 

سوال:

با سلام، جواب آزمایش HPV همسرم مثبت و High Risk اون از نوع 66 و Intermediate Risk اون از نوع 53 خواستم ببینم مشكل شون تا چه اندازه حاد است؟ آیا با واكسن و دارو بطور كامل مشكل شون برطرف میشه و اینكه آیا مدت مشخصی برای درمان آن وجود داره؟ ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید.

جواب:

طبق آخرین ورژن گایدلاین ASCCP ، بیمار فوق بهتر است یک تست پاپ اسمیر بلافاصله انجام دهد. اگر پاپ اسمیر نرمال بود یک سال بعد co-testing انجام شود و بر مبنای جواب آن تصمیمات بعدی گرفته می شود.

به مقاله نحوه پیگیری سیتولوژی منفی توأم با HPV مثبت بر مبنای آخرین دستورالعمل ASCCP

که در همین سایت آمده است برای مطالعه بیشتر مراجعه کنید.

 

مها

سه شنبه 18 مهر 1396 - 11:03

 

سوال:

سلام عرض ادب

من حدودا دو ماه پیش به صورت اتفاقی متوجه پرزهایی قرینه شکل تو ناحیه دهانه واژن شدم

به دکتر جباری مراجعه کردم و تشخیصشون وستیبولار پاپیلوماتوز بود

بعد از اون جهت اطمینان به دکتر کیوان مراجعه کردم و بازهم تشخیص وستیبولار پاپیلوماتوز به من دادن

با سماجت خودم دکتر نجم ابادی منو ارجاع دادن ازمایشگاه ارمین برای تست پی سی ار

با توجه به اینکه دختر بودم ی تیکه نمونه از همون پرز ها با تیغ برداشتن

جواب ازمایش های ریسک ١٦ و ٥٣،٥٤شد

جواب رو بردم دکتر جباری و گفتن احتمال خطای ازمایش هست و نظرشون همچنان به این بود که زگیل نیست

بعد از اون من پیش...

جواب:

یعنی تست HPV بر روی خود نمونه انجام شده است؟ و سه نوع ژنوتیپ مثبت شده است؟؟؟

 

نگرانم

یکشنبه 23 مهر 1396 - 12:31

 

سوال:

ضمنا آزمایش اج پی وی به روش مالتی پلکس پی سی آر اند ریورس لاین بلات هیبریدیزایشن اسی نوشته شده، خانمم دو ماه از بارداریشون گذشته و من از نگرانی در آستانه خودکشی هستم

تاکید میکنم نمیدونم این عفونت از کجا اومده، التماس میکنم کمکم کنید

محل انجام آزمایش شیراز آزمایشگاه دانشبد بوده

البته ابتدا با من تماس گرفتند گفتند ما تو نمونه جیزی پیدا نکردیم بهمین خاطر مجدد با نمونه بیشتر آزمایش را انجام میدیم

جواب:

اینقدر نگران نباشید. من دقیق نفهمیدم که جواب شما برای HPV آخرش به کجا رسید.

بر فرض هم که مثبت باشد به راحتی با تقویت سیستم ایمنی و خوردن پروتئین و چای سبز می توانند سریعتر از بدن پاکش نمائید.

 

نگرانم

دوشنبه 24 مهر 1396 - 16:00

 

سوال:

مدیون شما هستم که جواب دادین.

جواب آزمایش را hpvمثبت با تایپ16 پرخطراعلام کردن، نمونه را به اصرار خودم برداشتن، تکه ای از پوست را که برجستگی ریزی روش بود جدا کرده و به آزمایشگاه فرستادن،، ولی من درکل مورد ارتباط جنسی یا بهداشتی برای گرفتن این عفونت نداشتم و همیشه وسواس داشتم،تنهاموردمشکوک تماس دست با آلت بطورمتقابل با پسر ،اون هم باپوشیدن کاندم فقط یک دفعه 13سال پیش بوده، ضمنا اصل اون برجستگی های شبیه اسکین تگ که توسط پزشک لیزر شد حتی قبل از این تماس و بدون هیچ دلیلی بوجود اومده بودن حدود 16سال پیش،،، الان نمیدونم چرا عفونتی اگه بوده چرارفع نشده؟ از...

جواب:

اولأ امروزه بحث های زیادی در مورد انتقال این ویروس از طریق تماس غیرجنسی هم مطرح است که البته با توجه به اینکه درصد کمی را تشکیل می دهد ولی به هر حال وجود دارد، نظیر:

این احتمال مطرح است که HPV از یک  دوره نهفته غیرقابل تشخیص (Non-detectable dormant state) برخوردار بوده که می تواند سالیان بعد مجدداً فعال شود.

latent infection (as infection dormant in the basal cells not readily detectable by diagnostic assays, but reversible)

این مسئله می تواند توضیحی برای وجود HPV در زنانی باشد که سالیان طولانی فقط یک شریک جنسی داشته اند.

در این دوره امکان انتقال HPV هم وجود دارد.

روش انتقال HPV از پوست به پوست بوده و شایعترین راه انتقال آن، تماس جنسی است (شایعترین آلودگی منتقله از طریق تماس جنسی در آمریکا).

استفاده از کاندوم ریسک انتقال HPV را (تا 70%) کاهش می دهد، ولی از آنجائیکه نمی تواند بطور کامل پوست یا مخاط منطقه آلوده را پوشش دهد امکان انتقال را به صفر نمی رساند.

هرچه تعداد شرکای جنسی یک فرد بیشتر باشد، امکان آلوده شدن وی به HPV نیز بیشتر می شود.

در موارد بسیار نادر امکان انتقال HPV از مادر به نوزاد (از طریق کانال زایمان) نیز وجود دارد و در صورت وجود زگیل تناسلی توصیه بر آنست که از روش سزارین استفاده شود.

امروزه ثابت شده است که دخترانی که هیچگونه تماس جنسی نداشته اند هم در معرض خطر ابتلا به عفونت HPV هستند.

در دسامبر 2015 اولین گزارش از جداسازی ویروس HPV از آب استخر در رم ایتالیا گزارش شد.

دوز بالایی از DNA ویروس روی نوک انگشت بیمارانی که جدیدأ مبتلا به عفونت ژنیتال HPV شده اند، تشخیص داده شده است.

امروزه مشخص شده است که این ویروس، بسیار پایدار بوده و می تواند روی البسه و سطوح آلوده تا چند روز زنده بماند (افزایش آمار مبتلایان شاغل در آزمایشگاه و کلینیک های زنان و مامایی)

امکان انتقال ویروس از طریق تجهیزات پزشکی وجود دارد. بنابراین امروزه این ویروس جزو Nosocomial infection قرار گرفته است.

بسیاری از مواد ضدعفونی کننده روتین قادر به خنثی سازی ویروس HPV نمی باشند.

بطور کلی تمام ضدعفونی کننده ها با پایه الکل و گلوتارآلدئید روی این ویروس بی تاثیر بوده و باید از ترکیبات هایپوکلریت و یا پر استیک اسید استفاده نمود.

بنابراین ممکن است راههای دیگری هم باشد که ما هنوز نمی دانیم.

بنابراین درگیری ذهنی که چطور مبتلا شده اید هیچ کمکی به درمان شما نمی کند.

الان باید سعی کنید در فاصله یک سال از زمان انجام آزمایش اول این تست را منفی کنید، از جمله :

تقویت سیستم ایمنی با مصرف ترکیبات پروتئینی و چای سبز

عدم استعمال دخانیات (بخصوص قلیان)

کاهش تماس جنسی و استفاده از کاندوم در هنگام سکس

انجام تمرینات ورزشی منظم برای تقویت سیستم ایمنی و کاهش استرس

 

نگرانم

سه شنبه 25 مهر 1396 - 07:52

 

سوال:

ضمن آرزوی تندرستی برای شما و تشکر از اینکه وقت ارزشمندتان را برای آگاهی بخشی به جامعه میگزارین، اگه در مورد نگرانی من از بابت همسرم هم بگید چکار کنم یک دنیا ممنون میشم، دو بار پاپ اسمیر دادن که آخریش 2سال پیش بوده و هر دو نرمال، از اون به بعد گرفتاری های آی وی اف و... اجازه نداد کاری انجام بدن، الان هم دو ماهه باردار هستن، آیا ممکنه ایشون ویروس رو نگرفته باشن یا پاک شده باشه؟ میشه پاپ اسمیر و تست تا بعد از زایمان 8،،9ماه دیگه انجام بشه ؟ البته خدا رو شکر ایشون هیچوقت ضایعه مشکوک به زگیل پیدا نکردن، و اینکه تستی که برای خودم انجام شده و در سوال اولم روش...

جواب:

بله بعد از زایمان بدنبال پیگیری تست پاپ اسمیر و HPV باشید.

 

سایه

پنجشنبه 4 آبان 1396 - 14:18

 

سوال:

سلام مجدد

من مبتلا به ویروس hpv16 هستم و Cin11 داشتم كه عمل leepانجام دادم آیا امیدی هست كه این ویروس از بین بره؟ممنون

جواب:

بله ، ولی باید سیستم ایمنی تان را تقویت کنید.

 

ایرانا

پنجشنبه 4 آبان 1396 - 21:41

 

سوال:

سلام و عرض ادب

واقعا از زحمات مسئولین نیلو تشکر میکنم چون هرزمان مشگلی داشتم صبورانه و صمیمانه یاریم کردند.

بنده سه سال پیش ازمایش اچ پی وی دادم که متاسفانه سوش 16 بود. یکسال بعد آزمایش من از شهرستان به آزمایشگاه شما فرستاده شد و منفی بود. سال اول که آزمایشم مثبت شد کولپوسکوپی شدم که تغئیرات کوئلوستیک خفیف گزارش شد و دکتر گفت فقط 6ماه یکبار پاپ بده..من همچنان پس از منفی شدن آزمایش باز هم پاپ لیکوئید را انجام دادهام. حال سوال من این هست...

الان 38سال دارم و قصد بارداری دارم آیا امکان برقراری رابطه بدون کاندوم دارم؟؟ترسم از این هست که نکنه دوباره مبتلا...

جواب:

بهتر است برای رفع نگرانی واکسن بزنید. و بهترین واکسن گارداسیل نه گانه است.

 

Dena

جمعه 5 آبان 1396 - 15:07

 

سوال:

سلام خدمت پزشگان محترم نیلو

در اصفهان هیچ آزمایشگاهی برای انجام pcr برای ویروس اچ.پی .وی برای آقایان وجودندارد اما گفته اند برای آقایان از ادرار هم میشود نمونه برای این ویروس گرفت .آیا درست است ؟

جواب:

به آزمایشگاه سینا اصفهان مراجعه نموده و از ترشحات مجرا (Urethra) نمونه برداری انجام شود.

 

بابك

شنبه 13 آبان 1396 - 16:19

 

سوال:

سلام با عرض خسته نباشید

به تازگی همسرم تست hpv داده و جواب مشخص كرده كه دارای ژنوتیپ های ١٦ و ١٨ می باشد،قبلاً فریز انجام داده،الان ولی زیگیل ندارند در ناحیه تناسلی،با وجود اینكه ما با هم ارتباط داشتیم ایا من هم دارم؟

بله، امکانش هست که شما هم داشته باشید.

و این كه خانمم چه مدت طول میكشه كه كاملاً خوب بشن و علایم دیگه ظاهر نشوند?

در 95% موارد طی 12 الی 18 ماه پس از ورود ویروس به بدن از بدن پاک می شود.

وهمچنین ما ارتباط دهانی و مقعدی داشتیم یه توضیح كامل بدین،تشكر منتظر جواب هستم

توصیه می کنم هر دویتان واکسن بزنید.

 

 

مجتبی

شنبه 13 آبان 1396 - 19:47

 

سوال:

سلام و عرض ادب

من آزمایش hpv انجام دادم و نتیجش مثبت شده و نوع های 31 و 6 و70 را تشخیص دادند.جوابش را پیش یک متخصص بیماری های عفونی بردم و ایشون گفتند اصلا نگران نباشم و قابل انتقال به همسرت نیست اما اطمینان نکردم و چند روز بعد پیش یک متخصص دیگه رفتم اما ایشوم کاملا متغیر نظر دادن و گفتند قابل انتقال هست و احتمال اینکه همسرتون به سرطان دهانه رحم مبتلا بشه هست.لطفا منو راهنمایی کنید که جواب آزمایشم چطور هست و چه باید بکنم.مشکلم خودم نیست بلکه تمام نگرانیم اینه که همسرم را آلوده کنم و ضمنا یک ماه دیگه عقدم هست.و حسابی بهم ریختم

جواب:

فقط نوع 31 کمی جای نگرانی دارد و تا زمانیکه منفی نشده است (با تقویت سیستم ایمنی زودتر پاک می شود)، امکان انتقال وجود دارد.

 

مجتبی

چهارشنبه 17 آبان 1396 - 06:42

 

سوال:

سلام.

آیا به غیر از نمونه برداری از خود زگیل راه دیگری هم هست برای تشخیص این ویروس در بدن؟؟؟

جواب:

اگر منظور درمان زگیل است ما نیازی به دانستن ژنوتیپ این ویروس نداریم. ولی اگر ریسک کانسر ناشی از high risk HPV مدنظر است ، تست ترشحات دهانه رحم و واژن از زنان و تست ترشحات مجرا در آقایان.

 

محمد

چهارشنبه 1 آذر 1396 - 15:38

 

سوال:

سلام وقت بخیر.بنده با مشاهده ضاعده هایی در نواحی تناسلی به پزشک پوست مراجعه کردم ایشون زگیل تشخیص دادن و فریز کردن و گاهی بصورت ضاعده های ریز عود میکنن و با اسید خودم میسوزنم ولی این روند رشد ادامه داره.تنها پزشک برای من تست hpv نوشتن و نوع اون مشخص نشده.جواب تست مثبت بوده.لطفا راهنمایی بفرمایید به چه متخصصی مراجعه کنم‌و چه آزمایشی برای من بنویسن ک بتونم نوع این ویروس رو تشخیص و درمانو شروع کنم.بیشتر نگران خانمم هستم ایشونم نتیجه آزمایششون مثبت بوده.سپاس از محبت شما

جواب:

جواب دقیق آزمایش و ژنوتیپ مثبت گزارش شده و همینطور نوع نمونه گیری را برایم بنویسید.

 

سارا

شنبه 11 آذر 1396 - 09:23

 

سوال:

سلام وقت بخیر من خرداد ماه تست پاپ ادم و متوجه ویروس 16-39-45 شدم و تغییرات سلولی ب دجه پایین داشتم و کولپوسکوپی انجام شد و cin1 گزارش شد . الان 2 ماه هست که قارچ شیتاکه میخورم و مجدد بعد از 6 ماه پاپ دادم میخواتم ببینم واقعاالان چه اقدامی برای بهبودی میتونم انجام بدم دکتر میگه فعلا باد صبر کنی شاید تغییرات به حالت عادی برگرده اما من نگران هستم بد تر بشه لطفا کمکم کنید

جواب:

یک سال بعد از انجام کولپوسکوپی تان یک تست co-test انجام دهید. سعی کنید سیستم ایمنی تان را تقویت کنید (با مصرف چای سبز و ترکیبات غنی از فولات.

امروزه مشخص شده است که غذاهای غنی از فولات یا ویتامین B9 (که بهتر است با فرم سنتتیک آن یعنی اسید فولیک افتراق اش دهیم) رل مهمی در پیشگیری از ابتلاء به عفونت با HPV 16 و دیسپلازی دهانه رحم دارد. این نکته در مورد مصرف اسیدفولیک بصورت سنتتیک جهت پیشگیری از ابتلاء به HPV اثبات نشده است.

بنابراین غذاهای غنی از فولات نظیر مارچوبه ( asparagus)، لوبیا قرمز، بروکلی، عدس (lentils)، بامیه (okra)، کلم دکمه ای (brussels sprouts)، نخود فرنگی، نخود ایرانی (chickpeas)، آووکادو، اسفناج، پرتقال، گواوا (guava)، خربزه درختی (papaya)، مانگو، موز، انار (pomegranate)، کاهو، گل کلم، کلم و ماش (mung beans) در این بیماران توصیه می شود.

 

هلیكس

شنبه 11 آذر 1396 - 22:36

 

سوال:

سلام من تست hpv دادم و توی جوابش برام نوشته result : positive for one or more hpv probably high risk genotype ( s (

و یه سری توضیحات دیگه پایین داده انواع شماره های اچ پی وی رو نوشته high risk و low risk

و اخرین جمله بعد از شماره ها نوشته in the case of not typeable or negative . The reason could be either low virus copy number in the sample or genotype other

than what mentioned in earlier

لطفا كمكم كنید و بگید جواب ازمایشم چیه

جواب:

نحوه گزارش نشان دهنده آن است که روش فوق FDA approved نیست. نگران نباشید.

 

هلیكس

یکشنبه 12 آذر 1396 - 08:32

 

سوال:

ولی اچ پی وی دارم درسته ؟ ننوشته كدوم نوعش رو

جواب:

بله

 

محمد

پنجشنبه 16 آذر 1396 - 14:31

 

سوال:

سلام

میخواستم بدونم این دوره هایی که واسه پاکسازی ویروس مشخص کردین شامل مردها هم میشه؟

جواب:

در مردان سریعتر رخ می دهد.

 

سارا

جمعه 17 آذر 1396 - 14:42

 

سوال:

سلام. من حدود 6 7 سال پیش متوجه یک زایده زگیل مانند درست در دهانه واژنم شدم. متخصص زنان رفتم برام فریز کرد. کمی بعدش متوجه دوتا زایده زگیل مانند انتهای زبانم(سمت راست) شدم متخصص پوست رفتم و فریز کردم بعدش تا الان متوجه زایده دیگه ای نشدم ولی بعد از اون مرتب تست پاپ اسمیر انجام میدم و همیشه هم منفی بوده.

آیا تست پاپ اسمیر از تست HPV جدا هست؟

بله

توی آزمایش پاپ اسمیر من هیچ وقت HPV یا نوعش رو نزده. سوال دیگه ام اینه به جز تغذیه درست آیا ورزش هم به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنه؟

بله

خیلی ممنونم که جواب میدین و ما رو از نگرانی درمیارین.

 

سارا

شنبه 18 آذر 1396 - 10:34

 

سوال:

سلام. روی همون نمونه ای که برای آزمایش پاپ اسمیر گرفته میشه نمیشه تست hpv رو انجام داد؟ یعنی خودم باید درخواست بدم؟

اگر نمونه بصورت Liquid Base باشد بله می توان انجام داد.

یک مقاله ای توی سایتتون هست که زگیل با پاپیلوما فرق داره. آیا اصلا ممکنه مورد من زگیل نبوده و پاپیلوما بوده؟

پاپیلوما با معاینه کلینیکی تشخیص داده می شود.

من روی زبانم هم داشتم دوتا. پاپیلوما روی زبان هم ایجاد میشه؟

خیلی بندرت

ممنون میشم همه سوالاتم رو جواب بدین

 

Sepehr

دوشنبه 20 آذر 1396 - 16:20

 

سوال:

با سلام.

و خسته نباشید.من مرد هستم ۲۵ ساله حودا چهار ماه پیش متوجه سه عدد زیگیل روی آلت خودم شدم که با مراجعه به دکتر بهم محلول پدوفیلین ۲۵ درصد دادند.وقتی زدم بعد از چند بار رفتند اما بعدش ماهی یک دوتا میزنه.پزشکم میگه این ویروس کلا از بین هیچ وقت نمیره.ولی الان توی سایت شما خوندم که تا هشت ماه و یا دوسال از بین میره.واقعا نمیدونم چیکار کنم.میخوام ازدواج کنم موندم چیکار کنم .ممنون از پاسخ دهی شما

جواب:

بستگی به قدرت سیستم ایمنی تان دارد. در مردان سریعتر از زنان این ویروس ها پاک می شوند.

توصیه به زدن واکسن می کنم.

 

سایه

سه شنبه 21 آذر 1396 - 05:05

 

سوال:

سلام ممنون كه جواب سوال هامون میدید

واقعا این ویروس ممكنه یك روز از بدن خارج بشه؟

بله

بعضی از دكتر ها میگن هیچوقت این ویروس دفع نمیشه؟

بستگی به سیستم ایمنی تان دارد و فقط در 5 الی 10% افراد این ویروس بیشتر از 18 ماه در بدن باقی می ماند.

ممنون

 

منصوره

سه شنبه 21 آذر 1396 - 14:21

 

سوال:

سلام.. مممنونم از محببتون که سوالات را جواب میدین ؟

من به اعتقاد پزشکم مبتلا به زگیل تناسلی هستم. پاپ اسمیر و hpv دادم. به نظر شما در چه صورتی نیاز به کلپوسکوپی هست؟ من خیلی نگرانم.

یک سوال دیگه هم داشتم برای اینکه متوجه بشن داخل واژن هم زده چه اقداماتی باید انجام گیرد؟ سپاسگزارم

جواب:

جوابتان که آماده شد برایم بنویسید.

بطور کلی در موارد ذیل طبق گایدلاین ASCCP بیمار کاندید کولپوسکوپی می شود:

- جواب سیتولوژی آنها LSIL و یا وضعیتی شدیدتر گزارش شده باشد (صرف نظر از جواب HPV)،

- اینکه تست HPV شان (HPV 16 و HPV 18) مثبت شده بود (صرف نظر از جواب سیتولوژی)،

- سیتولوژی ASC-US و با هر ژنوتیپ مثبت HPV

 

سارا

چهارشنبه 22 آذر 1396 - 15:48

 

سوال:

سلام و عرض ادب ، ممنون‌از پاسخگوییتون

عذر میخوام میخواستم‌ بدونم‌ واکسن گارداسیل ۹گانه را از کجا میتوان تهییه کرد ؟ خواهشمند پاسخ هستم

جواب:

از کشورهای اروپایی و امارات

 

...

دوشنبه 27 آذر 1396 - 12:32

 

سوال:

سلام

روز بخیر

من پارسال اسفند ماه آزمایش پاپسمیر انجام دادم

ویروس اچ پی وی مثبت بودتایپ ۱۶ بعد از اون کلپوسکوپی رو انجام دادم

وقتی پزشک جواب رو دید یه نفس عمیق کشید گفت خدار و شکر گفتم یعنی چی خانم دکتر گفتند خیالم و راحت کردی

خیالت راحت باشه

اصلا به من توضیح ندادن که چی به چیه ؟

پرسیدم میتونم رابطه داشته باشم گفتن آره موردی نیست

واکسن هم به موقع در ۳ نوبت زدم

همسرم ولی واکسن نزده

آنقدر گنگ که حد نداره

۱ ماه پیش پاپسمیر دادم گفتند همه چی آکیه مشکلی نیست فقط یه اوفونت جزئی داری

من نمیدونم الان خوب شدم ؟ نشدم ؟

بعضی وقتا انقدر هیچی نمیدونم...

جواب:

قسمت Diagnosis در نتیجه کولپوسکوپی و نتیجه پاپ اسمیر جدیدتان را برایم بنویسید.

 

بهزادنیا

پنجشنبه 30 آذر 1396 - 11:31

 

سوال:

سلام ...مرسی بابت جواب دادنتون ...من ٢٩ سالمه دوماهه پیش بالای فرجم چند دونه زگیل زد ک رفتم متخصص زنان گفتن ک زگیله بیا واست فریز کنم حالا خودم شروع کردم ب درمان با سرکه ک داره جواب میده ...حالا چنتا سوال داشتم اول اینکه میگن زیر ٣٠ سال لازم نیس تایپشو مشخص کنم این درسته؟؟

بله

دوم این ویروس تا کی میتونه در بدن من بمونه؟؟؟

بین 8 تا 18 ماه در 95% افراد پاک می شود.

سوم از چ فرص ویتامینی استفاده کنم؟؟

بیشتر سعی کنید تغذیه خوب داشته باشید و چای سبز هم موثر است.

 

Negaran

جمعه 1 دی 1396 - 08:00

 

سوال:

سلام روز بخیر و ارزوی سلامتی برأی همه دوستان من حدودا چهار ماه پیش با یه خانومی رابطه داشتم و الان متوجه شدم ك اون خانم زگیل تناسلی داشته اون زمان والانم بعد أر چهار ماه هیچ نشونه ای تو من نیست میخواستم ببینم امكانش هست ك منتقل نشده باشه و اینكه مبتونم رابطه داشته باشم

جواب:

از آنجائیکه وجود high risk HPV در آقایان معمولأ بدون علامت بوده و از آنجائیکه همزمانی وجود low risk HPV (بصورت زگیل تناسلی) و high risk HHPV در یک خانم زیاد است بهتر است برای اطمینان خاطر ابتدا یک Urethral Discharge for HPV انجام داده و در صورت منفی شدن نگرانی تان برطرف شود.

 

Negaran

یکشنبه 3 دی 1396 - 21:06

 

سوال:

این ازمایشUrethral Discharge for HPV رو كجا میتونم انجام بدم ساكن كرج هستم؟

به روش Cobas HPV فکر نمی کنم در کرج قابل انجام باشد.

و میخواستم بگم ك حدودا سه ماه ك فهمیدم تمام چیزایی ك باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف كردم منتظر شدم علائمی نشون بده اما تا الان علائمی ندیدم امكانش هست اصلا نگرفته باشم؟

احتمال نگرفتن شما خیلی زیاد است.

 

مهسا

جمعه 1 دی 1396 - 16:32

 

سوال:

سلام.وقت بخیر.من کمتر از یک ماهه عقد کردم و الان متوجه شدم که همسرم ۱۰ سال پیش زگیل تناسلی داشتن. و بعد از درمان عود دوباره نداشتن.میخواستم بپرسم ایا ایشون هنوز ناقل hpvهستن و ایا لازمه من آزمایش بدم ؟رابطه ما در حد سکس دهانی بوده تا حالا

جواب:

احتمال ناقل بودن بیماری ضعیف است.

 

حسن

دوشنبه 4 دی 1396 - 14:51

 

سوال:

با سلام. ممنون واسه وقت گذاشتنتون.

خانم من رفته آزمایش زاده و جواب آزمایش نشون داده ایشون hpv 16 دارن. این بیمارى چه قدر خطرناك هست. با توجه به این كه سن ایشان ٢٤ سال هست خیلى خیلى نگران است. درمان این بیمارى چه جورى؟ آیا من هم باید برم آزمایش بدم؟ آیا من هم مبتلا به hpv 16 هستم؟ سیستم ایمنى ایشان ضعیف هست. چه جورى باید سیستم ایمنى رو قوى كنیم. همه جا میگن هیچ درمانى وجود نداره و تا آخر عمر تو بدن مى مونه. ممنون میشم اگه راهنماییم كنیم

جواب:

اینقدر نگران نباشید، یک مقاله در زمینه درمان HPV در بخش برای بیماران است ، آنرا بخوانید.

با تقویت سیستم ایمنی تان (مثل استفاده از سبزیجات غنی از فولات و چای سبز و ...) این ویروس از بدنتان پاک می شود.

واکسن را هم تجویز می کنم.

 

کیانا

-دوشنبه 4 دی 1396 - 16:56

 

سوال:

سلام دکتر

وقت به خیر

من مبتلا به تایپ 16/53/66 هستم

نتیجه تست از ترشحات واژن بوده

با توجه به اینکه ویرجینم و 34 سال سن دارم

امکان الوده بودن دهانه رحم در من هست؟

ابتدا باید کولپوسکوپی شوید ،

از متخصصین نظرات متفاوتی شنیدم و برام جای سواله که با توجه به های ریسک بودن پاپ برای من نیاز هست یا خیر؟

خیر ، مستقیم کاندید کولپوسکوپی هستید.

اقای دکتر تشخیص در این بیماری افتراقیه برای کسی که ضایعه نداره و دختر هست؟

کولپوسکوپی حداقل از چهار ناحیه در دهانه رحم

ایا من با شریک خودم میتونم ازدواج کنم . یا به صلاح هست دخول انجام نگیره تا زمان برطرف شدن؟

هر چی تماس جنسی کمتر باشد سریعتر بهبود می یابید.

های ریسک در اقایون چقدر خطرناکه . امکان سرطان الت چقدر هست؟

50-60% در صورت باقی ماندن ویروس بیش از 2 سال

داروی Lopinavir که برای درمان ایدز هست . چقدر تو اچ پی وی تاثیر...

بعضی از مقالات به موثر بودن ان اظهار می کنند ولی هنور مراحل کارآیی بالینی خودش را پاس نکرده..

سوال

باسلام و وقت بخیر من تست HPV و پاپ اسمیر دادم. پاپ اسمیرم نرمال بود ولی HPV تیپ 51 و 59 تشخیص داده شده . دکتر رفتم گفت 95% سیستم ایمنی جواب میده و دفع میکنه. میخوام بدونم امکان دفع ویروس 8-18 ماه پس از آخرین رابطه جنسی با فرد آلوده از بدن دفع میشود؟

پاسخ مدیر

اگر سیستم ایمنی تان را تقویت کنید و همینطور از کشیدن سیگار خودداری کنید و همینطور اگر عفونتی در این ناحیه دارید بدقت و موثر درمان کنید.

سوال

سلام ببخشید میشه بهم کمک کنید من اطرافه مقعدم دونه هایی دیدم که با ازمایش مشخص شد اچ پی وی 6 است ایا واقعا از بدن دفع میشه ؟ دکتری بهم گفتن همیشه هست

پاسخ مدیر

ابتدا با روش های لیزر و یا کوتر برداشته شود و سپس با تقویت سیستم ایمنی تان بطور کامل از بدن پاکش نمائید.

سوال

سلام من 32 سالمه و خارج از خونه با خانمی ارتباط داشتم بعد از چند ماه متوجه زگیل در ناحیه زیر ناف خودم و روی الت تناسلی خانمم شدیم با ازمایش نوع 18 و 52 تشخیص داده شد غیر از تقویت سیستم ایمنی بدن درمان دیگه ای هست واکسن هم تو برنامه داریم

پاسخ مدیر

ابتدا خانمتان با توجه به مثبت شدن ژنوتیپ 18 باید کولپوسکوپی هم انجام دهد و تغییرات پاتولوژی دهانه رحم بررسی شود و بر مبنای جواب آن درمان مورد نظر صورت گیرد.

سوال

سلام من حدودا ۷ ماه پیش تست پاپ اسمیر و اچ پی وی دادم پاپ اسمیرم بدون مشکل بود ولی اچ پی وی ۶۱ داشتم high risk دکتر گفت اگر تحت نظر و درمان باشی نگرانی ندارد حتی احتمال از بین رفتن هم هست ولی من خیلی ترسیدممم امکان لینکه سرطان بگیرم زیاده؟؟ ۲۸ ساله هستم و متاهل ترو ۷دا چواب بدید

پاسخ مدیر

خیر جای نگرانی نیست. یک سال بعد از آزمایش اول مجدد این دو تست را تکرار کنید. سیستم ایمنی تان را طبق گفته های این مقاله تقویت کنید.

سوال

سلام. وقت بخیر. سوش ۳۹ چقدر خطرناک هست ؟

پاسخ مدیر

اگر همزمان جواب پاپ اسمیر تان هم ASC-US و یا بدتر بود نیاز به پیگیری بیشتر با کولپوسکوپی دارید. اگر جواب پاپ اسمیرتان نرمال است 1 سال بعد مجدد co-test (انجام همزمان پاپ اسمیر و HPV) انجام شود.

سوال

سلام ، من ۶ ماه پیش ۳ تا زگیل در ناحیه تناسلی داشتم که رفتم دکتر برام کرایو کردن و تا الان چیزی مشاهده نشده ، خواستم بدونم من پیش چه دکتری برم و برام چه آزمایشی بنویسه که مشخص بشه ویروس را دارم یا نه ؟ و اگر دارم نوعش مشخص بشه ، سوال بعدیم اینه که شما به من واکسن پیشنهاد میکنید ؟

پاسخ مدیر

در ابتدا باید بین عامل ایجاد زگیل تناسلی (low risk HPV) با عامل ایجاد کانسر دهانه رحم (high risk HPV) افتراق قائل شویم. ولی از آنجائیکه همزمانی وجود این دو با هم زیاد است بنابراین در مواردیکه زگیل تناسلی داریم توصیه به انجام تست co-test (انجام پاپ اسمیر و HPV بطور همزمان) می نمائیم. حتمأ واکسن تزریق شود.

سوال

با سلام، منفي شدن hpv مثبت به معني ريشه كن شدن ان ميباشد؟ بعد از ٧سال تازه فهميدم كه hpv 16 مثبت دارم، ولي كلپوسكپي نرمال، ايا ويروس از بدن من دفع ميشود؟ و اينكه براي دهان ازمايش جدا ميخاد؟

پاسخ مدیر

بله با رعایت یک سری نکات ذکر شده در این مقاله و تقویت سیستم ایمنی این ویروس از بدنتان پاک می شود. نیازی به آزمایش برای دهان نیست.

سوال

سلام من ابتدا يه جوش اطراف مقعد داشتم و بعد از يك ماه تعداد انها بيشتر شد. الان با انجام ازمايش hpv52 گزارش شده. ١ سال پيش پاپ اسمير انجام دادم و نرمال بوده. سيستم ايمني ضعيفي دارم و اينكه به دليل وجود سپتوم رحم ٢ بار هيسترسكوپي شدم در ٦ ماه قبل و به گفته ي دكتر يكبار ديگه براي چك بايد انجام بشه الان سوالم اينه ايا مانعي براي پيگيري هيسترسكوپيم هست و اينكه با hpv52 بايد چه اقداماتي انجام بدم مرسي

پاسخ مدیر

اگر پاپ اسمیرتان هم نرمال باشد یک سال بعد نیاز به انجام co-test (انجام همزمان پاپ اسمیر و HPV DNA testing) دارید. در صورت صلاحدید پزشکتان واکسن HPV بزنید و اقدامات دیگر بلامانع است.

سوال

سلام‌.در پاسخ به یکی از کاربران نوشتید این وروس ممکن است برای سالیان در بدن به صورت نهفته بماند و بعد فعال شود.این موضوع مرا به شدت نگران کرده چرا که دو سال قبل رابطه ی پرخطری داشتم.خواهشمند است بفرمایید این احتمال چقدر است و نهایتا تا چند سال بعد ممکن است انسان را درگیر کند؟

پاسخ مدیر

هنوز این مسئله به اثبات نرسیده است که آیا ویروس به طور کامل از بدن پاک می شود و یا وارد یک فاز نهفته غیرقابل تشخیص می رسد. ولی آنچه مهم است که منفی شدن تست به معنی آن است که عاملی که باعث شروع ضایعات پیش سرطانی می شود وجود ندارد و این تغییرات در افراد HPV منفی مشاهده نمی شود.

سوال

ممنون.سوال دوم اينكه بعد از منفي شدن hpv مثبت ممكنه دوباره از شوهرم همان ويروس را بگيرم و مثبت بشه، قصد بچه دار شدن دارم و دكتر گفته فعلا ٢نوبت واكسن بزن و نوبت سوم را نزن، نظر شما چيست( hpv16+دارم)واكسن بزنم ضايعات پوستي بر نميگرده؟

پاسخ مدیر

در 50 الی 60 درصد عفونت های ناشی از HPV با یک ژنوتایپ خاص ، امکان تولید آنتی بادی از نوع نوترالایزینگ (یا خنثی کننده) وجود داشته و مصونیت ایجاد می کند. بنابراین ورود مجدد آن به بدن جای نگرانی ندارد.

سوال

سلام.ببخشید.من حدود6سال پیش ضایعه روی فرج داشتم.پیش دوتا دکتر زنان رفتم و هردو گفتن چیزی نیس یاخال هس.ولی بعد چن ماه اون ازبین رفت و سمت دیگش پیداشد وفهمیدم که خال نیس و تشخیص اشتباه دادن.الان بعد6سال رفتم دکتر بعدی آزمایشhpvدادم منفی بود.درصورتیکه این دکتر جدیده گف زگیل هس.الان دارم دیوونه میشم.ازطرفی آزمایشم جوابش1هفته ای حاضرشد درصورتیکه قبلش گفته بودن3هفته طول میکشه.ازطرفی من مجردم وهیچچچ نوع رابطه ای نداشتم.اینکه ازکجا گرفتم از ی طرف داره دیوونم میکنه و اینکه جواب آزمایش میگه منفیه ولی دکترمیگه زگیله.میترسم نوع بد باشه .دکترمیگه چون مجردی به داخل راه پیدا نمیکنه.الان میگه باید کرایو کنی

پاسخ مدیر

سلام در گزارش هم از نوع کم خطر آمده است و هم پر خطر؟؟؟

سوال

با سلام و تشکر از پاسخگویی شما.آیا کسانی بوده اند که مثلا اچ پی وی نوع ۱۶ داشته باشند و آن را طوری مهار کنند که به همسرشان منتقل نشود؟چون می گویند گاهی زگیل ها آن قدر ریزند که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند ولی مسری هستند.حال اگر مردی زگیل هایی داشت و درمان کرد از کجا می تواند مطمئن شود که مثلا یک سال بعدش ازدواج کند ویروس به همسرش منتقل نخواهند شد.

پاسخ مدیر

باید یک نمونه از ترشحات مجرا بدهید اگر منفی بود جای نگرانی ندارد. زگیل ها توسط low risk HPV ایجاد می شود که جای نگرانی ندارد.

سوال

با سلام من هنوز جواب نمونه برداری رو نگرفتم که ببینم hpv دارم یا نه. یک مسئله ذهن من رو خیلی درگیر کرده و اون اینه که خیلی نگران دختر سه سالم هستم، اگر من و همسرم داشته باشیم ممکنه اونم از سرویس بهداشتی بگیره؟ جایی خوندم که نوشته بودید نوک انگشت بیماران هم این ویروس دیده شده و این خیلی منو ترسوند که ممکنه دخترمو بشورم و خدای ناکرده اون بگیره؟ ممنون

پاسخ مدیر

نگران نباشید. جوابتان آماده شد برای من پیغام بگذارید.

سوال

خواااهش میکنم راجع به اینکه نوک انگشتان افراد این ویروس دیده شده بیشتر توضیح دهید.من واقعا نگران سرایت بیماری به خانواده م هستم

پاسخ مدیر

در کسانی که جدید آلوده شده و با انگشتانشان منطقه تناسلی را خارش می دهند می تواند ویروس را در نوک انگشتشان این فرد جدا کرد. با رعایت نکات بهداشتی و عدم خارش ناحیه تناسلی می توان جلوی اینکار گرفته شود.

سوال

با سلام شوهر من هفته پيش گفت كه زگيل تناسلي در آورده من رفتم آزمايش hpv دادم كه مثبت با نوع ١٦ و ٦٦و ٨٢ بوده آزمايش پاپ اسمير منفي است و كولپوسكپي هم دادم گفتند مشكلي نداره باز با خواهش خودم نمونه گرفتند براي تست hpv ١٦ كه به آزمايشگاه شما آوردم هنوز جوابش آماده نشده اغلب سايتها نوشته اند كه اين ويروس درمان نداره ضمنا هيچ عارضه و نشانه اي از زگيل ندارم آيا واكسن ويا دارو براي رفع اين ويروس با شرايط من وجود دارد؟ قبلا از بزرگواري شما سپاسگزاري مي كنم ( خواهش مي كنم پاسخ دهيد واقعا در حال سكته هستم ) سن هم ٤٦ سال هست هر سال هم تست پاپ اسمير دادم كه منفي بوده

پاسخ مدیر

فاصله بین نمونه اول و دوم HPV باید بیشتر از 8 الی 12 هفته اختلاف داشته باشد وگرنه جواب دوم فاقد ارزش است.

سوال

بله .در گزارش آزمایشم هم نوع کم خطر وهم پرخطر منفی شده.که همین مطمئنم کرده جوابم اشتباست.میگن چون مجردی و به صورت سطحی نمونه گرفتیم ممکنه جواب اشتباه شده باشه.واسه مجردا چطور پس باید نمونه بگیرن؟یعنی هرکی مجرده چون نمیتونن درست حسابی نمونه بگیرن نباید بدونیم کدوم نوع از ویروسو داریم؟؟تورو خدابگید واسه مجردا چطور باید نمونه گرفت؟بلکه بهشون بگم اونام یاد بگیرن

پاسخ مدیر

اول فاصله بین هر نمونه برداری حداقل باید 8 الی 12 هفته باشد. نمونه برداری بهتر است با سوآب و همراه با کمی فشار از کل قسمت خارجی واژن و از روی وارت هم با نیدل هایی که کمی خون بیاید گرفته شود.

سوال

سلام من حدود سه هفته پيش پيش شما آزمايش hpv دادم از دهان و جوابم منفى شد در صورتى كه پزشك بيش از حد مطمئن بود hpv امكانش هست جواب اشتباه باشه؟؟ ميخوام واكسن بزنم نگرانم تورو خدا جوابمو بديد

پاسخ مدیر

تستی که برای شما انجام شد Cobas HPV می باشد که جزو برترین روش های FDA approved حتی در غربالگری HPV alone برای کانسر دهانه رحم می باشد. فقط دقت کنید این تست فقط high risk HPV ها رو نشان می دهد و به هیچ وجه در وارت یا زگیل تناسلی (که ناشی از low risk HPV می باشد) مثبت نمی شود. این نوع ویروس ها هم هیچ اهمیتی در کانسر دهانه رحم ندارند. بنابراین حتمأ واکسن بزنید.

سوال

سلام روزتون خوش جواب تست HPV من تایپ 31 - 54 و 67 مثبت شده و من چند ماه قبل از این تست پاپ اسمیر انجام دادم که طبیعی بود به من دارو تقویت سیستم ایمنی دادن با چند تا داروی دیگه .در پارتنر من هیچ علامتی نبوده و رابطه دهانی هم داشتیم الان می خوام ازدواج کنم نمی دونم باید چیکار کنم . می تونیم رابطه داشته باشیم ؟ یا باید یکسال صبر کنم تا کامل خوب بشم لطفا راهنماییم کنید

پاسخ مدیر

به نکات اشاره شده در این مقاله دقت کنید و هرچه سکس کمتری داشته باشید روند پاک شدن ویروس از بدنتان سریعتر صورت می گیرد.

سوال

سلام.ببخشید کسی که باکره هست و زگیل داشته و اونارو با کرایو از بین برده باشه بعد از ی مدت چطور بفهمه که آیا باز این ویروسو داره یانه؟منظورم اینه وقتی ضایعه ای وجود نداره واز طرفی باکره هست و از دهانه رحم نمیتونه نمونه بگیره ،چطور مطمئن شه که این ویروسو داره داخل بدنش یانه؟یعنی اگه بخواد ازدواج کنه چطور مطمئن شه که به همسر آیندش منتقل نمیکنه؟

پاسخ مدیر

در دختران تماس سوآپ با ترشحات سطحی واژن هم می تواند کمک کننده باشد.

سوال

سلام من تست hpv دادم مثبت شد ارمايش hpv همسرم منفي امكانش هست كه ازمايش من اشتباه شده باشه ما ٧ سال ازدواج كرديم

پاسخ مدیر

بله ، امکان زودتر پاک شدن مردان بدلیل قوی بودن سیستم ایمنی شان نسبت زنان وجود دارد.

سوال

سلام.29سالمه با خانومی شش ماه پیش در ارتباط بودم ..بعد متوجه شدم زگیلهایی در قسمت تناسلیشون پیدا شده به دکتر مراجعه کردن و درمان شدن ولی از نوع بیماری چیزی به من نگفتن تا بعد از دو هفته من هم این زگیلها رو زدم ...بعد به دکتر مراجعه کردم محلول پدیفلین رو تجویز کردن الان حدود6 بیماری رو دارم ولی هر بار به صورت دونه های ریز در حدچند دونه دوباره عود میکنه واقعا خستم کرده و نگران هستم و دوامه دیگه عقدم هستم ونگرانم که تا اون موقع درمان نشم و همسرم هم ازم بگیره ..خواهشا راهنمای کنید..

پاسخ مدیر

ابتدا یک تست از ترشحات مجرا یا اورترا انجام دهید و ببینید آیا به ژنوتایپ های high risk مبتلا هستید یا خیر. سپس با تقویت سیستم ایمنی بدنتان و طبق صلاحدید پزشکتان واکسن تجویز کنید و همسرتان هم حتمأ واکسن بزنند.

سوال

سلام جواب آزمایش پاپ اسمیر خانم من منفی بوده ولیhpv66پرخطر وhpv54کم خطر اعلام شده آیا باید کولپویکوپی انجام بدن؟آیا من هم باید آزمایش بدن؟آیا رابطه جنسی ما بایدتحت شرایط خاصی انجام بشه؟

پاسخ مدیر

یک سال بعد تست co-test انجام شود. برای اطمینان از عدم ورود مجدد ویروس به بدن همسرتان هم بهتر است شما هم تست بدهید. ترجیحأ محافظت شده و کمتر

سوال

با سلام.جواب تست تایپ 43 و 44 مثبت شده است و تست پاپ اسمیر هم منفی هست.از واکسن های 3 گانه گارداسیل هم دور اول رو زدم.چقدر جای نگرانی وجود دارد و آیا قابل درمان هست یا نه؟پروسه درمان چقدر زمان میبرد؟ ایا باعث ایجاد ضایعه می شود؟

پاسخ مدیر

نگران نباشید با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله می توانید در 90 تا 95% موارد ویروس را از بدنتان پاک کنید.

سوال

سلام من ۱۹سالمه و الان تقریبا ۹ماهه که نامزد هستم ولی۴ماهه که با نامزدم رابطه جنسی برقرار کردم ایشون از همون اول زیگیل تناسلی داشت و به من گفته بود بخاطر حساسیت به تیغ این زیگیل ها ایجاد شدن و من هیچ اطلاعی راجب این ویروس و این بیماری نداشتم! ما رابطه بدون جلوگیری داشتیم و رابطه دهانی هم داشتیم الان واسه من هیچ علائمی نداره ولی احساس میکنم شاید داخل رحمم زیگیل زده باشه و انتهای زبانم چندتا آفت زده که هیچ دردی هم نداره! خییییلی نگرانم نمیدونم واسه جسمم و از نظر خانوادگی الان من میتونم با ایشون ازدواج کنم وقتی آلودس و اقدامی واسه درمان نکرده؟ خودم باید چیکار کنم خیلی سردرگمم حتی فکر خودکشی به سرم زده!

پاسخ مدیر

اینقدر نگران نباشید. ابتدا یک co-test (انجام همزمان پاپ اسمیر و HPV در یک منشائ سلول اپی تلیال) انجام داده و سپس بر مبنای جواب آن اقدامات لازم انجام شود. توصیه می کنم هر دویتان واکسن HPV را تزریق کنید.

سوال

سلام مرسی که وقت میزارین و سوالات رو جواب میدین من تازه متوجه شده ام که ویروس اچ پی وی نوع 31 را دارم ولی هیچونه علامت یا زگیلی ندارم و تست پاپ اسمیرم هم نرماله و در حال حاضر دکتر تجویز کرده فقط سیستم ایمنیم رو تقویت کنم می خواستم بدونم آیا می تونم با همسرم رابطه داشته باشم تا دیروز که نمی دونستم با خیال راحت رابطه داشتم ولی خالا همش می ترسم میشه راهنماییم کنید ممنون؟

پاسخ مدیر

یکی از راههای پاک کردن ویروس از بدن علاوه بر تقویت سیستم ایمنی کاهش سکس می باشد و یا استفاده از روشهای محافظت شده مثل کاندوم که ریسک انتقال ویروس را کاهش دهد.

سوال

سلام وقت بخير مردي ٢٧ ساله هستم ٢ ماه پيش متوجه تعدادي زيگيل ريز شدم دكتر رفتم و ليزر كردم نوع ١٦ و ٦٨ بود يك ماهه دارم ahcc مصرف ميكنم من نميدونم كي مبتلا شدم با توجه به اينكه شما ميگين تو دو سال پاك ميشه از بدن ممكنه توي بدن من بمونه ؟ يك ماهه همه چيز رو رعايت ميكنم و به شدت دارم تقويت ميكنم با سير چاي سبز سبزيجات مكمل ahcc و.... احتمال پاك شدن هست با وجود اينكه دو نوع ١٦ و ٦٨ ؟

پاسخ مدیر

بله ، طبق رفرنس ها در 90 الی 95 % موارد این ویروس از بدن پاک می شود.

سوال

با سلام خانم دکتر خسته نباشید من هشت تا تیپ پر خطر دارم بنظرتون منم میتونم این ویروسو دفع کنم با این همه ویروس

پاسخ مدیر

امکانش خیلی بعید است لطف کنید در جواب آزمایش تان چک کنید که آیا به روش FDA approved انجام شده است یا خیر.

سوال

با سلام من چند تا ضايع داشتم از چند سال پيش حالا تازه متوجه شدم كه زگيل تناسلي هستن ليزرشون كردم با توجه به اينكه چند ساله اينا همراهم بودن امكان اينكه ديگه دفع نشه هست ؟ يا نه ويروس دفع ميشه؟ واقعا نگرانم برام كابوس شده مرسي از اينكه جواب ميديد.....

پاسخ مدیر

با تقویت سیستم ایمنی و در صورت صلاحدید پزشکتان تزریق واکسن می توانید از عود مجدد این ویروس جلوگیری کنید.

سوال

سلام.ببخشید کسی که باکره هست و مبتلا به زگیل روی دهانه واژن چطور آزمایش نمونه گیری برایhpvانجام میشود؟آیاضایعه خراش باید داده شود؟طریقه نمونه گیری به چه صورت بایدانجام شود؟تورو خدا زودتر جواب بدید

پاسخ مدیر

نمونه وارت برای درمان نیاز به نمونه گیری ندارد.

سوال

سلام براي مردان اگر هيچ ضايعه اي نباشه شما تستي داريد كه مشخص كنه اين ويروس دفع شده يا نه من ٦ ماه كه هيچ ضايعه اي نزدم ؟

پاسخ مدیر

بررسی نمونه ترشحات اورترال یا مجرای خروجی ادرار

سوال

دکتر تیپ های من 16,31،39،4259،66،68 ک منو معرفی کردن برای کولپو و تغییرات دهانه رحم مشاهده شد بیوپسی انجام دادن فعلا جوابش نیومده ولی دکتری ک کولپو انجام دادن بخاطر تیپ های پر خطر خیلی تعجب کردن و زیگیل منو با قیچی بریدن و فرستادن پاتولوژی .گفتن شاید اشتباه شده نظر شما چیه

پاسخ مدیر

به ریپورت آزمایش تان دقت کنید و ببینید روش FDA approved است یا خیر.

سوال

سلام دکتر من جواب ازمایشم چک کردم و اصلا از کلمه ی FDA approvedاستفاده نشده بنظر شما امکانش هست در نتیجه ازمایش من خطایی وجود داشته باشه نمونه گیری زیگیل تناسلی من بصورت نمونه برداری با چیزی شبیه کاردک مانند که روی زیگیلا میکشیدن

پاسخ مدیر

طبق گایدلاین ASCCP ما مجاز به استفاده از روش های غیر FDA approved برای تست HPV نمی باشیم.

سوال

سلام.ممنون از وقتی که می گذارید و پاسخ میدید.من براتون قبلا پیغام گذاشتم که نگران دخترم هستم که نگیره.جواب ها رو دریافت کردیم.برای من و همسرم هر دو منفی بود.البته آزمایش من فقط پر خطر ها رو داشت ولی برای همسرم کم خطر ها هم منفی گزارش شده بود.با این وجود ممکنه این ضایعات همون زگیل تناسلی باشه؟البته من هم هیچ ضایعه ای ظاهرا ندارم.و مطمینم که همسرم رابطه با کس دیگری نداشتن.پزشکشون گفته ممکنه آثار ختنه باشه و بره فریز کنه. من متاسفانه هنوز هم شدیدا نگران دخترم هستم و مرتب در حال ضدعفونی کردن سرویس ها طوری که زندگیم مختل شده. سوال دیگه ای که داشتم اینکه اگر مطمین باشم رابطه خارج از عرفی وجود نداره باز هم واکسن لازمه؟ممنونم

پاسخ مدیر

اینقدر نگران نباشید طبق صلاحدید پزشکتان واکسن بزنید بهتر است.